Bu sezon büyüklerin belalısı olan Adanaspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan sonra F.Bahçe'yi de
deplasmanda yenmeyi başardı. Kadıköy'de 18 yıl sonra galibiyet çıkaran Adanaspor'un yanı sıra,
İzmir'de Göztepe'yi 2-0 yenen G.Saray ile Körfez deplasmanında Kocaelispor'a 4-0 üstünlük sağlayan
Samsunspor da haftanın başarılı ekipleriydi.
|
Yoğun kar yağışı yüzünden 2 saat 4 dakikada tamamlanabilen G.Birliği-Trabzon maçını izleyen MHK üyesi Bülent Yavuz, çizgilerin kaybolması üzerine sahaya indi. Hakemleri uyarıp, oyunu durdurttu. Önce topun değişmesini sağladı, ardından da çizgileri yeniden çizdirtti.
BU SEZON 25. HAFTA
G.Birliği-Trabzon karşılaşması kar altında oynandı. Tam 6 kez sahanın çizgilerinin yenilenmesi için duran maç, 2 saat 4 dakika sürdü. Maçı tribünden izleyen MHK üyesi Bülent Yavuz, kar yüzünden çizgilerin kaybolması üzerine sahaya inip, karşılaşmayı yöneten Mutlu Çelik ile dördüncü hakem Çetin Sarıgül'ü sert bir şekilde uyardı. Yavuz, oyunu durdurtup, önce topu değiştirdi, ardından da çizgilerin belirlenmesi için kömürle yenilenmesini sağladı.
Bu karşılaşmanın ilginç bir başka yönü ise, karşılaşmanın hakemi Mutlu Çelik'in 1988-89 sezonunda G.Birliği'nde top koşturmuş eski bir futbolcu olmasıydı. Gollerden 13'ü sağ ayak, 7'si sol ayak, 6'sı kafa, 2'si de penaltı vuruşlarından gelirken, Denizlili El Saka kendi filelerini havalandırdı. Gol periyodları: 0-15: 5 gol, 16-30: 5 gol, 31-45: 4 gol, 46-60: 3 gol, 61-75: 5 gol, 76-90: 7 gol.
GEÇEN SEZON 25. HAFTA
Galatasaray, sahasında Adanaspor'la 1-1 berabere kalmasına rağmen 3 puan farkla liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, Sakarya deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle dönünce, Erzurumspor'u sahasında aynı skorla deviren Beşiktaş, ikinci sıraya yükseldi. Haftanın futbolcusu Fenerbahçe maçındaki mükemmel oyunu ile Sakaryasporlu Timuçin oldu.
G.Saray'ın Adanaspor'a attığı tek golde imzası bulunan Hakan Şükür, 16 golle krallıkta ilk sıraya çıktı. Bu futbolcuyu, F.Bahçeli Baliç 15, G.Saray'dan Hagi de 13 golle izliyor. Asist kralı 12 gol pasıyla F.Bahçeli Baliç. Boşnak futbolcu, Beşiktaş kalecisi Fevzi ile birlikte (67) yıldız krallığını paylaşıyor. Altay'dan Cüneyt, G.Birliği'nden İsmail Güldüren, İstanbulspor'dan Emre ve Halilagiç kırmızı kart gören oyuncular.
İLGİNÇ NOTLAR
* Üst üste 8. maçından da fire vermeden ayrılan G.Saray, deplasmandaki yenilmezliğini 37 maça çıkardı. Sarı kırmızılılar, arka arkaya 24. sınavından da puan almayı başardı.
* Göztepe-G.Saray maçında bu sezonun seyirci ve hasılat rekoru kırıldı. Maçı izleyen 39 bin 269 biletli seyirci, gişelere 107 milyar 774 milyon lira bıraktı.
* G.Antepspor'u 2.5 yıl aradan sonra yenmeyi başaran Beşiktaş, galibiyet serisini 9 maça çıkardı. Bu sezon başarılı maçlar çıkaran G.Antepspor deplasmandaki 2., dört büyüklere karşı rakip sahada da ilk yenilgisini aldı.
* Kadıköy'de 86 gün sonra puan kaybeden F.Bahçe, Adanaspor'a İstanbul'da 18 yıl sonra boyun eğdi. 16 Mayıs 1993'te G.Birliği'ne 4-1'lik skorla teslim olan sarı lacivertliler 7 yıl aradan sonra sahasında böylesine gollü bir yenilgiyle karşılaştı.
HAFTANIN GOLÜ YUSUF’TAN
Denizlisporlu Yusuf'un İstanbulspor'a attığı ikinci gol görülmeye değer güzellikteydi. Rakibinden sıyrılıp, önünü boşaltan Yusuf, yay üzerinden nefis vurdu. 29 kez ağların sarsıldığı 25. haftada Samsunsporlu Serkan ile Erzurumsporlu Muzaffer'in aşırtma golleri de akıl doluydu.
HAFTANIN HAKEMİ
Bülent UZUN (Erzurum-AGücü)
Fizik kondisyon:............****
Yardımcıları ile uyum:.....***
Oyuna motivasyon:.......****
Kararlılık ve cesaret:......****
Oyunu yorumu:.............****
Kararlarındaki doğruluk:****
HAFTANIN TEKNİK ADAMI:
Hikmet KARAMAN (Adana)
Oyunu okuma:..............****
Oyuncu değişikliği:.........***
Motivasyon:..................****
Takım kondisyonu:........****
Teknik, taktik:................****
Takım tertibi:..................***
ASİST KRALLIĞI
11 gol pası: Sergen (G.Saray)
10 gol pası: E.Albayrak (G.Antep)
9 gol pası: Zafer (Antalya), Hakan Şükür (G.Saray)
8 gol pası: B.Volkan (Adana)
7 gol pası: Ayhan (Beşiktaş), Tümer (Samsun)
6 gol pası: Yusuf (Denizli), Mevlüt (Vanspor), Petkov (İstanbul)
Haftanın yıldızı:SERKAN (SAMSUN)
ALTIN KARMA
METİN..................(TRABZON)
ERMAN.................(SAMSUN)
AHMET..................(G.SARAY)
MUZAFFER...........(ERZURUM)
NİHAT...................(BEŞİKTAŞ)
HAGİ....................(G.SARAY)
ALİ ASIM.................(ADANA)
YUSUF.....................(DENİZLİ)
CENK......................(ADANA)
OKAN......................(BURSA)
CEZALILAR
KIRMIZI KART:
Moldovan (F.Bahçe), İlhan (Samsun)
SARI KART:
Ali Asım (Adana), Erkan (Bursa), Kurthan (Göztepe), Sertan (İstanbul)
Zirvedeki Yıldızlar Top 10
En Değerli Futbolcu:SERKAN (Samsun)
| OYUNCU |
TAKIM |
PUANI |
| Serkan |
Samsun | 60 (7) |
| Yusuf |
Denizli | 47 (9) |
| Taffarel |
G.Saray | 45 (4) |
| Rahim |
Beşiktaş | 45 (3) |
| Mehmet |
Beşiktaş | 44 (4) |
| Hakan Şükür |
G.Saray | 44 (-) |
| Ramazan |
G.Antep | 41 (-) |
| Dobrowski |
Kocaeli | 41 (-) |
| Mehmet |
G.Antep | 40 (-1) |
| Schaefer |
Beşiktaş | 39 (4) |
NOT: Parantez içindeki son hafta aldığı puandır.
DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI
ARTILAR
Her futbolcu 90 dakika oynadığı her maça 1 puan
Her penaltı golü için 1 puan Her kaleci
Gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan
Kurtardığı penaltı için 5 puan Her savunma oyuncusu
Attığı gol başına 4 puan Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan
Her orta saha oyuncusu Attığı gol başına 3 puan
Her gol pası için 2 puan Her forvet
Attığı gol başına 2 puan Her gol pası için 1 puan alır.
EKSİLER Her futbolcudan
Sarı kart başına 1 puan Kırmızı kart için 3 puan
Kaçırılan penaltı için 2 puan Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan
Her kaleci ve savunma oyuncusundan
Yenilen gol başına 1 puan Her forvet oyuncusundan
Takımının gol atamadığı maç başına 1 puan silinir.
GOL KRALLIĞI:
Tutmayın Serkan’ı
| Toplam | Sağ ayak | Sol ayak | Kafa | Penaltı |
| Serkan (Samsun) | 24 | 18 | 1 | 2 | 3 |
| Ahmet (Beşiktaş) | 16 | 13 | 0 | 2 | 1 |
| Cafer (Ank.Gücü) | 13 | 6 | 6 | 0 | 1 |
| Moldovan (F.Bahçe) | 13 | 7 | 2 | 2 | 2 |
| Ümit Karan (G.Birliği) | 12 | 6 | 3 | 3 | 0 |
| B.Hakan (G.Saray) | 12 | 1 | 1 | 8 | 2 |
| Boliç (F.Bahçe) | 11 | 4 | 0 | 3 | 4 |
| Oktay (G.Antep) | 11 | 5 | 2 | 2 | 2 |
| Dobrowski (Kocaeli) | 11 | 7 | 0 | 1 | 3 |
| Hami (Trabzon) | 10 | 5 | 1 | 0 | 4 |
| Hasan (Altay) | 10 | 7 | 1 | 2 | 0 |
| Ertuğrul (Beşiktaş) | 10 | 6 | 0 | 3 | 1 |
| Yusuf (Denizli) | 10 | 4 | 3 | 1 | 2 |
|
|
 |
|
Amatörün gözyaşları
Pazar gecesi İzmir'den gelen Göztepe-G.Saray maçının fakslarına bakıyorum. Gözlerim maç hasılatına takılıyor. Adeta iştahım kabarıyor. 40 bin seyirci, gişelere 107 milyar lira ödeyerek bir lig keyfi yaşamış.
107 milyardan Göztepe'ye düşen paranın her kuruşu helal olsun. Ağız tadı ile kullansın. Ve G.Saray'a da teşekkür etsin. Bu G.Saray, hangi kente gitse, oraya bereket taşıyor.
Yazıya G.Saray ile girdim, devamını da onunla getireyim. Herkes gibi Hagi'yi keyifle izledim. 45 dakika gibi ilk yarının kısacık ömrüne sıkıştırdığı güzelliklerin tadı hala damaklarımda... İkinci yarıda onu oyunda göremeyince, keyfim kaçtı. Onu bir 45 dakika daha izleyebilirdim...
Oysa, Terim, oyundan almıştı Hagi'yi... İlk 45 dakikayı bir kez daha gözlerimde canlandırdım. Ve bu zaman dilimi içinde Hagi'nin iki yönünü tüm detayları ile gördüm. Hagi müthiş bir top ustasıydı, bu bir... Ve Hagi, müthiş bir profesyoneldi, bu iki...
Birden aklıma F.Bahçeli Moldovan geldi. Adanasporlu Ercan'a attığı dirsekten sonra yakınırken adeta bir gerçeği de vurguluyordu...
‘‘Ben bir profesyonelim. Ancak, bir amatör gibi davrandım. Pişmanım.’’
Evet, sevgili Moldovan, bir amatör gibisin. Bir dirsek attın hemen yakalandın... Hagi, o dirseğin alasını hem de 40 bin kişi önünde Göztepeli Tayfun'a attı, kimse farkına varmadı...
NE YAPTIN İLHAN!
Körfez'deki Kocaelispor-Samsunspor maçını da keyifle izledim. Bir yanda, Serkan'ın attığı gollerdeki estetik ve ustalık, bir yanda yine Samsunsporlu İlhan'ın son haftalarda yakaladığı müthiş performans...
Her ikisini de alkışladım. Ertesi gün, servis arkadaşım Sıddık Turgut'un hazırladığı haftanın karmasında İlhan'ın adını göremeyince, yadırgadım... Sordum, aldığım yanıt açık ve netti...
‘‘Yaptığını görmedin mi?’’
Evet, gördüm sevgili İlhan. Attığın o güzelim golden sonra, Kocaeli tribünlerine yaptığın çirkin hareketi gördüm.
Ayıp ettin, bir çuval incirin içine ettin...
BRİGEL'İN SEVİNCİ
Geçen haftanın notlarını karıştırıyorum. İşte dikkatime takılanlar...
Adanaspor, deplasmanda Büyüklerin belalısı. Geçen hafta F.Bahçe'yi Kadıköy'de 4-2 yenen Adanaspor, bu sezon Beşiktaş'ı İnönü'de, Trabzonspor'u da Avni Aker'de aynı sonuçlarla 1-0 devirmişti...
Trabzonspor- G.Birliği maçındaki bir pozisyon hala tartışılıyor. G.Birliği'nin bir atağında Macit'in eline çarpan topta penaltılık bir pozisyon var mıydı? G.Birliği Teknik Direktörü Samet Aybaba, ‘‘Pozisyon penaltıydı’’ diyor. Hakem Mutlu Çelik hiç oralı olmadı...
Gaziantep galibiyetinden sonra Şifo konuştu...
‘‘Bu lig bitti. G.Saray şampiyon, Beşiktaş ikinci. Bu sıralama bozulmaz.’’
Adanaspor hezimetinden sonra F.Bahçe taraftarı feryat figan...
‘‘Önümüzdeki hafta G.Saray'ı yenin, bu acımızı dindirin.’’
Ve Brigel konuştu...
‘‘Takımla taraftarı barıştırdık. En çok buna seviniyorum.’’
|
|
 |
|