|
|
HAFTANIN TAKIMI: DENİZLİ
Yılmaz Vural'ın takımın başına geçmesinden sonra çıkışa geçen Denizlispor, büyüklerin korkulu rüyası haline geldi. Önce Trabzonspor'u devirdi, ardından Beşiktaş'tan puan kopardı. Ve son olarak lider G.Saray'a bayramı zehir etti. Horozlar, Ali Sami Yen'de haklı bir galibiyet elde edip, haftaya damgasını vurdu. Ligdeki ilk galibiyetini Antalya deplasmanında elde eden Siirt Jetpaspor da alkışı hak etti.
|
| |
|
İLK yarıda liderlik 7 kez el değiştirdi. Fenerbahçe kural hatası yaptı, dedikodusu günlerce sürdü. Kocaelispor sahada kazandığı maçı, masada Samsunspor'a kaptırdı. Galatasaray, Gazintepspor maçını seyircisiz oynadı. Nouma, ‘‘Başarımı diskolarda aldığım enerjiye borçuluyum’’ dedi.
ASRIN Ligi'nde ilk yarıda yaşanan birbirinden ilginç olaylar heyecanı doruğa taşırken, futbolseverler unutulmaz anlar yaşadılar. Ligin zirvesi ilk devre boyunca Adanaspor, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında tam 7 kez el değiştirdi, üç büyükler devrenin sonuna puan puana nefes nefese girdiler. İşte ilk yarı boyunca akıllara kazınan ilginç notlar...
* F.Bahçe teknik kurulu, ligin 5. haftasında oynanan Beşiktaş derbisinde kural hatası yapıp, 6 yabancıyı aynı anda sahaya sürdü. Sahada da 3-0 kazanan Beşiktaş, hükmen galip ilan edildi. Kocaelispor, 1-0 kazandığı Samsun deplasmanında kart cezalısı Orhan Ak'ı oynatınca, hükmen yenik ilan edildi.
BENİM 6 YABANCIM YOK!
* Beşiktaş Teknik Direktörü Scala, F.Bahçe'nin 6 yabancı ile oynamasına şu yorumu getirdi: ‘‘Ben böyle bir hataya düşmem. Çünkü 6 yabancım yok.’’
* Adanasporlu Cenk, 1. haftada oynanan maçta İstanbulspor, G.Saraylı Jardel de, 2. haftada Erzurumspor'a 5 gol birden atmayı başardı.
* Beşiktaş'ın Nijeryalı kalecisi Shorunmu'nun ligde 407 dakika (250 gün) süren gol orucu 2. haftada Antalya'da bozuldu.
* F.Bahçe'yi 3-0 hükmen yenen Beşiktaş, ezeli rekabette galibiyetlerde 111-110 öne geçti. Kartal, aynı zamanda rakibine karşı son 10 yılın en farklı galibiyetini aldı.
HAMİ'DEN 2. DALYA
* Trabzonspor'un kaptanı Hami Mandıralı, 6. haftada G.Birliği maçında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 200'e çıkardı ve ikinci kez ‘‘dalya’’ dedi.
* Sergen Yalçın, Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray'dan sonra dördüncü büyük takım olan Trabzonspor'un da formasını giyerek tarihe geçti.
* Beşiktaş, 9. hafta karşılaştığı ezeli rakibi G.Saray'ı 890 gün sonra yenmeyi başardı. Kartal, ilk yarıda kalesinde gördüğü 25 golle kendi rekorunu kırdı!
* F.Bahçe, Kadıköy'de 300. maçını Denizli'ye karşı oynadı, 5-2 kazandı. A.Gücü maçında fileleri havalandıran M.Mirkoviç, Kadıköy'de Fener'in 700. golünü attı.
KADIKÖY'ÜN FENER'İ
* F.Bahçe, Kadıköy'de oynadığı 10 lig maçının tamamını kazandı. 39 puanın 30'unu seyircisi önünde elde etti. İlk devrede attığı 45 golle kendi rekorunu kırdı.
* Adanasporlu Altan, 13. haftada G.Saray filelerini 33. saniyede havalandırarak, lig tarihine geçti.
* Attığı gollerle Beşiktaş'a puanlar kazandıran Nouma, ‘‘Bu formunu neye borçlusun’’ sorusuna, ‘‘Diskolar benim vitaminim. Oraya gidince güçleniyorum’’ karşılığını verdi.
* G.Birliği, 15. haftada Beşiktaş'ı İstanbul'da 3-0 yendi, rakibine karşı deplasmanda tarihinin ilk galibiyetini aldı.
CİMBOM'A SEYİRCİ ŞOKU
* G.Saray-F.Bahçe derbisinde sahaya atılan meşalelerin yanması nedeniyle karşılaşma 10 dakika durdu. Bu yüzden ceza alan G.Saray, G.Antep maçını seyircisiz oynadı.
* İlk yarının üzücü olaylarında biri Ç.Rize kalecisi Süleyman ile İstanbulsporlu Fuat'ın ayaklarının kırılması idi.
* 17. haftada ağları bulan 36 gol sezonun rekoruydu
HAFTANIN HAKEMİ
Murat ILGAZ(Y.Yozgat-Beşiktaş)
Fizik kondisyon:...........****
Yardımcıları ile uyum:....***
Oyuna motivasyon:......****
Kararlılık ve cesaret:....****
Oyunu yorumu:...........****
Karardaki doğruluk:......***
HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Yılmaz VURAL (Denizlispor)
Oyunu okuma:............****
Oyuncu değişikliği:......****
Motivasyon:................****
Takım kondisyonu:......****
Teknik, taktik:.............****
Takım tertibi:................***
ASİST KRALLIĞI
13 gol pasI: Rapaiç (F.Bahçe)
10 gol pasI: Münch (Beşiktaş)
9 gol pasI: Hagi (G.Saray)
8 gol pasI: Baliç (F.Bahçe)
7 gol pasI: Preko (Y.Yozgat)
6 gol pasI: Andersson (F.Bahçe), Hami (Trabzon), Simiçiç (Erzurum), Ümit Karan (G.Birliği), Altan (Adana)
5 gol pasI: Nihat (Beşiktaş), Gökdeniz (Trabzon), Ali Tandoğan, Timuçin (Denizli), Fatih, Hasan Yiğit, Mustafa (G.Antep), Ali (Samsun), Cenk (Adana), Ümit (Ç.Rize)
NOT: Penaltı yaratan futbolcular asist yapmış sayılır.
ALTIN KARMA
Haftanın Yıldızı: RAPAİÇ (F.BAHÇE)
SAVİÇ...(SİİRT)
SELİM...(Y.YOZGAT)
OGÜN...(F.BAHÇE)
BADRA...(DENİZLİ)
GÖKDENİZ..(TRABZON)
AHMET HASSAN.(DENİZLİ)
TOLUNAY...(DENİZLİ)
EVREN...(ADANA)
ÜMİT...(Ç.RİZE)
BUSHİ...(İSTANBUL)
HAFTANIN GOLÜ F.BAHÇELİ ABDULLAH’TAN
18. haftanın en güzel golünü F.Bahçeli Abdullah, Kocaelispor'a attı. Rapaiç'in pasında topu önünde bulan milli futbolcu, yaklaşık 35 metreden mermi gibi bir şut çıkardı. Kaleci Özden'in bu pozisyonda yapacak hiçbir şeyi yoktu. Y.Yozgatsporlu İlyas'ın Beşiktaş filelerine yolladığı frikik golü de nefisti.
CEZALILAR
KIRMIZI KART: Yok
SARI KART: Ali Eren (Beşiktaş), Zafer (Erzurum), Ümit Karan, İsmail Güldüren (G.Birliği), Sertan, Saidou (İstanbul), Furkan (Samsunspor)
Zirvedeki Yıldızlar Top 10
En Değerli Futbolcu:Jardel
| OYUNCU | TAKIM | PUANI | | Jardel | G.Saray | 44 (2) | | Fatih | G.Antep | 43 (1) | | Rapaiç | F.Bahçe | 41 (8) | | Hagi | G.Saray | 39 (-) | | Petkov | İstanbul | 37 (3) | | Zdravkov | İstanbul | 36 (-1) | | Münch | Beşiktaş | 37 (1) | | Okan | Bursa | 33 (3) | | Faruk N. | A.Gücü | 31 (3) | | Cenk | Adana | 30 (1) |
NOT: Parantez içindeki son hafta aldığı puandır.
DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI
ARTILAR
Her futbolcu
- 90 dakika oynadığı her maça 1 puan
- Her penaltı golü için 1 puan
Her kaleci
- Gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan
- Kurtardığı penaltı için 5 puan
Her savunma oyuncusu
- Attığı gol başına 4 puan
- Her gol pası için 3 puan
- Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan
Her orta saha oyuncusu
- Attığı gol başına 3 puan
- Her gol pası için 2 puan
Her forvet
- Attığı gol başına 2 puan
- Her gol pası için 1 puan alır.
EKSİLER
Her futbolcudan
- Sarı kart başına 1 puan
- Kırmızı kart için 3 puan
- Kaçırılan penaltı için 2 puan
- Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan
Her kaleci ve savunma oyuncusundan
- Yenilen gol başına 1 puan
Her forvet oyuncusundan
- Takımının gol atamadığı maç başına 1 puan silinir.
GOL KRALLIĞI: Jardel sustu, Nouma coştu
| | Toplam | Sağ ayak | Sol ayak | Kafa | Penaltı |
| Jardel (G.Saray) | 18 | 8 | 2 | 8 | 0 | | Okan ..(Bursa) | 13 | 10 | 1 | 1 | 1 | | Cenk .(Adana) | 12 | 6 | 1 | 1 | 4 | | Fatih ..(G.Antep) | 12 | 3 | 3 | 6 | 0 | | Nouma.. (Beşiktaş) | 11 | 2 | 3 | 6 | 0 | | Andersson. (F.Bahçe) | 10 | 4 | 1 | 4 | 1 | | Löbe (Trabzon) | 9 | 4 | 4 | 0 | 1 | | Kona ..(G.Birliği) | 9 | 2 | 2 | 1 | 4 | | Hami.. (Trabzon) | 8 | 3 | 3 | 0 | 2 | | Ü.Karan (G.Birliği) | 8 | 4 | 2 | 2 | 0 | | Faruk N. (A.Gücü) | 8 | 6 | 1 | 1 | 0 | |
|
|
 |
Gönüllerin lideri!..
KARLI bir hafta sonunda ilk yarıya noktayı koyduk. Maçlar bitti, önümüzde 33 günlük bir tatil dönemi uzanıyor. Oh! gel keyfim gel... Futbolcular Güney'e Kuzey'e ve de Avrupa'ya koşarken, bizler elimizde kalem kağıt ilk yarının panoraması için kolları sıvadık.
En iyi kim... En güzeli hangisi... Ya en kralı... Her kafadan bir ses, her ağızdan bir aday fışkırıyor. Baktım olacak gibi değil. Aldım gazeteyi, koydum puan cetvelini önüme ve başladım takımları tek tek incelemeye...
G.Saray 39 puanla lider. F.Bahçe aynı puanla ve averaj farkı ile ikinci. Beşiktaş 37 puanla üçüncü sırada. Ve hemen bir sıra altta 35 puanı ile Gaziantepspor ışıl ışıl göz kırpıyor.
Yıllardır Trabzonspor'un dışında hangi Anadolu takımı İstanbul takımlarına böylesine yaklaşıp, nefesini 3 büyüklerin ensesine üflemiş. Ve hangi Anadolu takımı ilk yarıda topladığı puanlara bakarak, ikinci yarı için şampiyonluk hesapları yapabilecek kıvama gelmiş.
Arşivleri karıştırıyorum karşıma her sayfada Gaziantepspor çıkıyor. Başkaları ne derse desin, bana göre bu takım gönüllerin lideri.
Ve diğerleri...
Dediler ki: ‘‘Terim gitti, G.Saray bitti.’’ Bu sav tutmadı. Sonra eklediler: ‘‘G.Saray, Lucescu'ya bir gömlek büyük geldi.’’ Bu da tartışıldı ve kuru bir gürültüden öteye gitmedi. Ve G.Saray Süper Kupa'yı aldı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükseldi, ilklere imza attı. Buna da bir kulp bulanlar dediler ki: ‘‘Lucescu, mirastan yiyiyor.’’
Ve bu miras kavgaları arasında G.Saray, Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi, ligde de 39 puana ulaşıp, ilk yarıyı lider tamamladı.
G.Saray’ı tartışanlar bir kenara çekiliyoruz. Kararı sizler verin sevgili okurlar. Beğendiniz mi G.Saray'ı...
DENİZLİ VE F.BAHÇE
Aman Tanrım, kalemi alan Mustafa hocaya çattı. Ben de bu kervana katıldım, bir iki hafta köşemi renklendirdim. Niye eleştirildi Mustafa Denizli ve F.Bahçe?
Şöhretlerle donanmış bu kadro İyi futbol oynamıyordu. Açıkçası, bunca paranın karşılığını veremiyordu bu takım. Eleştirenler ve F.Bahçeliler renksiz değil, pırıl pırıl bir Fener istiyordu...
Savunma güven vermiyordu, ağırdı ve her pozisyonda taraftarın yüreği ağzına geliyordu.
Orta saha beklenen dinamizmi bir türlü yakalayamıyordu.
Sonuçta, Denizli'nin vaadettiği, herkesin izlemek için Kadıköy'e koşacağı F.Bahçe bir türlü sahne alamıyordu.
Gelelim madalyonun diğer yüzüne...
Bu takım ilk yarıyı G.Saray ile aynı puanda tamamlıyordu. Yine ilk yarıda 45 gol atarak kendi tarihinin rekorunu kırıyordu. Ve Kadıköy'de oynadığı 10 maçın hepsini kazanarak bir başka rekoru perçinliyordu.
Şimdi F.Bahçe'yi eleştiren bizler aradan çekiliyoruz. Siz sevgili okurlara soruyorum. F.Bahçe'yi ve onu yöneten Denizli'yi beğendiniz mi?
SCALA VE BEŞİKTAŞ
Her maçta eleştirildi, her maç sonrası her kalemden ve ağızdan aynı şeyler yazılıp, söylendi...
‘‘Bu takımdan ne köy olur ne de kasaba.’’
Savunması yerden yere vuruldu. orta sahası beğenilmedi, hücumda Pascal dışında kimse olumlu not alamadı. Nevio Scala bir süre el üstünde tutuldu, sonra eleştiri okları ona çevrildi. Ve son sözü Başkan Serdar Bilgili söyledi...
‘‘Neşter elimizde. Gerekli operasyon yapılacak.’’
Ve ilk yarının en çok eleştirilen takımı devreyi liderin sadece iki puan gerisinde tamamladı ve Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.
Siz sevgili okurlar, Beşiktaş'ı beğendiniz mi? Ve bu takımın şampiyon olacağına inanıyor musunuz?
VE TRABZONSPOR
İlk yarıda sanki bir iç savaş yaşadı. Artık şu 33 günlük aradan yararlanıp, puan cetvelinde kendine yakışan yeri bulmalı. Trabzonsporlulara sormak istemiyorum. Biliyorum ki, Trabzonspor'un bulunduğu yeri onlar da beğenmiyor.
|
|
 |
|