|
|
HAFTANIN TAKIMI: BURSASPOR
Nejat Biyediç yönetiminde istikrarı yakalayan Bursaspor, ligin ilk yarısında sahasında 5-2 yenildiği İstanbulspor'dan rövanşı 4-2 ile aldı, tehlikeli bölgenden iyice uzaklaştı. Yozgatspor'u rakip sahada yenip, üst üste 5. galibiyetini alarak zirve iddiasını sürdüren G.Antepspor ile G.Birliği'ni Başkent'te devirip, 10 hafta aradan sonra galibiyetle tanışan Erzurumspor da başarılıydı.
|
| |
|
Son 10 yılın istatistikleri F.Bahçe'nin 25. haftalarda takıldığını gösteriyor. Sarı lacivertli ekip, bu maçlardan yalnızca 2'sini kazanırken, 5 kez sahadan yenik ayrıldı.
BU SEZON 25. HAFTA
Üst üste 8 galibiyetin ardından Rize'de 2 puan bırakan lider F.Bahçe'ye 25. haftalar yaramıyor. Son 10 yılın istatistiklerine baktığımızda sarı lacivertli ekibin, bu dönemlerde oynanan 10 maçın yalnızca 2'sini kazandığı, buna karşılık 5'ini kaybettiği görülüyor. 1991-92'de Beşiktaş'a 1-0, 1992-93'te G.Saray'a 4-1, 1993-94'te Kocaeli'ne 1-0, 1998-99'da Sakarya'ya 2-1, 1999-2000'de Adana'ya 4-2 yenilen Kanarya, üç maçtan da beraberlikle ayrıldı.
Geride bıraktığımız haftada tam anlamıyla bir penaltı patlaması yaşandı. Hakemler toplam 7 kez penaltı kararı verirken, vuruşlardan 6'sı golle sonuçlandı. İstanbulsporlu Bushi, Bursasporlu Murat Sözkesen, G.Birliği'nden Kona, Trabzonsporlu Hami, A.Gücü'den Augustine ve Antalyasporlu Atilla penaltı atışlarını gole çevirirken, G.Saraylı Serkan'ın vuruşunda Siirt kalecisi Metin başarılıydı.
GEÇEN SEZON 25. HAFTA
Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen G.Saray, İzmir'de Göztepe'yi Sergen ve Hagi'nin golleriyle 2-0 yendi. Sarı kırmızılı ekip, en yakın rakibinin 11 puan önünde. Liderin takipçisi Beşiktaş, G.Antepspor engelini Mehmet'in golüyle geçti. F.Bahçe ise saha ve seyircisi önünde Adanaspor'a 4-2 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Haftanın takımı Adanaspor, Serkan (Samsunspor) haftanın futbolcusu.
Samsunspor'un Kocaeli'ni deplasmanda 4-0 yendiği maçta, hat-trick yapan Serkan, gol sayısını 24'e yükseltip, krallık yarışında arayı biraz daha açtı. Serkan, aynı zamanda 60 puanla en değerli futbolcu. 11 gol pasıyla G.Saraylı Sergen, asist kralı. Hikmet Karaman (Adanaspor) haftanın teknik adamı, Bülent Uzun haftanın hakemi. F.Bahçeli Moldovan ve Samsunsporlu İlhan kırmızı kart gören oyuncular.
HAFTANIN HAKEMİ
Şahin TAŞKINSOY (G.Birliği-Erzurum)
Fizik kondisyon: ***
Yardımcıları ile uyum: ***
Oyuna motivasyon: ****
Kararlılık ve cesaret: ****
Oyunu yorumu: ****
Kararlarındaki doğruluk: ****
HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Nejat BİYEDİÇ
(Bursaspor)
Oyunu okuma: ****
Oyuncu değişikliği: ***
Motivasyon: ****
Takım kondisyonu: ****
Teknik, taktik: ****
Takım tertibi: ****
ASİST KRALLIĞI
18 gol pası: Rapaiç (F.Bahçe)
14 gol pası: Münch (Beşiktaş)
11 gol pası: Hagi (G.Saray)
9 gol pası: Baliç (F.Bahçe, Nuri (Kocaeli)
8 gol pası: Hami, Gökdeniz (Trabzon), Preko (Y.Yozgat)
7 gol pası: Altan (Adana), Alexandrov (Kocaeli), Ümit (Ç.Rize)
6 gol pası: Andersson (F.Bahçe), Nihat (Beşiktaş), Simiçiç (Erzurum), Ümit Karan (G.Birliği), Atilla (Antalya), Mustafa (G.Antep), Ali (Samsun), Ceyhun (Siirt), Yılmaz (A.Gücü), Sertan (İstanbul)
ALTIN KARMA
Haftanın yıldızı:OKAN/BURSA
ÖMER.......................(G.ANTEP)
MUSTAFA DOĞAN...(F.BAHÇE)
KÜRŞAT....................(Ç.RİZE)
YVOS.......................(ERZURUM)
ALİ TANDOĞAN.......(DENİZLİ)
ÜMİT.........................(G.SARAY)
ENDER......................(BURSA)
İBRAHİM...................(BEŞİKTAŞ)
SERDAR....................(KOCAELİ)
CAFER......................(A.GÜCÜ)
En Değerli futbolcu
| OYUNCU | TAKIM | PUANI | | Rapaiç | F.Bahçe | 54 (-) | | Faruk N. | A.Gücü | 48 (8) | | Münch | Beşiktaş | 46 (2) | | Gökdeniz | Trabzon | 46 (1) | | Jardel | G.Saray | 46 (-) | | Okan | Bursa | 44 (3) | | Fatih | G.Antep | 43 (-) | | Nouma | Beşiktaş | 42 (-) | | Tümer | Samsun | 41 (-) | | Hagi | G.Saray | 41(-3) |
NOT: Parantez içindeki son hafta aldığı puandır.
DEĞERLEMDİRME NASIL YAPILDI
ARTILAR
Her futbolcu
- 90 dakika oynadığı her maça 1 puan
- Her penaltı golü için 1 puan
Her kaleci
- Gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan
- Kurtardığı penaltı için 5 puan
Her savunma oyuncusu
- Attığı gol başına 4 puan
- Her gol pası için 3 puan
- Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan
Her orta saha oyuncusu
- Attığı gol başına 3 puan
- Her gol pası için 2 puan
Her forvet
- Attığı gol başına 2 puan
- Her gol pası için 1 puan alır.
EKSİLER
Her futbolcudan
- Sarı kart başına 1 puan
- Kırmızı kart için 3 puan
- Kaçırılan penaltı için 2 puan
- Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan
Her kaleci ve savunma oyuncusundan
- Yenilen gol başına 1 puan
Her forvet oyuncusundan
- Takımının gol atamadığı maç başına 1 puan silinir.
HAFTANIN GOLÜ CAFER’DEN
Uzun bir sakatlık döneminden sonra yeniden formasına kavuşan Cafer, Ankaragücü'nün Antalya deplasmanından galip ayrıldığı maçta başarılı futbolunu iki mükemmel golle süsledi. Hele ilki görülmeye değer güzellikteydi. İsmet'in ortasında Faruk topu, ceza alanındaki Cafer'e indirdi. Cafer de gelişine mükemmel vurdu.
ŞİMDİ BUNLAR KONUŞULUYOR
Rüyada değilim
* Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum: ‘‘Şampiyonluk için rüya görmek isteyenler, buna devam edebilirler. Ben realistim ve ikinciliği bile çok zor görüyorum.’’
* F.Bahçe'nin hızını Rizespor kesti. Üst üste 8 maç kazanan sarı lacivertliler, 12 yıl sonra gittiği Rize deplasmanında 2 puan bıraktı.
* Ligin 2. yarısına fırtına gibi giren Kocaelispor, 7 maçtır yenilmiyor. Körfez ekibi, bu maçlardan 17 puan topladı.
* Erzurumspor, 10 hafta sonra galibiyetle tanıştı. G.Birliği, üst üste 6. maçından da yenilgiyle ayrıldı. G.Antepspor, üst üste 5. maçını kazandı.
* Türkiye 1. Futbol Ligi'nin 2000-2001 sezonunda 700. golü Antalyasporlu Atilla Birlik, Ankaragücü maçında attı.
* G.Saray, bu sezon kazandığı 3. penaltı vuruşundan da yararlanamadı. Daha önce 6. haftada İstanbulspor ve 13. haftada Adanasporla oynanan maçlarda Jardel başarılı olamamıştı. Siirt maçında da Serkan kaçırdı.
KIRMIZI KART: Abdullah (F.Bahçe), Bülent Korkmaz (G.Saray), A.Yordanov (Kocaeli), Uğur (Antalya), Bekir (İstanbul)
SARI KART: Lazetiç, Z.Mirkoviç (F.Bahçe), Emre Belözoğlu (G.Saray), Osman (Trabzon), Pazin (Kocaeli), Kenan (Samsun), Batista (G.Antep)
GOL KRALLIĞI: Okan’dan dev atak
| Futbolcular | Toplam | Sağ ayak | Sol ayak | Kafa | Penaltı |
| Jardel (G.Saray) | 20 | 10 | 2 | 8 | 0 | | Okan (Bursa) | 19 | 15 | 1 | 2 | 1 | | Nouma (Beşiktaş) | 16 | 5 | 4 | 7 | 0 | | Kona (G.Birliği) | 13 | 3 | 3 | 2 | 5 | | Atilla (Antalya) | 13 | 10 | 1 | 1 | 1 | | Cenk (Adana) | 12 | 6 | 1 | 1 | 4 | | Fatih (G.Antep) | 12 | 3 | 3 | 6 | 0 | | Hami (Trabzon) | 12 | 4 | 3 | 0 | 5 | | Hasan Özer (G.Antep) | 11 | 2 | 3 | 1 | 5 | | Andersson (F.Bahçe) | 10 | 4 | 1 | 4 | 1 | | Ahmet (Beşiktaş) | 10 | 5 | 2 | 1 | 2 | | Faruk N. (A.Gücü) | 10 | 8 | 1 | 1 | 0 | | Coşkun (Denizli) | 10 | 6 | 3 | 1 | 0 |
|
|
|
 |
|
O KELİMEYİ KULLANMAYIN!
BİR hafta önce KUTSAL İTTİFAK'ı tartışıyor, konuşuyorduk. Şimdi dilimize bir başka çirkinliği doladık.
Teşvik primi yine hortladı!
Haydi, gel çık işin içinden... Lafı atıyor, kenara çekiliyoruz. Gerisi Allah'a emanet. Delil yok, kanıt hiç yok. Öyleyse, nedir bunun adı...
Kayıkçı kavgası.
Türkiye liglerinin sırat köprüsünden geçtiği bir dönemde, tribünleri huylandıracak, şüpheleri körükleyecek sloganları kullanıp, ateşe benzin dökmek niye?
Bilmem nereye 100 bin dolar teşvik primi gitti.
Gördün mü, kanıtladın mı, yakaladın mı?
Hiç birini beceremedinse, kes sesini, başka konuya geç.
Ligde neler oluyor bir bak!
Bursasporlu Okan takımının ligde kalma savaşı verdiği bir ortamda gelip, Jardel'i yakalıyor!
Birinin değeri 28 milyon dolar, diğeri bir alt yapı ürünü.
Biri Siirt maçında Lucescu ile tartışıp, kendini oyundan aldırıyor, diğeri İstanbulspor'a attığı iki golle krallık için savaşıyor.
Dolar zengini Jardel 20 golde, bizim çocuk 19 golle kralın ensesinde.
BU NASIL İŞ
Geçiyorum Pascal Nouma'ya...
Beşiktaş'ın hangi maçını yazsam, yazıyı onun adını anmadan bitirmezdim.
Trabzon maçından sonra yazımı bir kez daha okudum, Pascal'ın adı hiç yok.
Niye mi yok?
Çünkü Pascal oyunda yok.
Savaşan, çarpışan, sahanın her bölgesine koşan Pascal'dan eser yok.
İsteksiz, heyecansız, coşkusuz.
Nevio Scala gitti, Pascal'a bir şeyler oldu.
Oyunu uzaktan izliyor, etliye sütlüye hiç karışmıyor.
Çözemedim bu işi. Çözen varsa, lütfen bildirsin...
DİLİ Mİ SÜRÇTÜ?
Yine aklıma KUTSAL İTTİFAK geldi. Ancak ben, o kötü benzetmeyi iyiye kullanacağım...
F.Bahçe, Rize'de iki puan bırakıyor, taraftar, takımını Atatürk Havalimanı'nda tezahüratla karşılıyor ve F.Bahçe'ye duydugu güven hislerini Mustafa Denizli'ye sunduğu bir demet çiçekle dile getiriyor.
İşte Kutsal İttifak...
Beşiktaş taraftarı Gaziantep yenilgisinden sonra takımını Trabzon maçında yalnız bırakmıyor ve tribünleri dolduruyor. Biraz sitem ediyor, sonra müthiş bir tezahüratla maç sonuna dek Beşiktaş'a moral veriyor.
İşte Kutsal İttifak...
İzmir dönüşü havalimanında Fatih'in bir olaya karıştığını gören G.Saraylı futbolcular otobüsü durdurup aşağı iniyorlar. Ve Fatih'i olayın içinden çekip içeri alıyorlar.
İşte Kutsal İttifak...
Acaba, Kutsal İttifak benzetmesini ortaya atan kişi de bunları mı söylemek istiyordu.
Galiba, dili sürçtü modaya uydu!
DAUM GERÇEĞİ
Yazımı Daum'la noktalıyorum. Trabzon maçında Beşiktaş seyircisinin Daum'a duyduğu sevgiyi kulaklarımla işittim, gözlerimle gördüm. Onunla nasıl bütünleştiğini canlı canlı izledim. Tribünlere astıkları anlam ve uyarı dolu pankartlarda tüm gerçekleri kolayca yakaladım. Daum’un akan gözyaşlarından herkes gibi ben de duygulandım.
Şimdi diyorum ki, Beşiktaş taraftarının canını alın ama Daum'a sataşmayın.
Ve o kelimeyi sakın kullanmayın.
|
|
 |
|