Şenola Fener: 2-1
Erzurumspor'u devirip, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı
Sarı lacivertliler ilk 45 dakika döküldü, Ali Yılmaz'ın golüyle devreyi yenik kapadı.
İkinci yarıda coşan, Z.Mirkoviç ve Rapaiç'le galibiyete ulaşan lider F.Bahçe, en yakın rakibi
G.Saray ile puan farkını üçe çıkardı.
Fenerbahçe ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Erzurumspor'u deplasmanda devirerek,
şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaştı: 2-1. İlk yarıda tanınmayacak derecede kötü bir
futbol sergileyen sarı lacivertliler ikinci 45 dakikada coşarak üç puanın sahibi olurken,
liderlik koltuğunda en yakın rakibi G.Saray ile arasındaki farkı da 3 puana çıkardı.
DAKİKA 3: Kürşat sağdan korner bayrağına yakın yerden ortaladı. Ali'nin yakın mesafeden kafa vuruşunda,
top üstten auta gitti.
DAKİKA 47: Serhat ceza alanına girip sağdan ortaladı. Penaltı noktası üzerinde Andersson vurdu. Top
üst direkten döndü.
FENERBAHÇE Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligin en zorlu maçlarından birini
oynadıklarını söyledi. Tecrübeli hoca karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Bu kadar gerilimli bir müsabakadan
muhtemelen şampiyon olarak çıktık. Kayseri’deki kupa maçından sonra ligi penaltılara bırakmayacağımızı söylemiştim.
Aynı şeyi tekrarlıyorum" diye konuştu. FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım devre arasında yönetici Hamdi Akın ile soyunma odasına indi. Yıldırım, odaya girdiği sırada Mustafa Denizli ile kaptan Ogün’ün oyunculara çıkıştığını görünce, "On dakika futbol oynayın maçı mutlaka kazanırsınız" diye konuştu. Bu arada Aziz Yıldırım maç sonrası taraftarların yoğun sevgisi karşısında ezilme tehlikesi atlattı. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
TARİH: 13 Mayıs 2001 STAD: Erzurum Atatürk HAKEMLER: Musa Eryılmaz (**), Fahri Durmuş (**), Koray Gençerler (**) ERZURUMSPOR: Milorad Koraç (**), Zafer Demir (**), Eyüp Saka (**), Ömer Erdoğan (**), Kürşat Karakaş (**) (Dk.86 Tuncay Aksoy), Yuvuladio Kitutele Yvos (**), Soner Neliker (*) (Dk.67 Cüneyt Kocabıçak) (*), Volkan Kahraman (**), Selçuk Beyaz (*), Yusuf Tokaç (*) (Dk.79 Zeki Sonbay) (*), Ali Yılmaz (**) YEDEKLER: Armağan Vatanoğlu, Aydın Oğuzbay, Sedat Bayrak, İbrahim Ege FENERBAHÇE: Rüştü Reçber (**), Mustafa Doğan (*), Mirko Mirkoviç (**), Zoran Mirkoviç (**), Nikola Lazetiç (**), Ali Mehmet Güneş (**), Haim Michael Revivo (Kaptan) (*) (Dk.46 Samuel Johnson) (***), Yusuf Şimşek (*) (Dk.46 Niyazi Serhat Akın) (**), Celil Sağır (*), Milan Rapaiç (**) (Dk.79 Elvir Baliç) (**), Bernt Kennet Andersson (**) YEDEKLER: Oğuz Dağlaroğlu, Oktay Sayın, Özgür Ergün, Uche Alozia Okechukwu GOLLER: (Dk.42) Ali Yılmaz (sağ ayak, pas Volkan) (Erzurumspor) ; (Dk.54) Zoran Mirkoviç (sağ ayak, pas Bernt Kennet Andersson), (Dk.59) Milan Rapaiç (sağ ayak, pas Celil Sağır) (Fenerbahçe) SARI KARTLAR: (Dk.55) Yuvuladio Kitutele Yvos, (Dk.61) Soner Neliker, (Dk.86) Cüneyt Kocabıçak (Erzurumspor) ; (Dk.58) Nikola Lazetiç (Fenerbahçe) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI