FENERBAHÇE'NİN 2003-2004 SEZONU 14.HAFTA ANALİZİ

Derbi süper zirve aynı: 2-2
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2

Sonucu merakla beklenen derbide siyah beyazlılar istediğini aldı. Rakipleriyle arasındaki puan farkını korudu. 21’inci lig karşılaşmasında da yenilgi yüzü görmedi. Kadıköy’de 9 yıl sonra beraberlik çıktı.
Sergen takımını öne geçirdi. Fenerbahçe uyandı. Tuncay’ın iki asistini Van Hooijdonk değerlendirdi. Fırsatçı Ahmed Hassan, genç Recep'in hatasını affetmedi, skoru tayin etti.

Fenerbahçe kazanmak, Beşiktaş kaybetmemek için çıkmıştı sanki sahaya. Lucescu ile Daum tek forvet anlayışıyla sahaya çıkmıştı. Fenerbahçe ilk yarıda ev sahipliği avantajıyla daha atak görünmesine rağmen, arzuladığı gol pozisyonlarına ilk yarıda bir türlü ulaşamadı. Beşiktaş temkinli oynuyor, organize ataklarla rakip sahada görünüyordu. İlk 45 dakikanın özetinde Sergen'in altıpastan vuruşu, Recep'in mükemmel refleksi vardı. Bir de hakem Serdar Tatlı'nın düdüğünden çıkan sarı kart sesleri duyuldu. İlk yarıdaki tempolu ancak pozisyonu az futbol, ikinci yarıda gol ve heyecanı beraberinde getirdi.

Diğer fotoğraflar için tıklayınız.

İLK YARI

Birinci Süper Futbol Ligi’nde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Ezeli rakibi Beşiktaş’ı yenerek kötü gidişine son vermek isteyen Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenmesine karşın etkili ataklar geliştiremedi. Pozisyon üretmekte zorlanan ve gol bulamayan sarı-lacivertliler, zaman zaman gelişen Beşiktaş ataklarında da kalesinde zor anlar yaşadı, ancak rakibine gol şansı tanımadı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren kontrollü oynayan Beşiktaş ise savunmada rakibine önemli pozisyon vermedi. Fenerbahçe ceza alanı içinde 3 pozisyon bulan siyah-beyazlı ekip, 28. dakikada Sergen ile altıpas içinde mutlak gol şansını değerlendiremedi. İlk yarıda oyunu istediği gibi yönlendiren Beşiktaş, devreyi golsüz tamamladı.

DAKİKA 6: Sağdan ceza alanına giren Serhat’ın orta şut karışımı vuruşunda, top kaleci Cordoba’da kaldı.

DAKİKA 11: Van Hooijdonk’un ceza alanı dışında sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.

DAKİKA 12: İbrahim’in soldan ortasında, penaltı noktası üzerinde Sergen kafayı vurdu, top kaleci Recep’te kaldı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 DAKİKA 20: Aurelio’nun ceza yayı üzerinden şutunda, kaleci Cordoba topa sahip oldu.

DAKİKA 22: Beşiktaş ceza alanında Ronaldo’nun uzaklaştırmak istediği topu sol çaprazda önünde bulan Serhat’tan önce, araya giren Giunti meşin yuvarlağı kornere atarak bir tehlikeyi önledi.

DAKİKA 28: Sağdan ceza alanına giren Tayfur, topu altıpastaki Sergen’e çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Recep topu kale çizgisi üzerinde iki hamlede kontrol etti.

DAKİKA 37: Sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Van Hooijdonk’un doğrudan kaleye gönderdiği topu, kaleci Cordoba yumruklayarak uzaklaştırdı.

DAKİKA 39: Giunti’nin serbest vuruşunda, ceza alanında Tümer kafayı vurdu, top üst ağlarda kaldı.

Kalan sürede skor değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya Ali’nin yerine Yusuf’u alarak başlayan ve golü düşünen Fenerbahçe, 53. dakikada Sergen’in golüyle şok oldu. Şoku üzerinden çabuk atan sarı-lacivertli ekip, oyunun kontrolünü eline geçirdiği bu dakikalarda rakip kaleye yüklenmeye başladı. Rakibin 10 kişi olduğu bir pozisyonda Van Hooijdonk ile beraberliği sağlayan Fenerbahçe, 69. dakikada yine Hollandalı yıldızın takipçiliğinden bulduğu golle öne geçti. Golden sonra duraklayan sarı-lacivertliler, Ahmed Hassan’ın golüne engel olamadı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 İkinci yarıya daha iyi başlayan ve Sergen’in güzel golüyle öne geçen siyah-beyazlılar, bir pozisyonda sakatlık geçiren Emre’nin oyunda bulunmadığı anda Van Hooijdonk’un golünü engelleyemedi. Bu dakikalarda rakip ataklar karşısında zor anlar yaşayan Beşiktaş, Van Hooijdonk’un golüyle yenik duruma düştü. Bu golden sonra 3 oyuncu değiştiren Lucescu’nun, Giunti’nin yerine oyuna aldığı Ahmed Hassan, siyah-beyazlıların beraberlik golüna atarken Beşiktaş, Kadıköy deplasmanından 1 puan çıkardı.

GOL DAKİKA 53: Ceza alanının hemen dışından serbest vuruş kullanan Sergen, güzel bir vuruşla topu barajın üzerinden, kaleci Recep’in bakışları arasında köşeden filelere gönderdi: 1-0.

DAKİKA 55: Tümer’in soldan ortasında, ceza alanında Sergen topa vurdu. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

DAKİKA 59: Ümit’in altıpasa gönderdiği topa Fenerbahçeli futbolcular dokunamayınca, Ronaldo tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL DAKİKA 62: Sol çaprazdan ceza alanına giren Tuncay’ın ortasında, altıpasta uygun durumda Van Hooijdonk topu ağlara gönderdi: 1-1.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 GOL DAKİKA 69: Petkov’un ortasında, ceza alanı sol çaprazında Tuncay topa kafayı vurdu. Üst direğe çarpan top kale alanına düştü. Pozisyonu iyi izleyen Van Hooijdonk kafayla topu bir kez daha Beşiktaş filelerine gönderdi: 2-1.

GOL DAKİKA 84: Tümer’in soldan kullandığı serbest vuruşta, sağ altıpas köşesinde yükselen Ahmed Hassan kafayı vurdu, topu ters köşeden ağlara gönderdi: 2-2.

DAKİKA 89: Ümit’in sağdan ceza alanına ortaladığı topa Tuncay kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

Maçın uzatma dakikalarında soldan ceza alanına giren Yusuf’un vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı ve karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı.

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Beşiktaş’a karşı en iyi maçlarından birini oynadıklarını söyledi.
Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenlemeyen Daum, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe’nin en iyi maçlarından biriydi. Daha fazla koştuk, mücadele ettik ve rakibi baskı altına aldık" dedi.
Oyuncu transferi konusunu şu an düşünmediğini ve elindeki oyucuların performansını değerlendirdiğini anlatan Daum, Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun, hakemin maçta sertliklere izin verdiği yönündeki açıklamasına da cevap verdi.
Kendisinin hakemlere yönelik konuşmalardan kaçındığını dile getiren Alman çalıştırıcı, "Ben genelde bugüne kadar hakemleri eleştirmedim. Ama Lucescu kalkıp böyle bir hakem eleştirisiyle kendine bir avantaj sağlamaya çalışıyorsa, benim de aynı şeyi mi yapmam lazım? Hakem konusunda yine konuşmak istemiyorum"dedi.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, "Beşiktaş’tan daha baskılı oynadık, tüm futbolcularımı kutluyorum. Antrenmanlarda konuşup çalıştıklarımızı sahaya yansıttılar" dedi.
Teknik Direktörü Christoph Daum, rakipden daha fazla mücadele ettiklerini söyledi. Daum, "Daha baskılıydık, tüm futbolcularımı kutluyorum. Antrenmanlarda konuşup, çalıştıklarımızı sahaya yansıttılar. Tuncay ve diğerlerinin performansı beni memnun etti. F.Bahçe ileride daha iyi takım olma yolunda önemli adımlar attı" dedi.
Taraftarlara takıma verdikleri destek için teşekkür eden Daum, transfer için de, ‘Şu anda düşünmüyorum’ açıklamasını yaptı. Öte yandan Daum, Lucescu'ya karşı oynadığı 4. derbi maçtan da galibiyet alamadı. Alman hoca, Beşiktaş'ı Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 çalıştırdığı dönemde G.Saray'ın başında bulunan Rumen hocayla 3 kez rakip olmuş, 2'sini kaybetmiş, diğerinde ise berabere kalmıştı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Türkiye'deki terör tehdidinin ciddi olarak hissedildiğini söyledi. Ülkesindeki Der Tagesspiegel Gazetesi'ne demeç veren Daum, patlamalardan sonra kentteki hareket yeteneğinin bir ölçüde kısıtlandığını ileri sürdü. Daum, "İnsan, polis ve jandarmanın yaptığı araba kontrollerinden teröre karşı önlemlerin alındığını görüyor, yani mutlak bir güvenlik söz konusu değil demek ki" dedi. Daum, son terör eylemlerini Türkiye'nin AB üyeliği için bir engel olarak gösterilmesinin ise son derece tartışmalı olduğunu söyledi.

MIRCEA LUCESCU'nun açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe ile yaptıkları karşılaşmanın, ligin en iyi maçlarından biri olduğunu söyledi.
Lucescu, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, iki ekibin de kazanmak istediğini, bu nedenle sahada mücadeleci ve güzel bir futbolun ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bence rakibimiz Fenerbahçe de sezonun en iyi maçını çıkardı. 1-0’lık skora kadar oyunun hakimi bizdik. Ancak daha sonra profesyonel bir hata yaptık. Emre sakatlık nedeniyle dışarıda olduğu sırada, 10 kişiyken kalemizde golü gördük. Ama benim için önemli olan takımımın geriye düştükten sonra bile oyunu bırakmaması oldu” diye konuştu.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Rumen çalıştırıcı, hakem Serdar Tatlı’nın yönetimi konusunda ise “Hakem için çok zor bir maçtı. Maç öncesi basın tarafından yapılan bir baskı vardı. Herkes ‘Beşiktaş dursun veya yavaşlasın’ diyordu. Herkes isteyince tabii hakem de etki altında kaldı” dedi.
Fenerbahçe’nin futboluna da değinen Rumen teknik adam, sarı-lacivertli takımın sert oynadığını söyledi.
Lucescu, Kolombiyalı kaleci Cordoba’ya iki kez sert hareketlerin yapıldığını iddia ederek, “Tuncay, Serhat ve Aurelio’nun bence kırmızı kart görmesi gerekirdi. Rakibimiz çok agresif oynadı. Bundan dolayı 3 kırmızı kartlık pozisyon vardı. Sertlik bize Şampiyonlar Ligi’nde çok pahalıya patlayabilirdi. Fenerbahçe’nin bu sertliği resmen katil pozisyondu. Bunlar çok kastiydi. Serhat’ı, Galatasaray’ı çalıştırdığım dönemden de biliyorum. Maçta rakipleri tahrik ediyor” dedi.
Mircea Lucescu, sahaya konulan futbolun güzel olduğunu kaydederek, “Fenerbahçe, sezonun en iyi futbolunu oynadı. Çok canlılardı. Fikir olarak maça hazırlardı. Kazanmayı çok istiyorlardı. Ancak onlardan daha iyi bir ekip olduğumuzu gösterdik. Ayrıca bu maçta benim için en önemli konulardan biri de Chelsea maçıydı. Chelsea maçını düşünerek, Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlık yaşanmasından korkuyordum. Her şeye rağmen sahada ortaya konan oyun kaliteli ve güzeldi” diye konuştu.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Lucescu, basın mensuplarının “Siz daha önce Sergen ve Tümer’in bir arada oynayamayacağını söylemiştiniz. Bugün neden karar değiştirdiniz” sorusuna, “Başlangıçta öyleydi. Ama 1.5 yıl geçti. Artık beraber oynamalarının zamanı geldi. Aralarında iyi bir ilişki var. Zaten Beşiktaş da artık geçen yılki ekip değil. Geçen yıldan daha iyiyiz ve futbolcularımın özgüvenleri var. Ayrıca Chelsea maçında Giunti oynamayacak. Bu nedenle denemeler yapıyorum. Her futbolcumun durumunu görmek istiyorum. Chelsea ile İstanbul’da oynasaydık daha farklı olurdu” karşılığını verdi.
Takımda herhangi bir düşüş olmadığını anlatan Lucescu, derbilerin kolay maçlar olmadığını vurgulayarak, “Lazio ile oynadıktan sonra Fenerbahçe maçına çıktık. Kafamızı maça vermezsek kaybedebiliriz. Ben her zaman futbolcularımdan konsantrasyonlarını kaybetmemelerini istiyorum. Ayrıca kasım ayı sonu futbol takımları için en zor dönemlerdir. Yine de takımımın herhangi bir düşüş yaşadığını düşünmüyorum” dedi.

MAÇIN HAKEMİ: Tatlı çok abarttı

Hakem Serdar Tatlı için de zor bir maçtı. Tempolu, mücadeleci ve sert oynayan iki ekibin karşılaşmasında çok "nemli hatalar yapmadı Tatlı. Bir iki faulu g"rmedi. Bazı kartlık hareketlerde (Tuncay, Luciano, Selçuk) yanlış tercihler kullandı. Ancak tek tartışılan tarafı maçı 8 dakika uzatmasıydı. Ayrıca bu dakikaları da, 6 dakika 32 saniyede kesti. Galiba kendisine de abartılı gelmişti.

MAÇIN ADAMI: Pierre Van Hooijdonk (Fenerbahçe)

Bir gün önce 35 yaşına giren Hooijdonk, doğum gününü dün 2 golle kutlamasına karşın, takımı tek puanla yetindi. Zaman zaman orta sahaya gelerek oyun kuran ve arkadaşlarına güzel paslar atan Hollandalı oyuncu, fırsatçılığı ve golcülüğünü bir kez daha gösterip, önce takımına eşitliği getirdi, sonra öne geçirdi ve geceye damgasını vurdu.

GÖZE ÇARPANLAR

Fenerbahçe:
VAN HOOIJDONK: Fenerbahçe'nin en etkili oyuncusuydu. Fırsatçılığını kanıtladı. Beşiktaş savunmasının arasında çoğu zaman yalnız kalmasına rağmen rakibi yıpratmayı başardı.

TUNCAY: Haftalardır suskun olan genç oyuncu, maçın 60-70 dakikası arasında 10 dakikalık bir üstün performans gösterip, Fenerbahçe'nin iki golünde katkı sağladı.

RECEP: Sergen'in attığı ilk golde seyirci kaldı. Ancak yine Sergen'in kale çizgisine bir metre kala yaptığı gol vuruşunu önleyerek günün tek başarılı hareketini yaptı.

SERGEN: Oyunda kaldığı sürece arkadaşlarına etkili paslar çıkardı. Frikik golünü övmeye gerek yok! Fenerbahçe savunması için ciddi sıkıntı yarattı.

Beşiktaş:
AHMED HASSAN: Kenarda beklemenin kendisine göre olmadığını kanıtlayan golü attı. O boyuyla Fenerbahçe savunmasının arasından müthiş bir fırsatçılık gösterdi.

TÜMER: 90 dakika boyunca mücadele etti, oyundan düşmedi. Beşiktaş'ın en hırslı oyuncularındandı. Beraberlik golünün asistiyle de prim yaptı.

NOTLAR

İkisi de tatlı sevmedi
Fenerbahçe ve Beşiktaş cephesi maçtan sonra hakeme ağır eleştiriler getirdi. Hakem Serdar Tatlı, Lucescu ile Daum arasında söz düellosuna da yol açtı.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Derbinin hakemi Serdar Tatlı, yönetimiyle hem F.Bahçe, hem de Beşiktaş cephesinin eleştiri hedefi olurken, Daum ile Lucescu arasında da tartışmaya yol açtı. Lucescu, "Herkes ‘Beşiktaş dursun veya yavaşlasın' diyordu. Herkes isteyince hakem de etki altında kaldı. 3 kırmızı kartlık pozisyon vardı, gösteremedi" dedi.
Daum ise "Bu zamana kadar hakemleri eleştirme konusunda geri kaldım. Lucescu hakemi eleştirerek avantaj sağlamaya kalkıyorsa benim de aynı şeyleri yapmam lazım. Ama ben yine hakemler konusunda susuyorum" diyerek Rumen teknik adama karşılık verdi. Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, "Hakemin çift sarı karttan atması gereken bazı oyuncular vardı" yorumu yaparken, F.Bahçe yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp ise "Hatalı bir gol yemiş olmamız, hakemi eleştirmemize engel değil. Serdar Tatlı, F.Bahçe'nin oyun sistemini engelledi. Çok art niyetliydi, kazanmamızı istemedi" dedi.

Daha iyisi Türkiye’de yok
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilal Kutlualp, derbi maçın hakemi Serdar Tatlı’ya tepki gösterdi.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 "Sahada kararlarıyla Fenerbahçe’nin aleyhine devamlı düdük çalan bir hakem" izlediklerini iddia eden Kutlualp, "İzledik ve kahrolduk. Binlerce insan üzgün. Birinin haklarımızı koruması lazım. Serdar Tatlı’nın, hemen kart çıkarmaya hazır, Fenerbahçe’nin galibiyetini istemeyen bir görüntüsü vardı" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, eleştirilere hedef olan genç kalecileri Recep ve Volkan'a sahip çıktı. Kutlualp, "Kaleciler için şöyle bir söz vardır, ‘daha iyisi vardı da, biz mi almadık’ Türkiye'de Fenerbahçe'nin ihtiyacını karşılayacak kaleciler yok. Türkiye'deki en iyi kaleciler bizde. Recep ve Volkan, Ümit Milli Takım’ın kalesini koruyor. Bize, Rüştü'den daha iyi oynayacak bir kaleci lazım. Böyle kaleci sadece Avrupa'da var, ama onların da kulüpleriyle sözleşmeleri devam ediyor. Şu an elimizdeki kalecilerden kötüsünü F.Bahçe'ye alamayız" dedi.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Sinan Engin
Beşiktaş Kulübü Menajeri Sinan Engin de beraberliğin kendilerini mutlu etmediğini ifade ederek, “Buraya kazanmaya gelmiştik. Maçta da biraz dayak yedik, futbolcularımız hırpalandı. Çift sarı kartla atılması gereken oyuncular vardı, yine de centilmence bir maç oldu. Sergen’den daha çok şey bekliyoruz. Gol attı, ama bir iki hareket değil, Sergen’den çok daha fazlasını bekliyoruz” dedi.

Ümit Özat: "Oyunun hakkı bu değildi"
Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat, Beşiktaş karşısında çok iyi oynadıklarını söyledi.. Duran toplardan golleri yediklerini belirten tecrübeli oyuncu, "Futbol bu. Oyunun hakkı bu değildi ama oldu" dedi.
"İnanılmaz pozisyonlar oldu. İki duran toptan iki gol yedik. Bugün çok iyi oynadık, çok baskılı oynadık. Şöyleyecek bir şey yok. Samsun sebat maçlarını kazansak işler şimdi farklı olurdu. Futbol bu. Oyunun hakkı bu değildi ama oldu."

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Tuncay Şanlı: "İyi mücadele vardı"
Derbi maçta atılan 2 golün asistini yapan Tuncay da "Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtan berabere ayrıldık. İki takım da çok iyi mücadele etti. Sahada futbol adına her şey vardı. Beşiktaş’a, Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyorum. Biz önümüzdeki maçlara bakacağız" şeklinde konuştu.

Van Hooijdonk: "Daha çok çalışmalıyız"
Öte yandan, Beşiktaş karşısında Fenerbahçe’nin 2 golünü kaydeden Pierre Van Hooijdonk, aldıkları beraberlikle, liderle aralarındaki puan farkını koruduklarını ve bundan sonra daha fazla çalışmaları gerektiğini kaydetti.
Hollandalı futbolcu, Sergen’in attığı frikik golüyle ilgili olarak da "Recep yediğimiz golde barajı kurdurdu ama kendi duracağı yeri tespit edemedi herhalde" dedi.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Böyle gol yenir mi Recep?
Fenerbahçe'nin iki golüne imza atan Pierre Van Hooijdonk, Beşiktaş'tan yedikleri ilk golde kaleci Recep'in büyük hatası olduğunu söyledi. Hollandalı yıldız, "Sergen'in frikiği fantastikti. Kalecimizin diğer köşeyi kontrol etmesi gerekiyordu. Çünkü biz zaten o köşeyi koruyorduk" dedi. Derbi maçta, karşılaşmanın sonlarına doğru yediği golle galibiyet şansını kaçıran F.Bahçe, ligde 4 maçtır kazanamıyor. 10. haftada Adanaspor'u 3-0 yenen sarı lacivertliler, bu maçın ardından Akçaabat Sebatspor ve Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalmış, Samsunspor'a da 3-0 yenilmişti.

Tuncay'dan özür
Maçta Cordoba'ya sert bir faul yapan Tuncay, Beşiktaş soyunma odasına gidip, rakibinden özür diledi. Sarı - Lacivertli futbolcu, "Yaptığım hareket kasti değildi" diye konuştu.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Sergen’in dişleri kırıldı
Beşiktaş'ın ilk golünü atan Sergen'in maç sırasında girdiği mücadele sırasında dişleri kırıldı. Yıldız futbolcu, "Dirsek yedim, alt dişlerim kırıldı" dedi. Sergen, serbest atıştan kazandırdığı gol için de, "Ters bir pozisyondu, ne şekilde vuracağımı düşündüm ve vurdum, gol oldu. Kafamda kurmuştum" yorumunu yaptı. Öte yandan, belediyeye ait otobüslerle maça getirilen Beşiktaşlı taraftarlar ile F.Bahçeliler arasında gerginlik yaşandı. Bir grup siyah beyazlı taraftar, içinde bulundukları otobüsün camlarını kırdı.

İki kayıp verdiler
Beşiktaş karşısında sarı kart gören Serhat Akın ve Aurelio cezalı duruma düştü. Düne kadar üçer sarı kartı bulunan iki Fenerbahçeli futbolcu, Ankaragücü deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

Daum ilk kez
Bundan önce 2 dönem Beşiktaş'ta görev yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, lig ve kupa şampiyonlukları yaşadığı eski takımına karşı ilk kez rakip oldu. Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin başında, Galatasaray maçının ardından ikinci derbi heyecanını yaşadı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Fenerbahçe'de 7 futbolcu ilk kez
Fenerbahçe’de 7 futbolcu, ilk kez bir Beşiktaş derbisinde sarı-laciverti forma giydi. Geçen sezon da sarı-lacivertli takımın kadrosunda bulunan kaleci Recep’in yanısıra yeni transferler Luciano, Tomas, Petkov, Aurelio, Selçuk ve Van Hooijdonk, ilk kez bir Beşiktaş derbisi yaşadı.

Beşiktaş'ta Okan ve Emre ilk kez derbide
Beşiktaş’ta ilk 11’de sahaya çıkan Okan Koç ve Emre Aşık, ilk kez Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde forma giymiş oldu. Siyah-beyazlılarda ayrıca yedek kulübesinde yer alan Ahmed Hassan, Ramazan, Ümit ve Sinan da şans bulmaları durumunda ilk kez bu derbide görev almış olacak.

Beşiktaş'ta Tümer ve Sergen ilk 11'de
Beşiktaş’ta teknik direktör Mircea Lucescu, sürpriz bir kararla Pancu’yu yedek soyundururken, Tümer ve Sergen ikilisini birlikte ilk 11’de oynattı.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Bu sezon yalnızca ligin 8. haftasında 3-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle tamamlanan Elazığspor maçında birlikte ilk 11’de sahaya çıkan ikili, Fenerbahçe derbisinde de ilk 11’de şans buldu. Siyah-beyazlılarda, sakatlığı süren Kaan Dobra ile cezalı Zago’nun yanısıra Lucescu’ya kendini iyi hissetmediğini söyleyen Ahmet Dursun, maç kadrosuna alınmadı.
Beşiktaş’ta, Zago’nun yerine savunmada Ahmet Yıldırım görev alırken, Okan Koç sağ kanatta forma giydi. Tümer’i orta alanda görevlendiren Rumen teknik adam, Sergen’i ise İlhan’ın arkasında forvete yakın oynattı.

İlhan Mansız
İlhan Mansız, şu an eski hırsının olmadığını belirterek, “Bunun nedeni, biraz da olsa sakatlığımın nüksetmesidir” dedi.
İlhan, maç sonrasında yaptığı açıklamada, her zaman hırsını futboluna yansıtmaya çalıştığını vurgulayarak, “Hırs, aklın önüne geçtiği zaman zarar veriyor. Şu an eski hırsım yok. Ama bunun başka nedenleri var. Yüzde yüz oynamıyorum. Bunun bir nedeni, sakatlığımın biraz da olsa nüksetmesi. Ayrıca sezon başında hazırlık kampına katılamadım. Devre arası hazırlık kampındaki çalışmalarımla, ikinci yarı toparlanacağımı umuyorum” diye konuştu.

Ahmed Hassan Kamel
Fenerbahçe karşısında oyuna sonradan giren ve takımına ikinci golü kazandıran Beşiktaş’ın Mısırlı futbolcusu Ahmed Hassan, takımda oynayıp oynamamasının, teknik direktör Lucescu’nun kararı olduğunu söyledi.
Ahmed Hassan, genelde oyuna sonradan girdiğini belirterek, “Ancak girdiğimde maça iyi konsantre oluyorum. Takıma ne zaman gireceğime de Lucescu karar verir. Bu konuda bir sorun yok. Ayrıca sezon sonunda ayrılacağım yönünde çıkan haberler doğru değil. İnşallah bundan sonra daha iyi olurum” dedi.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Beşiktaş maçında Fenerbahçe’nin iki golünü atan Van Hooijdonk ise Sergen’in kendilerine serbest vuruştan attığı gol için “Fantastik” yorumunu yaptı.

'Haddinizi bilin'
Fenerbahçe taraftarı, "Haddinizi bilin asla büyük olamazsınız" yazılı, üzerinde koltuk değnekli bir Kartal resmi olan pankart açtı. Maraton tribününde bulunan bu pankart, Sarı - Lacivertliler'i coşturdu.
Fenerbahçeli taraftarlar, daha önce olduğu gibi Beşiktaş maçında da tribünlere ilginç pankartlar astı. Maraton üst tribününden VIP tribününe doğru açılan dev pankartta, sakatlanmış bir kartal resmi karikatürize edilirken, üzerindeki “Haddinizi bilin, asla büyük olamazsınız” yazısı Beşiktaşlı taraftarları kızdırdı.

Yine karaborsa
Emniyetin her türlü tedbirine rağmen karaborsacılar yine işbaşındaydı. Üstelik dün kalamış'ta bisikletli bir karaborsacının bulunması ve maçın başlamasına çok az bir süre kalıncaya kadar işini yapması dikkat çekti.

Kurban kesti
Bu sezon yaşanan şanssızlıkları üzerinden atmak isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maçtan önce Eyüp Sultan'da kurban keserek stada geldi. Daha sonra Kalamış'ta yöneticileriyle biraraya gelip, mini bir toplantı yapan Yıldırım daha sonra stada geldi.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Uslu karşıladı
Minibüsle Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelen Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ile yönetimi, kapıda Asbaşkan Mahmut Uslu tarafından karşılandı. Tek tek "Hoşgeldiniz" diyen Uslu, daha sonra misafirlerini Şeref Tribünü'ne çıkardı.

Sıkı güvenlik
İstanbul Emniyeti, Kızıltoprak'tan stada ve Altıyol tarafından stada gelişte olağanüstü tedbir aldı. Elinde bilet olmayanlar stat kapısına bile yaklaştırılmadı. Bozuk para, çakmak ve yaralayıcı cisimlere el konuldu.

Hooijdonklar maçta
Oğullarının doğum gününü kutlamak için önceki gün İstanbul'a gelen Pierre Van Hooijdonk'un anne, babası ve yakınları dün maçı da izledi. Frikik ustası Hooijdonk, Sergen'in golü için, "Çok fantastikti" yorumunu yaptı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Fener'den jest
Derbi öncesi Fenerbahçe ile Beşiktaş Yönetimi arasında güzel bir centilmenlik örneği yaşandı. Daha önce varılan anlaşma gereği, Fenerbahçe, rakip takım seyircisi için stadın yüzde 5’lik kapasitesi kadar yer ayırdı. Bu biletler, cuma gününden itibaren Biletix gişelerinde satılmaya başlandı. Siyah-Beyazlı yöneticiler, taraftarlarının yoğun ilgi göstermesi üzerine ekstra bilet talebiyle Fenerbahçe Yönetimi’ne başvuruda bulundu.
Fenerbahçe Yönetimi, gelen talep karşısında Siyah - Beyazlılar'a bin 200 fazla bilet verdi. Topluca stada getirilen Beşiktaş taraftarı karşılaşmadan 5 saat önce içeri alındı. Her belediye otobüsüne 12 güvenlik görevlisi binerken, Kartal taraftarları Boğaz Köprüsü'nde bir aracın camlarını kırdı.
Yaklaşık 2 bin 500 Beşiktaş taraftarı karşılaşmayı numaralı tribünün sağ tarafından kendilerine ayrılan bölümden izledi. İki takım taraftarları da maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla oyunculara destek olmaya çalıştı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Fenerbahçe galibiyeti unuttu
Derbi maçta, karşılaşmanın sonlarına doğru yediği golle galibiyet şansını kaçıran Fenerbahçe, ligde 4 maçtır kazanamıyor.
10. haftada Adanaspor’u 3-0 yenen sarı-lacivertliler, bu maçın ardından Akçaabat Sebatspor ve Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalmış, Samsunspor’a 3-0 yenilmişti. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş önünde de sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak, taraftarına galibiyet sevincini unutturdu.
Bu arada, 1-1 sona eren Çaykur Rizespor maçında hakem Ali Aydın’ın, Çaykur Rizesporlu Victoria’ya iki sarı kart göstermesine rağmen oyundan ihraç etmemesi üzerine, Futbol Federasyonu kural hatası gerekçesiyle maçın tekrarına karar vermiş ancak Tahkim Kurulu yürütmeyi durdurmuştu. Bu maç hakkında kararı Tahkim Kurulu daha sonra açıklayacak.

Tugay tamam gibi
Milli futbolcu ile kıyasıya pazarlık yapan Fenerbahçe'nin transferde büyük aşama kaydettiği öğrenildi. Daum'un da ısrarla istediği Tugay'ın ocakta renklere bağlanması bekleniyor.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Bir süre önce menajerleri tarafından Türkiye'ye dönmek istediği iletilen ve Fenerbahçe'ye teklif edilen Tugay'ın transferinde yönetim büyük ilerleme kaydetti. Sarı - Lacivertliler'in, ocakta serbest kalacak olan milli oyuncu ile yaklaşık on gündür temasta bulunduğu, tarafların maddi konularda yoğun pazarlık yaptığı bildirildi. Teknik Direktör Daum'un da alınmasına sıcak baktığı Tugay'la pürüzlerin çözüldüğü, bu girişimin mutlu sonla noktalanacağı iddia edildi.

Beşiktaş'ta coşku
Öne geçtiği maçta beraberliği 84. dakikada kurtaran Beşiktaş, namağlup liderliğini sürdürmenin sevincini yaşadı.
Kadıköy’deki derbide takımlarını destekleyen Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşma sonunda güvenlik gerekçesiyle bir süre statta bekletildi. Taraftarlar bu bekleyiş sırasında tezahüratlar yaparak coşarken, siyah-beyazlı takımı soyunma odasından sahaya davet etti.
Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Bunun üzerine menajer Sinan Engin ve siyah-beyazlı futbolcular sahaya çıkarak, Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu tribünlerin önüne kadar geldi. Sinan Engin’in adeta orkestra şefi gibi yönettiği buluşmada, taraftar ve futbolcular karşılıklı tezahürat yaparak namağlup unvanını korumanın sevincini yaşadılar. Bu coşkuya kulüp başkanı Serdar Bilgili de katıldı.

Ahmet umudu kesti
Beşiktaş'ta Konyaspor maçı sonrası Teknik Direktör Lucescu'nun hışmına uğrayan ve taraftarlar tarafından da protesto edilen Ahmet Dursun yol ayrımına geldi. Siyah - Beyazlı kulüp ile üç artı iki yıllık sözleşmesi bulunan golcü oyuncunun, Menajer Sinan Engin aracılığı ile devre arasında ayrılmak istediğini bildirdiği yönetimden anlayış istedi. Beşiktaş, prensipte anlaşmaya varılan Gaziantepsporlu İbrahim Toroman ile bu oyuncuyu takasta kullanmak için girişimlere başladı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Beşiktaş yenilmezliğini sürdürdü
Birinci Süper Futbol Ligi’nin derbi maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de 2-2 berabere kalırken, 14. hafta sonunda siyah-beyazlılar namağlup liderliklerini sürdürdü.
Beşiktaş, son dakikalarına 2-1 yenik girdiği karşılaşmadan, beraberlikle ayrılarak, hem namağlup ünvanını hem de zirvedeki avantajını korudu. “Kara Kartallar”, 14. hafta sonunda en yakın takipçileri Trabzonspor ve Galatasaray’ın önünde 6 puanlık avantajını sürdürürken, 1 maçı eksik Fenerbahçe’nin 9 puan önünde yer alıyor.
Beşiktaş, Lucescu yönetiminde oynadığı 48 lig maçında sadece tek yenilgi alırken, 16 Nisan’daki Diyarbakırspor mağlubiyetinin ardından, 228 gündür ligde yenilgi yüzü görmüyor.

Lucescu yine kaybetmedi
Beşiktaş, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde yaptığı 6. derbi maçta da yenilmedi.
Rumen teknik adam yönetiminde geçen sezon ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’yi her iki maçta da yenen siyah-beyazlılar, bu sezon Galatasaray ile 0-0 berabere sonuçlanan derbinin ardından Fenerbahçe ile de 2-2 berabere kaldı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Cordoba'nın tılsımı bozuldu
Beşiktaş’ın kalecisi Oscar Cordoba, 2-2 sona eren Fenerbahçe maçında, Türkiye’deki 6. derbisinde kalesinde ilk gollerini gördü.
Kolombiyalı file bekçisi, siyah-beyazlı kalede geçen sezonki 4 derbi maçta kalesini gole kapatırken, bu sezon Galatasaray önünde de bu unvanını korudu. Cordoba, Fenerbahçe karşısında Van Hooijdonk’un gollerine engel olamayarak, Türkiye’deki 2. sezonunda kalesinde ilk gollerini gördü.

Altın yedek Ahmed Hassan
Maçın ikinci yarısında oyuna giren ve 84. dakikada attığı golle Beşiktaş'a beraberliği getiren Ahmed Hassan, sonradan girdiği karşılaşmalarda gol atma geleneğini sürdürdü. Bugüne dek toplam 8 gol atan Mısırlı futbolcu, bunlardan 7'sini, sonradan dahil olduğu maçlarda kaydetti. Beşiktaş, dünkü maçtan aldığı beraberlikle ligdeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı. Ayrıca siyah beyazlılar, Lucescu yönetiminde yaptığı 6. derbide de yenilmedi. Kaleci Cordoba ise, Türkiye'deki 6. derbisinde ilk gollerini yedi.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 İlhan suskunluğunu bozamadı
Beşiktaş’ın golcü futbolcusu İlhan Mansız, derbilerdeki suskunluğuna Fenerbahçe önünde de son veremedi.
Siyah-beyazlı takımla 3. sezonunu geçiren İlhan Mansız, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı 10. kez ilk 11’de sahaya çıkmasına rağmen, gol yollarındaki suskunluğunu sürdürdü.

Ronaldo, rekora aday
Brezilyalı futbolcu Ronaldo, F.Bahçe karşısında 77'nci defa siyah beyazlı formayı giyerek, Nijeryalı Daniel Amokachi'ye ait bulunan 'Beşiktaş'ta lig maçlarında en çok oynayan yabancı futbolcu' unvanına ortak oldu. Öte yandan F.Bahçe ile Beşiktaş, ligde 6 yıl sonra berabere kaldı. Brezilyalı futbolcu, bundan önce görev yaptığı 76 maçta 8 kez rakip fileleri havalandırdı.

6 yıl sonra gelen beraberlik
Fenerbahçe ile Beşiktaş, ligde 6 yıl sonra berabere kaldı. İki takım arasındaki lig maçlarında en son beraberlik, 1997-1998 sezonunda, 6 Aralık 1997’de Kadıköy’de yine 2-2’lik sonuçla yaşanmıştı. Ezeli rakipler, böylece ligde 11 derbi maç sonra berabere kaldı. Bu arada, ezeli rakiplerin kasım aylarındaki son 9 maçından 6’sı berabere sonuçlanmış oldu.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Basın tribünü full çekti
Dev karşılaşmaya medyanın ilgisi her zamanki gibi üst düzeydeydi. Toplam 240 basın mensubu akreditasyon yaptırırken, 180 gazeteci basın tribününde görev yaptı. 60 medya mensubu ise saha içerisinde derbi karşılaşmasını takip etti.

8 yıldız da sınırda
Dördüncü sarı kartlarını görerek cezalı duruma düşen Aurelio ve Serhat Akın, önümüzdeki hafta oynanacak MKE Ankaragücü mücadelesinde forma giyemeyecek. Hakem Serdar Tatlı’nın toplam 51 kez faul düdüğü çaldığı ve 9 kez oyuncuları sarı kartla cezalandırdığı mücadele sonrası Fenerbahçe’de Pierre van Hooijdonk ve Tomas, Kartal’da ise Federico Giunti, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Ahmet Yıldırım, Guiaro Ronaldo ve Oscar Cordoba sınıra dayandı.

Fenerbahce: 2 - Besiktas: 2 Maçtan rakamlar
2 Cordoba, ilk kez bir derbi maçında gol yedi... Siyah Beyazlı kaleyi devraldığından bu yana çıktığı 5 derbi karşılaşmasında ağlarında tek gol görmeyen Kolombiyalı eldiven, Fenerbahçe karşısında 2 kez mağlup olmaktan kurtulamadı.
5 Tümer, Ahmed Hassan'ın beraberlik golünde bu sezonki 5. asistini yaparken, Beşiktaş'ın bu istatistikte lideri durumuna geldi.
12 Fenerbahçe yine Saracoğlu'nda tehlikeli olduğu dakikalarda rakibini vurdu. Sarı - Lacivertliler, Beşiktaş ağlarına bıraktığı 2 golle iç sahada son yarım saatte attığı gol sayısını 12'ye yükseltirken, bu periyotta da ilk kez gol yedi.
41 Beşiktaş, 41 hafta sonra ilk kez üstüste çıktığı iki lig maçında puan kaybetti. Kara Kartal, en son 2002/2003 sezonunun 5. ve 6. haftalarında Göztepe ve Trabzonspor karşısında birer puanla yetinmek zorunda kalmıştı.

İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 4, Tuncay Şanlı 4, Ümit Özat 2, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 1, Yusuf Şimşek 1
TOPLAM: 12
Beşiktaş'ın kaleye attığı şutlar: Ali Rıza Sergen Yalçın 5, Tümer Metin 3, Ahmed Hassan Kamel 1, Daniel Gabriel Pancu 1, Federico Giunti 1, Okan Koç 1, Tayfur Havutçu 1
TOPLAM: 13

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 3, Tuncay Şanlı 3, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 8

İstatistik: Top kaybı
Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları: Niyazi Serhat Akın 5, Tuncay Şanlı 3, Ali Mehmet Güneş 2, Selçuk Şahin 2, Yusuf Şimşek 2
TOPLAM: 14

İstatistik: Top kapma
Fenerbahçe'nin kaptığı toplar: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 5, Tuncay Şanlı 4, Ali Mehmet Güneş 2, Selçuk Şahin 2, Fabio Luciano 1, Ivailo Rumenov Petkov 1, Niyazi Serhat Akın 1, Yusuf Şimşek 1
TOPLAM: 17

İstatistik: Korner kullananlar
Fenerbahçe'de korner kullananlar: Ümit Özat 3, Ivailo Rumenov Petkov 2, Yusuf Şimşek 1
TOPLAM: 6

İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: Niyazi Serhat Akın 2
TOPLAM: 2

İstatistik: Yapılan fauller
Beşiktaş'ın faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 6, Tuncay Şanlı 4, Ivailo Rumenov Petkov 3, Stjepan Tomas 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fabio Luciano 1, Yusuf Şimşek 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 20
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Stjepan Tomas 2, Fatih Akyel 1, Ivailo Rumenov Petkov 1, Mahmut Hanefi Erdoğdu 1, Tuncay Şanlı 1
TOPLAM: 7

İstatistik: Gol pozisyonu
Fenerbahçe'nin gol pozisyonuna giren futbolcuları: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 2, Tuncay Şanlı 1
TOPLAM: 3

Kartal'ın gazabı: 1-1
Fenerbahçe'nin PAF Takımı, Teknik Direktör İsmail Kartal'ın gazabına uğradı. Sarı - Lacivertli gençlerin maçlardan çok saç biçimleriyle ilgilendiklerini gören Kartal, Beşiktaş karşılaşması öncesinde hepsinin saçını traş ettirdi. Dereağzı'ndaki iki takımın arasındaki mücadele de 1-1 sonuçlandı. 35'te Ozan ile öne geçen Beşiktaş, 59'da Selim'in golüne engel olamayınca, maç berabere sonuçlandı.

PAF MAÇI
Hakemler: Murat Özcan, Kerem Erdoğan, Salim Şanlıer
Fenerbahçe: Ali Melih, Fatih Mehmet, Can, Kılınç, İshak, Tolga (Dk.46 Mustafa), Zafer, Taylan (Dk.75 Yusuf), Selim (Dk.83 Mithat), Olcan, İskender
Beşiktaş: Onur, Gökay, Bahadır (Dk.63 Hüseyin), Ozan, Erkan, Ergun, Hasan Hakkaya, Emre, Mehmet (Dk.67 Yaser), Serdar, Hasan Eraslan
Goller: (Dk.35) Ozan (Beşiktaş), (Dk.59) Selim (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: (Dk.58) İshak (Fenerbahçe), (Dk.64) Emre (Beşiktaş)

Diğer fotoğraflar için tıklayınız.

TARİH: 30 Kasım 2003
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
SEYİRCİ: 50.000 kişi
HAKEMLER: Serdar Tatlı (6), Koray Gencerler (6), Selçuk Kaya (6), 4.Hakem: Ünsal Çimen
FENERBAHÇE: Recep Biler (4), Ali Mehmet Güneş (5) (Dk.46 Yusuf Şimşek) (6), Fabio Luciano (6), Stjepan Tomas (6), Ivailo Rumenov Petkov (6), Niyazi Serhat Akın (6), Ümit Özat (Kaptan) (6), Selçuk Şahin (6), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (6), Tuncay Şanlı (7), Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (8)
YEDEKLER: Volkan Demirel, İsmail Güldüren, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Mehmet Alper Akıcı, Serhi Rebrov, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
BEŞİKTAŞ: Oscar Eduardo Cordoba Arce (6), Emre Aşık (5), Ronaldo Guiaro (7), Ahmet Yıldırım (8), Okan Koç (5) (Dk.81 Sinan Kaloğlu) (5), Tayfur Havutçu (Kaptan) (6), Federico Giunti (6) (Dk.74 Ahmed Hassan Kamel) (7), Tümer Metin (7), İbrahim Üzülmez (6), Ali Rıza Sergen Yalçın (7), (Dk.74 Daniel Gabriel Pancu) (6), İlhan Mansız (5)
YEDEKLER: Ramazan Kurşunlu, Serdar Topraktepe, Ümit Aydın, Yasin Sülün
TEKNİK DİREKTÖR: Mircea Lucescu
GOLLER: (Dk.53) Sergen Yalçın (sol ayak, ceza sahası dışından, serbest vuruş), (Dk.84) Ahmed Hassan Kamel (kafa, pas Tümer Metin) (Beşiktaş) ; (Dk.62) Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (sağ ayak, pas Tuncay Şanlı), (Dk.69) Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (kafa) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.22) Ali Mehmet Güneş, (Dk.28) Selçuk Şahin, (Dk.35) Niyazi Serhat Akın, (Dk.51) Stjepan Tomas, (Dk.76) Marco Aurelio Brito Dos Prazeres, (Dk.85) Fabio Luciano (Fenerbahçe) ; (Dk.18) Ahmet Yıldırım, (Dk.36) Ronaldo Guiaro, (Dk.90) Oscar Eduardo Cordoba Arce (Beşiktaş)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   BEŞİKTAŞ
12 Şut 13
18 Kaleyi bulan şut 6
21 Serbest atış 36
0 Penaltı 0
6 Korner 3
22 Taç 18
31 Faul 20
2 Ofsayt 1
3 Gol pozisyonu 4
6 Sarı kart 3
0 Kırmızı kart 0
% 50 Topla oynama oranı % 50
2 Atılan goller 2

Bu sayfalar  Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI