FENERBAHÇE'NİN 2003-2004 SEZONU 23.HAFTA ANALİZİ

Derbi kralı değiştirdi: 2-1
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1

Haftaya lider giren Beşiktaş, İstanbulspor'a yenilince Kadıköy’deki mücadelenin önemi bir kat daha arttı. Maça fırtına gibi başlayan F.Bahçe, 17'de Nobre ile öne geçtikten sonra durdu. 28'de ömer, devrenin skorunu belirledi. Oyundaki denge 85. dakikaya kadar sürdü. İkinci yarının tek gol pozisyonunda Mehmet, F.Bahçe'yi galibiyete taşıdı. Hemen sonrasında G.Saray'dan Volkan kırmızı kart gördü.

Ve F.Bahçe zirvede.. Ligin ikinci yarısında fırtına gibi esen sarı lacivertliler, ezeli rakipleri G.Saray'ı 2-1 yenerek, 33 ay sonra ilk kez liderliğe yükseldi.
Karşılaşma, tam bir dünya derbisi gibi başladı. Stat atmosferi muhteşemdi. İki takımın ayrı ayrı amaçları vardı. F.Bahçe, Beşiktaş'ın kaybetmesiyle liderlik şansını yakalamış, G.Saray ise prestij peşindeydi. Taraftarının inanılmaz desteğini arkasına alan F.Bahçe, maça öyle bir başladı ki, neredeyse tek kale oynuyordu.

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

Lider Beşiktaş’ın İstanbulspor’a yenilmesinin ardından ezeli rakibi Galatasaray’ı yenerek, liderliği ele geçirmeyi hedefleyen Fenerbahçe, karşılaşmaya baskılı başladı.
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Rakip kalede kurduğu baskıya rağmen ilk dakikalarda etkili pozisyon üretemeyen Fenerbahçe, 15. dakikadan sonra daha tehlikeli ataklar geliştirdi. 17. dakikada Tuncay’ın vuruşu direkten dönerken, aynı dakika içinde sarı-lacivertliler, Nobre’nin golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra duraklayan Fenerbahçe, Galatasaray’ın atakları karşısında kalesinde tehlikeler yaşadı. 28. dakikada Ömer’in golüne engel olamayan sarı-lacivertliler, bu dakikadan sonra galibiyet golü için rakip kaleye gitti. Ancak Fenerbahçe ilk yarıda aradığı 2. golü bulamadı ve devre 1-1 berabere sona erdi.
Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenerek moral kazanıp, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma iddiasını sürdürmek isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda rakibini kendi yarı alanında kabul etti.
Fenerbahçe kalesine ilk kez 11. dakikada giden sarı-kırmızılılar, etkili bir pozisyon üretemedi. 17. dakikada Nobre’nin golüyle 1-0 yenik duruma düşen Galatasaray, bu golden sonra rakip kaleye gitmeye başladı. İlk ciddi tehlikesini 20. dakikada Prates ile bulan konuk ekip, 28. dakikada yine duran toptan oluşan pozisyonda Ömer ile eşitliği sağladı. Beraberlikten sonra kontrollü futbolunu sürdüren sarı-kırmızılılar, rakibine pozisyon vermedi ve karşılaşmanın ilk yarısı berabere sona erdi.

DAKİKA 7: Soldan Ümit’in kullandığı köşe atışında, altıpas içinde Luciano dokunamayınca, kaleci Mondragon topa sahip oldu.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 GOL DAKİKA 17: Ceza alanı dışından Tuncay’ın sert şutunda, top üst direkten döndü. Aynı dakikada Ümit’in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı dışında topla buluşan Aurelio’nun ceza alanına doğru şutunda, top ceza alanı içinde Nobre’nin önünde kaldı. Bu futbolcu, savunmanın durakladığı pozisyonda, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

DAKİKA 20: Prates’in ceza alanı dışından sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Volkan’ın köşeden çeldiği topa yakın mesafede Ömer vuramayınca, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

GOL DAKİKA 28: Volkan’ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanında Petre’nin aşırdığı topla arka direkte buluşan Ömer’in yakın mesafeden kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.

DAKİKA 37: Ümit’in sağdan kullandığı endirekt atışta, altıpas içinde Van Hooijdonk’un yakın mesafeden kafa vuruşunda, top kaleci Mondragon’da kaldı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 DAKİKA 41: Mehmet’in sağdan ortasında, kaleci Mondragon’un altıpasta yumrukladığı top, Nobre’ye çarparak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Derbi maçın ikinci yarısında, ilk yarıya oranla her iki takım da daha kontrollü oynarken, fazla gol pozisyonu olmadı.
İkinci yarıya galibiyet golünü bulmak için çıkan Fenerbahçe, rakip kalede tehlikeli pozisyon üretemedi. Sarı-lacivertliler, bu yarıda ilk yarının tersine Galatasaray’ın üzerine gelmesiyle zaman zaman tehlikeler yaşadı. Teknik direktör Christoph Daum’un önce Mahmut’un yerine sol tarafa Ali Güneş’i, daha sonra da Aurelio’nun yerine Rebrov’u alarak yaptığı değişikliğe karşın sarı-lacivertliler, istedikleri pozisyonları yakalayamadı. Fenerbahçe, ani bir atakla bulduğu golle 2-1 öne geçti ve karşılaşmayı 2-1 kazandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da temkinli oyununu sürdüren ve ilk yarıdaki gibi rakibi kendi yarı alanında kabul etmeyen Galatasaray, oyunu istediği gibi yönlendirdi. Rakibine fazla gol pozisyonu şansı vermeyen sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe kalesinde de uzaktan şutlarla gol aradı. Ancak Galatasaray, rakibinin ani atakta bulduğu gole engel olamadı. Volkan’ın da kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla eksik kalan sarı-kırmızılılar, rakip kalede etkili olamadı ve karşılaşmadan 2-1 yenik ayrıldı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 DAKİKA 51: Tuncay’ın arapasıyla bir anda savunmanın arkasında karşı karşıya kalan Nobre’den önce Mondragon çıkarak, topa sahip oldu.

DAKİKA 59: Ergün’ün ceza alanı dışından sağ çaprazdan sert vuruşunda, kaleci Volkan uçarak topa sahip oldu.

DAKİKA 67: ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Ümit’in şutunda, meşin yuvarlak kaleci Mondragon’da kaldı.

DAKİKA 76: Ali’nin uzaktan sert şutunda, Mondragon son anda topu tokatlayarak, direğin üzerinden kornere çeldi.

DAKİKA 81: Ali Güneş’in sağdan ortasında, ceza alanı içinde Van Hooijdonk’un kafa vuruşunda, top kaleci Mondragon’da kaldı.

GOL DAKİKA 85: Rebrov’un arapasıyla ceza alanında topla buluşan ve kaleci Mondragon ile karşı karşıya kalan Mehmet’in vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1.

Hakem İsmet Arzuman, 90. dakikada Mondragon’a atılan yabancı maddeler nedeniyle 3 numaralı anonsu yaptırdı.
Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-1 kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray galibiyetiyle liderliğe yükseldiklerini, ancak ligde henüz kazandıkları birşey olmadığını söyledi.
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ligin 23. haftasından sonra kazanılan liderliğin futbolcularını rehavete sokmaması gerektiğini ima eden Christoph Daum, "Bugüne kadar avcı rolündeydik. Bu görevimizi de iyi yaptık. Bazı oyuncularımın bu durumu nasıl algılayacağını bilmiyorum. Kazanmış olduğumuz henüz birşey yok. Tüm oyuncularımız ve çalışanlarımız bu galibiyete 24 saat sevinebilir. Bir sonraki hedefimiz Gençlerbirliği maçına çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.
Ligde iyi bir duruma geldiklerini anlatan Daum, ilginç bir benzetme yaparak, ligde yaşadıkları durumu Forumula 1 yarışı gibi gördüğünü kaydederek, "İyi bir duruma geldik. Ancak kesinlikle bir avantaj görmüyorum. Formula 1 yarışına benziyor. Daha önce kötü bir pozisyondaydık. Şu anda ‘pole position’ konumuna geldik" diye konuştu.
Alman teknik adam, Galatasaray karşısında galibiyet golünü kaydeden Mehmet Yozgatlı’nın ortaya koyduğu performanstan çok memnun kaldığını söyledi.
Maçtan önce bu futbolcuyla özel bir görüşme yaptığını belirten Daum, "Attığı golle şunu teyit etti, ‘Bana güvenebilirsiniz. Ben bunu yapabilecek kapasitedeyim’. Buna çok sevindim" dedi.
Daum, Galatasaray maçına gergin çıktıklarını ve özellikle son maçlarda takımın yaşadığı rahatlığı bu maçta bulamadıklarını anlatarak, "Maç öncesinde galip geldiğimizde lider olacağımızı bilmek bazı oyuncularımızda baskıyı daha da artırdı. Maça iyi başladık. İlk gole dek kontrol bizdeydi. Rakibi kendi yarı alanına hapsettik. Bu hoşuma gitti. Golü yedikten sonra ise oyunun akışını yitirdik. İkinci yarıda yaptığım değişikliklerle de Galatasaray’ın orta alandaki sayısal fazlalığını kapattık. Değişiklikler maçın sonucunda etkili oldu. İkinci yarıda rakibe hiç gol pozisyonu vermedik. Sinirlendiğim bir nokta içeriye öylesine yapılan ortalardı. Kanatlardaki oyuncularımızın bu konuda daha fazla çalışması gerekiyor" diye konuştu.

FATİH TERİM'in açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe ile yaptıkları maçta aldıkları yenilgiyi hak etmediklerini söyledi.
Fatih Terim düzenlediği basın toplantısında, Villarreal CF gibi ağır tempoda geçen bir maçtan sonra futbolcularının çok iyi mücadele ettiğini kaydederek, "Bu sonucu hakettiklerini düşünmüyorum. İyi mücadele ettiler. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Oyuna iyi başlamadıklarını ve golü yediklerini, ancak daha sonra toparlanarak oyunun kontrolünü ellerine aldıklarını kaydeden Terim, "İkinci yarıya da iyi başladık. Ancak 75. dakikadan sonra oyuncularımızda yorgunluk oldu. 85. dakikada da gole engel olamadık" diye konuştu.
Maçın hakemi İsmet Arzuman’ı da eleştiren Terim, "Yardımcı hakemin 2 metre önünde çok bariz faulün devamı gol oldu. Yapacak birşeyimiz yok. Kritik bir anda hakemin dikkatli olması lazımdı. Arzuman, iyi bir hakemdir. İyiniyetli olduğunu düşünüyoruz. Ama bazen kontrolü elinden kaçırdı. Bazı anlarda aleyhimize tecelli eden kararları oldu" dedi. Terim, Ergün’ün, yedikleri 2. golde pozisyona daldığını ve adamını kaçırdığını söyledi.
Galatasaray’ın bugün oynaması gerektiği gibi oynadığını dile getiren sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, rakibe fazla pozisyon da vermediklerini ve topa daha fazla sahip olan takım olduklarını bildirdi.
Volkan’ın iyi işler yaptığını, ancak gördüğü kırmızı kartı hoş karşılamadığını belirten Terim, "Kendisi bana ‘Düşerken ayağım rakip oyuncunun yüzüne geldi’ dedi. Herhalde o saatte verilen haksız golden sonra sinirlerine hakim olamadı" diye konuştu.
Sabri’yi taktik gereği oynatmadığını anlatan Terim, 100. yılda UEFA Kupası’na gidememeyle karşı karşıya kalmaları konusundaki bir soru üzerine de "Galatasaray’ın tarihinde kutlayacağı çok başarıları vardır. Tabii ki biz seneye şampiyon olmak isteriz. Kutlayacağımız güzel başarılarımız da var" diye yanıtladı.
Villarreal CF maçını futbolcuları için fırsat gördüğünü kaydeden Terim, zorlu maçların istenilen sonuçlarla bitmemesi işleri zorlaştırdığını, ancak 2-2’lik skordan turu geçmek için gerekeni yapacaklarını söyledi.

MAÇIN HAKEMİ: Korkak yönetim

Hakem İsmet Arzuman 90 dakikanın geneline bakıldığında korkak bir maç yönetti. Ancak tartışılan kararları oldu. Fenerbahçe'nin ikinci golünden önce Tuncay ile Prates'in mücadelesinde çalmadığı düdük ilk hatasıydı. Gerçi yardımcı hakemi de devam ettirdi ama, Tuncay'ın hareketi kesinlikle fauldu. İsmet Arzuman Fenerbahçe'nin mutlak bir penaltısını vermedi. Arzuman maçın ilk yarısında, kornerden gelen bir topta, Galatasaraylı Petre’nin, Fenerbahçe’nin yıldızı Van Hooijdonk’u arkadan çekip rakibin pozisyonunu bozmasını göremedi. Yüzde yüzlük gol pozisyonunda olan Hollandalı, Petre’nin bu hareketi sonucu yükselip topa kafayı vuramadı. Arzuman'ın Volkan'a gösterdiği kırmızı kart ise doğruydu.

MAÇIN ADAMI: Mehmet Yozgatlı (Fenerbahçe)

Zirve açısından büyük öneme sahip derbide, iki takımdan da üst seviyeye çıkıp, arkadaşlarından ayrılan bir oyuncu olmadı. Herkes verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırken, maça damgasını vuran Mehmet Yozgatlı oldu. 85. dakikada Rebrov’un nefis ara pasına çok iyi hareketlenen genç futbolcu, çok zor pozisyonda yaptığı plase vuruşla, takımını galibiyete taşıyan golü kaydedip, gecenin adamı oldu.

GÖZE ÇARPANLAR

Fenerbahçe:
MEHMET YOZGATLI: Genç oyuncu, iyi bir görüntü çizmemesine rağmen, maçın kader adamı oldu. Attığı gol ustalık kokuyordu.

REBROV: Fenerbahçe'nin gedikli yedeği, oyunda kaldığı süre içinde olumlu hareketler yaptı, nefis bir asistle maçı tamamladı.

TOMAS: Savunmanın en başarılı ismiydi. Etkili bir futbol ortaya koydu, rakip ataklara geçit vermedi, göz doldurdu.

TUNCAY: Rakibin kalabalık savunmasını aşmakta güçlük yaşadı. Sadece ilk yarıda direkten dönen müthiş şutu ile akıllarda kaldı.

MARCIO NOBRE: Sambacı, yerinde hiç durmadı, sürekli Cim - Bom defansını yıprattı. Fırsatçılığını bir kez daha kanıtlayıp, golünü attı.

LUCIANO: Gereksiz paniği ve pas hataları ile tehlike yarattı. Arkadaşları 90 dakika boyunca onun açıklarını kapatmaya çalıştı.

Galatasaray:
ÖMER: Savunmada hemen hemen hatasız oynadı. Mücadelesi ile beğeni topladı. Attığı golle de takımına güç kattı.

AYHAN: Galatasaray'ın iyisiydi. Aldığı bütün topları olumlu bir şekilde kullandı. Bölgesinde görevini kusursuz yaptı.

ÜMİT KARAN: Tek gol pozisyonuna bile giremedi. Ceza sahası içinde bulduğu fırsatları ise laubali bir şekilde harcadı.

ORHAN AK: Maçın son bölümene kadar Mehmet Yozgatlı'ya geçit vermedi. Ancak yenilen golün oluşmasına da engel olamadı.

BATISTA: Yine atom karınca gibi basmadık yer bırakmadı. Buna rağmen kendisine fazla katılan arkadaşı olmayınca çabası yetmedi.

NECATİ: İlk derbisinde başarılı görüntü çizdi. Pas alış verişlerinde yerinde tercihler yaptı. Ancak gol bölgelerinde etkisizdi.

NOTLAR

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Hakan Bilal Kutlualp`ten önemli açıklamalar
Yöneticilerden Hakan Bilal Kutlualp, derbi maç sonrasında "Dünyanın en büyük derbilerinden birini kazanmanın hazzını yaşıyoruz." dedi.
"Galatasaray bizim ezeli rakibimiz. Fenerbahçe-Galatasaray maçları yüksek tansiyon ve heyecanda oynanan dünyanın en büyük derbilerinden biri. Biz de bu derbiden galip ayrılmanın hazzını yaşıyoruz." diyen Kutlualp, "Takımımız, bugün çok iyi oynadı. Ligde geldiğimiz nokta ne kadar önemliyse, bu pozisyonu korumak da o kadar önemli." şeklinde konuştu.
Galatasaraylı oyuncu Volkan`ın kırmızı kart görmesine neden olan faul pozisyonuna da değinenen Kutlualp, "Bu faul belki isteyerek yapılmadı ama ölümle bile sonuçlanabilirdi." dedi.
Nobre`nin başarısı ile ilgili yöneltilen bir soruyu da yanıtlayan başarılı yöneticimiz, " Nobre benim değil, transfer komitemizin gerçekleştirdiği bir transfer. Yönetim Kurulu olarak Sayın Daum`un isteği doğrultusunda bu transferi gerçekleştirdi. Sadece, benim başarım olarak gösterilmesi doğru değil." diyerek sözlerine devam etti.
6 aylığına kiralanan Nobre`nin sözleşmesinin Fenerbahçemiz lehine opsiyonlu olduğuna da değinen Kutlualp, Brezilyalı oyuncumuzun sözleşmesinin 1 yıl karşı tarafın rızası olmasa dahi uzatılabileceğini vurguladı.
Beşiktaşlı bir yöneticinin İstanbulspor`a teşvik primi verildiğine yönelik basına yansıyan iddialarını da değerlendiren Hakan Bilal Kutlualp, "Fenerbahçe, haketmediği bir şampiyonluğu istemez. Biz her zaman adalet isteyen taraf olduk. Eğer böyle bir iddia ortaya atıyorlarsa, ispat etsinler. Böyle asılsız şeylerle kamuoyunu meşgul etmesinler." diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Mehmet Yozgatlı: `Görevimi yaptım`
Galatasaray karşısında takımımıza galibiyeti getiren golü kaydeden Mehmet Yozgatlı, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Görevimi yaptım" dedi.
Christoph Daum`un kendisinden istediği şekilde oynadığını belirten Mehmet Yozgatlı, "Hocam, bu maçta bana -sağ kanattan ayrılma- dedi ve ben de onun dediğini yerine getirdim." şeklinde konuştu.
"Bu akşam önemli olan kazanmaktı." diyen genç oyuncumuz, Fenerbahçe formasıyla attığı ilk golüne de değinerek, "Rebrov çok iyi bir ara pas çıkardı. Sağdan çaprazdan içeri girdim ve kaleyi gördükten sonra da topun dibine iyi vurdum" dedi.

Ali Mehmet Güneş: `Şampiyon biz olacağız`
Genç oyuncu Ali Güneş, maç sonrasında yaptığı açıklamada, Artık liderliği aldık, inanıyorum ki şampiyon biz olacağız." dedi.
Galatasaray maçının 56. dakikasında Mahmut Hanefi`nin yerine oyuna dahil olan Ali Güneş, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Oyun kontrolünü sürekli elimizde turmak istedik. Galatasaray da iyi oynadı ama tek bir pozisyon bulabildiler onu da gol yaptılar." derken, "Takım olarak ikinci yarıda rakibimizden daha iyiydik. Gol gecikinde strese girdik ama sonunda istediğimiz golü bulduk." şeklinde konuştu.
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 "Önemli olan galip gelebilmekti" diyen başarılı oyuncumuz, "Artık liderliği aldık, inanıyorum ki şampiyon biz olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Herkes gördü, O göremedi
Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçe'nin ikinci golünden önce Prates'e faul yapıldığını ileri sürerken, Volkan Arslan, "Herkes gördü, ama hakem göremedi" dedi.
Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmanın hakemi İsmet Arzuman'a isyan etti. Maçın hemen ardından Ayhan, Necati ve Sabri hakemin üzerine yürüyerek, Fenerbahçe'nin 2. golü öncesi Prates'e yapılan faulü neden vermediğini sordular. Sarı kırmızılılar maç sonrası yaptıkları açıklamalarda hakemi ağır bir dille eleştirdi.
Orhan Ak, Fenerbahçe karşısında iyi mücadele etmelerine karşın hakem faktörünün ortaya çıktığını savunarak, "Çoğu pozisyonları es geçti. Fenerbahçe'yi canlandırmak için her şeyi yaptı. Emeğimize yazık" dedi.
Ümit Karan, hakem İsmet Arzuman'ın birçok pozisyonda takdir haklarını rakipten yana kullandığını iddia etti.
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Volkan da golden önce Prates'e yapılan hareketin faul olduğunu ileri sürerek, "Herkes gördü, ama hakem göremedi" diye konuştu. Volkan, kırmızı kart gördüğü pozisyon için ise, "O hareketi isteyerek yapmadım. Ayağım Nobre'nin suratına çarptı" dedi.
Necati de, "Prates'in pozisyonu önümüzde gerçekleşti. Nasıl faul verilmez, anlayamadım" diye konuştu.

Galibiyeti getirdi
Mehmet Yozgatlı, derbinin son dakikalarına girilirken, Galatasaray kalecisi Mondragon’u avlayarak, Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren isim oldu.

Kart geleneği Volkan'la sürdü
Ezeli rakipler arasında oynanan maçlarda kartların havada uçuşma geleneği dün de sürdü. Son iki sezondaki ve ligin ilk yarısında yapılan karşılaşmalarda düne kadar hakemler 24 sarı, 7 de kırmızı kart çıkarmıştı. Dün de G.Saray'da Volkan kırmızı kart görerek, derbilerdeki kart geleneğini sürdürdü. Volkan gelecek hafta Adanaspor ile oynanacak maçta takımında forma giyemeyecek. Kadıköy'deki derbide dün gece 2 de sarı kart çıktı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Volkan hırsının kurbanı oldu
Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 2-1 öne geçmesi, sahadaki ortamın bir anda gerginleşmesine yol açtı. Nobre ile girdiği bir pozisyonda Volkan'ın rakibinin suratına tekme attığını hükmeden İsmet Arzuman, 87. dakikada Sarı - Kırmızılı futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Fatih yatıştırdı
Bu sırada Arzuman'a itirazlar sürerken, en fazla tepkiyi Mondragon ile Ömer Erdoğan gösterdi. Ancak olayların büyümesine, eski Galatasaraylı Fatih Akyel engel oldu. Volkan, "Bilerek yapmadım. Ben de onun gibi bu işten para kazanıyorum" açıklamasını yaptı.

Koridorda ısındılar
Galatasaray'lı futbolcular, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda geçen yıl maç öncesinde yaşanan tatsızlıklar nedeniyle bu yıl tedbirli davrandı. Sarı - Kırmızılılar, karşılaşmadan önce ısınmak için sahaya çıkmak yerine, soyunma odasının koridorlarında çalışmayı tercih etti. Fatih Terim, "Nasılsa tepki alacaktık. Isınmak için güzel bir yer vardı. Niye önceden tepki alalım diye düşündük" dedi.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Sahada yığılıp kaldılar
Kadıköy’'deki yılın ilk derbisinde Fenerbahçe karşısında önce yenik duruma düşen, ardından da beraberliği yakalayan Galatasaraylı futbolcular, son dakikalara girilirken yedikleri golle yıkıldı. Sarı kırmızılı futbolcular büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahada yığılıp kaldı.

'Teşekkürler Boliç'
Fenerbahçe'li futbolcular, Galatasaray derbisine Beşiktaş - İstanbulspor maçını izleyerek hazırlandı. Daum'un son dakikada izin vermesiyle birlikte televizyon başına geçen Sarı - Lacivertliler, liderin İstanbulspor'a 2 - 1 yenilmesiyle birlikte büyük bir coşku yaşadı. Futbolcuların, Boliç'in iki golünden sonra tesislerin içinde şampiyonluk şarkıları söylediği öğrenildi.
Sarı - Lacivertli oyuncuların, 90 dakikanın bitiminde eski takım arkadaşları Boliç'i arayıp, galibiyet nedeniyle teşekkür ettiği bildirildi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran Fenerbahçeli taraftarlar da maçtan önce tribünlerde uzun süre İstanbulspor lehine tezahüratlar yaptı. Tribünler, "Boliç gol, gol" diye tempo tuttu.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Daum'un sevinci yarıda kaldı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, liderliğin sevincini fazla yaşayamadı. Bağırsaklarından rahatsızlanan Alman hoca, maç sonrası Samandıra yerine evine gitti ve dinlenmeye çekildi. Daum'un ateşinin de yükseldiği ve birkaç gün tedavi göreceği ifade edildi. Bu arada Fenerbahçeli futbolcular galibiyeti gece gittikleri barda kutladılar.
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın da Şükrü Saracaoğlu Stadı'ndaki dev randevuya gelemedi. Canaydın'ın şiddetli gribe yakalandığı ve olağan mali kongrede de bir hayli yorgun düştüğü belirtildi. Sarı - Kırmızılı kulübün başkanı, doktorların tavsiyesi üzerine maçı televizyondan izlerken, İkinci Başkan Ali Dürüst, Aziz Yıldırım ile birlikte derbiyi seyretti.

Daum karnesini düzeltiyor!
Beşiktaş ve Fenerbahçe ile birlikte dün 17. derbisine çıkan Teknik Direktör Christoph Daum, dün üçüncü galibiyetini aldı. İki takımın başında bulunduğu dönemde ezeli rekabette sadece iki kez başarılı olan Alman teknik adam, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet görmüştü. Daum, iç saha derbilerinde de dün ilk kez galip geldi.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Galatasaray'da Sabri yedek
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe maçında, uzun süredir ilk 11’de forma verdiği genç yıldız Sabri’yi yedek soyundurdu.
Son haftaların formda futbolcusu Murat da Rumen futbolcu Bratu ile birlikte yedekler arasında yer alırken Terim, Rumen futbolcu Petre’yi savunmada görevlendirdi.
Galatasaray’da Hakan Şükür, sakatlığı nedeniyle maçta kadroda yer almazken, sözleşme imzalamamasına karşın Villareal CF maçının 18 kişilik kadrosuna alınan Berkant, Fenerbahçe maçında kadroya giremedi. Bu arada sarı-kırmızılı futbolcular, sahaya çıkmayıp stadın koridorlarında ısındı.
Galatasaraylı futbolcular, maç öncesi okunan İstiklal Marşı’nın ardından kendilerini desteklemek için stada gelen taraftarların bulunduğu tribünün önüne gelerek taraftarlarını selamladı.

Canaydın hastalanınca gelemedi
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, hastalığı nedeniyle derbi maça gelemedi. Sarı kırmızılı kulübü, yöneticilerle birlikte İkinci Başkan Ali Dürüst temsil etti. Galatasaray, bu sabah yapacağı antrenmanın ardından Villarreal maçı için uçakla İspanya'ya gidecek. Öte yandan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın PAF takımları arasındaki karşılaşmayı sarı kırmızılı takım 3-0 kazandı. Cimbom’un gollerini Cafer, Cihan ve Fatih attı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Taktik savaşı
Fatih Terim sistemini değiştirdi, üçlü savunmayı tercih etti. Fenerbahçe’de ise Christoph Daum 4-4-2’den taviz vermedi.
Dev mücadele için her iki ekibin teknik direktörleri bazı değişikliklere gitti. Sürpriz yapan Fatih Terim, Sabri’yi yedek soyundururken, saha içi dizilişinde de değişikliğe gitti. 4-4-2’den 3-5-2’ye dönen Aslan’ın hocası, Petre’yi savunmaya çekerken, Ergün ve Prates’i orta beşlinin iki kanadında görevlendirdi. Terim, Hakan Şükür’ün yokluğunda hücum hattında Ümit Karan ve Necati’yi görevlendirdi.
Daum ise her zamanki gibi 4-4-2’yi tercih etti. Savunmanın sol kanadındaki tercihini Mahmut Hanefi’den yana kullanan Alman çalıştırıcı, Selçuk’u kesip orta sahanın sağında Mehmet Yozgatlı’ya formayı teslim etti. Ümit Özat ve Aurelio’yu ön liberoda savunma ağırlıklı oynatan Daum, ileri ikilide ise oldukça başarılı işler yapan Van Hooijdonk-Marcio Nobre ikilisini bozmadı.

İlk heyecan, ilk sevinç
Derbide ilk kez oynayan Nobre ve Ömer, ezeli rakiplerine attıkları gollerle taraftarlarını sevindirdiler. Ömer, Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü, Nobre ise altıncı sayısını kaydetti. Mehmet Yozgatlı da eski takımına karşı forma giydiği maçta Fenerbahçe’deki ilk golünü attı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Aziz Yıldırım tribünü izledi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, zorlu geçen derbi maçından sonra yöneticilerle birlikte soyunma odasına gidip, sarı lacivertli futbolcuları teker teker tebrik etti. Daha sonra yönetim kurulunun locasına çıkan Yıldırım, tek başına Galatasaraylı taraftarların oturduğu tribünü izledi. Bu arada sarı kırmızılı taraftarlar güvenlik amacıyla karşılaşmanın bitiminden 1 saat sonra stattan çıkarıldı.

Teşvik varsa ispatlasınlar
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilal Kutlualp, İstanbulspor'a Beşiktaş maçı için teşvik primi verildiği yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi. Kutlualp, F.Bahçe'nin haketmediği şampiyonluğu kesinlikle istemeyeceğini belirterek, "Böyle şampiyonluklar istemiyoruz. Her zaman adalet istedik. Bunu söyleyen kulüp kimseye böyle birşey yapmaz. İspatları varsa ortaya koysunlar" dedi.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Otobüsün camları kırıldı
Galatasaray taraftarlarını stada götüren17 belediye otobüsünden ikisinin camları kırıldı. Ayrıca Galatasaray taraftarları stat tuvaletlerinde de hasara yol açtı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olaylara karışanların gözlem altına alındığını söyledi.

Çiçekli karşılama
Stat çevresinde kuş uçurtmayan güvenlik güçleri, sabahın erken saatlerinden itibaren barikatlar kurdu. Galatasaray taraftarları tribüne girene dek, protokol ve numaralı tribünün bulunduğu bölgedeki caddeye basın mensupları dışında kimse alınmadı. Trafiğe kapatılan sokaklarda oturanlar, evlerine güvenlik güçlerinden izin aldıktan sonra girdi. Fenerbahçeli taraftarlar, ilk yarıda kendilerini Atatürk Olimpiyat Stadı’nda çiçekle karşılayan Galatasaraylılar’a aynı karşılığı fverdi.
Sarı-Lacivertli taraftarların liderlerinden Nihat Özpolat, Galatasaraylı Sebahattin Şirin’e çiçek verirken, iki taraf da, dostluk gösterisinin ardından maçın hem sahada hem de tribünlerde centilmence geçmesini diledi. Taraftar liderleri, bu tür diyalogların her zaman sürmesini diledi. Fenerbahçeliler çiçek vermek için beklerken, stada alınan Sarı-Kırmızılılılar’ın küfürlü tezahürat yaptığı görüldü. Ancak taraftarlar birbirlerini uyararak, ortamı yumuşattı.

Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Tomas şortu da kaptırdı
Fenerbahçe'nin G.Saray'ı yenerek liderliğe yükselmesi, Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki taraftarlara büyük sevinç yaşattı. Tribünlerde büyük bir coşkuyla zafer şarkıları söyleyen sarı lacivertliler, uzun süre stadı terketmedi. Bu arada bazı taraftarlar, F.Bahçeli futbolculardan forma alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Kendini bir anda taraftarların arasında bulan Tomas, formasını ve şortunu vererek, sahadan çıkabildi.

Sevinirken kolu çıktı
Kaleci Volkan, formasını tribünlere atmak isterken düşünce sakatlandı. En az 1 ay oynamasının zor olduğu belirtilen Volkan, "Sevinci biraz abarttım" dedi.
Galatasaray'ı yenip büyük sevinç yaşayan F.Bahçe, kaleci Volkan'ın sakatlığı ile sarsıldı. Maç sonrası büyük sevinç yaşayan genç file bekçisi, formasını tribünlere atmak istedi. Ancak kayıp düşünce sağ kolu çıktı. Volkan, hemen Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı.
Fenerbahce: 2 - Galatasaray: 1 Bir operasyon geçiren Volkan'ın çıkan kolu yerine oturtuldu. En az 1 ay oynamasının zor olduğu belirtilen Volkan'ın durumu hakkında kesin kararın çekilecek MR sonrası belli olacağı açıklandı. Volkan, "Kazandığımız için çok mutluyum. Galiba sevinci biraz abarttım" dedi.

Recep'in üzüntüsü
Hemen operasyona alınan Volkan'ın kolu yerine takıldı, bunun ardından da MR'ı çekildi. Genç futbolcu ise yaşadığı sakatlıktan dolayı çok üzüldüğünü ifade ederken, yerine görev yapacak kaleci Recep ise, "Böyle bir durumda kaleye geçmek istemezdim. En iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

Kadıköy'’de pankartlı şölen
Fenerbahçe'li taraftarlar, dev maçta açtıkları pankartlarla ezeli rakiplerine gönderme yaptı. Pankartlardan birine geçen sezon Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada 6 gol kaydeden Tuncay, Ortega, Serhat, Ceyhun ve Ümit Ozat'ın adları yazılarak, bu oyuncuların isimlerinin baş harflerinden "TOSCU" esprisi yapıldı. Diğer pankartlarda ise şu sözlere yer verildi: "Sahip başkan, Gazsaray şampiyon", "6-0 yetmedi mi?"
Özellikle Sarı-Lacivertliler, ezeli rakiplerinin sinirini bozmak için ellerinden geleni yaptı. Sarı-Kırmızılı taraftarların bulunduğu tribünün üstüne, "Biz de Fenerbahçeli doğduk" pankartı asan Fenerbahçeliler, karşılaşma öncesi rakibinin moralini bozmayı başardı.

'Ömür boyu sürecek'
Fenerbahçe taraftarı dün Saracoğlu Stadı'nda tam bir tribün şov yaptı. Binlerce kişi karşılaşma öncesinde ellerinde maytaplarla "Samanyolu" şarkısını söyledi.
Galatasaray maçı, Fenerbahçeliler için tam bir şov oldu. Tribünleri dolduran binlerce Sarı - Lacivertli taraftar, karşılaşmanın başlangıç düdüğüne kadar organize bir şekilde birbirinden ilginç görüntülere imza atarken, rakibine de gözdağı verdi. Önce, koltuklarında bulunan sarı ve lacivert renkli kartonlarla "Fenerbahçe" diye yazan tribünler, daha sonra takımları ısınırken, ellerinde maytaplarla "Samanyolu" şarkısına eşlik etti.
Tribünlerdeki bu muhteşem atmosfer, maçı izlemek üzere gelen yabancı gazetecileri de etkiledi. Sarı - Lacivertli tribünler tarafından asılan, "Sahip Başkan, GAZsaray şamPİYON" sloganı bulunan pankartta, Cim - Bom'a kredi bulacağı iddia edilen Sahip Som'un resmi de yer aldı. Bu arada zaman zaman açılan ve kale arkası tribünün alt bölümünü tamamen kaplayan dev Fenerbahçe logolu pankart renkli görüntüler oluşturdu.

Evime gidebilir miyim?'
Derbi için yoğun önlem alan polisler, yaya ve araçlar için sokak aralarında barikat kurdu. Burada oturan insanlar evlerine bile izin alarak girip çıktı.
İstanbul Emniyeti, derbide herhangi bir olayın yaşanmaması için büyük bir disiplin içinde hareket etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresinde adeta kuş uçurtmayan 4 bin 200 polis, sabah erken saatlerden itibaren stat çevresinde barikatlar kuruldu. Galatasaray taraftarı tribüne girene kadar protokol ve numaralı tribününün bulunduğu bölgedeki caddeye basın mensupları dışında kimse alınmadı.
Ali Sami Yen Stadı'nda biraraya gelen Sarı - Kırmızılılar, 17 belediye otobüsüyle Kadıköy'e geldi. Galatasaray taraftarı, araçlara binmeden önce tepeden tırnağa arandı. Stada gelişi sağlayan birçok ara sokakta da barikatlar kurularak, Cim - Bomlular'ın stada girişine kadar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bu sokaklarda oturan insanların, güvenlik güçlerinden izin alarak evlerine girdiği gözlendi.

Konya'dan özel konuk
Konya’da bir süre önce çöken binanın enkazından 5.5 gün sonra canlı olarak çıkarılan 16 yaşındaki Muhammed Kalem de maçı izledi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın özel davetlisi olarak Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan ile birlikte İstanbul’a gelen Kalem, karşılaşmada protokol tribününde yer aldı.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Dereağzı Tesisleri’nde yapılan PAF maçını, Galatasaray 3-0 kazandı. Galatasaray’ın gollerini Cafer, Cihan ve Fatih attı.
Maç başlayana dek stat hoparlörlerinden yapılan anonslarda taraftarlar, sahaya yabancı madde atmamaları yönünde uyarıldı. 2 takım oyuncuları, TEMA Vakfı’nın "1 Milyon Fidan" kampanyasını destek amacıyla vakfın hazırlattığı pankartla sahaya çıktı.

Medya ordusu izledi
Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki derbi maçı adeta bir medya ordusu izledi. Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne (TSYD), 200’ü basın tribünü, 80’in de saha içi olmak üzere toplam 280 medya mensubu akredite yaptırdı.
KKTC’den 10 gazetecinin yanısıra çok sayıda Alman ve 1 Hırvat olmak üzere yabancı gazeteciler de karşılaşmayı izledi.

Tarihi zafer
Neredeyse 3 yıldır liderlik koltuğu göremeyen F.Bahçe, G.Saray galibiyetiyle bu hasretine son verirken, sezonun ilk derbi zaferini elde etti.
Fenerbahçe, G.Saray'ı yenerek Birinci Süper Futbol Ligi'nde 91 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Ligde en son, şampiyon olduğu 2000-2001 sezonun son haftasını lider olarak geride bırakan sarı lacivertliler, 2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında yaşayamadığı liderlik sevincini, 33 ay sonra bu sezonun 23. haftasında yeniden tattı.

İlk derbi galibiyeti
Fenerbahçe böylece Lig'de 2003-2004 sezonunun ilk derbi galibiyetinin de sahibi oldu. Ligde bu sezon oynanan derbilerde, G.Saray-F.Bahçe 2-2, F.Bahçe-Beşiktaş 2-2, Beşiktaş-G.Saray 0-0'lık sonuçlar alınmıştı. Teknik direktör Christoph Daum da F.Bahçe'nin başında çıktığı derbi maçlardaki ilk galibiyetini elde etmiş oldu. F.Bahçe ayrıca, 10.08.2003'teki 3-0'lık İstanbulspor yenilgisinin ardından Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki yenilmezliğini de 10 maça çıkardı. Sarı lacivertliler bu sezon Kadıköy'de 8 galibiyet 2 beraberlik aldı.

Derbi karnavalı
2004'ün ilk derbisinde Şükrü Saraçoğlu Stadı ve çevresi bir karnaval alanı görüntüsündeydi. Sarı lacivertli taraftarların şampiyonluk marşlarıyla inleyen statta tam bir şölen havası yaşandı. Gecenin en büyük sürprizi ise maytap şov oldu. F.Bahçeli futbolcuların sahaya çıkışıyla birlikte tribünlerde binlerce maytap yakıldı.

Kadıköy’'e hücum
Dünyanın en önemli derbileri arasında yer alan F.Bahçe-G.Saray maçı renkli görüntülere sahne oldu. Her yaştan kadın erkek, karşılaşmayı seyretmek için Kadıköy'e akın etti. Bebeğiyle birlikte stada gelen Fenerbahçe taraftarı bir anne, günün en çok dikkat çeken simaları arasında yer aldı.

Karaborsada 1 milyara bilet
Derbi maçın biletlerine ilgi çok olunca karaborsacılar bayram yaptı. Maçın biletleri, normal fiyatının 5-6 katına satılırken, 52 milyon lira olan numaralı biletlerinin 1 milyar liraya kadar alıcı bulduğu öğrenildi.

İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Márcio Ferreira Nobre 3, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 3, Ali Mehmet Güneş 2, Tuncay Şanlı 2, Ümit Özat 2, Mehmet Yozgatlı 1
TOPLAM: 13
Galatasaray'ın kaleye attığı şutlar: Necati Ateş 2, Cesar Luis Prates 1, Ergün Penbe 1, Joao Batista Casemir Marques 1, Ömer Erdoğan 1, Sabri Sarıoğlu 1, Volkan Arslan 1
TOPLAM: 8

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 2, Márcio Ferreira Nobre 1, Ali Mehmet Güneş 1, Tuncay Şanlı 1, Ümit Özat 1, Mehmet Yozgatlı 1
TOPLAM: 7
Galatasaray'ın kaleye attığı şutlar: Cesar Luis Prates 1, Ergün Penbe 1, Ömer Erdoğan 1, Volkan Arslan 1
TOPLAM: 4

İstatistik: Top kaybı
Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları: Márcio Ferreira Nobre 4, Mehmet Yozgatlı 3, Tuncay Şanlı 3, Ümit Özat 3, Serhi Rebrov 2, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1
TOPLAM: 16

İstatistik: Top kapma
Fenerbahçe'nin kaptığı toplar: Fatih Akyel 6, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 5, Stjepan Tomas 5, Tuncay Şanlı 3, Fabio Luciano 1, Mahmut Hanefi Erdoğdu 1, Márcio Ferreira Nobre 1, Mehmet Yozgatlı 1
TOPLAM: 23

İstatistik: Yapılan ortalar
Fenerbahçe'nin yaptığı ortalar: Ümit Özat 23, Mehmet Yozgatlı 10, Fatih Akyel 8, Mahmut Hanefi Erdoğdu 3, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2, Fabio Luciano 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Serhi Rebrov 1, Tuncay Şanlı 1
TOPLAM: 50
Galatasaray'ın yaptığı ortalar: Cesar Luis Prates 6, Volkan Arslan 4, Joao Batista Casemir Marques 1, Orhan Ak 1, Ömer Erdoğan 1

İstatistik: Yapılan isabetli ortalar
Fenerbahçe'nin yaptığı ortalar: Ümit Özat 8, Mehmet Yozgatlı 4, Mahmut Hanefi Erdoğdu 1
Galatasaray'ın yaptığı ortalar: Cesar Luis Prates 3, Volkan Arslan 1
TOPLAM: 4

İstatistik: Korner kullananlar
Fenerbahçe'de korner kullananlar: Ümit Özat 5, Mehmet Yozgatlı 2
TOPLAM: 7

İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: Márcio Ferreira Nobre 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 2

İstatistik: Yapılan fauller
Galatasaray'ın faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Márcio Ferreira Nobre 4, Fatih Akyel 2, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2, Mehmet Yozgatlı 2, Stjepan Tomas 2, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fabio Luciano 1
TOPLAM: 16
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Tuncay Şanlı 4, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2, Márcio Ferreira Nobre 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fatih Akyel 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 12

İstatistik: Gol pozisyonu
Fenerbahçe'nin gol pozisyonuna giren futbolcuları: Márcio Ferreira Nobre 3, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 2, Mehmet Yozgatlı 1, Tuncay Şanlı 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 8

PAF’ta Cim Bom güldü 0-3
Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki kapışmasından önce Dereağzı’nda karşı karşıya gelen PAF’ların mücadelesinde gülen taraf Galatasaray oldu.
Rakibi karşısında üstün bir oyun çıkaran Sarı-Kırmızılı ekip, 35. dakikada Yusuf’la öne geçti. 45’de Cihan farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 66. dakikada Fatih, Cim Bom’u 3-0 öne taşırken, uzatma bölümünde Cihan’a kafa atan Fenerbahçeli Erman kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

TARİH: 29 Şubat 2004
STAT: Dereağzı Tesisleri
HAKEM: Nusret Bilen
FENERBAHÇE: Melih **, Mehmet **, Kılınç **, Erman Yıldırım ** , Taylan ** - (Serkan **), Mehmet **, Zafer **, Mithat *** - (Onur **), İskender ** -, Olcan Adın ***, Kerim **
GALATASARAY: Emrah ***, Uğur **, Ferhat ***, Cihan ****, Mülayim ***, Arda ***, Cafer ***, Zahit ***, Daniel Tozser ****, Sinan **- (Fatih) (***)- (Uğur) (**), Yusuf ***
GOLLER: (Dk.35) Yusuf, (Dk.45) Cihan, (Dk.66) Fatih (Galatasaray)
KIRMIZI KART: (Dk.90+1) Erman Yıldırım (Fenerbahçe)

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.

TARİH: 29 Şubat 2004
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
SEYİRCİ: 51.000 kişi
HAKEMLER: İsmet Arzuman (6), Adil Sinem (6), Nihat Mızrak (6) , 4.Hakem: Kuddusi Müftüoğlu
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (7), Fatih Akyel (6), Fabio Luciano (6), Stjepan Tomas (7), Mahmut Hanefi Erdoğdu (5), (Dk.56 Ali Mehmet Güneş) (7), Mehmet Yozgatlı (7) (Dk.89 Selçuk Şahin), Ümit Özat (Kaptan) (6), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (7) (Dk.70 Serhi Rebrov) (6), Tuncay Şanlı (6), Márcio Ferreira Nobre (7), Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (6)
YEDEKLER: Recep Biler, İsmail Güldüren, Servet Çetin, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GALATASARAY: Faryo Camilo Mondragon Aly (6), Cesar Luis Prates (7), Ömer Erdoğan (6), Orhan Ak (7), Ergün Penbe (Kaptan) (6), Joao Batista Casemir Marques (5), Volkan Arslan (5), Ayhan Akman (7) (Dk.88 Cihan Haspolatlı), Ovidiu Petre (6), Necati Ateş (5) (Dk.74 Sabri Sarıoğlu) (5), Ümit Karan (5) (Dk.76 Florin Daniel Bratu) (5)
YEDEKLER: Aykut Erçetin, Hasan Gökhan Şaş, Suat Usta, Murat Erdoğan
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
GOLLER: (Dk.17) Márcio Ferreira Nobre (sağ ayak, pas Marco Aurelio Brito Dos Prazeres), (Dk.85) Mehmet Yozgatlı (sağ ayak, pas Serhi Rebrov) (Fenerbahçe) ; (Dk.28) Ömer Erdoğan (kafa, pas Ovidiu Petre) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: (Dk.87) Orhan Ak, (Dk.89) Joao Batista Casemir Marques (Galatasaray)
KIRMIZI KART: (Dk.87) Volkan Arslan (direkt kırmızı kart) (Galatasaray)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   GALATASARAY
13 Şut 8
7 Kaleyi bulan şut 4
19 Serbest atış 14
0 Penaltı 0
7 Korner 2
34 Taç 26
12 Faul 16
2 Ofsayt 2
8 Gol pozisyonu 5
0 Sarı kart 2
0 Kırmızı kart 1
% 51 Topla oynama oranı % 49
2 Atılan goller 1

Bu sayfalar  Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI