Fener şenliği: 3-1
Sarı lacivertliler 33 top kaybı yaptığı, ölüp ölüp dirildiği maçta Tuncay ile öne geçti, Okan skoru eşitledi.
Volkan 2 kritik top kurtardı. 84'te Marcio Nobre ve 87'de Tuncay 3 puanı getirdi.
Şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan ve Beşiktaş'ın haftayı puansız kapatmasıyla zirve yarışında arayı açma
fırsatını bulan Fenerbahçe, ligde kalma savaşı veren Bursaspor karşısında kolay maçı zora soktu ve son dakikalarda
gelen gollerle 3 puana uzandı.
Diğer fotoğraflar için tıklayınız.
İLK YARI
DAKİKA 9: Rebrov'un sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Nobre'nin kafa vuruşunda, top direğin
yanından auta çıktı.
DAKİKA 15: Rebrov'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Van Hooijdonk'un kafa vuruşunda, kaleci
Serdar uçarak topu tokatladı. Daha sonra savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
DAKİKA 20: Van Hooijdonk'un yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Serdar uzanarak direğin dibinde
meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
GOL DAKİKA 22: Ümit'in ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Tuncay, kaleci Serdar ile karşı karşıya kaldı. Bu
futbolcunun bekletmeden yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0
DAKİKA 30: Ceza alanının hemen önünden serbest vuruş kullanan Okan, topu ceza yayı üzerindeki Ömer'e çıkardı. Bu
futbolcunun sert vuruşunda, top az farkla üstten auta çıktı.
DAKİKA 31: Bursaspor orta alanından atılan uzun topa, ceza alanının dışında müdahale etmek isteyen kaleci Volkan'ın
üzerinden geçen meşin yuvarlak Sertan'ın önünde kaldı. Ancak Fenerbahçe savunması zamanında geriye gelerek, topa müdahale
etti ve önemli bir gol tehlikesini önledi.
DAKİKA 37: Aurelio'nun soldan ceza alanına ortasına Frasineanu'nun ters vuruşunda, top Van Hooijdonk'un önünde
kaldı. Hollandalı futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
DAKİKA 39: Yardımcı hakem Hakan Osman Yavuz'a tribünlerden yabancı madde atılınca, Yavuz'un uyarısıyla hakem Metin
Tokat, 3 numaralı anonsu yaptırdı.
GOL DAKİKA 43: Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topta Tayfun'un ceza yayı üzerinden şutunda, altıpasın hemen
önünde Okan topa ayak koyarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve beraberliği sağladı: 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1
sona erdi.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 46: Soldan Tayfun'un uzun pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Okan'ın, ceza alanı içinde kaleciyle
karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, Volkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
DAKİKA 47: Frasineanu'nun ceza yayı üzerinden vuruşunda, kaleci Volkan topu kornere attı.
DAKİKA 68: Tuncay'ın soldan ceza alanına ortasında arka direkte uygun durumdaki Rebrov'dan önce Serkan, kafayla
topu kornere attı.
DAKİKA 70: Tuncay'ın ceza alanının sol çaprazından sert vuruşunda, top yan direkten döndü.
DAKİKA 76: Ali'nin sağdan ortasında ceza alanında Nobre, kafayla penaltı noktası üzerindeki Van Hooijdonk'a çıkardı.
Bu futbolcunun vuruşunda, top savunmadan döndü.
GOL DAKİKA 84: Soldan Petkov'un ortasında, ceza alanı içinde ön direkteki Nobre'nin vuruşunda, savunmaya çarpan top,
filelere gitti: 2-1.
GOL DAKİKA 87: Tuncay'ın ceza alanı dışından sol çaprazdan sert şutunda, Erman'a çarpan top kaleci Vintila'yı
yanıltarak, ağlara gitti: 3-1.
DAKİKA 90: Fenerbahçeli taraftarların sahaya yabancı madde atması nedeniyle hakem Metin Tokat, 4 numaralı anonsu
yaptırdı. Fenerbahçe, karşılaşmayı 3-1 kazandı.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
Fenerbahçe teknik direktörü, Bursaspor karşısında aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Birçok oyuncum gibi
ben de hala gerginlik yaşıyorum. Bu galibiyetin öneminin farkına varmak biraz zaman alacak" dedi.
Christoph Daum, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle takımda zorunlu değişiklikler yaptığını kaydederek, "Böyle olunca
istediğimiz ritmi yakalamamız gerekir. Ancak oyunun genelinde bu ritmi yakalayamadık. Zamansız ve yersiz beraberlik golü
yedik. Bu golden sonra devre arasında taktiksel talimatlar vermeye çalıştım" dedi.
Daum, "Oyuncularımın üstünde şampiyonluğun baskısı çok fazla. Yeni ve genç oyuncularım bundan dolayı dönem dönem bu baskıyı
kaldıramıyor. Genç oyunculara üzülüyorum. Mahmut antrenmanlarda çok iyi ve istekli. İnanılmaz aşama kaydetti. Ama maçta
daha topu kontrol etmeden stat içinde uğultu kopuyor. Bu tip oyuncuların desteklenmesi gerekir. Tüm camiaya, oynayan tüm
oyuncularımın varlarını yoklarını başarı için ortaya koyduğunu garanti edebilirim" dedi.
Şampiyonluk baskısının yedek kulübesinde de hissedildiğini anlatan Daum, "Ama bugün sakin bir biçimde maçı nasıl
çeviririz diye düşündüm ve değişiklikleri yaptım. Petkov'un maçın dönüm noktası olan gol için verdiği pas da beni çok
sevindirdi" dedi.
Bugün geldikleri konuma sezon başından itibaren çok çalışarak ulaştıklarını ifade eden Alman çalıştırıcı,
şampiyonluk yarışında varolduklarını gösterdiklerini belirterek, "Bir anlamda bir mucizeyi de gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
Futbolcularımı bugünkü zor maçı da kazandıkları için tek tek kutluyorum" diye konuştu.
Daum, her zaman taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını, ancak taraftarların takımın futbolunu etkileyecek
davranışlardan uzak durması gerektiğini bildirdi.
Konuşmasında taraftarlara mesaj veren Daum, "Desteğe ihtiyacımız var. Rakip ve hakemlerle ilgilenmeden bizi
destekleyin. İnanç ve tutku tribünde hep olsun. Ama fair play kurallarına uygun hareket edelim. Sahaya atılan yabancı
maddelerin bölgeleri belli. Herkes tribündeki komşularını uyarsın. Olmazsa onları aramızda görmek istemiyoruz.
Fenerbahçe'ye zarar vermeyelim" dedi.
Alman teknik adam, sakatlıktan yeni çıkan kaleci Volkan'ı sahaya sürerek risk aldığını açıkladı. Volkan'ın henüz
hazır olmadığını belirten Daum, "Allah'tan birşey olmadı" dedi.
Milli kalecinin maçın ikinci yarısında yaptığı 2 güzel kurtarışla takımının geriye düşmesini engellediğini
vurgulayan Daum, "Bu 2 kurtarışla kararımın doğruluğunun teyidini aldım. Ben bu kararı verirken çok uykusuz kaldım" diye
konuştu. Daum, savunmada Luciano'nun yerine görevlendirdiği Fatih'in de başarılı olduğunu sözlerine ekledi.
MAÇIN HAKEMİ: Tokat'a iş düşmedi
Daha önce iki takımın da berabere kaldığı birer maçını yöneten Metin Tokat, dün başarılı bir yönetim gösterdi.
Futbolcular iyi niyetli davranınca kendisine pek iş düşmedi. Ufak tefek yanlış faul kararları vardı o kadar.
Yaptırdığı anonslar da doğruydu.
MAÇIN ADAMI: Tuncay Şanlı (Fenerbahçe)
Karşılaşmanın genelinde kopuk kopuk oynayan Tuncay, sahneye iki kez çıktı ama tam çıktı. Önce Ümit'in nefis pasında 22.
dakikada ağları havalandırdı, sonra 87'de kendi yarattığı pozisyonda uzaktan attığı sert şutla, takımını rahatlattı ve
maça damgasını vurdu.
NOTLAR
Nihat Özdemir: "Bazı hareketler zarar veriyor"
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir ise taraftarların yaptığı bazı hareketlerin kendilerine
zarar verdiğini söyledi. Özdemir, aldıkları 3 puandan mutlu olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Taraftarlarımız
sağolsun maça geliyor. 50 bin seyirci avantaj sağlıyor. Ama bu seyircilerin bazı hareketleri yarar değil, zarar
verebiliyor. Futbolcu hata yapabilir, ama seyirci onu alkışlamalı. Tepki sonrası futbolcular sahalarında futbol
oynayamıyorlar. Ayrıca teknik direktör futbolcuyu kenara aldığında taraftarlar, onları da alkışlamalı. Bunun yanında
sahaya atılan yabancı maddeler var. 4 numaralı anonsun neden yapıldığını anlayamadım. Maçın son dakikalarında anons
yapılıyorsa ve bundan ceza alırsak, bu taraftarların sorumluluğudur. Bizi üzüyor ve rahatsızlık veriyor."
Özdemir, sarı-lacivertli takımın 2 golünü atan Tuncay'ın gördüğü sarı kart konusunda ise, "Tuncay gibi deneyimli
ve (A) Milli Takım'a kadar yükselmiş bir oyuncunun bu tip hareketlere dikkat etmesi lazım. Çok kritik dönemden geçiyoruz.
Adanaspor maçında oynamaması üzücü" dedi.
Mahmut Uslu: "Taraftarlar dikkatli olmalı"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, 3-1 kazandıkları Bursaspor maçından sonra taraftarların kendi sahalarında
yaptıkları maçlarda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Uslu, Bursaspor ile çok stresli bir maç yaptıklarını ifade ederek, "Taraftarlarımız kendi oyuncularımıza sonuna kadar
sahip çıkmalı. Futbolcular sahada yanlış yapabilirler, ama tribünde taraftarlar yanlış yapmamalı. Daha dikkatli olmalılar"
dedi.
Hakem Metin Tokat'ın yaptırdığı ilk anonsun doğru olduğunu belirten Uslu, "Ancak 96. dakikada yapılan anonsu anlayamadık.
Tabii maçlarımıza yeni gelen bazı seyirciler heyecanlanıyor ve yanlışlar yapıyor. Deplasmanda yapacağımız Adanaspor
maçının ardından 2 maçı kendi sahamızda yapacağız. Taraftarlarımızın böyle hatalar yapmaması lazım. Bu gençlere sahip
çıksınlar" diye konuştu.
Uslu, puan farkının 6'ya çıktığını, ancak işlerinin daha da zorlaştığını kaydederek, "Lig sert geçiyor. Biz genç bir
takımız. Bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. Adanaspor maçının ardından kendi sahamızda yapacağımız 2 maçı da
kazanırsak, yol almış oluruz" dedi.
Direndik, olmadı
Bursaspor Kulübü Başkanı Fikret Üstenci ise Fenerbahçe karşısında 85. dakikaya dek dirençli oynadıklarını, ancak son dakika
golleriyle yenildiklerini söyledi.
Üstenci, karşılaşmanın genelinde iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Maçın ikinci yarısının başında golleri kaçırınca takımın
morali bozuldu. İkinci yarıda skoru korumak için kendi sahamıza çekildik. Ancak 85. dakikadan sonra yediğimiz 2 golle
yenildik. Deplasmanda büyük bir takıma yenildik. Bizim için gelecek hafta İstanbulspor ile yapacağımız maç her
karşılaşmadan daha önemli" dedi.
Volkan Demirel: "Gol yiyerek iyi kaleci olunur"
Almanya'da gördüğü 2 haftalık tedavinin ardından İstanbul'a dönüşünün bir kaç gün sonrasında Bursaspor maçında kalede görev
alan Volkan, kendisine güvenerek görev veren Daum'a teşekkür etti. Volkan, "Hocamı haklı çıkardığım için de çok mutluyum.
Genç kaleciyiz ve gol yiye yiye iyi bir kaleci olacağız. İyi kaleciler böyle yetişir. Recep de ben de ileri de çok iyi
kaleciler olacağız" dedi.
Ümit Özat: "Mahmut'a tepki yanlış"
Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, herkesin Mahmut Hanefi'ye sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ümit, "Arkadaşlarımın mücadele
gücünden kimsenin şephesi olmasın. Takımda aşırı stres oluyor. Bu yüzden zaman zaman pas hataları yapabiliyoruz.
Taraftarımız bazı tepkilerinde haklı olabilirler. Ama Mahmut'a gösterdikleri tepki yanlış. Çünkü Mahmut çok genç ve
hepimizin ona sahip çıkması gerekiyor. Kalan 8 finali de kazanmak istiyoruz" dedi.
Van Hooijdonk'tan özeleştiri
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Van Hooijdonk ise zor bir maç yaptıklarını ve aradaki farkı 6 puana çıkarmayı başardıklarını
söyledi.
Van Hooijdonk, Türkiye'nin en iyi taraftarına ve stadına sahip olduklarını belirterek, "Taraftarımız bizim için büyük bir
avantaj. Sahaya birşey atmasınlar ve dezavantajlı konuma gelmeyelim" dedi.
Karşılaşmada stresli olduklarını ve bunun da normal olduğunu vurgulayan Hollandalı futbolcu, "Beşiktaş 11 puan öndeyken bu
duruma düştü. Bizim de tedirgin olmamız normal. Beraberliği sağladıktan sonra çok çaba sarfettik. Bu da takımda stres
yarattı" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Uzun zamandır kart sınırındasın, ama kart görmüyorsun. Bunu nasıl başarıyorsun?" sorusunu Van Hooijdonk,
"20 maçtır kart sınırındayım. Benim yapacağım saçmasapan bir hareket oynamama ve takımı yalnız bırakmama neden olacak. Ben
geçmişte de çirkin hareketlerle sarı kart görmedim. Hakemlerin bana sarı kart göstermelerine imkan vermiyorum. O yüzden
kararlara itiraz etmiyorum. Bazen zor oluyor. Yanlış karar verseler de kendimi kontrol etmem lazım. Hem kendim, hem de
takım için dikkatli davranıyorum" diye yanıtladı.
Tuncay Şanlı: 'Bu kart bana ders olacak'
Bursaspor karşısında attığı 2. golün ardından sevinç gösterisini abartarak sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Tuncay
Şanlı, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu kart bana ders olacak." dedi.
Tuncay, "Önemli bir galibiyet aldık ve puan farkını 3'e çıkardık. Ama 2. golümün ardından sevincimi abartmamdan dolayı
sarı kart gördüm. Gol sevincini yaşarken, köşe bayrağı direğini yerinden söktüm ve hakem de sarı kart gösterdi. O an,
sarı kart görebileceğim aklıma gelmedi. Bunun için üzgünüm. Bu bana ders olacak." dedi.
Fatih Akyel: `Gollerin geç gelmesi strese soktu`
Bursaspor maçında Fabio Luciano`nun cezası sebebiyle defansın ortasında görev yapan Fatih Akyel gollerin geç gelmesiyle
stres yaşadıklarını söyledi.
Fatih 3-1 galip geldiğimiz maçtan sonra şunları söyledi: "Bu maçta önemli olan galip gelmekti. Biraz stresliydik. Puan
farkını 6`ya çıkarma isteğimiz bizi stres altına soktu. Gol geç geldiği için de biraz stres yaşadık. Bunu saklamanın
anlamı yok. Bursaspor, özellikle ikinci yarıda kapalı defansla oynadı. Ama önemli olan kazanmaktı. 3 puan aldığımız ve
farkı arttırdığımız için çok mutluyuz. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz."
Volkan mucizesi
Galatasaray maçı sonrası formasını tribünlere atarken omuzu çıkan kaleci Volkan dün ilk onbirde sahaya çıktı. Yaklaşık
on gün Almanya'da tedavi gören genç file bekçisi perşembe günü apar topar İstanbul'a çağırılmış ve iki gün takımla birlikte
antrenmanlara çıkmıştı.
Volkan, "Almanya`da 2 hafta boyunca hem tedavime, hem de çalışmalarıma devam ettim. Maçtan önce hocama görev vermesi
halinde oynayabileceğimi söyledim. Hocam da bana güvendi ve bu maçta görev verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum." dedi.
Recep'in Gençlerbirliği maçındaki kötü performansı sonrası Volkan ile bir toplantı yapan Daum, genç kalecinin "Oynamak
istiyorum. Bana güvenebilirsiniz" sözleri üzerine Recep'i yedeğe çekti. Alman hoca, Recep'ten de moralini bozmamasını
istedi.
Serhat'ın ağrıları çoğaldı
Uzun bir aradan sonra Gençlerbirliği önünde forma giyen Serhat, Teknik Direktör Daum tarafından Bursaspor maçında kadroya
alınmadı. Genç oyuncunun sakatlığının geçmediği ve ağrılarının devam ettiği öğrenildi. Hafta içinde yeniden kontrolden
geçirilecek olan Serhat'ın sezonu kapayabileceği bildirildi.
Kadroda sürpriz
Daum sahaya yine sürpriz bir kadro ile çıktı. Luciano'nun yokluğunda sol kanatta Petkov'u görevlendirmesi beklenen Alman
hoca, yabancı tercihini Rebrov'dan yana kullandı. Savunmanın solunda Mahmut'a şans tanıyan tecrübeli teknik adam, Fatih'i
Tomas'ın yanında oynatarak Ümit Özat'ın orta alandaki yerini bozmadı.
Başkan'ın yüzü kızardı
Aziz Yıldırım maç sonrası Metin Tokat'ın yanına gitti, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle özür diledi.
Hakem Metin Tokat sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle 3 ve 4 nolu anonsları yaptırdı. Şampiyonluğa giden takımını
desteklemek yerine galibiyete rağmen taşkınlığını sürdüren taraftarların bu davranışı yöneticilerin büyük tepkisini aldı.
Maç bitiminde Başkan Aziz Yıldırım futbolcularını kutlamadan önce hakemlerin soyunma odasına gitti.
Yıldırım, Tokat'a, "Sizden özür dileriz. Bizim bile yüzümüz kızardı. Ancak bunların önünü kesemiyoruz. Çok iyi bir maç
çıkardınız. Ayrıca yaptığınız iki anonsta da haklıydınız" ifadelerini kullandı. Bu arada iki anons nedeniyle Disiplin
Kurulu'na sevkedilecek olan Fenerbahçe'ye saha kapama cezası yerine sadece ihtar verileceği öğrenildi.
Çifte tokat
Hakem Metin Tokat, 3 ve 4 numaralı anonsları yaptırdığı için Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama veya Ş.Saraçoğlu Stadı'nın
kapanması gündeme geldi. Gereksiz yere sarı kart gören Tuncay da cezalı oldu.
Fenerbahçe, 3-1 kazandığı Bursaspor maçında hem sahasının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı, hem de Tuncay'ı
kaybetti. Hakem Metin Tokat, sarı lacivertli taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle 39'uncu dakikada
3 numaralı, 90+2'nci dakikada da 4 numaralı anonsları yaptırdı. Profesyonel Disiplin Talimatı'na göre, hakem ve
gözlemciler, raporlarında 4 numaralı anonstan da sonra da sahaya yabancı madde atılmaya devam ettiğini bildirirse,
Fenerbahçe 1 maç seyircisiz oynama veya kapatma ile 2,5 milyar lira para cezası alacak.
Teknik Direktör Christoph Daum, taraftarlara çağrıda bulunarak, "Lütfen, lütfen, lütfen... Sahamızı kapattırmayı
gerektiren davranışlarda bulunmaktan kaçının" dedi. 2.Başkan Nihat Özdemir de, bazı taraftarların hareketlerinin
takıma zarar verdiğini söyledi. Özdemir, "Taraftar, iradesine hakim olmalı" uyarısında bulundu. Asbaşkan Mahmut
Uslu da, "Taraftarlarımızın böyle hatalar yapmaması lazım" açıklamasını yaptı.
Fenerbahçeli Tuncay da, gereksiz yere sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Genç yıldız, 88. dakikada attığı golden
sonra korner bayrağını yerinden söktüğü için sarı kart gördü. Tuncay, maçtan sonra camiadan özür diledi ve, "İlk defa
böyle bir şey yaptım. Sarı kart sınırında olduğumu unutmuştum' dedi.
Metin Tokat, 'Git arkadaşına sor' dedi
Maçın 21. dakikasında Fenerbahçeli Rebrov'un soldan kullandığı korner atışına Tomas'ın ön dirkte vurduğu kafa direğin hemen
üzerinden dışarı çıktı. Tomas, bu pozisyonda "aut" diye kendi yarı sahasına doğru dönmeye hazırlanırken, hakem Metin
Tokat korner kararı verdi. Tokat'ın bu kararına Bursasporlu Ömer karşı çıktı. Tecrübeli futbolcu, itirazlarını devam
ettirince Metin Tokat eliyle, sırtına top çarpan Mustafa Gürsel'i işaret ederek, "Git arkadaşına sor" dedi. Bunun
üzerine Ömer, geriye dönerek Mustafa Gürsel'e baktı. Takım arkadaşı da hakem Tokat'ın kararının doğruluğunu onaylayınca
Ömer itirazlarına son verdi.
Vali Güler'e özel parti
Yönetim, Bursaspor maçı için Şükrü Saracoğlu'na gelen İstanbul Valisi Muammer Güler'e güzel bir sürpriz yaptı. Güler
karşılaşma öncesi Şeref Tribünü'nde kendisi için hazırlatılan doğumgünü pastasını kesti.
Kadıköyde arbede
Maçtan önce iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı. Bursasporlu taraftarlar, Fenerbahçe seyircisine laf atınca
ortalık karıştı. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavga güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kısa sürede bastırıldı.
Bu arada biletleri olmadığı için stada alınmayan Bursasporlu taraftarlar taşkınlık yapınca, arbede yaşandı. Olaylar
sırasında bazı taraftarların kısa süreliğine gözaltına alındığı görüldü.
Kadıköy'de tribün şov
Beşiktaş'ın Diyarbakır yenilgisi sonrası Fenerbahçeli taraftarlar adeta Kadıköy'e akın etti. Tribünleri tıklım tıklım
dolduran Sarı - Lacivertliler doksan dakika takımlarına büyük destek verdi.
150 Bursasporlu geri gönderildi
Maçta takımlarını desteklemek için Bursa'dan gelen 100 kadar biletli seyirci, kendilerine numaralı tribünün sağında
ayrılan yerden karşılaşmayı izlerken, 150 kadar taraftar da biletsiz oldukları için otobüslerle geri gönderildi. Bileti
olmayan Bursasporlu taraftarlar, konuk takım seyirci tribünü önünde uzun bir süre kulüp yöneticilerinin kendilerine bilet
alması için bekledi. Ancak bilet alınmayınca taraftarlar, polis kontrolünde stat önüne getirilen 5 İETT otobüsüyle
stattan uzaklaştırıldı.
Bu arada bileti olmayan seyirciler, stat önünde polis kordonunda beklerken, kordon içine sıkıştıkları için zaman zaman
arbede yaşandı. Bazı taraftarların kısa süreliğine gözaltına alındığı görüldü.
İETT Genel Müdürlüğü, Kadıköy'e uzak semtlerden gelen taraftarlar için sefer yapmak üzere otobüs organize etti. Stat
hoparlörlerinden maç öncesinde yapılan anonsta, otobüslerin stat yakınındaki Salı Pazarı'ndan maç sonunda hareket edeceği
duyuruldu.
Puan farkı 6'ya çıktı
Süper Lig'in 26. haftasını Bursaspor galibiyeti ile kapayan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki en yakın rakibi Beşiktaş
ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkararak, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.
Beşiktaş'ın Diyarbakırspor deplasmanında mağlup olmasının ardından, bu avantajı iyi değerlendiren Fenerbahçe, Bursaspor
karşısında istediği oyunu tam anlamıyla sahaya yansıtamasa da karşılaşmadan 2 farklı galibiyetle ayrılmasını bildi ve en
yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkarttı.
26. hafta maçlarının ardından Fenerbahçe'nin 60, ikinci Beşiktaş'ın 54 puanı bulunurken, son haftalarda istikrarlı bir
çıkış yakalayan Trabzonspor ise Denizlispor'u 1-0 mağlup ederek puanını 53'e çıkardı ve "Şampiyonluk yarışında ben de
varım" dedi.
Gol krallığında, bu hafta 4 gol atan Konyasporlu Zafer Biryol, 21 golle ilk sıraya yükselirken, Hollandalı golcü Pierre Van
Hooijdonk 19 golle ikinciliğe düştü. Bu iki golcüyü Bursaspor karşısında attığı 2 golle gol sayısını 15'e çıkaran
Tuncay Şanlı ile yine aynı sayıda gole sahip Samsunsporlu Serkan Aykut ve Elazığsporlu Yunus izliyor.
Engin kampa gitti mi?
Beşiktaş Menaceri Sinan Engin'in Bursa kampına gittiği iddiaları Fenerbahçe taraftarı arasında büyük yankı buldu.
Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmasından önce tribünde konuşulan tek konu, Beşiktaş Menaceri Sinan Engin'in, Yeşil- Beyazlı
ekibin kampına gidip teşvik primi dağıttığı iddiasıydı. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nı tıklım tıklım dolduran
taraftarlar, Engin aleyhine uzun süre tezahüratta bulunup, tepkisini dile getirdi.
Engin'e tepki sanal ortamda da vardı... İnternet sitelerindeki forumlara katılan bazı Fenerbahçeli taraftarlar, ellerinde
Engin'in Bursa kampında çekilmiş fotoğraflarının olduğu iddiasında bulundu. Timsahlar'ın teknik direktörü Nejat Biyediç
ise, Sinan Engin'in kesinlikle kampa gelmediğini ifade etti.
17 puanlık mucizenin öyküsü
| FENERBAHÇE | |
MAÇ | SKOR | PUAN | |
Fenerbahçe - Çaykur Rizespor: | 4 - 1 |
3 | | İstanbulspor
AŞ - Fenerbahçe: | 0 - 1 | 3 | |
Fenerbahçe - Trabzonspor: | 3 - 1 |
3 | | Elazığspor -
Fenerbahçe: | 0 - 1 | 3 | |
Fenerbahçe - Diyarbakırspor: | 2 - 2 |
1 | |
Gaziantepspor - Fenerbahçe: | 1 - 5 |
3 | |
Fenerbahçe - Galatasaray: | 2 - 1 | 3 | | Gençlerbirliği -
Fenerbahçe: | 0 - 1 | 3 | |
Fenerbahçe - Konyaspor: | 5 - 2 | 3 | |
Fenerbahçe - Bursaspor: | 3 - 1 | 3 | |
TOPLAM: 10 MAÇ, 28 PUAN
| BEŞİKTAŞ | |
MAÇ | SKOR | PUAN | | Beşiktaş - Samsunspor: | 0 - 4 |
- | | Bursaspor - Beşiktaş: | 0 - 1 |
3 | |
MKE Ankaragücü - Beşiktaş: | 1 - 1 | 1 | | Beşiktaş - Denizlispor: | 3 - 1 |
3 | | Malatyaspor - Beşiktaş: | 0 - 0 |
1 | | Beşiktaş - İstanbulspor
AŞ: | 1 - 2 | - | | Trabzonspor - Beşiktaş: | 3 - 0 |
- | | Beşiktaş - Elazığspor: | 4 - 3 |
3 | | Diyarbakırspor - Beşiktaş: | 3 - 1 |
- | |
TOPLAM: 9 MAÇ, 11 PUAN
FENERBAHÇE'NİN KALAN MAÇLARI
27. hafta Adanaspor-Fenerbahçe 27.03.2004
28. hafta Fenerbahçe-A. Sebatspor 03.04.2004
29. hafta Ç.Rizespor-Fenerbahçe 09.04.2004
30. hafta Fenerbahçe-Samsunspor
31. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe
32. hafta Fenerbahçe-Ankaragücü
33. hafta Denizlispor-Fenerbahçe
34. hafta Fenerbahçe-Malatyaspor
BEŞİKTAŞ'IN KALAN MAÇLARI
27. hafta Beşiktaş-Gaziantepspor 27.03.2004
28. hafta Galatasaray-Beşiktaş 04.04.2004
29. hafta Beşiktaş-Gençlerbirliği 11.04.2004
30. hafta Konyaspor-Beşiktaş
31. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe
32. hafta Adanaspor-Beşiktaş
33. hafta Beşiktaş-A. Sebatspor
34. hafta Ç. Rizespor-Beşiktaş
TRABZONSPOR'UN KALAN MAÇLARI
27. hafta Malatyaspor-Trabzonspor 27.03.2004
28. hafta Trabzonspor-İstanbulspor 03.04.2004
29. hafta Bursaspor-Trabzonspor 10.04.2004
30. hafta Elazığspor-Trabzonspor
31. hafta Trabzonspor-Diyarbakırspor
32. hafta Gaziantepspor-Trabzonspor
33. hafta Trabzonspor-Galatasaray
34. hafta Gençlerbirliği-Trabzonspor
İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 6, Ümit Özat 5, Márcio Ferreira Nobre 4,
Tuncay Şanlı 3, Serhi Rebrov 2
TOPLAM: 20
Bursaspor'un kaleye attığı şutlar: Frasineanu Cornel Danut 2, Okan Yılmaz 2, Egemen Korkmaz 1, Mustafa Gürsel 1,
Ömer Kılıç 1, Tamer Tuna 1, Tayfun Seven 1
TOPLAM: 9
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 3, Márcio Ferreira Nobre 2, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 2,
Ümit Özat 2
TOPLAM: 9
Bursaspor'un kaleye attığı şutlar: Okan Yılmaz 2, Frasineanu Cornel Danut 1, Tamer Tuna 1
TOPLAM: 4
İstatistik: Top kaybı
Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları: Tuncay Şanlı 10, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 6, Márcio Ferreira Nobre 4,
Serhi Rebrov 3, Mahmut Hanefi Erdoğdu 2, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2, Semih Şentürk 2, Ümit Özat 2, Ali Mehmet Güneş 1,
Fatih Akyel 1
TOPLAM: 33
İstatistik: Top kapma
Fenerbahçe'nin kaptığı toplar: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 7, Stjepan Tomas 3, Tuncay Şanlı 3, Serhi Rebrov 2,
Ali Mehmet Güneş 1, Fatih Akyel 1, Márcio Ferreira Nobre 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 19
İstatistik: Korner kullananlar
Fenerbahçe'de korner kullananlar: Serhi Rebrov 6, Ivailo Rumenov Petkov 1
TOPLAM: 7
İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: Márcio Ferreira Nobre 2, Serhi Rebrov 1
TOPLAM: 3
İstatistik: Yapılan fauller
Bursaspor'un faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 4, Stjepan Tomas 4,
Márcio Ferreira Nobre 2, Serhi Rebrov 2, Tuncay Şanlı 2, Ümit Özat 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fatih Akyel 1,
Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Semih Şentürk 1
TOPLAM: 20
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Stjepan Tomas 3, Márcio Ferreira Nobre 2, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2,
Tuncay Şanlı 2, Ali Mehmet Güneş 1, Mahmut Hanefi Erdoğdu 1, Semih Şentürk 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 13
İstatistik: Gol pozisyonu
Fenerbahçe'nin gol pozisyonuna giren futbolcuları: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 6, Márcio Ferreira Nobre 4,
Tuncay Şanlı 3, Serhi Rebrov 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 15
PAF'lar yenişemedi
Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynanan PAF maçı berabere sonuçlandı. Dereağzı Tesisleri'nde oynanan karşılaşma adeta gol
düellosuna sahne oldu, doksan dakikadan 3-3'lük skor çıktı.
Diğer fotoğraflar için tıklayınız.
|