Fener akın akın: 4-2
52. saniyede Selahattin'in tartışmalı golü geldi. Sarı lacivertliler baskıyı kurdu. Serhat (2), Tuncay ve Van Hooijdonk
ile üst üste 7. galibiyetine ulaştı. Nizami golü verilmedi. 3 topu da direkte patladı.
Lider Fenerbahçe, şampiyonluk hedefine emin adımlarla koşuyor. Haftaya Beşiktaş'ın 6 puan önünde giren sarı lacivertliler,
1-0 yenik duruma düştüğü maçta Akçaabat Sebatspor'u 4-2 yendi. 90 dakika boyunca baskılı oynayan ve attığının en az üç
mislini kaçıran ev sahibi takımın üç şutu da direkte patladı.
Diğer fotoğraflar için tıklayınız.
İLK YARI
GOL DAKİKA 1: Ani gelişen Akçaabat Sebatspor atağında sağdan ceza alanına giren Selahattin’in sert şutunda, top kaleci
Volkan’ın müdahalesine karşın filelere gitti ve konuk ekip 1-0 öne geçti. Golden sonra Fenerbahçeli futbolcular ve teknik
direktör Christoph Daum, topun Selahattin’e atıldığı sırada taca çıktığı yönünde itirazda bulundu.
DAKİKA 4: Petkov’un sağdan kullandığı serbest atışta, Tuncay’ın kafayla gönderdiği topu Van Hooijdonk arka direkte
filelere gönderdi. Ancak hakem Mustafa Çulcu, yardımcı hakeminin uyarısıyla ofsayt kararı verdi.
DAKİKA 8: Savunmanın arkasına sarkan Van Hooijdonk, kaleci Metin’i de geçtikten sonra meşin yuvarlağı kafayla kaleye
gönderdi. Çapraz pozisyonda yan direkten dönen topa Nobre’nin yakın mesafeden vuruşunda, Semavi gol çizgisi üzerinden meşin
yuvarlağı çıkardı.
DAKİKA 12: Petkov’un soldan ortasında, Luciano’nun ceza alanı içinden kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
GOL DAKİKA 15: Ali’nin sağdan ortasında Van Hooijdonk, ceza alanında topu kafayla Tuncay’ın önüne bıraktı. Kaleciyle
karşı karşıya kalan Tuncay, meşin yuvarlağı kaleci Metin’in üzerinden aşırarak filelere gönderdi: 1-1.
GOL DAKİKA 19: Sağdan Ümit’in ortasında ceza alanı sağ çaprazında topu göğsüyle önüne alan Serhat, yerden sert bir
vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi.
DAKİKA 22: Ali’nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Metin uçarak iki hamlede topu kontrol etti.
GOL DAKİKA 43: Fenerbahçe kontraatağında Van Hooijdonk’un orta alanın solundan attığı uzun pasta, topla sağ çaprazda
buluşan Serhat, ceza alanı dışına çıkan kaleci Metin’i de geçtikten sonra meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve ilk yarının
skorunu belirledi: 3-1.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 46: Ali Güneş’in sağdan ortasında topu ceza yayı içinde göğsüyle kontrol eden Tuncay’ın yerden şutunda,
kaleci Metin yatarak topu kornere çeldi.
DAKİKA 48: Tuncay’ın soldan ortasında Van Hooijdonk’un ceza alanı içinden kafa vuruşunda kaleci Metin topu iki
hamlede kontrol etti.
DAKİKA 54: Van Hooijdonk’un ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, top az farkla yandan auta gitti.
DAKİKA 63: Petkov’un soldan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza alanı dışında
buluşan Ümit’in sert şutunda, kaleci Metin yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.
DAKİKA 66: Şık çalımlarla ceza alanına giren Tuncay, topu müsait durumdaki Nobre’nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun
vuruşunda kaleci Metin’in müdahalesine rağmen kaleye yönelen topu Semavi son anda çıkararak, mutlak bir golü önledi.
DAKİKA 72: Van Hooijdonk’un sağdan ortasında Tuncay’ın arka direkten kafa vuruşunda, yerden seken top üst direkten
döndü. Savunma topu kornere atarak, tehlikeyi uzaklaştırdı.
DAKİKA 74: Ümit’in soldan ortasında Ali’nin ceza alanı içinden rövaşata vuruşunda top üst direğe çarparak auta
çıktı.
DAKİKA 78: Tuncay’ın soldan ortasında Nobre’nin kale sahası içinden kafa vuruşunda kaleci Metin topa sahip oldu.
DAKİKA 79: Sağdan çalımlarla kale sahası içine kadar inen Ümit’in şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
GOL DAKİKA 85: Rebrov’un sağdan kullandığı korner atışında, Van Hooijdonk kale sahası içinde yatarak kafayla topu
filelere göndererek,farkı 3’e çıkardı: 4-1.
GOL DAKİKA 86: Orhan’dan aldığı topla ceza alanına giren Oktay, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin
yuvarlağı kaleci Volkan’ın üstünden aşırarak ağlara gönderdi: 4-2. Karşılaşma Fenerbahçe’nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
F.Bahçe Teknik Direktörü, Sebat maçıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Takımımın kazanma arzusunda ve inancında
eksiklik yoktu. Şampiyonluk konumumuz devam ediyor."
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Akçaabat Sebatspor maçının ilk yarısında bu sezonun en iyi futbolunu
sergileyerek sonuca gittiklerini söyledi. Alman çalıştırıcı, bugün oynanacak Galataray-Beşiktaş derbisi sorulduğunda,
"Bizim yarın (bugün) idmanımız var" diyerek kendi işleriyle uğraştıklarını ima etti. Alman çalıştırıcı maçla ilgili
olarak şunları söyledi: "Maçın ilk yarısında bu sezonun en iyi futbolunu sergiledik.
Sayılmayan bir golümüz var. Yediğimiz golü de misafire hediye ettik. Takımımın kazanma arzusunda ve inancında eksiklik
yoktu. Tomas'ın yerinde görevlendirdiğim Fatih iyi oynadı. Net bir şekilde söylüyorum ki, Tomas'ın kadroda olmamasının
nedeni yabancı kontenjanından ötürüdür. Yaptığı hata özürle geçiştirilemeyeceği için kendisi bir hayır kurumuna
bağışta bulunacak. Tomas oynayıp sonuç böyle olmasaydı, yine eleştirilirdim."
MEHMET BİRİNCİ'nin açıklaması
Akçaabat Sebatspor'un hocası Mehmet Birinci Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını söyledi. İstanbul'a bir puan için
geldiklerini belirten Birinci, "Çok hata yaptık. Rakibimize pasları biz verdik. Oyuncularımın çoğu seyirci baskısının
etkisinde kaldı ve bunu kaldıramadı. Üzgünüz önümüzdeki maçlara bakıyoruz” şeklinde konuştu.
MAÇIN HAKEMİ: Yardımcı olamadılar!
Orta hakem Mustafa Çulcu açısından başarılı bir maçtı. Faul pozisyonlarını iyi süzdü, Orhan Kaynak'ın ikinci yarıdaki iki
penaltı tuzağına düşmedi. Ancak iki yardımcısı hata yapma yarışına girdi. Sebat'ın ilk golü öncesi Ekrem Kan taca çıkan
topu göremedi, ikinci yarıdaki yanlış ofsayt kararı da Çulcu'dan döndü. Selçuk Kaya ise Hooijdonk'un golünde ve Serhat'ın
pozisyonunda ofsayt bayraklarını yanlış kaldırdı. Tuncay'ın golünde kaldırmadığı, yine Hooijdonk'un golündeki kaldırdığı
ofsayt bayrakları ise doğruydu.
MAÇIN ADAMI: Tuncay Şanlı (Fenerbahçe)
Taraftarlar onu izlerken yoruluyor, ancak o bitmek bilmeyen enerjisiyle 90 dakika mücadele ediyor. Akçaabat Sebatspor
karşısında yine muhteşem bir Tuncay vardı. Attığı golün dışında sahanın her yerine koştu, rakip savunma onu tutmakta
çok zorlandı. Bir kafa vuruşu da direkten dönen Sarı-Lacivertli futbolcu geceye damgasını vurdu.
NOTLAR
Kazma mayısta
Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özbağı, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın numaralı tribününün yapımına lig biter bitmez başlayacaklarını
söyledi. 4-4.5 aylık bir süre içinde stadın inşaatını bitirmeyi amaçladıklarını dile getiren Özbağı, "İnşaat tamamen
bittiğinde taraftarımız daha da güzel maç seyredecek. Tribünler bitince otopark inşaatına başlayacağız" dedi.
Mahmut Uslu: Şampiyon olacağız
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, ligin her geçen gün daha da zorlaştığını, ancak şampiyonluk ipini
göğüsleyeceklerine inandığını söyledi. Uslu, "İlk golü yedik, ama çabuk toparlandık. Fenerbahçe iyi oynuyor,
inanıyorum ki ipi göğüsleyeceğiz" dedi.
Uslu, özellikle ligin son haftalarında hakemlerin de stres içinde olduklarını belirterek, “Onlar bu büyük stres içinde.
Zor günleri çok başarılı olarak geride bırakacaklar. Yeter ki dışarıdan kimse ahkam kesmesin ve bu işlere burnunu
sokmasın” diye konuştu.
Uslu, G.Saray-Beşiktaş derbisi için de şunları söyledi: "Bizim beklentimiz belli. Türkiye Ligi’nde Galatasaray'ın çıkış
yaşaması lazım. Bunun için de kazanması gerekiyor."
Veli Sezgin: "Fenerbahçe bizim rakibimiz değil"
Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanı Veli Sezgin ise Fenerbahçe’nin çok güçlü bir rakip olduğunu ve iyi oynadığını
belirterek, “Biz bir puan için gelmiştik, ama olmadı. Zaten Fenerbahçe bizim rakibimiz değil. Sahamızda oynayacağımız
Adanaspor ve Bursaspor maçlarını kazanıp rahatlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
İlk adım atıldı
Perşembe günkü basın toplantısında maçlardan yavaş yavaş ayağını çekeceği mesajını veren Aziz Yıldırım, Sebat sınavını
yönetime ait locadan izledi. Şeref tribünde konukları ağırlaması için Amatör Şubeler Sorumlusu Mahmut Uslu
görevlendirildi.
Sezonun en iyi maçını oynadık
Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Van Hooijdonk bu sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koyduklarını belirterek,
"52. saniyede gol yedikten sonra çok daha dikkatli oynamak zorundaydık. Öyle de oldu. Herkes sahada görevini yerine
getirdi" şeklinde konuştu.
"Kariyerimde henüz bir şampiyonluk yaşamadım. Açıkçası, bunun nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum. Erken konuşmamalıyız.
Daha 6 maç var. Bu maçlar bittikten sonra şampiyon olduğumuzda bu duyguyu anlatabilirim. Benim için gol kralı olmak pek
de önemli değil. Bir çok kez gol kralı oldum. Takımımın şampiyon olması benim için her şeyden daha önemli." şeklinde
konuştu.
Gol krallığının kendisi için önemli olmadığını belirten Van Hooijdonk, Nobre için şunları
söyledi: "Benim sahip olmadığım bazı kalitelere sahip. Anahtar oyuncu. Tuncay’ın da katılmasıyla daha güçlü oluyoruz.
Ama takım tabii ki sadece üçümüzden oluşmuyor. Diğer oyuncular da iyi olmalı. Özellikle Ali Güneş ve Serhat Akın,
bu maçta çok iyi oynadı. Hepimiz çok çalıştık. Herkes bulunduğu yerde görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştı."
şeklinde konuştu.
Bu sezon başında gördüğü 3 sarı kartın ardından uzun bir süredir kart sınırında bulunan oyuncu, "Gördüğüm kartlardan
2'sini gereksiz yere gördüm. 1'inde ise ayağımın kaymasından dolayıydı. Sezon sonuna kadar oynayacağımız hiçbir maçı
kaçırmak istemiyorum." şeklinde konuştu.
Kalan 6 maçın önemini vurgulayan oyuncu, sözlerini "Önümüzdeki 6 maç çok önemli. bunların hepsini kazanmak istiyoruz"
diyerek tamamladı.
Tuncay salıya tamam
Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan genç yıldız, "Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu ile konuştuk. Pürüz kalmadı. Salı günü
imzayı atıyorum. Ne pahasına olursa olsun F.Bahçe'de kalacağım" dedi.
Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Tuncay Şanlı, Akçaabat Sebatspor maçından sonra sarı lacivertli
camiaya imza müjdesi verdi. Galatasaray'dan gelen teklifi geri çeviren, Avrupa'dan da bir çok kulübün yakın takibi altında
bulunan genç futbolcu, "Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu ile konuştuk. Pürüz kalmadı. Pazartesi tekrar konuşacağız. Salı günü
de imzayı atarım" dedi.
Tuncay, şartlar ne olursa olsun başka hiçbir takıma gitmeyeceğini vurgulayarak, "Ben hep Fenerbahçe'de kalacağımı
söyledim. Ne pahasına olursa olsun takımımda kalacağım" diye konuştu. Genç yıldız, Sebatspor maçıyla ilgili olarak da,
"Taraftarlarımıza güzel bir 90 dakika yaşattık. Sebatspor iyi mücadele etti. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla
ilerliyoruz. Taraftarımız da, yenik duruma düşmemize rağmen bizi olumlu yönde motive etti" yorumunu yaptı.
Serhat süper döndü
Sakatlığı nedeniyle uzun süre formasından ayrı kalan ve 10 hafta sonra ilk onbirde sahaya çıkan Serhat attığı iki golle
galibiyette önemli rol oynadı. Taraftarların "Kadıköy Boğası" lakabını taktığı Serhat Akın, maç sonrasında yaptığı
açıklamada, "Kalan maçlarımızın her birini bir mozaik taşı gibi düşünüyoruz. Bize düşen bunları bir araya getirip
şampiyonluğun resmini çizmek" dedi.
Geçirdiği sakatlığın ardından Akçaabat Sebatspor'a attığı birbirinden güzel 2 golle sahalara dönen Serhat Akın maç
sonrasında şunları söyledi:
"Kalan maçlarımızın her birini bir mozaik taşı gibi düşünüyoruz. Bize düşen bunları bir araya getirip şampiyonluğun resmini
çizmek."
"Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ona göre hazırlandık. Erken bir gol yedik ama maçı lehimize çevirmesini bildik. Sonuçta
4-2 galip geldik."
"Zor bir ameliyat geçirdim. Çabuk toparlandım. Fakat hırslı yapımdan dolayı acele ettim ve antrenmanda yine sakatlandım. bu
yüzden uzun süre oynayamadım. Daha tam hazırım diyemem. Uzun süreden beri Yalnızca son 2 haftadır ağrısız sancısı idman
yapabiliyorum. Daha da iyi olacağım."
Ali Güneş: `Çok çalıştım`
Son haftalarda büyük bir çıkış yapan ve Daum`un vazgeçemediği oyuncular arasına ismini yazdıran Ali Güneş, "Çok çalıştım ve
formayı aldım. Ama Fenerbahçe`de yedek kalmak da şereftir." dedi. İşte, genç oyuncunun maç sonrası açıklamaları:
"Bu maçta iyi oynadığımı düşünüyorum. Bir yerde sürekli oynarsam daha iyi olacağımı söylemiştim. Hocam da bana güveniyor ve
görev veriyor."
" Fenerbahçe gibi bir takımda yedek kalmak bile bir şereftir. Tabi, bu büyük üzüntü veriyor. Ben yedek kaldığımda mutsuzdum
fakat çalıştım ve istediğimi aldım."
"Bu maçta çok iyi oynadık. Maçın başında beklemediğimiz şanssız bir gol yedik. Ama çok da gol pozisyonu bulduk. Sonuçta
kazandığımız için çok mutluyuz."
"Kalan 6 maçımızı da kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. Devre arasında 11 puanı kapatıp şampiyon olmak istiyoruz dedik.
Bunu da başardık. Şimdi yolumuza devam ediyoruz ve 6 puan öndeyiz. Umarız bu fark açılır ve şampiyon olan taraf biz
oluruz".
Ve Tomas tribünde
Alman teknik direktör, Adanaspor maçında formasını yere atan hırvat futbolcuyu tribüne gönderdi, Bulgar Petkov'u ilk 11'de
sahaya sürdü.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Adanaspor maçında kenara alındığı için formasını yere atarak disiplinsiz
davranışta bulunan Hırvat yıldızı Stejpan Tomas'ı 18 kişilik kadroya almadı. Daum, Hırvat futbolcuyu kadroya almamasının
disiplinsizlikle bir ilgisi olmadığını belirterek, ‘Net bir şekilde söylüyorum ki, Tomas’ın olmamasının nedeni yabancı
kontenjanıdır. Yaptığı hata özürle geçiştirilemeyeceği için, kendisi bir hayır kurumuna bağışta bulunacak’ dedi.
Tomas yoksa Petkov var
Formasını yere attığı için Tomas'ın kadro dışı bırakılması Petkov'a yaradı.
Yabancı kontenjanı nedeniyle ligin ikinci yarısını tribünlerde geçiren Bulgar
futbolcu, teknik direktör Daum tarafından dün ilk 11'de görevlendirildi. Petkov,
böylece ligin ilk haftasındaki İstanbulspor karşılaşmasından 9 hafta sonra 11'de
forma giydi. Başarılı bir performans sergileyen tecrübeli futbolcu, önündeki Tuncay'la çok iyi anlaştı.
Serhat 10 maç sonra 11'de
Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Serhat, ligde 10 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Ligde son olarak
ikinci yarının başlamasından 1 hafta önce Çaykur Rizespor ile yapılan tekrar maçında forma giyen Serhat, haftalar sonra
ilk 11'de sahaya çıktı. Attığı 2 golle galibiyette boşrolü oynadı. 80. dakikada da yerini Selçuk'a bıraktı. Alkışlar
arasında sahayı terk etti.
Kadıköy Boğası'nın dönüşü
İsviçre'de kasıklarından ameliyat olan ve G. Birliği kupa mücadelesi dışında şans bulamayan Serhat, dün hem
formasına hem gollerine kavuştu.
En son 13 Aralık'ta 16. hafta maçında Denizlispor ağlarını havalandıran Serhat, dünkü mücadelenin 19.
dakikasında nefis bir golle dönüş yaparken, takımını 2-1 öne geçirdi. Ardından "Kadıköy Boğası" hareketiyle
sevincini paylaşmak üzere tribünlere koşan gurbetçi futbolcu, 44. dakikada Hooijdonk'un nefis ikramını geri
çevirmedi ve ikinci golüne imza koydu.
Selçuk buz kesti
Teknik direktör Christoph Daum, karşılaşmanın son bölümünde Selçuk'u oyuna almak istedi ve kenara gönderdi. Ancak oyun
yaklaşık 5 dakika boyunca durmadı ve genç futbolcu, kenarda beklemek zorunda kaldı. 80. dakikada Ümit'in şutunda top auta
çıkınca, Selçuk da oyuna dahil olabildi.
Hayret! Nobre gol atamadı
Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana 11 kez rakip fileleri havalandıran ve bu gollerin 8'ini Şükrü Saracoğlu'nda atan
Marcio Nobre için dün şanssız bir geceydi. Akçaabat Sebatspor karşısında iki mutlak golden yararlanamayan
Brezilyalı yıldız, saha içindeki çalışkanlığını skora yansıtamadı. Sambacı, 81'de alkışlarla yerini Rebrov'a bıraktı.
Durmaz'dan seminer
Dördüncü hakem Aytekin Durmaz, karşılaşma öncesinde top toplayıcı çocuklara saha
ortasında mini bir konferans verdi. Görevlileri etrafına toplayan Durmaz, sadece
görevlerini yapmalarını isteyip, uzun uzun nasihatte bulundu.
Sezonun en erken golü Selahattin’den
Akçaabat Sebatsporlu Selahattin, maçın henüz 52. saniyesinde attığı golle, bu sezonun en hızlı golüne imza attı. Bu arada
75. dakikada değişim için kenara gelen Selçuk, duraklama olmaması nedeniyle ancak 80. dakikada oyuna girebildi.
Soğuk engel
Sarı - Lacivertliler şampiyonluğa gitmesine karşın soğuk hava nedeniyle maça ilgi beklenenden az oldu. Karşılaşmayı
yaklaşık 40 bin kişi izlerken, maraton ve kale arkası tribünlerinin alt bölümlerinde boşluklar göze çarptı. Grup İzmir adlı
altında örgütlenen Egeli taraftarlar, üç otobüsle İstanbul'a gelerek, destek verdi.
Taraftara uyarı
Taraftarlar Birliği'nin Bursaspor maçı sonrasında aldığı kararlar dün uygulamaya
konuldu. Tribünlerde karşılaşma boyunca sadece takımın desteklenmesi, küfür
edilmemesi, sahaya yabancı madde atılmaması ve aksi halde davrananların dışarı
çıkartılacağı yolunda bildiri dağıtıldı. Fenerbahçe Yönetimi de mücadele öncesi
yaptığı anonslarla, taraftarların Sarı-Lacivertli kulübe yakışır şekilde davranması isteğinde bulundu.
Başbakan'a pankart
Taraftarlar, kale arkası tribüne "Adam gibi adam, R.Tayyip Erdoğan" yazılı bir pankart astılar. Fenerbahçe, sahaya "Şimdi
vergi daha önemli" yazan bir pankart ile çıkarken, maçı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.
Bu arada maç öncesi teknik direktör Daum, taraftarların verdiği bir atkıyı aldı.
Testi kırılmadan!
Bursa maçında taraftarların yaptığı taşkınlıklar nedeniyle sütten ağzı yanan Fenerbahçe'de, Akçaabat Sebat mücadelesi
öncesi sık sık yapılan anonslarla seyirciler uyarıldı. Ayrıca Beşiktaş'a kötü tezahüratta bulunan bir grup taraftar
ıslıklarla engellendi.
Sezonun en hızlı golü
Süper Lig'in bu sezon en hızlı golüne Selahattin imza attı. Akçabaat Sebatspor'un genç forveti, 52. saniyede rakip ağları
havalandırarak, Fenerbahçe'yi kısa süreli bir şoka uğrattı.
Mehmet Yozgatlı çalışamalara başladı
Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olan ve tedavisi süren Mehmet Yozgatlı, topla çalışmalara başladı. Takımla birlikte
koşuya katılan genç oyuncu, daha sonra bireysel futbolcu antrenörü Gunnar Gerisch yönetiminde topla çeşitli çalışmalar
yaptı.
Bu futbolcunun gelecek hafta içinde temposu yüksek çalışmalarla fizik kondisyon eksiğinin giderilmeye çalışacağı
öğrenildi.
İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 8, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 5, Ümit Özat 4,
Márcio Ferreira Nobre 3, Ali Mehmet Güneş 2, Niyazi Serhat Akın 2, Fabio Luciano 1, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 1,
Serhi Rebrov 1
TOPLAM: 27
Akçaabat Sebatspor'un kaleye attığı şutlar: Bayram Toysal 2, Selahattin Kınalı 2, Abdurrahman Dereli 1, Oktay Derelioğlu 1,
Orhan Kaynak 1
TOPLAM: 7
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 6, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 4,
Márcio Ferreira Nobre 3, Niyazi Serhat Akın 2, Ali Mehmet Güneş 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 17
Akçaabat Sebatspor'un kaleye attığı şutlar: Selahattin Kınalı 2, Abdurrahman Dereli 1, Bayram Toysal 1, Oktay Derelioğlu 1
TOPLAM: 5
İstatistik: Top kaybı
Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları: Tuncay Şanlı 9, Márcio Ferreira Nobre 4, Ali Mehmet Güneş 2, Ümit Özat 2,
Fatih Akyel 1, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 1, Niyazi Serhat Akın 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1,
Selçuk Şahin 1
TOPLAM: 22
İstatistik: Top kapma
Fenerbahçe'nin kaptığı toplar: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 7, Fatih Akyel 6, Niyazi Serhat Akın 3, Tuncay Şanlı 3,
Ivailo Rumenov Petkov 2, Ümit Özat 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fabio Luciano 1
TOPLAM: 25
İstatistik: Korner kullananlar
Fenerbahçe'de korner kullananlar: Ivailo Rumenov Petkov 4, Ümit Özat 4, Serhi Rebrov 2
TOPLAM: 10
İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 2, Niyazi Serhat Akın 1, Tuncay Şanlı 1,
Ümit Özat 1
TOPLAM: 5
İstatistik: Yapılan fauller
Akçaabat Sebatspor'un faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Márcio Ferreira Nobre 4, Ali Mehmet Güneş 1,
Ivailo Rumenov Petkov 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 8
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 3, Fabio Luciano 2, Selçuk Şahin 2,
Ali Mehmet Güneş 1, Fatih Akyel 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1
TOPLAM: 10
İstatistik: Gol pozisyonu
Fenerbahçe'nin gol pozisyonuna giren futbolcuları: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 4, Tuncay Şanlı 4,
Márcio Ferreira Nobre 3, Niyazi Serhat Akın 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fabio Luciano 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 16
PAF da galip
Dereağzı Tesisleri'nde yapılan PAF maçını Fenerbahçe 3 - 0 kazandı. Baştan sona üstün bir futbol ortaya koyan Sarı -
Lacivertli gençlerin gollerini maçın yıldızı Kerim (2) ve penaltıdan Zafer kaydetti.
Diğer fotoğraflar için tıklayınız.
|
|
TARİH: 3 Nisan 2004
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
SEYİRCİ: 40.000 kişi
HAKEMLER: Mustafa Çulcu (5), Ekrem Kan (4), Selçuk Kaya (4) , 4.Hakem: Aytekin Durmaz
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (6), Ali Mehmet Güneş (7), Fatih Akyel (7), Fabio Luciano (6),
Ivailo Rumenov Petkov (6), Niyazi Serhat Akın (8) (Dk.78 Selçuk Şahin), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (8),
Ümit Özat (Kaptan) (6), Tuncay Şanlı (9), Márcio Ferreira Nobre (7) (Dk.80 Serhi Rebrov),
Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (8)
YEDEKLER: Recep Biler, İsmail Güldüren, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Servet Çetin, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
AKÇAABAT SEBATSPOR: Metin Aktaş (5), Abdurrahman Dereli (5), Sedat Bayrak (4), Hamza Gezmiş (5), Mehmet Yılmaz (5),
Muzaffer Bilazer (Kaptan) (5) (Dk.65 Oktay Derelioğlu) (5), Bayram Toysal (5), Mustafa Macit Güven (4)
(Dk.53 Orhan Kaynak) (5), Erman Özgür (7), Semavi Uzun (5) (Dk.80 Ekrem Ekşioğlu), Selahattin Kınalı (6)
YEDEKLER: Osman Kurtuldu, Muhammet Özdin, Turan Tunç Kip, Erman Ergin
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Birinci
GOLLER: (Dk.15) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk),
(Dk.19) Niyazi Serhat Akın (sağ ayak, pas Ümit Özat),
(Dk.43) Niyazi Serhat Akın (sağ ayak, pas Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk),
(Dk.85) Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (kafa, pas Serhi Rebrov) (Fenerbahçe) ;
(Dk.1 , 52.saniye) Selahattin Kınalı (sağ ayak, pas Bayram Toysal), (Dk.86) Oktay Derelioğlu (sağ ayak, pas Orhan Kaynak)
(Akçaabat Sebatspor)
SARI KARTLAR: (Dk.25) Selahattin Kınalı (Akçaabat Sebatspor) ; (Dk.89) Selçuk Şahin (Fenerbahçe)
|