FENERBAHÇE'NİN 2003-2004 SEZONU 31.HAFTA ANALİZİ

Fener'e zafer Kartal'a keder: 3-1
Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3

Beşiktaş için 306. randevu yeniden doğmak anlamındaydı. Defans hataları, ilk golde Luciano'nun topu içerden mi, dışardan mı çevirdi tartışmalarından sonra gelen gol, siyah beyazlıların ümitlerini yıktı... Serhat Akın attığı 2 golle geceye damgasını vurdu. 3 puanın habercisi oldu. Tuncay Şanlı farkı getirdi. İlie skoru belirledi. Kartal 8 puan öndeyken, 8 puan geriye düştü, şampiyonluk mucizelere kaldı.

Ya hep ya hiçti Beşiktaş için 306. randevu. F.Bahçe ise derbiye 5 puan avantajla çıkışmıştı. Bir tek yenilgi onu zorlayabilirdi. Bir de bu iki takımın alacağı sonucu merakla bekleyen Trabzonspor vardı.
Kartal’ın sakat ve cezalılar sebebiyle kanadı kırıktı. Ama yine de herkes Beşiktaş’ın iyi futbol ve arzulu oynayacağını düşünüyordu. Öyle ki, taraftarlar tribündeki yerini aldı, takımlarını yalnız bırakmadığını ve onlara güvendiğini gösterdi.
Ya oyuncular. Ne futbol oynadılar ne de galibiyeti getirecek bir oyun sergilediler. Defans sorunu, ayyuka çıktı, F.Bahçe beklediğinden kolay kazandı.
Lider akıllı oynadı, karanlık geceyi 3 golle süsledi. Rakibini şampiyonluk yarışından safdışı bıraktı.
Kanarya, İnönü’de şakıdı, Serhat Akın attığı 2 golle yıldızlaştı. Takımının en son İnönü’de kazandığı maçta da 2 gole imzasını atan genç yıldız, bir kez daha sahneye çıktı, F.Bahçe’yi 3. yıldıza doğru yol aldırdı.
Bitime 3 hafta kala sarı lacivertliler Trabzonsporla şampiyonluk yarışına nefes nefese girdi. Kartal bir anda 8 puan önde olduğu F.Bahçe karşısında 8 puan geri düşmenin, Şampiyonlar Ligi’ne büyük ölçüde veda etmenin üzüntüsünü yaşadı.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

Şampiyonluk umutlarını sürdürmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Beşiktaş maça baskılı başladı. Ancak siyah-beyazlılar, kalabalık Fenerbahçe savunması karşısında gol pozisyonu üretmekte zorluk çekti. Savunmada yaptığı hata ile 31. dakikada Serhat'ın golüyle yenik duruma düşen Beşiktaş, bütün çabasına rağmen beraberlik golünü bulamadı ve devreyi yenik kapadı.
Fenerbahçe ise ilk 45 dakikada rakibine oranla daha kontrollü bir oyun ortaya koydu. Öncelikle savunma güvenliğini ön planda tutan sarı-lacivertliler, ani ataklarda gol aradı. Serhat'ın kafa golüyle öne geçen Fenerbahçe bu üstünlüğünü koruyup, ilk yarıyı galip kapamasını bildi.

DAKİKA 1: Karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli sahaya atılan meşaleler nedeniyle 3 numaralı anonsu yaptırdı.

DAKİKA 15: Pancu'nun hatalı pasını kapan Serhat topu müsait durumdaki Nobre'nin önüne çıkardı, ancak bu futbolcu kötü bir vuruş yapınca, kaleci Cordoba topu rahatlıkla kontrol etti.

DAKİKA 16: Aurelio'nun kendi yarı alanından kaleci Volkan'a gönderdiği geri pası kaleci Volkan kafayla dışarı attı.

DAKİKA 17: Zago'nun kaptırdığı topla soldan ceza alanına giren Tuncay'ın vuruşunda meşin yuvarlak Cordoba'da kaldı.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 DAKİKA 24: Serdar Topraktepe'nin kafayla indirdiği topu mükemmel bir hareketle önüne alan Sergen'in ceza yayı içinden aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

GOL DAKİKA 32: Van Hoojdonk'un pasında ceza alanı içinde Cordoba'nın çeldiği top Luciano'ya çarptı. Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı çizgiden kale içine doğru gönderdi. Serhat arka direkte topu filelere göndererek, Fenerbahçe'yi öne geçirdi: 0-1

DAKİKA 40: Hakem Selçuk Dereli kötü tezahürat nedeniyle 1 numaralı anonsu yaptırdı.

Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Beşiktaş ikinci yarıya gol bulmak amacıyla hızlı başladı. Tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, ilk yarıda olduğu gibi gol pozisyonu üretmekte zorluk yaşadı. Savunmasında boşluklar veren Beşiktaş, ani gelişen iki atakta kalesinde 2 gol daha görerek bir anda 3 farklı yenik duruma düştü. Bu gollerden sonra da baskısını sürdüren Beşiktaş, sadece son dakikada Ilie ile gol buldu ve maçtan 3-1 yenik ayrılarak şampiyonluk şansını büyük ölçüde yitirdi.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Fenerbahçe ise akılcı oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Savunma güvenliğini ön planda tutan sarı-lacivertliler, ağır Beşiktaş savunması karşısında kontrataklarda etkili oldu. Serhat ve Tuncay ile goller bulan sarı-lacivertliler, savunmada başarılı olup rakibine gol şansı tanımayarak önemli bir derbiden 3 puanla ayrılarak liderliği yeniledi ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı.

DAKİKA 52: Pancu'nun ceza sahası dışından sert şutunda Fenerbahçe savunmasanı çarpıp yön değiştiren topa kaleci Volkan yatarak sahip oldu.

GOL DAKİKA 57: Ümit Özat orta sahada Giunti'den kaptığı topu Serhat'a çıkardı, bu futbolcu ceza sahası içine girip çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0

GOL DAKİKA 60: Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Ani gelişen konuk ekip atağında Ümit Özat'ın ara pasında kaleci Cordoba ile karşı karşıya kalan Tuncay'ın şutunda meşin yuvarlak kaleciden sekti, seken topu iyi takip eden Tuncay meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek, skoru 3-0 yaptı.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 DAKİKA 61: Ilie'nin ceza sahası içine gönderdiği topta Serdar meşin yuvarlağı Sergen'e çıkardı, bu futbolcunun vuruşunda kaleci Volkan topu son anda kornere çeldi.

DAKİKA 63: Tuncay'ın çizgiden ortasında Nobre altı pasta topu kale gönderemeyince, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

DAKİKA 67: Ilie'nin soldan kullandığı korner atışında Serdar Topraktepe'nin kafa vuruşunda kaleci Volkan meşin yuvarlağı son anda kornere attı.

GOL DAKİKA 89: ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Okan, kaleci Volkan'ın altından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

Uzatma dakikalarında Tümer'in pasında ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Pancu'nun vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı ve Fenerbahçe karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Her maçın ardından sonuç ne olursa olsun basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Beşiktaş derbisi sonrasında bu geleneği bozdu.
Hafta içinde soğuk algınlığına yakalanan hocamız, maç sonrasında basın mensuplarının yanına gelerek, rahatsızlığı nedeniyle boğazlarının şiş olduğunu ve bu nedenle konuşmakta zorluk çektiğini söyledi.
Tedavisinin sürdüğünü belirten Teknik Direktörümüz Christoph Daum, basın mensuplarından özür dileyerek bu seferlik toplantı yapamayacağını ifade etti.
Profesyonel Futbol Takımı İdari İşler Sorumlumuz Volkan Ballı da, Daum`un son bir kaç gündür iğne ile ayakta durduğunu, buna rağmen maçta takımımızı yalnız bırakmadığını söyledi.

MIRCEA LUCESCU'nun açıklaması

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun basın toplantısında oldukça sinirli olduğu dikkati çekti.
Rumen teknik adam, maç sonrası düzenlediği basın toplantısına Fenerbahçe'yi tebrik ederek başlarken, "İyi maç oldu. Biz bol pozisyon ürettik. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Ancak savunmada inanılmaz 3 hata yaptık ve yenildik. Fenerbahçe hak etti ve liderliğini sürdürdü" dedi.
Fenerbahçe'nin attığı ilk golde kaleci Cordoba'ya faul yapıldığını öne süren Lucescu, "Cordoba'yı devre arasında iğne yaparak oynatmak zorunda kaldık. Ancak o pozisyonda topu yumruklasa faule de maruz kalmazdı. İkinci golde orta sahada inanılmaz bir top kaybettik. Üçüncü golü de rakibe hediye ettik" diye konuştu.
Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 3-1'lik skor için rakibi tebrik etmekten başka bir şey diyemeyeceklerini anlatan Lucescu, artık sezonun bitmesini beklediklerini ifade ederek, "Bu sene bizim için bütün olaylar negatif işledi. Maçta Ali Güneş topu eliyle çeldi, sarı kart görmedi. Giunti ise elini vücudunun yanına koymasına rağmen sarı kartla cezalandırıldı. Bunlara anlam veremiyorum. Artık sezonun bitmesini bekliyoruz" dedi.
Kendi konuşmasının ardından, yerinden kalkarak basın mensuplarının soru sormasına izin vermeyen Rumen teknik adam, buna rağmen bir gazetecinin "istifa edecek misiniz?" diye sorması üzerine, "Daha 2 senelik kontratım var. Ama siz istiyorsanız istifa edeyim" diyerek toplantı odasından ayrıldı. Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle, sezonun ikinci yarısına 8 puan önde başladığı ezeli rakibinin 8 puan gerisine düştü.
Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son 3 maçta, toplam 7 puan kaybederken, galibiyete hasret kaldı.

MAÇIN HAKEMİ: Selçuk Dereli iyiydi

Hakem Selçuk Dereli, atandıktan sonra aldığı eleştirilerin aksine iyi bir maç yönetti. Tüm pozisyonları yakından izledi. Birçok faulde düdüğünü doğru çaldı ve sarı kartlarında yanılmadı. Beşiktaş'ın ilk golünde, Cordoba ile Luciano'nun mücadelesindeki devam kararı yerindeydi. Luciano'nun topu çevirdiği yer ise yardımcısının sorumluluğundaydı. Bu pozisyon tartışmalıydı.

GÖZE ÇARPANLAR

Beşiktaş:
CORDOBA: Çalkantılı bir hafta geçirdi. Oynayıp oynamayacağı belli değildi. Yan toplardaki zayıflığı bu maçta yine ortaya çıktı.

YASİN: Oyunda kaldığı süre içinde savunmasına hayat veremedi. Çok sırıttı. Rakibin üç golünde de son adam olarak öne çıktı!

KAAN: Bırakın kulvarını korumayı ne savunmasına, ne de ofansa destek verebildi. Vasat bir futbol oynayarak hayal kırıklığı yarattı.

SERGEN: Kartal'da ayakta kalan tek isimdi. Çok koştu, ikili mücadelelere girdi, pas dağıttı, pozisyon aradı. Ama maçı kurtaramadı.

Fenerbahçe:
ALİ GÜNEŞ: Fenerbahçe'nin bu sezon çok aksayan sol savunmasına ilaç oldu. Beşiktaş'ın kanat adamlarına geçit vermedi.

AURELIO: Orta sahanın kilit ismi yaptığı savunma ve dağıttığı toplarla Beşiktaş'ı bitiren isimlerin başında geldi.

VAN HOOIJDONK: Hücumdan çok savunma görevi vardı. İş bitirici özelliğini gösteremese bile kalesini korumakta başarılıydı.

SERHAT: Dönüşü muhteşem oldu. Fırsatçı, süratli ve attığı iki golle Fenerbahçe'nin en etkili oyuncusuydu.

NOTLAR

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Aziz Yıldırım: "Küfürde benim suçum ne?"
Fenerbahçe Başkanı, ‘Ben ne yaptım ki, küfür ediliyor. Oyuncular hata yapıyorsa, geri pası verip gol attırıyorsa, Aziz Yıldırım ne yapsın? Serdar Bilgili’ye de küfür eden bu kişileri Beşiktaş camiasının ayıklaması lazım’ dedi.
Beşiktaş taraftarlarının küfürleri, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı isyan ettirdi. Yıldırım, maç sonrası yaptığı açıklamada, ‘Bizim stadımızda seyircimiz başka kulübün başkanına küfür etmiyor. Hem ben ne yaptım ki? Oyuncular hata yapıyorsa, geri pası verip, gol attırıyorsa Aziz Yıldırım ne yapsın? Bunlar 3-5 kişi deniliyor. Bu da yanlış. Bu kişileri Beşiktaş’'ın içinden ayıklaması lazım’ dedi.

Küfürlere çok üzüldüm
Aziz Yıldırım, Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili’ye yapılan tezahüratlara da üzüldüğünü belirterek, ‘Türkiye’de bir takım birinci oluyor. Şampiyonluğun kaybından sonra yöneticileri kötülemek de kimseyi bir yere götürmez. Bana ve Serdar başkana yapılanlar için onları kınıyorum’ diye konuştu. Fenerbahçe Başkanı, futbolcularının aldığı galibiyet için de şunları söyledi:
‘Sinir harbi şeklinde geçen bir maçtı. Futbolcularım iyi mücadele ederek kazanmayı hak etti. Kendilerine çok teşekkür ederim. Biz şampiyonluğun en büyük adayıyız. İkinci yarının başından beri yükselen grafiğimiz devam ediyor. Geçen hafta kaza yapmıştık. Kalan 3 maçı da kazanarak, şampiyon olmak istiyoruz.’ Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir de, siyah beyazlı taraftarların küfürlerinden yakındı.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Bilgili'den şok karar: Bırakıyorum (26 Nisan 2004)
Beşiktaş Başkanı, Beşiktaş-Fenerbahçe maçında kendisine edilen küfürleri haketmediğini söyleyerek 1 ay içinde Beşiktaş'ın Olağanüstü Genel Kurula gideceğini ve bu Genel Kurul'da yeniden aday olmayacağını söyledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, 3-1 yenildikleri Fenerbahçe maçında Beşiktaş tribünlerinden kendisine edilen küfürler üzerine görevi bırakacağını ve bir ay içinde kulübü olağanüstü genel kurula götürme kararı aldığını söyledi.
Bilgili, Akaretler'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe maçında kendisine ağır küfürler edildiğini belirterek, "Bu küfürler numaralı tribünden, VIP'ten, Beşiktaş kongre üyelerinin ağırlıklı olduğu yerlerden geldi. Bunları hak etmedik. Bizler onurlarıyla yaşayan insanlarız. Onurlu insanlar bunları hazmedemez" dedi.
Bugüne kadar başladığı hiçbir işi yarım bırakmadığını, ancak küfürlerin kendisine, ailesine ve Beşiktaş Kulübü başkanlık koltuğuna yapıldığını ifade eden Bilgili, `Biz, o insanlara hizmet etmek için göreve geldik. Beşiktaş başkanlık koltuğunda oturuyorum. O koltuğa hakarete izin vermeyeceğim. Bunu hak etmedik. Asıl acı olan, küfürler edilirken, kimsenin karşı çıkmaması. O nedenle bir ay içinde Beşiktaş'ı olağanüstü genel kurula götürme kararı aldım. Aday olmayacağım, kararım kesindir" diye konuştu.
Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Bilgili, şöyle devam etti: "Böyle bırakmak istemezdim. Beşiktaş kupa kaldırırken görevi bırakmayı isterdim. Elbette bizler de hatalar yaptık. Ama iyi niyetle iş yaptık. Devletle iş yapmadım, ihale almadım. Beşiktaş'ı kişisel çıkarlarım için kullanmadım. 28 yaşımdan 40 yaşıma kadar işimi, ailemi, kızımı ihmal ettim. Dünkü maçta aileme, onuruma çok ağır hakaretler edildi. Geride dört dörtlük bir kulüp bırakıyorum. Bu kararı yönetimle görüşmeden aldım. Öğleden sonra yönetim kurulunu toplayacak ve olağanüstü genel kurul kararını alacağız. Bazı arkadaşlarımla görüştüm. Onlar da bu kararımı destekliyor."
Küfürün ve hakaretlerin bu kadar ucuz olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini, kendisinin bunları kaldıramayacağını vurgulayan Serdar Bilgili, "Dünkü maçtaki tribünlerin hali içimi acıtıyor. Bölünmüş, birbirine düşmüş durumdayız" dedi.
Bilgili, görevden kaçmadığını, kendisine, ailesine Beşiktaş Kulübü başkanlık koltuğuna saygısından dolayı genel kurula gitme kararı aldığını dile getirerek, "Bu olay için kimseyi suçlayamam. Ama dün yanımda Aziz başkan varken, gözlerimin içine baka baka küfürler edildi. 3 metre yanımdan küfürler edildi, kimse çıkıp da korumadı. Demek burada ciddi bir mesaj var. Ben o mesajı almak durumundayım" diye konuştu.
Bilgili, Beşiktaş camiasının, yönetimine sahip çıkması gerektiğini, kendisinin de gelecek yeni yönetime elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bilgili, gelecek yeni yönetime transfer çalışmaları için zaman tanımak amacıyla olağanüstü genel kurulu en kısa zamanda gerçekleştirmek istediğini sözlerine ekledi.

Nihat Özdemir: `3 maçı alıp, şampiyon olacağız`
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, "Önümüzdeki 3 maçı alarak, şampiyon olacağız" dedi.
Beşiktaş`ı kendi sahasında 3-1 mağlup etmemizden ötürü mutlu olduğunu söyleyen Nihat Özdemir, kötü tezahüratları da kınadı.
"3-1`lik galibiyetten ötürü çok mutluyuz. Çıkışı başlattık. Önümüzdeki 3 maçı kazanarak şampiyon olacağız." diyen Özdemir, "Bu maçta bizi üzen olaylar oldu. Maalesef maçın başından sonuna kadar Başkanımıza ve bizlere küfürler edildi. Bu küfürler bizi çok üzdü.Galibiyetin tadını açıkçası çıkaramadık. Artık, sahalarda bu tarz olaylar olmamalı. Bizim sahamız en iyi örnek. Bizim stadımızda böyle olduğu zaman başta başkanımız olmak üzere bizler hemen müdahale ediyoruz. Bütün başkanların ve yönetim kurulu üyelerinin böyle davranmaları gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Özdemir, sözlerini "3 puanlık sistemde neler olur bilinmez ama biz futbolcularımıza taraftarımıza güveniyoruz." diyerek tamamladı.

Nihat Özdemir: "Serkan haftaya çözülür"
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir derbi maçın sonucunun şampiyonu belli etmeyeceğini, ligde derbinin ardından oynanacak 3 maçta en az puan kaybeden tarafın şampiyonluk ipini göğüsleyeceğini söyledi. G.Birliği’nin orta saha oyuncusu Serkan Balcı’yı transfer etmek için girişimlerinin sürdüğünü yineleyen Özdemir, ‘Henüz bir neticeye varamadık. Biz almak istiyoruz. Sayın Cavcav ile görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki hafta bu transferi çözeceğimize inanıyorum’ dedi.

Teşvik primine dikkat etmeliyiz
Beşiktaş İkinci Başkanı Hüsnü Güreli, futbol yöneticileri olarak teşvik primi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, bunun hukukta yerinin olmadığını vurguladı. Güreli, Biz futbol yöneticileri olarak şuna dikkat etmeliyiz. Bir olay hukuk devletinde tanımlanmamışsa, bu tür şeylerle şampiyon olacak takımın başarısına leke sürülmemeli. İspat edilemeyecek şeyi konuşmak bence Türk futboluna zarar verir’ dedi. Bu arada Güreli’'nin cildindeki rahatsızlık nedeniyle bıraktığı sakal dikkat çekti.

Fenerbahçe sana yaramış Daum
Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, maç öncesi sohbet ettiği F.Bahçe’nin Alman teknik direktörüne ‘Çok yakışıklı olmuşsun’ dedi.
Derbi öncesinde, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ile yardımcısı Roland Koch, Beşiktaş’ta lig ve kupa şampiyonlukları yaşadığı BJK İnönü Stadı’na ilk kez rakip oldu. Maç öncesinde saha içinde Beşiktaş Menajeri Sinan Engin ile samimi şekilde sohbet eden Daum, Beşiktaş ile zamanında yaşadığımız başarıları unutamam. Ama şimdi F.Bahçe’nin başarısı için bu stattayım. Ama tribünlerin yarattığı atmosferden dolayı Beşiktaş’ı kutluyorum’ dedi.
Engin’in ise sohbet sırasında Alman hocaya tercüman vasıtası ile ’Fenerbahçe yaramış, çok yakışıklı olmuşsun’ demesi dikkat çekti. Engin maç öncesi ‘Çok önemli bir maç. Fenerbahçe kazanamasa da şansı devam ediyor. Ama biz kazanamazsak şansımız büyük ölçüde bitiyor. Zannediyorum ki bol gollü bir maç olacak’ diye konuştu.
Daum, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Haşmet Bedii Kürüm ve siyah beyazlıların Brezilyalı futbolcusu Carlos Antonio Zago ile de bir süre konuştu.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Hani PAF'la gelecektin?
Daum, maç öncesi kendisine Hani PAF'la gelecektin diye takılan Sinan Engin'e, ben o kadar amatör müyüm diye cevap verdi.
Karşılaşma öncesi Beşiktaş'ta birlikte görev alan iki eski dost Sinan Engin ile Christoph Daum bir araya geldi ve ortaya ilginç manzaralar çıktı. Engin'i görür görmez yanına giderek, kucaklayan Alman çalıştırıcı arasında yaşanan diyalog da ilgi çekiciydi. Daum, "Gazetelerden okudum. Beni arıyormuşsun hayırdır ne oldu?" diye sordu. Engin ise "Taktiğini soracaktım, hocam" şeklinde esprili bir karşılık verdi.
Engin daha sonra sözlerine, "Gördüm ki, maça profesyonel oyuncularla gelmişsiniz. Hani PAF Takım'la gelecektin" diye devam etti. Alman teknik adam da "Ben o kadar amatör müyüm" ifadesini kullandı. Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Haşmet Bedii Kürüm de Daum ile bir süre sohbet edip, başarılar diledi. Bu arada sahaya çıkan ilk Siyah -Beyazlı futbolcu olan Carlos Antonio Zago da Daum'un yanına gelerek, hatırını sordu.

Pierre Van Hooijdonk: `Çok mutluyuz`
Hollandalı yıldız Pierre van Hooijdonk, 3-1 kazandığı derbi maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Çok kritik bir maçı 3 golle kazandık. Çok mutluyuz." dedi.
Pierre Van Hooijdonk`un açıklaması şöyle: "Bu maç bizim için çok önemliydi. Karşılaşmanın başında bulduğumuz gol bizim için çok çok iyi oldu. Çaykur Rizespor ve Samsunspor maçlarında kaybettiğimiz puanlardan sonra, bu maç bizim için çok önemli bir hal almıştı. Çok kritik bir maçı 3 golle kazandık. Mutluyuz."

Ümit Özat: `Emeğimizin karşılığını aldık`
Kaptan Ümit Özat, Beşiktaş maçı sonrasında yaptığı kısa açıklamada "Bütün senenin emeği, bu maça bağlıydı. Kazandığımız için mutluyuz." dedi.
Ümit Özat, "Son maçlarda zaman zaman kötü oynuyorduk. Buna rağmen kazanabiliyorduk. Beşiktaş maçı bizim için çok önemliydi. Bütün senenin emeği bu maça bağlıydı. Kazanmak zorundaydık ve bunu başardık. Emeğimizin karşılığını aldık. Mutluyuz." şeklinde konuştu.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Aziz Yıldırım'’a pet şişe atıldı
GÜVENLİK güçlerinin aldığı bütün tedbirlere rağmen derbide tatsız olaylar yaşandı. Beşiktaşlı taraftarlar, Serhat’ın attığı ilk golden sonra, protokol tribününde yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere, sarı lacivertli yöneticilere tepki göstererek, küfürlü tezahüratta bulundu. Taraftarların attığı bir pet şişe Yıldırım’ın üzerine geldi. Bu arada, maçı izleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, taraftarların attığı pet şişelerden dolayı yerinden ayrıldı.

Samandıra’da moral ‘Brunch’ı
Derbi maç öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler, sabah saatlerinde eşleriyle birlikte FB Faruk Ilgaz Tesisleri’nde biraraya geldi. Birlikte ‘brunch’ yapan başkan ve yöneticiler, daha sonra Samandıra Tesisleri’ne giderek, derbi maç öncesi takıma moral verdiler.

4200 polis görev yaptı
Sezonun en önemli ve son derbi maçı için BJK İnönü Stadı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Derbi maçta güvenliği 4 bin 200 polis sağladı. Güvenlik güçleri, stat çevresinde oluşturdukları barikatlarda taraftarları tek tek arayarak stada aldı.

Karaborsacılar vurgun yaptı
Derbiye sporseverler büyük ilgi gösterdi. Çarşamba sabahı satışa sunulan ve bir kaç saat içinde tükenen, fiyatları 190 ile 12.5 milyon lira arasında değişen biletler dün karaborsadaydı. Özellikle Beşiktaş iskelesi ile stat yolu üzerindeki güzergahta karaborsacıların maç biletlerini 3-4 kat fazlası fiyatlara sattıkları gözlendi.

Samsun kadrosu bozulmadı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, derbide, Samsunspor maçı kadrosunu aynen sahaya sürdü Karadeniz ekibine puan kaptırmalarına karşın, oyuncularını ortaya koydukları mücadeleden dolayı öven Alman hoca, sadece iki oyuncunun yeriyle oynadı. Samsunspor maçında solbek oynayan Fatih'i eski yerine çeken tecrübeli teknik adam, daha önce defalarca burada görev yapmış olan Ali Güneş'i onun yerine çekti.

Devler derbide üç fire verdi!
Fenerbahçe'de Serhat, Beşiktaş'ta ise Zago ile Sergen, gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde saha içi gerilim fair play ölçüsünün dışına çıkmazken, iki takımdan toplam 3 oyuncu gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Fenerbahçe'de iki gol birden atarak yıldızlaşan Serhat Kadıköy'deki Ankaragücü, Beşiktaşlı Zago ile Sergen de deplasmandaki Adanaspor maçlarında takımlarındaki yerini alamayacak. Ayrıca İtalyan oyuncu Giunti de dünkü sarı kartın ardından Kaan Dobra ve Ümit Aydın ile birlikte ceza sınırına geldi. Liderde sınırdaki tek oyuncu ise Hooijdonk.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Daum, Lucescu'yu ilk kez yendi
Fenerbahçe-Beşiktaş maçı, Christoph Daum ile Mircea Lucescu’nun Türkiye Ligi’ndeki beşinci randevusu oldu. Daha önce Galatasaray’ın başında iken, Daum’un çalıştırdığı Beşiktaş’la üç kez karşılaşan Lucescu, bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bu sezonun ilk yarısında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşması da 2-2 berabere sonuçlanmıştı. Dünkü 3-1’lik galibiyetle Daum, Rumen meslektaşını ilk kez mağlup etti.

Daum iğneyle!
Orta kulak iltihabı nedeniyle 3 gündür iğne tedavisi gören ve İnönü'de doktor gözetiminde tutulan Daum, maça çıkmam mucizeydi dedi.
Fenerbahçe, ligin dönüm maçına çıkarken, teknik direktör Christoph Daum, bir yandan takımını motive etmeye çalışıyor, diğer yandan da sağlığıyla uğraşıyordu. Orta kulak iltihabına yakalanan ve 3 gündür doktor gözetiminde olan tecrübeli teknik adam, maça iğne olarak çıktı. Ayakta durmakta zorluk çektiğini söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü, bu yüzden karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenlemedi.
Konuşmakta güçlük çektiğini dile getiren Daum, "Maça çıkmam bile mucizeydi. İğneyle ayakta duruyorum" dedi. Bu arada 90 dakika bitiminde tribünlere kadar giderek Sarı - Lacivertli taraftarları selamlayan Alman hocayı Beşiktaşlılar çağırdı. Daum önlerine gidince de, üzerine bozuk para yağdırıp, küfür etti. Bu tepkiye şaşıran Christoph Daum, onlara alkışla karşılık verirken, "Ne yapayım?" der gibi iki elini yana açtı.

Daum nabız yokladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, İnönü Stadı'nda ilk kez eskiden çalıştırdığı ve şampiyon yaptığı Beşiktaş'a karşı maça çıktı. Normalde maçlardan önce sahaya çıkmayan Alman hoca, karşılaşmadan yaklaşık 1 saat 15 dakika önce çimlerde boy gösterip, seyircinin üzerindeki heyecanı ve stresi azaltmaya çalıştı. Beşiktaş taraftarının göstereceği tepkiyi maç öncesine çekmeyi başaran tecrübeli çalıştırıcı, hiç tarzı olmadığı halde televizyonlara röportaj verdikten sonra, Fenerbahçe taraftarının olduğu bölüme gidip onları alkışladı.

Besiktas: 1 - Fenerbahce: 3 Lucescu yolcu
Başkan Serdar Bilgili de Rumen teknik adamın arkasından desteğini çekti. Siyah Beyazlı kulüpte Lucescu'nun görevden alınmasına an meselesi gözüyle bakılıyor.
BEŞİKTAŞ'TA farklı Fenerbahçe yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi umutlarının törpülenmesi şok etkisi yarattı. Yöneticiler faturayı Lucescu'ya yüklerken, Başkan Serdar Bilgili'nin de tecrübeli hocadan desteğini çektiği bildirildi. Siyah - Beyazlı yönetimin bir durum değerlendirmesi yaparak, Mircea Lucescu'yu görevden alacağı iddia edildi.
Derbi öncesi yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Lucescu'nun, Fenerbahçe karşısında alınan ağır mağlubiyet sonrası kredisi tamemen tükendi. Yönetimin bugünkü yönetim kurulunda Lucescu'nun durumunu masaya yatıracağı bildirildi. Baskılara karşı koyamayan Bilgili'nin de, Rumen hoca ile görüşerek, istifasını isteyeceği öğrenildi.

Cordoba'’nın boşu yok!
Kaleci Cordoba, yediği 3 golle, son haftalardaki kötü performansını bu maçta da sürdürdü. Bu sezon ligde 26. kez kaleye geçen Kolombiyalı kaleci 34 gol yedi. Cordoba kalede yer aldığı son 8 maçta 17 gol yiyerek, maç başına ortalamasını 2’nin üzerine çıkardı.

Bravo Zago
Beşiktaşlı futbolcu, maçtan sonra Fenerbahçe’nin otobüsüne giderek, rakiplerini kutladı. BEŞİKTAŞ’ın Brezilyalı futbolcusu Zago, centilmence bir davranışta bulunarak, karşılaşmayı 3-1 kazanan Fenerbahçeli futbolcuları kutladı. Maçtan sonra sarı lacivertli takımın otobüsüne giden Zago, güzel futbolları ve galibiyetleri nedeniyle rakiplerini tebrik etti.

Siyah beyazlı takımın defansında görev yapan Yasin, beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, ‘Yine kendi hatalarımızla goller yedik. Gerek ben, gerekse savunmadaki diğer arkadaşlarım hatalar yaptı ve kalemizde goller gördük’ dedi. İbrahim de basit hatalardan kaynaklanan goller yediklerini, ligin ikinci yarısında ortaya çıkan bu sorunu bir türlü gideremediklerini söyledi.

Nouma'’ya tezahürat
Beşiktaşlı taraftarlar, yedikleri 3. golün ardından ‘Pascal Nouma’ diye tempo tutarken, F.Bahçeli bir grup taraftar da, Japonya’ya giden İlhan Mansız lehine tezahürat yaptı. Maç sonrası protokol tribünün önünden geçen kızgın Beşiktaşlı taraftarlar, Süleyman Seba lehine bağırdı.

Istırap çektiler
Güvenlik güçleri biletli-biletsiz F.Bahçe seyircisini toplayıp, önce Kadıköy’e, oradan da Gebze’ye gönderdi. Sarı lacivertlileri taşıyan otobüsler Beşiktaşlı taraftarların saldırısına uğradı. 2 taraftar yaralandı.
Polis ordusu karşıladı Derbi maça gitmek isteyen yüzlerce F.Bahçe taraftarı dün hem büyük çile çekti hem de karşılaşmayı seyredemedi. Kadıköy ve Üsküdar’dan motorlarda Kabataş İskelesi’ne gelen taraftarları polis ordusu karşıladı. Arama noktasında F.Bahçe tribünü biletleri olan 600 kadar taraftarı stada sokmak için kordona alan polis, yaklaşık 500 taraftarı önce açıklama yapmadan otobüslere bindirdi.

Aralarında biletlerinin olduğunu da belirten taraftarları bu kez otobüslerde başka bir işkence bekliyordu. Taraftarları taşıyan İETT otobüsleri Dolmabahçe istikametinden Kadıköy’e geçmek isteyince, yol kenarında bulunan Beşiktaşlı taraftarların saldırısına uğradı. Otobüslerin camları kırılırken, çıkan arbade de iki F.Bahçeli taraftar çeşitli yerlerinden yaralandı.
Biletleri vardı Daha sonra salı pazarına getirilen taraftarlar buradan da şehir dışına, Gebze’ye kadar götürülerek serbest bırakıldı. Ceplerinde yeterince parası olmayan bazı taraftarlar mağdur edildiklerini belirtilerek tepki gösterdi. Ellerinde bilet olduğu için Salı Pazarı’nda diğerlerinden ayrılan yaklaşık 400 kadar taraftar ise maç başladıktan 15 dakika sonra serbest bırakıldı.

Fatih Akyel sakatlandı
Fenerbahçe defansının başarılı ismi Fatih Akyel sakatlanarak, 47. dakikada yerini Selçuk'’a bıraktı. Devre arasında Alman hocanın `istersen değiştirebilirim' önerisine şiddetle karşı çıkan Fatih, 47'de ise adeta pes etti.Yıldız futbolcu karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ‘Maçın başında sakatlanmıştım. 45 dakika sakat sakat oynadım. Çünkü maç çok önemliydi ve çıkmak istemedim. İdare edebildiğim kadar idare ettim. Kazandığımız için çok mutluyum’ dedi.

Mavi krampon uğurlu geldi
Mavi renkli kramponlarıyla dikkat çeken Serhat Akın, Beşiktaş'’a 5. golünü attı, 3 haftalık suskunluğuna son verdi.
Fenerbahçe, İnönü Stadı’ndan başı dik ayrıldı, Serhat Akın derbiye imza attı. Teknik direktör Daum, maç öncesi Selçuk-Serhat arasında son tercihini yaptı, golcüsüne şans verdi. Milli oyuncu sahaya mavi kramponlarıyla çıktı, herkesin dikkatini çekerkti. Stadı dolduran binlerce taraftar onun ayakkabısını konuştu, Serhat derbi öncesi uğur denediği kramponlarıyla Beşiktaş kalesini 2 defa havalandırdı, 3 puanın mimarı oldu.
3 haftalık suskunluğuna son veren Serhat, ligde gol sayısını 9’a çıkardı, ezeli rakiplerine 5. golünü kaydetti, 4. sezonunda 40. golüne ulaştı. Genç futbolcu takımının 14.02.2002'’de 2-0 kazandığı maçta da 2 gole imza atmıştı. Genç futbolcu futbol kariyerinde dün gece yeni bir sayfa açarken, ilk golden sonra centilmenlik dışı sevinince Selçuk Dereli sarı kartını gösterdi, cezalı duruma düştü. Serhat bu haftaki MKE Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

Tomas'tan Dereli'ye tebrik!
Şüphesiz, derbinin en ilginç anlarından birisi 45'te yaşandı. Rakip forvetlerle dişediş bir mücadele halinde olan Stebjan Tomas, hakemin çaldığı bir faul düdüğü ardından Selçuk Dereli ile samimi pozlar verdi. Önce `bravo' işareti yapan Hırvat yıldız, sonra yaklaşık 10 metre koşarak Dereli'nin elini sıktı. Tomas, 76. dakikada ise Sergen'in şutunda karnına çarpan top nedeniyle zor anlar yaşadı.

İlk derbi heyecanı
İki takımdan 5 futbolcu, ilk kez bir Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde forma giydi. Siyah - Beyazlılar'da Adrian Ilie, Sarı - Lacivertliler'de ise Volkan Demirel, Mehmet Yozgatlı, Serhi Rebrov ve Marcio Nobre, ilk kez dün geceki rakiplerine karşı mücadele etti. Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ile yardımcısı Roland Koch da daha önce görev yaptıkları Kara Kartal'a ilk kez rakip oldu.

Serhat cezalı duruma düştü
Beşiktaş maçında sarı gören Niyazi Serhat Akın, cezalı duruma düştü. Bu sezon 8. sarı kartını görerek 2. kez cezalı duruma düşen futbolcu, gelecek haftaki MKE Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.
Bu arada, 3 sarı kartı bulunan Hollandalı yıldız Pierre Van Hooijdonk, üst üste 21. maçında da sarı kart görmeyerek, ilginç bir rekora imza attı.

Şipşak anons
İNÖNÜ Stadı'ndaki derbide en erken anons rekoru da kırıldı. Siyah - Beyazlı tribünlerden atılan meşale nedeniyle, hakem Selçuk Dereli 40'ıncı saniyede maçı durdurdu ve 3 nolu anonsu yaptırdı. İlk yarının son bölümünde tribünlerin küfürlü tezahüratını da duyan Dereli, bu kez 1 nolu anonsu istedi. İki anonsa rağmen Beşiktaş'a büyük olasılıkla uyarı ve para cezası geleceği ifade edildi.

Beşiktaş'ta gelenek sürdü
Derbi maçta ilk golü kalesinde gören Beşiktaş, son maçlardaki geleneğini sürdürdü. Son haftalarda maçlara adeta yenik başlayan siyah-beyazlılar, yaptıkları son 11 lig maçından, 8'inde ilk golü kalesinde gördü. Ligde 5. mağlubiyetini alan Beşiktaş, bu sezon BJK İnönü Stadı'nda 4-0 hükmen yitirdiği Samsunspor maçından sonra 2. kez taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşattı.

Yüzler dönük
İstanbul Emniyeti bu kez İnönü Stadı'nın içinde de güvenlik tedbirlerini artırdı. Polisler 90 dakika boyunca yüzleri tribünlere dönük şekilde görev yaptı. Derbide toplam 4 bin 200 emniyet gücü hazır bulundu.

Gecenin en güzelleri
Bayrampaşa Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri nedeniyle İstanbul'a davet ettiği çeşitli ülkelerden çocuklar, maç öncesi statta geçit töreni yaptı. Miniklere tüm taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Diğer yandan, her iki takım oyuncuları da sahaya ellerinde "Eğitime yüzde 100 destek kampanyasına siz de katılın" yazılı pankartlarla çıktı.

Kimler yoktu ki...
Maçı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Milli Takımlar Menaceri Can Çobanoğlu, milli takımlar eski teknik direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan da protokol tribününde izledi. Ayrıca Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Antrenörü İhsan Bayülken ve bazı basketbolcular da futbol takımlarını bu derbide yalnız bırakmadı.

Almanlar da takipteydi
Derbiyi izlemek için bir çok basın mensubu TSYD'ye akreditasyon yaptırırken, yabancı basın da mücadeleyi İnönü Stadı'ndan takip etti. Christoph Daum nedeniyle Alman medya mensupları karşılaşmayı izlemek için Türkiye'ye gelirken, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Pierre van Hooijdonk'un performansını görmek isteyen yabancı gazeteciler de yılın derbisini İnönü Stadı'nda takip etti.

El yapımı bomba!
Maç öncesi yapılan aramalarda Fenerbahçe taraftarlarının üzerinde bulunan dinamite benzer bir cismin, el yapımı sis bombası olduğu anlaşıldı. Güvenlik güçleri, karşılaşma öncesi yaptığı aramalarla stada yabancı madde girmesine engel olmaya çalışırken, bazı Fenerbahçeli taraftarların üzerinde el yapımı sis bombası buldu. Bu el yapımı sis bombası bir anda panik yarattı. Dinamite benzeyen yapısı ile gerçek bomba görüntüsü veren bu cisimleri gören polis, alarma geçti. Ancak, bu maddelerin sadece sis üreten bir bomba olduğu ortaya çıkınca, güvenlik güçleri de rahat bir nefes aldı.
Öte yandan Kadıköy'den gelen Fenerbahçeli taraftarları Kabataş İskelesi'nde karşılayan güvenlik güçleri, ellerinde Beşiktaş tribünlerine ait bilet bulunan Sarı-Lacivertlileri stada yaklaştırmadı. Üzerinde çakı bulunan bir Fenerbahçe taraftarı gözaltına alınırken, Sarı-Lacivertliler'i stat çevresinde bekleyen Beşiktaş taraftarlarından bir kişi, rakip seyircilere taş attığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

Sarı-Lacivert karnaval
Fenerbahçe taraftarı takımını İnönü'ye konvoylarla, bayram havasında gönderirken, tribünlerdeki 1200 taraftar da şampiyonluk şarkıları söyledi.
Fenerbahçe, Beşiktaş'ı İnönü'de devirip şampiyonluk yolunda en büyük engeli geçerken, taraftarı da gerek maç öncesi, gerek maç sonrası bayram yaptı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, gönül verdikleri takımlarını Samandıra Tesisleri'nden meşalelerle uğurlarken, oluşturdukları 30 araçlık konvoyla uğurladı. Tezahüratlar ve şampiyonluk şarkıları ile takımlarına yol boyunca eşlik eden Fenerbahçeliler'in, maç bitimi de keyfine diyecek yoktu.
Takımlarını tribünlerde destekleyen taraftarlar ise karşılaşma öncesi Kabataş İskelesi'nde toplanıp polis kordonunda yürüyerek Beşiktaş İnönü Stadı'na geldi. Kadıköy'den hareket eden kafile ile birlikte burada buluşan ve ellerinde bilet bulunan Sarı-Lacivertliler, daha sonra saat 14.30'da geniş güvenlik önlemleri altında stada getirildi. Stadın çevresinde bulunan Beşiktaşlılar ise aleyhte tezahüratta bulundu.
Beşiktaş İnönü Stadı'ndaki açık tribün önüne getirilen Sarı - Lacivertliler, burada çembere alınarak, yine kontrolden geçirilip, kendilerine ayrılan bin 200 kişilik bölüme alındı. 90 dakika boyunca takımlarına büyük destek veren ve takımlarının attığı her golden sonra coşan Fenerbahçe'ye gönül verenler, maç bitimi de ortalığı bayram yerine çevirdi. Karşılaşmayı Kadıköy'de izleyenler de kendilerini sokaklara atıp şampiyonluk şarkıları söyledi.

Samandıra’'da büyük coşku
MAÇTAN sonra Fenerbahçe cephesinde büyük coşku vardı. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, soyunma odasına inerek futbolcuları ve teknik heyeti tek tek kutladı. Yıldırım ve arkadaşları daha sonra takımla birlikte Samandıra Tesisleri’ne gitti. Takımı burada çok sayıda taraftar sevgi gösterileriyle karşıladı.

Bilet isyanı
KARŞILAŞMA önceci 20 kadar Fenerbahçe taraftarı, sarı lacivertli kulüpten satın aldıklarını iddia ettikleri biletlerin, Beşiktaş seyircise ait olması nedeniyle zor anlar yaşadı.

1 milyara bilet!
Derbiyi izlemek isteyen futbolseverler, paraya acımadı. Karaborsacılar bayram yaptı! Bazı taraftarlar, 1 milyar lira vererek bilet sahibi oldu.
Zirvedeki kritik mücadeleyi izlemek isteyen taraftarlar, maça girmek için her türlü yolu denedi. Mücadelenin biletleri çok önceden tükenince, stat önünde karaborsacılar cirit attı! Siyah-Beyazlı taraftarlar normal fiyatları 12.5 ile 190 milyon lira arasında değişen biletlerden alamayınca, maça girmek için karaborsacılara danıştı.
Takımlarını yalnız bırakmamak için inanılmaz miktarlar ödemeyi göze alan taraftarlardan bazıları 1 milyar lira vererek bilet sahibi oldu. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Dolmabahçe'de müşteri bekleyen karaborsacılardan bazıları da Taksim'de üs kurdu! Bu şahıslar The Marmara Oteli'nin önünde elini kolunu sallayarak bilet sattı.

Görüşmeler 16 Mayıs'ta
Ligde kıran kırana bir şampiyonluk yarışına giren Fenerbahçe, iç transfer görüşmelerini sezon sonuna bıraktı. 16 Mayıs'ta ligi bitirecek olan Sarı - Lacivertliler, bundan sonra sözleşmeleri sona eren Ümit Özat, Ali Güneş, Tomas, Volkan, Luciano ve Nobre gibi oyuncularla görüşme kararı aldı. Öte yandan Fenerbahçe'ye geleceği söylenen kaleci Rüştü de dün Volkan'ı aradı, başarılar diledi.

Ahmet Dursun golle başladı
Beşiktaş'ın sözleşmesini feshettiği Ahmet Dursun, Çin'deki yeni takımı Tianjin Teda'da ilk kez forma giydi, ilk golünü attı. 35 bin kişi önünde oynanan hazırlık maçında Avustralya'nın South Melbourne takımını 2-1 yenen Çin ekibi, 1-0 yenik duruma düşmesinin ardından 19. dakikada Ahmet Dursun'un sağdan yapılan ortayı plaseyle ağlara göndermesiyle beraberliği sağladı. İkinci yarıda bir gol daha bulan Teda, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Oyunda 45 dakika kalan Ahmet'te kondisyon eksikliği gözlenirken, sinirli hareketleri de dikkat çekti. Çin'de lig 16 Mayıs'ta başlayacak.

PAF derbisi ertelendi
Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi’nde dün yapmaları gereken derbi maçı gelecek haftaya ertelendi. PAF derbisi, Fenerbahçe’nin genç milli takımlarda yer alan oyuncularının çokluğu nedeniyle 28 Nisan Çarşamba günü saat 14.30’da Ayazağa’daki Yusuf Tunaoğlu Stadı’nda yapılacak.

Rakamlar diyor ki
1 - Daum, meslektaşı Lucescu karşısında görev yaptığı beşinci maçta ilk kez galibiyet aldı. Lucescu ise Beşiktaş'ın başındaki sekizinci derbisinde ilk kez yenildi. Rumen hoca 7 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 de beraberlik almıştı.

5 - Fenerbahçe ligde 94. kez karşılaştığı Kara Kartal'a 5. kez bir maçta 3 gol atmayı başardı.

2 - İlk kez derbi heyecanını Galatasaray karşısında yaşayan ve bir gol yiyen Volkan, çıktığı ikinci derbi de Beşiktaş'lı golcülere bir kez mağlup oldu.

3 - Siyah-Beyazlı formayla çıktığı 8 derbi maçının 5'inde tek gol yemeyen diğer iki maçta ise kalesinde toplam 3 gol gören Oscar Cordoba, ilk kez bir derbide rakip golcülere 3 kez mağlup oldu.

4 - Zago ve Sergen'le bu sezon Beşiktaş'ta ikinci kez sarı kart cezalısı durumuna düşen futbolcu sayısı 4'e yükselirken, Fenerbahçe'de ise bu durum Serhat'la birlikte bu sezon ilk kez yaşandı.

5 - Siyah - Beyazlı ağları dün iki kez havalandıran ve ligdeki 8. golüne imza atan Serhat Akın, bu sezon Fenerbahçe'de bir deplasman maçında 90 dakikaya 2 gol birden sığdıran 5. futbolcu oldu.

6 - 1997-1998 sezonundan bu yana İnönü'de oynanan 6 derbi maçında da beraberlik çıkmadı. En son 6 Aralık 1997'de 2-2 berabere kalan iki ezeli rakip arasında oynanan son 6 karşılaşmada sahadan 3 kez Kara Kartal, 3 kez de Fenerbahçe üç puanla ayrılan taraf oldu.

6 - Beşiktaş'taki 6. golüne ulaşan Bucurel Adrian İlie, attığı bu gollerinin 5'ini İnönü'deki maçlarda kaydetti.

8 - İnönü'de son olarak berabere biten Galatasaray derbisinde rakibine gol sevinci yaşatmayan Kartal, ardından sahasında çıktığı 8 karşılaşmada da gol yedi.

16 - Serhat'ın ilk golünde verdiği pasla bu sezonki ilk asistini yapan Luciano, Fenerbahçe'de bu sezon asist yapan 16. futbolcu oldu.

İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 4, Márcio Ferreira Nobre 2, Niyazi Serhat Akın 2, Selçuk Şahin 1
TOPLAM: 9
Beşiktaş'ın kaleye attığı şutlar: Daniel Gabriel Pancu 5, Ali Rıza Sergen Yalçın 2, Bucurel Adrian Ilie 2, Kaan Dobra 2, Federico Giunti 1, Serdar Topraktepe 1, Tümer Metin 1
TOPLAM: 14

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 3, Niyazi Serhat Akın 2, Márcio Ferreira Nobre 1, Selçuk Şahin 1
TOPLAM: 7
Adanaspor AŞ'nin kaleye attığı şutlar: Bucurel Adrian Ilie 2, Daniel Gabriel Pancu 2, Ali Rıza Sergen Yalçın 1, Serdar Topraktepe 1
TOPLAM: 6

İstatistik: Top kaybı
Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları: Tuncay Şanlı 8, Ali Mehmet Güneş 4, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 4, Niyazi Serhat Akın 3, Ümit Özat 3, Selçuk Şahin 2, Fatih Akyel 1, Márcio Ferreira Nobre 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Stjepan Tomas 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 28
Beşiktaş'ın yaptığı top kayıpları: Federico Giunti 8, Ali Rıza Sergen Yalçın 6, Daniel Gabriel Pancu 5, Tümer Metin 5, Bucurel Adrian Ilie 3, İbrahim Üzülmez 3, Okan Koç 2, Serdar Topraktepe 2, Kaan Dobra 1
TOPLAM: 35

İstatistik: Top kapma
Fenerbahçe'nin kaptığı toplar: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 6, Selçuk Şahin 4, Ümit Özat 4, Ali Mehmet Güneş 3, Niyazi Serhat Akın 3, Fabio Luciano 2, Stjepan Tomas 2, Tuncay Şanlı 2, Fati Akyel 1, Márcio Ferreira Nobre 1, Mehmet Yozgatlı 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Serhi Rebrov 1
TOPLAM: 31
Beşiktaş'ın kaptığı toplar: Federico Giunti 4, İbrahim Üzülmez 4, Kaan Dobra 4, Ali Rıza Sergen Yalçın 3, Carlos Antonio Zago 3, Daniel Gabriel Pancu 2, Okan Koç 2, Tümer Metin 2, Ahmet Yıldırım 1, Oscar Eduardo Cordoba Arce 1, Serdar Topraktepe 1, Yasin Sülün 1
TOPLAM: 28

İstatistik: İsabetli pas
Fenerbahçe'nin isabetli pasları: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 23, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 20, Stjepan Tomas 18, Ümit Özat 18, Tuncay Şanlı 16, Fabio Luciano 13, Ali Mehmet Güneş 12, Márcio Ferreira Nobre 10, Niyazi Serhat Akın 9, Fatih Akyel 7, Selçuk Şahin 7, Volkan Demirel 3, Mehmet Yozgatlı 2, Serhi Rebrov 2
TOPLAM: 160
Beşiktaş'ın isabetli pasları: Ahmet Yıldırım 40, Ali Rıza Sergen Yalçın 37, Federico Giunti 35, İbrahim Üzülmez 30, Tümer Metin 30, Carlos Antonio Zago 28, Daniel Gabriel Pancu 27, Kaan Dobra 19, Yasin Sülün 18, Serdar Topraktepe 17, Bucurel Adrian Ilie 15, Oscar Eduardo Cordoba Arce 10, Okan Koç 9
TOPLAM: 315

İstatistik: İsabetsiz pas
Fenerbahçe'nin isabetsiz pasları: Ali Mehmet Güneş 9, Márcio Ferreira Nobre 6, Niyazi Serhat Akın 6, Fabio Luciano 5, Selçuk Şahin 5, Tuncay Şanlı 4, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 3, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 3, Serhi Rebrov 3, Ümit Özat 3, Fatih Akyel 2, Mehmet Yozgatlı 1, Stjepan Tomas 1, Volkan Demirel 1
TOPLAM: 52
Beşiktaş'ın isabetsiz pasları: Ahmet Yıldırım 11, Ali Rıza Sergen Yalçın 8, Daniel Gabriel Pancu 8, Tümer Metin 8, Federico Giunti 7, Carlos Antonio Zago 5, Bucurel Adrian Ilie 4, Kaan Dobra 4, İbrahim Üzülmez 3, Yasin Sülün 3, Oscar Eduardo Cordoba Arce 1, Serdar Topraktepe 1
TOPLAM: 63

İstatistik: Topla buluşma
Fenerbahçe'nin topla buluşmaları: Tuncay Şanlı 40, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 37, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 32, Ali Mehmet Güneş 31, Ümit Özat 31, Stjepan Tomas 29, Fabio Luciano 26, Márcio Ferreira Nobre 25, Niyazi Serhat Akın 24, Volkan Demirel 20, Selçuk Şahin 17, Fatih Akyel 12, Serhi Rebrov 5, Mehmet Yozgatlı 4
TOPLAM: 333
Beşiktaş'ın topla buluşmaları: Ali Rıza Sergen Yalçın 59, Federico Giunti 56, Ahmet Yıldırım 53, İbrahim Üzülmez 53, Daniel Gabriel Pancu 47, Tümer Metin 47, Carlos Antonio Zago 45, Bucurel Adrian Ilie 29, Kaan Dobra 28, Oscar Eduardo Cordoba Arce 27, Serdar Topraktepe 27, Yasin Sülün 24, Okan Koç 18
TOPLAM: 513

İstatistik: Korner kullananlar
Fenerbahçe'de korner kullananlar: Ümit Özat 1
TOPLAM: 1

İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: YOK
TOPLAM: 0

İstatistik: Yapılan fauller
Beşiktaş'ın faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Márcio Ferreira Nobre 5, Stjepan Tomas 4, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 3, Selçuk Şahin 2, Ümit Özat 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fabio Luciano 1, Fatih Akyel 1, Niyazi Serhat Akın 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Tuncay Şanlı 1
TOPLAM: 22
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Niyazi Serhat Akın 6, Ümit Özat 3, Ali Mehmet Güneş 2, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2, Selçuk Şahin 2, Stjepan Tomas 2, Tuncay Şanlı 2, Márcio Ferreira Nobre 1, Mehmet Yozgatlı 1
TOPLAM: 21

İstatistik: Gol pozisyonu
Fenerbahçe'nin gol pozisyonuna giren futbolcuları: Niyazi Serhat Akın 2, Tuncay Şanlı 2, Márcio Ferreira Nobre 1
TOPLAM: 5

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

TARİH: 25 Nisan 2004
STAT: BJK İnönü Stadı
SEYİRCİ: 25.000 kişi
HAKEMLER: Selçuk Dereli (7), Ekrem Kan (6), Selçuk Kaya (6) , 4.Hakem: Cüneyt Çakır
BEŞİKTAŞ: Oscar Eduardo Cordoba Arce (4), Carlos Antonio Zago (3), Yasin Sülün (4) (Dk.58 Bucurel Adrian Ilie) (4), Ahmet Yıldırım (3), Kaan Dobra (3) (Dk.67 Okan Koç) (5), Federico Giunti (3), Daniel Gabriel Pancu (5), İbrahim Üzülmez (3), Tümer Metin (3), Serdar Topraktepe (6), Ali Rıza Sergen Yalçın (7)
YEDEKLER: Ramazan Kurşunlu, Ümit Aydın, Gökhan Zan, Sinan Kaloğlu, Serdar Özkan
TEKNİK DİREKTÖR: Mircea Lucescu
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (8), Fatih Akyel (6) (Dk.47 Selçuk Şahin) (6), Fabio Luciano (9), Stjepan Tomas (8), Ali Mehmet Güneş (7), Niyazi Serhat Akın (8) (Dk.88 Mehmet Yozgatlı), Ümit Özat (Kaptan) (8), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (7), Tuncay Şanlı (8), Márcio Ferreira Nobre (7) (Dk.84 Serhi Rebrov), Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (7)
YEDEKLER: Recep Biler, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Servet Çetin, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GOLLER: (Dk.32) Niyazi Serhat Akın (kafa, pas Fabio Luciano), (Dk.57) Niyazi Serhat Akın (sağ ayak, pas Ümit Özat), (Dk.60) Tuncay Şanlı (sol ayak, pas Ümit Özat) (Fenerbahçe) ; (Dk.89) Bucurel Adrian Ilie (sağ ayak, pas Okan Koç) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: (Dk.32) Niyazi Serhat Akın, (Dk.40) Ali Mehmet Güneş, (Dk.64) Tuncay Şanlı (Fenerbahçe) ; (Dk.31) Federico Giunti, (Dk.55) Carlos Antonio Zago, (Dk.85) Ali Rıza Sergen Yalçın (Beşiktaş)
MAÇMETRE
BEŞİKTAŞ   FENERBAHÇE
14 Şut 9
6 Kaleyi bulan şut 7
23 Serbest atış 26
0 Penaltı 0
9 Korner 1
28 Taç 21
22 Faul 21
2 Ofsayt 0
4 Gol pozisyonu 5
3 Sarı kart 3
0 Kırmızı kart 0
% 51 Topla oynama oranı % 49
1 Atılan goller 3

Bu sayfalar  Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI