FENERBAHÇE'NİN 2003-2004 SEZONU 33.HAFTA ANALİZİ

Ve düğüm çözüldü: Şampiyon FENERBAHÇE
Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4

Fenerbahçe, nefesleri kesen yarışta, takipçisi Trabzonspor'u 5 puan geride bıraktı ve bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Haftaya lider giren sarı lacivertli takım, Denizlispor'u deplasmanda Hooijdonk, Tuncay (2) ve Ümit Özat'ın golleriyle 4-0 yendi. Trabzonspor, kendi seyircisi önünde G.Saray'a 4-2 yenilince sarı lacivertli takım 3. yıldızı göğsüne taktı. Hakemlerin bitiş düdüklerinin ardından Denizli'de bayram, Trabzon'da ise hüzün vardı.

F.Bahçe, şampiyonluk yolundaki en kritik dönemeç olan Denizli deplasmanında galibiyete zorlanmadan ulaşırken, ezeli rakibi G.Saray, Trabzon’u deplasmanda devirince 1 hafta kala amacına ulaştı. F.Bahçe saatler 20.15’i gösterirken şampiyonluğunu ilan etti. Denizli’de fırtına gibi esip, 8. dakikada Hooijdonk, 12. dakikada Tuncay’ın golleriyle öne geçen sarı lacivertlilerin kulağı Trabzon’daki maçtaydı. Avni Aker’de dakikalar 38’i gösterirken G.Saray’ın Necati ile attığı gol, Denizli Atatürk Stadı’nın tribünlerini karnaval yerine çevirdi.

Dakikalar 44’i gösterirken atılan goller F.Bahçe’nin şampiyonluğunu müjdeliyordu. G.Saray, deplasmanda 2-0, Ümit Özat’la fileleri havalandıran Fenerbahçe de 3-0 öne geçmişti. Trabzonspor’un ikinci yarıda farkı kapatıp öne geçeceğini düşünenler yanıldı. G.Saray’ın attığı 3. gol milyonlarca F.Bahçeliyi sokağa dökmüştü bile...

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için (Genel görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için (Kutlama görüntüleri) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için (Kutlama + maçtan görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 4.bölümü için (Kutlama + maçtan görüntüler)tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 5.bölümü için (Maçtan görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 6.bölümü için (Tribünden görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 7.bölümü için (Soyunma odasından görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 8.bölümü için (Şampiyonluk coşkusu görüntüleri) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 9.bölümü için (Şamdan'da kutlama görüntüleri) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 10.bölümü için (Türk Basınında şampiyonluk) tıklayınız.

İLK YARI

Maça her iki takım da kontrollü başladı. Fenerbahçe, ilk dakikalarda gol kazanınca oyunun hakimiyetini eline aldı ve ilk yarıda 3 farklı skor yakaladı.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 DAKİKA 1: Miika’nın uzun pasında topla buluşan Timuçin ceza alanına girmek isterken Ali Güneş araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL DAKİKA 7: Fenerbahçe’nin ilk golü geldi. Gelişen atakta Selçuk’un soldan ceza alanı önüne bıraktığı topu iyi izleyen Van Hooijdonk, mükemmel bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0.

GOL DAKİKA 12: Fenerbahçe farkı 2’ye çıkardı. Nobre’nin ceza alanına gönderdiği topla buluşan Tuncay, akıllıca bir vuruşla kaleci Souleymanou’nun müdahalesine karşın takımının 2. golünü kaydetti: 2-0.

Golden sonra kale arkası tribünde oturan Denizlisporlu taraftarlar koltukları kırıp sahaya atmaya başladı. Oyun bir süre dururken, maçın hakemi Mustafa Çulcu, 2 nolu anonsu yaptırdı. Bu arada taraftarlar Denizlispor Kulübü Yönetim Kurulu’nu istifaya çağıran sloganlar attı.

DAKİKA 24: Denizlispor atağında Mustafa Keçeli, ceza alanına topu gönderdi. Ömer Rıza’nın kafa vuruşunda, yan direkten geri gelen topa bu kez Denizlisporlu Serhat vurdu. Kaleci Volkan, köşeye giden topu son anda çelerek mutlak golü önledi.

DAKİKA 27: Levent’in kullandığı köşe atışında top Fenerbahçe savunmasından sekti. Bu kez Timuçin ortaladı. Ömer Rıza’nın kafa şutunda, top yandan auta gitti.

DAKİKA 39: Fenerbahçe atağında, Serhat’ın pasında Tuncay kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Souleymanou, gole izin vermedi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL DAKİKA 44: Fenerbahçe farkı 3’e çıkardı. Serhat’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanına gelen topu Denizlispor savunması seyredince Ümit Özat, şık bir kafa vuruşuyla takımının 3. golünü attı ve ilk yarı Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

İlk yarıda elde ettiği farklı skor avantajıyla ikinci yarıya başlayan sarı-lacivertliler, bu nedenle rahat bir oyun sergiledi. Denizlispor’un çabaları ise sonucu değiştirmeye yetmedi.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 DAKİKA 56: Denizlispor atağında, Ömer Rıza’nın pasında topu kontrol eden Ersen Martin vurdu. Top, üstten auta gitti.

DAKİKA 68: Van Hooijdonk’un kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta çıktı.

DAKİKA 75: Denizlispor atağında Ersen Martin, topu Ömer Rıza’ya aktardı. Bu futbolcunun ortasında kaleye paralel giden topa Timuçin dokunamayınca, Denizlispor mutlak bir golden oldu.

DAKİKA 84: Van Hooijdonk’un ceza alanına gönderdiği top az farkla auta gitti.

GOL DAKİKA 90: Karşılaşmanın ikinci uzatma dakikasında Rebrov’un soldan ortasını iyi izleyen Tuncay, kafa vuruşuyla skoru belirledi: 0-4. Maçı 4-0 kazanan Fenerbahçe, şampiyonluğu garantiledi.

NOTLAR

Başbakan sevindi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu "Hayırlı olsun" dileğiyle kutladı. Ataköy Crown Plaza'da bir araya geldiği eski milli futbolcularla Denizli maçının ilk yarısını izleyen Erdoğan, daha sonra otelde karşılaşmayı tamamladı. Başbakan, basının, "Fenerbahçeli olarak duygularınızı alabilir miyiz?" sorusuna "Gözlerimden anlıyorsunuz" yanıtını verdi.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 'Turdayım ama...'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in eski milli futbolculara verdiği yemekte yıldız oyuncuların isimlerinin yazılı olduğu milli formalar hediye edildi. Başbakan Erdoğan, tarihi anma fırsatını bulduklarını belirtti. Erdoğan, maçın devam ettiği sırada sorulan "Şampiyonluk turuna çıkacak mısınız?" sorusunu, "Turdayım, siyasi turdayım" diye yanıtladı.

Yeni terör yasası
Başbakan, tribün terörüyle ilgili yeni yasaya dikkat çekti "Bu yasayla tribünlerin havası değişecek, herkes başıboş olmayacak" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "Kulüplerimizin ücretsiz bazı görevlileri tribünlerde bulundurmaları, bunların kontrolden çıkan tipler olması, maalesef sıkıntı. Bu yapılanmayı modern, çağdaş, AB yolundaki Türkiye için görmeyi arzu etmiyoruz."

'Hedefimiz şampiyonluktu, başardık'
F.Bahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir "Bizim hedefimiz önümüzdeki maçları alıp şampiyon olmaktı. Bugün Trabzon'dan gelen haber, bizim şampiyonluğumuzu 1 hafta erken ilan etmemizi sağladı" dedi.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 'Nikahı Denizli'de kıydık'
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilal Kutlualp de "Nikahı Denizli’de kıydık" diyerek, şunları kaydetti: "Biz son iki maçı kazanmak için takımda gerekli motivasyonu sağlamıştık. Son haftaya kalabileceğini de hesaplıyorduk, ancak Trabzon’dan gelen haberle nikahı Denizli’de kıydık. Bu taraftar her şeye layık. Şampiyonlukta tüm futbolcuların katkısı büyük. Van Hooijdonk da bunlar arasında öne çıkan isimlerden oldu."

'Hakettiğimiz şampiyonluğu aldık'
Kaptan Ümit Özat, "Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum, Allah onları başımızdan eksik etmesin. Zaman zaman kötü maçlarımız oldu, ama hak ettiğimiz şampiyonluğu kazandık".

Önce 7 yıl aradan sonra lig şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş'ı yürekten kutlarım. Soluksuz mücadeleyi son maça kadar taşıyan Galatasaray'a da Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim.

Futbolcuların açıklamaları:
Kaleci Volkan: Rüştü gittikten sonra formayı bana teslim edenleri mahcup etmediğime inanıyorum. Bu kadro uzun yıllar Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz maçta ikinci ve son golü atan yıldız oyuncumuz Tuncay Şanlı duygularını anlatacak söz bulamadı.
Tuncay maçtan sonra şunları söyledi: "O kadar çok mutluyum ki söyleyecek bir söz bulamıyorum. Anneler gününde şampiyon olduğumuz için gururumuz bir kat daha arttı. Şampiyonluğumuzu anneme hediye ediyorum. Tüm annelerin anneler gününü kutlarim."

Serhat, "Şampiyonluğu taraftara armağan ediyorum. Yakışıyor onlara. Hakettik diye düşünüyorum. Çok çalıştık, bu günlere zorlukları aşarak geldik. Üç yıldızı hakettiğimiz için mutluyum” derken, Volkan, şunları söyledi: "Çok iyi oynadık. Çok mutluyum. Bize güvenmeyenleri utandırdık. Fenerbahçe’yi uzun yıllar şampiyon yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaleci Recep: Anneler Günü'nü kutluyorum. İkinci şampiyonluğum. Çok mutluyum. Şampiyonlukta bütün takımın emeği var.

Ali Güneş: Gerektiğinden fazla stres yaşadık, ama mutlu sona ulaştık.

Selçuk: Fenerbahçe'deki ilk yılımda şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Bu mutluluk anlatılmaz, yaşanır.

Genç Semih, “Hocam zamanı geldiğinde şans verdi, ben de iyi değerlendirdim. Mutluluğumu tarif edemem”.

Olcan, “Fazla şans bulamadım ama genç yaşımda böyle bir mutluluğu yaşadım”.

idari menajer Volkan Ballı, “İnanılmaz mutluyum. İki oğlum var. Sanki bu üçüncü gibi. Şu anda mutluluğumu tarif edemem” diye konuştu.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Şimdi parti zamanı
Maçtan sonra sarı lacivert bayrakla statta tur atan Pierre Van Hooijdonk, ‘Bu mutluluğu yaşamak için bütün sene çok fazla çalıştık. Artık parti zamanı geldi’ dedi. Kaleci Volkan da, ‘Kaleyi bana teslim edenleri mahcup etmedim’ ifadesini kullandı.
Kariyerindeki ilk lig şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu yaşayan Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Van Hooijdonk, maçtan sonra sarı lacivert bayrak ile Denizli Atatürk Stadı’nda tek başına tur attı. ‘Çok mutluyum’ diyen golcü futbolcu, duygularını şöyle ifade etti: ‘Bu mutluluğu yaşamak için bütün sene çok fazla çalıştık. Aslında ligin ilk yarısında şampiyon olacağımıza inanıyorduk. İkinci yarıda üst üste gelen galibiyetler bizi buraya taşıdı. Artık parti zamanı geldi.’
Fenerbahçeli diğer futbolcular ise şunları söyledi: Tuncay: Anneler günü gibi anlamlı bir günde şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz için çok mutluyum. Önce kendi annemin, sonra da tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Volkan: Rüştü gittikten sonra formayı bana teslim edenleri mahcup etmediğime inanıyorum. Selçuk: Müthiş bir duygu seli içindeyim. Bu mutluluk anlatılmaz, yaşanır.

Galatasaray’ı kutluyoruz
Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, Trabzonspor’u yenen Galatasaray’ı, başarısından ötürü kutladı. Uslu, ‘Galatasaray’ın 100 yıllık bir takım olduğunu, Trabzonspor’a kasten yenilmeyeceğini söylemiştim. Galatasaray’ı galibiyetinden ötürü kutluyorum’ dedi. Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir de, 8 puan geriden gelip şampiyon olmanın anlamının çok büyük olduğunu kaydetti. Özdemir, ‘Avrupa’da da başarılar kazanacağız’ dedi.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 20.15'te işlem tamam
F.Bahçe, şampiyonluk yolundaki en kritik dönemeç olan Denizli deplasmanında galibiyete zorlanmadan ulaşırken, ezeli rakibi G.Saray, Trabzon’u deplasmanda devirince 1 hafta kala amacına ulaştı. F.Bahçe saatler 20.15’i gösterirken şampiyonluğunu ilan etti. Denizli’de fırtına gibi esip, 8. dakikada Hooijdonk, 12. dakikada Tuncay’ın golleriyle öne geçen sarı lacivertlilerin kulağı Trabzon’daki maçtaydı. Avni Aker’de dakikalar 38’i gösterirken G.Saray’ın Necati ile attığı gol, Denizli Atatürk Stadı’nın tribünlerini karnaval yerine çevirdi.
Dakikalar 45’i gösterirken atılan goller F.Bahçe’nin şampiyonluğunu müjdeliyordu. G.Saray, deplasmanda 2-0, Ümit Özat’la fileleri havalandıran Fenerbahçe de 3-0 öne geçmişti. Trabzonspor’un ikinci yarıda farkı kapatıp öne geçeceğini düşünenler yanıldı. G.Saray’ın attığı 3. gol milyonlarca F.Bahçeliyi sokağa dökmüştü bile...
F.Bahçe, Denizlispor’da hedefine ilk yarıda attığı gollerle ulaşırken, G.Saray’ın 38. dakikada attığı golle şampiyonluğu garantiledi. Sarı lacivertli ekip, ezeli rakibinin de yardımıyla hedefine erken kavuştu.

Fenerbahçe Cimbom’u yakaladı
46 sezonluk lig tarihinde 15. şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe, 3. yıldızı takmaya hak kazandı. Ligde en son 2000-01 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, 3 sezon sonra yeniden şampiyonluk sevinci yaşıyor. Sarı lacivertliler böylece, 15 kez mutlu sona ulaşan ezeli rakipleri Galatasaray’ı da şampiyonluk sayısında yakaladı. Ligde Beşiktaş’ın 10, Trabzonspor’un ise 6 şampiyonluğu var.
Fenerbahçe’de, 4 futbolcu dışındaki oyuncular, sarı lacivertli forma altında ilk şampiyonluklarını yaşadı. 2000-01 sezonundaki şampiyon kadroda da yer alan Serhat, Ali Güneş, Semih ve Recep, Fenerbahçe’de 2. kez şampiyonluk görürken, kadrodaki diğer 17 futbolcu ise ilk kez sarı lacivertli takımda şampiyonluk yaşadı.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Üç futbolcu masaya oturuyor
Fenerbahçe iç transferde atağa kalkıyor. Sarı lacivertli yönetim, bugünden itibaren sözleşmesi sona eren üç futbolcusuyla masaya oturuyor. Daha önce Tuncay ile 3 yıllık anlaşma imzalayan yönetim, kaptan Ümit Özat, kaleci Volkan ve Ali Güneş’le de sözleşme yenileyecek. Bu arada opsiyonlu anlaşma yapılan Luciano ve Tomas ile de Daum’un vereceği rapor doğrultusunda görüşme yapılacak.

Taraftarlar ölümden döndü
Denizlispor maçını izlemek için İstanbul’dan otomobille yola çıkan 5 F.Bahçe taraftarı, Afyon-Sandıklı Yolu’nda kaza geçirdi. 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, araçta bulunan Şükrü Saraçoğlu Stadı kapı görevlisi Metin Altun, Fenerbahçeli yöneticilerin ilgisizliğine kırıldığını söyledi.

Alişan sahaya indi, formayı kaptı
Fenerbahçe taraftarı olan sanatçı Alişan, karşılaşmadan sonra büyük sevinç yaşadı. Maçı statta izleyen Alişan, 90 dakikanın bitiş düdüğünün ardından sahaya inerek, sarı lacivertli futbolcuları kutladı. Serhat Akın’ın formasını alarak sırtına geçiren Alişan, ‘Galatasaray’ın Trabzon’dan puan ya da puanlar alacağını tahmin ediyordum. Bu gerçekleşti. Çok mutluyum’ diye konuştu.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 İlk şampiyonlar
Sarı - Lacivertli takımda dört futbolcu dışındaki tüm oyuncular, Fenerbahçe'deki ilk şampiyonluğunu yaşadı. 2000-2001 sezonundaki şampiyon kadroda da yer alan Serhat, Ali Güneş, Semih ve Recep, ikinci kez şampiyonluk görürken, Volkan, Luciano, Fatih, Ümit, Tomas, Petkov, Servet, Mahmut, Kemal, Selçuk, Olcan, Mehmet, Aurelio, Tuncay, Van Hooijdonk, Rebrov ve Nobre bu mutluluğu ilk defa tattılar.

Aziz Yıldırım'ın 2. şampiyonluğu
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 7 sezonluk başkanlığı döneminde 2. şampiyonluğunu yaşıyor. Aziz Yıldırım, başkanlık görevine geldiği 15 Şubat 1998'den itibaren ligdeki diğer şampiyonluğuna, teknik direktör Mustafa Denizli ile 2000-2001 sezonunda ulaşmıştı.
1997-98 sezonunda ve 2001-02 sezonlarında Galatasaray'ın ardından 2. olan sarı-lacivertliler, Yıldırım döneminde ligde en kötü dönemini geçen sezon 6. olarak yaşadı.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe'nin ligdeki dereceleri şöyle:

1997-98       2.
    1998-99       3.
    1999-00       4. 
    2000-01    Şampiyon
    2001-02       2.
    2002-03       6.
    2003-04    Şampiyon
Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4

Bu arada kulüp başkanlığı sırasında sırasıyla Hırvat Otto Bariç, Alman Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, İtalyan Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Alman Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney ve son olarak da Alman Christoph Daum olmak üzere 10 teknik adamla çalışan Aziz Yıldırım, Mustafa Denizli ve Christoph Daum ile lig şampiyonluğu yaşadı.

Christoph Daum tarihe geçti
Alman teknik direktör Christoph Daum, Fenerbahçe'de kulüp tarihine geçti. Takımın başına geçtiği ilk sezonda sarı lacivertli takımı 15. şampiyonluğuna taşıyan Daum, Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk Alman teknik adam olarak tarihe geçti.
Christoph Daum ile birlikte 5. Alman teknik adam dönemini yaşayan Fenerbahçe, daha önce Alman teknik adamlarla şampiyonluk yaşamamıştı. Fenerbahçe'de daha önce Alman teknik adamlardan Friedrich Raush, Holger Osieck, Joachim Löw ve Werner Lorant görev yapmıştı.
Fenerbahçe'yi şampiyonluğu ulaştıran Christoph Daum, kariyerindeki4. lig şampiyonluğunu yaşadı. Alman teknik adam, daha önce Almanya'da 1991-92 sezonunda VFB Stutgart, 1994-95 sezonunda Beşiktaş, 2002-2003 sezonunda Avusturya'nın Austria Wien ve bu sezon da Fenerbahçe ile ligde mutlu sona ulaştı.

Yugoslavlar ile 5 şampiyonluk
Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşadığı teknik direktörler şöyle:

Ignace Molnar (Macar) (1959, 1967-68)
Laszlo Szekely (Macar) (1960-61)
Miroslav Kokotoviç (Yugoslav) (1963-64)
Oscar Hold (İngiliz) (1964-65)
Tarian Ionescu (Rumen) (1969-70)
Waldeira Parreira Didi (Brezilyalı) (1973-74, 1974-75)
Tomislav Kaleperoviç (Yugoslav) (1977-78)
Branko Stankoviç (Yugoslav) (1982-83)
Todor Veselinoviç (Yugoslav) (1984-85, 1988-89)
Carlos Alberto Parreira (Brezilyalı) (1995-96)
Mustafa Denizli (2000-2001)
Christoph Daum (2003-2004)

F.Bahçe, 3. kez Devler Ligi’nde
Birinci Süper Futbol Ligi’nin 2003-04 sezonu şampiyonu Fenerbahçe, 3. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını elde etti. Devler Ligi’nin bu sezon Porto ile Monaco takımları arasında yapılacak final maçının sonucuna göre, sarı lacivertli ekibin lige doğrudan katılma olasılığı bulunuyor. Fenerbahçe, daha önce 1996-97 ve 2001-2002 sezonlarında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmişti.

İlk kez 1996-97 sezonunda ön eleme turunda İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımını eleyerek ligde mücadele eden Fenerbahçe, SK Rapid Wien, FC Juventus ve Manchester United’ın bulunduğu grupta 7 puan topladı ancak elendi.
2001-02 sezonunda İskoçya’dan Glasgow Rangers’i ön elemede geçerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılan sarı-lacivertliler, TSV Bayer 04 Leverkusen, FC Barcelona ve Olympique Lyon’un bulunduğu grupta 6 maçta 6 yenilgi alarak bir üst tura çıkamadı.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Yüzbaşı Fenerbahçe
Farklı Denizlispor galibiyetiyle tarihindeki 15. şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe, göğsüne 3. yıldızı takmaya hak kazandı. Önceki sezon 15. şampiyonluğunu kazanan ve 3 yıldızı takan ezeli rakibi Galatasaray'ı da şampiyonluk sayısında yakaladı.
46 sezonluk ligde bugüne dek 14. kez mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler, bu sezon da Trabzonspor'un önünde şampiyonluk ipini göğüsleyerek, şampiyonluk sayısını 15'e çıkardı ve 3. yıldızı takmaya hak kazandı.
Ligde en son 2000-01 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, 3 sezon sonra yeniden şampiyonluk sevinci yaşıyor.
1959 yılında ilk kez düzenlenen Birinci Futbol Ligi'nin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertliler, sırasıyla 1960-61, 1963-64, 1964-65, 1967-68, 1969-70, 1973-74, 1974-75, 1977-78, 1982-83, 1984-85, 1988-89, 1995-96, 2000-01, 2003-04 sezonlarında şampiyonluk kupasını kazandı.

46 sezonluk lig tarihinde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan başka şampiyonluk yaşayan takım olmadı. Sarı-lacivertliler, bu şampiyonlukla 15 şampiyonluğu bulunan ezeli rakipleri Galatasaray'ı da şampiyonluk sayısında yakaladı.
Fenerbahçe ve Galatasaray 15'er, Beşiktaş 10, Trabzonspor ise 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Sezon Şampiyon
1959 Fenerbahçe
1959-60 Beşiktaş
1960-61 Fenerbahçe
1961-62 Galatasaray
1962-63 Galatasaray
1963-64 Fenerbahçe
1964-65 Fenerbahçe
1965-66 Beşiktaş
1966-67 Beşiktaş
1967-68 Fenerbahçe
1968-69 Galatasaray
1969-70 Fenerbahçe
1970-71 Galatasaray
1971-72 Galatasaray
1972-73 Galatasaray
1973-74 Fenerbahçe
1974-75 Fenerbahçe
1975-76 Trabzonspor
1976-77 Trabzonspor
1977-78 Fenerbahçe
1978-79 Trabzonspor
1979-80 Trabzonspor
1980-81 Trabzonspor
1981-82 Beşiktaş
1982-83 Fenerbahçe
1983-84 Trabzonspor
1984-85 Fenerbahçe
1985-86 Beşiktaş
1986-87 Galatasaray
1987-88 Galatasaray
1988-89 Fenerbahçe
1989-90 Beşiktaş
1990-91 Beşiktaş
1991-92 Beşiktaş
1992-93 Galatasaray
1993-94 Galatasaray
1994-95 Beşiktaş
1995-96 Fenerbahçe
1996-97 Galatasaray
1997-98 Galatasaray
1998-99 Galatasaray
1999-00 Galatasaray
2000-01 Fenerbahçe
2001-02 Galatasaray
2002-03 Beşiktaş
2003-04 Fenerbahçe

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Denizli’de maç sonrası olaylar çıktı
Maçın başında skorun Fenerbahçe lehine 2-0 olmasıyla tribünde koltukları kıran taraftarlar maçtan sonra da taşkınlık yaptı. Denizlisporlu taraftarların oturduğu tribünlerdeki koltukların hemen hemen tamamının kırıldığı belirtildi. Stat çıkışında da CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral’ın bazı taraftarlarca tartaklandığı kaydedildi.
Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal olayla ilgili olarak gözaltına alınan taraftarlar bulunduğunu, ancak sayıyı kesin bilmediğini söyledi.
Denizlisporlu taraftarlar maç sonrası dağılırken çevreye de zarar verdiler. Öfkeli grup çok sayıda işyerinin camlarını kırdı ve stat çevresindeki telefon kulübelerini devirdiler.
Denizlispor-Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylarda, 3 polis memurunun yaralandığı bildirildi. Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal, yaptığı açıklamada, maçtan sonra stattan ayrılan bir grup Denizlispor taraftarının işyerlerinin camlarını kırdığını ve telefon kulübelerini devirdiğini belirterek, bu kişilerin, kendilerine müdahale eden 2 polis memurunu da yaraladığını söyledi.
Denizli Devlet Hastanesi’ne götürülen polislerin durumu hakkında telsizle bilgi alan Ünal, "Arkadaşlarımızın ayakta tedavi edilecekleri bilgisini aldım. Daha önce de 1 arkadaşımız atılan taşlardan yaralanmıştı. Olaylar sırasında 3 polis memurumuz hafif şekilde yaralandı" dedi.

Türkiye'de yer sarı gök lacivert
Fenerbahçe'nin Süper Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesiyle, İstanbul'da sarı-lacivertli taraftarlar 15. şampiyonluğu büyük bir çoşkuyla kutluyorlar. Özellikle Kadıköy, Bağdat Caddesi ve Taksim Meydanı'nda toplanan taraftarlar bazı caddelerin trafiğe kapanmasına neden oluyor.
Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Denizli'de yapılan Denizlispor-Fenerbahçe maçının bitiminin ardından üzerlerinde formaları, ellerinde bayraklarıyla İstanbul sokaklarına dökülen Fenerbahçeli taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.
Özellikle Kadıköy, Bağdat Caddesi ve Taksim Meydanı'nda toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, davullarla, zurnalarla, dev bayraklarıyla adeta karnaval havasında şampiyonluğu kutlarken, takımları lehine tezahüratlar yapıyorlar. Sarı-lacivertli taraftarlar, Taksim Meydanı'nı ve kutlama yaptıkları bazı caddelerin trafiğe kapanmasına neden oldular.
Taraftarlar, ayrıca araçlarla konvoy oluşturarak, İstanbul'da şampiyonluk turu attılar.

Taraftarlar Kadıköy'de, futbolcular Denizli'de
Hakem Mustafa Çulcu'nun bitiş düdüğüyle birlikte futbolcularla takımlarını Denizli deplasmanında yalnız bırakmayan taraftarlar sarmaş dolaş olurken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de bu sevince ortak oldu.
Futbolcuların sahada tur atmalarının ardından taraftarların yoğun tezahüratı üzerine sahaya inen Yıldırım, tur atarak sarı lacivertli taraftarları selamladı. Bu arada teknik direktör Christoph Daum da şampiyonluk turuna katıldı.

Başkent ve Adana'da büyük coşku
Denizlispor maçının son düdüğüyle birlikte Ankara'da da sarı-lacivertli taraftarlar sokağa döküldü.
Özellikle Kızılay, Bahçelievler, Cinnah Caddesi, Tunalıhilmi Caddesi gibi belli başlı merkezlerde bir araya gelen taraftarlar büyük kalabalıklar oluşturdular. Sarı-lacivertli taraftarların oluşturduğu araç konvoyları ise başkent trafiğinin kilitlenmesine neden oldu.
Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık konutlarının bulunduğu Çankaya semtini ise polis araç trafiğine kapatarak konvoyların buraya girmesine engel oldu.
Ankara ve İstanbul'dakine benzer bir coşku Adana'da da yaşandı. Maçın ardından taraftarlar, Gazipaşa Bulvarı'na akın etti. Sevinç gösterilerinde bulunan taraftarlar, "Şampiyon Fenerbahçe" tezahüratlarıyla büyük coşku yaşadılar. Bazı taraftarlar da otomobilleriyle kent içinde tur atarak şampiyonluğu kutladılar.
Sevinmeyi bir türlü öğrenemeyen magandalar ise yine silaha sarıldı. İzmir’de Devlet Demiryolları parkında sevinç gösterilerine katılan 18 yaşındaki Emre Zayıfoğlu, bir magandanın balkondan açtığı tahmin edilen sevinç kurşununa hedef oldu. Boğazını sıyıran kurşunla hafif yaralanan genç ayakta tedavi edildi. Polis soruşturma başlattı.
Maçın bitiş düdüğü ile Fenerbahçe Derneği önünde toplanıldı. Meşaleler ve havai fişekler binayı aydınlatırken, taraftarlar Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Adanalı Fenerbahçeliler, şampiyonluğu Gazipaşa Caddesi, Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı gibi caddelerde zafer turlarıyla kutladı. Halaylar çekildi. Araç konvoyları trafiği kilitledi.
Caddelerde trafik kilitlendi. Bir grup taraftar Cumhuriyet Meydanı’nda Fenerbahçe marşlarını söylerek eğlendi. Turistler Fenerbahçe bayrakları sallarken, birçok semtte silah sesleri yankılandı.
Şampiyonluk sevinci Kayseri’de de yaşamı durdurdu. Taraftarlar yeri göğü inletti. Konvoylar Sivas Caddesi’nde buluşunca, cadde trafiğe kapatıldı. Sevinç gösterileri sonrası cadde açıldı.
Binlerce sarı-lacivertli taraftar sokaklara döküldü. Kutlamaların merkezi yine Taksim Meydanı ve Bağdat Caddesi’ydi. Tüm uyarılara rağmen çok sayıda silahın patlaması ise sevinç gösterilerini gölgeledi.

Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Denizli'de tatsız gece
Karşılaşma öncesi iki takım taraftarları arasında kavga çıktı, ciddi yaralanmalar yaşandı. Güvenlik güçleri olayları yatıştırmakta zorlanınca Sarı - Lacivertli taraftarlar başka bir bölgeye taşındı. Başkan Aziz Yıldırım sahaya kadar inerek, emniyet amiri ile Fenerbahçeli taraftarların güvenliği konusunda bir süre tartıştı. Yıldırım olaylar yatışana kadar tribündeki yerine gitmedi.

Milletvekili dövüldü
Denizli'nin 12 dakikada iki gol yemesi üzerine ev sahibi taraftarlar oturdukları tüm koltukları sahaya fırlattı. Polisin duruma müdahale etmesiyle bazı seyirciler yaralandı. Stat çıkışında CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral tartaklandı. Polis bu olay nedeniyle bazı taraftarları gözaltına aldı. Ayrıca öfkeli bir grup birçok işyerinin camlarını kırdı ve çevredeki telefon kulübelerini devirdi.

Sıra sende Baskan
Fenerbahçeli futbolcular, soyunma odasında Aziz Yıldırım’a seslendi.
Şampiyonluk sevincini doyasıya yaşayan sarı lacivertliler, kendilerini kutlayan başkan ve yöneticilere prim konusunda gönderme yaptı. F.Bahçe’nin Denizli Atatürk Stadı’ndaki şampiyonluk kutlamasında izdiham yaşandı.
Denizli'deki 90 dakikalık mücadelenin bitiş düdüğüyle birlikte Fenerbahçeli futbolcular sahada sarmaş dolaş oldu ve şampiyonluk coşkusunu yaşamaya başladı. Sarı lacivertli futbolcular gittikleri soyunma odasını bayram yerine döndürdüler ve ‘Şampiyon Fenerbahçe’ diye inlettiler. Bu arada F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım soyunma odasına girdi ve futbolcuları kutladı.
Denizlispor: 0 - Fenerbahce: 4 Bunun üzerine futbolcular ‘Sıra sende başkan’ diyerek tempo tutmaya başladı ve Yıldırım’a şampiyonluk primi konusunda gönderme yaptı. Futbolcuların sevincine yönetici arkadaşlarıyla birlikte ortak olan Yıldırım, sarı lacivertli takımı Denizli’de kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarla kucaklaşmak üzere yeniden sahaya çıkardı. Futbolcular, Yıldırım ve yöneticiler taraftarları selamladı.
F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’un da katıldığı Denizli Atatürk Stadı’ndaki büyük kucaklaşmada izdiham yaşandı. Sarı lacivertli taraftarlar sarmaş dolaş oldukları, omuzlara aldıkları futbolcuları kutlarken, büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Bayram yerine dönen stattaki kutlama yüzünden Fenerbahçe kafilesi stattan 2 saat geç ayrıldı.

Şampiyon'a coşkulu karşılama
Şampiyon Fenerbahçe'yi, İstanbul'a dönüşünde, coşkulu bir taraftar topluluğu karşıladı. Havalimanında saatlerce takımlarını bekleyen binlerce taraftar, sarı-lacivertli ekibin saat 01.15 sıralarında havalimanına inmesinin ardından şampiyon futbolcuları omuzlara aldılar.
İstanbul'da takımlarını bekleyen Fenerbahçeli yöneticilerden MuratÖzaydınlı ve İlhan Ekşioğlu'nun, "Tek Yıldız Fenerbahçe" yazılı, 3 yıldız baskılı tişört giydikleri görülürken, bazı futbolcuların da sarı-lacivert peruk taktıkları dikkati çekti.
İzdiham yüzünden bir süre havalimanında bekleyen kafile, daha sonra taraftarların "İşte Efsane, İşte Şampiyon", "Büyük Başkan Aziz Başkan" tezahüratları eşliğinde üstü açık bir otobüsle Etiler'e doğru yola çıktı.
Yol boyunca taraftarlar, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Christoph Daum ve futbolcuları tezahüratlarıyla selamlarken, futbolcular da ellerindeki bayrakları sallayarak taraftarlarla birlikte coştular.

İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 5, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 3, Ümit Özat 1
TOPLAM: 9
Denizlispor'un kaleye attığı şutlar: Ersen Martin 2, Ömer Kerim Ali Rıza 2, Ali Akdeniz 1, Çağdaş Atan 1, Roman Kratochvil 1, Serhat Gülpınar 1, Timuçin Beyazıt 1
TOPLAM: 9

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Tuncay Şanlı 3, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 5
Denizlispor'un kaleye attığı şutlar: Ömer Kerim Ali Rıza 1, Serhat Gülpınar 1
TOPLAM: 2

İstatistik: Top kaybı
Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları: Márcio Ferreira Nobre 4, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 3, Tuncay Şanlı 3, Niyazi Serhat Akın 2, Selçuk Şahin 2, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 2, Ali Mehmet Güneş 1, Servet Çetin 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 19
Denizlispor'un yaptığı top kayıpları: Timuçin Beyazıt 5, Ersen Martin 4, Ömer Kerim Ali Rıza 4, Ali Akdeniz 3, Mustafa Keçeli 3, Levent Kartop 2, Serhat Gülpınar 2, Mikka Aleksi Multaharju 1
TOPLAM: 24

İstatistik: Top kapma
Fenerbahçe'nin kaptığı toplar: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 8, Stjepan Tomas 4, Ali Mehmet Güneş 2, Selçuk Şahin 2, Ümit Özat 2, Tuncay Şanlı 2, Fabio Luciano 1, Márcio Ferreira Nobre 1
TOPLAM: 22
Denizlispor'un kaptığı toplar: Mustafa Keçeli 4, Roman Kratochvil 3, Levent Kartop 2, Ömer Kerim Ali Rıza 2, Serhat Gülpınar 2, Timuçin Beyazıt 2, Ali Akdeniz 1, İhsan Burak Özsaraç 1, Mikka Aleksi Multaharju 1, Serdal Boyraz 1
TOPLAM: 19

İstatistik: İsabetli pas
Fenerbahçe'nin isabetli pasları: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 23, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 21, Ümit Özat 20, Márcio Ferreira Nobre 19, Selçuk Şahin 19, Ali Mehmet Güneş 18, Tuncay Şanlı 17, Niyazi Serhat Akın 16, Volkan Demirel 15, Fabio Luciano 13, Stjepan Tomas 10, Serhi Rebrov 1
TOPLAM: 192
Denizlispor'un isabetli pasları: Mikka Aleksi Multaharju 34, Çağdaş Atan 28, Roman Kratochvil 28, Ersen Martin 21, Mustafa Keçeli 21, Ömer Kerim Ali Rıza 19, Serhat Gülpınar 19, Souleymanou Hamidou 19, Timuçin Beyazıt 19, Levent Kartop 16, İhsan Burak Özsaraç 11, Ali Akdeniz 9, Özgür Bayer 8, Serdal Boyraz 1
TOPLAM: 253

İstatistik: İsabetsiz pas
Fenerbahçe'nin isabetsiz pasları: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 20, Stjepan Tomas 15, Niyazi Serhat Akın 14, Tuncay Şanlı 14, Ümit Özat 13, Ali Mehmet Güneş 9, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 9, Márcio Ferreira Nobre 8, Fabio Luciano 6, Selçuk Şahin 6, Volkan Demirel 5, Servet Çetin 1
TOPLAM: 120
Denizlispor'un isabetsiz pasları: Mikka Aleksi Multaharju 19, Timuçin Beyazıt 19, Mustafa Keçeli 14, Ersen Martin 13, Ömer Kerim Ali Rıza 11, Serhat Gülpınar 10, Souleymanou Hamidou 10, Çağdaş Atan 9, Ali Akdeniz 6, İhsan Burak Özsaraç 5, Roman Kratochvil 5, Levent Kartop 3, Özgür Bayer 3, Serdal Boyraz 1
TOPLAM: 128

İstatistik: Topla buluşma
Fenerbahçe'nin topla buluşmaları: Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 49, Tuncay Şanlı 44, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 43, Ümit Özat 41, Márcio Ferreira Nobre 40, Niyazi Serhat Akın 39, Stjepan Tomas 38, Ali Mehmet Güneş 36, Selçuk Şahin 33, Volkan Demirel 26, Fabio Luciano 23, Serhi Rebrov 3, Servet Çetin 2
TOPLAM: 417
Denizlispor'un topla buluşmaları: Mikka Aleksi Multaharju 62, Timuçin Beyazıt 49, Mustafa Keçeli 47, Ersen Martin 45, Çağdaş Atan 42, Ömer Kerim Ali Rıza 40, Roman Kratochvil 38, Souleymanou Hamidou 33, Serhat Gülpınar 32, Levent Kartop 24, Ali Akdeniz 22, İhsan Burak Özsaraç 17, Özgür Bayer 12, Serdal Boyraz 2
TOPLAM: 465

İstatistik: Korner kullananlar
Fenerbahçe'de korner kullananlar: Niyazi Serhat Akın 1
TOPLAM: 1

İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: Márcio Ferreira Nobre 1, Niyazi Serhat Akın 1, Selçuk Şahin 1, Tuncay Şanlı 1
TOPLAM: 4

İstatistik: Yapılan fauller
Denizlispor'un faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Márcio Ferreira Nobre 9, Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 6, Stjepan Tomas 4, Niyazi Serhat Akın 3, Selçuk Şahin 2, Ali Mehmet Güneş 1, Fabio Luciano 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1, Tuncay Şanlı 1
TOPLAM: 28
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 4, Niyazi Serhat Akın 3, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 3, Ali Mehmet Güneş 2, Fabio Luciano 1, Servet Çetin 1, Stjepan Tomas 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 16

İstatistik: Gol pozisyonu
Fenerbahçe'nin gol pozisyonuna giren futbolcuları: Tuncay Şanlı 4, Ümit Özat 1
TOPLAM: 5

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için (Genel görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için (Kutlama görüntüleri) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için (Kutlama + maçtan görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 4.bölümü için (Kutlama + maçtan görüntüler)tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 5.bölümü için (Maçtan görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 6.bölümü için (Tribünden görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 7.bölümü için (Soyunma odasından görüntüler) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 8.bölümü için (Şampiyonluk coşkusu görüntüleri) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 9.bölümü için (Şamdan'da kutlama görüntüleri) tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 10.bölümü için (Türk Basınında şampiyonluk) tıklayınız.

TARİH: 9 Mayıs 2004
STAT: Denizli Atatürk Stadı
SEYİRCİ: 15.000 kişi
HAKEMLER: Mustafa Çulcu (7), Selçuk Kaya (7), Baki Tuncay Akkın (7) , 4.Hakem: Çetin Sarıgül
DENİZLİSPOR: Souleymanou Hamidou (4), Levent Kartop (5) (Dk.46 İhsan Burak Özsaraç) (5), Çağdaş Atan (5), Timuçin Beyazıt (Kaptan) (6), Ali Akdeniz (5) (Dk.46 Özgür Bayer) (5), Mikka Aleksi Multaharju (4), Mustafa Keçeli (4), Serhat Gülpınar (5), Ersen Martin (4), Ömer Kerim Ali Rıza (6) (Dk.88 Serdal Boyraz) (5), Roman Kratochvil (5)
YEDEKLER: Süleyman Küçük, Göksel Akıncı, Hasan Ali Acar, İlker Avcıbay
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (9), Ali Mehmet Güneş (7), Stjepan Tomas (7), Fabio Luciano (7), Ümit Özat (Kaptan) (8), Niyazi Serhat Akın (6) (Dk.89 Mehmet Yozgatlı), Selçuk Şahin (7) (Dk.88 Servet Çetin), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (8), Tuncay Şanlı (7), Márcio Ferreira Nobre (6) (Dk.86 Serhi Rebrov), Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (7)
YEDEKLER: Recep Biler, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Olcan Adın, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GOLLER: (Dk.7) Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk (sağ ayak, pas Selçuk Şahin), (Dk.12) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Márcio Ferreira Nobre), (Dk.44) Ümit Özat (kafa, pas Niyazi Serhat Akın), (Dk.90) Tuncay Şanlı (kafa, pas Serhi Rebrov) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.45) Timuçin Beyazıt, (Dk.50) Ersen Martin, (Dk.64) Özgür Bayer, (Dk.81) Serhat Gülpınar (Denizlispor)
MAÇMETRE
DENİZLİSPOR   FENERBAHÇE
9 Şut 9
2 Kaleyi bulan şut 5
23 Serbest atış 32
0 Penaltı 0
7 Korner 1
27 Taç 29
28 Faul 16
1 Ofsayt 4
3 Gol pozisyonu 5
4 Sarı kart 0
0 Kırmızı kart 0
% 50 Topla oynama oranı % 50
0 Atılan goller 4

Bu sayfalar  Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI