Böyle derbi alkışlanır: 2-2
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbi, temposu, golleri, kartları ve tartışmalı
pozisyonlarıyla uzun yıllar unutulmayacak güzellikteydi. Dört golün de kafayla atıldığı maçta
hakem Muhittin Boşat, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 1’er penaltısını es geçti.
Sezonun ilk derbisinde adeta zaman durmuştu. Herkes saatlerini güneşin doğuşu ile birlikte
16.00'ya kurmuştu. Heyecan sabah saatlerindeki PAF maçı ile başladı. Stres o kadar yoğundu ki
genç futbolcular ağabeylerini aratmayacak sahneler yaşattılar.
Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki ilk derbide kazanan çıkmadı, ancak atılan 4 gol ve
futbolcuların gösterdiği kazanma azmi ayakta alkışlandı. İki ekip, şiddetli rüzgarın da
etkisiyle 28. dakikaya kadar pozisyon bulmakta zorlandı. Oyun, Batista’nın sert şutu,
Recep’in müthiş kurtarışıyla ısındı. 45’te Kemal’in kafa vuruşuyla öne geçen Fenerbahçe,
1 dakika sonra Elvir Baliç’in ortasında Arif Erdem’in uçarak yaptığı kafayla yıkıldı!
İkinci yarı da golle başladı. Kemal’in asistinde Hooijdonk kafayla ağları havalandırdı. Ancak
Fenerliler’in sevinci yine kısa sürdü. Santrayla oyunu başlatan Galatasaray, Prates’in şutunda
Hakan Şükür’ün kafasına çarparak kaleye giden topla beraberliği sağladı. Son yarım saatte konuk
takımın üstünlüğü vardı. Hooijdonk 86’da zoru başardı, topu kale yerine Mondragon’a nişanlayıp
skoru 2-2’de bıraktı.
Diğer fotoğraflar için tıklayınız.
İLK YARI
Galatasaray, seyirci ve saha avantajını iyi kullanarak, maçın başından itibaren Fenerbahçe'nin
üzerine gitmesine karşın istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. Dörtlü savunma uygulayan
Fenerbahçe'yi özellikle ortadan Volkan'ın çabalarıyla geçmeye çalışan sarı-kırmızılılar, Tomas
ve Luciano engeline takıldı.
Sol kanatta Baliç ve ona destek veren Ergün, istenilen ortaları yapamazken, sağ kanatta genç Sabri
ise yalnız kaldı. Zaman zaman Fenerbahçe kontraataklarında kalesinde tehlike gören evsahibi ekip,
devrenin son dakikasında Kemal'in golüne engel olamadı. Bu gole aynı dakika içinde Arif ile karşılık
veren Galatasaray, devreyi 1-1 berabere tamamladı.
İlk yarıda savunma ağırlıklı bir oyun sergileyen Fenerbahçe ise, geliştirdiği ani ataklarda ve
özellikle köşe atışlarından, Galatasaray kalesinde tehlikeler yarattı.
Bu yarıda rüzgarı arkasına alarak oynama avantajını da iyi değerlendiren ve rakibinden daha fazla
gol pozisyonuna giren sarı-lacivertliler, son dakikada Kemal ile öne geçmesine karşın, Arif'in
golüne engel olamayarak, soyunma odasına beraberlikle gitmek zorunda kaldı.
Sarı-lacivertlilerde bu sezon Ümit ilk kez orta alanda görev yaparken Daum, Kemal'i de sol
kanatta oynattı. Ayrıca savunmada Ümit'in yerine Tomas forma giydi.
DAKİKA 14: Selçuk'un arapasında, kaleci Mondragon Serhat'tan önce topa sahip olarak büyük bir
tehlikeyi önledi.
DAKİKA 28: Batista'nın yaklaşık 25 metreden sert şutunda, kaleci Recep uzanarak topu kornere
çeldi.
DAKİKA 29: Ümit'in sağdan ortasında, Van Hooijdonk'un ceza alanı içinden kafa vuruşunda top
az farkla yandan auta gitti.
DAKİKA 35: Petkov'un'un soldan köşe atışında, Luciano'nun penaltı noktası üzerinden kafa şutunda
Prates, topu kafayla kornere gönderdi.
DAKİKA 41: Soldan Serhat'ın ceza alanı içine gönderdiği topa, penaltı noktası üzerinde
Van Hooijdonk'un sert şutunda meşin yuvarlak Batista'dan döndü. Dönen topu Petkov kaleye gönderdi.
Bu kez kaleci Mondragon topa sahip oldu.
GOL DAKİKA 43: Sol kanatta Prates'ten kaptığı topla hareketlenen Kemal, çalımlarla ceza alanına girdi
ve kaleci Mondragon ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun çaprazdan vuruşunda, top Mondragon'dan
döndü. Pozisyonun devamında sağ kanattan Fatih'in ceza alanı içine gönderdiği topu, arka direkte Kemal
kafayla Mondragon'un ellerinin arasından ağlara göndererek, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
GOL DAKİKA 44: Bu golün hemen ardından Baliç ile hücuma çıkan Galatasaray, bu oyuncunun
soldan ortasında Arif'in ceza alanı içinde yaptığı şık kafa vuruşuyla eşitliği sağladı ve ilk
yarı 1-1 berabere sonuçlandı.
İKİNCİ YARI
Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Galatasaray kalesinde gördüğü golle maçta ikinci
şokunu yaşadı. Ancak ilk yarıda olduğu gibi 1 dakika sonra bu gole yanıt veren sarı-kırmızılılar,
yeniden moral kazandı. Galatasaray, oyunda bir türlü hakimiyet kuramazken, kanatlarda rakibine
büyük boşluklar verdi. Kalesinde birçok gol pozisyonu yaşayan sarı-kırmızılılar, son dakikalarda
Mondragon'un kurtarışıyla karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.
Fenerbahçe ise bu devrede akılcı bir taktik uyguladı. Rakip ceza sahasına geldiğinde çok etkili
olan sarı-lacivertliler, Galatasaray savunmasının açıklarını iyi değerlendirmelerine rağmen, bir
türlü 3. golü bulamadı. Son dakikalarda Van Hooijdonk ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamayan
Fenerbahçe, maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.
GOL DAKİKA 48: Sağdan Selçuk'un ortasında, Kemal arka direkte topu kafayla Van Hooijdonk'un önüne
indirdi. Hollandalı futbolcu da altıpas içinde yatarak kafayla meşin yuvarlağı ağlara göndererek,
Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi.
GOL DAKİKA 50: Galatasaray ilk yarıda olduğu gibi yediği gole hemen yanıt verdi. Bu dakikada Prates'in
yaklaşık 30 metreden sert şutunda dışarı doğru yönelen top, ceza alanı çizgisi üzerinde bulunan Hakan
Şükür'ün kafasına çarpıp, kaleci Recep'i şaşırtarak, Fenerbahçe filelerine gitti: 2-2.
DAKİKA 63: Sabri'nin sağda ceza alanı çizgisi üzerinden sert şutunda top üstten auta gitti.
DAKİKA 66: Ümit'in yaklaşık 25 metreden sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
DAKİKA 71: Serhat'ın soldan ortasında Luciano'nun ön direkteki kafa vuruşunda top üstten auta
gitti.
DAKİKA 80: Batista'nın ceza alanı dışından sert şutunda top yan direği sıyırarak auta çıktı.
DAKİKA 81: Kemal'in pasında ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Serhat, meşin
yuvarlağa vurmakta gecikince, Hakan Ünsal topu kornere atarak tehlikeyi önledi.
DAKİKA 85: Sağdan Ümit'in ortasında Semih'in yakın mesafeden yaptığı vuruşta top Bülent'e
çarparak kornere gitti.
DAKİKA 86: Soldan Kemal'in ortasında altıpas içinde topu kontrol eden Van Hooijdonk, savunmanın
ofsayt diye duraklamasından da yararlanarak, kaleci Mondragon ile karşı karşıya kaldı. Hollandalı
futbolcunun yakın mesafeden sert şutunda kaleci Mondragon'dan seken topu Suat Usta son anda kornere
attı.
DAKİKA 88: Hakan Şükür'ün arapasıyla sağdan ceza alanına giren Prates'in şutunda kaleci Recep
topa iki hamlede sahip oldu.
DAKİKA 89: Prates'in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Luciano topa elle
müdahale etti. Galatasaraylı futbolcuların bu pozisyonda penaltı itirazları karşısında hakem Boşat
"devam" kararı verdi.
DAKİKA 90: Hakem Muhittin Boşat, bu pozisyona yedek kulübesinde itiraz eden futbolcuları
sakinleştirmek için saha dışına kadar çıktı. Bu sırada itirazlarına devam eden Hasan şaş, hakem Boşat
tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, "Galatasaray 2 yarım pozisyondan gol buldu. Öne geçtikten hemen
sonra rakibe misafir takım olarak hediye sunduk. İlk 20 dakika hariç mükemmel oynadık" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, G.Saray karşısında elde edilen beraberliği
yorumlarak, "İlk 20 dakikadan sonra mükemmel bir oyun sergiledik. Bir puanı fazlasıyla
hakettik. 3 puan da alabilirdik, son dakikada elle kesilen pozisyonda maçı da kaybedebilirdik"
dedi.
G.Saray'ın yarım pozisyondan 2 gol bulduğuna dikkat çeken Alman çalıştırıcı, "Daha önce
rüzgardan şikayet eden G.Saray bu maçta rüzgarı da bir oyuncu olarak kullandı" diye konuştu.
Tribünlerin güzel bir maç izlediğini dile getiren Daum, "Takımım oturuyor" mesajını verdi.
Ümit Özat'ın orta alandaki futboluyla farklı bir bölgede de iyi bir alternatif olduğunu
kanıtladığına değinen Daum sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevineyim mi, üzüleyim mi bilemiyorum.
Fabiano'nun elle kestiği ve bizim verilmeyen penaltımız verilse, acaba gol olur muydu?
Bilemiyorum.
Öne geçtikten hemen sonra rakibe misafir takım olarak hediye sunduk. Devre arasında
konuştuklarımızı sahaya iyi yansıttık. Buna rağmen hatalarımız oldu. İyi bir takım olmak
istiyorsak, bu hataları en aza indirmeliyiz. Hatalardan iyi bir ders çıkarmamız gerekiyor."
Takımının sahaya yansıttığı oyun nedeniyle kırmızı kart cezalısı Tuncay'ın eksikliğini
hissetmediklerini vurgulayan Daum, ilk kez 11'de forma giyen Tomas'ın çok iyi bir performans
sergilediğini kaydetti.
Basın toplantısının başlamasıyla birlikte bir gazetecinin "Penaltı pozisyonunu değerlendirir
misiniz?" sorusu, Daum'u üzdü. Alman teknik adam, bu sorunun ardından şöyle konuştu: "Güzel
geçen bir maçın ardından yapılan değerlendirmelere, çok iyi pozisyonlar bulmamıza karşın
toplantıya penaltı pozisyonuyla başlamak üzücü. Bizim kaç tane penaltımızın çalınmadığını
konuşabiliriz. Girdiğimiz yüzde 100 gol pozisyonlarını konuşabiliriz. Bir takımın girdiği
yarım gol pozisyonlarından 2 golü nasıl yaptığını konuşabiliriz. Ama tabii ki konuşulan her
konu Luciano'nun topu elle kestiği pozisyona getiriliyor."
Alman teknik adam, Galatasaray'ın Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rüzgardan yakınmaması
gerektiğine de dikkati çekerek, "Rakibimiz rüzgardan yakınsa da bugün rüzgar onların bir
oyuncusu gibiydi" dedi. Daum son olarak, Galatasaray karşısında orta alanda görev verdiği
Ümit'in performansını da çok beğendiğini kaydederek, "Orta alanda Ümit ile birlikte
önemli bir silaha sahip olduğumuzu gördüm" diye konuştu.
FATİH TERİM'in açıklaması
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında,
özellikle hakem Muhittin Boşat'a yönelik eleştirilerde bulundu. Fatih Terim, geçen sezon 50-60
metreden, attıkları golü iptal eden hakemlerin, bu maçta ceza alanındaki bariz penaltıyı
göremediğini dile getirdi. Fatih Terim, "Maç 2-2 giderken, voleybol oynanır gibi smaç
yapılıyorsa, bu görülür. Burada müspet bir eylem var. Cezalandırılmalıydı. Luciano topa
smaç vurdu, hakem göremedi" dedi.
Galatasaray'ın kısa süre içinde ilginç şeylere maruz kaldığını kaydeden Terim, şunları söyledi:
"50-60 metreden arkada bulunan hakem tarafından golümüz iptal edildi. Niye hep bize oluyor?
Hakemlere dokunulmayacak, birşey söylenilmeyecek. O zaman bu tür pozisyonlardan sonra
antrenörlere ve futbolculara da birşey denmeyecek. Bu işler göbek atarken olmuyor. Çok şeylere
ağzımızı açmadık. Herkes herşeyi göremeyebilir. Ancak bu görülmeyecek birşey değildi. Şimdi
hakeme ceza verirler, 5-6 maç dinlendirirler. Böyle de bir ceza var. Bülent Yavuz, 'Hakemler
asar keser' demeyi bıraksın. Geçen sezon üstüste 5 maçımıza Mustafa Çulcu verildi. Biz birşey
demedik. Hakimin kararı bozuluyor, hakemin kararı bozulmuyor. Bu arkadaşların verdiği karar,
Allah'tan sonra bozulmayacak tek karar. Maalesef birşeylerin altında herhalde eziliyorlar."
Hasan'ın, atıldığı pozisyonda yalnızca, 'Hoca yeter artık. Artistliği bırak' dediğini kendisinin
de duyduğunu anlatan Terim, burada küfürün ve hakaretin bulunmadığını ifade ederek, "Bir takımın
üzerinde devamlı bunlar olursa, birşey de demeli. Bülent Yavuz güzel talimatlar veriyor. Maçtan
önce 'Hakemlere yardımcı olalım' diye haber yolluyor. Ancak kendisi başka talimatlar da versin"
diye konuştu.
Hakemlerin maçın kritiğini yapamayacaklarını ve yalnızca gördükleri pozisyonları
değerlendirebileceklerini belirten Terim, hakemlerin 'Galatasaray galibiyeti haketti' diyerek
böyle bir penaltıyı çalmama hakkın sahip bulunmadıklarını söyledi.
Terim, güzel bir derbi maçı yaptıklarını belirterek, karşılaşmayı iki tarafın da kazanma şansını
elde ettiğini dile getirdi.
İlk yarıda rüzgara karşı iyi oynadıklarını, ikinci yarıda da aynı biçimde Fenerbahçe'nin iyi
oynayıp, pozisyon bulduğunu kaydeden Terim, maçın son bölümlerinde 8 günde 3 maç oynayan
futbolcularında yorgunluğun ortaya çıktığını ve istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarını
bildirdi.
Takımda bazı oyuncuların yorgunluğunun iyice ortaya çıktığını kaydeden Terim, Volkan ve Baliç'in
de 90 dakikayı çıkaracak güçte olmadıklarını söyledi.
Takımın büyük bir bölümünün 5-6 yıl öncesine oranla değiştiğini anlatan Terim, "Birtakım
şeyleri yapmak için ortam bazen müsait olmuyor. Eski günlere dönmek için bir söz veremeyeceğim.
Ama en kısa süre içinde ben de bunu istiyorum. Tecrübeli olmak önemli, ancak yaş ortalaması
yüksek olunca bazı şeyler de her zaman olmuyor" diye konuştu.
Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum'un, maçta kendilerinin de penaltısının verilmediğinin
savunmasının hatırlatılması üzerine de "Daum'un görüşü beni ilgilendirmiyor. Herhalde ben başka
maçtaydım" demekle yetindi.
Terim, Mondragon'un, maça iyi başlamasına karşın ilk golü kötü yediğini söyledi. Kolombiyalı
file bekçisinin güvendikleri bir kaleci olduğunu vurgulayan Terim, "Bazen böyle şeyler üstüste
gelir. Kendisinin ilerki günlerde daha iyi oynayacağına inanıyorum" dedi.
Arif'i derbi maçlara alışkın bir oyuncu olduğu için oynattığını kaydeden Terim, attığı golde de
bu pozisyonda ortaya konulan organizasyonun güzel olduğunu söyledi.
MAÇIN HAKEMİ: Kader hataları
Muhittin Boşat genelde maçı soğukkanlı yönetmeye çalıştı. Faul kararlarında pek sırıtmadı, eşit
düdük çaldı. Ancak derbiye damgasını dört hatalı kararla vurdu. İlk yarıda Van Hooijdonk'un,
Bülent'e arkadan tekmesi kırmızı kartı gerektirirdi. Bir hava topunda Bülent'in, Van Hooijdonk'un
dengesini bozan faulu ise penaltıydı. Bülent'in, ceza sahası içinde Fatih'i düşürmesi de penaltıydı.
İkinci yarıda Hakan Şükür'ün kafa vuruşunu elle kesen Luciano'nun hareketi de penaltıydı.
Boşat, Fenerbahçe'nin 2, Galatasaray'ın 1 penaltısını vermeyerek Fenerbahçe'nin mutlak
galibiyetini engelledi. Hakem bu şekilde kader düdükleriyle ön plana çıktı.
MAÇIN HAKEMİ: Kemal Aslan (Fenerbahçe)
Karşılaşmanın en başarılı ismi, Fenerbahçeli Kemal Aslan’dı. Takımının ilk golünü atan,
ikinci golünde de Hooijdonk’a asist yapan genç yıldız, Tuncay Şanlı’nın yokluğunda hiç de
alışık olmadığı bir bölgede oynatılmasına rağmen müthişti. Kemal, 86. dakikada Hollandalı
golcüye bir de yüzde 100’lük pozisyon hazırladı. Ancak Pierre van Hooijdonk, o anda ağları
havalandıramadı.
GÖZE ÇARPANLAR
GALATASARAY
BATISTA: Alan savunmasında mükemmeldi. Hücuma çıkışlarında sert şutlarıyla etkili oldu.
BALIC: İyi oyunuyla dikkatleri topladı. Ancak maç eksiği nedeniyle ikinci yarıda yorulunca
yerini Hakan Ünsal'a bıraktı.
ARİF: İlk yarıda ayağına gelen bütün topları ya ezdi, ya yanlış yere gönderdi. Ancak
devrenin bitiminde attığı şık gol onu da, takımını da soyunma odasına başı dik yolladı.
HAKAN ŞÜKÜR: Galatasaray'ın ofansının yine bel kemiğiydi. Rakip defansı sürekli
yıprattı. Gerçi attığı gol biraz şans eseriydi ama yine de görevini tam yaptı.
FENERBAHÇE
RECEP: Soğukkanlılığı, hava toplarındaki yerinde zamanlaması ile göz doldurdu. Prates'in
önünden aldığı topla da mağlubiyeti engelledi.
TOMAS: Çabukluğu, iyi kademe anlayışı ile dikkat çekti. İlk kez on birde forma giymesine
rağmen sanki uzun yıllardır oynuyormuş gibi rahattı.
ÜMİT ÖZAT: Kaptan yeni yerini yadırgamadı. Zaman zaman hücuma yaptığı çıkışlarla
arkadaşlarına pozisyon hazırladı.
KEMAL: Genç futbolcu sol kanatta çok çalıştı. Hem ofans, hem defans anlayışını iyi
uygularken, arkadaşlarına olumlu paslar atarak etkili oldu.
NOTLAR
Özhan Canaydın, Aziz Yıldırım'ı aradı
Galatasaray Başkanı Canaydın, Aziz Yıldırım’a ‘İçiniz rahat olsun. Centilmenliğimizi ve
dostluğumuzu hiçbir olay bozmayacak’ dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, F.Bahçe Başkan Aziz Yıldırım'ı arayarak başarılar
diledi ve şunları söyledi: "Benim orda olmamam hiçbir şeyi değiştirmez. Sizin rahatça maçınızı
izleyip rahatça stattan ayrılmanız için yönetim olarak bütün önlemleri aldık. Ben de bütün
gelişmeleri yakından takip ediyorum. İçiniz rahat olsun. Centilmenliğimizi ve dostluğumuzu
hiçbir olayın bozmayacak ve böyle olayların çıkmaması için de bütün gücümüzle çalışıyoruz.
Kazanan tarafın kardeşlik ve dostluk olacağına inanıyorum. Sizin nezninizde Fenerbahçe'ye
başarılar dilerim".
Bülent Yavuz istifa etsin
G.Saray 2. Başkanı Ali Dürüst, penaltılarının verilmediğini ve Hasan'ın haksız yere kırmızı
kart gördüğünü öne sürerek, "MHK Başkanı Bülent Yavuz bu hatasını temizlemeli. Bu özürle veya
istifayla olur" dedi.
"Protokol tribününde oturmakla hakem hocası olunmaz. Geçen sezon 50 metreden golümüz verilmedi.
Şimdi de penaltımız verilmedi ve Hasan haksız yere kırmızı kartla cezalandırıldı. Hasan, küfür
etmediğine yemin ediyor. Bu maçta tam bir hakem faciası yaşandı.
Hakem haklıydı Bunlara artık sessiz kalmayacağız. Burada 9-10 milyon taraftarımız var.
Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Olaylar herkesin gözü önünde oluyor. Herkes dikkat etsin. Bülent
Yavuz'un, bu hatasını temizlemesini istiyoruz. Bu, özürle veya istifayla olur."
Nihat Özdemir: Galibiyeti kaçırdık
Nihat Özdemir, maç sonrası yaptığı açıklamada, golleri attıktan hemen sonra kalelerinde gol
gördüklerini hatırlatarak, "Son dakikalarda Serhat ve Van Hooijdonk ile goller kaçırdık.
Galibiyetle ayrılabilirdik ama beraberlik de iyi sonuçtur" dedi.
Gazetecilerin, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst’ün Merkez Hakem Kurulu Başkanı
Bülent Yavuz’u istifaya çağırmasıyla ilgili soruları üzerine Özdemir, "Hakem gayet objektif
hareket etti. O da insan, hataları olabilir. İlk yarıda Bülent’in Van Hooijdonk’a yaptığı
hareket ve son dakikadaki Luciano’nun pozisyonu penaltıydı. Hakem Boşat bu derbiyi yönetecek
kapasitedeydi" diye konuştu.
Özdemir, protokol tribünündeki olaylarla ilgili de şunları söyledi: "Protokol tribününde
sadece başkanımıza yer ayrılmıştı. Başkanımız da buna tepki göstererek, protokol tribününü
terk etti. Daha sonra vali bey araya girdi ve hep beraber bu tribüne geldik. Ayrıca bu
tribünde küfür olayı oldu. Hepimizin çok dikkatli olması lazım. Bu tribünde böyle olaylara
meydan verilmemeli. Biz kendi sahamızda başkan ile yöneticileri en iyi şekilde ağırlayıp
arabalarına kadar uğurluyoruz."
Mahmut Uslu: "Fatih Altaylı alkollüydü
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu ise, Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Fatih
Altaylı’nın alkollü olduğunu ve elinde viski bardağı bulunduğunu savunarak, Altaylı’nın
kendilerine ağza alınmayacak şeyler söylediğini savundu. Uslu, protokol tribününde, anaları ve
aileleriyle ilgili ağır sözlerin Altaylı tarafından söylendiğini öne sürerek, "Kendisiyle
görüştüm, yanlış yaptığını söyledim. Böyle şeylere herkesin dikkat etmesi lazım" dedi.
Fenerbahçe’nin bugün Galatasaray’ı ezdiğini ileri süren Uslu, "8 tane gol pozisyonumuz vardı.
Onlar 2 pozisyonda gol buldular. 2. gol rüzgarın yardımıyla oldu. Onlara Allah yardım etti"
diye konuştu.
Hakan Bilal Kutlualp
Yönetici Hakan Bilal Kutlualp de 3-4 farklı skorla kazanabilecekleri maçta 2-2 berabere
kaldıklarını kaydederek, "Oyunu istediğimiz gibi yönettik. Futbolu seyircilere Fenerbahçe
izletti" dedi.
Kutlualp, protokol tribününün sol tarafındaki locadan kendilerine sözlü ve fiziksel saldırı
olduğunu ve üzerlerine içki dolu bardaklar atıldığını söyledi.
Hasan Şaş: Küfür etmedim
Maçın 90. dakikasında 4. hakem Mustafa Çulcu'nun uyarısıyla kırmızı kart gören Hasan Şaş,
"En sevdiklerimin üzerine yemin ediyorum ki, Mustafa Çulcu'ya hakaret etmedim" dedi.
G.Saray-F.Bahçe maçının en ilginç olaylarından biri 89. dakikada gelişti. Luciano'nun ceza
sahasında topa elle müdahele ettiği pozisyonun 'es' geçilmesine sinirlenen sarı kırmızılı
futbolcular uzun süre hakem Muhittin Boşat'a itiraz etti. Bu sırada, Fatih Terim başta olmak
üzere G.Saray yedek kulübesindeki tüm futbolcular ve teknik heyet, saha kenarına kadar gelip,
hakemlerle diyaloğa girdi.
Bu gergin diyaloglar sonrasında 4. hakem Mustafa Çulcu'nun uyarısıyla hakem Muhittin Boşat,
G.Saray'ın yedekleri arasında yer alan Hasan Şaş'a kırmızı kart gösterdi. Sahadan atılmasına
sert tepki gösteren Hasan, sinirli bir şekilde soyunma odasına giderken, kırmızı kartın
haksız olduğunu söyledi. Mustafa Çulcu'ya birşey söylemediğini ileri süren tecrübeli
futbolcu, şöyle konuştu:
"Çulcu'ya birşey demedim. En sevdiklerimin üzerine yemin ediyorum ki, Mustafa Çulcu'ya hakaret
etmedim. Hakem annesinin, babasının, sevdiklerinin üstüne yemin etsin, 'Hasan bana küfür etti'
diye. Ben çıkıp yemin ederim, Çulcu delikanlıysa 'Hasan, ben kırmızı kart konusunda bu nedenle
uyarı yaptım' desin."
Maçtan sonra karşılaşmayı yöneten hakemler, 1.5 saat soyunma odasında bekletildi. Hakemler,
daha sonra çok geniş güvenlik önlemleri altında stattan çıkartılarak, eskortlar eşliğinde
ayrıldı. Bu arada G.Saraylı yöneticilerin ağır eleştirilerine hedef olan MHK Başkanı Bülent
Yavuz, karşılaşma sonrası stattan ayrılırken sinirli hareketleriyle dikkat çekti.
Hooijdonk: 2 penaltı vardı
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Hooijdonk, G.Saray'ın ve kendilerinin bir penaltısının
verilmediğini belirtirken, şöyle konuştu: "Takım olarak çok çok iyiydik. Ama ilk yarıda
Bülent'in bana yaptığı hareket de penaltıydı. Maçı biz kazanabilirdik."
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı, "Luciano'nun topa elle müdahelesinde hakem yanlış karar
verdi. Ancak, ilk yarıda Bülent'in bana yaptığı hareket de penaltıydı" dedi. Luciano ise,
"Topa kasten elle vurmadım. Elime çarptı" savunmasını yaptı.
Fenerbahçeli Pierre Van Hooijdonk, hakem Muhittin Boşat'ın her iki takımın birer penaltısını
vermediğini söyledi. Maçın son dakikalarında Galatasaray'ın kullandığı korner atışı sonrası
Luciano'nun topa elle yaptığı müdahelenin penaltı olduğunu belirterek, "Ancak maçın ilk
yarısında da Bülent'in bana yaptığı hareket penaltı olarak değerlendirilmeliydi" dedi.
Pozisyonun kahramanı Luciano ise hakem Boşat'ın doğru karar verdiğini savunarak, "Ben, elimi
topa dokunmak için uzatmadım. Hakan Şükür'le birlikte topa çıktık, ondan seken top elime çarptı.
Yani penaltı değildi. Zaten hakem de vermedi. Hakem vermediyse penaltı değildir" diye konuştu.
Galatasaraylı futbolcular da pozisyonun penaltı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştular:
Bülent Korkmaz: "Penaltıyı hakem görmedi, tüm Türkiye gördü. Hakem 'görmedim' diyor.
Havadaki bir topu görememe gibi bir durum söz konusu olamaz."
Hakan Ünsal: "Yüzde yüz penaltıyı vermediler. Hakemler geçen seneden beri hep bizim
aleyhimize çalışıyorlar. Bunların hepsi planlı."
Frank de Boer: "Orada rakibin elle müdahale ettiğini stattaki 80 bin kişi gördü ama iki
kişi göremedi. Diyecek birşey yok."
Maçın 89. dakikasında Prates'in soldan kullandığı korner atışına Hakan Şükür ile birlikte
yükselen Luciano topa elle müdahele etti. Galatasaraylılar'ın penaltı beklediği bu pozisyona
hakem Muhittin Boşat 'devam' kararı verince ortalık karıştı. Sarı kırmızılılar uzun süre
hakeme itiraz etti, ancak sonuç alamadı.
Fatih Altaylı olay çıkardı
Galatasaray eski 2. Başkanı Fatih Altaylı, derbide holigan gibiydi! Meşale yakan Altaylı’nın
küfür ederken savurduğu bardak Vali’ye isabet etti.
Geçen sezon Ali Sami Yen’de oynanan derbinin olay adamı Fatih Altaylı dün de Olimpiyat
Stadı’nda sahne aldı. Mehmet Cansun yönetimindeki Galatasaray’ın 2. başkanlığını yapan Altaylı
tribünlerde ve sahada yaşanan dostluk gösterisini locasında çirkinliğe taşıdı. Fatih Altaylı
ikinci yarıda bulunduğu locadan meşale yakıp, çıkış tüneline fırlattı. Elindeki içkisiyle
bağıran Altaylı Fenerli yöneticilere dönüp, "Bana geçen sezon yaptıklarınız hesabını
vereceksiniz" diye küfür etmeye başladı.
Fatih Altaylı’nın terbiyesizliğine ilk tepki, Fenerbahçe yönetiminin yedek üyesi Rahmi
Eyüboğlu’dan geldi.
Fatih Altaylı’nın küfürlerine Eyüboğlu, "Fatih bey ayıp ediyorsunuz. Biz burada misafiriz"
diyerek karşılık verdi. Fatih Altaylı ise küfürlerini sürdürerek elindeki viski bardağını
üzerine fırlattı. Ancak dolu viski bardağı İstanbul Valisi Muammer Güler’e isabet etti. Bunun
üzerine valinin korumaları, Altaylı’nın yanına giderek başka taşkınlık yapmasını engelledi.
Altaylı’nın meşale fırlattığı stat güvenliği tarafından rapor edildi.
Fatih Akyel, gazeteciyle tartıştı
Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasindan otobüse giderken Fatih Akyel bir televizyon
muhabiriyle tartisti.
Soyunma odasinin koridorlarinda basina açiklama yaparken, bir televizyon muhabirinin "Maçtan
sonra tribünlere dogru hareket yaptin. Nasil oldu?" biçimindeki sorusu üzerine, "Küfür
ediyorlar, biz de hareket yapiyoruz" dedi. Fatih, röportaj bittikten sonra, soruyu soran m
uhabire ters ters bakarak, "Böyle soru mu sorulur?" dedi. Muhabirin "Nasil soru soracagimi
sana mi soracagim" demesi üzerine, Fenerbahçeli futbolcu küfür etti. Özel güvenlik görevlileri
daha sonra Fatih’i olay büyümeden otobüse götürdü.
Sıcak su tartışması
Yılın derbisi bittikten sonra Fenerbahçeli oyuncular soyunma odasına gitti. Sarı-lacivertli
futbolcuların sıcak suyun akmaması üzerine odada beklemek zorunda kaldığı belirtildi.
G.Saray İkinci Başkanı Ali Dürüst ise "Sıcak su akıyor, taraflı haber yapılıyor" şeklinde beyanat
verdi. Ardından Fenerbahçeli futbolcu Kemal Aslan sıcak suların akmadığını ve tüm arkadaşlarının
duş almak için beklediğini ifade ederek Ali Dürüst'ü yalanladı.
10 yıl sonra gündüz maçı
Yılın ilk derbisinde G.Saray ile F.Bahçe, 10 yıl aradan sonra bir gündüz maçında karşı karşıya
geldi. 2 takım arasında gündüz saatlerinde yapılan son maç 1992-93 sezonunda yapıldı. Ligin 25.
haftasında Kadıköy'deki maçı Galatasaray 4-1 kazanmıştı. Ezeli rakipler, daha sonraki 36 maçta
gündüz saatlerinde karşı karşıya gelmemişti.
Derbide ilk heyecan
Maçta her iki takımda da çok sayıda oyuncu, şimdiki takımlarının formasıyla ezeli rakiplerine
karşı ilk kez forma giydi. Galatasaray'da De Boer, Baliç, Prates ve Sabri, Fenerbahçe'de ise,
Recep, Luciano, Tomas, Aurelio, Van Hooijdonk, Petkov ve Selçuk, ilk kez yeni takımlarında
derbiye çıktı.
TARTIŞMALI POZİSYONLAR
POZİSYON 1: Bülent, ceza alanında Hooijdonk'u düşürdü.
ERMAN TOROĞLU: İki futbolcu da topa bakıyor. İkisinin de topla oynama niyetleri var.
Penaltı değil.
POZİSYON 2: Bülent, Fatih'i ceza sahası içinde yere indirdi.
ERMAN TOROĞLU: Bülent, ayağını kaldırıp Fatih'in gole gitmesini engelledi. Hem penaltı,
hem kırmızı kart.
POZİSYON 3: G.Saray kornerinde Luciano topu eliyle kesti.
ERMAN TOROĞLU: Çok net ve kesinlikle penaltı.
Stjepan Tomas defansa hayat verdi
Luciano ile çok iyi anlaşan Hırvat futbolcu, Galatasaray'ın savunmayı göbekten delme
girişimlerinde mükemmel hamlelerle tehlikeleri başlamadan bitirdi. Kademelere iyi giren
Tomas, sanki 40 yıldır bu takımda oynuyormuş gibi rahattı. Alman hoca, Tomas'a savunmada
görev verirken, Ümit Özat'ı orta sahaya çekti, hafta başındaki idmanlarda 11'de denediği genç
Mahmut'u ise Hakan ve İsmail Güldüren'le birlikte 18 kişilik kadroya bile almadı. Gaziantep
maçını çözen isim olan Yusuf ise dünü yedek kulübesinde geçirdi.
Hakan Şükür yine golünü attı, Galatasaray kaybetmedi
G.Saray, Torinolu Şaban Hakan Şükür'ün gol attığı bir maçı daha F.Bahçe karşısında kaybetmedi.
Ezeli rakibi Fenerbahçe'ye dün 13. golünü atan Kral, takımını yenilgiden kurtarırken, Türkiye
Birinci Ligi'nde 198. golüne ulaştı.
Bu sezon Olimpiyat Stadı'ndaki tüm resmi maçlarda golle buluşan Hakan Şükür'ün, bundan önce gol
attığı maçlarda takımı Fenerbahçe'ye karşı 7 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.
Fabio Luciano'nun markajında görev yapan Kral, maç boyunca fazla etkili olamadı ancak Prates'in
bir şutunda topa dokunarak kaleci Recep'i avlamayı başardı. Bu sezon takımının gol yollarındaki
en etkili ismi olarak dikkat çeken Hakan Şükür, ligde geride kalan 6 haftada 4. golünü attı.
Sakaryaspor, Bursaspor ve Galatasaray formaları altında şimdiye dek lig maçlarında toplam 198
golü bulunan milli futbolcu, 2 gol daha atması durumunda, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Metin
Oktay ve Aykut Kocaman'ın ardından 200 gol barajına ulaşan 5. futbolcu unvanını alacak.
Celalettin Cerrah kızlarıyla geldi
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini kızları Gözde ve
Merve ile birlikte izledi. Beşiktaşlı olan kızları Gözde ve Merve’nin birine Galatasaray,
diğerine ise Fenerbahçe forması giydiren Cerrah, centilmenlik çağrısında bulundu.
GS'ın kendi evinde ilk kaybı
Galatasaray, bu sezon maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 3. lig maçında ilk kez
puan kaybetti. Daha önce Diyarbakırspor ve Gençlerbirliği’ni 2-1’lik skorlarla yenen
sarı-kırmızılılar, 2-2’lik Fenerbahçe beraberliğiyle ligde bu sezon 6. haftada 7. puanını
yitirdi. Galatasaray daha önce Bursaspor ile 2-2 berabere kalıp, Konyaspor’a 1-0 yenilmişti.
FB'nin galibiyet serisi bitti
Derbi maçta ezeli rakibi ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’nin 4 maçlık galibiyet serisi de
sona erdi. Ligde ilk maçında İstanbulspor’a yenilen, ardından oynadığı maçlarda Trabzonspor,
Elazığspor, Diyarbakırspor ve Gaziantepspor’u mağlup eden sarı-lacivertli ekip, Daum
yönetiminde bu sezon 5. puan kaybına uğradı.
Fenerbahçe'ye frikik yok
Derbi maçtan günler önce Galatasaray’a da frikik golü atıp atamayacağı tartışılan
sarı-lacivertlilerin golcü futbolcu Van Hooijdonk, sakatlıktan kurtulup son anda yer aldığı
maçta, takımının 90 dakika boyunca ceza alanı yakınlarında tek bir frikik atışı bile
kazanamaması nedeniyle bunu gerçekleştiremedi. Hollandalı futbolcu, takımının 49. dakikada
2. golünü kafayla atarak, bu sezonki 5. golünü filelere gönderdi.
Bu arada Daum tarafından bu maçta orta sahada görevlendirilen Ümit Özat, takımının 2. golünün
hazırlayıcısı oldu. Ümit, golden sonra takım arkadaşları birbirlerine sarılırken, sevincini
Alman teknik adama sarılarak paylaştı. Fenerbahçeli futbolcular ve yöneticiler 2-2 biten maç
sonrası taraftarlarına giderek, desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Medya ordusu izledi
Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde adeta bir
medya ordusu görev yaptı. Ezeli rakiplerin mücadelesi için TSYD’ye 24’ü yabancı toplam 295
gazeteci akredite oldu. Derbi maçı izleyen yabancı basın mensupları arasında İngilizler ilk
sırayı alıyor.
A Milli Futbol Takımı’nın 12. Avrupa Şampiyonası 7. Eleme Grubu’nda 11 Ekim’de grup liderliği
için İstanbul’da yapacağı İngiltere maçı öncesi "Ada" basını derbiye büyük önem verdi. İngiliz
devlet televizyonu BBC’den 4 kişilik ekibin yanısıra, bazı İngiliz gazetelerinin de yazar ve
muhabirleri de karşılaşmada görev yapıyor.
Öte yandan karşılaşmayı izleyen yabancı basın mensupları arasında İngilizler’in yanısıra,
Japon, Alman, Yunan, İspanyol ve Hollandalı gazeteciler de yer alıyor.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk derbi
Galatasaray ile Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ilk kez karşı karşıya geliyor. Ezeli
rakipler, resmi olarak bu sezon hizmete giren statta futbolseverlere ilk derbi heyecanını
yaşatıyorlar. Galatasaray ile Fenerbahçe, 94 yıllık geçmişlerinde bugüne dek 11 ayrı statta
birbirlerine rakip oldu.
Ezeli rakipler, geride kalan 343 maçta Taksim, Fenerbahçe, Şeref, İnönü, Ankaragücü, Ankara 19
Mayıs, Ali Sami Yen, İzmir Atatürk Statlarının yanısıra, özel maçlarda Almanya’da Offenbach,
Köln ve Frankfurt’un statlarında karşı karşıya geldi.
Derbi maçta seyirci rekoru kırıldı
80 bin 597 kişi kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan ilk derbi maçta toplam seyirci
rakamı 70 bin 125 olarak açıklandı. Bu rakam kayıtlara Birinci Lig maçında en fazla seyircinin
izlediği karşılaşma olarak geçti.
46. sezonunu geçiren Birinci Lig’de şimdiye dek rekor, yine aynı statta kırılmıştı.
Sarı-kırmızılı takımın bu sezonun ilk haftasında Diyarbakırspor ile Atatürk Olimpiyat
Stadı’nda yaptığı maçı 62 bin 600 kişinin izlediği yetkili kişiler tarafından açıklanmıştı.
Bu da kayıtlara rekor olarak geçmişti.
Lig tarihinde ayrıca, 1988-89 sezonunda, 30 Ocak 1989’da İzmir’de yapılan Altay-Fenerbahçe
maçını biletli 62 bin 200 seyirci izlemişti.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bundan önceki maçlardaki seyirci rekoru ise İzmir’de
kırılmıştı.
21 Ocak 1973’te İzmir Atatürk Stadı’nda yapılan Gazeteci Hasan Tahsin Kupası maçını ise
66 bin 701 seyirci izlerken, bu rakam, bugünkü maça dek, ezeli rakipler arasındaki bir maçı
izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçmişti.
Derbideki 70 bin kişilik rekor, lig dışında, özel maçlardaki rekora ise ulaşamadı.
Galatasaray ile Yunanistan’ın Olympiakos takımları arasında geçen sezon başında İstanbul
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan özel maçta satılan 79.144 bilet ise, lig maçları
dışında Türkiye rekoru olarak kayıtlara geçmişti.
Muhittin Boşat ile 5.kez
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun ilk derbisinin hakemi FIFA kokartlı
Muhittin Boşat, 2 takım arasındaki 5. karşılaşmasına çıktı. 1960 doğumlu İstanbul Bölgesi
hakemi Muhittin Boşat’ın daha önce yönettiği 4 maçta, her iki ekip de 2’şer galibiyet elde
etmişti.
Terim - Daum ilk kez
Derbi maçta Fatih Terim ile Christoph Daum, ilk kez birbirlerine rakip olacak. Ezeli rakiplerin
teknik adamları, takımlarının başında ilk kez karşı karşıya geldi.
İETT’den 400 otobüs
Sezonun ilk derbi maçı için İETT, otobüs sayısını 2 katına çıkardı. Sarı-kırmızılı takımın
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaptığı bundan önceki maçlarda tahsis edilen 200 otobüs sayısı, bu
kez 2 katına çıkarılarak 400’e yükseltildi.
Özlenen görüntüler
Atatürk Olimpiyat Stadı dün yıllardır özlemini çektiğimiz görüntülere sahne oldu. İki takım
taraftarı, sergiledikleri centilmence tavırlarla alkış alırken, günlerdir yaşanan endişeleri
de boşa çıkardı. Sabahın erken saatlerinden itibaren stada gelmeye başlayan Fenerbahçeli
taraftarları, Galatasaraylı taraftarlar stat önünde çiçeklerle karşıladı. Fenerbahçeli tribün
liderlerine Sarı-Kırmızı renklerde çiçekler veren Galatasaraylı taraftarlar, maçın centilmence
geçmesini dilediler.
Bu arada her iki takım tribün liderlerinin, polise yardımcı olarak taraftarların küfürlü
tezahürat yapmalarını engellemeye çalıştıkları gözlendi. Maç öncesi dostluk mesajları veren
her iki takım tribün liderleri "Hepimiz Türküz, düşman değiliz" diye tempo tuttu. İki takım
taraftarı, bundan önceki olayların anlamsızlığının altını çizerken, Fenerbahçeli taraftarlar
da, ikinci yarıda Kadıköy’de yapılacak maç öncesi Galatasaraylılar’ı çiçeklerle
karşılayacaklarının sözünü verdi.
Renklerin kardeşligi
Tribün dostlarinin maç öncesi gösterdigi dostlugun benzerleri, stat içinde de yaşandi.
Bir G.Sarayli taraftar, yarisi sari kirmizi, yarisi da sari lacivert renklerden oluşan formayi
giydirdigi oglu ile tribünlerde ilginç bir görüntü oluştururken, görenler, "Işte renklerin
kardeşligi" demekten kendilerini alamadilar.
İçimizdeki İrlandalı
F.BAHÇE taraftarları arasında İrlanda Cumhuriyeti'nden gelen bir futbolseverin de yer alması
dikkati çekti. İrlandalı taraftarın Liverpool sempatizanı olduğu ve merakından dolayı bu maçı
izlemeye geldiği öğrenildi. İrlandalı taraftar, sarı lacivertli taraftarlara dağıtılan
tişörtten giydi.
Köpekli tatbikat
Karşılaşmada görev alan özel güvenlik güçleri, maçtan önce taraftarlara sahaya girebilecek bir
kişiye köpeklerin nasıl saldıracağını "tatbikat şov"la gösterdi. Eğitilmiş köpekler, sahaya
girmeye çalışan temsili bir kişiye saldırarak, etkisiz duruma getirdi.
Rakamlar diyor ki
1- Galatasaray, Olimpiyat Stadı'nda ilk kez puan kaybetti. Ligde Diyarbakır ve Gençlerbirliği'ni,
vrupa'da CSKA Sofya'yı ve geçen sezon Olimpiakos'u deviren Cim - Bom, bu kez Fenerbahçe'ye
takıldı.
2- Hasan Şaş, Bülent Korkmaz'dan sonra bu sezon Galatasaray'da kırmızı kart gören 2. futbolcu
oldu.
1- Ligdeki son golünü geçen sezon 4 Mayıs 2003'te oynanan Trabzonspor maçında ağlara bırakan
Arif, sonraki 9 maçta tek gol atamamıştı. Golcü futbolcu 139 gün sonra Fenerbahçe'ye attığı
golle özlemine son verdi ve Sarı-Kırmızılı formayla 102. golüne ulaştı.
8- Galatasaray, en son geçen sezon 32. haftada oynanan Ankaragücü maçında gol yememişti. Sonraki
8 maçta ağlarından meşin yuvarlağı çıkartan Sarı-Kırmızılılar, bu karşılaşmalarda toplam 10
gol yedi.
8- Sarı-Kırmızılı kaleyi devraldığı ilk sezonda 6. hafta sonunda 5, ikinci sezonunda da 4 gol
yiyen Mondragon, bu yıl ise 6 maçta meşin yuvarlağı ağlarından 8. kez çıkartarak maziyi arattı.
5- Baliç, Arif'in golünde verdiği pasla bu sezon Galatasaray'da asist yapan 5. futbolcu oldu.
Kemal de Hooijdonk'un golünde Fenerbahçe'de asist yapan futbolcu sayısını 8'e çıkarttı.
6- Arif Galatasaray'da, Kemal de Fenerbahçe'de bu sezon gol atan altıncı futbolcular
oldu.
1- Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle Christoph Daum ve Fatih Terim Türkiye Birinci Lig'inde
ilk kez karşı karşıya geldi.
Ayakları durdu kafaları vurdu
Birer dakika arayla fileleri havalandıran Fenerbahçe'nin golcüsü Hooijdonk ile Galatasaray'ın
golcüsü Hakan Şükür, dünkü derbinin etkili oyuncularıydı... 90 dakika sahada kalan ve birer
kafa golüne imza atan iki yıldızın karşılaştırması yapıldığında Hooijdonk'un, daha etkili bir
istatistiğe sahip olduğu ortaya çıktı.
Hooijdonk 44, Hakan Şükür ise 13 kez topla buluştu. Bülent'in markajında oynayan Hollandalı
yıldız 19 olumlu pas kullanırken, 18 top kaybıyla maçı tamamladı. Hakan Şükür ise 8 olumlu
pasına karşılık 4 kez hata yaptı. İki usta ayak, birer kez ikili mücadeleden kazançlı çıkmayı
başardı.
Hooijdonk 6, Hakan ise 1 kez ikili mücadeleyi kaybetti. Hooijdonk 4 kez rakip kaleye şut
atarken, bunlardan ikisinde çerçeveyi buldu. Hakan ise tek şutunda ağları havalandırdı.
NE YAPTILAR?
Hakan Van Hooijdonk
Topla buluşma 13 44
İsabetli pas 8 19
Top kaybı 4 18
Kazandığı 2'li mücadele 1 1
Kaybettiği 2'li mücadele 1 6
Kaleye şut 1 4
Kaleyi bulan şut 1 2
Gol 1 1
İstatistik: Stjepan Tomas
Topla buluşma: 18
İsabetli pas: 14
İsabetsiz pas: 4
Top kaybı: 2
Yapılan faul: 1
Yaptığı faul: 0
İstatistik: Ofsayt
Fenerbahçe'nin ofsayta düşen futbolcuları: Selçuk Şahin 2, Kemal Aslan 1,
Niyazi Serhat Akın 1
TOPLAM: 4
İstatistik: Kaleye şut
Fenerbahçe'nin kaleye attığı şutlar: Niyazi Serhat Akın 4,
Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 4, Kemal Aslan 2, Fabio Luciano 1,
Ivailo Rumenov Petkov 1, Selçuk Şahin 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 14
İstatistik: Yapılan fauller
Galatasaray'ın faul yaptığı Fenerbahçeli futbolcular: Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 4,
Ivailo Rumenov Petkov 3, Kemal Aslan 2, Fabio Luciano 1, Fatih Akyel 1, Niyazi Serhat Akın 1,
Stjepan Tomas 1, Ümit Özat 1
TOPLAM: 14
Fenerbahçe'nin faul yapan futbolcuları: Niyazi Serhat Akın 6, Kemal Aslan 4,
Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 4, Fatih Akyel 3, Fabio Luciano 2, Selçuk Şahin 2,
Ivailo Rumenov Petkov 1, Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1
TOPLAM: 23
PAF maçı 1-1 bitti
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maç öncesi, 2 takımın Profesyonelliğe Aday
Futbolcular (PAF) Ligi'ndeki maçı 1-1 berabere bitti. İlk golü sarı kırmızılılar
kaydederken, Fenerbahçe, son dakikada eşitliği yakaladı.
Metin Oktay Tesisleri’nde iki ezeli rakibin PAF takımları arasında yapılan ve 1-1 biten mini
derbide ortalık karıştı. Mücadelede Galatasaray, Zayit’in golüyle öne geçti. Hakem Cem İpek
35. dakikada ev sahibinden Doğan’ı oyundan attı. İpek’in 90’da Fenerbahçe lehine verdiği
penaltıyı Zafer gole çevirdi. Sarı-Kırmızılı ekip maç sonrası hakeme isyan etti. Karşılaşmayı
Volkan, Frank de Boer, Arif, Bülent Korkmaz, Sabri, Suat Usta, Müfit Erkasap, Ahmet Ceyhan da
izledi. Bu arada B Genç Takımı da Maltepespor’u 6-0 mağlup etti.
PAF MAÇI
HAKEMLER: Cem İpek, Nail Erginger, Halil Kurt
GALATASARAY: Emrah *** - Görkem ***, Servet **, Doğan **, Kerem ** - Cihan **, İlhan **
(Sinan Dk.68 **), Zayit **** (Hakan Dk.55 **), Uğur ** - Zafer ** (Yusuf Dk.88 ?), Onur ***
FENERBAHÇE: Bekir ** - Fatih **, Can **, Kılınç **, Engin ** (Taylan Dk.46 ***) -
Ali Kemal **, Zafer ***, Mithat **, İskender ** - Tolga **, Olcan Adın ***
SARI KARTLAR: Serkan, Olcan (Fenerbahçe) ; Görkem, Kerem, İlhan, Zayit, Onur, Sinan,
Doğan (Galatasaray)
KIRMIZI KART: (Dk.35) Doğan (Galatasaray)
GOLLER: (Dk.10) Zayit (Galatasaray) ; (Dk.90) Zafer (penaltı) (Fenerbahçe)
Diğer fotoğraflar için tıklayınız.
|