Zirvenin efendisi: 3-0
G.Saray ve Trabzon'un 2'şer puan kaybettiği hafta sarı lacivertliler, Alex ile gol perdesini açtı. Rüştü,
Zafer Biryol'un penaltısını kurtardı, takımını ateşledi. Tuncay ve Nobre farka imza attı.
Kadıköy'de bu sezon 8 maçta 8 galibiyet aldı.
Fenerbahçe, dün gece Konyaspor'u farklı skorla yenerek, G.Saray ve Trabzonspor'un 2'şer puan kaybettiği 17. haftanın en
karlı takımı oldu: 3-0. Sarı lacivertli takım, bu kritik galibiyetle puan farkını 4'e çıkarırken, oynadığı güzel futbolla,
'Şampiyonluğun en büyük adayı benim' mesajını verdi.
Rüştü, çok kritik bir anda kurtardığı penaltıyla takımına hayat verirken, Aurelio kötü başladığı maçı iyi bitirdi. Alex
klas haraketleriyle alkışlandı. Serkan inanılmaz koştu, sağ kanadı Mehmet Yozgatlı ile iyi paylaştı. Selçuk, gösterişsiz
ama yararlıydı. Ümit Özat sol taraftan sık sık atağa katıldı, yaptığı ortalarla etkili oldu. Cezalı Luciano'nun yerine
görev yapan Önder ile Servet de genelde iyi oynadılar.
Fenerbahçe ilk yarının son maçını kendi seyircisi önünde oynadı. Amaç tatil moduna erken girmiş ve puan kaybetmiş
takipçileri Galatasaray ve Trabzonspor'la arayı açmak. Konyaspor'da ise amaç, devreye moralli bir sonuçla girmek.
Kendi sahasında puan kaybetmeyen Fenerbahçe karşısında, kolay gol yiyen ve gol atabilen Konyaspor vardı. Aynı zamanda
Konyaspor ligin en az top kazanan yani, rakibe oynama şansı veren takımlarından birisi ve savunma zaafları olan bir
takım. Konyaspor bu özelliğinin yanında ligin en az top kaybeden takımlarından birisi yani, rakip baskısında bile top
kaybetmeden pas yapabilen bir takım. Fenerbahçe maça klasik 4-2-3-1, Konyaspor ise 4-3-2-1 veya 4-5-1 diyebileceğimiz
sistemle sahaya çıktılar. Maçın 27. dakikasına geldiğimizde tam "Fenerbahçe de tatil moduna mı girdi?" derken, Alex'in
kaçırdığı bariz gol pozisyonu sonrası takım uyandı. Artan Fenerbahçe baskısı nitekim 37.dakikada yine Alex'in ayağından
kazandığı golle meyvesini verdi. "İlk yarı böyle biter" dediğimiz anda sürpriz penaltıyla Konyaspor bir şans yakaladı.
Galasaray maçında da formunu ispatlayan Rüştü, Zafer Biryol'un vuruşunu kurtararak takımına moral veren oyuncu oldu.
Fenerbahçe Tuncay'la maçın 47. dakikasında bulduğu golle maçı kopardı. Bu sürpriz erken gol Fenerbahçe'ye oyunu istediği
gibi çevirme imkanı verdi. Bu maçtaki ilginç olaylardan birisi de geldiği günden beri fazla top kazanmayan Alex'in ilk
kez fauller yapması ve sarı kart görmesiydi. Bu Alex'in maçlara artık yüreğini de koyduğunun göstergesiydi. Artık o da
Fenerli olmuştu. Konyaspor 67.dakikada Ernani'yi savunmaya alıp, Tayfun Türkmen'i ileri sürerek gol atmak için son
kozunu kullansa da bu hamle sonuç getirmedi. Fenerbahçe, Nobre ile son dakikada bulduğu penaltıyı yine aynı oyuncuyla
gole dönüştürerek maçı 3-0 kazandı. Konyaspor açısından oyun disiplininden kopmaması olumlu bir özellik. Fenerbahçe
açısından da rakiplerinin puan kaybettiği ilk yarının son maçında kazanarak, ikinci yarıya daha moralli girme imkanını
sağlamış oldu. Fenerbahçe ayrıca, bu galibiyetle Galatasaray maçını da telafi etmiş oldu.
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
İLK YARI
Süper Lig'de yapılan maçta Fenerbahçe, Konyaspor karşısında ilk yarıyı Alex'in attığı golle 1-0 önde tamamladı.
DAKİKA 3: Alex'in ceza yayı dışından kullandığı serbest vuruşta,top kaleci Özden'de kaldı.
DAKİKA 7: Ümit'in soldan ortasında ceza alanı içinde Nobre, kafaya vuramayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.
DAKİKA 17: Okan Koç sağ kanattan ortaladı. Zafer'in vuruşunda top ağlara gitti. Ancak Serdar Tatlı ofsayt
gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
DAKİKA 27: Sağdan ceza alanına girip son çizgiye kadar inen Serkan'ın içeriye çıkardığı topla penaltı noktası
üzerinde müsait durumda buluşan Alex'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
DAKİKA 31: Ceza alanı dışından sağ çaprazdan Selçuk'un sert şutunda, kaleci Özden son anda topu tokatlayarak
üstten kornere attı.
GOL DAKİKA 36: Tuncay'ın soldan ceza alanına ortasında, Nobre'nin üstünden geçen topu altı pasta kaleci Özden
kontrol etmeye çalışırken elinden kaçırdı. Pozisyonu takip eden Alex, meşin yuvarlağı Özden'in yanından filelere
göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
DAKİKA 45: Okan'ın ara pasıyla ceza sahasında hareketlenen Zafer Demir, Aurelio ile girdiği ikili mücadelede
yerde kalırken hakem Serdar Tatlı, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.
Atışı kullanan Zafer Biryol'un vuruşunda Rüştü'den dönen topu, Zafer bir kez daha kaleye gönderdi, Önder kale
çizgisinden meşin yuvarlağı kornere atarak mutlak bir golü önledi ve ilk yarı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüile sona erdi.
İKİNCİ YARI
GOL DAKİKA 46: Soldan ceza alanına giren Ümit'in çaprazdan sert şutunda, kaleci Özden'den dönen topu altı pasta
önünde bulan Tuncay, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0
DAKİKA 52: Selçuk'un soldan ortasında altı pasta Nobre'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
DAKİKA 54: Cem'in ceza alanı dışından sert vuruşunda, top yandan auta gitti.
DAKİKA 62: Alex'in ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.
DAKİKA 70: Ümit'in soldan ortasında ceza alanı içinde Alex'in kafa vuruşunda, top kaleci Özden'de kaldı.
DAKİKA 80: Alex'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Serkan'ın vuruşunda, top yandan auta gitti.
GOL DAKİKA 89: Soldan ceza alanına giren Ümit'in içeriye gönderdiği topla buluşan Nobre'nin vuruşunda, meşin
yuvarlak kaleci Özden'den döndü. Nobre, altı pasta topa bir kez daha hamle yaparken, kaleci Özden'in arkadan
ayaklarıyla yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Tatlı, penaltı noktasını gösterip Özden'i
kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.
Penaltı atışını kullanan Nobre, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek maçın skorunu belirledi: 3-0
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Konyaspor'u 3-0 yendikleri maçta Rüştü'nün kurtardığı penaltı atışını, maçın
kader anı olarak gördüğünü söyledi.
Soyunma odasında konuşulanları, ikinci yarı başlar başlamaz sahaya çok iyi yansıtıp 2-0'ı bulduklarını anlatan Daum, "Maçın
kader anı da bana göre kurtarılan penaltıdır. Tahmin ediyorum ki herkes farkında, birçok kulvarda mücadele eden oyuncumuz
var ve bu oyuncularımız artık iyice sınırlarını zorladılar. Ligin ikinci yarısında bu kulvarlara Türkiye Kupası da
eklenecek. Çarşamba günkü Uşakspor maçının da zor olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Maçtan sonra düzenlediği toplantıya, aldıkları galibiyet ve ilk yarının genelinde sergilenen başarılı performans nedeniyle,
takımı tebrik ederek başlayan Daum, "Umut ediyorum ki, çarşamba günü yapacağımız kupa maçında son kez bir gaza basarlar ve
istediğimiz neticeyi elde ederiz" dedi.
Alman teknik adam, ligin ikinci yarısı için yönetim kurulu ile bir görüşme yapacağını, bu görüşmede özellikle mücadele
edecekleri kulvarlarda sonlara doğru önemli maçlarda sorun yaşayabileceklerini anlatacağını ifade ederek, oyuncu transferi
istediği imasında bulundu.
Transfer konusunda bir zorlamasının olmayacağını kaydeden Daum, "Birçok kulvarda mücadele edeceğiz. Özellikle ikinci
yarının sonlarına doğru önemli maçlarda sıkıntı yaşamamak için önlemler almamız gerektiğini, yönetim kurulu ile
görüşeceğim" dedi.
Daum, takımının genç oyunculardan oluşan bir ekip olduğunu, kader belirleyecek önemli maçlarda tecrübeli oyunculara
ihtiyaç duyabileceklerini vurgulayarak, "Bu konuda bir istemim veya zorlamam yok. Yönetim kuruluna, karşılaşabileceğimiz
zorlukları anlatacağım. Şimdiye kadar birlikte başarılı çalışmak konusunda mükemmel geldik. Aynı şekilde devam etmek
istiyoruz. Aynı dili konuşarak ne yapacağımıza karar vereceğiz" şeklinde konuştu.
Alman çalıştırıcı, "Yönetimden, 'Fabiano'yu gönderip boş kalan yabancı kontenjanını başka bir oyuncu ile doldurabiliriz'
teklifi gelirse ne düşünürsünüz?" biçimindeki bir soruya da, "Her oyuncuya ihtiyacım olabilir. Uşakspor maçından önce bu
konuda yorum yapmak istemiyorum" diye yanıtladı.
Galatasaray Teknik Direktörü Hagi'nin Denizlispor maçından sonra yaptığı açıklamada, Denizlispor'un Fenerbahçe'den daha
iyi bir takım olduğu yönünde bir beyanatı olduğu belirtilerek, bu konudaki görüşlerisorulan Daum, "Söyleyecek bir şey
bulamıyorum. Aklıma bir şey gelmiyor. Futbolun içinde dostane bir ortam yaratmak için hepimizin sorumlulukları var. Ben
Hagi'nin futbolculuğunu hep hayranlıkla izledim. Teknik direktörlüğünde de başarılı sonuçlar alıyor. Her zaman antrenör
arkadaşlarıma olumlu bakan bir insanım. Sözlerimi de bu şekilde övgü ile noktalarım" diye konuştu.
Maçtan sonra sahada rejenarasyon çalışması yapan Fenerbahçe, pazar günü izin yapacak. Sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası
maçının hazırlıklarına pazartesi gününden itibaren başlayacak.
SAFFET SUSIC'in açıklaması
Konyaspor Teknik Direktörü Saffet Susiç, Fenerbahçe karşısında, oyuncuların hatası yüzünden kaybettiklerini söyledi.
Susiç, Türkiye'nin en iyi ekibine karşı oynadıklarını ifade ederek, "Biz mucize beklemiyorduk. İlk yarım saat iyi
oynadık. Birinci golü kaleci hatasından yedik, daha sonra penaltıyı atamadık. Bu şartlarda daha iyi bir sonuç
bekleyemezdik" dedi.
İlk yarının lideri Fenerbahçe'yi tebrik ettiğini söyleyen Saffet Susiç, sarı-lacivertlilerin şampiyonluğun en önemli
adayı olduğunu kaydetti. Susiç, bir gazetecinin "Maçta penaltı pozisyonları vardı, hakem hatalı mıydı?" şeklindeki
sorusu üzerine, "Hakem hata yapmadı, bizimfutbolcular hata yaptı" diye yanıt verdi.
MAÇIN HAKEMİ: Tatlı gergindi
Serdar Tatlı için kolay bir maçtı. Çünkü iki takım oyuncuları da iyi niyetli ve fair - play çerçevesinde mücadele ettiler.
Tatlı böyle bir ortamda ilk yarıda Zafer Demir'in, Aurelio'yla mücadelesinde yere düşmesine verdiği penaltıda hata yaptı.
Tatlı bir anlamda yardımcısının da kurbanı oldu. Fenerbahçe lehine çaldığı penaltı ve kırmızı kart doğruydu.
MAÇIN ADAMI: Selçuk Şahin ve Ümit Özat (Fenerbahçe)
Önce Selçuk Şahin, sonra Ümit Özat... Dün gece Fener'in yılmaz askerleriydi. Ön libero mevkiinde oynayan Selçuk futbol
adına yapılması gerekenleri eksiksiz sahaya yansıttı. Orta alanda oynayan Selçuk arkadaşlarına mükemmel paslar attı,
rakibin ataklarını kesti. Uzaktan vurduğu iki mükemmel şutun ise biri az farkla auta çıkarken diğerini kaleci Özden
kurtardı. Sağ ayaklı kaptan, sol bekte şiir gibi oynadı. İkinci ve üçüncü goldeki katkıları bir tarafa, gencecik Okan
Koç'u sık sık ters kanada yolladı.
NOTLAR
Selçuk Şahin: "Sezon bitmeden iş biter"
Fenerbahçe takımının futbolcusu Selçuk, sezonun ikinci yarısında fikstür avantajına sahip olduklarını dile getirerek,
bitime birkaç hafta kala şampiyonluğa ulaşacaklarını iddia etti.
Şu an için ligde avantajlarının bulunduğunu kaydeden Selçuk, "Galatasaray da bize karşı oynadığı futbolla ligde iddialı
olduğunu gösterdi. Galatasaray 100. yılında şampiyonluk istiyor. Bizi çok zorlayacaklar. Trabzonspor da çıkışta.
Galatasaray bizi zorlar ama benligin bitimine birkaç hafta öncesinde şampiyonluğumuzu ilan edeceğimize inanıyorum.
Fikstür avantajımızı iyi kullanmak istiyoruz" dedi.
Selçuk, Galatasaray maçını kaza olarak gördüklerini dile getirerek, kendi sahalarında puan kaybetmediklerini ve
Konyaspor'u da yenerek yollarına devam ettiklerini ifade etti.
Sezon başından beri sırasını beklediğini de vurgulayan Selçuk, "Her oyuncu oynamayınca üzülür. Ben bu üzüntümü
kimseye belli etmedim ve içimde yaşadım. Arkadaşlarıma da her zaman destek verdim. Çünkü surat asmanın kimseye faydası
olmaz. Aslında futbol hayatım boyunca hiç yedek kalmadım. Bu duyguyu Fenerbahçe'ye gelince yaşadım. Sakat oyuncularımız
var, herkes şans bulabiliyor. Bu şansı iyi değerlendirenler de devamlı oynuyor" diye konuştu.
Tuncay'dan transfer açıklaması
Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Tuncay Şanlı, Avrupa'ya transfer olma hedefinde düşünce olarak farklılıklar olduğunu
ifade ederek, "Artık sadece Fenerbahçe ve Türk futboluna faydalı olmaya çalışıyorum" dedi.
Tuncay, Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, hedefleri olan bir futbolcu olduğunu anlatarak, "Ancak, şu anda
(Avrupa'ya transfer olmayı hedefliyorum) diyemem. Düşüncelerimde farklılık var. Hedefim, takımım için başarılı olmak,
Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye hizmet etmek istiyorum. Transfer teklif edecekler, bana değil başkanıma gidecekler,
çünkü benim mukavelem devam ediyor" dedi.
Galatasaray maçından sonraki eleştirilerin normal olduğunu kaydeden Tuncay, "Bu gayet normal. Kaybettiğin zaman olur,
biz her zaman eleştiriye açığız. O maça bakarsan, bir kişi değil, takım olarak maçı kaybettik. Bireysel olarak kimse her
şeyi yapamaz. Galatasaray maçındane ben, ne de takım olarak istediğimiz şeyleri yapabildik" dedi.
Tuncay, Konyaspor maçından sonra yöneticilerin soyunma odasına gelip kutladığını, Galatasaray maçında alınan mağlubiyetten
sonra da soyunma odasına gelip destek verdiğini dile getirerek, "İlk yarıyı iyi kapattık. Kupa maçımızı da alıp devre
arasına mutlu girmek istiyoruz. Şampiyonu belirlemek, şampiyon olduk demek yanlış olur. İkinci yarı ne olacağı belli
olmaz, biz her maça şampiyonluk havasında çıkıyoruz, kazanmak istiyoruz. Yöneticilerimiz de bize en iyi şekilde destek
veriyor" dedi.
Marco 'Penaltı' dedi
Fenerbahçe'nin savunmadaki etkili isimlerinden Servet, ilk yarının sonunda Aurelio'nun tartışmalara neden olan penaltı
pozisyonuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Penaltıyı Marco'ya sorduk. Penaltı olduğunu söyledi.' Konya karşısında
zor da olsa galip geldiklerini ifade eden milli oyuncu, 'Sıra Türkiye kupası'nda. Hiç mağlubiyetleri yok. Böyle maçlara
çok iyi konsantre olmalıyız. Geçmişte Fenerbahçe iki kez böyle takımlara elenmiş. İnşallah aynı hataya düşmeyiz' dedi.
Marco Aurelio: "Yukarıda ALLAH var Tatlı!"
G.Saray derbisinde eksikliği hissedilen Aurelio, Konya karşısında yine kusursuzdu. Brezilyalı neden olduğu penaltıya ise
uzun süre itiraz ederken Zafer atışı kaçırınca elini yukarı doğru kaldırıp Serdar Tatlı'ya adeta "Yukarıda Allah var.
Adalet yerini buldu" dedi. Marco Aurelio, Ümit ve Tuncay çıkınca kaptan oldu.
Rüştü gerçeği
Haftalardır F.Bahçe'nin en iyisi olan tecrübeli kaleci, dün de çıkardığı penaltı ve kurtarışlarıyla vitrindeydi. Tribünler
dakikalarca onu alkışladı.
Sezon başında F.Bahçe'ye gelirken, soru işaretleriyle karşılanan Rüştü, ne kadar önemli bir isim olduğunu dün bir kez daha
gösterdi. Üstün performansı sonrası uzun süre onu alkışlayan taraftarlar, artık Rüştü'yü yeniden ve bütünüyle
kabullendiklerini gösterdiler. Geçtiğimiz haftaki G.Saray maçında takım dökülürken, sahanın en iyisi olarak alkışlanan
Rüştü, dün Zafer Biryol'un penaltısını kurtararak belki de 3 puanı imzaladı.
Penaltı vuruşunda reflekslerini konuşturan, yan toplarda tecrübesini gösteren ve savunmasını çok iyi yöneten Rüştü,
sadece taraftarın değil, kenardaki hocası Daum'un da alkış ve övgüsünü aldı. Rüştü, o kadar güven veriyordu ki, bir
ara taç atışı sırasında kalesini boşaltarak yaptığı hata bile taraftarlarca tebessümle karşılandı. Yıldız futbolcu,
maç sonrası penaltı kurtarmasının güzel olduğunu söylerken, "Ama daha önemlisi devreyi galibiyetle kapatmak" dedi.
Zafer Biryol'un konfeti isyanı
Fenerbahçe maçında ilk yarının son dakikasında penaltı kaçıran Konyasporlu Zafer Biryol, kalenin önündeki konfetiler
yüzünden, penaltı attığı pozisyonda ne kaleyi, ne de kaleciyi görebildiğini iddia etti.
Zafer, "Her zaman atacağız diye bir şey yok, bugün de kaçardım. Skorda 1-1'i yakalasaydık, pek tahmin etmiyorum ama
buradan 1 puan alabilirdik. Kaleciyi ve kale direğini bile göremedim, konfetiler parlıyorlardı. Top da zor görünüyordu.
Ceza alanında da birpozisyonda bu parıltılardan dolayı topu bile göremedim" dedi.
Fenerbahçe'den korktuklarını belirten Zafer, "Türkiye'de bu futbolcular çok ön plana çıkartılıyor, arkadaşlarım ve kulüp
bundan etkileniyor. Onları büyük gördüğümüz için kaybettik, yoksa Fenerbahçe bugün iyi oynamadı. İyi oyunculara sahipler
ama, bugün sonuç 3-0 olmamalıydı. Kaçırdığım penaltı gol olsaydı bile biz Fenerbahçe'yi yenemezdik" açıklamasını yaptı.
Konyaspor kalecisi Özden de 1 puan için İstanbul'a geldiklerini söylerken, yedikleri ilk golde kendisinin hata
yaptığını söyledi.
Serdar Tatlı'nın açıklaması
Maçın hakemi Serdar Tatlı ise, karşılaşmanın geç başlamasının kendileriyle alakalı olmadığını belirterek, "Çizgiler
görünmez hale gelmişti, temizlenmesi için 10 dakika bekledik" dedi.
10 dakika geç başladı
Maçı başlatma hazırlığındaki hakem Serdar Tatlı, 15 kağıt fırlatma makinasından zemine düşen kağıtlardan dolayı saha
çizgilerini göremeyince görevlilerden yardım istedi. Görevliler, sahayı elektrik süpürgesi ve süpürgelerle temizlemeye
çalıştı. Tüm sahayı temizlemek çok zaman alacağından sadece çizgi üzerleri temizlendi ve 10 dakikalık gecikmenin
ardından Tatlı, maçın startını verdi.
Konfeti engeli
Fenerbahçe sahaya çıkarken, bu sezon Şükrü Saracoğlu'nda ilk kez bir uygulama yapıldı. Sahanın kenarlarına yerleştirilen
makinelerden konfeti fırlatıldı. Konfetileri temizlemek için görevliler elektrik süpürgesi kullanmalarına rağmen çizgiler
tam olarak görünmediğinden karşılaşma 10 dakika geç başladı. Bu arada taraftarlar maraton tribününde ilginç pankartlar
açtı. "Burası Kadıköy, burada küfür yok", "Başkan'a edilen küfürlerin hesabı sorulacak" yazarak, ezeli rakipleri
Galatasaray'a göndermede bulundular.
Talimat ne diyor?
Karşılaşmanın geç başlaması, F.Bahçe'nin ceza alıp almayacağı tartışmasını beraberinde getirdi. Çünkü Futbol Disiplin
Talimatı'nın 'Saha Olayları' başlığı altındaki 33. Maddesi'nin son paragrafında aynen şu ifadeler yer alıyor: "Müsabaka
öncesi ve/veya devamında her ne şekilde olursa olsun yabancı cisimlerin yoğun surette sahaya atılması nedeni ile
müsabakanın başlamasına ve/veya devamına engel olunması halinde bu fiil nedeni ile olaya sebebiyet veren seyircilerin
taraftarı oldukları kulübe/kulüplere müsabakadan men cezası verilir."
Küfüre tepki
Taraftarlar geçen hafta derbi maçta başkan Aziz Yıldırım'a yönelik yapılan küfürlü tezahüratlara tepki gösterdi.
Taraftarlar maraton üst tribününde 'Burası Kadıköy burada küfür yok' ve 'Aziz başkana edilen küfürlerin ve
Fenerbahçe'ye yapılanların hesabı sorulacak' şeklinde yazıların yer aldığı pankart açtı.
Küfür yok merdiven boş
Taraftar, Yıldırım'ın çağrısına uydu. Ama hakeme 'Salak' diye bağırmaktan geri kalmadı.
F.Bahçeli futbolseverler, başkan Aziz Yıldırım'ın "Maça gelin, şov yapın" çağrısına uydu. Son haftalarda 20 binin altında
kalan seyirci sayısı dün 23.403'u buldu. Taraftarlar, küfür yüzünden bu sezon 4 kez para cezası almalarına rağmen "Burası
Kadıköy burada küfür yok" yazılı pankartı açtılar. Stat hoparlörlerinden sürekli olarak "Küfür etmeyin; merdivenleri boş
bırakın; kendi koltuğunuza oturun" anonsları yapıldı. Gerçekten de maç boyunca hiç küfür duyulmadı. Merdivenler boş
bırakıldı. Hakem Serdar Tatlı, penaltı kararını verdiğinde kapatılmış olan pankart yeniden açıldı. Taraftar kararı
sadece 'Yuh' sesleriyle protesto etti. İkinci yarıda ise Tatlı'nın her kararında taraftarlar "Salak" diye tempo tuttu.
Son dakikada kazanılan penaltıda ise "Serdar Tatlı kaleye" tezahüratı yapıldı.
Fenerbahçe 17, Konyaspor 15 kişi
Fenerbahçe ve Konyaspor takımlarında sakatlıklar ve kart cezaları nedeniyle 5'er futbolcu kadroda yer alamadı.
Sarı-lacivertlilerde kart cezalısı Luciano, sakat olan Van Hooijdonk, Kemal, Deniz ve Serhat, konuk ekipte ise cezalı olan
Yasin, sakatlıkları bulunan Altan, Domoraud, Muhammed Hanifi ile Mehmet Yılmaz kadroda yer almadı. Eksikler nedeniyle
Fenerbahçe sahaya 17, Konyaspor ise 15 futbolcuyla çıktı.
Uyanıklık işe yaramadı
Karşılaşmanın 21. dakikasında ceza sahasını terkedip, topu taca atan Rüştü, rakibin atışı erken kullanmasını önlemek
amacıyla topu eline alarak kalesine koşmaya başladı. Bu sırada Konyalı oyuncular tacı başka bir topla kullandı. Sahada
iki top olmasına rağmen, hakem Serdar Tatlı oyunu devam ettirdi.
Hep beraber tribüne
Taraftarlar, Fenerbahçe takımı ısınmak için sahaya çıktığında Rüştü ile Volkan'a tezahürat yapıp elele tribünleri
selamlamasını istedi. İki kaleci de bu çağrıya uyup, tribünleri selamladı. Sarı-Lacivertliler, daha sonra "Bütün takım
elele, hep beraber tribüne" tehazüratıyla takımı çağırdı.
Serkan da sakatlandı
Şanssızlıklar Fenerbahçe'nin yakasını Konyaspor maçında da bırakmadı. Van Hooijdonk, Deniz Barış ve Kemal Arslan'ı
sakatlıkları nedeniyle oynatamayan Fenerbahçe'de Serkan da 82. dakikada sakatlanarak yerini Fabiano'ya bıraktı. Her
zaman olduğu gibi çok kaşan milli futbolcu, Alex'ten aldığı pasla ceza sahasına girdi. Şutunu attıktan sonra defansla
çarpışınca sakatlandı.
Fabiano yolcu
Dün de 83 dakika yedek oturan sambacıyı, Daum gözden çıkardı. Yerine en büyük aday Wederson.
F.Bahçe'de hayal kırıklığı yaratan Fabiano'nun devre arasında bileti kesiliyor. Hafta arasında bu oyuncuyu ilk 11'de
deneyen Daum dün yine yedek oturturken kulislerde bu durum, 'Daum, Fabiano'nun biletini kesti' diye algılandı. 83.
dakikada sakatlanan Serkan'ın yerine mecburen oyuna giren sambacı ocakta gönderilecek.
Fabiano'nun gidişiyle boşalacak yabancı kontenjanı için şu anda en güçlü aday ise Ankarasporlu Wederson. Sürati ve
tekniği ile dikkat çeken sambacı için yönetimin, Ankaraspor ile anlaştığı belirtiliyor. Transferde son kararı Daum
verecek. Alman hoca onay verirse Wederson alınacak, aksi halde başka isimlere yönelinecek.
Stat "Fener" koktu!
Konyaspor maçını izlemek üzere Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelen taraftarları güzel bir sürpriz bekliyordu. Kulüp tarafından
görevlendirilen kızlar, tribünlere çıkan taraftarlara "Fenerbahçe Parfümü" sıktı. Böylece Saracoğlu, Fenerbahçe koktu.
Karaborsayla savaş
Stadın çevresinde yapılan kameralı kontrollerde çok sayıda karaborsacı tespit edilince taraftarlara, "Gişelerde
yeterince bilet var. Karaborsaya rağmet etmeyin" uyarısı yapıldı. Bu arada stat içinde korner noktaları arkasına
konulan dört güvenlik direği dikkat çekti. Direklerdeki kameralarla stadın her bölümü yakın kontrol altına alındı.
Yıldırım'dan izin çıkmadı
Tuncay Şanlı için Juventus, Milan, Arsenal ve Manchester United'dan gelen astronomik transfer tekliflerine
Fenerbahçe Başkanı, "Hayır cevabı" verdi.
Manchester United maçındaki müthiş performansı nedeniyle Avrupa kulüplerinin iştahını kabartan ve bir anda gündeme oturan
Tuncay Şanlı'ya, Başkan Aziz Yıldırım'dan izin çıkmadı. Başta Juventus, Milan, Arsenal ve Manchester United olmak üzere
birçok ünlü takımın, Fenerbahçe'nin resmi olarak kapısını çaldığı ancak olumlu yanıt alamadığı öğrenildi.
Fenerbahçe ile üç yıllık sözleşmesi bulunan Tuncay Şanlı için Yıldırım'ın gelen astronomik teklifleri, "Şu an bu oyuncumuzu
satmayı düşünmüyoruz" diyerek geri çevirdiği belirtildi. Milli oyuncu da transferi ile ilgili olarak, "Düşüncelerimde
farklılıklar var. Artık sadece Fenerbahçe ve Türk Futbolu'na faydalı olmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin beyni Alex değil Aurelio
İspanyol Equipa gazetesine Fenerbahçe'yi anlatan Beşiktaş Teknik Direktörü Del Bosque, 'Takımın beyni bence Alex değil
Aurelio. Çok koşuyor ve pas yüzdesi de oldukça yüksek. Daum'un gizli oyun kurucusu' dedi.
Beşiktaş'ın İspanyol teknik direktörü Vicente Del Bosque, ülkesinde yayımlanan Equipa gazetesine, UEFA Kupası 3. turunda
Real Zaragoza ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'yi anlattı. Sarı lacivertli ekibin bireysel yetenekleri üstün olan
futbolculardan kurulu olduğunu vurgulayan Del Bosque, özellikle ileri uçtaki oyunculara dikkat edilmesi gerektiğini
söyledi. Fenerbahçe'nin bazı oyuncularını analiz eden Vicente Del Bosque, şu yorumu yaptı:
DEFANS: Rüştü, Türkiye'nin tartışmasız 1 numarası. Servet, iri yarı vücuduyla ağır, ancak sağlam. İyi bir görev adamı.
Luciano, Brezilyalılar'ın en sağlamı. Ofansif yönü kuvvetli, sürekli ileri çıkarak kafa golleri arıyor.
ORTA SAHA: Takımın beyni bence Alex değil Aurelio. Çok koşuyor ve pas yüzdesi de oldukça yüksek. Daum'un gizli oyun
kurucusu.
FORVET: Tuncay sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en tehlikeli forvet oyuncusu. Takımın yıldızı ise Alex. En azından
öyle görünüyor. Ama, ben yine de Aurelio diyorum. Alex olağanüstü bir sol ayağa sahip ve teknik bir oyuncu.
PAF'lar galip
Deraağzı Tesisleri'nde oynanan PAF maçını Fenerbahçe 4-1 kazandı. Konyaspor önünde üç puanı getiren golleri Emrah, Ilgar,
Güven, Mithat (pen.) attı. Konuk ekibin tek golü Soner’den geldi.
İstatistik: Kaleye şut
Konyaspor'un kaleye attığı şutlar: Zafer Biryol 3, Cem Karaca 1, Okan Koç 1, Tayfun Türkmen 1, Zafer Demir 1
TOPLAM: 7
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Konyaspor'un kaleye attığı şutlar: Zafer Biryol 2
TOPLAM: 2
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Rüştü Reçber |
|