FENERBAHÇE'NİN 2004-2005 SEZONU 21.HAFTA ANALİZİ

7 bela Fener: 7-0
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0

Sarı lacivertli takım, düşme hattındaki rakibini 7 golle darmadağın ederken, en farklı galibiyetini aldı. Fenerbahçe'nin golleri Nobre (2), Ümit Özat, Alex, Tuncay, Aurelio ve Serhat'tan geldi.

Real Zaragoza şokundan sonra bu galibiyet ilaç gibi geldi. Lider Fenerbahçe, Kayserispor karşısında sezonun en farklı galibiyetini alarak, hem zirvedeki yerini korudu hem de perşembe günkü rövanş maçı öncesi moral depoladı: 7-0.

Maçın belki de en keyif verici anı ilk yarının uzatma dakikasındaydı. Ümit'in şık topuk pasıyla Anelka'yı ceza sahası sol çaprazında topla buluşturuşuyla başlayan. Fransız'ın güzel şutunun ters direkten dönüşü ve Alex'in dönen topa vuruşunun yine direğe çarpıp tüm kale çizgisini kat ederek golden uzaklaşması. Bu tribünlere bir golden daha fazla heyecan verdi. Bu hoşluğun içinde en fazla alkışı hak eden oyuncu da kaptandı. Basit, rafine oyununu bu pozisyonda olduğu gibi tüm maçta da gösterdi. Hem de uzun süre sonra yine çapa olarak oynarken. Yeri değişen sadece o değildi. Daum, Luciano'nun yokluğunda Servet dışında tüm savunmayı değiştirmişti. Geri dörtlüde üç, defansif altılıda dört yerin sahipleri yeniydi. Bunun doğal sonucu, başlangıçta daha az üretken Fenerbahçe'ydi. Yine başlarda iyi savunma yapan Kayseri'yi geçmekte zorlandılar. Ümit'in bindirmelerle çok iyi kullandığı sol kanatta Deniz hücum yönünde yoktu. Serkan'ın tüm sağ kanattan sorumlu oluşu ise ona fazla yük bindiriyordu. Kayseri tüm bunlara rağmen hiçbir şey üretemedi. Maç boyunca ceza sahası içinden doğru düzgün şut çekemediler.

Fenerbahçe'nin tıkanışını iki numaralı çilingir Ümit açtı. 22'de Nobre'yle verkaçı sonrası çektiği güzel şuttan bir dakika sonra aynı yerden denemesi maça sonradan damgasını vuracak kaleci Mehmet Ali'nin bakışları arasında gol oldu. Ve rahatladılar. Daum, Ümit'i Serkan'a yardıma gönderdi. Deniz'in faaliyeti az da olsa arttı. Kayseri hemen teslim oldu. Belli ki düşmekten çok korkmuyorlar. Nasıl olsa Erciyes geliyor. Bir isim ve forma değişikliğiyle yine Süper Lig'de kalabilirler. Alex rahatlamıştı. Pozisyonlar geliyordu. 35'te Alex'in, 43'te Anelka'nın şutları gole yakındı. Daum ikinci yarıda kaptanı sola gönderdi. Nobre ise sağ kanatta Serhat'ın yerindeydi. Kayseri savunmasının aklını böyle karıştırıp savunmayı geniş alanda yapmaya zorluyordu. Pini Balili'nin oyuna girişiyle hücuma yönelen konuk ekibin balonu çok çabuk söndü. 57'de Ümit'in solda kontrol edip yaptığı nefis ortada Alex, Mehmet Ali'nin yörüngesinde topu iki kez kontrol edip gol çok kolay yaptı. İki dakikan sonra maçı 3-0'a getiren ise Anelka'nın şık pasında "Alman" şutu çeken Tuncay'dı. Sonra Nobre şov başladı. 67'de yeni bölgesinin en uzağında, solda Serkan'ın harika ortasını, 69'da ise Alex'le verkaçını golledi. Sonra alkış şovla yerini terk eden Nobre, ardından Tuncay ve Anelka'ya eşlik eden 80'deki golüyle Aurelio ve son dakikada Serhat.

Yani anlayacağınız dün akşam bir taraftan büyük bir şov vardı. Diğer taraftan acınacak bir direnemeyiş. Gülünecek ve ağlanacaklar...

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor karşısında ilk yarıyı Ümit'in attığı golle 1-0 önde kapadı.

DAKİKA 7: Sağdan serbest vuruş kullanan Alex'in altıpasa gönderdiği topa Nobre'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 GOL DAKİKA 23: Ümit'in ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı. Aynı dakikada yine Ümit'in, ceza alanı dışından sağ çarprazdan sert vuruşunda, kaleci Mehmet Ali topa müdahale edemeyince meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

DAKİKA 27: Tomas'ın sol çarprazdan sert şutunda, yatarak topa uzanan kaleci Rüştü, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

DAKİKA 32: Cem'in sol çarprazdan sert vuruşunda, kaleci Rüştü topu iki hamlede kontrol etti.

DAKİKA 35: Sol kanattan serbest vuruş kullanan Alex'in kaleye gönderiği topu kaleci Mehmet Ali son anda tokatlayarak üstten kornere attı.

DAKİKA 45: Ümit'in topuk pasıyla ceza alanında topla buluşan Anelka'nın vuruşunda top yan direkten döndü. Dönen topa bu kez Alex'in vuruşunda, meşin yuvarlak diğer yan direğe çarparak kaleye paralel olarak gitti.

Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

GOL DAKİKA 55: Ümit'in soldan ortasında Kayserispor savunmasında 3 oyuncunun müdahale edemediği topla arka direkte buluşan Alex, meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 GOL DAKİKA 57: Anelka'nın arapasıyla sol çaprazda topla buluşan Tuncay, ceza alanına girer girmez vurdu ve meşin yuvarlak 3. kez filelere gitti: 3-0.

GOL DAKİKA 67: Serkan Balcı'ın sağdan ortasında, Nobre kafayla topu ağlara göndererek, farkı 4'e çıkardı: 4-0.

GOL DAKİKA 69: Alex'in pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Nobre, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin yanından filelere gönderdi: 5-0.

GOL DAKİKA 80: Aurelio'nun ceza yayı önünden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Mehmet Ali'nin solundan 6. kez filelere gitti: 6-0.

GOL DAKİKA 89: Deniz'in pasıyla ceza alanının sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Serhat, kalecinin yanından meşin yuvarlağı ağlara göndererek, maçın sonucunu belirledi: 7-0.

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Kayserispor karşısında aldıkları farklı galibiyetin, Real Zaragoza rövanşı öncesi kendileri için az da olsa moral olduğunu söyledi.
Daum, takımının sahada daha fazlasını verecek güçte olduğuna inandığını belirterek, "Bu skor perşembe öncesi az da olsa moraldir. Daha fazlasını verecek güçte olduğumuza inanıyorum. Real Zaragoza'ya burada farklı bir şekilde oynama imkanı verdik" diye konuştu.
Her şeye rağmen Kayserispor maçının zor geçtiğini kaydeden Daum, "Maç zor başladı. İlk gol rakibin kalecisinin bir hediyesi oldu. Ümit'i tebrik etmek istiyorum, çünkü o pozisyonda kaleyi bulan bir şut attı. Ümit'i orta alana almamız o bölgede top kontrolünü daha fazla elimizde tutmak anlamında iyi oldu. Ümit, attığı ilk golle maçın kilidini çözdü. Alex'in golünde verdiği pasla da takımı galibiyete doğru taşımasını bildi" dedi.
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Alman teknik adam, fark açılmasına rağmen oyun disiplininden kopmamalarının kendisi için önemli olduğunu ifade ederek, "Bu da morallerin ve takımdaki uyumun iyi olduğunu gösteriyor. Her ne kadar yenildiğimiz Real Zaragoza maçından sonra tekrar başa döndük gibi görünse de, takım her geçen gün gelişme kaydediyor. Tabii ki geliştirmemiz gereken noktalar var. Takımım dürüstçe arzu ve isteğini ortaya koyuyor. Bunun üzerine kaliteyi de eklersek, sadece ulusal alanda değil, uluslararası alanda da başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Daum, Kayserispor maçında mücadele eden futbolcuların, galibiyeti Selçuk'a hediye ettiklerini ve maçın bir bölümünde futbolcularının, kendisinden Selçuk'u oyuna sokmasını istediklerini anlatarak, "Ancak ben bunu gerekli görmedim. Bir maç önce gösterilen tepki sadece Selçuk'a değil, bence bütün takımaydı. Bu durum teknik adam olarak beni mutlu ediyor. Takımım birlik ve beraberliğini ortaya koyuyor" dedi.
Luciano'nun son antrenmanda sakatlandığını hatırlatan Daum, Brezilyalı futbolcuyu yoğun bir tedavinin ardından iyi bir bandajla Real Zaragoza maçında oynatabileceklerini söyledi.
Daum, Hooijdonk'un maç kadrosuna alınmamasıyla ilgili bir soru üzerine de bu futbolcuyla bir görüşme yapacağını belirterek, "Van Hooijdonk ile mutabık kaldığımız bir konu vardı. Kendisini tekrar mücadele etmeye hazır hissettiği an bana haber verecek. Takımdan uzak kaldığı dönemle, tekrar çalışmalara başladığı dönem arasında fark var. Kendisiyle görüşüp, ne zaman oynayabileceği konusunda bilgi verebilirim" şeklinde konuştu.
Alman çalıştırıcı, bir başka soru üzerine de Anelka'nın yaşadığı durumu Alex'in ilk günlerine benzettiğini ifade ederek, Fransız futbolcunun zamana ihtiyacı olduğu düşüncesini yineledi.
Christoph Daum, "Alex ilk geldiği günlerde kafalarda soru işaretleri vardı. Ancak takıma uyum sağladı ve şimdi en önemli oyuncularımızdan birisi. Anelka'nın da zamana ihtiyacı var. Maçlarda kader belirleyici hareketleri yapacağına inancım tam" diye konuştu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü, düş kırıklığı yaşadığı dönemlerde kendisini öncelikle hayat arkadaşı Angelica'nın motive ettiğini, ikinci büyük desteği de Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın verdiğini belirtti.
Daum, Real Zaragoza maçının bitimiyle başkan Yıldırım'ın yanına gelerek, kendisine takımı tekrar ayağa kaldıracak sözler söylediğini vurguladı.
Fenerbahçe Kulübü ile uzun vadeli planı olduğunu kaydeden Daum, "Günlük başarı ve başarısızlıklardan etkilenmeden çalışmalarımı sürdürüyorum. Fenerbahçe, kazanılmış veya kaybedilmiş bir maçtan daha önemlidir" dedi.

Teknik Direktör Christoph Daum, Kayserispor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında "Fenerbahçe, kazanılmış veya kaybedilmiş bir maçtan daha önemlidir" dedi.
İşte Daum`un basın toplantısından notlar:

"Bu maçta elde ettiğimiz skor, perşembe günü oynayacağımız Zaragoza maçı öncesinde bize moral verdi. Benim takımıma inancım var ve biz daha fazlasını verebilecek, Real Zaragoza karşısında daha iyisini sahaya yansıtabilecek güçteyiz."
"Maç, zor başladı. İlk golü bulana kadar zorlandık. Ümit`i de burada tebrik etmek istiyorum. Her ne kadar kalecinin hatası olsa da, o zor pozisyonda şutu atma cesaretini gösterdi. Ayrıca, Ümit`i bu maçta orta sahaya almamız, topun kontrolünü kendi adımıza tutmak açısından da iyi oldu. Aynı şekilde Deniz de solda görevini eksiksiz yerine getirdi. Ümit attığı golle maçın kilidini çözdü. İkinci golde ise Alex`e yaptığı asistle bizi galibiyete taşıyan yolu açtı."
"Bu akşam önemli olan bir başka nokta, farklı bir skoru yakaladıktan sonra bile oyundan kopmamız, oyuncularımın aynı şekilde ileriyi düşünen bir oyun sergilemesiydi."
"Biz takım olarak iyi bir yoldayız. Tabii ki, kendimizi geliştirmemiz gereken konular var. Zaragoza maçında orta sahadaki pas hatalarından dolayı istediğimizi yapamadık. Bunu yaptığımız zaman sadece ulusal değil, uluslararası ortamda da gücümüzü sahaya yansıtabileceğimizi biliyorum. Bugün orta sahada kullanılan olumlu topların yanısıra, Tuncay ve Marcio`nun orta sahaya verdiği desteği göz ardı edemeyiz."
"Zaragoza maçından önce medyamız rakibi çok hafife alarak basit bir takımmış gibi lanse ederek işimizi zorlaştırdı. Hiçbir maç kolay değildir. Bu akşam ki maç da zordu. Eğer turu geçersek karşılaşacağımız diğer takımlar da zorlu olacak. Bundan sonraki dönemde daha dikkatli olmalıyız."
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 "Vurgulanması gereken bir nokta daha var bugün, bütün futbolcularımız maçı Selçuğa hediye etti. Bu benim için de sevindirici bir durum. Takım içinde bu tür ilişkiler mutluluk verici. Maç içinde Selçuk`u oyuna almam için ricada bulundular ancak ben buna gerek görmedim çünkü o akşam verilen tepki sadece Selçuk için değil bütün takım içindi"
"Van Hooijdonk ile fikir birliğine vardığımız bir konu var; kendisini tekrar mücadele etmeye hazır hissettiği zaman bana haber verecek. Takımdan uzak kaldığı süreyle tekrar çalışmalara başladığı süre arasında fark var. Kendisiyle görüştüksen sonra, ne zaman oynayabileceği konusunda bilgi verebilirim"
"Alex ilk geldiği günlerde kafalarda soru işaretleri vardı. Ancak takıma uyum sağladı ve şimdi en önemli oyuncularımızdan birisi. Anelka`nın da durumunu ona benzetiyorum. Biraz zamana ihtiyacı var. Önümüzdeki maçlarda kader belirleyici hareketleri yapacağına inancım tam"
"Hayal kırıklığı yaşadığım dönemlerde öncelikle hayat arkadaşım Angelica beni motive ediyor. İkinci büyük desteği ise Başkanımız Aziz Yıldırım`dan gördüm. Real Zaragoza maçının bitiminden sonra, Başkanımız yanıma gelerek, takımı tekrar ayağa kaldıracak sözler söyledi. Günlük başarı ve başarısızlıklardan etkilenmeden çalışmalarımı sürdürüyorum. Fenerbahçe, kazanılmış veya kaybedilmiş bir maçtan daha önemlidir."

HİKMET KARAMAN'ın açıklaması

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe karşısındayedikleri ilk golün takımı için kırılma noktası olduğunu söyledi.
Karaman, "7 gol yemiş bir takımın teknik direktörü olarak bu toplantıya gelmek istemezdim" diye başladığı maç değerlendirmesinde, "1-0'a kadar iyi oynadık. Gol yapacak pozisyonlarımız vardı. Yediğimiz gol bireysel bir hatadır. Belki de kırılma noktamız oldu. Daha sonra oyun disiplinini bozduk. Kalecimiz atmosferden etkilendi yada gününde değildi. Ancak bir oyuncunun hatasını diğerleri kapatmalıydı. Bu maçı unutmak istiyoruz. Önümüze bakıp bu maçtan ders çıkartmak zorundayız" dedi.

MAÇIN HAKEMİ: Etkisi olmadı

Hakem Tolga Özkalfa genelde vasat bir maç yönetti. Bazı faul düdüklerinde hatalı kararlar verdi, kartlarını da doğru yerlerde çıkarmadı. Ancak iki yardımcısı; Mustafa Emre Eyisoy ve Alper Ulusoy da kendisine pek yardımcı olamadı. Yine de skora etkisi olmadı. Genç, yetenekli, ama tecrübesiz. Süper Lig'deki 7. maçında Kadıköy'e çıkan Tolga Özkalfa, avantaj kuralını hiç uygulamayarak iki takımın da bir çok atağını kesti.

MAÇIN ADAMI: Ümit Özat (Fenerbahçe)

Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, mücadeleye ön liberoda başladı. Bir ara solda, sonrasında sağda oynadı. Kanatlardan ataklara destek verdi, göbekten yüklenip gol aradı. Ceza sahası dışından perdeyi açtı, sonra Alex'e yaptığı mükemmel ortayla Kayserispor'u dağıttı. Çok koştu, ama hiç yorulmadı. Sahanın tartışmasız yıldızıydı.

NOTLAR

Ümit Özat: "Zaragoza`yı yenip geleceğiz"
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Kaptan Ümit Özat, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, alınan farklı galbiyeti Selçuk`a hediye ettiklerini söylerken, Real Zaragoza ile oynayacağımız maçla ilgili olarak da, "Zaragoza`yı orada yenip geleceğiz" dedi. Ümit şunları söyledi: "Bu maçın çok önemli olduğunu biliyorduk. Bugün değişik bir yerde oynadım. Ama, benim için sorun değil. Hocam, nerede görev verirse orada oynarım. Real Zaragoza güçlü bir ekip. Ama şundan eminim ki, orada yenip geleceğiz. Bu galibiyeti öncelikle Selçuk olmak üzere tüm genç arkadaşlarımıza armağan ediyorum. Elbette ki hata yapacaklar. Biz de yapıyorduk. Bu takım içinde hepimiz bir aileyiz. Umuyorum ki, Selçuk moral olarak eski formunu kısa sürede yakalar. Zaten, performansı açısından bir düşüş söz konusu değildi. Biz uzun vadede kurulan bir takımız. Önümüzde 3 kulvar var. Umutsuzluğa kapılmamamız lazım. UEFA`da henüz herşey bitmiş sayılmaz. Zaragoza mağlubiyeti ile kimse ümitsizliğe kapılmasın. Futbolda kesin konuşmak doğru olmaz ama iddia ediyorum, Zaragoza`yı orada yenip geleceğiz.. Ayrıca, Anelka pırlanta gibi bir arkadaşımız. Kısa sürede uyum sağladı. O da artık bizden biri... "

Ümit Özat rövanş maçından umutlu
Fenerbahçe'nin kaptanı Ümit Özat, uzun vade için kurulan bir takım olduklarını vurgulayarak, "Bir Zaragoza mağlubiyeti ile kimse ümitsizliğe kapılmasın. Kesin konuşmak doğru olmaz ama Zaragoza'yı deplasmanda yeneceğimize inanıyorum" dedi. Ümit, Kayserispor galibiyetini de Real Zaragoza karşılaşmasında taraftarlardan tepki gören takım arkadaşı Selçuk'a armağan etti.
Selçuk ve Serkan gibi oyuncuların, Fenerbahçe'nin geleceği olduğunu ifade eden Ümit, "Onlara sahip çıkılmalı. Umarım Selçuk kısa sürede takımdaki yerini alır ve moralini yükseltir. Bu galibiyeti Selçuk'a armağan ediyorum" dedi.
Yeni transfer Anelka'yı da öven Ümit, "Henüz iki haftadır birlikteyiz. Kendisi pırlanta gibi bir arkadaşımız. Bize hemen uyum sağladı" ifadelerini kullandı.
Ümit Özat, bu maçta orta sahada oynamasıyla ilgili olarak da, "Hocam bu maçı mutlaka atlatmamız gerektiğini söyledi ve bana orta sahada görev verdi. Ben ne görev verilirse yaparım" diyerek sözlerini tamamladı.

Ümit Özat'ın Maç Karnesi
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Gol 1
Asist 1
Gol Pozisyonu 0
Şut 2
İsabetli Şut 1
Pas 85
İsabetli Pas 75
Orta 4
İsabetli Orta 1
Top Çalma 3
Top Kaybetme 3
Ofsayt 0
Yaptığı Faul 0
Yapılan Faul 2
Topla Buluşma Sayısı 95
Topla Oynama Süresi 04:08
Topla Oynama Yüzdesi %13

Selçuk'tan teşekkür
Genç oyuncu Selçuk Şahin, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, kendisine moral veren taraftarlarına ve takım arkadaşlarına teşekkür etti.
Real Zaragoza maçında bazı taraftarlar tarafından ıslıklanan Selçuk, Kayserispor maçında taraftarlarının ve takım arkadaşlarının kendisine büyük moral verdiklerini söyleyerek, "3 gün içerisinde büyük üzüntüyü ve büyük sevinci birarada yaşadım. Taraftarlarımız, maç öncesinde verdikleri çiçekler ve açtıkları pankartla bana büyük destek verdiler. Aynı şekilde arkadaşlarım da her gol sonrasında sevinçlerini yanıma gelerek benimle paylaştılar. Takım olmanın nasıl bir şey olduğunu gösterdiler. Hem tribünlerdeki taraftarlarımıza, hem de takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Selçuk, "Her zaman galip gelemezsiniz. Real Zaragoza maçında da böyle oldu. Orada yenebiliriz. Orada turu geçersek değil, asıl turu geçemezsek sürpriz olur." diyerek sözlerini tamamladı.

Tuncay Şanlı: "Biz bir aileyiz"
Kayserispor maçında sergilediği güzel oyunu bir de golle süsleyen Tuncay Şanlı, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Biz bir aileyiz ve bazen aile olduğunuzu göstermeniz gereken günler oluyor" dedi.
Tuncay Şanlı`nın açıklamaları şöyle:
"Rakibimiz kötü bir takım değil. Biz sadece yakaladığımız fırsatları değerlendirdik. Bu tip takımlar maçlara kapanarak başladıkları için oyunun ilk dakikaları istediğiniz gibi geçmiyor. Sabrederek sonucu yakalayana kadar pozisyonları kovalamaya çalışıyoruz. Futbol bu, bazen her istediğinizi yapamıyorsunuz. Perşembe akşamı olduğu gibi kötü bir oyun sergileyebiliyorsunuz. Bizim için önemli olan hedeflerimiz ve bunlara zaman içinde ulaşacağımızı biliyoruz. Taraftarlarımızın da buna inanarak bizlere destek olması gerekiyor.. Zaragoza maçının ardından birçok haksız eleştiri aldık. Arkadaşlığımızın olmadığı yolunda dedikodular yapıldı. Biz de gollerden sonra, nasıl bir aile olduğumuzu gösterdik. Ne Başkanımız ile, ne Teknik Direktörümüz ile, ne de kendi aramızda herhangi bir sorunumuz yok. Biz bir aileyiz ve bazen aile olduğunuzu göstermeniz gereken günler oluyor."

Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Anelka ısınıyor
Fransız yıldız Kayserispor karşısında sergilediği futbolla Sarı-Lacivertli takıma her geçen gün alıştığını gösterdi. Anelka Tuncay'ın golünde pası veren isim oldu.
Fenerbahçe Kayserispor maçında gözler yine Nicolas Anelka'- daydı. Fransız oyuncu sergilediği futbolla Fenerbahçe'ye her geçen gün daha da ısındığını gösterdi. İlk yarıda bir topu direkten dönen Anelka, ikinci yarıda Tuncay'a verdiği nefis ara pasıyla ön plana çıktı. Yıldız oyuncu her golden sonra da arkadaşlarının sevincine ortak oldu. Anelka maçın sonlarına doğru yerini Serhat'a bırakırken tribünlerden büyük alkış aldı. Daum'un Kayserispor maçında uyguladığı yeni oyun planında forvette tek başına kalan Anelka, görevini de tam olarak yaptı. Transfer olmadan önce "Yüzü gülmez ve kibirlidir" eleştirileri alan Fransız yıldızın saha içindeki sempatik hareketleri de dikkat çekti.

Başkan motive etti
Daum: "Zaragoza maçı için az da olsa moral bulduk.. Ümit'in golü kilidi çözdü.. Hep destek veren Yıldırım, bana 'takımı ayağa kaldıracaksın' dedi".
F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, Kayseri karşısında aldıkları farklı galibiyetin, R.Zaragoza ile yapacakları maç öncesi kendileri için az da olsa bir moral olduğunu söyledi. Alman hoca "Sahamızda yaptığımız son maçtan sonra, bugün oyun anlayışı ve skor olarak verdiğimiz doğru yanıttır. Bu skor perşembe öncesi az da olsa moraldir. Daha fazlasını verecek güçte olduğumuza inanıyorum" dedi. Daum Ümit'in golüyle kilidi çözdüklerini belirterek, "Oyun disiplininden hiç kopmadık. Bu da morallerin ve takımdaki uyumun iyi olduğunu gösteriyor" diye konuştu. F.Bahçe'nin hocası düş kırıklığı yaşadığı dönemlerde kendisini öncelikle hayat arkadaşı Angelica'nın motive ettiğini, 2.büyük desteği de başkan Aziz Yıldırım'ın verdiğini belirtti. Daum, Zaragoza maçının bitimiyle Yıldırım'ın yanına gelerek, kendisine takımı tekrar ayağa kaldıracak sözler söylediğini vurguladı.

Hakeme ıslıklı tepki
Fenerbahçeli taraftarlar, bir pozisyondan sonra maçın hakemi Tolga Özkalfa'ya tepki gösterdi. Karşılaşmanın 60. dakikasında Nobre'nin ceza alanı içinde Kayserisporlu iki oyuncunun arasında kalıp, yere düşmesinin ardından penaltı kararı bekleyen taraftarlar, bir süre yoğun bir şekilde hakem Özkalfa'yı ıslıklayarak protesto etti.

Kadıköy'ün sultanları
Fenerbahçe, Kadıköy'deki Süper Lig maçlarında rakiplerine ezici bir üstünlük sağlıyor. Sarı lacivertli takım, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı 11 maçın tamamını kazanırken, 38 gol atıp, sadece 2 gol yedi.

Bir rekor daha
Kayserispor önünde gol şov yapan Fenerbahçe sezonun en farklı galibiyetini de aldı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda müthiş bir grafik yakalayan ve üst üste 11. zaferine imza koyan Sarı - Lacivertli takım, seriyi bozmadı. Fenerbahçe kendi evindeki gol yememe unvanını da korudu. Kaleci Rüştü dokuzuncu maçta da rakip forvetlere şans tanımadı.
Fenerbahçe 8 yıl sonra 7-0'lık galibiyet elde etti. Ligde en son 14 Aralık 1997'de Şekerspor'u sahasında 7-0 yenen Sarı - Lacivertliler, 7 Ekim 1984'te ve 25 Mayıs 1997'de de Denizlispor'u 7 - 0'lık skorlarla geçmişti. Fenerbahçe ligdeki en farklı galibiyetlerini 1 Mayıs 1994'te Samsun, 20 Kasım 1994'te Kayserispor önünde 8-1 ile almıştı.

F.Bahçe 8 yıl sonra 7-0 kazandı
Kayserispor'u farklı skorla mağlup eden F.Bahçe, ligde 8 yıl sonra 7-0'lık galibiyet elde etti. 1997-98 sezonunda 14 Aralık 1997'de Şekerspor'u kendi sahasında 7-0 yenen sarı-lacivertliler, dün Kayserispor'u da aynı skorla mağlup ederek, son 8 yıldaki en farklı galibiyetini aldı. F.Bahçe, lig tarihinde 7 Ekim 1984'de ve 25 Mayıs 1997'de Denizlispor'u 7-0'lık skorlarla mağlup etmişti.

KANARYA'NIN FARKLI GALİBİYETLERİ
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 1993-94 ....F.Bahçe-Samsun: ..........8 - 1
1994-95 ....F.Bahçe-Kayseri:............8 - 1 (İzmir)
1984-85 ....F.Bahçe-Denizli: ............7 - 0
1996-97 ....F.Bahçe-Denizli: ............7 - 0
1997-98 ....F.Bahçe-Şeker: .............7 - 0
2004-05 ....F.Bahçe-Kayseri:............7 - 0
1960-61 ....Karşıyaka-F.Bahçe:........1 - 7
1974-75 ....F.Bahçe-Göztepe: .........7 - 1
1992-93 ....F.Bahçe-Karşıyaka ........7 - 1
2002-03 ....F.Bahçe-Bursa: .............7 - 1 (Ankara)
2003-04 ....F.Bahçe-Elazığ: .............7 - 1
1986-87 ....F.Bahçe-Rize: ...............6 - 0
1988-89 ....F.Bahçe-Adana D.S. ......6 - 0
1995-96 ....F.Bahçe-Eskişehir: ........6 - 0
1998-99 ....F.Bahçe-Adana: .............6 - 0
2002-03 ....F.Bahçe-G.Saray: ..........6 - 0
2004-05 ....F.Bahçe-Sakarya: ..........6 - 0

Hep evde olsa
Fenerbahçe, bu sezon sahasında oynadığı 11. maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Sarı-lacivertli takım, Şükrü Saracoğlu'nda son 9 lig karşılaşmasını gol yemeden kapadı. Kanarya, deplasmanda ise 10 maçta; 6 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Yenilgiler Beşiktaş ve G.Saray derbilerinde geldi.

Alex kasırgası!
14. golünü dün gece Kayserispor ağlarına gönderen Alex, Nobre'ye attırdığı golle de asist sayısını 11'e çıkardı.
Yaklaşık 1.5 yıllık uğraşların ardından Sarı-Lacivertli renklere kazandırılan Alex de Souza, sezon başından bu yana Süper Lig'i kasıp kavuruyor. 14. golünü dün gece Kayserispor ağlarına gönderen Brezilyalı yıldız, Nobre'ye attırdığı golle de asist sayısını 11'e çıkardı. 1. haftada Çaykur Rizespor, 9. haftada da Gaziantepspor karşılaşmalarında forma giyemeyen Sambacı, gördüğü toplam üç sarı kartla ceza sınırında bulunuyor.

Sambacılar da coştu
F.Bahçe, Kayserispor'u 7-0 yenerken, Brezilyalılar farklı galibiyette büyük rol oynadı. Anelka ile yan yana oynayan Nobre attığı iki golle eski günlerine döndüğünü gösterdi. Bir diğer Brezilyalı Alex de bir gol, bir asistle sahanın etkili isimlerinden oldu.
Alex böylece toplam gol sayısını 14'e çıkarttı. Fenerbahçe'nin orta alandaki çalışkan Brezilyalısı Aurelio da etkili futbolunu bir golle süslemeyi başardı. Fenerbahçe'de 7 golün dördü yabancılardan gelirken, diğer golleri Ümit, Tuncay ve Serhat attı.

Mahmut kadroya alındı
Kayserispor'a karşı forma giyemeyen Luciano'nun perşembe günü İspanya'da Real Zaragoza'yla oynanacak rövanş mücadelesine yetiştirilmeye çalışılacağı ifade edildi. Bu arada Brezilyalı futbolcunun yerine Mahmut Hanefi 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Yedek soyunmayı bekleyen Deniz ise Luciano'nun sakatlığı nedeniyle ilk 11'de sahaya çıktı. Savunma kurgusu Serkan, Önder, Servet ve Deniz'den oluştu.

Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Luciano'nun yerine Deniz
Fenerbahçe'nin önceki akşam basına kapalı yaptığı idmanda ayak bileğinden sakatlanan Fabio Luciano dünkü maçın kadrosundan çıkarıldı. Yerine Deniz Barış ilk 11'de forma giydi. Brezilyalı futbolcunun dün çekilen MR'ında yaygın ödem olduğu tespit edildi. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu, Luciano'yu 24 Şubat Perşembe günü deplasmanda Real Zaragoza ile yapılacak UEFA Kupası 3. tur rövanş maçına yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Luciano sıkıntısı
Kayserispor maçının son antrenmanında sakatlanan Luciano dünkü maçta forma giyemedi. MR'ı çekilen Brezilyalı yıldızın sağ ayak bileğinde ödem tespit edildi. Bunu üzerine Teknik Direktör Daum, Luciano'yu kadrodan çıkardı. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu, Luciano'nun tedavisine hemen başlandığını belirtti, "Futbolcumuzu Real Zaragoza maçına yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Nobre krampon değiştirdi
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre, ilk yarıda krampon değiştirdi.
Karşılaşmanın 39. dakikasında saha kenarına gelen golcü futbolcu, sol ayağındaki kramponu çıkarıp, farklı renkteki yenisini giydi. Daha sonra oyuna devam eden Brezilyalı futbolcunun, 5 dakika bir ayağında açık renk, diğerinde renkli krampon ile oynaması dikkati çekti.
Nobre, ikinci yarıya açık renkteki kramponun diğer çiftini giyerek çıktı.

Gönül aldılar
Taraftarların ısrarlı çağrıları üzerine sahaya çıkan Selçuk, tribünleri selamlarken, Ümit ve Tuncay da attıkları golden sonra genç oyuncuya koştu.
Real Zaragoza maçındaki performansı nedeniyle taraftarlarca ıslıklanıp protesto edilen Selçuk Şahin, bu kez sarı lacivertli seyircilerin sevgi gösterileriyle moral buldu. Morali bozuk olduğu için ısınma antrenmanına takımla birlikte çıkmayan Selçuk, soyunma odası koridorlarında çalışmayı tercih etti. Genç futbolcunun sahaya çıkmadığı gören Genç Fenerbahçeliler Grubu, Ümit Özat'a seslenerek, 'Kaptan, Selçuk'u buraya getir' diye tempo tuttu.
Bunun üzerine Ümit ve diğer futbolcular, Selçuk'un sahaya getirdi. Yıldız futbolcu, sahaya çıktıktan sonra tek tek tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı. İki takım hakemlerle birlikte sahaya çıktığı sırada ise maraton üst tribüne 'Selçuk' yazılı pankart açtı. Bu arada bir grup taraftar Selçuk ve Daum'u tribün kenarına çağırarak çiçek verdi. Ümit Özat ve Tuncay Şanlı da attıkları gollerden sonra yedek kulübesindeki Selçuk'a koşup, sevinçlerini onunla paylaştı.

Gol özlemi bitti
Fenerbahçeli Serhat Akın, ligde 10 hafta sonra gol sevinci yaşadı. Ligde en son 10. haftada 6-0'lık Sakaryaspor maçında gol kaydeden milli futbolcu, Kayserispor maçında 7. golü atarak, 10 hafta sonra golle buluştu.

Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Deniz sol bek
F.Bahçe'de ilk onbirde fazla şans bulamayan isimlerden Deniz, Kayserispor maçında sol bekte görev yaptı. Teknik direktör Daum'un, Ümit Özat'ın yerine monte ettiği Deniz, yerini fazla yadırgamadığını gösterdi. genç futbolcu savunmadan fazla ileriye çıkmadı.
Deniz yeni mevkisiyle ilgili olarak "Hocamız bazı değişiklikler yaptı. Beni de solbeke koydu. Kararına saygılıyız. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Sol kanatta fazla zorlanmadım. İyi oynadık, güzel bir galibiyet aldık. Zaragoza maçı öncesi bu morale ihtiyacımız vardı" dedi.

Selçuk'un gönlü alındı
Real Zaragoza maçında tribünlerin yoğun protestosunu alan ve sahadan çıkarken yuhalanan Selçuk, bu kez taraftarın müthiş sevgi gösterisiyle moral buldu. Sarı - Lacivertliler, ısınmak için sahaya çıkmayan genç oyuncuyu uzun süren tezahüratlar sonrası soyunma odasından çıkarmayı başardı. Selçuk tek tek tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı.
İki takım hakemlerle birlikte sahaya çıktığı sırada ise maraton üst tribünde "Selçuk" yazılı pankart açıldı. Numaralı tribünde bulunan bir grup taraftar da Selçuk ve Daum'u tribün kenarına çağırarak çiçek verdiler. Bu sırada kale arkası tribününde "Sizinle gurur duyuyoruz" yazılı pankart kaldırıldı. Ümit Özat da attığı gol sonrası Selçuk'a koştu.

Rota Selçuk!
Taraftar, Real Zaragoza maçında yuhaladıkları genç oyuncunun gönlünü aldı... Gollerden sonra bütün takım da Selçuk'a koştu.
Fenerbahçe'nin geçtiğimiz perşembe günü 1-0 yenildiği Real Zaragoza maçında taraftarlarca yuhalanan Selçuk, dün tribün desteğini arkasına aldı. Sarı-lacivertli taraftarlar, moral açıdan çöküntü yaşayan genç oyuncuya sevgi gösterileri yaptı. İlk 11 sahaya çıktığında Fenerbahçeliler, Selçuk'u tribüne çağırdı. Ancak bu oyuncu bu sırada soyunma odasındaydı.
Taraftarlar yine de pes etmedi ve ısrarlı çağrılarını sürdürdüler, kaptan Ümit Özat'tan yardım istediler. Bunun üzerine Selçuk sahaya çıktı ve tribünleri tek tek selamladı.
Yedek soyunan genç oyuncu tribünleri selamlarken, sahada ısınmakta olan Fenerbahçeli futbolcuların da tribünlere eşlik ettikleri gözlendi. Seremoni sonrasında taraftar temsilcileri Daum ile Selçuk'a çiçek verdi. Sarı-lacivertli oyuncular da Selçuk'a sahip çıktı. Kaptan Ümit Özat, Kayseri ağlarını salladıktan sonra doğruca yedek kulübesine yöneldi. Tüm takım da onu takip etti. Alex, Tuncay, Serhat ve Nobre de sevinçlerini Selçuk'la paylaştı.

Serhat 10 hafta sonra golle buluştu
Fenerbahçe'nin milli futbolcularından Serhat Akın, 10 hafta aradan sonra gol sevinci yaşadı.
6-0'lık Sakaryaspor maçında gol atan Serhat, Kayserispor karşısında takımının 7. golü atarak, ligde 10 hafta sonra golle buluştu.
Süper Lig'de en son 17. haftada Konyaspor'a gol atan Tuncay ise Kayserispor filelerini havalandırarak, 3 maç sonra gol sevinci yaşadı.

Pierre'den şikayet
Daum tarafından Kayserispor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmayan Pierre van Hooijdonk, yönetimle görüştü. Alman teknik adamı şikayet eden Hollandalı yıldız futbolcu, sakatlığının tamamen geçtiğini belirtti.

'Kulakların çınlasın'
Fenerbahçeli taraftarlar, skor 6-0 olduktan sonra "Kulakların çınlasın" ve "Eski açık 6 desene" tezahüratlarıyla Galatasaray'a göndermede bulundu. Sarı - Lacivertliler maç sonrasında da soyunma odasına giden futbolcuları geri çağırdı. Takım, hep birlikte sahaya gelirken, tribünler de, "Bizler inandık, siz de inanın" diyerek Zaragoza maçının kazanılmasını istedi.

Yarısı Boş Kaldı
Real Zaragoza yenilgisi, taraftarların maça ilgisini azalttı. İspanyol ekibiyle oynanan maçta Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, bu kez tribünlerin yarısını boş bıraktı. Karşılaşmayı yaklaşık 20 bin F.Bahçeli izledi.

Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 Grup Terapi
Sarı-lacivertli taraftarlar, Zaragoza maçı sonrasında ıslıklanan Selçuk'a büyük sevgi gösterisinde bulunurken, Ümit Özat ve Tuncay da gollerini armağan etti.
Real Zaragoza maçındaki performansı nedeniyle tribünlerin ıslıkladığı Selçuk, bu kez taraftarların tezahüratıyla moral buldu. Kale arkası tribünlerinden, Selçuk sahaya çıkmadan başlayan tezahüratlar sonrasında sahaya gelen futbolcu, tribünlere giderek kendisine sevgi gösterilerinde bulunan taraftarları selamladı. Ayrıca maraton üst tribünde "Selçuk" yazılı pankart açılırken, Ümit ve Tuncay da attıkları gollerden sonra genç oyuncuya koşarak destek oldular.
Takımlar sahaya çıktığı sırada ise numaralı tribünde bulunan bir grup taraftar, Selçuk ve teknik direktör Christoph Daum'u tribün kenarına çağırarak çiçek verdiler. Bu sırada kale arkası tribününde "Sizinle gurur duyuyoruz" yazılı bir pankart açıldı. Bu arada Fenerbahçeli taraftarların 3 gün önce Real Zaragoza ile oynanan UEFA Kupası'nda tamamen doldurdukları Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinde bu kez boşluklar oluştu.

Centilmenliğe destek
İki takım yönetimi de, Futbol Federasyonu'nun, "Lütfen" kampanyasına çiçekle destek verdi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Vedat Olcay ile Kayserisporlu yöneticiler, maç öncesinde hakemlere ve kaptanlara çiçek verdi.

Tolga Özkalfa çıldırdı
Maçın hakemi Tolga Özkalfa karşılaşmada verdiği ters kararlarla özellikle tribünlerden tepki gördü. Yan hakemleriyle de uyumlu gözükmeyen Özkalfa, pozisyonlari iyi süzemedi. Bu durum sık sık futbolcular ile teknik heyetlerin itiraz etmesine neden oldu. Hakem geçer not alamadı.

'Korkma hoca korkma'
Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında bir Kayserispor atağında faul bekleyen Bülent, beklediği düdüğün çalınmadığını görünce hakeme, "Korkma hoca, korkma" diye serzenişte bulundu. Bu arada Çek Tomas da, bir pozisyon sonrası hakem ve yardımcısına ağzına geleni söyledi.

Kayseri şokta
Kadıköy'den en az bir puan çıkarmayı hedefleyen Kayserispor, fark yedi ve ligin dibine demir attı.
Kayseri, Şükrü Saracoğlu'na çıktığında 15 puanı vardı. Ve en azından Fenerbahçe karşısında bir puan almak istiyordu. Ancak Kayseri'nin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Rakibi önünde varlık gösteremeyen Hikmet Karaman'ın öğrencileri, aldığı farklı yenilgiyle 17'nci sırada kaldı. Büyük üzüntü yaşayan Karaman ise basit hatalardan yakındı. Karaman şunları söyledi:
"Maça iyi başladık. Direncimiz üst düzeydeydi. Ancak yediğimiz ilk golden sonra anlayamadığım şekilde disiplinden uzaklaştık. Yaptığımız kişisel hatalar nedeniyle de bu farklı yenilgi doğdu. Fenerbahçe iyi oynadı ve kazandı. Rakibin etkili silahlarını durduramadık. Bunun üzerine söylenebilecek fazla birşey yok. Bu durumdan kurtulmak için elimizden geleni yapacağız."

Ilgar, Azerbaycan'da
Fenerbahçe PAF Takımı'nda görev yapan Azerbeycanlı Ilgar Gurbanov, Rasim Kara'nın çalıştırdığı Azerbeycan'ın Hazar Lankaran takımına transfer oldu. Bu arada PAF Takımı, Kayserispor'un gençlerini 4-0 mağlup etti. Dereağzı Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada, Sarı-Lacivertliler'in golleri Emrah (2), Taylan ve Volkan'dan geldi.

Alaturka!
F.Bahçe'yi İstanbul'da 1-0 yenen Real Zaragoza, Levante deplasmanına çıkarken İspanyol gazeteleri, Alaturka oyna şeklinde başlıklar attı.
Fenerbahce: 7 - Kayserispor: 0 UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu'nda 1-0 mağlup ederek, avantaj sağlayan Real Zaragoza, dün Levante deplasmanındaydı. Teknik direktör Munoz, Zapater ve Sorlano'yu kenara alıp, Movilla ve Gonzales'e yer verirken, sistemini de değiştirmişti. Esas ilginç olan, maçtan önce İspanyol gazetelerinin attığı başlıklardı. Fenerbahçe galibiyetinin sarhoşluğu içindeki İspanyol gazeteciler, "Haydi Zaragoza, Alaturka oyun oyna" anlamında başlıklar attı. Munoz'un yaptığı en önemli değişiklik, İstanbul'da oynatmadığı takımın beyni durumundaki Movilla'ya Levante deplasmanında forma vermesiydi. İspanyol hoca, bu zorlu deplasmana daha önce ligde uyguladığı sistemle çıkardı takımını. Spor otoriteleri, böylece Munoz'un Fenerbahçe maçını ne kadar iyi okuduğunun ortaya çıktığını iddia ederken, Movilla'nın İstanbul'da bunun için oynatılmadığı yorumunu yaptı.
Victor Munoz'un ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişikliklerinde 65. dakikadan itibaren golcü futbolcularını kenara alması dikkat çekti. Bu da, "Munoz, takımını Fenerbahçe karşılaşmasına hazırlıyor" yorumlarına yolaçtı. Maçın hakemi, Real Zaragoza'nın iki penaltısını vermezken Mavi -Beyazlılar, canlı ve atak bir futbol sergiledi.

Zaragoza sessiz: 0-0
Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. turundaki rakibi Real Zaragoza, İspanya Ligi'nde konuk olduğu Levante ile 0-0 berabere kaldı. Zaragoza, bu sonuçla puanını 29'a yükseltmesine rağmen, puan cetvelinde bir basamak gerileyip, 13. sıraya indi.

PAF farklı kazandı
Dereağzı Tesisleri'nde oynanan PAF maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u 4-0 mağlup etti. Sarı - Lacivertli ekibin gollerini Emrah (2), Taylan ve Volkan kaydetti. Karadeniz sahasındaki süper gençler mücadelesinde ise Fenerbahçe ile İstanbulspor 1-1 berabere kaldı.

İstatistik: Kaleye şut
Kayserispor'un kaleye attığı şutlar: Cem Karaca 2, Bülent Bölükbaşı 1, Mehmet Topuz 1, Mithat Yavaş 1, Tomas Pesir 1
TOPLAM: 6

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Kayserispor'un kaleye attığı şutlar: Cem Karaca 2
TOPLAM: 2

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Futbolcu Attığı şut İsabetli şut Top kaybı Top kapma Attığı korner Ofsayt Yaptığı Faul Yapılan faul Gol pozisyonu
Rüştü Reçber                  
Önder Turacı 1   1 2       1  
Deniz Barış 1   1 4     1 2  
Servet Çetin     1 1     2    
Ümit Özat 2 1 3 3       2  
Serkan Balcı 1   1 2     1 6  
Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 1 1 4 7     3   1
Alexsandro De Souza 3 3 8   5   1   2
Tuncay Şanlı 3 1 7 1     1 1 1
Nicolas Sebastien Anelka 4 1 5     2     2
Márcio Ferreira Nobre 3 2 8 1     4 5 2
Mehmet Yozgatlı       1     2    
Niyazi Serhat Akın 2 1         1 1 1
Kemal Aslan     1            
TOPLAM 21 10 40 22 5 2 16 18 9

TARİH: 20 Şubat 2005
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
SEYİRCİ: 20.000 kişi
HAKEMLER: Tolga Özkalfa (5), M.Emre Eyisoy (6), Alper Ulusoy (6) , 4.Hakem: Cüneyt Elmasşeker
GÖZLEMCİ: Abdurrahman Arıcı
FENERBAHÇE: Rüştü Reçber (6), Serkan Balcı (7), Önder Turacı (6), Servet Çetin (6), Deniz Barış (6), Ümit Özat (Kaptan) (9), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (8), Alexsandro De Souza (8), Tuncay Şanlı (7) (Dk.77 Niyazi Serhat Akın) (6), Nicolas Sebastien Anelka (7) (Dk.80 Kemal Aslan), Márcio Ferreira Nobre (8) (Dk.71 Mehmet Yozgatlı) (5)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Selçuk Şahin, Murat Hacıoğlu
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
KAYSERİSPOR: Mehmet Ali Tunç (3), Murat Duman (3), Ali Turan (4), Erich Brabec (4), Ergün Teber (4), Bülent Bölükbaşı (Kaptan) (4), Kamber Arslan (4) (Dk.64 Mithat Yavaş) (5), İbrahim Yavuz (5) (Dk.46 Pini Felix Balali) (4), Mehmet Topuz (5), Cem Karaca (5) (Dk.72 Müslim Can) (4), Tomas Pesir (3)
YEDEKLER: Hamdi Tevfik Altıok, Serkan Damla, Gökhan Ünal, Serkan Bekiroğlu
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
GOLLER: (Dk.23) Ümit Özat (sağ ayak, pas Marco Aurelio Brito Dos Prazeres, ceza sahası dışından), (Dk.55) Alexsandro De Souza (sol ayak, pas Ümit Özat), (Dk.57) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Nicolas Sebastien Anelka), (Dk.67) Márcio Ferreira Nobre (kafa, pas Serkan Balcı), (Dk.69) Márcio Ferreira Nobre (sağ ayak, pas Alexsandro De Souza), (Dk.80) Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (sağ ayak, pas Alexsandro De Souza, ceza sahası dışından), (Dk.89) Niyazi Serhat Akın (sağ ayak, pas Deniz Barış) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.38) İbrahim Yavuz, (Dk.45) Cem Karaca, (Dk.88) Ali Turan (Kayserispor) ; (Dk.73) Servet Çetin (Fenerbahçe)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   KAYSERİSPOR
21 Şut 6
10 Kaleyi bulan şut 4
21 Serbest atış 18
0 Penaltı 0
5 Korner 5
23 Taç 12
16 Faul 18
2 Ofsayt 1
9 Gol pozisyonu 0
1 Sarı kart 3
0 Kırmızı kart 0
% 68 Topla oynama oranı % 32
7 Atılan goller 0
2 Direğe çarpan top 0

Bu sayfalar  Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI