FENERBAHÇE'NİN 2004-2005 SEZONU 24.HAFTA ANALİZİ

Alex işbaşında: 3-2
Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2

Sinir harbinden sarı lacivertliler galip çıktı. Cem Deda düdükleri, kırmızı ve sarı kartlarıyla maça damgasını vurdu. Sambacı Alex, takımını şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdı. Youla'nın 2 golü geceye renk kattı.

Müthiş mücadele, müthiş bir maç izledik Kadıköy'de... Fenerbahçe son 11 dakikasını 10 kişi tamamladığı maçta G.Birliği'ni Alex'in 3 golüyle geçerek sahasındaki galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi. Youla'nın golü dışında, G.Birliği'nin ilk yarıda neredeyse pozisyonu yok. Fenerbahçe ise, son haftaların en tempolu ve en arzulu mücadelesiyle sahne alıyordu. En azından bir puan düşüncesiyle İstanbul'a gelen G.Birliği alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalışırken, sarı lacivertliler sağlı sollu ataklarla rakibinin üzerine gitti. Bu bölümde Alex'in ayağından gelen duran topların hepsi gol kokusu veriyordu.
Gençlerbirliği'nde Ersun Yanal ruhu Ziya Doğan'la geri dönmüş, Fenerbahçe'nin karşısına ilk kez büyük rakip çıkmıştı. Şimdi başa dönelim. 25. dakikada Mehmet Yozgatlı çokça çalımlar atarak ceza sahası içine girdi, Uğur önündeki topa vurdu ve Yozgatlı yere düştü. Seyirci, oyuncusunu ıslıklamaya başlamışken, Cem Deda kimsenin beklemediği bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. İtirazlar arasında Alex noktaya geldi ve hepimize birşeyi gösterdi. O hiçbir topa hesap kitap yapmadan vurmuyor. Ömer'i ölçtü, biçti ve ulaşamayacağı noktaya topu bıraktı. Aynı şeyi ilk yarının uzatma dakikalarında ikinci penaltıda da yapacaktı. Büyük konuşmamalı, ama bana öyle geliyor ki Alex ancak dışarı vurursa penaltı kaçırır. Maç işte böyle ilki tartışmalı, ikincisi Aymar'ın pozisyon bitmişken, Aurelio'ya yaptığı gereksiz penaltılarla bir süreliğine Fenerbahçe'ye döndü. Yoksa Gençler işi çözmüştü. Tuncay'sız Fenerbahçe'nin en etkili bölgesi olan sol kanadı iyi işlemiyordu. 10 numaranın olmayışı Ümit'in performansını da etkiliyordu. Nobre o bölgede hiç yoktu. Ender kanat bindirmelerinde ise kaptanın ortaları isabetsizdi. İşleyen sağ kanattı, ama iki başarılı orta dışında Yozgatlı genelde etkisizdi. Gençler, göbeği ise çok iyi kapıyordu. Dört oyuncu ile Fenerbahçe savunmasının oyun kurmasını da engelliyordu. Fenerbahçe, Alex'in mantık sınırlarını zorlayan serbest vuruşlarının Ömer'i zorlaması dışında organize akın geliştiremedi. 40'ta Serkan'ın ortasında Luciano'nun volesinin auta gidişi tek organize gol şansıydı. Gençler'in erken baskısı ve kontraları iki net pozisyon yarattı. İlkinde 13'te Luciano düşüp topu kaptırdı. Mustafa'nın vuruşu Rüştü'de kaldı. İkinci denemeleri gol oldu. Tartışmalı bir faulun sonrasında on sekizde Youla oyun karakterine uygun, sarsak bir şutla Rüştü'yü avladı ve Fenerbahçe'ye Kadıköy'de gol atan üçüncü Süper Lig oyuncusu oldu. Anelka'nın savunmasında iyi kademe yapıyorlar, Alex'i iyi tutuyorlar ve golü de buluyorlardı. Ama penaltılar iyi oyunlarına sekte vurdu.
Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 İkinci yarıya Ziya Doğan, Ali Tandoğan silahı, sert savunma ve kontrataklarla başladı. Fenerbahçe ise kalabalık yükleniyordu. 54'te Deniz'in kötü geri pasını Mustafa kaptı, o da Youla'ya golü attırdı. Sonrasında Daum bütün hücum silahlarını sahaya sürdü. Ama Alex'in durup durup bulduğu pozisyonlar dışında gole yaklaşamıyorlardı. 64'te süper Brezilyalı'nın içeri dalıp çektiği şutu Ömer harika çıkardı. Sonrasında sürekli baskı ve Gençler'in müthiş direnci vardı. Kontr silahlarıyla Fenerbahçe'yi tedirgin ediyorlardı. Van Hooijdonk oyuna girdikten sonra Anelka sağ kanada geçti. Baskı arttı, ama Fenerbahçe, kontr ihtimaline karşı her zaman tedirgindi. 83'te Alex, ikinci şut denemesi yaptı. Sonra Serkan oyundan atıldı ve 88'de Alex bir kez daha sahneye çıktı. Bitmiş bir maça bir büyük yıldız gibi imzasını attı.

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

Birinci Süper Lig'de Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

DAKİKA 12: Sol kanattan serbest vuruş kullanan Alex'in doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci Ömer, yumruklayarak üstten kornere attı.

DAKİKA 13: Mustafa'nın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Rüştü yatarak topu kontrol etti.

DAKİKA 16: Ceza alanı dışından sol çarprazdan serbest vuruş kullanan Alex'in kaleye gönderdiği topu, kaleci Ömer uzanarak direğin dibinden çıkardı. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.

Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 GOL DAKİKA 17: Sağ kanattan serbest vuruş kullanan Skoko'nun ceza alanına gönderdiği topu Youla, gelişine yerden bir vuruşla direğin dibinden filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

DAKİKA 25: Sağdan ceza alanına giren Mehmet, El Saka'nın müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Cem Deda penaltı noktasını gösterdi.

GOL DAKİKA 25: Penaltı atışını kullanan Alex, yerden bir vuruşla topu filelere göndererek, beraberliği sağladı: 1-1

DAKİKA 40: Serkan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde topu gögsüyle önüne indiren Luciano'nun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

GOL DAKİKA 45: Aurelio ceza alanında, Ayman'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Cem Deda, yardımcı hakem Cemal Gemici'nin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Alex, topu filelere göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

GOL DAKİKA 53: Deniz'in hatalı pasıyla ani gelişen Gençlerbirliği atağında, Mustafa'nın pasıyla ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Youla'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2.

DAKİKA 64: Güzel çalımlarla sol çarprazdan ceza alanına giren Alex'in sert vuruşunda, kaleci Ömer iki hamlede topu kontrol etti.

Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 GOL DAKİKA 87: Çalımlarla ceza alanına ilerleyen Alex'in ayağından açtığı topu Van Hooijdonk, ceza alanı içinde Brezilyalı futbolcunun önüne çıkardı. Alex'in yerden sert şutunda, yan direğe çarpan top filelere gitti: 3-0.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Kemal ile Ümit arasındaki ikili mücadeleden sonra saha içi bir anda karıştı. İki takım oyuncuları birbirlerinin üzerine yürürken, yedek kulübeleri de bir anda sahaya girerek, futbolcuları sakinleştirmeye çalıştı.

Gergin dakikaların ardından iki takım oyuncuları da yatıştırıldı ve karşılaşmaya devam edildi. Maçın hakemi Cem Deda, yaşanan gerginlikten sonra Kemal ve saha içine olaylara karışan Fenerbahçe'nin yedek kalecisi Volkan'a sarı kart gösterdi.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Gençlerbirliği karşısında aldıkları 3-2'lik galibiyetle sezonun unutulmayacak maçlarından birini yaşadıklarını söyledi.
Daum, 10 kişi kalmalarına rağmen güçlü rakipleri karşısında başarılı bir performans ortaya koyarak kazandıklarını belirterek, "Bu sezon içinde unutulmayacak maçlardan biri oldu. 10 kişi kalmamıza rağmen kazanan takımımla gurur duyabiliriz" dedi.
Gençlerbirliği'nin 2-2 beraberliği yakaladığı golü rakiplerine hediye ettiklerini savunan Daum, "İlk penaltı pozisyonunu tam olarak değerlendiremeyeceğim. Ancak rakibimiz 2-2'lik skoru bulduğunda attığı gol, onlara hediyemiz oldu. Gençlerbirliği maçları bizim için hep zor olmuştur. Yine zorlandık. Varını yoğunu ortaya koyan oyuncularımla gurur duyuyorum" diye konuştu.
Şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attıklarını ifade eden Alman çalıştırıcı, taraftarlara da teşekkür ederek, "Takımı resmen galibiyet için ateşlediler" dedi.
Alex için birşey söylemeye gerek olmadığını vurgulayıp, Brezilyalı oyuncunun ne kadar iyi olduğunu gazetecilerin zaten yorumlayacağını belirten Daum, "Her ne kadar bir kişi maçın kaderini belirlese de bunu 9-10 kişi mücadele ederek, takımı adına hazırlıyor. Bu nedenle bütün takımı performansından dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Alman teknik adam, bu önemli galibiyetin, ligde önlerindeki diğer maçlar için büyük moral olacağını söyledi.
Gençlerbirliği'nin sert bir futbol sergilediğini ileri süren Daum, rakiplerinin hafta içinde Beşiktaş ile yaptığı tekrar maçını hatırlatarak, "Baktığımız zaman, sanki o gün dostluk maçı oynanıyormuş gibi bir hava vardı. Aslında bundan memnunum, çünkü biz bu zorluğun üstesinden gelmesini bildik" şeklindeki sözlerle rakiplerine eleştiride bulundu.
Christoph Daum, sakatlıkları nedeniyle Servet ve Nobre'nin maçtan hemen sonra hastaneye götürüldüğünü ve çok sayıda futbolcusunun da hafif sakatlıkları oluştuğunu söyledi.
Bizim hedefimiz Fenerbahçe'de bir takım şeyleri oluşturmak. Bana göre bu yol üzerinde epey bir mesafe yol katettik. Yeni yapılan transferler size Avrupa'da fazla katkı yapamaz. Uluslararası alanda başarılı olmak için kadronun kalitesini daha da yükseltmek gerekir. Kaliteyi yükseltmek derken yeni oyuncu katılımı demek istemiyorum. Elimizdeki oyuncuların daha çok çalışıp kalitelerini geliştirmesinden bahsediyorum.
Sayın başkanımızla koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda gidiyoruz ve bana göre şu an için istediğimiz yere geldik. Fenerbahçe'de birlikte birçok değişikliklere imza attık. Ben bugüne kdaar her zaman Fenerbahçe için günde 24 saat çalıştım, yine çalışmaya hazırım. Nasıl çalıştığımızı antrenmanlarımızı takip eden arkadaşlarımız bilir. İnanç ve tutkuyla devam ediyorum."
Alman hoca, maç sonrası yazar Deniz Gökçe ile tartışan yönetici İlhan Ekşioğlu'nu ima ederek, "Hala duygularıyla hareket edenler var. Ben sayın Deniz Gökçe'den bizzat özür diliyorum" diyerek yöneticisinin ayıbını temizledi.

ZİYA DOĞAN'ın açıklaması

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ziya Doğan, Daum'un toplantısı sürdüğü için basın toplantısı odası önünde bekletilmesine tepki gösterdi.
Daum'un ardından toplantıya "İstemiyorsanız giderim" diye başlayan Doğan, iyi futbolun oynandığını belirterek, "Belki de Türkiye'de alışılmadık bir tempoda gitti. Futbolun içinde mücadele var. Avrupa seviyesine gelmek istiyorsak, bu müsabaka örnektir. Her iki tarafın da yaptığı kasıtlı hareketler var. Kendi oyuncularımı bu konuda eleştiriyorum. Eğer ülkede herşeye eşit bakarsak, bu ülkede futbol müthiş kalkınır. Maçın ilk yarısını galip bitirmiş olsaydık, çok daha farklı olurdu. Ancak ikinci yarı iyi mücadele edip, beraberliği yakaladık. Yine bir hata yaptık ve son paslarda bencil davrandık. Ben bu takımda yeniyim. Mantaliteme en kısa sürede alışacaklar" dedi.
Hakem Cem Deda konusunda konuşmaya gerek olmadığını kaydeden Doğan, "Medyanın yorumları önemli. Avrupa'da başarılı olmayı hedef haline getirmemiz lazım. Avrupa'da çok başarılı olacak takımların başında da Fenerbahçe geliyor. 'Rakip sert oynadı, niye mücadele etti' diye basit sorularla uğraşırsak, doğruyu bulamayız" diye konuştu.
Ziya Doğan, Fenerbahçe cephesinin, Gençlerbirliği'nin sert oynadığına yönelik tepkisini eleştirerek, futbolda iki takım da mücadele ettiği zaman bu tip sertliklerin normal olduğunu vurguladı.

MAÇIN HAKEMİ: Sınıfta kaldı

TARTIŞMALI POZİSYONLAR
Dk.35: Aurelio'nun, Skoko'ya yaptığı faul sarı değil kırmızı gerektiği iddia ediliyor. (1-1)
Erkan ile Ümit Bozkurt'a gösterilen, Kerem'e gösterilmeyen sarı kartlar yanlıştı.

SEVAPLARI
Dk.18: Gençlerbirliği'nin golü öncesi Aurelio'nun, Mustafa Özkan'a yaptığı fauldü. (0-0)
Dk.25: El Saka topa vuruyor, ardından Mehmet Yozgatlı'yı sol ayağıyla makasa alıyor ve Mehmet de bu şekilde düşüyor. Penaltı kararının tartışılır olduğu iddia edenler olsa da FIFA kurallarını çok doğru bir şekilde uyguladı: (0-1).
Dk.45: Ayman'ın, kırmızı karttan kurtulan Aurelio'ya yaptığı hareket penaltılıktı. (1-1)
Dk.78: Serkan'ın yardımcıya tepkisi kırmızı kartı gerektirirdi.

MAÇIN ADAMI: Alexsandro De Souza (Fenerbahçe)

3 gol birden atarak maçı tek başına Fenerbahçe'ye döndüren Alex gene maçın adamı olarak dikkat çekti. Şu ana kadar attığı 18 golle de takımının gol yollarında en etkili silah olduğunu gösterdi.

NOTLAR

Erman Toroğlu ne dedi?
1- G.Birliği'nin ilk golü öncesinde, Aurelio'nun Mustafa Özkan'ı düşürdüğü pozisyonda verilen faul kararı doğru.
2- G.Birliği'nde Erkan ve Ümit Bozkurt'a verilen sarı kartlar yanlış. Ayrıca Nobre'ye sert giren Kerem de sarı kart görmeliydi.
3- F.Bahçe'nin kazandığı ilk penaltıda El Saka topa vuruyor. Mehmet Yozgatlı'nın düşmesi inandırıcı değil. Penaltı kararı yanlış.
4- Aurelio, Skoko'ya tekme attı. Sarı yerine kırmızı kart görmeliydi.
5- Ayman'ın Aurelio'ya yaptığı hareket faul, penaltı doğru.

Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 Tacize uğradık
Murat Özaydınlı, "G.Birliği hangi maçta böyle oynadı. Oyuncularımız kendi koridorlarında tacize uğradı' dedi.
Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, Gençlerbirliğili oyuncuların centilmenlik dışı hareketler yaparak, seyircileri ve futbolcularını kışkırtmaya çalıştığını söyledi. Başkent ekibinin kasıtlı olarak sert oynadığını öne süren Özaydınlı, şöyle konuştu:
"Gençlerbirliği'nin iyi bir takım olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama, sanki Şampiyonlar Ligi finali oynuyorlar. Böylesine bir hırs, böylesine bir sertlik... Seyircimizi tahrik ediyorlar, saldırıyorlar. Çözemiyorum... Gençlerbirliği hangi maçta böyle oynadı? Oyuncularımız savaştan çıkmış gibiler. Çocuklar kendi koridorlarında tacize uğradılar neredeyse.
Bugün bir endişeye düştüm. Bütün takımlar böyle sportmenlik dışı sertliğe başvurursa, işimiz gerçekten çok zor."

Onların kalemi var
Gençlerbirliği maçının kahramanı Alex, zaman zaman kendisine yöneltilen eleştilerle ilgili olarak, 'Ben performansımın kötü olduğuna inanmıyorum. Beni eleştirenler daha güçlü. Çünkü, onların televizyonları ve kalemleri var' dedi.

Alex'ten mesaj
Brezilyalı yıldız, futbolun takım oyunu olduğunu hatırlattı, "Sadece benim iyi olmamla maç kazanamayız" dedi. Anelka'nın daha verimli olacağını vurgulayan Alex, Hooijdonk için de, "Geleceğini çizmek zorunda. Fenerbahçe de onun boşluğunu doldurabilecek güce sahip" yorumunu yaptı.

Alex: "Kendimi borçlu hissediyorum"
Gençlerbirliği karşısında 3 gole imza atan Alex de Souza, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Bana gösterilen sevgiye karşı kendimi borçlu hissediyorum ve bu borcu ödeyebilmek için elimden geleni yapmaya calışıyorum" dedi.
Gençlerbirliği karşısında tüm takımının çok iyi mücadele ettiğini söyleyen Brezilyalı yıldız, "Bu akşam herkes çok iyi mücadele etti. İnandık ve kazandık. Teknik olarak fazla birşey söyleyemeceğim ama maç ilk saniyesinden son saniyesine kadar tam bir savaş halinde geçti. Takım arkadaşlarımı da inançlarından ve inatlarından dolayı kutluyorum" dedi.
Galibiyeti getiren 3. golü kaydettikten sonraki duygularını da anlatan Alex, "Bazen öyle maçlar ve goller oluyor ki, golden sonra ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Çünkü, son dakikalarda oldukça zor geçen bir maçı galip bitirmek için sonuca imza atiyorsunuz. bu, çok güzel bir duygu" diye konuştu.
Kendisine yöneltilen bir sorunun ardından, Brezilya milli takımına yeniden çağırılmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen yıldız, "Milli takımda hizmet vereceğim için çok mutluyum. Özellikle benim pozisyonumda oynayan bir sürü yetenekli oyuncu var ve onların arasından seçilmek gurur ve mutluluk verici" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe`de olmaktan ötürü çok mutlu olduğunun altını da çizen Alex de Souza, "Burada, karşılıklı sevgi içinde gerek taraftarlarımız, gerekse de takımdaki arkadaşlarımla çok güzel günler geçiriyorum. Sevgi dolu, saygı dolu bir ortam var ve kendimi onlara karşı borçlu hissediyorum. Bu borcu ödeyebilmek için de sahada elimden geleni yapmaya calışıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Alex, gol krallığıyla ilgili olarak bir soruya da "Fatih ile çekişiyoruz. Ama kendisi bana göre daha ileride oynuyor. Ben daha önce 3 kez gol kralı olmuştum. Ama benim için takımın şampiyonluğu önemli" şeklinde yanıt verdi.

Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 Sürekli küfür ediyorlar
Gençlerbirliği kalecisi Ömer, oyuncu ve bir futbolsever olarak maçta yaşananlardan utandığını ifade ederek, 'Maçta seyirciye en ufak bir hareketim yoktu. F.Bahçe'nin yaptığı her atakta, arkamda sanki bilerek tutulmuş 2-3 kişi sürekli bana küfretti' dedi.

Ümit Bozkurt'tan Alex sitemi
Maçın son dakikalarında Fenerbahçeli futbolcularla sert tartışmalara giren Gençlerbirliği takım kaptanı Ümit ise son anda çıkan tartışmalardan dolayı özür dileyerek, "Ancak Alex birkaç haftadır bazı hareketler yapıyor. Bugünkü maçta da kasti girdi. İlk pozisyonda ayaklarıma müdahale yaptı. Daha sonra bir pozisyonda da aynısını yaptı. Dayanamadım. Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasına rağmen kazanma isteği güzeldi" diye konuştu.

Vallahi sana değildi hocam
Serkan, kendi kendine, 'Hep böyle yapıyorsunuz. Ağzınıza sı....m' dediği için kırmızı kart gördüğünü söyledi. İsyanım kendime Geçen hafta Malatyaspor maçında Tuncay kırmızı kart gördü, sarı lacivertliler karşılaşmayı zor da olsa kazandı. Dün gece de Serkan 79. dakikada kırmızı kart gördü, takımını belki de ateşledi ve sarı lacivertlilerin galibiyetinde önemli rol oynadı. 90 dakika sonunda Fenerbahçe'de sevinç yaşanırken, Cem Deda tarafından direkt kırmızı kart gören Serkan kendisine isyan etti. Genç futbolcu başına iş açan olayı şöyle anlattı: 'Taç atışı yapacağım sırada bir G.Birliği oyuncusu yerde yatıyordu.
Saygısızlık yapmadım Ben de, 'Hep böyle yapıyorsunuz. Ağzınıza sı....m' dedim. Söylediklerimi yardımcı hakem duydu ve anında Cem Deda'yı yanına çağırdı. Sözlerimi kendisine söylediğimi zannetti. Ben de, 'Hocam, vallahi size bir şey söylemedim. Kendi kendime konuştum' dedim. Ancak karar değişmedi.' Maç sonrası soluğu hakem odasında alan Serkan, 'Hepinizden özür dilerim, ama ben bu sözleri size söylemedim. Sadece kendime kızdım. G.Birliği'ne asla saygısızlık yapmam' dedi.

Pierre Van Hooijdonk şaşkın
Hollandalı yıldız, taktiksel çalışmalarda as takımda yer almasına karşın Gençlerbirliği maçında ilk on birde oynamamasını "sürpriz" olarak yorumladı. Taraftarların "Aziz Pierre, seni özleyeceğiz" pankartı açtığı Hooijdonk, "Açıkçası yedek kalmayı beklemiyordum. Denizli'de oynamak istiyorum" diye konuştu.
Gençlerbirliği'ni 3-2 yendikleri maç için görüşlerini de belirten Hollandalı oyuncu, "Maçta herşey vardı. Çok sayıda gol oldu. İki takım da çok istekliydi. İyi bir maç oldu" dedi.

Fener'de ağır hasar
Sakatlanan Nobre ve Servet hemen tedavi alınırken Servet'in sağ ayak bileğinde şişlik, Nobre'nin sol dizinde su toplanması olduğu belirtildi. Nobre'nin Denizli'ye karşı oynamayacağı, Servet'in ise Cuma günkü maça yetişmesinin zor olduğu açıklandı.

Son kurban Deniz
İkinci yarıda Mustafa Özkan'a kaptırdığı topla Gençlerbirliği'nin ikinci golüne yol açan Deniz Barış, tribünlerin büyük tepkisini aldı. Daha önce Selçuk ve Tuncay'ı protesto eden taraftarlar, bu hatası sonrası hemen oyundan alınan Deniz'i ıslık yağmuruna tuttu.

Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 Tuncay cezalı
Malatyaspor maçında kırmızı kart gören Tuncay, takımını Gençlerbirliği karşısında yalnız bıraktı.
Sarı-lacivertli oyuncu, bu sezon ilk kez bir lig maçının 18 kişilik kadrosunda yer almadı. 12. haftada Fenerbahçe'nin Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile yaptığı karşılaşmada sakatlığı nedeniyle yedekler arasında yer alan Tuncay, maçta forma giymemişti.

Mehmet Yozgatlı 6 hafta sonra ilk 11'de
Teknik direktör Christoph Daum, cezalı Tuncay'ın yerine Mehmet Yozgatlı'yı ilk 11'e dahil etti. En son ligin 17. haftasında Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Mehmet, 6 hafta sonra kadroya girdi.

Serhat'a görücü
Almanya 1.Ligi'nden Herha Berlin'in istatistikçisi ve Futbolcu İzleme Komitesi üyesi Nudi Woykowitz maçı takibe aldı. Alman teknik adamın, Serhat'ı izleyip, rapor hazırladığı öğrenildi. Alman teknik adam Yıldıray Baştürk'ün başarısı ve İlhan Mansız'ın gördüğü ilgi üzerine çifte pasaportlu bir Türk oyuncuya yöneldiklerini söyledi. Kunigel, sezon sonunda bu oyuncu için yöneticilerle bir araya gelip, transfere nokta koyacaklarını söyledi.

Van Hooijdonk'u beklediler
Karşılaşmanın 72. dakikasında ceza alanı dışında sol çaprazda serbest vuruş kazanan sarı-lacivertli futbolcular, bu dakikada oyuna girmek için kenara gelen Van Hooijdonk'un girmesini beklediler.
Oyundan çıkacak olan Mehmet, yardımcı hakemin yanına gidip Hollandalı futbolcuyu göstererek, oyuncu değişikliğinin yapılmasını istedi. Fenerbahçeli taraftarlar da tepki gösterince, yardımcı hakem değişiklik işareti yaptı. Orta hakem Cem Deda'nın izin vermesiyle oyuna giren Van Hooijdonk, serbest vuruşu kullandı.
Diğer yandan, 79. dakikada doğrudan kırmızı kart gören Serkan, hakemin kararına büyük tepki gösterdi. Sarı-lacivertli futbolcuyu, yedek kulübesinde bulunanlar güçlükle sakinleştirdi.

Bizi bırakma Van Hooijdonk
Fenerbahçeli taraftarlar, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Pierre Van Hooijdonk'a maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar uzun süre 'Bizi bırakma Pierre' diye bağırırken, 'antu.com' üyeleri, tribüne, 'Saint Pierre we're gonna miss you' (Aziz Pierre seni özleyeceğiz) yazılı pankart astı.
Alex'in üçüncü golünde asist yapan Hollandalı futbolcu, maç sonrası yaptığı açıklamada, yedek kalmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Van Hooijdonk, 'İlk 11'de oynamamak benim için sürpriz oldu. Çünkü, son zamanlarda çok iyi çalışıyorum' dedi. Bu arada golcü futbolcunun bugün ülkesine gideceği ve Hollanda basınına, 'Ben Fenerbahçe'den teklif bekledim. Gelmeyince, NAC Breda ile anlaştım' diyeceği belirtildi.

Kalelere gol yağdı
Süper Lig'in 24. haftası, 37 golle bu sezon en fazla golün atıldığı hafta oldu. 24. hafta, aynı zamanda 8 penaltıyla 22. haftayla birlikte en fazla penaltı kararı verilen, 7 penaltı golüyle de penaltıdan en fazla golün atıldığı hafta olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahce: 3 - Genclerbirligi: 2 1000 dakika sonra gol yedi
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kalesini gole kapatan ve 10 haftadır rakiplerine şans tanımayan F.Bahçeli Rüştü'nün Kadıköy'de gol yememe orucunu Youla bozdu. G.Birliği'nin Gineli santrforu, dünkü maçın 17. dakikasında fileleri havalandırıp, sarı lacivertli takıma Kadıköy'deki lig maçlarında 1000 dakikalık gol yememe unvanına son verdi. F.Bahçe, en son ligin 6. haftasında 3-1 kazanılan Malatyaspor maçının 7. dakikasında Osterc'in ayağından golü yemişti.

14 maçta 10 penaltı
Cem Deda, F.Bahçe'nin Samsun'la deplasmanda 1-1 kaldığı maçta da F.Bahçe'nin golü öncesi olmayan faulü vermiş, Samsun'un golünden önce Adnan'ın Deniz'e yaptığı faulü es geçmişti. Süper Lig'deki 14 maçında 10 penaltı veren Cem Deda'nın babası Sadık Deda da zamanında F.Bahçe'nin Eskişehir'i 4-1 yendiği maçta F.Bahçe lehine 4 penaltı vermişti.

Youla da kurtaramadı
G.Birliği adına dün iki gole imza atan Gineli oyuncu Youla maç sonrası takımını galibiyete taşıyamamasının üzüntüsünü yaşadı. Teknik direktör Ziya Doğan da, Youla övgü yağdırırken, "Elinden geleni yaptı ama son dakika golüne engel olamadık" diye konuştu.

Sahada arbede!
Sahadaki gerginlik, maç bitimine de yansıdı. Taraftarlar tüneldeki brandayı yırtıp Başkentli futbolculara saldırmaya kalktı.
Dün gece Şükrü Saracoğlu'nda müthiş bir 90 dakika vardı. Stresi yüksek karşılaşmada zaman zaman sert mücadeleleler de yaşandı. Özellikle maçın son dakikalarında Luciano ile Gençlerbirliğili futbolcular arasında yaşanan gerginlik, maçın durmasına neden oldu. Ümit Bozkurt, Luciano'nun üzerine yürürken, yedek kulübesinden sahaya fırlayan F.Bahçe kalecisi Volkan da Kerem'in boğazına sarıldı. Bu sırada Ömer ile Luciano yumruklaştı. İki takımın teknik heyeti olayları önlemek için olağanüstü bir çaba sarfetti. Sahaya giren teknik direktör Ziya Doğan öğrencilerini güçlükle sakinleştirebildi.
Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmadan sonra da taraftarlar Başkentli futbolculara tepki gösterdi. Taraftarlar, soyunma odasına gitmek için tünelin içinden geçen Gençlerbirliğili oyunculara saldırmak istedi. Daum ve futbolcular ise soyunma odasından çıkıp kale arkasındaki tribüne giderek taraftarı alkışladı.

Olayları muhabir mi çıkardı?
Maçtan sonra soyunma odasına giden çadır tünelde olay çıktı. Bir grup F.Bahçe taraftarı tünelin brandasını yırtarak, Gençlerbirliği'li futbolculara, "Neden böyle oynuyorsunuz? Şampiyon mu olacaksınız?" diye bağırdı. Kırmızı siyahlılar da karşılık verince ortalık karıştı. Kısa bir süre devam eden ağız dalaşı ve itiş kakış, F.Bahçeli futbolcuların araya girmesiyle son buldu. Bu arada olayların, FB TV muhabirinin G.Birliği oyuncularına tünelde tekme atmasıyla başladığı ileri sürüldü.

Tamı tamına 7 seyirci!
Başkent ekibini, dünkü maçta tam tamına 7 taraftarı izledi. Deplasman takımlarına ayırılan bin 200 kişilik tribünde, sadece 7 kişinin yeralması dikkat çekti.

Yönetici ayıbı
Tribünlerin maç sonrası takımı yeniden sahaya çağırdığı anlarda yönetici İlhan Ekşioğlu şov vardı! Görevlilere gazetecileri gösteren Ekşioğlu, "Burada ne işleri var? İçeri tıkın bunları" dedi. Yazar Deniz Gökçe Ekşioğlu'na "Gazetecilerle böyle konuşmaya hakkınız yok" deyince Ekşioğlu "Sizi muhatap kabul etmiyorum" diyerek gerginliğin olduğu yerden kaçtı.

Kadıköy doldu taştı
Son haftalarda ilgisiz kalan taraftarlar, Gençler mücadelesinde Kadıköy'e akın etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yüzde 90'ı dolarken, taraftarlar maç öncesinde tüm futbolcuları teker teker tribüne çağırdı.

Soyunma odasından çağırdılar
Karşılaşmadan sonra stadı terk etmeyen bir grup taraftar, bir süretezahürat yaparak, futbolcuları soyunma odasından çağırdı.
Maraton üst tribün ve lise tarafındaki açık tribünde bir grup taraftar, maçtan sonra futbolcular lehine tezahürat yaptı. Taraftarların ısrarlı tezahüratları sonrasında Fenerbahçeli bazı futbolcular sahaya çıkarak, galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.
Bu arada, maç sonrası soyunma odasına giden Gençlerbirliği futbolcuları, bazı Fenerbahçeli taraftarla tartıştı. Taraftarların, soyunma odasına giden çadır koridorun bezlerini yırtarak Ankaralı futbolcularla tartıştığı gözlendi.

Beklediğim bir sonuçtu
İki yıllık hak mahrumiyeti cezasının kaldırılmasına itirazı kabul edilmeyen Sadettin Saran, "Zaten fazla umudum yoktu" dedi. Saran, Dortmund'un hisselerini almasıyla ilgili olarak ise, çok şey öğrendiğini ve bunları ileride Fener'e uygulamak istediğini söyledi.

PAF'lar mağlup oldu
PAF takımları arasında oynanan maçı konuk ekip Gençlerbirliği 2-0 kazandı. Dereağzı Tesisleri'ndeki karşılaşmada, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Metin Diyadin'in çalıştırdığı Başkent ekibi, 2-0'lık galibiyete ulaştı.

İstatistik: Kaleye şut
Gençlerbirliği'nin kaleye attığı şutlar: Souleymane Youla 3, Ali Tandoğan 2, Ayman Mohamed Abdelaziz 2, Mustafa Özkan 2, Josip Skoko 1
TOPLAM: 10

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Gençlerbirliği'nin kaleye attığı şutlar: Mustafa Özkan 2, Souleymane Youla 2
TOPLAM: 4

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Futbolcu Attığı şut İsabetli şut Top kaybı Top kapma Attığı korner Ofsayt Yaptığı Faul Yapılan faul Gol pozisyonu
Rüştü Reçber
Serkan Balcı 2 2 2 3
Fabio Luciano 1 2 1
Servet Çetin 1 2 1 3 2
Ümit ÖZat 1 1 2 2 1
Mehmet Yozgatlı 1 2 4 1 3
Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 1 6 6 2 5
Alexsandro De Souza 7 6 2 3 7 2 5
Deniz Barış 1 2
Nicolas Sebastien Anelka 5 1 1 1
Márcio Ferreira Nobre 1 1 1 5 6
Önder Turacı 2
Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk 1 1
Kemal Aslan 1
TOPLAM 14 6 25 21 7 1 19 24 5

TARİH: 13 Mart 2005
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
SEYİRCİ: 32.000 kişi
HAKEMLER: Cem Deda (4), Cemal Gemici (5), Ali Saygın Ögel (4) , 4.Hakem: Mehmet Fatih Gökçe
GÖZLEMCİ: Mahmut Çetiner
FENERBAHÇE: Rüştü Reçber (5), Serkan Balcı (6), Fabio Luciano (5), Servet Çetin (6) (Dk.85 Kemal Aslan), Ümit Özat (Kaptan) (6), Mehmet Yozgatlı (6) (Dk.72 Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk) (6), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (6), Alexsandro De Souza (9), Deniz Barış (4) (Dk.57 Önder Turacı) (6), Nicolas Sebastien Anelka (4), Márcio Ferreira Nobre (6)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Selçuk Şahin, Niyazi Serhat Akın
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GENÇLERBİRLİĞİ: Ömer Çatkıç (6), Hakan Aslantaş (6) (Dk.46 Ali Tandoğan) (5), Ümit Bozkurt (Kaptan) (6), Erkan Özbey (7), Abdel Zaher Ahmed Hasan ElSaka (4), Kerem (5), Josip Skoko (6) (Dk.46 Sertan Eser) (4) (Dk.72 Ayhan Tuna Üzümcü) (4), Ayman Mohamed Abdelaziz (6), Uğur Boral (4), Mustafa Özkan (5), Souleymane Youla (7)
YEDEKLER: Gökhan Tokgöz, Baki Mercimek, Atilla Birlik, İsmail Güldüren
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
GOLLER: (Dk.17) Souleymane Youla (sağ ayak, pas Josip Skoko), (Dk.53) Souleymane Youla (sağ ayak, pas Mustafa Özkan) (Gençlerbirliği) ; (Dk.25) Alexsandro De Souza (penaltı, penaltı yaptıran Mehmet Yozgatlı), (Dk.45) Alexsandro De Souza (penaltı, penaltı yaptıran Marco Aurelio Brito Dos Prazeres), (Dk.87) Alexsandro De Souza (sol ayak, pas Petrus Ferdinandus Johannes Van Hooijdonk) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.20) Erkan Özbey, (Dk.24) Ümit Bozkurt, (Dk.25) Uğur Boral, (Dk.88) Abdel Zaher Ahmed Hasan Elsaka (Gençlerbirliği) ; (Dk.32) Marco Aurelio Brito Dos Prazeres, (Dk.89) Kemal Aslan, (Dk.89) Volkan Demirel (yedek oyuncu) (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: (Dk.78) Serkan Balcı (direkt kırmızı kart) (Fenerbahçe)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   GENÇLERBİRLİĞİ
14 Şut 10
6 Kaleyi bulan şut 4
29 Serbest atış 21
2 Penaltı 0
7 Korner 2
39 Taç 18
19 Faul 24
1 Ofsayt 2
5 Gol pozisyonu 3
3 Sarı kart 4
1 Kırmızı kart 0
% 56 Topla oynama oranı % 44
3 Atılan goller 2

Bu sayfalar  Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI