FENERBAHÇE'NİN 2005-2006 SEZONU 14.HAFTA ANALİZİ

Zirvede tek başına: 1-0
Galatasaray: 0 - Fenerbahce: 1

Avrupa'da hayal kırıklığı yaşayan sarı lacivertliler, ligde üst üste 12. galibiyetini Ali Sami Yen Stadı'nda aldı, kendi rekorunu kırdı. Nobre gecenin tek golüne imza attı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin belki de en renksizi, en sönüğü... Maçtan önce ne bir ezeli rekabet havası seziyoruz, ne ev sahibi Galatasaraylılar'da bir heyecan. İsviçre ile oynadığımız milli maç, ardından Fenerbahçe'nin Milan bozgunu. Yurt dışı defterini kapattıktan sonra ligimize, futbol kriterlerimize kesin dönüş yapmışız. Maçın hemen başında Anelka'nın göstermelik hırsı, seyirciye biraz umut verir gibiydi, ama ilerleyen dakikalar sahadaki oyuncuların, özellikle Galatasaraylılar'ın bütün oynama şevkini kırıyor, sanki.
İlk yarı boyunca tribünleri "bayan" bir futbol seyrettik. Sıradan bir maçın, sıradan oyuncularla oynanışına tanık olduk. 17. dakikada Hakan'ın pasıyla Necati'nin gol pozisyonuna girmesi, Fenerbahçe adına Deniz'in araya soktuğu ayakla kornere dönüştü. 20'de Hasan'ın ortaladığı topa arkasında mevzilenmiş Hakan Şükür'e rağmen daha erken davranan Ilic'in vurduğu kafa Serkan'a çarpınca gol olmadı. 24'te Ergün'ün kornerinden gelen topa Orhan'ın vurduğu kafa yine gole dönüşmedi. Bütün bu pozisyonlar zannettirmesin ki sahada güzel futbol oynanıyordu.
Fenerbahçe'den kısa günün kârı 45. dakikada gerçekleşti. Ümit'in önce kaptırdığı, ardından tekrar kazanarak Appiah'a attığı top, Ganalı oyuncunun Galatasaray savunmasının üzerinden aşırttığı asiste dönüştü. Nobre, Mondragon'un çıktığını görünce, topu rakibinden önce sahiplenip kaleye gönderdi: 0 - 1.
Eğer anlaşsalardı, "Zirvede baş başayız, ne diye üzeceğiz birbirimizi" deselerdi, ancak bu kadar olurdu. Düşünün bir ara Cihan ile Appiah arasındaki tartışmayı sinirli tavırlarıyla tanınan Hasan Şaş yatıştırıyordu!
Maçın ikinci yarısı başlarken son dakikada yedikleri golün sıradan hırsıyla sahaya çıkan Galatasaray'ı seyrediyoruz. Bu gol bile, maçı renklendirmeye yetmiyor. Galatasaray, ilk yarıya oranla maça inisiyatif koymaya çalışıyor, ancak üretebildiği pozisyonlar gole dönüşmüyor.
52'de Tuncay'ın kontratağında ortaladığı top, Anelka'ya geldi, altı pasın önünde dokunan Fransız, ciddiyetsiz davranınca topu kale yerine Tomas'a nişanladı. 64'te Tomas'ın ortaladığı topa savunmanın arasından iyi yükselen Orhan kafayı vurdu, ama maçın "en şık" pozisyonunda kaleci Volkan'ın müthiş refleksi topun filelere gitmesini önledi. Aynı dakika içinde Anelka, Mondragon ile karşı karşıya kaldı, yine golü bulamadı.
Gerets'in üç forvetli Galatasaray'ı, Alex'in yokluğunda yeniden yapılanan Fenerbahçe orta sahasının içinde boğuluyor, bir anlamda "nötr" oluyordu. 75'te Ümit Karan'ın, 82'de Ayhan'ın, 87'de Necati'nin kaleye yanaşamayan pozisyonları, şuta dönüşse de gole dönüşemedi.

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

DAKİKA 17: Önder'in kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top Hakan'ın önüne indi. Bu futbolcu meşin yuvarlağı geriden gelen Necati'ye çıkardı. Çok uygun pozisyonda ceza alanına giren Necati'nin vuruşunda Deniz'e çarpan top, az farkla direğin dibinden kornere gitti.

DAKİKA 20: Hasan Şaş'ın sağdan ortasında ceza alanında Iliç kötü bir kafa vuruşu yaparken, Fenerbahçe savunmasından Önder tehlikeyi uzaklaştırdı.

DAKİKA 24: Ergün'ün sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanında yükselen Orhan'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

DAKİKA 33: Appiah'ın uzaktan sert şutunda, top üstten auta gitti.

DAKİKA 39: Ceza alanı dışında topa sahip olan Necati'nin dönerek vuruşunda, sert giden meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

GOL DAKİKA 45: Hasan Şaş'ın rakip alanda kaptırdığı topu ileriye gönderen Appiah'ın pasına koşan Nobre, ileri çıkan kaleci Mondragon'un üzerinden topu filelere gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

İKİNCİ YARI

DAKİKA 52: Tuncay, uzun süre götürdüğü topu ceza alanına gönderdi. Anelka'nın altı pasta vuruşunda Tomas'a çarpan meşin yuvarlak, kaleci Mondragon'un önünde kaldı.

DAKİKA 57: Appiah'ın yaklaşık 25 metreden sert şutunda, top üstten auta gitti.

DAKİKA 64: Sabri'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top savunmaya çarparak kornere çıktı.

DAKİKA 65: Ümit'in sağdan ortasında Orhan'ın ceza alanı içinden Orhan'ın kafa vuruşunda, kaleci Volkan uçarak topu köşeden tokatladı.

DAKİKA 66: Ardından gelişen Fenerbahçe ani atağında uzun süre sürdüğü topla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Anelka'nın vuruşunda, meşin yuvarlak Mondragon'dan döndü.

DAKİKA 75: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Necati, topu Ümit'in önüne yuvarladı. Bu futbolcunun ceza alanına girdikten sonra sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

DAKİKA 79: Aurelio'nun sağdan uzun pasında topla buluşan Anelka, çok sert vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Mondragon'dan döndü.

DAKİKA 87: Necati'nin pasında ceza alanında topla buluşan Ümit'in sert şutunda, top yandan auta gitti ve karşılaşma 1-0 Fenerbahçe'nin galibiyetle tamamlandı.

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Şampiyonlar Ligi'nde AC Milan karşısında alınan farklı yenilgiden sonra takımı hazırlamanın zor olduğunu belirterek, "Mücadele ve sahada sergilenen oyun karakteri adına takımımı tebrik ediyorum" dedi.
Maçta organizasyon anlamında Galatasaray'ın kombinasyon oyununa müsaade etmediklerini kaydeden Daum, "Anelka ve Nobre inanılmaz mücadele edip çalıştı. Tuncay, Cihan'ı rahatsız etti. Appiah, Orhan'a erken basmasını bildi. Orta alanda istediğimiz mücadeleyi sergiledik. Rakibe alan vermeden oyunu sahaya yansıttık. Benim için önemli olan nokta maçı gol yemeden bitirmemiz oldu. Hemen hiç gol pozisyonu vermedik. Defansif anlamdaki görev anlayışını hepimiz sahaya yansıtmasını bildik. Bugün sahaya yansıtmak istediğimiz diğer bir başka şey de çabuk dikine paslarla atağa kalkmaktı. Bu şekilde girdiğimiz 2-3 pozisyon vardı. Bunları Mondragon çözdü. O pozisyonları değerlendirsek 2-3 gol atabilirdik" diye konuştu.
Daum, derbi maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, takımını moral olarak Galatasaray maçına hazırlamanın zor olduğunu ifade ederek, "Çarşambadan sonra hazırlanmak için vaktimiz olmadı. Bazı tartışmalar da yaşadık. Normalde maç gününde yapmadığım yorumları yaptım. Bazen oyuncular yorumları farklı algılayıp içine kapanıyor. Ama bugün bu olmadı. Takım bütün söylediklerimi bilinçli bir şekilde yardım olarak kabul etti ve özgüvenlerini sahaya yansıttılar" dedi.
Bu tip maçlarda provokasyonlara müsaade etmemek gerektiğini belirten Daum, "O anlamda da takım olarak büyük bir aşama kaydettik" diye konuştu.
Daum, derbi maçta takımının tek golünü kaydeden Brezilyalı futbolcu Nobre'yi övdü. Nobre'nin, ihtiyaçları olduğunda kendisine güvenebileceklerini gösterdiğini anlatan Daum, "Nobre adına çok sevindim. Ona güvenebileceğimizi ispat etti" dedi.
12 maçlık galibiyet serisine ulaşmaları nedeniyle de mutlu olduğunu ifade eden Alman çalıştırıcı, "Önümüzde zorlu görevlerimiz var" diye konuştu.
Daum, bir soru üzerine, Galatasaray karşısında bazı pozisyonlarda Alex ile daha rahat hareket edebileceklerini belirterek, "Bazı pozisyonlarda topu tutmasını bilemedik. Alex, duran toplarda etkili oluyor. Bazı pozisyonlarda net vuruşlar yapabiliyor. Henüz hazır olmadığı için hayal kırıklığı yaşadı. Umut ediyorum Trabzonspor maçına yetişecek" diye konuştu.
Daum, Fenerbahçe'nin AC Milan ile Galatasaray karşısında sergilediği futbolla iki farklı görüntü çizdiği, bunun sebebinin ne olduğu şeklindeki soruya ise, "Cevaplar avucunuzun içinde. Birisi Şampiyonlar Ligi, birisi Süper Lig. Çok farklı kulvarlar. Trabzonspor, Avrupa kulvarında Kıbrıs Rum kesimine yenildi. Galatasaray Trömsö'ya elendi. Milli takıma bakıyorsunuz, gidemedi. Türk futbolunun uluslararası anlamdaki yerinin nerede olduğunun bilincine varalım. Hemen en büyük biziz nidalarıyla hareket ediyoruz. Çok büyük reforma ihtiyaç var diye düşünüyorum. Altyapıya daha fazla önem verilmeli. Tesislere önem verilmeli. Bunlara daha fazla önem verilirken, otobüslere atılan taşlar ve sahaya atılan yabancı maddelerin de çoğalmaması gerekir. Türkiye'yi de müdafaa edebildiğim yerde hep ediyorum. Ben Türkiye'yi seven ve burada çalışmaktan mutlu olan bir insanım" diye yanıtladı.
Her ailenin endişe duymadan statlara gelebilmesi gerektiğini anlatan Daum, "Sahaya atılan yabancı maddeler konusunda Futbol Federasyonu tarafından (her statta saha etrafına ağ çekilecek. Yabancı madde atıldığı sürece ağlar kalacak) denilebilir" diye konuştu.
Christoph Daum, bir soru üzerine Galatasaray'ın Avrupa kupalarında elde ettiği başarıyı, Fenerbahçe ile elde etme arzusunda olduğunu söyledi.
Alman çalıştırıcı, bir gazetecinin, "Gerets, "Şu anda 6 puan önde Daum'un yerinde olmak isterdim" dedi. Siz Gerets'in yerinde olmak ister miydiniz?" şeklindeki sorusuna ise, "Benim Galatasaray Kulübü'nün Avrupa'da Türk futbolu adına yaptıklarını Fenerbahçe ile yakalama arzum var. Türk futbolunu Avrupa'da çok daha farklı temsil etmek istiyorum. Bugüne kadar istediğimiz sonuçları alamadık. Ben Galatasaray'a bir tek o konuda yetişmek isterim. Fenerbahçe'de mutluyum, umarım uzun süre bu mutluluk devam eder" yanıtını verdi.
Gerets için, değer verdiği bir meslektaşı olduğunu belirten Daum, sarı-kırmızılı teknik adamın maç sonunda kendisine tebriklerini ilettiğini söyledi.

ERIC GERETS'in açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, derbi maçta ilk yarının son saniyesinde yedikleri golün, bir futbol takımı için en kötü zamanlama olduğunu vurgulayarak, "İlk yarıda emeğimizin karşılığını alamadık" dedi.
Gerets, birinci devre oynadıkları futboldan memnun olduğunu belirterek, "Biz oyun kurucu olarak sahadaydık, rakibimiz kontratak düşüncesindeydi. İki çok önemli pozisyon yakaladık ama bunları maalesef değerlendirmedik. İlk yarıda futbolumuzun, emeğimizin karşılığını alamamış olduk" diye konuştu.
Böyle bir dönemde geriye düşmenin, kendileri için risk almak demek olduğunu kaydeden Belçikalı teknik adam, "Bu riskleri alarak oyuncuları değişik pozisyonlarda oynatmak durumunda kaldık. Bu oyuncular bizi daha güçlendireceğine, bazen zor durumlarda bıraktı. Atak oynadığımız son 20 dakikalık dönemde, kalemizde istemediğimiz pozisyonlar gördük" ifadesini kullandı.
Gerets, takımını överken futbolcuların yüksek motivasyon sergilediğini söyledi. Bazı pozisyonlarda, oyuncularında yüksek motivasyon olduğunu kaydeden Eric Gerets, "Bu nedenle oyuncularımız istediklerimizi yüzde 100 yerine getirmeyi bıraktılar. Ama önümüzdeki haftalarda bu motivasyonla maçlarımızı kazanarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Belçikalı teknik adam, bir Alman basın mensubunun "6 puan fark oldu, şampiyonluk şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de "Takımım iyi mücadele sergiledi. Ben de farkın tam tersi olmasını isterdim. Ancak iyi oynuyoruz ve şampiyonluk yarışında hiçbir şey bitmedi" ifadesini kullandı.
Defansın bu maçta hata yapmadığını, golde hatayı tüm takım olarak yaptıklarını kaydeden Gerets, oyuncuların çok üst düzeyde mücadele ettiğini vurguladı.
Gerets, Hasan'ın maçın 41. dakikasında "değiştir" işareti yaptığını ve hiçbir teknik adamın bu dakikada değişiklik yapmak istemeyeceğini ifade ederek, golün nedeninin Hasan'ın yaptığı hata olmadığını söyledi.
Heinz'ı uzun süredir antibiyotik alması ve güç olarak hazır olmaması nedeniyle kadroya almadığını kaydeden Eric Gerets, ayrıca bütün sakatlıkların geçtiğini ve 18 kişilik kadro kurmakta zorluk çektiklerini söyledi.

MAÇIN HAKEMİ: Çok iyiydi

Serdar Tatlı zaten bu maçın için biçilmiş kaftandı. Bir-iki faul düdüğü dışında hata yapmadı. Bir de ikinci yarıda Song'un pozisyonu ofsayt değildi. Ancak oyuncular da Tatlı'ya çok yardımcı oldu.

MAÇIN ADAMI: Stephan Appiah (Fenerbahçe)

Ganalı futbolcu sahanın en iyisiydi. Fenerbahçe'nin ikinci yarıda artık yürümekte bile zorlandığı dakikalarda hep ayakta kaldı, kritik toplan kesti, topu rakip yarı alana taşıyarak arkadaşlarını rahatlattı.

NOTLAR

Nihat Özdemir: Önemli olan kazanmaktı
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray'ı 1-0 yendikleri maçta son dakikaya dek disiplinli oynadıklarını belirterek, "Önemli olan galip gelmekti" dedi.
Kendileri açısından zor bir maç olduğunu vurgulayan Özdemir, "Şampiyonluğa oynayan iki takımın maçı oldu. Ayrıca biz deplasmanda mücadele ettik. Alex ve Selçuk gibi 2 önemli eksiğimiz vardı. Çok sayıda pozisyon yakaladık. Galatasaray'ı yenerek puan farkını 6'ya çıkardık. Ancak 3 puanlık sistemde bu fark önemli değil. Önümüzde önemli maçlar var. UEFA Kupası'na katılmak ve ligin ilk yarısını lider kapatmak istiyoruz" diye konuştu.
Galatasaray karşısında statta az sayıda olmalarına karşın sarı-lacivertli taraftarların, verdikleri destekle takıma büyük katkı yaptığını ifade eden Özdemir, "Az sayıda seyircimiz olmasına rağmen taraftarlarımız tezarühatlarıyla Ali Sami Yen Stadı'nı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çevirdiler. Taraftarlar sadece takımlarını desteklediler. Oyuncularımızı teşvik ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Maçın sonunda Galatasaraylı taraftarlarla aralarında sorun çıkmasın diye yöneticilerden Mahmut Uslu ve arkadaşlarımız taraftarlarımızın bulunduğu tribünün önüne kadar gittiler. Onlara sakin olmalarını söylediler" dedi.
Bu arada karşılaşma sonrası Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu, Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribünün önüne giderek, taraftarlardan sakin olmalarını ve taşkınlık yapmamalarını istediler.

Ergun Gürsoy: Tesadüfi bir golle kaybettik
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, Fenerbahçe ile yaptıkları maçın zevkli geçtiğini belirterek, Fenerbahçe'nin tesadüfi bir golle kazandığını söyledi.
Gürsoy, karşılaşmada ellerine geçen fırsatları değerlendiremediklerini ifade ederek, "Fenerbahçe, tesadüfi bir pasla golü attı. Ama ikinci yarı rakibimiz daha iyi oynadı. Onları tebrik ediyorum" dedi.
Ergun Gürsoy, maçtan sonra sarı-kırmızılı taraftarların tepkisi ile ilgili olarak, "Şu anda biz istifa etsek bile bu yönetim kurulu Galatasaray'ı seçime götürür, tüzük bunu emreder. Bizim istifa etmemiz bir şey kazandırmaz. İstifa etmiş olarak yolumuza devam ederiz. Mart ayına kadar bir başka yönetici gelmez. Boşuna vız vız bağırmanın anlamı yok. Biraz düşünsün insanlar, bilinçli olsunlar. Yeri geldiği zaman bu seçimdir, istediklerine oy verirler. Bu bir savaş değil, futbol. Kazandığımız zaman da olacak kaybettiğimiz zaman da. Futbolcular ellerinden geleni yaptı, ama olmadı" diye konuştu.
Kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın maça gelmemesi ile ilgili bir soru üzerine Gürsoy, "Fenerbahçe başkanı da gelmedi. Bunların altında bir şey aramayın. Başkanımız görevini yapabildiği kadar yapıyor. Öküz altında buzağı aramayın" dedi.
Bu arada, Galatasaraylı taraftarlar, maçtan sonra stat dışında da protestolarını sürdürüp, yönetim kurulunu istifaya davet ettiler.

Mehmet Ali Şahin: "Temiz bir derbi oldu"
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçın son derece iyi niyetli ve temiz geçtiğini belirterek, "Fenerbahçe, 6 puanlık avantaj yakaladı" dedi.
Mehmet Ali Şahin, maç sonrasında yaptığı açıklamada, bir derbi maçın yapıldığını vurgulayarak, "Derbi, klasik lig maçı havasında geçti. Futbolcular son derece iyi niyetliydi. Taşkınlıklara yer yoktu. Fenerbahçe puan avantajıyla rahatladı. Bu maçlarda en büyük isteğim temiz havada olmasıdır. Milli maçtan sonra bazı gözlerin bu karşılaşmaya odaklandığını biliyorum. Her iki takımın oyuncularının centilmence tavır ortaya koymaları beni memnun etti" diye konuştu. Şahin, kendisinin Galatasaraylı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Fenerbahçeli olmasıyla ilgili bir soruyu ise "Başbakan Erdoğan şuanda İspanya'da. Herhalde maçın skorunu duymuştur. Galibiyetten dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Karşılaşmada Anelka'nın çok rahat oynadığını ifade eden Şahin, "Anelka'yı iyi tutamadılar. Bu oyuncu biraz daha arzulu oynasaydı Fenerbahçe 1 gol daha atabilirdi" diye konuştu.

Marcio Ferreira Nobre: "Golümü Alex'e armağan ediyorum"
Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı tek gol ile geçtiği karşılaşmada takıma 3 puanı kazandıran golü atan Nobre, galibiyeti Alex'e armağan ettiğini söyledi. Nobre maç sonrası şu açıklamaları yaptı:
"Takıma yardımcı olduğum için çok mutluyum. Uzun bir süredir ilk on bir de karşılaşmalara başlayamadım. Gol attığım için çok mutluyum eşime ve oğluma çok teşekkür ediyorum.. Arkadaşlara da çok teşekkürler ama galibiyet önemli.
Alex oynadığı yer itibariyle Anelka ve bana çok yardımcı oluyor. Bu galibiyet ona da armağan olsun. O da iyileşmeye çalışıyor. Eminim en kısa sürede takımdaki yerini alacaktır."

Ümit Karan: Ben joker değilim
Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan, "Yedek kalmak beni olumsuz etkiliyor. Belki birkaç maç sonradan girip gol attım ama her zaman yedek kalacak oyuncu değilim. Devre arasında ayrılma konusunda şimdilik sessiz kalıyorum. Ama mutlu olduğumu söyleyemem. Almanya'dan ve başka yerlerden de bayağı teklifler geliyor. Bunları devre arasında değerlendireceğim. Ben joker futbolcu değilim" dedi.
Ümit Karan, Fenerbahçe yenilgisi nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" dedi.

Galatasaray: 0 - Fenerbahce: 1Karan'dan ayrılık sinyali
Fenerbahçe maçının 59. dakikasında Ergün'ün yerine gol umudu olarak sahaya sürülen Ümit Karan üstü kapalı hocasına sitem etti. Tecrübeli oyuncu, "Her zaman yedek kalınca, oyuna sonradan girip, gol atacaksınız diye bir kural yok. Ben joker futbolcu değilim" diye konuştu. Ümit, Galatasaray'dan ayrılıp ayrılmayacağı şeklindeki soruya ise "Yurt dışından teklifler alıyorum. Devre arasında bunları değerlendirebilirim" cevabını verdi.

Alex kadroya alınmadı
Fenerbahçe'de oynayıp oynamayacağı merakla beklenen Alex de Souza, Galatasaray maçının kadrosuna alınmadı. Brezilyalı oyuncu dün sabah Samandıra Tesisleri'nde kontrolden geçerken, ağrılarının devam etmesi üzerine Teknik Direktör Daum'dan affını istedi. Alman hoca yine sakatlığı bulunan Selçuk ile Milan maçında yaptığı hatalar nedeniyle ağır eleştiriler alan Servet'i de kadroya dahil etmedi.

Alex'e sakatlık engeli
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, AC Milan maçından sonra Galatasaray maçında da 18 kişilik kadroda yer almadı.
Sakatlığı nedeniyle yoğun bir tedavi programıyla karşılaşmaya yetiştirilmeye çalıştırılan Alex, yapılan kontrollerin ardından maç kadrosuna alınmadı. Brezilyalı oyuncu sarı-lacivertli takım Ali Sami Yen Stadı'na hareket etmeden önce, Samandıra Tesisleri'nden ayrıldı.
AC Milan maçında ilk 11'de sahaya çıkan Servet Çetin ile sakatlığı bulunan Selçuk Şahin, Galatasaray karşısında 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Servet'i kadroya almazken, bu oyuncunun yerine genç Gürhan'a 18 kişilik kadroda yer verdi.
AC Milan maçında cezalı oldukları için oynayamayan Aurelio ve Luciano, derbi maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Daum, ayrıca AC Milan maçında ilk 11'de oynayan Mehmet'in yerine derbi maçta Nobre'yi ilk 11'de sahaya sürdü.
Fenerbahçe'de Rüştü, Mehmet, Can, Gürhan, Semih, Kemal ve Olcan, yedek soyundu.

Deniz-Ümit görevleri değişti
Daum, dün akşam yine klasik savunmasına kavuştu. Çarşamba akşamı ön liberoda görev yapan Ümit yerine dönerken, Deniz ön liberoya geçti. Sakatlığı geçmeyen Alex'i kadrodan çıkaran teknik direktör Daum, Milan maçında sakatlanan Selçuk ve kötü bir performans sergileyen Servet'i de kadroya almadı. Can, Gürhan, Olcan, Semih gibi gençler ise 18'de şans buldu.

Luciano cezalı
Lider Fenerbahçe, derbi karşılaşmasından zaferle ayrılarak altın değerinde üç puanı hanesine yazdırırken, ceza sınırındaki Fabio Luciano'yu kayıp verdi. İkinci yarıda sarı kart gören Brezilyalı savunmacı cezalı duruma düştü. Luciano, sarı - lacivertli takımın önümüzdeki hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzonspor'la oynayacağı zorlu maçta forma giyemeyecek.

Samandra'da büyük coşku
Fenerbahçeli futbolcuları taraftarlar Samandıra Tesisleri'nde karşıladı. Takımı taşıyan otobüsü kapıda durduran sarı - lacivertliler meşaleler yakıp pankartlar açarak zaferlerini kutladılar.

Rüzgâr gibi geçti!
Galatasaray Başkanı, maçtan önce futbolcular ve teknik heyete başarı dileğinde bulunup stadı terk etti. Kararından geri adım atmayan Özhan Canaydın mücadeleyi kulüp binasında izledi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın dün akşam Ali Sami Yen Stadı'ndan adeta rüzgâr gibi geçti. Milliyet'e hafta arasında yaptığı özel açıklamada, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun derbilerde rakip taraftarların maça alınması yönünde aldığı kararı protesto etmek için karşılaşmaya gelmeyeceğini açıklayan Başkan Canaydın geri adım atmadı. Maç öncesi Ali Sami Yen'e gelen Canaydın, futbolcular ve teknik heyete başarı dileğinde bulundu. Özhan Canaydın, "Bu maçta sizinle birlikte olamayacağım. Hepinize başarılar diliyorum" dedikten sonra futbolcuları tek tek öperek stattan ayrıldı. Mecidiyeköy'de bulunan sarı - kırmızılı kulüp binasına giden Başkan Özhan Canaydın karşılaşmayı burada izlemeyi tercih etti. Galatasaray'ı maçta İkinci Başkan Ergun Gürsoy temsil etti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Disiplin Kurulu'nun kendisine verdiği hak mahrumiyeti cezası nedeniyle maça gelmedi. Derbi maçta protokol tribünü tıklım tıklım doldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy da prokotol tribününde karşılaşmayı izledi.

Kazanan sağduyu oldu
İsviçre maçlarıyla gerilen Türkiye, iki ezeli rakibin fair play ile örtüşen, dostça yaklaşımıyla gevşedi.
Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen "Galatasaray - Fenerbahçe" rekabetinde bu kez kazanan centilmenlik oldu. İki takımın yöneticileri de, hafta boyunca tansiyonu yükseltecek açıklamalar yapmaktan kaçındı. Daha önceki derbilerin aksine, olaylar futbolun önüne geçmedi. Centilmenliğin ön planda oluşu sevindiriciydi.
Fenerbahçe kafilesi stada geldiğinde, alışık olmadığı bir jestle karşılandı. Galatasaray yönetimi tarafından görevlendirilen yetkililer, İdari Menajer Volkan Ballı'ya çiçek verirken, yönetici ve oyunculara da kolonya tutup, çikolota ikram etti. Sarı - kırmızılılar bu şekilde, yolculuk sırasında bir grup taraftarın otobüse attığı yabancı maddeler nedeniyle endişelenen misafirlerin de gönlünü almayı başardı.
FIFA gözlemcilerinin de yakın takibe aldığı Ali Sami Yen'deki randevuda iki ezeli rakip sınıfı geçerek, alkışları topladı.

Maçtan önce sürpriz kriz
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ile Fenerbahçe'nin hocası Christoph Daum arasında maç öncesi kriz yaşandı. Daum, Gerets'in yanına gelerek elini sıkmasını beklerken Belçikalı hoca önce Alman teknik adama hamle yaptı ancak daha sonra yanına gitmekten vazgeçti. Gerets her zamanki yedek kulübesini de değiştirerek şeref tribününün önündeki kulübeye yöneldi. Bunun üzerine Fenerbahçeli yedek futbolcular burayı terk etti.

Vızıltı gibi geldi!
Galatasaray İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, istifa çağrıları için ilginç yorumlar yaptı. Gürsoy, "İstifa etsek bile bu yönetim Galatasaray'ı seçime götürür, tüzük bunu emreder. Bizim istifa etmemiz bir şey kazandırmaz. İstifa etmiş olarak yolumuza devam ederiz. Mart ayına kadar bir başka yönetici gelmez. Boşuna vız vız bağırmanın anlamı yok. Biraz düşünsün insanlar, bilinçli olsunlar. Yeri geldiği zaman istediklerine oy verirler. Bu bir savaş değil, futbol. Kazandığımız zaman da olacak kaybettiğimiz zaman da... Futbolcular ellerinden geleni yaptı, ama olmadı" dedi.

Hasan Şaş bitiremedi
Galatasaray'da, belindeki sakatlığı yüzünden mücadele öncesi iğne vurularak sahaya çıkan Hasan Şaş ilk yarıyı güçlükle tamamladı. İlk yarıda varlık gösteremeyen yıldız futbolcu, ağrılarının artması üzerine yerini Sabri'ye bırakmak zorunda kaldı. Teknik Direktör Eric Gerets; Heinz ve Altan'ı kadroya almazken, yedek soyundurduğu Ümit Karan'ı ikinci devrede sahaya sürdü.

Fenerbahçe, Serdar Tatlı ile ilk kez kazandı
Fenerbahçe, hakem Serdar Tatlı'nın yönettiği bir derbi maçında ilk kez kazandı. Sarı-lacivertliler daha önce Tatlı'nın yönettiği derbi maçlarda galibiyet yüzü görmemişti.

Rekorunu kırdı
Galatasaray karşısında bu sezon üst üste 12.kez sahadan galip ayrılan sarı-lacivertli takım 1988 - 1989 sezonundaki 11 maçlık rekorunu kırdı. Sarı - lacivertliler ayrıca, Galatasaray'ı altı maç sonra deplasmanda yendi. Fenerbahçe, en son 1999/2000'de 1-0'lık skorla gülmüştü. Ali Sami Yen Stadı'nda son dört maçta gol atamayan sarı - lacivertliler, beş yıl sonra rakibinin filelerini havalandırdı. Galatasaray bu sezon ilk kez gol atamazken, ilk kez de kırmızı kartla tanıştı.

Ali Sami Yen'in büyüsü bozuldu
Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı'nda 5 yıl sonra Galatasaray karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı.
Mecidiyeköy'deki son galibiyetini 26 Mart 2000'de 1-0'lık skorla alan sarı-lacivertliler, daha sonra yaptığı 4 maçta 3 yenilgi, 1 beraberlik almıştı.
Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 4 maçta gol atamayan Fenerbahçe, deplasmanda 5 yıl sonra rakip fileleri havalandırdı. Fenerbahçe, Christoph Daum yönetiminde çıktığı 10. derbi maçta 5. galibiyetini aldı.
Fenerbahçe, ezeli rakibiyle arasındaki 349. randevudan galip ayrılarak, ezeli rekabette galibiyet sayısını 130'a çıkardı. Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 110 yenilgisi bulunurken, 109 maçı da berabere tamamladı.
Kasım ayında yapılan derbi maçlarda ezeli rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe, bu üstünlüğünü Kasım aylarındaki 25. maçında da sürdürdü.
İki ekip arasında Kasım aylarında yapılan 25 maçta Fenerbahçe'nin 12, Galatasaray'ın 5 galibiyeti bulunurken 8 maçta da eşitlik bozulmadı.

Alex'e armağan!
Ligde 57 gün sonra golle tanışan Nobre, galibiyeti sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen vatandaşı Alex'e armağan etti. Golünü attıktan sonra, oğlunun adı olan "Nicolas" yazılı dövmesini gösteren Brezilyalı futbolcu, Galatasaray maçlarının farklı olduğunu söyledi.

Nobre'nin G.Saray sevdası
Brezilyalı, Cimbom'a karşı 4. lig maçında 3. golünü attı. Fener, Nobre'nin gol attığı her G.Saray derbisini kazandı.
Galatasaray maçlarının başarılı ismi Nobre dün de boş durmadı. Forvette çok çalışkan bir görüntü sergileyen Brezilyalı oyuncu, ilk yarının son dakikasında attığı golle galibiyeti getiren isim oldu. Sambacı, Türkiye'ye geldiğinden beri G.Saray'a çok çektirdi. 2003-04 sezonunun ikinci yarısında Cimbom karşısında ilk kez oynayan Nobre o maçta 1 gol atmış; Fener 2-1 kazanmıştı. Geçen sezonun ilk yarısında ise sambacı boş geçti.
Geçen sezonun ikinci devresinde ise Fenerbahçe, ezeli rakibini yine Nobre'nin golüyle devirmiş ve şampiyon olmuştu. Brezilyalı yıldız, dün de sahnedeydi. Zirve yarışında büyük önem taşıyan maçın ilk yarısı biterken Appiah'ın nefis pasında Nobre, Mondragon'u ustaca avladı ve F.Bahçe'nin liderliğini sağlamlaştırdı. 1 Ekim'deki Konya maçından beri gol atamayan Nobre, böylece 57 gün sonra suskunluğunu en anlamlı maçta bozdu.

Appiah'ın intikamı acı oldu
Yıllar önce G.Saray PAF takımına gelen ancak beğenilmeyip gönderilen Appiah, F.Bahçe formasıyla eski kulübüne karşı mükemmel oynadı. Sahada basmadık yer bırakmayan Ganalı, Nobre'nin golünde de nefis bir pas verdi ve 3 puana imza koyan bir başka isim oldu.

Fenerbahçe'ye çiçek ve çikolata
Derbi maç için Ali Sami Yen Stadı'na gelen Fenerbahçe kafilesine, sarı-kırmızılı taraftarlar yabancı maddeler atarken, yetkililer çiçek ve çikolata verdi.
Polis eskortu eşliğinde Samandıra Tesisleri'nden stada gelen Fenerbahçe kafilesi, tam stadın yanına geldiğinde stada giren sarı-kırmızılı taraftarların protestosuyla karşılaştı.
Bazı taraftarlar otobüse bira kutuları ve çeşitli yabancı maddeler attı. Daha sonra otobüs stada girerken geniş güvenlik önlemleri alan polisler, sarı-kırmızılı taraftarlar arasında koridor oluşturdu. Otobüs bu koridordan geçerek stada girerken, sarı-kırmızılı taraftarlar yine protesto etti ve bazı taraftarlar elleriyle "5" işareti yaptı.
Otobüs stada geldiğinde Galatasaray Kulübü yönetimi tarafından görevlendirilen yetkililer, Fenerbahçe Kulübü İdari Menajeri Volkan Ballı'ya çiçek verirken, oyunculara kolonya tutup, çikolata ikram etti. Oyuncuların doping içerebilir diyerek çikolataları yemedikleri öğrenildi.

Daum'a ayran attılar
Daum, önüne düşen iki ayranı yerden alarak yedek kulübesinin üzerine sırayla yerleştirdi. Galatasaraylı taraftarların sahaya attıkları ayranlar, Fenerbahçe Kulübü'nün idari yetkililerinin üzerine de geldi.
Fenerbahçe Kulübü Basınla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Çatay'ın pantolonu ayrana bulandı.
Galatasaray kaptanı Hakan, maç öncesinde yedek kulübesinin önüne dek gelip Daum ile öpüştü.

Heinz ve Altan tribüne çıktı
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Marek Heinz ve Altan Aksoy'u, Fenerbahçe maçının 18 kişilik kadrosuna almadı. Sakatlığı nedeniyle maçta oynaması kuşkulu olan Hasan Şaş ile birlikte Ergün, Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev aldı. Gerets, forvette Hakan ile Necati'ye şans tanırken, Ümit ise yedek soyundu.
Derbi maçta her iki takımda da bazı futbolcular ezeli rekabette ilk kez forma giyme heyecanı yaşadı.
Galatasaray'da Saidou ve Ilic ve Fenerbahçe'de ise Appiah, ilk kez forma giydiler.
Karşılaşmayı yöneten Serdar Tatlı da ligde ilk kez bir Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını yönetti.

Yıldırım da yoktu
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yokluğunda Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu yönetimi temsilen Ali Sami Yen'deydi.
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın gibi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Ali Sami Yen Stadı'nda yoktu. Geçen sezon Mecidiyeköy'de oynanan maçta Sarı-Kırmızılı taraftarların kendisine ettiği küfürler nedeniyle kızgın olan Yıldırım, ayrıca PFDK'dan aldığı 20 günlük hak mahrumiyeti cezası nedeniyle Şeref Tribünü'ne giremeyeceği için Ali Sami Yen'e gelmedi. Yıldırım'ın mücadeleyi evinde yakın dostlarıyla birlikte televizyondan izlediği öğrenildi.

Sahaya pet şişe yağdı
Daum'a, G.Saray'ın her zaman oturduğu kulübeyi seçmesi üzerine tribünden pet şişe yağdı. Daum bu şişeleri yerden toplayarak kulübenin üstüne dizdi. Daha sonra bir stat görevlisi pet şişeleri toplayıp götürdü. F.Bahçe'ye bin 150 bilet ayrılmasına rağmen bin 500 taraftarın stada girdiği öğrenildi.

Fikri neyse o!
G.Saray tribünlerinde F.Bahçe'nin 4-0 kaybettiği Milan maçıyla ilgili pankartlar dikkat çekti. "Fikrimiz hiç değişmeyecek" pankartı ise derbinin sonucu ne olursa olsun yönetime tepkinin süreceğini gösteriyordu.

Sinir harbi!
Maç öncesindeki gerginlik kulübeye de yansıdı. Daum başarı dilemek için Gerets'e elini uzattı, ancak Belçikalı hoca hiç oralı olmadı.
Her iki takım için de büyük önem taşıyordu. Kazanan şampiyonluk yolunda önemli bir adım atacaktı. Karşılaşmadan önce de her iki cephede büyük gerginlik vardı. Bu gerginlik, teknik adamlara yansımıştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, sahaya çıktığında Sarı-Kırmızılı ekibin çalıştırıcısı Eric Gerets'in yanına gitti. Alman teknik adam, başarı dilemek için rakip çalıştırıcıya elini uzattı. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu.
Gerginliği yüzünden okunan Belçikalı teknik adam, Daum'a elini uzatmadı ve yedek kulübesine doğru yöneldi. Daum bu duruma şaşırmasına rağmen tepki vermeyerek kulübeye yürümeye başladı. Bu sırada Daum, tribünlerden atılan bir ayran kutusunu eline alarak kenarda duran foto muhabirlerine gösterdi. Fenerbahçe'nin hocası bu sezon ilk kez ısınmak için sahada bulunan takımının yanına gitti ve çimleri kontrol etti.
İki teknik direktör arasındaki gerginlik hakem Serdar Tatlı'nın bitiş düdüğünden sonra biraz olsun azaldı. Kaybedilen üç puan nedeniyle sinirli olan Gerets, Fenerbahçe'nin 1-0 galibiyetiyle biten maçtan sonra rakip takımın yedek kulübesine gitti ve Daum'un elini sıktı. Belçikalı teknik adam, galibiyet nedeniyle Alman teknik adamı tebrik ederken, Daum da Almanca bilen meslekdaşıyla çok kısa sohbet etti.

Zaferin tanıkları
Ali Sami Yen'deki yerini alan 1150 Fenerbahçe taraftarı, Sarı-Lacivertli takımın tek gollü galibiyetiyle büyük mutluluk yaşadı.
Fenerbahçe, 14. haftayı oldukça önemli bir galibiyetle noktalarken, statta yerini alan 1150 Sarı-Lacivertli taraftar, kelimenin tam anlamıyla mest oldu... Kanarya aslında, uçuşa da oldukça umutlu ve moralli başladı. Samandıra'dan hareket edecek kafileyi meşaleler ve "Şampiyon" tezahüratlarıyla yolcu eden taraftarlar, Boğaziçi Köprüsü'nün son çıkışına kadar da takımlarını uğurladılar. Ali Sami Yen'e ayak basan Fenerbahçe, burada da yalnız değildi.
Valilikçe alınan karar gereği 1150 Fenerbahçeli, kendilerine yeni açık tribününde ayrılan yeri tıka basa doldurmuştu. Erken saatlerde stada giren Sarı-Lacivertliler, takımları sahaya çıktığında tüm futbolculara büyük ilgi gösterdi, hepsini tek tek tribüne davet etti. Maç süresince de bir an olsun susmadı. Özellikle ilk yarının sonlarında gelen golle hayat bulan Fenerbahçeliler, son düdüğün ardından çok kritik bir zaferin tanığı olmanın mutluluğunu yaşadı.
Fenerbahçe kafilesi stada geniş güvenlik önlemleri altında gelirken, Mecidiyeköy'de Kanarya'yı hoş olmayan bir sürpriz bekliyordu. Erken saatlerden itibaren Ali Sami Yen çevresinde yerini alan Sarı-Kırmızılılar, rakip takım otobüsünü görünce büyük tepki gösterdi. Mecidiyeköy'deki yoğun trafikten yararlanan bir grup Galatasaraylı taraftar, ellerine geçirdikleri taşları ve yabancı maddeleri Fenerbahçe otobüsüne fırlattı. Emniyet görevlilerinin anında müdahalesi olayın ve hasarın büyümesini önledi. Soyunma odası koridorlarında da ciddi tedbirlerin alındığı, bu paralelde de başka bir tatsızlığın yaşanmadığı dikkat çekti.
Fenerbahçeli taraftarlar, müsabaka öncesinde futbolcuların motivasyonunu yükseltmek için elinden geleni yaptı. Sarı- Lacivertli oyunculara birer mektup veren taraftarlar, "Bütün gölge edenlere inat karanlıkları yırtıp güneşe ulaşmak istiyoruz sizlerle. Çünkü bu güç var bizlerde. Fenerbahçeliyiz, yanınızdayız, formanızdayız. Bugün ve daima..." sözlerine yer verirken, imza olarak 12 numara ibaresini kullanmayı da ihmal etmediler.

F.Bahçe'ye mektuplu motivasyon
F.Bahçe taraftarı futbolcularını Galatasaray derbisi öncesi bir mektupla motive etti. Taraftarlar, mektupta futbolculara olan güvenlerini vurguladılar. Saidou, İliç, Appiah ile hakem Serdar Tatlı ligde ilk kez bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sahaya çıktılar. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maç sırasında yöneticileri arayarak tahrik edici demeç vermemelerini istedi.

Taraftar çileden çıktı
Galatasaraylı taraftarlar maçtan sonra ortalığı birbirine kattı. "Yönetim istifa" diye tezahürat yapıp, koltukları kırarak sahaya atan sarı - kırmızılılar, Sportif A.Ş. binasını taş yağmuruna tuttu.
Galatasaray'ın mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçtan mağlubiyetle ayrılması taraftarları adeta çileden çıkardı. Maç boyunca takımlarına büyük destek veren taraftarlar, hakem Serdar Tatlı'nın 90 dakikayı bitiren düdüğünün ardından toplu halde, "Yönetim istifa" şeklinde tempo tutarak protesto gösterileri başlattı.
Kapalı tribünde bulunan sarı - kırmızılılar, çok sayıda koltuğu kırarak sahaya atarken, Galatasaraylı futbolculara büyük tepki gösterdiler. Bir süre stattan çıkmayan seyirciler, tepkilerini stat dışında da sürdürdüler. Galatasaray Sportif A.Ş. binasını taş yağmuruna tutan taraftarlar, güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesinin ardından dağıldı. Olaylarda Sportif A.Ş. binasındaki çok sayıda cam kırılırken maddi hasar meydana geldi. Arbede sırasında Galatasaraylı bir taraftar fenalaşarak baygınlık geçirdi. Öfkeli taraftarlar, Galatasaray yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen'e ait park halindeki arabayı da tekmeledi.

Rakamların dili
* Derbide kaleyi bulan ilk şut 39.dakikada G.Saraylı Necati Ateş tarafından atıldı.
* İki takım da kaleyi bulan 4'er şut atarken, F.Bahçeli Anelka 3 isabetli şutla ilk sırada yer aldı.
* Fenerbahçe'nin 5 isabetsiz şutunun ardından Galatasaray kalesini bulan ilk şutu gol oldu.
* Galatasaray Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon ilk kez bir 90 dakikayı gol atamadan tamamladı.
* Fenerbahçe bu sezon ligde ilk golü attığı tüm maçlardan 3 puanla ayrıldı. Sarı-lacivertliler, 14 maçın 7'sinde ilk golü atmıştı.
* Turkcell Süper Ligi'nin en fazla korner kullanan takımı Fenerbahçe, G.Saray maçında ilk ve tek kornerini 72. dakikada attı. G.Saray ise 12 korner atışı kullandı.
* Fenerbahçe bu sezon ligde 5. kez gol yemeden bir maçı tamamladı.
* Ligde golü bulunmayan F.Bahçeli Appiah, 4. kez gol pası verdi.
* Derbinin en sert futbolcusu Marcio Nobre'ydi. F.Bahçe'nin Brezilyalısı 6 kez faul yaptı.

PAF maçı Aslan'ın
Derbi öncesi ilk heyecan PAF Ligi'nde yaşandı. Liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan maçta Fenerbahçe'yi 4-1 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlama aldı. Sarı - kırmızılı takımın gollerini penaltıdan Arda, Özgürcan (2) ve Fenerbahçeli Taha kendi kalesine attı. Konuk sarı - lacivertli takımın tek sayısını Emir kaydetti.

İstatistik: Kaleye şut
Galatasaray'ın kaleye attığı şutlar: Necati Ateş 6, Ümit Karan 3, Orhan Ak 2, Sasa Ilic 2, Alioum Saidou 1, Ayhan Akman 1, Sabri Sarıoğlu 1, Stjepan Tomas 1
TOPLAM: 17

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Galatasaray'ın kaleye attığı şutlar:  Necati Ateş 2, Ayhan Akman 1, Orhan Ak 1, Stjepan Tomas 1
TOPLAM: 4

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Futbolcu Attığı şut İsabetli şut Top kaybı Top kapma Attığı korner Ofsayt Yaptığı Faul Yapılan faul Gol pozisyonu
Volkan Demirel                  
Serkan Balcı     1 7     1 4  
Fabio Luciano       1          
Önder Turacı       1       1  
Ümit Özat       3          
Stephen Appiah 3   3 1 1   1    
Marco Aurelio Brito Dos Prazeres       5     1    
Deniz Barış 1   1 3     3    
Tuncay Şanlı 2   6 3       4  
Nicolas Sebastien Anelka 6 3 8 2     5 1 3
Márcio Ferreira Nobre 1 1 2 2     6 2 1
Kemal Aslan     2 2       1  
Mehmet Yozgatlı                  
TOPLAM 13 4 23 30 1 0 17 13 4

TARİH: 27 Kasım 2005
STAT: Ali Sami Yen Stadı
SEYİRCİ: 21.000 kişi
HAKEMLER: Serdar Tatlı (8), Baki Tuncay Akkın (8), Alparslan Dedeş (8) , 4.Hakem: Hüseyin Göçek
GÖZLEMCİ: Cem Tosyalı
GALATASARAY: Faryd Camilo Mondragon Aly (6), Cihan Haspolatlı (6), Stjepan Tomas (6), Rigobert Bahanag Song (6), Orhan Ak (5), Hasan Gökhan Şaş (4) (Dk.46 Sabri Sarıoğlu) (6), Alioum Saidou (6), Sasa Ilic (7) (Dk.77 Ayhan Akman) (4), Ergün Penbe (5) (Dk.59 Ümit Karan) (5), Hakan Şükür (Kaptan) (5), Necati Ateş (6)
YEDEKLER: Aykut Erçetin, Yalçın Ayhan, Uğur Uçar, Hasan Salih Kabze
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (8), Serkan Balcı (7), Fabio Luciano (8), Önder Turacı (7), Ümit Özat (Kaptan) (7), Stephen Appiah (9), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (7), Deniz Barış (6) (Dk.54 Kemal Aslan) (6), Tuncay Şanlı (7), Nicolas Sebastien Anelka (6), Márcio Ferreira Nobre (7) (Dk.89 Mehmet Yozgatlı)
YEDEKLER: Rüştü Reçber, Can Arat, Gürhan Gürsoy, Olcan Adın, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GOL: (Dk.45) Márcio Ferreira Nobre (sağ ayak, pas Stephen Appiah) (Fenerbahçe)
SARI KART: (Dk.75) Volkan Demirel, (Dk.77) Fabio Luciano (Fenerbahçe) ; (Dk.88) Sabri Sarıoğlu (Galatasaray) KIRMIZI KART: (Dk.85) Orhan Ak (ikinci sarı karttan) (Galatasaray)
MAÇMETRE
GALATASARAY   FENERBAHÇE
17 Şut 13
4 Kaleyi bulan şut 4
18 Serbest atış 16
0 Penaltı 0
12 Korner 1
24 Taç 24
13 Faul 17
2 Ofsayt 0
6 Gol pozisyonu 4
1 Sarı kart 2
1 Kırmızı kart 0
% 52 Topla oynama oranı % 48
0 Atılan goller 1

Bu sayfalar Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI