FENERBAHÇE'NİN 2005-2006 SEZONU 15.HAFTA ANALİZİ

Kadıköy'de seri sonu: 2-2
Fenerbahce: 2 - Trabzonspor: 2

Seri galibiyet rekoru için sahaya çıkan Kanarya, Karadeniz Fırtınası karşısında ecel terleri döktü. Lee Yong ve Fatih Tekke'nin golleriyle iki kez yenik duruma düşen sarı lacivertlileri Nobre kurtardı.

Fenerbahçe sezonun en kötü, en keyifsiz, en dağınık futbolunu oynuyordu. Sahaya çıktığında kendinden emin, gururlu hele Alex'li kadrosuyla daha güvenli duruyordu. Gerçekte Fenerbahçe ne ligi ne de kendinden 19 puan gerideki Trabzonspor'u hafife almamalıydı. 1997'den bu yana İstanbul'da Fenerbahçe'yi yenememiş Trabzonspor'un elbette bu sezonki özürünü örtecek en önemli şey bu makus talihi yenmek olacaktı.
Fenerbahçeli oyuncular gibi maçtan önce taraftarların da aklı sanki önümüzdeki salı gününe kaymıştı. Kadıköy'de dolaşan, stada giren bin Trabzonsporlu seyircinin hiçbiri en ufak bir öfke, kötü söze maruz kalmıyordu. 3. dakikada Tayfun'un Nobre'yi indirdiği pozisyona kadar Fenerbahçeliler'in hem tribünde hem sahada tansiyonları yerlerde sürünüyordu. Halilhodzic belli ki, takımıyla barışık değil. Sahanın en hareketlisi olarak kenarda hemen hemen her pasa elleriyle, kollarıyla isyan ediyordu.
22'de Fenerbahçe'nin saman alevi gibi parladığı pozisyona kadar sahada olumlu hiçbir şey yoktu. Anelka kendisine doğru gelen topla Trabzon savunmasının arkasına sızıyor, Jefferson ile karşı karşıya kalıyordu. Vuruşunda top direkten dönüyor, ona da Alex vuruyor, ama bu karambol gol olmadan geçiştiriliyordu.
30. dakikada Trabzonlu seyirciler meşale yakıp, patlayıcı kullanınca Fenerbahçeli tribünler o ana kadar başvurduğu ıslık yönteminden vazgeçip, ağzını bozuyordu. 34'de Yattara önündeki Deniz'e rağmen ortalıyor, Lee Yong gelen topa etrafı bomboş olduğu için vuruyor ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçiriyordu. Bütün bunlar oluncaya kadar Galatasaray galibiyeti ve 6 puanlık fark nedeniyle Fenerbahçe seyircisi gayet mesut ve bahtiyardı. Ama gol yedikçe parlayan bu sezon ne zaman kendisine gol lazım olsa atıp puanları toplayan Fenerbahçe ikinci yarıya daha hırslı başlayacağına tel tel dökülerek çıkıyordu. Buna rağmen 59'da Alex'in uzun pasında top Tuncay'un göğsüne çarpıyor Nobre'nin önüne düşüyor, Brezilyalı da beraberliği sağlayan golü atıyordu. Pas hatalarının maksimuma ulaştığı, halsizliğin kendini alabildiğince hissettirdiği dakikalarda yani 67'de Lee Yong korner çizgisinde Önder'i geçiyor ortasını da çıkıyor, Fatih'e dokunmak kalıyordu: 1-2. 79'da ise bir türlü organize olamayan Fenerbahçe'de Anelka'nın soldan inip, çıkardığı topa duran topların efendisi Alex çok kötü vuruyor, uygun pozisyonu harcayarak hareketli toplara daha çok çalışması gerektiğini hissettiriyordu. 80'de Fatih'in penaltı itirazı gürültüye gidiyor, 86'da Deniz'in şişirdiği top Semih'in kafasından Nobre'nin ayağına asist oluyor. Fenerbahçe bir gayret skoru 2-2'ye getiriyordu.

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

DAKİKA 13: Yattara'nın sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topa Erdinç kafayı vurdu. Auta giden topu Szymkowiak çizgiden kaleye doğru çevirdi, ancak kaleci Volkan topu kontrol etti.

DAKİKA 16: Nobre'nin uzun pasında, ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Appiah, topu kontrol edemeyince meşin yuvarlak kaleci Jefferson'da kaldı.

DAKİKA 22: Sağdan çalımlarla ceza alanına giren Anelka'nın, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda çaprazdan vuruşunda, direkten dönen topu Alex kaleye gönderdi. Savunmadan dönen topa ceza yayı üzerinden bu kez Aurelio'nun yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kale önünde yine savunmadan döndü.

DAKİKA 25: Sağdan Serkan'ın ortasında, ceza alanı içinde Nobre'nin vuruşunda Kürşat'a çarpan topu kaleci Jefferson kontrol etti.

GOL DAKİKA 33: Yattara'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde bomboş kalan Lee Yong'un vuruşunda, üst direğe çarpan top filelere gitti: 0-1

DAKİKA 41: Anelka'nın, 44. dakikada da Tuncay'ın ceza alanı dışından sert şutlarında top yandan auta çıktı.

DAKİKA 45: Soldan Ümit'in ortasında, ceza alanı içinde Nobre kafayı vurdu, ancak kaleci Jefferson topu kontrol , etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

DAKİKA 52: Soldan Lee Yong'un ortasında, ön direkte Deniz'e çarpan top kaleye yönelirken, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kale çizgisinde ayağıyla kontrol ederek uzaklaştırdı.

GOL DAKİKA 59: Alex'in uzun pasında, ceza alanı içinde Tuncay'ın göğsünden seken top Nobre'nin önüne düştü. Brezilyalı futbolcu sağ çaprazdan, yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek beraberliği sağladı: 1-1

DAKİKA 65: Nobre'nin pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Appiah'ın vuruşunda, top yandan auta gitti.

DAKİKA 66: Orta sahadan atılan uzun pasta savunmanın arkasında kaleciyle karşı karşıya kalan Anelka'dan önce, kaleci Jefferson kalesinden çıkarak topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. Aynı dakikada Tuncay'ın ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Jefferson'dan döndü.

GOL DAKİKA 67: Soldan ceza alanına giren Lee Yong, Mehmet'i çalımlayarak topu Fatih'e çıkardı. Müsait durumdaki Fatih'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2

DAKİKA 74: Lee Yong'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Yattara, topu ayağında ezince, bordo-mavililer önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

DAKİKA 79: Anelka'nın soldan ortasında, penaltı noktası üzerinde müsait durumda topla buluşan Alex, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta attı.

DAKİKA 85: Ceza yayı içinden Alex'in sert şutunda, kaleci Jefferson yatarak topu kontrol etti.

GOL DAKİKA 86: Deniz'in ceza alanına gönderdiği topu Semih, kafayla Nobre'ye indirdi. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2

Maçta başka gol olmayınca, mücadele 2-2 berabere sona erdi.

CHRISTOPH DAUM'un açıklaması

Fenerbahçe teknik direktörü, Trabzonspor karşısında ikinci yarıdaki oyundan memnun olduğunu belirterek, "Bu yarıdaki oyunumuzun, mücadelemizin, istek ve arzumuzun yüzde 50'sini ilk yarıda yapsaydık, maçı lehimize çevirebilirdik" dedi.
Daum, ilk yarıda bazı bölümlerde çok yavaş bir oyun sergilediklerini kaydederek, "Antrenmanlarda tek pas veya kontrol pas çalışıyoruz. Bütün hafta bunları çalışıp maç günü bunu sahaya yansıtmak yerine, oyunun bazı bölümlerinde neden bireysel oyun oynuyorlar. Topu koşturman için de topsuz çok fazla hareketli olman lazım. Bunu ilk yarıda istediğimiz gibi sahaya yansıtamadık. Bir-iki pozisyon hariç, ilk yarıda istediklerimizi gerçekleştiremedik" diye konuştu.
Devre arasında yaptıkları değişiklikler ve direktiflerle sahaya çıkan oyuncularının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu vurgulayan Alman teknik adam, "İkinci yarıda, ne kadar farklı bir şekilde gücümüzü sahaya yansıtabileceğimizi gösterdik. Maalesef tutkulu ve istekli oyunumuzu 3. golle süsleyemedik. Trabzonspor da iyi alan daralttı, iyi mücadele etti, istedikleri şekilde kontra atağa kalkarak sonuca gitmesini bildi. Kendi evimizdeki maçlarda 2 gol galibiyet için yeterli olmalı. Oyuncularımla görüşeceğim, bunların üzerinde çalışacağım. Umudum, gelecek dönemlerde bunların hepsinin daha iyi olması" dedi.
Daum, Galatasaray maçından sonra medyada çıkanların oyuncularını etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
"Kamuoyunun görüşleri her anlamda etkili oluyor. Acımasız eleştirilerle özgüven kaybı olabiliyor veya çok övgü dolu sözler olunca da gerçekten o havaya kapılabiliyorsunuz. Oyuncular bundan etkilenmemeli, ama onun zor olduğunu biliyorum. Çünkü hepimiz bir medya dünyasında yaşıyoruz. Burada basını eleştirmiyorum, basının öneminin ne kadar büyük olduğunu söylüyorum."
Bir gazetecinin, "Beraberliğe mi, rekoru kıramadığınıza mı üzülüyorsunuz" sorusu üzerine Alman çalıştırıcı, "Üzücü olan, ilk yarı sergilemiş olduğumuz oyun anlayışı. Çünkü ben, takımın ve oyuncularımın performansını değerlendiriyorum. Rekor kırmak üzerine değerlendirme yapmıyorum" dedi.
Daum, 3 maç sonra ilk 11'de oynayan Alex'in, maç ritmini yakalamaya çalıştığını, ancak Brezilyalı futbolcunun bundan önceki maçlardaki gibi oyunun kaderini belirleyecek hareketleri yapamadığını sözlerine ekledi.

VAHID HALILHODZIC'in açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahit Halilhodzic, Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Trabzonspor yavaş, ama güvenli bir şekilde krizden çıkıyor" dedi.
Gösterdikleri performansla, Fenerbahçe maçının farklı kazanmaları gerektiğini söyleyen Halilhodzic, "Zordu ve yavaş yavaş iyileşmek adına adımlar atıyoruz" diye konuştu.
Halilhodzic, hakemin Fatih'e yapılan penaltıyı vermediğini ileri sürerek, "Fatih'e yapılan arkadan çelme, klasik bir penaltı örneğiydi. Neden çalınmadığını bilemiyorum. Ben de hata yaptım. İkinci değişikliği biraz daha erken yapmam gerekiyordu" dedi.
Halilhodzic, "Bu hafta içinde çok taktiksel çalışma yaptık. Nobre üzerine yan toplardan, hava toplarından çok atak geleceğini biliyorduk, ama ne yazık ki ona önlem alamadık. Kendi içimizde bazı oyuncular bu maçtan çekiniyordu. Galibiyetten bile korkan vardı. 2-3 tane kaybetmememiz gereken top kaybettik ve 2 gol yedik. Bir AC Milan'ın sahip olduğu tecrübe bizde yok. Gerekli olduğu zamanlarda topu bünyemizde tutmayı başaramadık. Çoğu kez oyuncularımız kendi şahsi becerileriyle hücuma kalkmak istedi" dedi.
"Çok iyi ataklarımız oldu, ne yazık ki golle sonuçlanmadı. Bazı oyuncularımın fiziksel olarak hazır olmadıkları hissediliyor. İşte o en gerekli anlarda bu, maçın sonucunu etkiliyor" diyen tecrübeli hoca, Gökdeniz'in cezasının indirilmesiyle ilgili bir soru üzerine ise "Daha az bir ceza bekliyordum. Bu cezadan memnun değilim. O zamana kadar onu hazırlamak biraz sorun olacak. Takıma katıldıktan sonra da Trabzonspor için büyük bir soru işareti" şeklinde konuştu.

MAÇIN HAKEMİ: Kötüydü

Tecrübeli hakem Metin Tokat, oyuncuların iyi niyetli ve gerilim dışı futbollarına rağmen, kolay maçı zora çevirdi. İlk yarıda iki yardımcı hakem de, Fatih Tekke ile Nobre'nin gollük pozisyonlarını ofsayt kararlarıyla keserek yanlışlara ortak oldu. Ancak bu yarıda Nobre'nin formasından çekilmesi de tartışılırdı.
İkinci 45 dakikada telaşlanan Metin Tokat yanlış faul düdükleriyle kontrolü elinden kaçırdı. Nobre bu yarıda da formasından çekildi, ama Tokat yine "Devam" dedi. Kartlarda da yanlış yapan Metin Tokat, skor 2-1 Trabzonspor'un lehine iken, Appiah'ın Fatih Tekke'ye arkadan yaptığı normal hareketi iyi süzdü ve penaltıyı haklı olarak çalmadı.

MAÇIN ADAMI: Eul Lee Yong (Trabzonspor)

Trabzonlu futbolcu dün gecenin yıldızıydı. İlk yarıda attığı gol takipçiliğinin eseriydi. Takımının ikinci golündeki inatçılığı ve asisti ile alkışları topladı. Bordo-mavili takımın sol kanadını çok iyi kullandı.

NOTLAR

Aziz Yıldırım: Yanlış anlaşıldım
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki başkanlık seçimi ile ilgili yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi. Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Hasan Doğan ile herhangi bir sorunun olmadığına dikkat çekerek, 'Ben sadece sayın Doğan'ın kulis çalışmalara katılmayacağını söyledim. Doğan ile aramızı açmak isteyenler olduğuna dikkat çektim' diye konuştu.

Atay Başkan yıkıldı
Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, Fenerbahçe beraberliği nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Aktuğ maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan bizim galip ayrılmamak gerekirdi. Herkes oynadığımız futbolu gördü. Hakem Metin Tokat pozisyona uzak olduğu için Fatih'e yapılan penaltıyı kaçırdı. Bu maçın hakkı beraberlik değildi" diye konuştu.

Mahmut Uslu üzüldü
Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, Trabzonspor maçında rekoru kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyledi. Uslu, "Çok güzel bir maç oldu. İki kez yenik durumdan beraberliğe ulaştık. Kazanmalıydık" diye konuştu.

Hüseyin: Bir puan da iyi
Bordo-mavililerin ikinci kaptanı Hüseyin, "Bizim için çıkış maçıydı. Galibiyete ulaşmayı başaramadık ama F.Bahçe'den bir puan aldık. Güzel bir maç oldu. F.Bahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum" dedi. Bu sene sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Hüseyin, "2. yarı ile birlikte çıkışa geçeceğiz" diye konuştu.

'Ağrım geçti' dedi, oynadı
Fenerbahçe'de, sakatlığı geçen Alex, Trabzonspor maçıyla 28 gün sonra formasına kavuştu. Adalesindeki sakatlık nedeniyle Vestel Manisaspor, Galatasaray ve Milan maçlarında forma giyemeyen yıldız oyuncu, dün sabah doktor Ethem Kavukçu'ya, 'Ağrılarım geçti' deyince ilk 11'e alındı.

Fatih'in düşürülüşü penaltıydı
80. dakikadaki tartışmalı pozisyonun kahramanı, hakemin hata yaptığını söyledi. Trabzonspor'da Fatih Tekke, 80. dakikada F.Bahçe ceza alanında Appiah'la girdiği mücadelede yerde kalmasının penaltı olduğunu söyledi. Fatih, 'Appiah'ın bana yaptığı hareket kesinlikle penaltıydı' derken, tecrübeli golcüye teknik direktörü Vahid Halilhodzic de destek verip hakemin kararını eleştirdi.

Yanıcı ve patlayıcı madde yağdırdılar
Maçın 30. dakikasında Trabzonsporlu taraftarlar, F.Bahçeli taraftarların üzerine yanıcı madde attı ve bulundukları tribünün altına patlayıcı maddeler yağdırdı. Bu arada küfürleşmeler oldu. Protokol tribününe yakın bölümde maçı izleyen bazı taraftarlar, taşkınlıklar nedeniyle Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ'a tepki gösterdi. 41. dakikada ise Trabzonspor kalecisi Jefferson'ın omuzuna, aut atışıyla oyunu başlatacağı sırada kale arkası tribününden su şişesi atıldı. Bir anda yerde kıvranmaya başlayan Jefferson, takım arkadaşları ve hakemin yanına gelmesinden sonra ayağa kalkarak oyuna devam etti.

Nobre hep bunu yapıyor
Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen Stadı'nda 5 yıl sonra galibiyete taşıyan Brezilyalı golcü, Trabzonspor filelerini de 2 kez sarsıp, sarı lacivertli takımın bu sezon namağlup unvanını korumasını sağladı.
Galatasaray derbisinde attığı golle F.Bahçe'yi Ali Sami Yen Stadı'nda 5 yıl sonra galibiyete taşıyan Marcio Nobre, dün akşam da Trabzonspor filelerini iki kez havalandırıp, takımını yenilgiden kurtardı. Bu sezon oynadığı 14 maçta 8. gole ulaşan Brezilyalı santrforun ilginç özelliği, son dakikalarda sahneye çıkması. 8 golün 6'sını 59-87'nci dakikalar arasına sığdıran sambacı, dün Trabzonspor kalesine toplam 5 şut çekti ve bunların 3'ünde isabet sağladı. 22 isabetli pas veren Nobre, 16 top kaybetti.

Nobre yetmedi
Brezilyalı futbolcu, Trabzon maçında attığı iki golle, iki kez eşitliği sağladı İkinci yarıda çok etkili olan Sambacı, birkaç önemli fırsatı da kullanamadı.
Fenerbahçe'de dün gece yine Marcio Nobre'nin gecesi oldu. Geçen hafta Galatasaray derbisinde attığı golle, Kanarya'ya ezeli rakibi önünde 3 altın puan kazandıran Brezilyalı futbolcu, dün de yenilgiye karşı adeta tek başına direndi. Trabzonspor karşısında takımını iki kez yenilgiden eşitliğe taşıyan golleri atan Nobre'nin çabaları, 3. gol ve galibiyet için yeterli olmadı.
Özellikle ikinci yarıda sarı-lacivertli takımın en etkili futbolcusu olarak sahneye çıkan Nobre, ilk olarak 60. dakikada defanstan dönen topu filelere yollayarak maçı 1-1'e taşıdı. Fatih'in golünden sonra yeniden geriye düşen Kanarya'da, Sambacı 86. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Bu kez Semih'in kafayla indirdiği topu filelere yollayan Nobre takımına 1 puanı kazandırdı.

Anelka yalnız hırsıyla vardı
F.Bahçeli yıldız Anelka, dünkü oyunuyla yine alkışları hak etti. Ancak kaçırdığı gol pozisyonları nedeniyle saç baş yoldurdu. Fransız oyuncu ilk yarıda direkten dönen mutlak gol pozisyonu dışında ikinci yarıda da sert şutlarıyla sık sık Jefferson'u yokladı. Ama bir türlü çerçeveyi tutturamadı.

Appiah bu sefer yetersizdi
Galatasaray maçının yıldızı Appiah, Trabzonspor karşısında vasatı geçemedi. "Kasırga" lakaplı Ganalı oyuncu, çalışkanlığına rağmen yan pas dışında etkili olamadı. İlk yarıda 70 metreden Volkan'a verdiği bir geri pası ise rakibe korner oldu.

Serkan şaşırttı
Fenerbahçe'de son haftaların formda ismi Serkan, Trabzonspor karşısında etkili olamadı. Sürekli ileriye çıkan genç futbolcu yaptığı ortaların hiçbirinde isabet kaydedemeyince tepki çekti. Teknik direktör Daum, maçın devre arasında Serkan'ı kenara aldı ve Mehmet Yozgatlı'yı sahaya sürdü. Ancak Mehmet de vasat bir futbol sergiledi.

Volkan çaresizdi
Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan, Trabzonspor'un gollerinde savunma oyuncularına tepki gösterdi. Lee ve Fatih'in attığı gollerde Fenerbahçe savunması önemli açıklar verdi. Volkan, her iki golden sonra da takım arkadaşlarına sinirlendi. Sarı-lacivertli kaleci maçla ilgili olarak "Çok gol kaçırdık. Galibiyet bizim hakkımızdı" dedi.

Semih yine kurtardı
Vestel Manisa maçında oyuna son dakikalarda girip galibiyet golünü atan Semih, dün akşam da kurtarıcı olarak ikinci yarıda sahaya girdi. Semih, gol atmadı ancak Nobre'ye nefis bir asist yaptı.

Deniz savunmaya çekildi
Lisansı iptal edildiği için aylarca takımından uzak kaldıktan sonra sahalara başarılı bir dönüş yapan ve önce savunmanın solu, ardından ön liberoda oynayan Deniz Barış, dün akşam Luciano'nun yokluğunda savunmanın göbeğine çekildi. Luciano'nun yanısıra, hafta içinde bel fıtığı ameliyatı olan Selçuk Şahin, kadroya alınmadı.

Şaşkın Aurelio
Fenerbahçe sahaya ısınmak için çıktığında Aurelio'nun ayağında vidasız kramponlar vardı. Yağmur nedeniyle yer kaygan olunca Brezilyalı oyuncu ayakta durmakta güçlük çekti. Aurelio bunun üzerine vidalı kramponlarını istedi ve giydi.

Servet, bu kez 18'e girdi
Milan ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Shevchenko karşısında kötü bir oyun çıkaran ve teknik direktör Daum tarafından Galatasaray derbisinin 18 kişilik kadrosuna alınmayan Servet'ten dönüş. Genç savunma oyuncusu, Trabzonspor karşılaşmasının 18 kişilik kadrosunda yer buldu.

Selçuk evinde heyecan çekti
Hafta içinde bel fıtığı ameliyatı olduğu için maçı Dragos'taki evinde televizyondan izlemek zorunda kalan Selçuk, heyecan dolu anlar yaşadı. Başarılı oyuncu, maçtan önce yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımın başarılı olacağına inanıyorum" dedi ancak takımının galibiyetini izleyemedi.

Fabio Luciano: "Bir yere gitmem"
"Ben F.Bahçe'yi çok seviyorum. Ayrılacağım söylentileri nereden çıkıyor bilmiyorum. Bu yıl da sarı-lacivertli formayı giyeceğim. Hiçbir yere gitmem."
F.Bahçe'de önce Şampiyonlar Ligi'nde Milan dün de Trabzonspor karşısında cezalı olduğu için forma giyemeyen Fabio Luciano "F.Bahçe'den ayrılmam" dedi. Sarı-lacivertli takımda dönem dönem eleştiri oklarına hedef olan Brezilyalı stoper dün stat içindeki Fenerium Mağaza'sında taraftarlara imza dağıtırken şunları söyledi: "Gideceğim yolunda haberler yapıyor ama ben bunlara hiç kulak asmıyorum. F.Bahçe'yi çok seviyorum. Ayrılmayı da kesinlikle düşünmüyorum. Bu yıl da sarı-lacivertli formayı giyeceğim. Ailem ve ben İstanbul'da olmaktan çok mutluyuz. Takımda da arkadaşlık ortamı süper. Yönetim göndermedikçe hiçbir yere gitmem."
Bu arada F.Bahçeli taraftarlar geçen hafta Ali Sami Yen Stadı'nda ezeli rakipleri G.Saray'ı 1-0 yenerek puan farkını 6'ya çıkaran sarı-lacivertli futbolculara büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Dakikalarca takımı ayakta alkışlayan tribünler, teknik direktör Christoph Daum'u da unutmadı. Taraftarlar futbolcuların ardından "Murat Kuş, Daum'u buraya getir" tezahüratında bulundu. Alman hocanın yardımcısı da bu uyarıya kulak verip, kurt hocayı tribünlere götürdü. Daum da taraftarların destek tezahüratlarına alkışlarıyla karşılık verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 20 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor karşısında takımını yalnız bırakmadı. Yıldırım zorlu 90 dakikayı yönetici arkadaşları ile birlikte Saraçoğlu Stadı'ndaki özel locasında izledi. Karşılaşma öncesi de F.Bahçe ve Trabzonsporlu futbolcular anlamlı bir pankartla sahaya çıktı. İki takım oyuncuları Kızılay'ın yardım kampanyasına destek veren bir pankartı hep birlikte taşıyarak tüm futbolseverlere Kızılay'a yardımda bulunmaları çağrısı yaptılar.

İlginç pozisyon
80. dakikada durum Trabzonspor lehine 2-1 iken ilginç bir pozisyonu yaşandı. Deniz'in hatalı geri pasını yakalayan Hasan, topu altı pastaki Fatih'e çıkardı. Ancak Fatih, gol vuruşunu yapamadan arkasından gelen Appiah'ın topa yaptığı müdahaleyle yerde kaldı. Appiah'ın sol ayağı topa dokundu ama anlık olarak sağ ayağı, Fatih'in sağ bacağına temas etti. Fatih Tekke de kendini yerde bıraktı, hakem Metin Tokat doğal olarak 'devam' dedi. Bu pozisyona bazı yorumcular 'penaltı' derken, çoğunluğu ise penaltı olmadığı yorumunu yaptı. Fatih Tekke ise "Yüzde yüz penaltıydı" dedi.

Alex döndü
Sakatlığı nedeniyle, Vestel Manisaspor, AC Milan ve Galatasaray maçlarında forma giymeyen Alex, Trabzonspor karşılaşmasıyla beraber sahalara döndü.
Brezilya'lı futbolcusuyla müsabaka öncesinde görüşen ve "Oynayabilirim" yanıtını alan Sarı-Lacivertli takımın Alman hocası Christoph Daum, yıldızını ilk 11'de sahaya sürdü. Alex, 90 dakika oyunda kalmasına ve çok sayıda topla buluşmasına rağmen, beklenen performansını sergileyemedi, vasatı aşamadı.

Centilmen F.Bahçe
F.Bahçeli futbolcular, maç bitiminde Trabzonsporlu futbolcuları körüğe girene kadar taraftardan atılan maddelere karşı koruyarak rakiplerinin güvenli bir şekilde içeri girmelerini sağladılar. Ancak bazı Trabzonlu futbolcuların, F.Bahçeli taraftarlara 'hani 5 atacaktınız' diye bağırması taraftarların gerilmesine neden oldu.

Lee Yong'dan ilk gol, ilk asist
Geçtiğimiz sezonun gol kralı, bu sezon Trabzonspor'un en golcü ismi Fatih Tekke, F.Bahçe maçının ilk 15 dakikasında topla hiç buluşamadı. Geçen yıl 34 lig maçında 31 gol kaydeden Fatih, bu sezon oynadığı 12. maçta 7. golünü atmayı başardı. Geçtiğimiz sezonun 15. haftasında 11 gol atan Fatih Tekke, bu sezon 4 gol daha az attı.
Trabzonspor'un Güney Koreli sol kanat oyuncusu Lee Yong bu sezonki ilk golünü F.Bahçe'ye atarken, ilk asistini de yaptı. 34. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren Lee Yong, ligde daha önce girdiği 4 gol pozisyonunu değerlendirememişti.

Yattara'nın 5. asisti
Hafta içi ikinci kez baba olan Trabzonspor'un yıldızı Yattara'ya bebek uğurlu geldi. F.Bahçe'nin sol kanadını felç eden Gineli yıldız, Lee'nin attığı golün pasını vererek bu sezonki 5. asistini yaptı. Belçika'ya eşinin yanına gittiği için idmanlara katılamayan Yattara, yine de takımının en etkili futbolcularındandı. Gineli yıldız, "Hakkımız 3 puandı. Yazık oldu" dedi.

Lee siftahı Fener'e yaptı
Trabzonspor'un Güney Koreli futbolcusu, bu sezonki ilk golünü Fenerbahçe'ye attı. Maça tutuk başlayan Lee Yong, Yattara'nın ortasını sol ayağıyla çatala takarak kendisini de affettirdi. Lee, Fatih'e yaptığı asistle de günün yıldızı oldu.

Lee Yong Kadıköy'de
Koreli Lee Yong attığı gol, yaptığı asist ve mücadelesiyle büyük beğeni topladı. Trabzonspor'un sahadaki lideriydi. Trabzonspor'da maçın en iyi oyuncularından biri Lee Eul Young'tı. Güney Koreli futbolcu ortaya koyduğu mücadeleci futbolla büyük alkış topladı. Maçın 34'üncü dakikasında da takımına bir gol kazandırdı. Bu gol Lee'nin sezon başından beri bordo-mavili formayla attığı ilk gol olarak da önemliydi. İkinci yarıda da Lee iyi oyununu sürdürdü. Trabzonspor'un kazandığı ikinci golde de onun imzası vardı. Koreli oyuncu önce Önder'den mükemmel bir hareketle sıyrıldı. Ardından Appiah'ın yanından pasını Fatih Tekke'ye verdi. Fatih de şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
Koreli maç sonunda şunları söyledi: "Haftalardır kötü oynuyorduk. Ama Rize maçında aldığımız galibiyetle kendimize geldik. Sakatlarımız iyileşti. Yavaş yavaş da form tutuyorlar. Özellikle Fatih Tekke ve Szymkowiak bize güç katacak. Sezon başından beri ligdeki ilk golümü Fenerbahçe'ye attım. Benim için önemliydi. Beraberlik aldık. 1 puan Şükrü Saracoğlu'nda iyi bir sonuç sayılır. Ama galibiyeti kaçırdık. Bundan sonraki haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Lig daha çok uzun bir maraton. Zirve için iddialı olabiliriz." Milli futbolcu Hüseyin ise bu yıl sıkıntılı günler geçirdiklerini yine galibiyeti koruyamadıklarını belirtti. Hüseyin, ikinci yarıda çıkışa geçmek istediklerini de ifade etti.

Umut Ufukhan!
Trabzon'da dün defansın solunda bu yıl A takıma çıkan Ufukhan görev yaptı. Halilhodziç'in gelmesiyle takımda forma şansı bulan genç futbolcu, Fenerbahçe derbisinde birçok tecrübeli futbolcudan daha iyi performans gösterdi. Pozisyonlarda sakindi. Kademe hatası yapmadı. Görevini eksiksiz yerine getirdi.

Fener'in rekoruna Trabzonspor engeli
Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 23 Ağustos 1997'den bu yana (en son 3-1 kazanmıştı) yenemeyen Trabzonspor, güçlü rakibini elinden kaçırmasına rağmen rekor kırmasına da engel oldu. F.Bahçe, dün kazansaydı, lig tarihinin en iyi başlangıç rekorunu geliştirecek, üst üste 13 maç kazanan (1959-60 sezonu) Beşiktaş'ın rekorunu egale edecekti. Düne kadar Kadıköy'deki son 7 maçı kaybeden Trabzon, 8'incisinde ise berabere kaldı.
Trabzonspor, 8 Aralık 2001'de kendi evinde 2-1'lik skorla devirdiği F.Bahçe'yi ligde 1455 gündür yenemiyor. Öte yandan F.Bahçe bu sezon oynadığı ikinci cuma maçını da (ilk hafta G.Birliği ile 0-0, dün Trabzon'la 2-2) kazanamazken, kaçan rekorun 13. maça denk gelmesi 'uğursuzluk' olarak değerlendirildi.

Trabzonspor hasreti bitiremedi
Ligde, Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı maçlarda 7 sezondur kazanamayan Trabzonspor, galibiyet hasretini 8. sezonda da dindiremedi.
Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe karşısındaki son galibiyetini 1997-1998 sezonunda 23 Ağustos 1997'de 3-1'lik skorla elde etmişti.
Trabzonspor'un, 8 sezonda Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında aldığı sonuçlar şöyle:

1998-99
Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 0

1999-00
Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 1

2000-01
Fenerbahçe - Trabzonspor: 5 - 2

2001-02
Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 0

2002-03
Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 2

2003-04
Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 1

2004-05
Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 1

2005-06
Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 2

Tigana maçı izledi
Beşiktaş'ın Fransız teknik direktörü Jean Tigana da Fenerbahçe-Trabzonspor maçını izleyenler arasındaydı. Yardımcılarıyla Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gelen Tigana, 'Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi iki büyük takımı aynı anda izleme fırsatını kullanmak istedim. İki hafta sonra Trabzonspor ile oynayacağız. Onları da izleme şansım olacak' diye konuştu.

Gerginlik
30 binden fazla Fenerli, bin kadar Trabzonlu vardı statta. Karşılıklı atışmalar yüzünden iki taraf arasındaki tansiyon bir hayli yükseldi.
Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan küfürü kaldıran Fenerbahçe taraftarı, dün gece de bu tavrını sürdürdü. Hem de tribünde yerini alan 1000 kadar Trabzonlu taraftarın küfürlü tezahüratlarına rağmen. Ancak bu durum, iki takım taraftarları arasında gerginliğe neden oldu. Özellikle maçın ilk yarısında Trabzonspor'un golü geldikten sonra taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Kapalı tribündeki bir grup seyirci, uzun süre "Trabzon dışarı" tezahüratında bulundu.
İki takım taraftarları arasındaki gerginliğin büyümemesi için güvenlik güçleri büyük önlemler aldı. 1000 dolayındaki Bordo-Mavili taraftar, maç bittikten yarım saat sonra stattan çıkarıldı. Taraftarlar polis eşliğinde otobüslere bindirilip Saracoğlu'ndan götürüldü. Bu arada İstanbul'da günboyu yağan yağmur nedeniyle maça ilgi azdı. Sezon başından bu yana Kadıköy'ü tıka basa dolduran Sarı-Lacivertliler bu kez şaşırttı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kale arkası tribünlerinde büyük boşluklar vardı.

Yıldırım yine locada
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 20 günlük cezası nedeniyle dünkü karşılaşmayı protokol tribününden değil locadan izledi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 20 günlük ceza nedeniyle dünkü karşılaşmayı protokol tribününden yine izleyemedi. Yıldırım tıpkı Vestel Manisaspor maçında olduğu gibi Trabzonspor mücadelesini de özel locasından seyretti. Sarı-Lacivertliler'in iki kez yenik duruma düştüğü karşılaşmada oldukça stresli anlar yaşayan Aziz Yıldırım'ın özellikle Fenerbahçe'nin beraberliği yakaladıktan sonra girdiği pozisyonlarda heyecandan yerinde duramadığı gözlemlendi. Futbol Federasyonu ile ilgili açıklamalarından sonra disiplin kuruluna sevk edilip, ceza alan Yıldırım, Vestel, Galatasaray ve Trabzonspor maçları ile 20 günlük hak mahrumiyeti cezasını tamamladı.

Yağmurdan kaçamadılar
Maçtan önce yağmurun başlaması, Kadıköy'deki taraftarları çok sinirlendirdi! Kapalı tribündekiler bile, ıslanmaktan kurtulamadılar.
Karşılaşmadan önce yağmurun başlaması, Kadıköy'deki taraftarları çok sinirlendirdi! Kapalı tribündeki taraftarlar bile, aşırı yağış nedeniyle ıslanmaktan kurtulamadılar. Kapalının üzerinde biriken yağmur suyu aşağıya doğru akınca birçok seyirci çareyi tribünün yukarısına doğru çıkmakta buldu. Bazı seyirciler yöneticilere tepki gösterirken, "Bu nasıl bir iş! Üzerimiz kapalı olmasına rağmen yine de ıslanıyoruz" dediler.

Fenerium'da Luciano izdihamı
Sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Fabio Luciano, maç öncesinde Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan Fenerium mağazasında taraftarlar ile buluştu. Eski futbolculardan Rıdvan Dilmen ile birlikte Fenerbahçe ürünlerini imzalayan Brezilyalı oyuncuya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Fenerbahçe'ye Mavi Bayrak
Futbol Federasyonu'nun, Spor Toto Teşkilatı'nın işbirliğiyle uyguladığı 'Mavi Bayrak' projesinde, Türkiye Süper Ligi'nin 11. haftasında ödülü Fenerbahçe kazandı. Futbolda şiddeti ve düzensizliği önlemek amacıyla uygulamaya konulan 'Mavi Bayrak' projesi kapsamında İkinci Lig A Kategorisi'nin 10. hafta ödülünü ise İstanbulspor aldı. Diğer liglerde Mavi Bayrak ödülünü alan kulüpler şunlar:
2. Lig B Kategorisi: 1.Grup 13.Hafta: Güngören Bld, 2.Grup 10.Hafta: Alanyaspor, 3.Grup 10.Hafta: Bursa Merinos, 4.Grup 10.Hafta: Boluspor, 5.Grup 10.Hafta: Osmaniyespor; 3.Lig 8.Hafta: 1.Grup: Karsspor, 2.Grup: Artvin Hopaspor, 3.Grup: Afyonkarahisarspor, 4.Grup: Alibeyköyspor.

Gökdeniz'in cezasında indirim
Trabzonsporlu futbolcunun cezası 10 aydan 6 aya düşürülürken, Ogün Temizkanoğlu affedildi. Alişen Kandil, Metin Aktaş ve Bayram Toysal'ın cezaları da 5 aya indirildi.
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, geçen sezonki Akçaabat Sebatspor - Kayserispor maçında yaşanan yasadışı bahis skandalına adları karışan futbolculara verilen cezalarda indirime gitti.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından çeşitli sürelerle müsabakalardan men cezasına çarptırılan futbolcuların itirazları üzerine iki gündür duruşmalı toplantılar yapan Tahkim Kurulu, Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz'e verilen 10 ay müsabakalardan men cezasını 6 aya indirirken, Alişen Kandil (Kocaelispor), Metin Aktaş ve Bayram Toysal'ın (Kayserispor) cezaları da 5 aya indi.
Tahkim Kurulu, Akçaabat Sebatsporlu futbolcu Ogün Temizkanoğlu, Trabzonspor Kulübü malzemecisi Özkan Saraç ve Akçaabat Sebatspor Kulübü Doktoru İlhan Günaydın'ın cezalarını ise suça iştirakleri sabit olmadığından kaldırdı.
8 Eylül 2005'ten bu yana cezalı olduğu için forma giyemeyen Gökdeniz, böylelikle 8 Mart 2006'dan itibaren, ligin 25. haftasındaki Galatasaray maçında oynayabilecek.
Tahkim Kurulu'nun, Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz'le ilgili aldığı karardaki gerekçeli açıklaması şöyle:
'Gökdeniz Karadeniz'in, suç fiilinde organizasyon görevini üstlenmek suretiyle üzerine atılı suç fiilini işlediğinin sabit olduğuna ve temel cezasının 15 ay olarak belirlenmesine, suçun eksik teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle bu cezadan 1/2 oranında indirim yapılarak 7 ay 15 güne indirilmesine, pişman olduğuna dair yaptığı açıklamaların samimi olduğuna kanaat getirilmesi karşısında, duruşmadaki hal ve tavrı da dikkate alınarak cezasından takdiren indirim yapılmasına ve sonuç cezasının 6 ay olarak belirlenmesine; aynı gerekçelerle, futbolcunun 90 bin YTL para cezasının, eksik teşebbüs nedeniyle 45 bin YTL'ye indirilmesine, takdiren 36 bin YTL sonuç para cezası olarak belirlenmesine karar verildi.'

Gözler Nihat'ta
Milli oyuncu, ara transferde Real Sociedad'tan ayrılacağını açıkladı, "Bir iki hafta içinde hangi kulübe gideceğim netlik kazanacak" dedi.
Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan Nihat Kahveci, ara transferde Real Sociedad'tan ayrılacağı sinyalini verdi. Nihat, San Sebastian'da düzenlediği basın toplantısında, bu ay içinde futbol hayatında önemli gelişmeler olacağına dikkat çekerek herkesi, her şeye karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.
Kulübünün kendisine halen net bir teklif getirmediğini vurgulayan yıldız oyuncu, "Ben onlara 'Sizinle masaya oturmaya hazırım' dedim ancak onların hazır olmadığını gördüm. Ara transfer dahil bazı ciddi teklifler gelmiş durumda. Belki bunlardan birini seçebilirim, böylece az da olsa kulübüm para kazanmış olur" dedi.
Nihat, Real Sociedad ile sözleşmesinin temmuz ayında dolacağını da hatırlatarak kendisine gelen tekliflerin daha çok bu tarihten sonraki sözleşmeleri kapsadığını ancak ara transferde de kendisiyle ilgilenen bazı kulüplerin olduğunu, dolayısıyla geleceği konusunda yapılan spekülasyonların bir iki hafta içinde sona ererek, hangi kulübe gideceğinin açıklık kazanacağını söyledi.

Trabzon PAF'ları çok farklı:3-0
Trabzonspor PAF takımı, Fenerbahçe'yi farklı skorla geçti: 3-0. Dereağzı Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada Bordo - Mavililer'i galibiyete taşıyan golleri 65. dakikada Emrah, 77'de Erhan ve 81'de Yavuz kaydetti. Maç sonunda bir açıklama yapan PAF Takım Teknik Direktörü Erol Tonbul, Fenerbahçe ile aralarında büyük bir rekabetin bulunduğunu belirtirken, "İkinci yarı bu güzel oyunumuzu üç golle süsledik, daha da fazla gol atabilirdik" dedi.

Rakamların Dili
111
Fenerbahçe bu sezon Kadıköy'de 2. kez puan kaybetti. Sarı-lacivertli ekip, 13 Ağustos'ta Diyarbakırspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu maçtan 111 gün sonra bu kez Trabzon ile 2-2 berabere kaldı.

2
Fenerbahçe bu sezon cuma günü oynadığı 2. maçta da puan kaybetti. Ligin ilk haftasındaki cuma maçında G.Birliği ile golsüz berabere kalmıştı.

3
Dünkü maça düz sarı formayla çıkan F.Bahçe, bu formayla D.Bakır ile 2-2 berabere kalmış; Vestel Manisa'yı zar zor 2-1 yenebilmişti.

8
Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra Kadıköy'den puanla dönüyor. Bordo-mavili ekip en son 23 Ağustos 1997 tarihinde F.Bahçe'yi Kadıköy'de 3-1 yendi. Bu tarihten sonra bu statta 7 kez üst üste yenildi.

8
Bu sezon Nobre 8'inci, Fatih Tekke ise 7'nci gollerini attılar. Lee Yong ise ilk golünü kaydetti. İki hafta önce sonradan oyuna girip F.Bahçe'yi attığı golle kurtaran Semih bu kez 2. golün asistini yaptı.

18
Fenerbahçe maç boyunca 20 şut attı, bunların 8'i isabetliydi. Buna karşın Trabzonspor maç boyunca rakip kaleye sadece 4 şut çekti. Bunların 2'si isabetliydi ve ikisi de golle sonuçlandı.

İstatistik: Kaleye şut
Trabzonspor'un kaleye attığı şutlar: Fatih Tekke 2, Eul Lee Yong 1, Miroslaw Szymkowiak 1
TOPLAM: 4

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Trabzonspor'un kaleye attığı şutlar: Fatih Tekke 1, Eul Lee Yong 1
TOPLAM: 2

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Futbolcu Attığı şut İsabetli şut Top kaybı Top kapma Attığı korner Ofsayt Yaptığı Faul Yapılan faul Gol pozisyonu
Volkan Demirel                  
Serkan Balcı     1 2     1    
Deniz Barış       3     2 1  
Önder Turacı       3          
Ümit Özat     3 3     2 2  
Stephen Appiah 3   4 4       2  
Marco Aurelio Brito Dos Prazeres 3 1 1 4         1
Alexsandro De Souza 3 1 6   3   1 1 2
Tuncay Şanlı 2 1 5 3       1 1
Nicolas Sebastien Anelka 3 2 8 2         2
Márcio Ferreira Nobre 6 3 2 1   2 1 1 2
Mehmet Yozgatlı     3 1          
Semih Şentürk     1 1   1      
TOPLAM 20 8 34 27 3 3 7 8 8

TARİH: 2 Aralık 2005
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
SEYİRCİ: 35.000 kişi
HAKEMLER: Metin Tokat (5), Metin Kıtmır (5), Alpaslan Acımert (5) , 4.Hakem: Yunus Yıldırım
GÖZLEMCİ: Engin Kurt
FENERBAHÇE: Volkan Demirel (6), Serkan Balcı (5) (Dk.46 Mehmet Yozgatlı) (5), Deniz Barış (6), Önder Turacı (5), Ümit Özat (Kaptan) (5), Stephen Appiah (7), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (7), Alexsandro De Souza (5), Tuncay Şanlı (5) (Dk.77 Semih Şentürk) (5), Nicolas Sebastien Anelka (6), Márcio Ferreira Nobre (7)
YEDEKLER: Rüştü Reçber, Servet Çetin, Can Arat, Kemal Aslan, Olcan Adın
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
TRABZONSPOR: Jefferson De Oliveri Galvao (7), Tayfun Cora (7), Kürşat Duymuş (6), Erdinç Yavuz (6), Ufukhan Bayraktar (7), Hüseyin Çimşir (6), Adem Koçak (6), Eul Lee Yong (8), Miroslaw Szymkowiak (6) (Dk.70 Hasan Üçüncü) (5), İbrahima Yattara (7) (Dk.89 İbrahim Ege), Fatih Tekke (Kaptan) (7) (Dk.85 Tomas Jun)
YEDEKLER: Tolga Zengin, Feridun Sungur, Fabiano Eler Dos Santos, Celaleddin Koçak
TEKNİK DİREKTÖR: Vahid Halilhodzic
GOLLER: (Dk.33) Eul Lee Yong (sol ayak, pas İbrahima Yattara), (Dk.67) Fatih Tekke (sol ayak, pas Eul Lee Yong) (Trabzonspor) ; (Dk.59) Márcio Ferreira Nobre (sağ ayak), (Dk.85) Márcio Ferreira Nobre (sağ ayak, pas Semih Şentürk) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.69) Tayfun Cora, (Dk.81) Erdinç Yavuz (Trabzonspor) ; (Dk.71) Ümit Özat (Fenerbahçe)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   TRABZONSPOR
20 Şut 4
8 Kaleyi bulan şut 2
14 Serbest atış 11
0 Penaltı 0
3 Korner 4
23 Taç 23
7 Faul 8
3 Ofsayt 5
8 Gol pozisyonu 3
1 Sarı kart 2
0 Kırmızı kart 0
% 60 Topla oynama oranı % 40
2 Atılan goller 2
1 Direğe çarpan top 0

Bu sayfalar Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI