3 gollü gala: 3-0
Lider, yürüyerek oynadığı karşılaşmayı rakibin defans hatalarından bulduğu gollerle kazandı.
Önder ve Nobre (2) F.Bahçe'ye 3 puanı getirdi.
Fenerbahçe'nin de efsaneleri arasında yer alan Toni (Harald) Schumacher genelde yeşil formaları tercih ederdi. Bunun
sebebi forvet oyuncusunun gözüne çok batmamak, bir nevi gizlenmekti. Ondan bu yana çok şey değişti sanırım. Algılar da.
Mesut Bakkal'ın dünkü tercihi fosforlu portakal formalar tam tersi bir etki yapıyor çünkü. 2 sezon önce Bakkal'ın,
Yanal'ın yardımcısıyken karşılaştığı Valencia'dan alınma bir kostüm bu. Rafa Benitez bu formaları savunmayı daha kalabalık
göstersin, rakip hücum kurarken, seri davranamasın diye kullanıyordu zira. Artık bu forma taktiği mi işe yaradı yoksa
Fenerbahçe'nin mecali ve niyeti mi yoktu bilinmez rakip kaleye ilk yarı boyunca bir kez bile 'doğal' yollardan gidemediler.
Gençler Fener'i hep geride tuttu. Oyun kurdurmadı. Ama Alex'i serbest atış yaparken, durduracak bir forma henüz keşfedilmiş
değil. 9'da Önder'e, 39'da Nobre'ye attırdığı 6 pas golleri farkı (sıfır karşı da fark mı olur?) açıverdi. Ki, ikincisi
Nobre'nin Tuna'ya faul yaptığı diye itirazlara boğuldu.
Aurelio'suz, solda Deniz, çapa Ümit, çapa Tuncay, Nobre sağ açık, Anelka tek santrfor taktiği hiç, ama hiç tutmamıştı,
ama Alex işte. Bu olmayışın ilk sebebi şu: Nobre'nin bulunduğu mevki onun yapabileceği bir mevki değildi.
Hareketlenmelerinin yanlışlığı, driplingsiz oluşu ile olmuyordu. Anelka da aldığı toplarda demode bir çaba içinde.
Hep aynı çalımı atmaya çalışıyor ve engelleniyor.
Öte yandan Gençler'in 2'de Uğur'la bulduğu serbest vuruş ve 6'da 5 kişiyi geçmesinin ardından attığı direkten dönen şut
onlar adına umut vericiydi. Ama ondan sonra hızlı davranamadılar. Kişisel çabalarla ağır ağır girmeye çalıştılar ceza
sahasına. Fenerbahçe'ye bu kadar ağır saldırmak akın getirmiyor. Hele Önder bu kadar formda ve Serkan bu kadar hızlıyken.
23'te Mehmet Nas'ın vurup 'Rüştü'nün çıkardığı şut istisna.
İkinci yarıya Bakkal haklı olarak Mehmet Nas-Ali Cansun değişikliği ile başladı, ama tempo sorununu halledememişti çok
ağırdılar. Ve bu kez ileri de çıkıyorlardı. Derin boşluklara rağmen Fenerbahçe 57'de bulabildi ilk şansı. O da doğal
yollardan değildi. Tuna, Alex'in pasını Anelka'nın önüne indiriverdi o kötü vurdu. Bu kadar Anelka'ya uygun oyunda
Fenerbahçe'nin Fransız'dan yararlanamayışı üzerinde uzun uzun düşünmek gerekiyor. Anelka bu geniş alanlarda iş
yapamayacaksa varlığı ya da takımın ona uygun oynayıp oynamadığı tartışılmalı. Misal çapa oynayan Tuncay 64'te
onunkilerden daha net kontratak şansı yakaladı, daha net pozisyona girdi, ama kötü vurdu. Gençler ise yüklenmesine
rağmen topu hızlı çevirememenin sıkıntısını yaşadı. 73'te Ali Cansun'un Rüştü tarafından çıkarılan aşırtması
dışında sonuca yönelik girişim yoktu. Yani ikisi de kısır kaldı. Anelka'nın 90 dakikada tek olumlu hareketi,
yani pası ile Nobre skoru ilan etti.
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
İLK YARI
DAKİKA 6: Soldan çalımlarla ceza alanı önüne kadar gelen Uğur'un vuruşunda top yan direkten döndü,
Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
GOL DAKİKA 9: Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Önder,
kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
DAKİKA 23: Mehmet Nas'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Rüştü topu kornere çeldi.
GOL DAKİKA 39: Soldan Alex'in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Nobre, kafayla meşin yuvarlağı ağlara
göndererek farkı 2'ye çıkaran golü attı: 2-0
DAKİKA 44: Mehmet Nas'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Isaac kafayı vurdu, top üstten auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 58: Savunmada Ayhan'ın kısa düşen pasında topu kapan Anelka, hızla ceza alanına girdi. Fransız
futbolcunun sağ çaprazdan vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.
DAKİKA 61: Sol çaprazda topla buluşan Anelka'nın vuruşunda, top kaleci Ömer'de kaldı.
DAKİKA 62: Ceza alanı dışı sağ çaprazından serbest vuruş kullanan Uğur'un yerden sert şutunda, kaleci
Rüştü topu kontrol etti.
DAKİKA 66: Ceza alanı sol çaprazında müsait durumda topla buluşan Tuncay'ın vuruşunda, kaleye paralel
giden topu savunma uzaklaştırdı.
DAKİKA 70: Uğur'un ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topa Isaac vurdu,
kaleci Rüştü topu kontrol etti.
DAKİKA 73: Ceza yayı üzerinden Ali Cansun'un şutunda, kaleci Rüştü topu üstten kornere tokatladı.
DAKİKA 86: Appiah'ın ceza alanı dışından sert şutunda, top kaleci Ömer'de kaldı.
GOL DAKİKA 90: Anelka'nın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Nobre, kaleci Ömer ve Ayhan'ın
anlaşmazlığında topu kalecinin yanından filelere göndererek, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne
imza attı: 3-0
Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek, ligin ikinci yarısına galibiyetle başladı.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Gençlerbirliği ile zor bir maç yaptıklarını ifade ederek, "Önemli bir
başlangıç yaptık" dedi.
Daum, böyle bir maçı duran toplardan açabileceklerini düşündüğünü kaydederek, "Ama iki duran toptan golleri bulmak,
alışıla gelmişin dışında bir durum. Takım ekstra bir klas sergiledi. İkinci yarıda golü daha erken bulmak isterdim.
Galip duruma geçtiğimiz zaman, rakip üzerimize geldiğinde, gol bulma konusunda çalışmalıyız" diye konuştu.
Alman teknik adam, bir gazetecinin, "Bugün sürpriz bir şekilde Rüştü oynadı. Kalede neden Volkan yoktu" sorusuna şu
yanıtı verdi:
"Bana göre bu sürpriz değildi, çünkü Türkiye'de bir numaralı formayı sırtına geçirebilecek özellikte iki kalecim var.
Ligin ilk yarısında Volkan'a destek verdik. Zor günlerinde de desteğimizi esirgemedik. Rüştü de
Volkan'ı destekledi. Şimdi
Rüştü hazırlık döneminde iyi performans sergiledi, istekli göründü. Rüştü'yü mükafatlandırmak istedim. Ayrıca ligin
ikinci yarısında sinir harbi şeklinde geçecek maçlarımız olacak. Rüştü, yaşıyla, oynadığı maçlarla tecrübeye sahip bir
kaleci. Rüştü'yü oynatarak, ne durumda olduğunu görmek istedim ama bu sezon sonuna kadar böyle olacak demek değil. Gerek
gördüğümde Volkan'ı tekrar kaleye koyarım. Volkan'a karşı herhangi bir şeyim yok."
Christoph Daum, bir gazetecinin "Almanya'da bir gazetede çıkan röportajınızda Almanya Milli Takımı'nı çalıştırabileceğinizi
söylemişsiniz. Bu konuda ne diyeceksiniz ?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Röportajda bana ‘Milli takım antrenörlüğünü düşünür müsünüz?' diye soruldu, ‘Evet' dedim. Çünkü ben o göreve getirilmiştim
ama bazı tatsız olaylar nedeniyle devam edemedim. O röportajda, böyle bir cesaretim olduğunu söyledim. Soru, ‘Cesaretiniz
var mı?' şeklindeydi, ben de ‘Var' dedim. Biri, ‘Türkiye Milli Takımı'nı çalıştırır mısın?' dese, ‘Evet, o cesaretim var'
derim."
Daum'un bu sözleri üzerine bir gazetecinin "Futbol Federasyonu başkanı değişti. Türkiye Milli Takımı'nı çalıştırmak ister
misiniz?" sorusuna da Alman teknik adam, Türkçe olarak "Allah Allah..." diyerek tepki gösterdi ve "Onu örnek olarak verdim.
Daha önce yazdığınız Fas Milli Takımı için de ‘O cesaretin var mı?' diye sorsalar (Evet) derim" dedi.
Transfer konusunda yönetimle bir görüşme yapacağını belirten Daum,"Bir ihtimal, önümüzdeki sezonu düşünerek, oyuncunun
takıma alışması için bir transfer yapabiliriz. Şu anda beklemedeyiz, çünkü üzerimizde hemen transfer yapmamız için bir
baskı yok. Yönetimle görüşeceğim" diye konuştu.
Daum, "Appiah'ı getirdiğiniz için diğer oyuncularda kırgınlık olabilir mi?" şeklindeki bir soruya ise, "Çeşitli nedenlerle
oyuncular kırılabilir. Bu konuda yorum yapamam. Kırgınlık olmaz da diyemem. Kadromuz dar olduğundan, elimizdeki imkanların
en iyisini kullanmaya çalışıyoruz. Bundan şikayetçi olduğum için söylemiyorum. Şampiyonluk yarışının son bölümüne girildiği
bu dönemde, elimizdekinin en iyisini kullanmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.
MESUT BAKKAL'ın açıklaması
Ligin ilk yarısındaki performansıyla 4. sıraya kadar çıkan Gençlerbirliği'nin, dün gece Fenerbahçe karşısındaki vasat
futbolu dikkat çekti. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise hayal kırıklığına uğradı. Fenerbahçe karşısındaki
takımını tanıyamadığını dile getiren Bakkal, "Özellikle ilk yarıda önemli hatalar yaptık. Savunmadaki basit
hatalarımızı rakip iyi değerlendirdi ve skora çabuk ulaştı. Maça çok iyi başladık. Uğur Boral'ın şutu direk yerine
filelerle buluşsa her şey çok farklı olurdu. Defanstaki hatalarımızla maçı Fenerbahçe'ye hediye ettik" dedi." diye
konuştu.
MAÇIN HAKEMİ: 2. goldeki faulü kaçırdı
Yılın flaş hakemlerinden Yunus Yıldırım maç boyunca olumlu bir yönetim gösterdi. Fenerbahçe'nin 2. golünde Nobre'nin
Tuna'ya yaptığı faulü görmeyişi hemen hemen tek hatasıydı. Bir de ilk yarıdaki kartlık hareketlere kayıtsız kalışı
bazen tepki gördü.
Hakem Yunus Yıldırım, yönetimiyle vasatın altına düşmedi. Bu sezon hiç kırmızı kart çıkarmayan genç hakem, bu maçta da
elini cebine atmadı.
Süper Lig'de 4. sezonunu yaşayan hakem Yunus Yıldırım, yönetimiyle vasatın altına düşmedi. Sezonun ilk yarısında 10
maçta görev yapıp, 31 kez sarı kart gösteren, kırmızı kartına ise hiç başvurmayan genç hakem, dün geceki 90 dakikada da
elini cebine atmadı. Avantaj kurallarını iyi uygulamasına rağmen, iki taraf için de sert faullerin yaşandığı pozisyonlarda
futbolcuları sadece ikaz etmekle yetinen Yıldırım, 46. dakikada Tuna'nın Tuncay'a yaptığı sert harekette sarı kartını
çıkarmalıydı.
Fenerbahçe'nin Marcio Nobre ile kazandığı ikinci golde konuk takım oyuncularının, Brezilyalı'nın faul yaptığı yönündeki
itirazlarına rağmen golü geçerli sayan Yıldırım, Sarı-Lacivertliler'e bir kez daha uğurlu gelmiş oldu. Kanarya 5. haftada
Ankaraspor'la yine Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanmıştı. Başkent ekibi ise Yunus
Yıldırım'ın yönettiği bir karşılaşmada ilk kez sahaya çıkarken, genç hakemle ilk yenilgisini de tatmış oldu.
MAÇIN ADAMI: Alexsandro De Souza (Fenerbahçe)
Önder'in mükemmel performansı, Tuna'nın Anelka'yı sahadan silişi, Ümit'in çalışkanlığı, Uğur Boral'ın çabası sayılabilir.
Ama maçın kaderini değiştiren adam bu stadda her zaman olduğu gibi forması 20 kendisi 10 numara olan Alex de Souza'ydı. Dazlak
ya da saçlı hep ağırlığını koyuyor oyuna. Rakip kaleye maç boyunca organize olarak gidemeyişinde onun fazla çalışkan
olmayışının payı olabilir, ama 2 serbest vuruşla da her şeyi değiştirdi işte.
NOTLAR
Daum'un aklı Almanya'da
Fenerbahçe Teknik Direktörü, hayallerini süsleyen Alman Milli Takımı'nın başına geçmesi teklif edilirse şu yanıtı
vereceğini söyledi: "Tabii ki: Evet, evet, evet ve bir kez daha evet."
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, kendisine Alman milli takımı teknik direktörlüğü için teklif gelmesi
durumunda bunu reddetmeyeceğini belirterek şöyle dedi: "Zaten daha önce Alman milli takım teknik direktörüydüm.
Tabii ki: Evet, evet, evet ve bir kez daha evet." Daum, "GQ" adlı Alman dergisindeki röportajında Alman Milli Takımı'nın,
Dünya Kupası'nda kötü sonuçlar alması durumunda yeni bir teknik direktör arayışına girebileceğini kaydederek "Ottmar
Hitzfeld, Lothar Matthaeus ya da Jogi Löw gibi isimler teknik direktörlük için aday olabilir. Halk, beni de isteyebilir"
diye konuştu.
Daum maç sonrası ise konuyla ilgili, "Röportajda bana 'Milli Takım antrenörlüğünü düşünür müsünüz?' diye soruldu, 'Evet'
dedim. Çünkü ben o göreve getirilmiştim ama bazı tatsız olaylar nedeniyle devam edemedim. O röportajda, böyle bir
cesaretim olduğunu söyledim. Soru, 'Cesaretiniz var mı?' şeklindeydi, ben de 'Var' yanıtı verdim. Biri, 'Türkiye
Milli Takımı'nı çalıştırır mısın?' dese, 'Evet, o cesaretim var' derim" yorumunu yaptı.
Appiah oynadı hemen uçtu
Gençlerbirliği maçı için Gana Milli Takımı kampından özel izinle ve uçakla İstanbul'a getirilen F.Bahçeli futbolcu
Appiah, dün ilk 11 de saha çıkıp 87 dakika oynadı. Yıldız futbolcu sahayı alkış ve taraftarın sevgi gösterisiyle
terkedip Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Gana Milli Takımı'na katılmak üzere
Mısır'a uçtu. Appiah, "Hem F.Bahçe hem de ülkem adına kazanmak istiyorum. Federasyon ile konuştum jest yaptılar
geldim ve oynadım" dedi.
87. dakikada yerini Mehmet'e bırakan yıldız oyuncu alkışlar arasında sahadan ayrılırken Daum'dan da tebrik aldı.
Appiah maçtan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kendisini bekleyen özel uçağa binerek Afrika Kupası'na ev sahipliği
yapan Mısır'a gitti ve Gana kampına katıldı. Gana, kupadaki ilk sınavını pazartesi Nijerya karşısında verecek.
Fenerbahçenin özel izinle Gençlerbirliği maçı için Gana Milli takım kampından İstanbul'a getirdiği Stephen Appiah,
maçtan sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi : "Başkanım konu hakkında direktifini bana iletti, hocamla ve
federasyonla konuştum, kabul ettim geldim. Ben kendi ülkem için hem de Fenerbahçe için kazanmak istiyorum. Şu an 2
saat için uçacağım, yorulacağımı zannetmiyorum, orada da idmana çıkıp pazartesi günü takımımla maça çıkacağım."
Önder ve Nobre: "Bu goller yetmez"
Gençlerbirliği maçının golcüleri Önder ve Nobre " Bize bu goller yetmez, bundan sonraki her maçta konsantre kaybına
uğramadan çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Takım olarak bunu başaracak güçteyiz" dediler.
Sabah yapılan Rejenerasyon idmanından sonra Masaj ve tedavi için Samandıra Kamp merkezindeki sağlık tesislerinde konuşan
Gençlerbirliği maçının golcüleri Önder ve Nobre " Takım olarak 2. Devreye iyi başladığımız için hepimiz mutluyuz.
Ama ikimiz bir kat daha mutluyuz çünkü takım adına gol attık. Şampiyonluğu yaşayan oyuncular olarak bu yıl bu
konsantrasyonla devam edersek takım olarak kimse bizi tutamaz. Çünkü bütün arkadaşlarımız soyunma odasından
çıkarken tek bir şey düşünüyor. Takım kim olursa olsun yenmek. Biz biraz farklı düşünüyoruz. Çünkü biz hem yenmeyi,
hem de gol atmayı düşünüyoruz" dediler.
Ümit'ten işlem tamam
Aurelio'nun kart cezalısı olması nedeniyle sol bekte, ön liberoya geçen Ümit Özat bu mevkide de başarılı oyunuyla dikkat
çekti. Tecrübeli futbolcu "Sadece ben değil tüm arkadaşlarım elinden geleni yaptı ve kazandık" dedi.
Volkan kızakta Rüştü kalede
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, ikinci yarının ilk sürprizini Rüştü Reçber ile yaptı. Alman teknik
adam ilk yarıdaki tüm maçlarda forma giyen Volkan Demirel'i kulübeye çekerek, Rüştü'yü ilk onbir de sahaya sürdü.
Ligin ilk yarısında sadece Türkiye Kupası maçlarında forma giyen Rüştü dün akşam G.Birliği ile oynanan maçta 243
gün sonra kaleye geçti. Rüştü en son 22 Mayıs 2005'te oynanan Galatasaray derbisinde Süper Lig maçına çıkmıştı.
Mahmut ise bu sezon ligde ilk kez forma giydi.
Rüştü operasyonu!
Daum sürpriz bir kararla Volkan'ı yedeğe çekti, aylardır kulübede bekleyen tecrübeli eldivene forma verdi. En son
22 Mayıs 2005'teki Galatasaray derbisinde oynayan Rüştü, 242 gün sonra lig maçında sahaya çıktı.
Teknik Direktör Christoph Daum, sürpriz bir kararla ligin ilk devresindeki 17 maçın tamamında görev yapan as kalecisi
Volkan'ı yedeğe çekerek Rüştü'yü 11'de sahaya sürdü.
Bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giyme şansı bulan tecrübeli kaleci tam 242 gün aradan sonra lig karşılaşmasında
oynadı. Rüştü ligde son olarak Fenerbahçe'nin 22 Mayıs 2005'te Kadıköy'de Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluğunu ilan
ettiği derbide görev yapmıştı. Taraftarlar maç öncesi, "Volkan sen bizim her şeyimizsin" şeklinde tezahürat yaparak genç
kaleciye moral aşıladı. Sarı - lacivertliler, Rüştü'ye de sevgi gösterilerinde bulundu.
Teknik Direktör Daum da, Rüştü konusunda "Basına sürpriz yapabildiysem bu benim için de sürprizdir. Rüştü çok iyi çalıştı.
Bunun mükafatı olarak kaleye geçti. İkinci devre maçlar sinir harbi şeklinde geçecek. Soğukkanlı olan kazanacak. Rüştü bu
nedenle daha avantajlı" dedi.
Zafer Biryol boşa bekledi
Sezonun ilk yarısının son maçında 9 dakika forma bulan Zafer Biryol dün kulübedeydi. Eski günlerini arayan golcü
futbolcu hazırlık kampında iyi çalıştığını belirterek, "Bu maçta şans bulamadım ama mutlaka formayı kapacağım" diye
iddialı konuştu.
Marco Aurelio'nun yerine Deniz
Daum, sarı kart cezalısı Aurelio'nun yerine Deniz'e ilk 11'de görev verdi. Kaptan Ümit Özat, Aurelio'nun yerinde orta
sahada oynarken, Deniz savunmanın soluna çekildi. Sakatlanan Deniz Barış, 60. dakikada yerini Mahmut Hanefi'ye bıraktı.
Mahmut bu sezon ilk kez ligde forma giydi.
Beklenen ilgi yoktu
Fenerbahçeli taraftarlar dün gece oynanan G.Birliği maçına beklenen ilgiyi göstermedi. Sezon başında tamamı
kombine olarak satılan Telsim Tribünü'nde büyük boşluklar vardı. Migros Tribünü biletlerinin de büyük bir bölümü
elde kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 25 bin futbolsever izledi. Basın tribünü ilk kez hizmete girdi. Daha önce Fenerium
Tribünü'nün alt kısmındaki geçici bölümde oturan gazeteciler bu kez üst katta oturdular. Merhum Spor Yazarı İslam
Çupi'nin adının verildiği tribünün açılışı ertelendi.
Haluk Ulusoy'a istifa çağrısı
Futbol Federasyonu Başkanlığı'na üçüncü kez seçilen Haluk Ulusoy, koltuğa oturduğu ilk gün istifaya çağrıldı.
Fenerbahçeli taraftarlar geçmiş dönemdeki icraatlerini beğenmedikleri Ulusoy'u, Gençlerbirliği maçında sık sık
protesto etti. Sarı lacivertli futbolseverler, hakem Yunus Yıldırım'ın oyun içinde verdiği tartışmalı kararlardan
sonra sürekli olarak, "Ulusoy istifa" diye bağırdı.
İslam Çupi tribünü açıldı
Fenerbahçe Yönetimi'nin gazetemizin unutulmaz isimlerinden İslam Çupi adına yaptırdığı basın tribünü dün hizmete açıldı
Fenerbahçe Yönetimi tarafından Fenerium Tribünü'nde yapılan İslam Çupi Basın Tribünü dün hizmete girdi. Başkan Aziz
Yıldırım ile İkinci Başkanı Nihat Özdemir karşılaşma öncesi 166 kişilik tribünü ziyaret ederek gazetecilerle yeni
yerleri hakkında fikir alış verişinde bulundu. TSYD Başkanı Onur Belge, sayının azlığından yakınırken, Yıldırım,
tribünleri UEFA kriterlerine göre hazırladıklarını belirtti, görevi olmayanların maçlara gelmemesini istedi.
Fenerbahçe Başkanı, Şampiyonlar Ligi'nde ek koltuk verebileceklerini de sözlerine ekledi.
Geleceğin yıldızları
Marmaris'te düzenlenen "Geleceğin Yıldızları Futbol Turnuvası" Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile sona erdi. Sarı -
lacivertliler, finalde Gençlerbirliği'ni 4-1 yenerek zirveye yerleşirken, Fenerbahçeli Resul Tutar 5 gol ile
turnuvanın gol kralı oldu.
Cavcav öfkesi
Fenerbahçe ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası 30 gün hak mahrumiyeti cezası alan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı
İlhan Cavcav'a tepki olarak, maraton lacivert tribünde İstiklal Marşı okunurken Türk bayrakları açıldı. Kulüp tüzüğünün
2. maddesinin yazılı olduğu pankart da tribünlere asılırken, Cavcav aleyhine uzun süre tezahürat yapıldı.
Cavcav gelmedi
Fenerbahçe ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında 30 gün hak mahrumiyeti cezası alan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı
İlhan Cavcav, dünkü maça gelmedi. Cavcav'a tepki olarak, maraton lacivert tribünde İstiklal Marşı okunduğu sırada
Türk Bayrakları ve kulüp tüzüğünün 2. maddesinin yazıldığı pankart açıldı.
Haber taşıyıcı çocuk!
Maçın son 15 dakikalık bölümüne girildiği sırada, kramponundaki çivilerden birinin düştüğünü gören Rüştü, top toplayıcı
çocuğu çağırıp, "Bizim kulübeye giderek, krampon istediğimi iletir misin" dedi. Çocuk da, koşarak onun bu talebini iletti.
Malzemeci elinde ayakkabılarla kale arkasına geçip beklemeye başladı. Ancak tecrübeli kaleci, 10 dakikalık sürede
kramponlarını değiştirme şansını bulamadı.
Servet 18'e alınmadı
Teknik direktör Daum, antrenmanlarda denediği gibi, savunmanın solunda Deniz'i oynatırken, Ümit'i orta sahaya çekti.
Alman hoca, cezalı Aurelio ve bel fıtığı ameliyatı geçiren Selçuk'un yanı sıra, Servet'i 18 kişilik kadroya dahil etmedi.
Tecrübeli teknik adam, ikinci yarıda bir mücadele sırasında burnuna darbe alan Deniz'i kenara alırken, yerine Mahmut
Hanefi'ye görev verdi.
1 ay sonra Kadıköy'de
Sarı-lacivertliler, 21 Aralık Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor ile yaptığı karşılaşmadan sonra,
geçen 1 aylık sürenin ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarıyla buluştu. Soğuk hava taraftarların
karşılaşmaya olan ilgisini azaltırken, tribünlerde boşluklar oluştu.
İslam Çupi anısına
Basın mensupları, dünden itibaren yenilenen ve ismi İslam Çupi olarak değiştirilen basın tribününde görev yapmaya başladı.
Gazeteciler, resmi açılışı Çaykur Rizespor maçında yapılacak olan 166 kişilik İslam Çupi Basın Tribünü'nü beğendiklerini
dile getirdi. Bu arada Başkan Aziz Yıldırım ile Başkanvekili Nihat Özdemir, maçtan önce tribüne gelerek, basın
mensuplarıyla sohbet edip, düşüncelerini sordu.
İsmail bunu hep yapıyor
F.Bahçeli taraftarların maç boyunca en çok tepki gösterdiği isim, eski oyuncuları İsmail Güldüren'di. Gençlerbirliği'nin
defansında görev alan tecrübeli oyuncu yaptığı sert ve centilmenlik dışı hareketlerle tepki topladı. İsmail, G.Saray
maçında da Hakan Şükür ve Necati'ye yaptığı hareketlerle konuşulmuştu.
Fenerbahçe: "Ayhan Bermek'i destekledik"
Haluk Ulusoy'un yaklaşık 1.5 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilmesiyle sonuçlanan Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel
Kurul Toplantısı'nın yankıları sürüyor.
Fenerbahçe Kulübü'nün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine oy verdiği yönündeki haberlerin gerçeği
yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü delegasyonu kendi hür iradesi ile kongreye katılmış
ve seçimlerden bir gün önce Ayhan Bermek'i destekleme kararı alarak oy kullanmıştır" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Fenerbahçe Spor Kulübü bugüne kadar koruduğu milyonların gönül verdiği bir spor kulübü olma
özelliğiyle bundan sonra da siyaseti spora karıştırmamaya özen gösterecektir" görüşlerine yer verildi.
8 şutta 3 gol buldu
Sarı lacivertliler bu sezon cuma günü oynadığı 3. maçta galibiyetle tanışırken, Nobre attığı 2 golle Alex'i geçip
takımının en golcüsü oldu.
Gençlerbirliği maçı, F.Bahçe'nin bu sezon en az şut attığı karşılaşma oldu. Maç başına 19.76 şut ortalamasıyla
oynayan sarı lacivertli takım, dün 8 şut atabildi. F.Bahçe kaleyi çok az yoklamasına rağmen, ilk 45 dakikada rakip
kaleye yolladığı 2 topta da golü buldu. Sarı lacivertlilerin daha önce en az şut attığı karşılaşmalar, 13'er şut ile
G.Saray ve Beşiktaş derbileriydi.
Nobre Alex'i geçti
F.Bahçe'nin bu sezon attığı 46 golün 20'sinde Alex De Souza imzası var. Süper Lig'de bu sezon 9 gol atan Brezilyalı
yıldız, G.Birliği maçında yaptığı 2 asist ile asist sayısını da 11'e yükseltti ve tüm gollerde yüzde 43 katkı sağlamış
oldu. Dünkü maçta iki gol atarak toplam gol sayısını 10'a yükselten Marcio Nobre ise, F.Bahçe'nin en golcü futbolcusu
oldu.
Cuma günü kazandılar
F.Bahçe bu sezon cuma günü oynadığı maçlardaki ilk galibiyetini dün gece aldı. Daha önce G.Birliği ile Başkent'te
golsüz berabere kalan, Trabzonspor ile de Kadıköy'de 2-2'lik skorla yenişemeyen sarı lacivertliler, ikinci yarının
açılış maçında G.Birliği'ni ve bu şanssızlığını da yendi. Maçın çarpıcı istatistiklerinden biri ise hiç kart
çıkmamasıydı. Hakem Yunus Yıldırım sert geçen maçta toplam 30 faul kararı vermesine rağmen kartlarını hiç
kullanmadı.
En az şut çektiği maç
F.Bahçe bu sezon en az şutunu G.Birliği'ne çekti. Kanarya 90 dakikayı 8 şutla tamamladı.F.Bahçe G.Saray ve Beşiktaş
maçlarında da 13 şut atmıştı.
İlk yarı %100 başarı
Kanarya'nın ilk 45 dakika G.Birliği kalesine çektiği 2 şut da golle sonuçlandı. 9'da Önder ve 39'da da Marcio Nobre'in
kafa şutları gol olunca ilk yarıda yüzde 100'lük bir başarı yakalandı. Çünkü ilk devrede Fener'in başka şutu yoktu.
G.Birliği'ne yenilmiyor
F.Bahçe Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynadığı son 11 karşılaşmada da rakibine mağlup olmadı. Bu maçlarda 7 galibiyet,
4 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Başkent ekibine en son 2000-2001 sezonunda deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu.
Mahmut'a ilk şans!
Bu sezon F.Bahçe'de teknik direktör Daum, Mahmut Hanefi'ye ilk kez G.Birliği karşısında şans verdi. Yıldız futbolcu
60. dakikada Deniz'in yerine oyuna girdi. Mahmut görev yaptığı 30 dakikada başarılı bir görüntü çizdi.
Yüksel Günay yeniden başkan seçildi
Yüksek Divan Kurulu seçimi Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde yapıldı. Seçime tek liste olarak giren başkan
Yüksel Günay, 278 oy alarak tekrar Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçildi. Yüksel Günay'ın listesinde başkanvekili
Sabih Uluhan, sekreter Levent Uçar, yazmanlar Hasan Çolakoğlu ve Ünay Uyguç bulunuyor.
Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı seçimlerde 2. Başkan Nihat Özdemir yeni göreve gelen
Futbol Federasyonu yönetim kurulunun yabancı futbolcu sayısı konusundaki isteklerini gözden geçirmesini istedi.
Kulübün İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu yeni yönetim kurulunun, yabancı futbolcu sayısı konusundaki
isteklerini gözden geçirmesini istedi.
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun seçimli toplantısında yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Nihat Özdemir,
yabancı futbolcu sayısının artırılması konusundaki talepleriyle ilgili, ''Yeni seçilen Futbol Federasyonu yönetim
kurulunun başkanımızın yabancı sayısıyla ilgili isteklerini dikkatli olarak gözden geçirmesini camia olarak istiyoruz''
diye konuştu.
Türkiye'de UEFA kriterlerine uyacak az sayıda kulüp bulunduğunu ifade eden Özdemir, ''Bu kriterlere uyan kulübümüz
ile iftihar edebilirsiniz'' dedi.
Ligin ilk yarısını nağmağlup lider tamamlayan futbol takımının, ikinci yarıda da aynı performansı devam ettirerek
şampiyon olacağına inandıklarını kaydeden Özdemir, ''Üst üste 3 şampiyonluğu kazanarak Fenerbahçe'nin 100 yıllık
tarihinde bir ilki başaracağız'' dedi.
Nihat Özdemir, Gençlerbirliği karşısında alınan 3-0'lık galibiyetin kendileri için manasının büyük olduğunu söyledi.
Özdemir, başkent ekibi karısında 3-0 gibi bir skorla elde ettikleri galibiyet nedeniyle teknik heyet ve futbolcuları
tebrik etti.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon da başarılı olamadıklarını hatırlatan 2. Başkanımız, ''Mevcut kadronun yabancılarla
takviyesi ve genç futbolcularımızın tecrübe kazanmasıyla bunun da üstesinden geleceğiz'' dedi.
Hesaplarla ilgili açıklamalar yapan denetleme kurulu, kulübün 2009 yılına kadar tahakkuku yapılmış 74.9 milyon dolar
ve tahakkuku yapılmamış 32.7 milyon dolar olmak üzere toplam 107.6 milyon dolar borcunun bulunduğunu bildirdi.
Kurul, bu süre içinde beklenen alacakların ise 128.9 milyon doları bulduğunu ifade etti.
132 milyon YTL'lik 2005 yılı bütçesinin gelirler hanesinin 130 milyon 542 bin YTL, giderler hanesinin ise
143 milyon 547 YTL olarak gerçekleştiği kaydedildi.
PAF'larda Gençler kazandı
Şampiyonluk yolunda hedefine emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe, ligin ikinci yarısına iyi bir giriş yaparken,
Sarı-Lacivertli ekibin PAF takımı aynı başarıyı gösteremedi. Dün Dereağzı Tesisleri'nde yapılan mücadelede rakibi
önünde varlık gösteremeyen Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler bu hafta Diyarbakır
ile mücadele edecek.
İstatistik: Kaleye şut
Gençlerbirliği'nin kaleye attığı şutlar: Uğur Boral 5, Ali Cansun Begeçarslan 2, Isaac Promise 2, Mehmet Çakır 2, Ayman
Mohamed Abdelaziz 1
TOPLAM: 12
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Gençlerbirliği'nin kaleye attığı şutlar: Ali Cansun Begeçarslan 2, Isaac Promise 1
TOPLAM: 3
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Rüştü Reçber |
|