Deplasman canavarı Fener: 0-5
Maçın kaderi 20. dakikada değişti. Nobre kendisini yere attı, Serdar Tatlı hem penaltı verdi, hem de Kerem'i attı.
F.Bahçe 10 kişi kalan rakibini Appiah, Tuncay (2), Aurelio ve Anelka ile güle oynaya yendi.
Nobre, Alex'in derin pasıyla 20'de ceza sahasına dalıp Kerem'le karşı karşıya kaldığında stat derin bir sessizliğe gömüldü.
Hemen herkes Nobre topu sola doğru açıp Kerem'i geçtiğinde golü boş kaleye çok rahat yapacağından emindi. Seyirciler
sahadakiler, Serdar Tatlı... Birden sert bir şekilde düştü Brezilyalı. Serdar Tatlı, çok emin bir şekilde penaltıyı çaldı,
eli arka cebindeydi düdüğü çalarken. Kırmızıyı tereddütsüz gösterdi. Tartışmasız penaltı. Başka ne olabilir ki! Ama Kerem
öyle bir isyan etti ki. Anlayamadık. Ortak tek bir şey söylüyordu pozisyonu TV'de görenler. Hiç temas yok. Ne penaltı ne
kırmızı kart var! Herkes aynı şeyi söylüyordu. İstisnasız!
Penaltı ve kırmızı karttan 5 dakika sonra 25'de Alex topun başına geçebildi ancak. Alex topun başına geçti. Penaltı
kaçırması mümkün olmayan Alex, Maksic'in sağına köşeye sert vurdu. Penaltı kaçmadı, Maksic kurtardı.
Çünkü artık Fenerbahçe vites yükseltmiş çok rahat kelepçeyi takmıştı rakibe. Erdoğan Arıca da baskın taktiğinin en
önemli oyuncusu Celil'i kaleci için çıkarınca plan yattı. Rakibi tehdit etmeyen bir oyun vardı ortada.
Fenerbahçe tüm adamlarıyla saldırdı böylece. 30'da Anelka'nın pasında Appiah sağ çaprazdan harika bir şutla perdeyi açtı.
Baskı 43'de Tuncay'ın Alex'le girdiği duvar pasında attığı 2. bir sayı daha getirecekti sonra.
İşin tadı kaçmış, Samsun tıpkı Konya gibi darmadağın olmuştu. Bu yüzden size taktik ya da teknikten bahsedecek değilim.
Arıca ve ekibini takımını toparlayamadığı için eleştirmek de içimden hiç geçmiyor. Lafı uzatmıyorum. 57'de Anelka sağdan
girip ortaladı ve Tuncay'a 2'inci sayısını kazandırdı. 3-0. 82'de golü bulan ise Alex'in kornerine gelişine çok güzel
vuran Aurelio oldu: 4-0. Dakikalar 86'yı gösterirken sahneye çıkan isim "suskun golcü" Anelka idi. Fransız yıldız önünü
şık hareketlerle açtıktan sonra nefis bir şutla skoru belirledi: 5-0..
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
İLK YARI
DAKİKA 7: Sol taraftan Ümit'in kale sahasına havalandırdığı topa Anelka vurmakta gecikince defans tehlikeyi
uzaklaştırdı.
DAKİKA 8: Ev sahibi ekip önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Adnan'ın sağ taraftan kaleye paralel
gönderdiği topla arka direk önünde buluşan Rafael, uygun durumda olmasına rağmen meşin yuvarlağı dışarı attı.
DAKİKA 13: Ümit sol taraftan götürdüğü topla çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak kalecide kaldı.
DAKİKA 15: Alex'in kullandığı serbest vuruşu, Anelka kafa ile aşırdı. Kaleye giden topa Kerem son anda uzanarak,
topu üstten kornere attı.
DAKİKA 20: Nobre, Alex'in ara pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcu Kerem'den topu
kurtarmasına rağmen yerde kaldı. Hakem Serdar Tatlı pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi ve Samsunspor kalecisi
Kerem'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
DAKİKA 24: Alex, kazanılan penaltı atışından yararlanamadı. Alex'in vuruşunda Celil'in yerine oyuna giren kaleci
Maksic, topu uzanarak çeldi.
GOL DAKİKA 30: Fenerbahçe aradığı golü buldu. Bu dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Appiah'ın yerden
sert vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gidince Fenerbahçe 1-0 öne geçti.
DAKİKA 36: Anelka, ceza alanının dışından sol çaprazdan sert vurdu, top kalecide kaldı.
DAKİKA 37: Ceyhun'un yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta top Rüştü'den döndü.
DAKİKA 40: Aurelio orta sahadan aldığı topla iki oyuncudan sıyrıldıktan sonra ceza alanına girerken vurdu, top
kalecide kaldı.
GOL DAKİKA 43: Alex'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Tuncay, sol çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak
ağlara gidince durum 2-0 oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Deplasmanda ilk kez 5 gol attı.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 55: Ümit'in sol taraftan kale sahası ön çizgisine gönderdiği topu Maksic elinden kaçırdı. Alex vurmakta
gecikince Maksic topa hakim oldu.
GOL DAKİKA 56: Fenerbahçe 3-0 öne geçti. Anelka sol taraftan son çizgiye indikten sonra penaltı noktasına doğru
ortaladı. Tuncay'ın topun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gidince durum 3-0 oldu.
DAKİKA 74: Defansın arkasına gönderilen topta kalesini terk eden Maksic ceza sahası ön çizgisi üzerinde Anelka'dan
önce meşin yuvarlağa yetişerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
DAKİKA 80: Adnan ceza alanı içinde topla buluştu. Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurmakta geç kalınca
Rüştü tehlikeyi uzaklaştırdı.
GOL DAKİKA 81: Fenerbahçe farkı 4'e çıkardı. Alex sol taraftan ceza alanı dışına doğru ortaladı. Aurelio'nun gelişine
vurduğu top ağlara gidince Fenerbahçe 4-0 öne geçti.
DAKİKA 84: Gelişen Fenerbahçe atağında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Anelka'nın vuruşunda top kaleciden
döndü.
GOL DAKİKA 85: Fenerbahçe durumu 5-0 yaptı. Ceza alının hemen önünde
Kemal'den aldığı pasla topla buluşan Anelka'nın vuruşunda, meşin yuvarlak
ağlara gitti: 5-0
Karşılaşma Fenerbahçe'nin 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Samsunspor karşısındaki iyi oyun nedeniyle oyuncularını kutladığını
ifade etti.
Maçın ilk bakışta kolay gibi göründüğünü belirten Daum, "Kolay gibi görünüyor, ama takımı buraya getirmek önemli.
Takımla gurur duyuyorum” dedi.
Bir soru üzerine karşılaşmanın hakemini iyi bulduğunu kaydeden Daum, yorum yaparken hakemlere karşı dikkatli olunması
gerektiğini belirterek, "TV başından yorum yapmak kolaydır. Yorum yaparken hakemin gözüyle görmek gerekir. Sahada hiç
bir hakemin gözünde yavaşlatılmış pozisyon yoktur. Yorum yaparken bunlara dikkat etmek gerekir” dedi.
Takımın zaman zaman eleştirildiğini de ifade eden Daum, "Kimi zaman oyuncular, kimi zaman başkan, kimi zaman da teknik
heyet eleştirildi. Ama Fenerbahçe takımı tüm çalışanlarıyla iyi yolda” diye konuştu.
F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ise hakem Serdar Tatlı'ya haksızlık yapıldığını belirtirken şunları söyledi:
"Tartışılan noktalar bana gülünç ve komik geliyor. Penaltıyı tartışalım, ilk 4 golü çıkaralım. Yine de 1-0 kazanmış
oluruz. Oyuncuların yaptıkları yorum, hakemlere karşı saygısızlık. Bu kötü hava şartlarına rağmen hakem hatasızdı.
Bizim için istenmeyen sonuçlarla biten maçlarda bile hakemlerin eksiksiz maçlar yönettiğini biliyorum. Televizyonda
ve sahada maçı izlemek arasında fark var. Hakemlerin yavaşlatıp izleme şansı yok. Televizyonda farklı bakış açılarıyla
değerlendiriyorsun. Hakemler hakkaniyetsiz bir şekilde eleştiriliyor."
ERDOĞAN ARICA'nın açıklaması
Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, penaltı pozisyonuna kadar iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Maçı iki
bölümde değerlendirmek gerekir” dedi.
Galibiyeti nedeniyle Fenerbahçe'yi tebrik eden Arıca, maça iyi başladıklarını ve penaltı pozisyonuna kadar da rakibe
pozisyon vermediklerini belirterek, "Maçı iki bölümde değerlendirmek gerekiyor. İlk 20 dakika ve kalan 70 dakikalık
bölümler. Penaltıya kadar rakibe pozisyon vermedik. Ancak daha sonra oyun düzenimiz bozuldu. Ve maç böyle bitti.
Üzgünüz yapacak bir şey yok” diye konuştu.
Arıca bir soru üzerine ise hakemlerin verdiği kararlarla ilgili yorum yapmayacağını kaydetti.
Samsunlu yerel bir muhabir, Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca'yı kızdırdı. Muhabirin, "Fenerbahçe'ye yenildiğiniz
için memnun musunuz?" sorusuna sinirlenen Arıca, "Bu nasıl soru? Dövseydin bari" dedi.
MAÇIN HAKEMİ: Hatalı karar verdi
Türk hakemliğinin son yıllardaki yüzaklarından olan Serdar Tatlı, iki haftadır hatalı kararlar veriyor. Geçen haftaki
Malatya- Galatasaray maçında Mert'in elle müdahalesini es geçen Tatlı, dün de hatalı penaltı kararının yanı sıra Kerem'i
atarak maçın kaderini belirledi.
Turkcell Süper Ligi'ndeki Samsunspor-Fenerbahçe maçının hakemi Serdar Tatlı, karşılaşmanın 20. dakikasında verdiği
penaltı ve kırmızı kartla ilgili olarak "Böyle bir hatalı karar verdiğimden dolayı son derece üzgünüm" dedi.
Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsunspor-Fenerbahçe karşılaşmasının 20. dakikasında Nobre ile olan
pozisyonda kaleci Kerem'in kırmızı kartla oyun dışı kalması ve penaltı kararına değinerek, "Müsabakadaki o pozisyonda
Nobre'nin topla kaleci Kerem'i geçip gol atacağı sırada Kerem'in eliyle Nobre'nin ayaklarına müdahalesini görüp pozisyonu
penaltı olarak değerlendirdim. Dolayısıyla penaltıda kaleci Kerem'i oyundan ihraç ettim" diye konuştu.
Ancak daha sonra televizyon görüntülerinde pozisyonda hiçbir temasının olmadığını gördüğünü ifade eden Tatlı, şunları
kaydetti:
"Vermiş olduğum bu hatalı kararla müsabakanın neticesine tesir ettiğimi ve kaleciyi haksız bir şekilde oyundan ihraç
ettiğimi görünce çok üzüldüm. Böyle bir hatalı karar verdiğimden dolayı son derece üzgünüm. Fakat Türkiye'de bazı
futbolcuların, sadece kendi menfaatleri için haksız kazanç elde etme düşünceleri olduğu sürece hakemlerin çok başarılı
olma şansları maalesef olmuyor. Nobre de yapmış olduğu bu hareketle takımının galibiyetine gölge düşürüp benim hatalı
bir karar vermeme sebebiyet vermiştir."
MAÇIN ADAMI: Stephen Appiah (Fenerbahçe)
Fenerbahçe'nin futbolunu değiştiren adam oydu. Appiah hem savunma hem hücum yönünde, oyunun sayısal olarak denk olduğu
dakikalarda Fenerbahçe'yi bir adım öne geçirdi. Afrika Kupası macerası da onu etkilememiş. Hâlâ Juventuslu kalitesinde
oynuyor.
NOTLAR
Adnan Ölmez: "Lanet olsun!"
Samsunspor Başkanı Adnan Ölmez, penaltı pozisyonunu bu 2 kelimeyle yorumlarken, "Emeklerimize yazık oldu" dedi. Kırmızı
kart gören Kerem ise Serdar Tatlı'nın özür dilemesi gerektiğini belirtirken, "Ekmeğimizle oynuyorlar" diye konuştu.
Samsunspor'da hakem Serdar Tatlı'ya maç sonrası isyan edildi. Kulüp başkanı Adnan Ölmez, sonuca "Lanet olsun" dedi ve
şöyle konuştu: "Ben futboldan anlamam ama bu kafayla Edirne'den öteye gidilmez. Söylenecek birşey yok. Bu maça çok iyi
hazırlandık. Hesaplarımızı yaptık ama hakemi hesap etmemiştik. Emeklerimize yazık. Haram olsun."
Kerem: "Hatalıyım desin"
Ligin en çok takdir edilen hakemlerinden Serdar Tatlı, dün inanılmaz bir hataya imza atarak, karşılaşmanın sonucuna
etki etti. 20. dakikada Nobre, Samsunspor ceza alanına girdikten sonra bir anda yerde yuvarlandı. O arada kaleci
Kerem'in müdahale ettiğini düşünen Tatlı, penaltı noktasını gösterdi, Samsunspor'un file bekçisini de kırmızı kartla
oyun dışına itti. Karadeniz ekibi, bundan sonraki dakikalarda 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı.
Maçtan sonra hakem Tatlı'ya sitem eden kaleci Kerem, "Serdar hocam herhalde Fenerbahçeli bir futbolcu geldiğinde,
hiç önüne geçmeyelim istiyor. Elimle, ayağımla, vücudumla hiç bir hareket yapmıyorum. Nobre gelip bana çarptı.
Ama bunun karşılığında kırmızı kart görüyorum. Ben primimden oldum, maç başı paramdan oldum. 25 yaşındayım, ilk kez
sinir krizi geçirdim. Ondan sadece şunu istiyorum, çıksın, hata yaptığını söylesin, özür dilesin, ceza almama engel olsun.
Eğer vicdanı varsa bunu yapar" diye konuştu. Serdar Tatlı'nın böyle bir itirafta bulunması durumunda bile cezaya engel
olamayacağı ifade edildi. Teknik direktör Erdoğan Arıca ise Serdar Tatlı ile ilgili bir yorum yapmadı. Olayı kamuoyuna
bıraktı.
Appiah: "Fener bensiz de kazanır"
Fenerbahçe orta sahasının vazgeçilmez ismi Stephen Appiah, "Benim yüzümden kazandığımızı söyleyemem, benim olduğum
maçlarda da kaybedebiliriz. Bu maçı kazanmayı kafamıza koymuştuk. Kazanmak için motivasyonumuz vardı. Galatasaray'ın
bizi takip etmesine saygı duyuyorum. Bizim onlarla aramızda 4 puan fark var, biz onları düşünmüyoruz. Her maçı kazanmak
için sahaya çıkıyoruz." dedi. Öte yandan Ganalı futbolcu, bu sezon sarı lacivertli forma altındaki 2. golüne Samsun'da
imza attı.
Daum'dan veda sinyali
Kölner Express Gazetesi'ne konuşan Alman hoca, "Bize karşı sürekli olumsuz bir tutum sergileniyor. Bu duruma daha ne kadar
dayanabileceğim bilemiyorum" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, alınan başarılara rağmen kendilerine karşı olumsuz bir tutum sergilendiğini
belirtirken, veda sinyali verdi. Kölner Express Gazetesi'ne konuşan Daum, "Türkiye'de başarımızın tadını dahi çıkaramıyoruz.
Bize karşı sürekli olumsuz bir tutum sergileniyor. Bu duruma daha ne kadar dayanabileceğim bilemiyorum" dedi. Gazete
yorumunda da, F.Bahçe'nin Daum'la alışık olmadığı başarılar kazandığını, buna rağmen sürekli eleştirildiği ifade edildi.
Öte yandan, bir süredir soğuk algınlığından rahatsız olan Daum'un tedavisi için gerekli olan ilaçların Almanya'nın
Leverkusen kentinden yollandığı bildirilirken, Alman hocanın, bu yüzden Bayer Leverkusen'in fizyoterapisti Dieter Trzolek'e
teşekkür ettiğini yazdı.
Anelka golü hatırladı
Sarı lacivertli takımın Fransız yıldızı Anelka, 134 günlük gol hasretine Samsun'da son verdi. En son 1 Ekim 2005'te
Konyaspor'la deplasmanda oynanan maçta fileleri 2 kez havalandıran ve ardından oynadığı 10 lig maçında suskun kalan Anelka,
Samsunspor maçında 1 gol atarken, 2 de asist yaptı. Tuncay Şanlı ise, 47 maç sonra, bir karşılaşmada 2 gol birden atmayı
başardı. Bu sezon oynadığı 16 maçta 9. golünü kaydeden milli futbolcunun 2 de asisti bulunuyor.
Tuncay'ın gecesi
Samsun karşısında çok başarılı bir oyun çıkaran ve rakip ağları iki kez havalandıran Tuncay, golcülükte Alex'i yakaladı,
Nobre'ye yaklaştı.
Ligin ilk yarısında kendisinden bekleneni vermekten uzak bir görüntü çizen Tuncay Şanlı, ikinci yarıya bambaşka başladı.
Gençlerbirliği sınavını boş geçen genç oyuncu, Çaykur Rizespor karşısında takımının tek golünü kaydetmişti. Dün gece
Samsunspor karşısında oyuna çok istekli başlayan Tuncay, neredeyse sahada basmadık yer bırakmadı. Bazen Ümit'in önünde,
bazen orta sahanın göbeğinde bazen sağında görünen genç oyuncu, bu çalışkan görüntüsünün karşılığını almayı da bildi.
Önce Alex'in nefis pasında 43. dakikada ağları havalandırıp, takımının ilk yarıyı 2-0 önde kapatmasını sağlayan Tuncay,
56'da bu kez Anelka'nın nefis pasında gelişine yaptığı vuruşla skoru 3-0'a taşıdı. Son dakikalarda yerini alkışlarla Zafer
Biryol'a bırakan Tuncay Şanlı, Samsunspor ağlarına bıraktığı iki golle, bu sezon gol sayısını 9'a çıkardı. Böylece Alex'i
yakalayan Tuncay, Nobre'ye de iyice yaklaştı. Brezilyalı futbolcu, 11 golle, Fenerbahçe'nin en golcü oyuncusu durumunda.
Ümit'e özel görev
Samsun maçı öncesi F.Bahçeli oyuncular, ısınırken, antrenör Roland Koch'un verdiği taktiği can kulağıyla dinledi.
Koch daha sonra kaptan Ümit Özat'ı bir köşeye çekerek, yaklaşık 10 dakika boyunca saha içinde yapmaları gerekenleri
yeniden anlattı. Alman antrenör'ün Ümit'e "Gözün kulübede olsun. Gidişine göre değişiklik yapabiliriz" uyarısında
bulunduğu öğrenildi.
800 Fenerli tribündeydi
Samsunspor yönetimi, sarı lacivertli taraftarlar için kale arkasında bin 200 bilet ayırdı. Ancak, karşılaşmayı İstanbul
ve çevre illerden gelen yaklaşık 800 sarı lacivertli taraftar izledi.
Fenerbahçe'den rekor
Samsunspor'a deplasmanda fark atan Fenerbahçe, bu galibiyetle rekor kırdı. Sarı lacivertliler, deplasmanda üst üste
8. maçından galip ayrılıp rekora imza attı. Deplasmanda üst üste maç kazanma sayısını ezeli rakibi Beşiktaş'la eşitleyen
Fenerbahçe, rakip sahada bir galibiyet daha alırsa, bu kez bir başka ezeli rakip Galatasaray'ın 9 maçlık rekoruna ortak
olacak.
Ayrıca bu sezonki yenilmezlik adedini 20 maça çıkardı. Fenerbahçe'nin ligdeki yenilmezlik rekoru ise 21 Mart 1964 -
28 Şubat 1965 tarihleri arasında oynadıkları 31 maçtır.
Öte yandan sarı lacivertliler, deplasmanda son 287 dakikada gol yemedi. En son Sivasspor karşılaşmasının 73. dakikasında
kalesinde golü gören F.Bahçe, bu maçtan sonra G.Saray, Kayseri Erciyes ve Samsunspor karşılaşmalarında rakiplerine geçit
vermedi.
Fenerbahçe'nin rekorluk deplasman karnesi
Gençlerbirliği 0-0
Çaykur Rizespor: 2-1
Beşiktaş: 2-1
Konyaspor: 4-2
Malatyaspor: 3-0
Sivasspor: 3-2
Galatasaray: 1-0
Kayseri Erciyesspor: 3-0
Samsunspor: 5-0
Alex ilk kez penaltı kaçırdı
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, Türkiye'de ilk kez penaltı kaçırdı. Sarı lacivertli forma altında 49. lig
maçına çıkan sambacı, geçen sezon 6, bu sezon 3 atışı gole çevirmişti. F.Bahçe ise bu sezon kazandığı 5 penaltının
3'ünde fileleri havalandırdı.
Alex de Souza, dün Fenerbahçe forması altında ilk kez bir penaltı atışını değerlendiremedi. Brezilyalı oyuncu
lig, kupa ve Avrupa sahnesinde düne kadar 12 penaltı atışını gole çevirmeyi başarmıştı. 13. atışta ise takıldı.
Alex'in penaltı tablosu
2005-2006 Sezonu
Süper Lig: (3 adet)
9. hafta: Fenerbahçe-Ankaragücü: 2-1 (15 Ekim 2005)
11. hafta: Fenerbahçe-Gaziantep: 1-0 (29 Ekim 2005)
16. hafta: Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe: 0-3 (11 Aralık 2005)
Şampiyonlar Ligi: (2 adet)
AC Milan-Fenerbahçe: 3-1 (13 Eylül 2005)
Fenerbahçe-PSV Eindhoven: 3-0 (28 Eylül 2005)
2004-2005 Sezonu:
Süper Lig: (6 adet)
13. hafta: Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-2 (20 Kasım 2004)
18. hafta: Fenerbahçe-Çaykur Rize: 2-0 (30 Ocak 2005)
24. hafta: Fenerbahçe-Gençlerbirliği: 3-2 (2 adet) (13 Mart 2005)
28. hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş: 3-4 (17 Nisan 2005)
30. hafta: Fenerbahçe-Trabzonspor: 2-1 (30 Nisan 2005)
Türkiye Kupası: (1 adet)
Yarı Final: Fenerbahçe-Denizli: 1-1 (Uzatma penaltısı) (21 Nisan 2005)
Beklendiği gibi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, sonunda ideal kadrosuna kavuştu. Cezalı olduğu için Gençlerbirliği karşısında
Aurelio'yu, Afrika Uluslar Kupası maçları nedeniyle Kayseri Erciyes (Kupa) ve Çaykur Rize karşılaşmalarında Appiah'ı
oynatamayan Alman hocanın dün gece eksiği yoktu. Ganalı oyuncunun dönüşüyle birlikte Ümit'i yeniden savunmanın
soluna çeken tecrübeli teknik adam, 3 maçtır burada oynattığı Deniz'i ise kulübeye gönderdi.
Ceyhun'un kaderi
Bir dönem Sarı-Lacivertli formayı giyen Ceyhun, bu sezon iki ayrı takımla mücadele verdiği eski takımı Fenerbahçe
karşısında hep olaylı maçlarda görev yaptı. İlk yarıdaki Konyaspor karşılaşmasında Anelka'nın kaleciye yaptığı
faulle kazanılan golün ardından ev sahibi takım oyuncuları uzun süre itirazda bulunmuş ama sonuç alamamıştı. Dün
gece de Kerem'in atılışı ve penaltı nedeniyle uzun itirazlar yaşandı.
Çıkan Kerem, giren
Karşılaşmanın 20. dakikasında Nobre ile giriştiği mücadele sonrası, hakem Serdar Tatlı'nın hatalı kararıyla kırmızı
kartla oyun dışı kalan Samsunspor kalecisi Kerem, uzun süre direndikten sonra soyunma odasına giderken, oyundan
alınan Celil'in yerine kaleye Maksic geçti. Ancak stat hoparlörlerinden bu oyuncu değişikliği, "Çıkan oyuncu 16
numarayla Kerem, giren oyuncu 12 numarayla Maksic” diye anons edildi.
Tamer: Olmuyor ama
Fenerbahçe'nin baskısını iyice yoğunlaştırdığı dakikalarda sağdan süratle ceza alanına giren Serkan'ın, Tuncay'la
girdiği verkaç sonrası yaptığı ortaya Nobre yükselip kafayı vurmak istedi ancak başaramadı. O anda, Brezilyalı
oyuncuyu marke etmeye çalışan Samsunspor savunma oyuncusu Tamer'in söylendiği duyuldu: "Ya abiciğim, bu adamı hep
ben alıyorum. Olmuyor ama...”
Tribünleri terk ettiler
Ligde son 3 maçını deplasmanda oynayan Samsunspor'un 2 aylık aradan sonra evinde çıktığı bu ilk mücadelede, soğuk
ve yağışlı havaya karşın, taraftarı kendisini yalnız bırakmadı. Tribünlerde yaklaşık 10 bin civarında bir seyirci
topluluğu vardı. İlk dakikalardan itibaren takımlarına destek veren Samsunlu taraftarlar, Kerem'in atılması ve
Fenerbahçe'nin golleriyle umutlarını yitirdi. Kırmızı-Beyazlılar, konuk takımın 3. golünden sonra tribünleri terketmeye
başladı.
Geniş güvenlik önlemi
Karşılaşmanın başlamasına 1.5 saat kala otelden stada hareket eden Fenerbahçe'yi taşıyan otobüs, şehir merkezinden
geçerken, ışıklarda bekletilmeden götürüldü. Emniyet güçleri yollarda ve stat çevresinde büyük önlem aldı. 850'si
polis, 200'ü jandarma olmak üzere maçta bin 50 emniyet mensubu görev yaptı. Bu arada karşılaşmayı 100'ün üzerinde
akrediteli basın mensubu takip etti.
PFDK'dan kaleci Kerem İnan'ın cezasının uygulanmaması kararı
16 Şubat 2006: Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Samsunspor-Fenerbahçe maçında kırmızı
kart gören kaleci Kerem İnan'ın ilk resmi maçta oynamama cezasının uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.
Disiplin Kurulu, yaptığı açıklamada, 11 Şubat 2006 tarihinde oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçında, kırmızı-beyazlı
takımın kalecisi Kerem İnan'ın oyun kuralları gereği müsabakadan çıkarılması kararının dosya kapsamının incelendiği
ve bu futbolcunun Futbol Disiplin Talimatı'nın 65/b fıkrasına göre otomatik olarak takip eden ilk resmi müsabakaya
katılmama cezasının uygulanmasına yer olmadığı kararının verildiği belirtildi.
PAF'lar Samsun'da hayata döndü: 2-3
Kötü bir sezon geçiren ve en son Erciyesspor'u mağlup ettikten sonra üç haftadır maç kazanamayan Fenerbahçe PAF
Takımı, Samsunspor deplasmanında 5. galibiyetine imza atıp rahat nefes aldı: 2-3. Haftaya 18 puanla 15. sırada
giren Sarı-Lacivertliler, zor anlar yaşamasına rağmen kazanan taraf olmayı bildi. Sıralamada 9. basamakta yer alan
Samsunspor önünde Umut (2) ile Osman'ın ayağından bulduğu gollerle sonuca giden genç Kanaryalar, müsabaka sonunda
büyük sevinç yaşadılar. Ev sahibi Karadeniz ekibinin sayılarını ise Samet ve Emre kaydetti. Bu arada karşılaşmanın
ilk yarısının son düdüğü ile birlikte saha içinde kısa süreli bir arbede yaşandı. Mücadeleyi takip eden ve hakemin
kararlarını doğru bulmayan bir grup Samsunspor taraftarı, hakem üçlüsünün üzerine yürüdü. Polisler ve diğer saha
görevlilerinin araya girmesiyle beraber olay büyümeden önlenirken, ilerleyen bölümlerde ve maç sonrasında güvenlik
tedbirlerinin artırıldığı gözlendi.
İstatistik: Kaleye şut
Samsunspor'un kaleye attığı şutlar: Rafael Mardues Mariano 4, Ceyhun Eriş 2, Ibrahima Khoume Gueye 2, Anis Ayari 1
TOPLAM: 9
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Samsunspor'un kaleye attığı şutlar: Ceyhun Eriş 1
TOPLAM: 1
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Rüştü Reçber |
|
|
|
1 |
|
|
|
|
|
| Serkan Balcı |
1 |
|
2 |
1 |
|
|
1 |
1 |
|
| Fabio Luciano |
|
|
|
1 |
|
|
|
|
|
| Önder Turacı |
|
|
|
2 |
|
|
1 |
|
|
| Ümit Özat |
1 |
|
1 |
|
|
1 |
|
|
|
| Marco Aurelio Brito Dos Prazeres |
3 |
2 |
1 |
7 |
|
|
2 |
1 |
|
| Stephen Appiah |
1 |
1 |
3 |
|
|
|
|
|
1 |
| Alexsandro De Souza |
4 |
4 |
1 |
|
7 |
|
|
1 |
2 |
| Tuncay Şanlı |
3 |
2 |
1 |
5 |
|
1 |
2 |
|
2 |
| Nicolas Sebastien Anelka |
4 |
4 |
6 |
2 |
|
5 |
|
1 |
3 |
| Márcio Ferreira Nobre |
2 |
|
2 |
|
|
2 |
1 |
5 |
|
| Mehmet Yozgatlı |
|
|
2 |
1 |
|
|
|
|
|
| Kemal Aslan |
|
|
1 |
2 |
|
|
1 |
|
|
| Zafer Biryol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| TOPLAM |
19 |
13 |
20 |
22 |
7 |
9 |
8 |
9 |
8 |
|
|
TARİH: 11 Şubat 2006
STAT: Samsun 19 Mayıs Stadı
SEYİRCİ: 10.000 kişi
HAKEMLER: Serdar Tatlı (4), Selçuk Kaya (7), Ali Saygın Ögel (7) , 4.Hakem: Zafer Önder İpek
GÖZLEMCİ: Hamdi Kutval
SAMSUNSPOR: Kerem İnan (6), Tamer Tuna (6) (Dk.53 Musa Aydın) (5), Tolga Doğantez (5), Kenan Yelek (5),
Anis Ayari (5), Adnan Güngör (6), Mustafa Çiçek (6), Ibrahima Khoume Gueye (5), Celil Sağır (Kaptan) (4)
(Dk.24 Dejan Maksic) (5), Ceyhun Eriş (5) (Dk.70 Caner Altın) (5), Rafael Mardues Mariano (5)
YEDEKLER: Serkan Aykut, Muhammet Şeker, Mehmet Alper Akıcı, Marciel Rodger Back
TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca
FENERBAHÇE: Rüştü Reçber (7), Serkan Balcı (6), Fabio Luciano (6), Önder Turacı (6), Ümit Özat (Kaptan) (6),
Stephen Appiah (6) (Dk.58 Mehmet Yozgatlı) (5), Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (7), Alexsandro De Souza (6),
Tuncay Şanlı (7) (Dk.80 Zafer Biryol) (5), Márcio Ferreira Nobre (6) (Dk.65 Kemal Aslan) (5), Nicolas Sebastien Anelka (7)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Deniz Barış, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GOLLER: (Dk.30) Stephen Appiah (sağ ayak, pas Nicolas Sebastien Anelka),
(Dk.43) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Alexsandro De Souza), (Dk.56) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Nicolas Sebastien Anelka),
(Dk.81) Marco Aurelio Brito Dos Prazeres (sağ ayak, ceza sahası dışından, pas Alexsandro De Souza),
(Dk.85) Nicolas Sebastien Anelka (sağ ayak, ceza sahası dışından, pas Kemal Aslan) (Fenerbahçe)
KAÇAN PENALTI: (Dk.24) Aleksandro De Souza (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.28) Adnan Güngör, (Dk.28) Anis Ayari (Samsunspor)
KIRMIZI KART: (Dk.20) Kerem İnan (direkt kırmızı kart) (Samsunspor)
|