Bitmeyen samba: 2-1
Sarı lacivertliler, Schalke maçı öncesi son provasında Luciano ile öne geçti. Umut'un golü skoru eşitledi.
Anelka'nın penaltısını Alex gole çevirdi. Tabelayı belirledi. İki takımın birer şutu direkte patladı.
İyi niyetleri, çalışkanlıkları, kendilerini geliştirme tutkuları bir yana, Fenerbahçe'nin parlayan sisteminde hücum
yönünde aksayan iki oyuncu vardı: Serkan Balcı ve Ümit Özat. Bu 2 oyuncunun 20 gün sonra İsviçre karşısında 11'de
görev alacak olmaları milli takımın yetersizliğini değil, - dün özellikle ilk yarıda sergilenen - Fenerbahçe'nin ülke
standardının üstünde olan yapısını gösteriyor. Fenerbahçe yavaş yavaş, diğerleri için can sıkıcı bir takım olmaya
doğru gidiyor. Oyun planları, rakibe alan bırakmıyor. Soğukkanlılar. Çok net ve temiz müdahalelerle rakibi bozuyorlar.
Temposuzluklarına rağmen her an maçı alıp götürebileceklerini ve önünde sonunda kazanacaklarını hissettiriyor.
Saffet Susiç'in iş başına geçmesiyle oyun otomatiğini bir şekilde oturtmuş Ankaragücü'ne çok temposuz bir oyunla
üstünlük sağladılar. Konuk ekibin iyi alan oyunu, onlara geniş alan bırakmadığından ilk 15 dakika rakip kaleye
gidemediler. Ama bu dakikada bir ekstra adam eklendi hücuma. Luciano çıktı ve Ankaragücü savunması dağıldı. Alex'le
yaptığı, Nobre'nin de üstünden atladığı verkaçı golcü savunmacı buz gibi bir şutla kaleye yolladı. Bu gol Ankaragücü'nün
savunma tedbirlerini yumuşattı. 4-5-1'den 4-4-2'ye döndüler Umut, İlhan Mansız'a yardıma gitti. Ama 42'de Jean'ın
vurduğu ve Volkan'ın kapattığı köşedeki direğe vuran top dışında pozisyon üretemediler. Teşbihte hata olmaz,
"Buldog" Appiah, Selçuk ve Aurelio üçlüsü karşısında zaten çaresiz olan orta sahaları bir kişi azalınca etkinlikleri
iyice azaldı. Ülkenin en iyi yerli forvet 2'lilerinden birine sahiptiler, ama orta sahaları onları mahkum kıldı.
Öyle ki Fenerbahçe'yi ilk yarıda sadece bir kez savunmadan uzun topla çıkmaya zorlayabildiler. Ev sahibi rahatını
bozmadan kendini zorlamadan oynadı.
Selçuk ve Alex'in üstten auta giden 2 şut denemesinin ardından 37'de Appiah, 43'de Alex ve 45 artı 1'de Nobre'nin
6 pastan vuramadığı şutlar farkı açmalarını engelledi.
Susiç bu gidişata müdahale etti. Basit bir hamleyle. Heverton'u, Burak'ın yerine oyuna sürdü. Orta sahasını ayağa
kaldırdı. 53'de de golü Umut'la buldular. Fenerbahçe de biraz tempo yapmaya başladı. Nobre'nin 57'de yine 6 pastan
kaçırdığı pozisyon sonrası baskı devam etti. 62'de Anelka top beklemekten vazgeçip, orta saha solundan bir top aldı.
Yıldırım gibi dalıp zorla yaptırdı penaltıyı. Alex gol...
Sonra yine tempo kestiler. Pozisyonlar buluyorlardı, ama oyuna topla tam bir hüküm kurmadılar. Tuncay'ın girer girmez
82'de kaçırdığı en önemli şanstı. Ardından Appiah ve Ümit'in şutları geldi. Ankaragücü de ayaktaydı, ama net bir tek
şans dahi yakalayamadılar. Uzatmalarda Önder'in, Cordion'u indirerek engellediği akına kadar.
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
Antu.com - Fenerlist ödül töreni fotoğrafları için tıklayınız.
İLK YARI
GOL DAKİKA 15: Nobre'nin pasıyla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Luciano, yerden bir vuruşla topu
ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
DAKİKA 27: Umut'un ceza alanı dışından sağ çaprazdan şutunda, top üstten auta gitti.
DAKİKA 29: Ceza alanının sağ çaprazından Ayhan'ın sert şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.
DAKİKA 33: Alex'in ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta gitti.
DAKİKA 37: Alex'in pasıyla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Appiah'ın vuruşunda, yan direğe
çarpan top auta gitti.
DAKİKA 42: Ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Batista'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten
auta çıktı.
DAKİKA 43: Anelka'nın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda, Hakan'a çarpan topu savunma
uzaklaştırdı.
DAKİKA 45: Anelka'nın soldan ortasında altı pasta topu kontrol eden Nobre, topa vurmakta gecikince savunma
meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARI
GOL DAKİKA 52: Cordion'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Umut yerden sert şutunda, meşin yuvarlağı
direğin dibinden filelere göndererek, beraberliği sağladı: 1-1
DAKİKA 56: Soldan Alex'in ortasında ceza alanı içinde Nobre'nin kafa vuruşunda, yerden seken topu kaleci
Orkun, üstten kornere attı.
DAKİKA 57: Selçuk'un pasıyla altı pasta topla buluşan Nobre'nin yatarak yaptığı vuruşta, top üstten auta
gitti.
DAKİKA 61: Ceza alanına giren Anelka, Sedat'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Erol Ersoy penaltı
noktasını gösterdi.
GOL DAKİKA 62: Penaltı atışını kullanan Alex, kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek, takımını 2-1 öne
geçirdi.
DAKİKA 76: Selçuk'un sağdan ortasında ceza alanı içinde Alex'in kafayla indirdiği topa Nobre vuramayınca,
savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
DAKİKA 82: Alex'in sağdan ortasında ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Tuncay, kötü bir vuruş
yapınca meşin yuvarlak auta gitti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
CHRISTOPH DAUM'un açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ankaragücü karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetin kendileri için önemli
olduğunu söyledi.
Daum, karşılaşmanın ilk yarısındaki oyunları ve rakipleri karşısındaki baskıları sonucunda arzuladıkları gollere
ulaşamadıklarını belirterek, "İkinci yarının başlangıcında da bazı oyuncularımızda kafa olarak Schalke 04 maçının
düşüncesi vardı. Dolayısıyla Ankaragücü'ne davetiye çıkardık. Onlar da haklı olarak beraberliği yakaladılar" dedi.
Ankaragücü'nün beraberlik golünden sonra takımının gaza basması gerektiğini ve bunu gerçekleştirerek, penaltı
atışıyla öne geçtiklerini kaydeden Alman çalıştırıcı, "İlk yarıdaki üstünlüğümüz ikinci yarıda yoktu. 14 gündür
tam takım olarak çalışamadık. Bunun eksikliğini, maçın bazı bölümlerinde hissettik. Schalke 04'e karşı bu eksikleri
gidermek zorundayız. Birçok konuda farklı olmamız gerekiyor. 19 Ekim Çarşamba günü Schalke 04 ile yapacağımız maça
daha iyi konsantre olmalıyız. Bu maçta belki daha az gol şansı bulabiliriz ama bunları değerlendirerek, sonuca
gitmemiz gerekiyor" dedi.
Alman teknik adam, Tuncay'ın oyuna girişinde maçın dördüncü hakemi ile yaşadığı tartışma konusundaki soruya da,
"Maçın bitiminde gereksiz çıkışımdan dolayı hakemden özür diledim. Konu şuydu: Duran toplarda rakiple eşleşmiş
bir oyuncumun değişikliği söz konusu olduğu için değişiklik yapmak istemedim. Dördüncü hakem de değişikliğini
gösterdiğini ve geri çekemeyeceğini söyledi" şeklinde yanıt verdi.
Daum, sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Tuncay'ın Ankaragücü maçı öncesinde iki kez takımla
çalıştığını ifade ederek, "Henüz istenilen durumda değil. İstediklerini gerçekleştirmekte zorlandı. Tam olarak
hazır olmadığı görünümünü verdi. Yavaş yavaş toparlayacaktır, bizim için değerli bir oyuncu" dedi.
Sarı-lacivertli takımda bu sezon ilk kez forma giyen Servet'in ikinci yarıda oyuna girdikten sonra yeterli
göründüğünü kaydeden Daum,"Servet, Çarşamba günü bizim için önemli bir oyuncu olabilir" diye konuştu.
Fenerbahçe teknik direktörü, Schalke 04 karşısında aynı ilk 11'in sahaya çıkıp çıkmayacağı yönündeki bir soru
üzerine de "Hangi fazla alternatifimiz var? Çok fazla yok. Genel anlamda taktik anlayışımızda pek fazla
değişiklik olmaz" şeklinde konuştu.
Alman rakipleri karşısında alacakları 3 puanın Fenerbahçe'nin gruptan çıkma şansını yüzde elli bire yükselteceğini
anlatan Daum, "Bu zorlu grupta iç sahadaki maçları kazanıp, deplasmanlardan bir puan almak gruptan çıkmak için
yeterli olabilir" dedi.
Gruptan çıkma hedefini yakalayabileceklerine inandığını vurgulayan Alman çalıştırıcı, "Bazılarıyla aramdaki fark,
ben gerçekçi bir optimistim. Düşler aleminde yaşamayı sevmiyorum" diye konuştu.
SAFFET SUSIC'in açıklaması
Basın toplantısı salonuna gelmeyen Ankaragücü Teknik Direktörü Saffet Susiç de, otobüse binerken, gazetecilerin
sorularını yanıtladı.
Susiç, Fenerbahçe'nin gücünü bildiklerini ifade ederek, "Futbolcularıma 'Korkmadan oynayın' dedim. Onlar da
ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. İkinci yarıda beraberliği de yakaladık ama Fenerbahçe gibi güçlü bir
takım karşısında ikinci gole engel olamadık ve mağlup olduk. Fenerbahçe'ye Schalke 04 maçında başarılar diliyorum"
diye konuştu.
MAÇIN HAKEMİ: Çok kaçırdı
Hakem Erol Ersoy'un, Anelka'ya yapılan penaltılık harekette ve Cordion'un son
dakikada düşürülmesinde verdiği kararlar doğruydu. Son pozisyonda Önder'in
sarısı kırmızıya dönebilirdi. Ayrıca o kadar çok faul kaçırdı ki, tribünler bile isyan etti.
MAÇIN YILDIZI: Stephen Appiah (Fenerbahçe)
Savunmada da hücumda da hep olması gerektiği yerde hep doğru müdahalelerle
sahadaydı. İki uzak şut denedi. Bir kez de 6 pastan net bir şans kaçırdı.
Fenerbahçe orta sahasının neredeyse maç boyu kurduğu üstünlüğün bir numaralı
mimarıydı. 8 milyon Euro'luk bonservisi hâlâ çok yüksek gelse de, takımına kattıkları fazlasıyla tatmin edici.
NOTLAR
Daum, Schalke'yi bile düşünmedi!
Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Schalke ile çok kritik bir sınava çıkacak olan F.Bahçe, dün A.Gücü
karşısına ideal kadrosuyla çıktı.
Teknik direktör Christoph Daum, PSV Eindhoven ve Konyaspor karşısına sürdüğü onbiri aynen sahaya
çıkartırken, sakatlıkları sona eren Tuncay Şanlı ile Servet Çetin'e banko şans vermedi. Saatler süren
yolculuğun ardından Brezilya'dan dönen Alex de Souza da bu karşılaşmada takımını yalnız bırakmayan
isimlerden biriydi. Zafer Biryol kadroda yer almadı.
Serkan sakatlandı
Çalışkanlığı ile Daum'un gözüne giren Serkan, maçın 65. dakikasında sakatlandı. 3 dakika sakat sakat oynayan milli
oyuncu, 'Sol ayağımın arka adalesinde kasılma var. Zorlamadan dolayı olacak. Yarın (Bugün) yapılacak kontrollerden
sonra durumum belli olacak' dedi.
Servet'ten siftah
Geçtiğimiz sezon ağır bir sakatlık geçiren ve ameliyat olan Servet Çetin, bu sezon sarı lacivertli formayı ilk kez
giydi. Ve Fenerbahçe'nin uzun süredir futboldan uzak kalan oyuncusu Servet Çetin 210 günlük aradan sonra yeşil
sahalara döndü. Son olarak geçen sezon Sarı-Lacivertliler'in 18 Mart 2005'te deplasmanda Denizlispor'a 2-0
kaybettiği karşılaşmada 60 dakika görev alan deneyimli savunmacı bu tarihten sonra sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.
Servet Çetin karşılaşmanın 69. dakikasında Serkan Balcı'nın yerine oyuna girerek, hasretine son verdi.
Sakatlıktan yeni çıkan Tuncay ise iki hafta sonra formasına kavuştu.
Luciano'dan sol ayakla ilk gol
Luciano, A.Gücü maçında Alex'le verkaça girdikten sonra ağları havalandırıp, takımını öne geçirirken, ilk kez
sol ayakla gol atmış oldu.
Daum'un savunmadaki vazgeçilmezlerinden olan Fabio Luciano, Ankaragücü karşılaşmasının 16. dakikasında Alex'le
verkaça girdikten sonra yerden sert bir şutla ağları havalandırıp, takımını öne geçirirken, ilk kez sol ayakla
gol atmış oldu. Brezilyalı oyuncu, böylece 2005/06 sezonunda siftah yaptı. Son golünü geçtiğimiz sezonun 28.
haftasında oynanan Beşiktaş derbisinde atan Sambacı, 180 gün sonra tekrar bu mutluluğu yaşarken, Fenerbahçe'nin
elde ettiği galibiyette önemli bir paya sahip oldu.
Acil Durum Golcüsü
Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma oyuncusu Luciano, geçen sezon ligde 4, kupada da 3 gol atmış ve kritik anlarda birçok
maçı çevirmişti. Sambacı dün de 16. dakikada sahneye çıktı. Attığı nefis golle maçın sıkışmasına izin vermedi. Gerçi
A.Gücü beraberliği yakaladı ama bu kez de çilingir Alex sahne aldı.
Anelka'dan 3. penaltı
Fenerbahçe'de bu sezon 5 gole imza atan Fransız yıldız Nicolas Anelka, Milan ve Beşiktaş maçlarından sonra Ankaragücü
önünde de penaltı yaptırdı.
Derdimiz Fener'le değil Erol Ersoy'la
Karşılaşmadan sonra F.Bahçeli taraftarlar, A.Gücü Başkanı Cemal Aydın'ı protesto etti. Bu sırada Aydın'ın yanındakilerle
taraftarlar arasında zaman zaman itiş kakış oldu.
Aydın da F.Bahçeli taraftarlarla konuşarak, onları sakinleştirmeye çalıştı. Başkan, 'Seyircinin tepkisine anlam veremedim.
F.Bahçe galip gelmeyi başardı. Kutluyoruz. Bizim bu maçın hakemiyle 5 yıldır süren bir problemimiz var. Maçın skoruna
kesinlikle bir şey dediğimiz yok. Penaltı hakemin görüşü. Ama bize göre penaltı değildi.'
2 kolye, 1 muska!
Kayserispor maçında sakatlanan ve PSV Eindhoven ile Konyaspor mücadelelerinde forma giyemeyen Tuncay Şanlı, dün son 8
dakikada da olsa hasretini dindirdi. 81. dakikada Selçuk'un yerine oyuna alınan genç futbolcu, sahaya girmeden önce
4. hakem Vedat Yüksel tarafından kolyesini çıkarması için uyarıldı. Tuncay önce kolyesini çıkardı, ardından bir kolye
daha çıktı, en son muskasını çıkarıp arkadaşlarına verdi ve daha sonra oyuna girdi.
Schalkeliler takipte
Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçında Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'nin karşısına çıkacak olan Schalke'nin
antrenörleri, Ankaragücü karşılaşmasını dikkatli gözlerle takip etti. Almanlar, özelikle seyircinin gösterisini
hayranlıkla izledi. Bu arada İsveç'ten gelen bir grup gazetecinin akredite olarak, dünkü mücadeleyi izlemesi
dikkat çekti.
İlhan formasını verdi
Ankaragücü'nün golcüsü İlhan Mansız, maçtan sonra kendisinden formasını isteyen bir Fenerbahçeli taraftarı kırmadı.
Tecrübeli oyuncu, formasını çıkartıp, taraftara verdi.
Kale arkalarında boşluk
Sarı-lacivertli taraftarlar, Ankaragücü karşılaşmasına diğer maçlara oranla daha az ilgi gösterdiler. Fenerbahçe Şükrü
Saracoğlu Stadı'nın kombinelere ayrılan bölümleri dolarken, kale arkalarında boşluklar göze çarptı. Özellikle Migros
kale arkası tribününde, diğer karşılaşmalara oranla oldukça az seyirci olduğu gözlendi.
Lefter'e 'Efsane' ödülü
Maç öncesinde statta, 'antu.com' - 'fenerlist.org' internet sitelerinde F.Bahçe taraftarlarının belirlediği ödüller
sahiplerine verildi. Başkan Aziz Yıldırım ve kulüp yönetim kurulunun onur ödülüne layık görüldüğü organizasyonda,
F.Bahçeliler'in efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis efsane özel ödülü aldı. Daum ve Alex de Souza'ya da
ödül verilen törende, birçok dalda amatör sporcu ve yöneticilere de ödül dağıtıldı.
Antu-Fenerlist Ödül Töreni
Antu-Fenerlist ödül töreni Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapıldı. Ödül listesi şöyle:
YILIN FENERLİST ÜYESİ: Neslihan Kaya
YILIN ANTU.COM ÜYESİ: Ali Kutay
YILIN AMATÖR SPORCUSU (BAYAN): Gülsüm Şeyma Tatar
YILIN AMATÖR SPORCUSU (ERKEK): Atagün Yalçınkaya
YILIN VOLEYBOLCUSU (BAYAN): Didem Özdemir
YILIN VOLEYBOLCUSU (ERKEK): Barış Özdemir
YILIN BASKETBOLCUSU (BAYAN): Şaziye İvegin Karslı
YILIN BASKETBOLCUSU (ERKEK): Damir Mrsiç
YILIN GAZETECİSİ: Selçuk Yula
YILIN FENERBAHÇELİ ÜNLÜSÜ: Cem Yılmaz
YILIN FENERBAHÇELİ İŞADAMI: Ali Koç
YILIN FUTBOLCUSU: Alex de Souza
YILIN TEKNİK ADAMI: Christoph Daum
ÖZEL ÖDÜL:Cüneyt Aytaç
ÖZEL ÖDÜL: Zeynep Sabancı
ÖZEL ÖDÜL: Volkan Ballı
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: Mustafa Koç
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: Celal Aras
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: Org. Yaşar Büyükanıt
ONUR ÖDÜLÜ:Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu
ONUR ÖDÜLÜ: Aziz Yıldırım
EFSANE ÖZEL ÖDÜLÜ: Lefter Küçükandonyadis
1 büyük, 3 küçük
Fenerbahçeli taraftarlar, Konyaspor maçında Anelka'nın elle attığı iddia edilen golle ilgili Beşiktaş, G.Saray ve
Trabzonspor'un ortak tavırlarına tepki gösteren pankartlar açtı. Maraton VIP tribününde maç öncesinde 'Dört büyük
devri kapandı. Bir büyük-üç küçük' şeklinde pankart açılırken, Maraton üst tribünde de 'Biz tek, siz hepiniz',
"Ellerine sağlık AnELka, gerçekler ortaya çıktı" yazılı pankartlar açıldı. Galatasaray'a da, "Hiçbir el sizin
pisliğinizi temizleyemez. Ankaragücü: 0 - Galatasaray: 8", "Sözünüzü tutun ve ülkeyi terkedin" yazılı pankartlarıyla
tepki gösterildi. Fenerbahçeliler, takımlarına ise 90 dakika boyunca büyük destek verdi.
Fenerbahçeli taraftarlar bir süre önce yaptığı, "Fenerbahçe bizi geçti. Bu da sinirimi bozuyor" sözleriyle
camiasından büyük tepki alan Galatasaray 2. Başkanı Ergun Gürsoy'a yönelik ilginç bir pankart açtı tribünlerde.
Başkan Aziz Yıldırım'ın göreve gelirken kullandığı sloganı hatırlatan Sarı-Lacivertliler, "Birgün herkes Fenerbahçeli
olacak demiştik. Aramıza hoşgeldin Ergun Gürsoy" sözleriyle ezeli rakiplerinin 2. Başkanı'na taş attı. Taraftarlar,
Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon'a da tepki gösterdi.
Aziz Yıldırım: "Kutlualp istifa etmeli"
Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, fikir ayrılığına
düştüğü yönetici Hakan Bilal Kutlualp'in istifasını istedi.
Yıldırım, kulübün olağan yüksek divan kurulu toplantısında, istifa etmesini istediği yönetim kurulu üyesi Hakan Bilal
Kutlualp'e, "Ben seninle çalışmam arkadaş, bunu bil. Onun için senin ayrılman lazım buradan. Karar senindir, ama senin
olduğun yerde hiçbir yönetim kuruluna Aziz Yıldırım girmez" dedi.
Fenerbahçe Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının sonunda söz alan Aziz Yıldırım, Hakan Bilal
Kutlualp ile fikir ayrılığına düşmesinin nedenlerini açıkladı.
Yıldırım, Kutlualp'in aile kutsallığını bozarak dışarıya bilgi verdiğini ve özellikle son dönemdeki transferleri tek
başına gerçekleştirmiş gibi medyada yer almak istediğini savunarak eleştirilerde bulundu.
"Fenerbahçe Kulübü'nde, Fenerbahçe'nin menfaatlerine dokunan hiç kimseyi affetmem. Etmedim, etmeyeceğim" diyen
Yıldırım, "Ben böyle düşünüyorum. Yalnış da olabilir doğru da olabilir. Biz bir aileysek ailenin gereği olan kutsallığı
korumak lazım. Bu kutsal yapıda konuşulanlar dışarı çıkmamalı" diye konuştu.
"İcraat yapmayı seven, bununla övünmeyen bir tavrım var. Aslında konuşmuyordum ama, bir yönetici arkadaşımın açıklamaları
üzerine konuşacağım. Bu kulübün büyümesini şahıslar değil, yönetimler yapar. Hakan Bilal Kutlualp basındaki dostları
aracılığıyla 'Aziz Yıldırım kulübe temlik koydurdu' haberleri yaptırdı. Bu kulübe ben ve hiçbir yönetici para vermiyor.
Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım'a veya bir başkasına ihtiyacı yok. Fenerbahçe artık kendi kendine yetecek hale gelmiştir.
Bu kulübe bir lira temlik koyduğumu ispat etsinler, istifa edeceğim dedim. Bunları yazanlar 'delikanlıyım' diyorlar
öyleyse neden korkuyorlar. Beni seyircime şikayet edecekler, ben onları seyircimize havale etmeyeceğim. Öyle yönetici
arkadaşlarım var ki, manevi olarak, zaman olarak her şeylerini verdiler. Stadın yapılmasında büyük katkı sağladılar.
Schalke maçı ile birlikte müzemiz de açılacak. Çok önemli işler yaptık. Kıyat'ı, Saran'ı, Dündar'ı gönderdi deniliyor.
Görevdeki sekizinci yılıma girdim. İlk iki yılı ayırıyorum. Fenerbahçe'nin içini tanımıyordum. Yavaş yavaş tanıdım.
Tesisleşme, ekonomik gelişme için çalıştık. Bu süreçte taraftardan, divan üyelerinden, kongre üyelerinden hep destek
aldık. Pendik yenilgisinde bile hiçbir kimse şu isim başkan, Fenerbahçe şampiyon diye bağırmadı. Kardeşimle de iş
hayatımda anlaşamadığım oluyor. Onları affedebilirim ama Fenerbahçe ile ilgili hiçbir şeyi affetmem. Fenerbahçe bir
ailedir ve kutsal bir yapıdır. Bu kutsal yapı içinde konuşulanları dışarıya anlatmak kabullenmeyeceğim bir şeydir.
Siz gidip her şeyi anlatacaksınız, sonra aile içinde bunlar olur diyeceksiniz. Başkan adaylarının listesi kongrelerde
onaylanır. Kapıda bekleyenleri dost tavsiyesi ile yönetimlere aldık. Başkanın yöneticilerini yönetiminden atma hakkı
olması lazım. Aramıza nifak tohumu sokanları nasıl temizleyeceğiz.
Hakan Bilal Kutlualp konusunda söylenecek çok şey var ama anlatmak bana yakışmaz. Hakan'ı ikinci yönetime almayacaktım.
Yönetime de zaten Vedat Bayram'ın tavsiyesi ile sokmuştum. Nihat Özdemir ısrar etti, 'ekibi bozmayalım' dedi. Brezilya'ya
Luciano'nun transferine gitti, on gün bizi aramadı. Sonra öğrendim ki, bazı dostlarıyla Levent'te yemek yiyormuş.
Brezilya'ya Mahmut Uslu ile birlikte gitti, ama onun ismi hiç ön plana çıkmadı. Alex ve Nobre'nin transferini buraya
gelen menajerleri ile ben hallettim. Hakan Bilal Kutlulap, Anelka'nın transfer edileceğini bilmiyordu. Bu yönetimin
bir başkanı var. Onların haberi olmadan transfer yapmışımdır. Burada transfer yapılıyorsa ya başkan yapar, ya da
başkan - yönetim birlikte yapar. Şahıslar yapmaz. Transfer haberini basına uçurursanız bu transferi size mal ederler.
Yönetici arkadaşlarımın hepsinin yüzüne 'Daum'u istemeyen varsa istifa edecek' dedim. Anelka'nın satılmasına karşı
çıktım. CEO üzerinden transferlerin yürümesi gerektiğini söyledim. Newcastle United yazı yazıp kulübe geleceğini
bildirdi. O yazıyı Hakan'ın CEO'ya vermesini istedim. Hakan dostlarına yazı yazdırmaya devam etti. Stada gece çatı
konacak. Eğer bunda yönetici olarak bir mesuliyetin varsa gelirsin. Gece yarısından sonra sabaha karşı imkanı olan
tüm yöneticiler çatı konulmasına geldi. Yandaki binalara nasıl zarar vermeyiz diye düşündük, taşındık. Hakan bey
ortada yok. Sonra da burada hikaye anlatıyor."
Yıldırım, "Gel burada doğruları söyle. De ki 'bunları yaptım.' Bana masal anlatıyorsun. Ben masal dinlemekten bıktım.
Gel burada de ki 'bak başkan sen bunu yaptın ben bunun için küstüm. Bunun için gittim bunlarla konuştum' diye.
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nda, insanların onurundan önemli mi bir koltukta saplanıp kalmak. Benim için önemli
değil. Eğer ben onurlu ve kişilikli değilsem, bunun kulübe zarar vereceğini düşünerek ayrılır giderim" dedi.
Başka özel konuların da olduğunu, ancak onlara girmenin yalnış olacağını kaydeden Yıldırım, "Aile dediğin konular
anlatılır mı? Varsa aile içinde bir problem, gelirsin ailenin reisiyle veya yöneticileriyle konuşursun. Bunlarda
hepsi seninle konuşan insanlar Hakan Bilal Kutlualp. Ama gördün değil mi ne Erman Toroğlu ne Turgay Aksoylu, ne bir
başkası sana yardım edebiliyor. Sana yardım ederse yine bu insanlar eder. Gördün mü, görmedin mi? Başkalarıyla bana
haber yollatıyorsun 'mart ayına kadar kalsın' diye. Yakışıyor mu yani. Ben seninle çalışmam arkadaş, bunu bil. Onun
için senin ayrılman lazım buradan. Karar senindir, ama senin olduğun yerde hiçbir yönetim kuruluna Aziz Yıldırım
girmez. Bunu kongre üyeleri de bilsinler" diye konuştu.
Bazı gerçekleri acı gelse de söylemek zorunda hissettiğini kaydeden Yıldırım, Aziz Yılmaz, Mithat Yenigün ve Vedat
Bayram'ın tavsiyeleriyle Hakan Bilal Kutlualp'i yönetim kurulu listesine dahil ettiğini, daha sonraki seçimde de
Nihat Özdemir'in ısrarıyla yönetimi bozmadığını ifade etti.
Yıldırım, "Acı geliyor ama bazı gerçekleri söylemek zorunda hissediyorum kendimi. Dostlar tavsiye etti. Dostların
tavsiyesiyle kapılarda bekleyen insanları yönetim kuruluna aldık. Hakan Bilal Kutlualp, Luciano ve Nobre'nin
transferi için Brezilya'ya gitti. 10 gün bizi aramadı. Ne oldu, haberimiz yoktu. Alex'in menajeriyle maç seyretmeye
gitmiş. Bizi aramadı. Sonradan İlhan Ekşioğlu'nu aradım. 'Seni aradı mı, ne oldu olay?' dedim. Ekşioğlu 'Haberim yok,
arayıp sana döneyim' dedi ve sonra beni arayarak 'Almanya'ya gelmiş, yarın Türkiye'ye dönüyormuş' dedi. O akşam
yeğenim Hakan Bilal Kutlualp'i bazı gazetecilerle bir yerde yemek yerken görmüş. Anelka'nın transferinde 1 ay
yurtdışında kaldı ama hergün bizimle konuştu. Brezilya'ya transfere Mahmut Uslu da gitti. Niye Mahmut Uslu'nun
ismi hiç geçmiyor transferlerde? Alex ile Nobre'nin transferi Brezilya'da yapılmadı. Burada menajeri geldi
pazarlığı ben yaptım. Anelka'nın ismini acaba duymuş muydu? Biliyor muydu Anelka'nın transfer edileceğini.
Kamuoyu transferi o yaptı diye biliyor. Ellerinde purolarla televizyonlarda kendini gösterdi. Yapılan transferlerle
ilgili haberleri basına uçurursanız o zaman onlar da sizin yaptığınızı sanar. Önemli olan karar vermektir, o kararı
da bu yönetim kurulu verir" dedi.
Hakan Bilal Kutlualp'in basındaki dostlarıyla sohbetleri sonrasında, aleyhinde 'Aziz Yıldırım kulübe temlik koydu'
biçiminde haberler yapıldığını kaydeden Yıldırım, "Aziz Yıldırım geldiği günden bu yana kulübünün bir lirasına bile
temlik koymamıştır" dedi.
Geldiği ilk yıllarda kulübe para verdiğini, ancak bugün para vermediğini kaydeden Yıldırım, "Fenerbahçe kendi kendini
idare edecektir. Ne Aziz Yıldırım'a ne de bir başkasına ihtiyacı yoktur. Kulüp artık o hale gelmiştir" dedi.
Karalama yapıldığı zaman iddiaları kanıtlamak gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Bazı insanların bilmesi gereken
şeyler var. Karaladığın zaman ortaya koyacaksınız. Kardeşim ve dayımın oğluyla birlikte temlik koyduğumu söylüyorlar.
Onlara 'bir lira temlik koyduğumu ispatlayın, istifa edeceğim' dedim. Doğruları söyleyen insan hiçbir zaman korkmaz.
Ben her zaman bu kürsüden doğruları söyledim" diye konuştu.
Tüzük gereği başkanın yönetimden kimseyi çıkaramadığını anlatan Yıldırım, "Adam istediği şeyleri yapıyor, hiçbir
şey yapamıyorsunuz. Ancak 3 yönetim kurulu toplantısına gelmezse atabiliyorsunuz. Eğer birine mazeret gönderirse
yeniden başlıyor 3 hak. O zaman içeriye nifak tohumları sokanları nasıl ayıklayacağız. Hakan Bilal Kutlualp bu
kulübe iyi şeyler yaptı, teşekkür ediyoruz. Yaparken tek başına mı yaptı? " dedi.
Nihat Özbağı'nın başkanlığında stat için yöneticilerin gece gündüz çalıştığını kaydeden Yıldırım, yönetim
kurulunda çok iyi insanlar olduğunu ancak hiçbir zaman kamuoyu önüne çıkmadığını belirterek, "Kendiniz için
çalışmak ayrıdır, Fenerbahçe için çalışmak ayrıdır. Bunu ayıracağız. Herkes de ayıracak. Ben ayırıyorum.
Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar maddiyatın ötesinde manevi olarak, zaman olarak her şeylerini verdiler" dedi.
Yıldırım, 22 Ekim'de yapılacak kongrede, üyelerin onayına sunulacak yeni tüzükle çağdaş bir değişim yaratacaklarını
kaydederek, başkan ve yönetim kuruluyla diğer kurulların görev sürelerinin 3 yıla çıkacağını, kongrelerin de artık
Mayıs aylarına alınacağını sözlerine ekledi.
Denetleme kurulu raporu
Denetleme kurulu üyesi Sadettin Nalbantoğlu, kulübün 2008 yılına dek ödemesi gereken tahakkuk eden 59 milyon
916 bin, tahakkuk etmemiş de 38 milyon 567 bin 663 dolar borcunun olduğunu, aynı sürede ise beklenen alacak
tutarının 107 milyon 907 bin dolar olduğunu açıkladı. Nalbantoğlu, kulübün şahıslara ise 15 milyon 310 bin YTL
borcunun olduğunu bildirdi. Tüzük Tadil Kongresi ise 22 Ekim'de.
Nihat Özdemir'den depremzedelere destek çağrısı
Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan kulüp ikinci başkanı Nihat Özdemir ise, Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin
hisse senetlerinin, ezeli rakiplerini önemli derecede geçerek birinciliğini sürdürdüğünü belirterek, "Sağlıklı
yapısıyla 52 trilyon lira net kar elde ederek başarılı bir hesap dönemi geçiren Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin
hisse senetleri, hisse başına yüzde 181 brüt temettü dağıtmış olup, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda ihraç
fiyatının yaklaşık yüzde 50 üzerinde seyretmektedir" diye konuştu.
Fenerbahçeliler'i Pakistan'da deprem felaketi nedeniyle yaşamını yitiren insanlar için Kızılay'ın başlattığı
yardım kampanyasına destekolmaya çağıran Özdemir, konuşmasını Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy'un
sözlerini hatırlatarak, "Raporumuzu, ezeli rakibimizin başkanvekili Ergun Gürsoy'un 8 Ekim tarihli bütün gazetelerde
yayınlanan çok anlamlı açıklamasıyla bitiriyorum. (Fenerbahçe bizi ekonomik, yapısal ve sportif başarı olarak geçti.
Hem de çok gerilerden gelerek. Bu da hepimizin sinirlerini bozdu.)"
Hakan Bilal Kutlualp'in açıklaması
Başkan Aziz Yıldırım'ın sert sözlerle eleştirdiği Hakan Bilal Kutlualp, akşam maçtan önce Altyapı Derneği'nde
Davut Dişli, Eyüp Kosif, Bülent İşcen, Tahir Kıran'ın da aralarında bulunduğu muhalif üyelerle iftar yaptı.
Kutlualp, kendisine yöneltilen, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna ise "İstifa edeceğim zaman haberiniz olur"
karşılığını verdi. Divan Kurulu'nun yapıldığı salona girdikten sonra Başkan Aziz Yıldırım'ın yanına giderek
el sıkışan Kutlualp, daha sonra Yönetim Kurulu masasına oturarak, toplantıyı izledi.
Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluyla yaşadığı sorunların ardından geçen ay görevinden ayrılması istenen, ancak
istifa etmeyen Hakan Bilal Kutlualp, katıldığı yüksek divan kurulu toplantısında bir konuşma yaptı.
Toplantı salonuna girdikten sonra başkan Yıldırım'ın yanına giderek el sıkışan Kutlualp, daha sonra yönetim kurulu
masasına oturarak toplantıyı izledi.
Yaptığı konuşmaya, İngiltere Başbakanı Tony Blair'ın bir sözüyle başlamak istediğini belirten Kutlualp, Blair'in
"Biliyorum, içimizden bazıları benim de Hugh Grant gibi ABD'ye kafa tutmamı bekledi. Ama iyi bir filmle gerçek
hayat arasında çok farklar var. Gerçek hayatta ertesi gün var, gelecek yıl var. Kolay bir alkış uğruna herşeyi
yıkmaktan kaçınmalıyız" biçimindeki sözlerini açıklama metninden okudu.
Yönetim kurulu içinde görev yaptığı süre içinde başkan Yıldırım ve yönetimdeki diğer arkadaşlarıyla birlikte bir
uyum içinde çalıştığına dikkati çeken Kutlualp, "Başkanımız ve yönetim kurulumuzun belirlediği prensiplerin dışına
çıkmadan görev yaptık. Ben böyle bir yönetim kurulu içinde görev almış olmaktan sadece gurur duydum ve bir
Fenerbahçeli olarak hayatımda aldığım en büyük ödül de bu olmuştur. Görevimi en iyi şekilde yapacağım konusunda içim
her zaman rahattır" diye konuştu.
Kutlualp, Fenerbahçe'nin başarılar kazandıkça kulüple uğraşmayı kendisine iş edinenlerin de dozajını artıracağını
ifade ederek, "Son günlerin moda deyimiyle onlara seslenmek istiyorum. Kimse bizim hazmetme kapasitemizi test
etmeye kalkmasın" dedi.
PAF maçı berabere
Profesyonellerden önce iki ekibin PAF takımları karşı karşıya geldi. Dereağzı Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada,
Fenerbahçe ve Ankaragücü oyuncuları tüm çabalarına karşın gol atmayı başaramadı ve mücadelede başladığı gibi golsüz
sona erdi. Sarı-Lacivertliler'in iki golcüsü Güven ve Alper'in sakatlandığı maçta, A.Gücü daha etkili oynadı.
İstatistik: Kaleye şut
MKE Ankaragücü'nün kaleye attığı şutlar: Umut Bulut 4, İlhan Mansız 3, Evren Nuri Turhan 2, Herve Xavier Zengue 2,
Ayhan Evren 1, Jean Paulo Batista Franca 1
TOPLAM: 13
İstatistik: Kaleye isabetli şut
MKE Ankaragücü'nün kaleye attığı şutlar: Ayhan Evren 1, Jean Paulo Batista Franca 1, Umut Bulut 1
TOPLAM: 3
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
Antu.com - Fenerlist ödül töreni fotoğrafları için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Volkan Demirel |
|