Fenerbahçe Denizli'yi geçemedi: 2-2
Fenerbahçe, düşmeme mücadelesi veren rakibi karşısında Alex ile 2 farkı
yakaladı. Adriano skoru 2-1'e getirdi. Fatih Yiğen 80'de durumu 2-2'ye getirdi.
Derbi öncesi Beşiktaş ile puan farkı ikiye indi.
Fenerbahçe kopuk kopuk iyi oyun oynadığı maçtan yine bitkin ve cepten yemiş biçimde ayrıldı. Bu kez
bunda ne hakemin ne de kimsenin eli vardı doğrusu.
Zorluk derecesi bir hayli yüksek Beşiktaş kupa maçından sonra sarı-lacivertlilerin, "Ligden çekiliriz" söylemleri arasında
psikolojik olarak yılmış görüntüsü sanki takımın üzerine çığ gibi inmişti.
Beşiktaş ile ligde oynayacağı ve belki de şampiyonluk düğümünü çözebilecek maç öncesi bu geçiş karşılaşması,
galibiyet halinde son üç günlük yıpranmayı, biraz olsun onarabilecekti.
Fenerbahçe bilinen oyun anlayışı ve son iki maçın 11'inde yapılan zorunlu değişikliklerle (cezalı Ümit ve Lugano'nun
yerine Uğur ve Serkan) sahaya çıkarken, Denizli'nin düşme korkusunu hisseden aceleciliği ve tedirginliği yoktu.
Pas nedeniyle saha içinde Tuncay ve Kežman'ın ağır kavgasının damga vurduğu ilk yarıda Fenerbahçe hücuma rahat
çıkabiliyor, ancak bu atakları pozisyona dönüştürmekte biraz şanssız kalıyordu.
Deniz ile dahi gol arama çabasına girişen Fenerbahçe, Denizlisporlu Erman ve Souleymanou'nun hatalarını
gole dönüştürüp, farkı açabilecekken bundan mahrum kalarak, oyun içinde riskten kurtulamıyor ve bu sezonun
geleneğini yine devam ettiriyordu.
Oyunun Fenerbahçe adına skorda rahatlamasını sağlayacak golü, ikinci yarının hemen başından itibaren aramaya
başlayan sarı-lacivertlilerde Kežman'ın kendini ispatlama çabaları uzak, sağlı sollu ani şutlarla ortaya çıkıyordu.
Tuncay ile girdiği tartışmanın ardından eline geçen her fırsatı gol pozisyonuna ya da şuta tahvil etmeye çalışan
Kežman, şık vuruşlarına olumlu sonuç alamasa da, gol girişimi adına faydalı davranıyordu.
Fenerbahçe ise neredeyse garantiye aldığı maçı, yine kendi eli ile rakibe "buyur" etti.
Yusuf'un zorladığı Fenerbahçe savunması, altı pasın içinde boşta rakip oyuncu bekletmenin bedelini,
elinde ne kadar avantaj puan varsa, sonuna kadar bu maçta harcayarak, tüketiyordu. Kaderini, son
dönem belalısı Beşiktaş'ın sahasındaki maça bırakıyordu.
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
İLK YARI
DAKİKA 3: Deniz'in ceza alanı dışından şutunda, kaleci Souleymanou topu kornere çeldi.
DAKİKA 12: Tümer'in pasıyla ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Tuncay'ın vuruşunda,
kaleci Souleymanou iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
DAKİKA 13: Erman'dan topu kapan Alex'in ceza alanına girip, kaleciyle karşı karşıya kaldığı
pozisyondaki vuruşunda, top yan direkten döndü.
GOL DAKİKA 18: Sağdan Serkan'ın ortasında ceza alanı içinde Kežman'ın vuramadığı topa arka direkte
ayak koyan Alex, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
DAKİKA 30: Tümer'in ceza yayı önünden yerden sert şutunda, kaleci Souleymanou'nun kontrol
edemediği top kornere çıktı.
DAKİKA 39: Yusuf'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Adriano, meşin yuvarlağa vurmakta
geç kalınca araya giren Edu, topu kornere attı.
DAKİKA 40: Erman'ın geri pasında kaleci Souleymanou topu ayağından sektirince Kežman topa
hamle yaptı. Ancak Souleymanou, Kežman'dan önce son anda topu uzaklaştırdı.
DAKİKA 45: Ceza alanı dışından Kežman'ın sert şutunda, kaleci Souleymanou topu üstten kornere
attı ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 52: Tümer'in soldan ortasında ceza sahası içinde Deniz'in kafa vuruşunda kaleci Souleymanou
topa sahip oldu.
DAKİKA 58: Kežman'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Souleymanou topu iki hamlede kontrol etti.
DAKİKA 65: Tümer'in pasıyla soldan ceza alanına giren Kežman'ın sol çaprazdan sert şutunda,
meşin yuvarlak kaleci Souleymanou'nun müdahalesiyle kornere çıktı.
DAKİKA 69: Murat'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Serdar topu üstten kornere çeldi.
DAKİKA 70: Ceza alanı içinde topla buluşan Kežman, Fatih Yiğen'in müdahalesiyle yerde kalınca,
hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.
GOL DAKİKA 71: Penaltı atışını kullanan Alex, topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0
GOL DAKİKA 72: Yusuf'un sağdan ortasında ceza alanı içinde Adriano, topu kafayla ağlara göndererek,
farkı yeniden 1'e indirdi: 2-1
GOL DAKİKA 80: Fatih Egedik'in sağdan ortasında, arka direkte bomboş durumda bulunan Fatih Yiğen meşin
yuvarlağı filelere göndererek, eşitliği sağladı: 2-2
DAKİKA 90: Ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı
ve karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.
ARTHUR ANTUNES COIMBRA "ZICO" 'nun açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Denizlispor karşısında 2-0'dan sonra oyuncularında bir rahatlama olduğunu
belirterek, "2-0'dan 2-2 beraberlik bizim gibi bir takıma yakışmıyor" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Denizlispor maçından sonra yaptığı açıklamada, maça istekli başladıklarını ve
2-0 öne geçtiklerini ifade ederek, "2-0'dan sonra takımda rahatlama oldu. Hemen bir gol yedik. 2-1'den sonra
takımımız tanınmaz haldeydi. Kendini bulamadığı için de 2-2 oldu, hatta son dakikalarda 3-2 de oluyordu. Futbolda
çok iyi oynamanın yerine bulduğunuz skoru korumak, maçı kazanmayı bilmek çok daha önemlidir. Bugün futbolcularım
açısından alınması gereken ders buydu. Ligin sonuna geldiğimiz bu dönemde böyle 2-0'dan 2-2 beraberlik bizim gibi
bir takıma yakışmıyor" diye konuştu.
Oyuncularının 2-0'dan sonra maçı kazandıklarını sandıklarını dile getiren Brezilyalı teknik adam, "Oysa 2-0 çok
tehlikeli bir skordur. Bugün biz bunu gördük. Belki 1-0 olsaydı futbolcularım bu rahatlamaya girmeyecekti. Özellikle
şampiyonluğa giderken, kendi sahanızda kazanmanız gerekirken, art arda 2 gol yiyerek berabere kalıyorsanız, bu güzel
bir durum değil. Ben ve futbolcularım bunun üzüntüsünü yaşıyor. Futbolda hiçbir zaman rahatlama olmaması lazım.
Çünkü 2-0'lık bir skor kazanılmış bir şey değildir. Aynı boks maçı gibi. Puanla önde olduğunuzu bilirsiniz, ama
rahatlama anında bir yumrukla nakavt olabilirsiniz. Bugün de bize öyle oldu. Maçı kazandık sandık, rahatladık ve
rakibin darbelerine maruz kaldık" dedi.
Zico, hakemler hakkında yapması gereken yorumları Beşiktaş maçından sonra yaptığını belirterek, "Limiti aştığı
noktada söylemem gerekenleri söyledim. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum" dedi.
Denizlispor maçında da belirli bir standardı olmayan pozisyonlar olduğunu ileri süren Brezilyalı çalıştırıcı,
"Uğur'a yapılan fauller ve sarı kart gördüğü pozisyon, maçın ilk yarısında birçok kez Tuncay'a yapıldı, ama
aynı kriter uygulanmadı. Kežman kontra atağa çıkarken de benim gördüğüm kadarıyla topa müdahale yoktu, direkt
Kežman'a yönelik bir hareket vardı. Sarı kart verildi, fakat benim görüşüme göre topa olmayan her müdahale illa
sarı kartla cezalandırılması gerekmiyor. Gerektiği zaman oyunu engelliyorsa kırmızı kartla cezalandırılabilir.
Fakat bu hakemin görüşüdür. Hakem kararlarını vermiştir, saygı duyalım. Umalım bundan sonraki maçlarda kriterler
her iki tarafa da eşit dağıtılsın. Şimdiye kadar olmadı, ama inşallah bundan sonra olur" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin, "Kupa maçında 120 dakika oynayan oyuncuları ikinci yarıda değiştirmediniz. Oyuncuların hatasından
söz ettiniz, sizin hatanız yok mu?" şeklindeki sorusu üzerine, "Ben saha içinde takımda yorgunluktan dolayı
oyundan düşen oyuncu görseydim, o anda değişikliği yapardım. Benim görüşüme göre oyuncularımın 'maçı kazandık'
düşüncesiyle böyle oldu. Belki de oyuncu değişikliği yapabilirdim bu doğru. Oyuncularım rahatladığından dolayı
bunun cezasını çektiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Zico, ligde yapacakları derbi maçlar için oyuncularına güvendiğini vurgulayarak, "Eğer bizim bu şampiyonluğun
kilidini rakiplerimizin sahasında açmamız gerekiyorsa açarız" dedi.
Beşiktaş ile yapacakları derbi maçın her skora açık bir maç olacağını ifade eden Brezilyalı teknik adam, "Derbi
maçtır her skora açıktır. Fakat biz büyük maçları oynamasını biliriz. Çünkü büyük maçları oynamaya alışık, kaliteli
futbolcularım var. Hiçbir korkum yok. Sadece kafamızı düşündüren şeyler hangi futbolcularımızın oynayacak, hangi
futbolcularımızın oynamayacak durumda olmasıdır. Sakatlıklar var, hastalıklar var. Bizi etkileyen tek şey oyuncu
tercihleridir. Kimseden korkumuz yok. Fenerbahçe inanarak, mücadele ederek, azimli bir şekilde kalbiyle oynarsa,
Beşiktaş maçından galip gelecek skoru alır. Bunu yapabilecek kapasitemiz olduğunu gösterdik. Kazanmak için çıkacağız,
ama kazanamasak da kesinlikle kaybetmememiz gereken bir maç" şeklinde konuştu.
Zico, Beşiktaş maçından sonra Aurelio ile Ricardinho arasında yaşanan kavgayla ilgili bir soru üzerine, "Maçtan
sonra Aurelio ile görüştüm, sakin olması gerektiğini söyledim. Fakat daha sonra otoparktaki olayı öğrendiğimde çok
üzüldüm" dedi.
Ailesine hakaret edildiğinde her insanın tepkisinin farklı olacağını anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, "Bazen
ailenize, annenize, babanıza küfür edildiğinde değişik bir şekilde davranabilirsiniz. Aurelio'yu hepiniz tanıyorsunuz.
6 senedir Türkiye'de oynuyor. Örnek bir futbolcu, örnek bir insan. Çok iyi bir profesyonel. Onun karakterini siz benden
daha iyi biliyorsunuz. Sadece her insanın tepkisi farklı oluyor. Fakat 'bazı şeyler saha içinde kalır denir' diye saha
içinde istediğiniz kişiye istediğiniz hakareti yapamazsınız. Aileniz sizin için önemlidir. Saygı saha içinde başlayıp,
saha dışında da devam etmelidir. Saha içinde istediğimize küfür etmeyi kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz" diye konuştu.
Zico, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesinin gündeme gelmesiyle ilgili bir soru üzerine, bu konuda yorum yapmasının doğru
olmayacağını söyledi.
"Ben bu takımın profesyoneliyim, görevim saha içindeki futbolcularımı yönetmek" diyen Zico, "Bu karar yönetimimizin
alacağı bir karardır. Onların yaptığı işe saygı duyarım. Fenerbahçe Türk futbolunun temel taşlarından bir tanesi.
O yüzden bu tür kararları almadan önce bu kararları alacak kişilerin en iyi şekilde analiz edip, en iyi kararı
alacağına inanıyorum. Bu tip konuları yetkili kişilere bırakalım" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Bir futbol adamı olarak ligden çekilmeyi kabul edebilir misiniz?" şeklindeki sorusunu ise Zico,
"Bu kadar kısa sürede böyle bir yorumda bulunmanın mantığı olduğunu düşünmüyorum. Ben de Brezilya'da bir kulübün
başkanıyım. Benim başıma böyle bir şey gelseydi, iyi bir şekilde analiz edip, bir karar alırdım. Burada da böyle
olacaktır. Benim başkanı olduğum kulübümde sahamızda aleyhimize 3 tane penaltı verilmişti, çok acayip kararlarla
karşılaşmıştık. Fakat böyle bir düşüncem olmamıştı, ama düşünmemiz gerekirse düşünürüz" şeklinde yanıtladı.
GÜVENÇ KURTAR'ın açıklaması
Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise, oyunun son bölümünde genç oyuncuları oyuna sokarak, taktik
anlayışta değişiklik yaparak 2-0'dan 2-2 beraberliği sağladıklarını söyledi.
Kurtar, Fenerbahçe'nin iyi oynamadığını belirterek, "Rakibimizin son 15-20 dakika oyundan düşeceğini biliyorduk.
Kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyoruz. Yedek oyuncularımız genç oyunculardı. Tempoyu yükselttik, genç oyuncuları
oyuna aldık ve taktik anlayışta bazı değişiklikler yaparak, 2-0'dan 2-2 beraberliği yakaladık" dedi.
Hakemle ilgili maçtan önce endişeli olduklarını kaydeden Güvenç Kurtar, "Beşiktaş maçından sonra belki de haklı
olarak Fenerbahçe yönetimi ve camiası o maçın hakeminden çok şikayetçi oldu. 'Denizlispor maçında diyet ödensin'
gibi bir düşünce vardı. O yüzden hakem konusunda biraz endişemiz oldu. Genç bir hakem geldi, ama hakemlerin 4'ünü
de tebrik ediyorum" diye konuştu.
Maçtan sonra bir taraftar "Ulan Giray, Beşiktaş'tan kaç para aldın" diye bağırdı. Beni Giray Bulak ile karıştırdı.
Ben can derdindeyim" dedi. Kurtar toplantıyı "dışarıda dayak var mı?" esprisiyle tamamladı.
MAÇIN ADAMI: Yusuf Şimşek (Denizlispor)
Fenerbahçe'nin eski oyuncusu, teknik gösterisi ile takımının 2-0 yenilgiden beraberliğe ulaşmasında çok önemli
rol oynadı. Fenerbahçe savunmasını çok iyi tanıdığından olacak, kendini sahada unutturup, iki önemli orta ile
boştaki arkadaşlarına gol attırdı. Fenerbahçe'ye rahatsızlık veren ve onları sürekli diken üzerinde tutan teknik
üslubu ile oyunu bırakmayıp, takımını ateşledi.
MAÇIN HAKEMİ: Başarılıydı
Hakem Hüseyin Göçek, tansiyonu yüksek maçı başarıyla yönetti. Göçek pozisyonların o kadar yakınındaydı ki
zaman zaman top ve futbolcular ona çarptı. Yardımcılarıyla da iyi anlaşan Hüseyin Göçek maçın sonucuna etki
edecek bir hata yapmazken, sahaya tamamen hakim yönetimiyle takdir topladı.
NOTLAR
Tuncay ile Kežman tartıştı
Bu arada karşılaşmanın 25. dakikasındaki Fenerbahçe atağında Tuncay müsait durumdaki Kežman'a pas vermeyip kaleye
vurmayı tercih edince, Sırp futbolcu Tuncay'a kızdı.
Tuncay, Kežman'ın tepkisine aynı şekilde yanıt verince, Sırp futbolcu yedek kulübesindeki teknik direktör Zico'ya
dönerek kendisini oyundan çıkarmasını istedi.
Kežman ile Tuncay, UEFA Kupası'nda deplasmanda oynadıkları AZ Alkmaar karşılaşmasında da aynı sebeple
tartışmışlardı.
Alex, gol krallığında ilk sırada
Fenerbahçeli Alex ise, Denizlispor maçında attığı 2 golle sayısını 19'a çıkararak, gol krallığı yarışında Galatasaraylı
Ümit Karan'ı geçti.
Ümit, ligde Sakaryaspor ile deplasmanda yaptıkları maçta takımının attığı 3 golün 2'sine imza atarak, Denizlispor maçı
öncesinde 17 gollü Alex'i yakalamıştı.
Hakemlere protesto
Fenerbahçeli taraftarların hakemlere olan tepkisi Denizlispor maçında da sürdü. Sarı-lacivertli taraftarlar,
karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek ve yardımcılarını sahaya ısınmaya çıktıkları anda ıslıkladı. Bütün stat bir
anda ayağa kalktı ve hep bir ağızdan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy aleyhinde bağırdı.
'Denizlispor kümeye'
Geçtiğimiz sezonun son haftasında Fenerbahçe ile berabere kalarak sarı-lacivertlileri şampiyonluktan eden Denizlispor'a
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük tepki vardı. Fenerbahçeli taraftarlar ligde can çekişen Ege ekibi için "Denizlispor
kümeye" diye tezahürat yaptı. Ancak taraftarlar eski futbolcuları Yusuf'u tribünlere çağırdı.
Fener'de grip salgını
Kaptan Ümit Özat ile Lugano'nun cezalı olması, Appiah'ın ise sakatlıktan kurtulamaması nedeniyle sıkıntı yaşan
Fenerbahçe'de; Mehmet Yozgatlı ve Semih de kadroya alınmadı. İki futbolcunun da ileri derecede grip olduğu öğrenildi.
Sezon başında ilk 11'de şans bulan Kerim Zengin ise 23. haftadaki Sivas maçından sonra ilk kez ligde kadroya girdi.
Aurelio sevgisi
Beşiktaş maçında kupaya veda eden Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Aurelio'ya maç öncesi büyük sevgi gösterisi
yapıldı. Beşiktaş maçından sonra otoparkta Ricardinho'yu yumruklayan ve televizyon kameralarına yakalanan Aurelio'ya
seyirciler büyük destek verirken, Denizlispor aleyhine sürekli tezahürat yapıldı.
Appiah yine yok
Teknik Direktör Zico, cezalı futbolcuları nedeniyle kadroda değişiklik yaptı. Kaptan Ümit ve Lugano'nun yokluğunda,
ilk 11'de Uğur Boral ve Serkan görev aldı. Sakatlığı düzelmeyen Appiah, Denizlispor maçının da 18 kişilik kadrosundan
çıkarıldı. Hasta olan Semih, Rüştü ve Mehmet Yozgatlı da kadroda yer almadı.
Serdar yıkıldı
Kaleyi Volkan'dan devraldıktan sonra üstün performans sergileyen Serdar, Denizli karşısında da maçın büyük bölümünde
başarılıydı. Ancak Serdar'ın 73'te Adriano ve 81'deki Fatih'in gollerinde ise yapacak hiçbir şeyi yoktu. Serdar
özellikle 2. golden sonra adeta yıkıldı.
Fatih'i durduramadılar
Fenerbahçeli futbolcular, dünkü maçta Fatih Yiğen'i durdurmakta zorlandılar. İkinci yarıda oyuna dahil olan Fatih,
maçın bitimine 9 dakika kala sahneye çıktı. Sağ kanattan gelişen Denizlispor atağında, Tomas Abraham'ın yaptığı orta
savunmayı aştı. Kimsenin dokunamadığı topa vuran Fatih Yiğen, hem skora denge, hem de takımına 1 puan getirdi.
Hakemlere tepki
Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan hakem üçlüsüne de büyük tepki gösterdi. Beşiktaş
derbisindeki yönetimi nedeniyle hakem Selçuk Dereli'ye yöneltilen tepkilerden sonra, Denizlispor maçının hakemleri
de protestolarla karşı karşıya kaldı. Hakemler, sahaya çıktıkları anda tribünlerden tepkili tezahüratlar yükseldi.
Yöneticilerin korktuğu olmadı
Beşiktaş maçındaki hakem hataları sonrası tedirginlik yaşayan F.Bahçe'de, Denizlispor maçına Hüseyin Göçek'in atanması
endişe yaratmıştı.
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, düzenlediği basın toplantısında bu konuya dikkat çekip, "İnşallah yanılırım ama Göçek'in bu
maçı kaldıracağını sanmıyorum" demişti. Ancak Hüseyin Göçek, bu endişeyi boşa çıkardı. Başarılı bir yönetim gösteren
genç hakem, kararlarında adildi. Denizlispor'un sayılmayan golünde Selahattin'in ofsayt pozisyonunda olduğunu işaret
eden yardımcısının doğru bayrağına uyup golü iptal eden Göçek, bu sezon Fenerbahçe lehine ikinci kez penaltıya hükmeden
hakem oldu. Bir iki pozisyonda "Ulusoy istifa" tezahüratı yapmasına karşın, taraftar da onun yönetiminden memnun kaldı.
Ancak Fenerbahçe yine de kazanmayı başaramadı.
Anlamlı pankart
Maraton üst tribünde, üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı ve "Senin izindeyiz, laik Türkiye'nin bekçisiyiz"
yazılı pankart açıldı. Bu arada taraftarların Telsim kale arkası tribününde maçın başında "Aslolan emektir, çalan
şerefsizdir" yazılı pankartı da dikkat çekti.
Yeterr!!!
Hakem kararlarına ve Futbol Federasyonu'na tepkili olan Fenerbahçe'de, Denizlispor maçı için, Maraton VIP tribünü
koltuklarına kırmızı beyaz renkte kartonlar konularak "Yeterr!!!" yazıldı. Bu bölümdeki tribünde oturan taraftarlar
maç başlamadan önce kartonları havaya kaldırarak yazıyı vurguladı. Taraftarlar ayrıca tribünlere dağıtılan siyah
bayrakları sallayarak tepkilerini ifade etmeye çalıştı.
Saracoğlu'nda yayına müdahale
Fenerbahçe-Denizlispor maçının ikinci yarısında yayıncı kuruluşa ait bazı kameraların kablolarının kesildiği
bildirildi.
Fenerbahçe Kulübü ile yayıncı kuruluş arasında Denizlispor maçı öncesinde yaşanan gerginlik, karşılaşmanın ikinci
yarısında bazı kameraların devre dışı kalmasıyla devam etti.
Fenerbahçe ile Denizlispor'un 2-2 berabere kaldığı maçın ikinci yarısının başında 1 ve 2 numaralı kameralar devre
dışı kaldıktan sonra, yayın yanlardaki ofsayt kameralarıyla devam etti. Bu kameraların da devre dışı kalmasıyla
canlı yayın kale arkasındaki kameralardan verilen görüntülerle devam etti.
Lig TV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şansal Büyüka, "Pilot kamera, pilot altı kamera, iki detay kameramız kabloları
kesildiği için off oldu. 8 kameranın 6'sının kablosu kesildi. İkinci yarının büyük bölümünü 2 kamerayla yayınladık.
Pek maç naklen yayınına benzemedi ama elimizden geldiğince görevimizi yapmaya çalıştık. Kadıköy'deki naklen yayın
ile ilgili gelişmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu kabloların normal bıçakla makasla kesilmesi mümkün değil.
Çok profesyonelce kesilmiş. Çünkü içlerinde demir kablolar var. Demir makasıyla kesilebilir" dedi.
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun ise, Lig TV yetkililerini telefonla arayarak, tribünden geçen
kabloları kesen şahısları güvenlik kameralarıyla tespit ettiklerini bildirdiği kaydedildi.
Fenerbahçeli yöneticinin, güvenlik kamerası görüntülerini emniyete vereceklerini söylediği de ifade edildi.
Maç başlamaz hükmen yenilirdi
Yönetmeliklere göre hakem maç temsilcisinden onay alana kadar karşılaşmayı başlatamaz. Hakem 'yayın engelinde art
niyet var' derse en çok 10 dakika bekledikten sonra maçı tatil eder. Karar da Futbol Fedarasyonu'na kalır. Bu durumda
F.Bahçe hükmen mağlup sayılır, ayrıca 3 puanı da silinir. Bu süreç dün maça 2 saat kala durduruldu.
Fenerbahçe farka gitti
Sarı-Lacivertliler, PAF Ligi'nde karşılaştığı Denizlispor'u 5-0'lık skorla devirmeyi başardı. Dereağzı Tesisleri'nde
oynanan maçta oldukça etkili bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe, Fatih (2), Yasin (2) ve Uğur'un golleriyle farka
giderken, bir o kadar da pozisyon kaçırdı. Ligde şampiyonluk iddiası kalmayan Kanarya, sezonu en azından ikinci
sırada tamamlamayı hedefliyor.
İstatistik: Kaleye şut
Denizlispor'un kaleye attığı şutlar: Adriano Padilha Nascimento 2, Fatih Egedik
2, Fatih Yiğen 2, Selahattin Kınalı 2, Murat Karakoç 1, Tomas Abraham 1, Yusuf
Şimşek 1
TOPLAM: 11
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Denizlispor'un kaleye attığı şutlar: Adriano Padilha Nascimento 2, Fatih Yiğen
1, Murat Karakoç 1
TOPLAM: 4
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Serdar Kulbilge |
|
|
|
|
|
|
|
1 |
|
| Serkan Balcı |
|
|
1 |
2 |
|
|
2 |
2 |
|
| Eduardo Luiz Abonizio de Souza |
3 |
1 |
1 |
3 |
|
|
3 |
1 |
|
| Önder Turacı |
1 |
1 |
|
1 |
|
|
1 |
|
|
| Uğur Boral |
|
|
|
1 |
|
|
4 |
1 |
|
| Tuncay Şanlı |
3 |
2 |
1 |
1 |
|
|
1 |
7 |
2 |
| Mehmet Aurelio |
|
|
2 |
2 |
|
|
1 |
3 |
|
| Deniz Barış |
3 |
2 |
3 |
4 |
|
|
1 |
3 |
|
| Tümer Metin |
4 |
1 |
2 |
1 |
|
|
1 |
2 |
|
| Alexsandro De Souza |
5 |
3 |
1 |
2 |
12 |
|
|
2 |
4 |
| Mateja Kežman |
6 |
6 |
2 |
|
|
1 |
6 |
5 |
|
| Deivid De Souza |
|
|
1 |
|
|
|
|
|
|
| TOPLAM |
25 |
16 |
14 |
17 |
12 |
1 |
20 |
27 |
6 |
|
|
TARİH: 29 Nisan 2007
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
SEYİRCİ: 40.000 kişi
HAKEMLER: Hüseyin Göçek (6), Serkan Gençerler (6), Aleks Taşçıoğlu (7) , 4.Hakem: Hakan Sivriservi
GÖZLEMCİ: Ahmet Akçay
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge (6), Serkan Balcı (5), Eduardo Luiz Abonizio de Souza (6), Önder Turacı (6),
Uğur Boral (5) (Dk.82 Deivid De Souza), Tuncay Şanlı (Kaptan) (5), Mehmet Aurelio (6), Deniz Barış (5), Tümer Metin (7),
Alexsandro De Souza (7), Mateja Kežman (6)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Can Arat, Kerim Zengin, Kemal Aslan, Selçuk Şahin, Olcan Adın
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Antunes Coimbra "Zico"
DENİZLİSPOR: Souleymanou Hamidou (8), Bülent Ertuğrul (6) (Dk.73 Muhittin Tekin) (5), Roman Kratochvil (7),
Erman Güraçar (7), Ahmet Çağıran (6) (Dk.52 Murat Karakoç) (5), Selahattin Kınalı (6) (Dk.61 Fatih Yiğen) (5),
Fatih Egedik (7), Tomas Abraham (6), Julio Cesar Mendes Moreira (6), Yusuf Şimşek (Kaptan) (8),
Adriano Padilha Nascimento (7)
YEDEKLER: Süleyman Küçük, Süleyman Olgun, Süleyman Görgün, İlkay Demir
TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar
GOLLER: (Dk.18) Alexsandro De Souza (sol ayak, pas Serkan Balcı),
(Dk.71) Alexsandro De Souza (penaltı, penaltı yaptıran Mateja Kežman) (Fenerbahçe) ;
(Dk.72) Adriano Padilha Nascimento (kafa, pas Yusuf Şimşek), (Dk.80) Fatih Yiğen (sağ ayak, pas Fatih Egedik) (Denizlispor)
SARI KARTLAR: (Dk.65) Uğur Boral (Fenerbahçe) ; (Dk.70) Yusuf Şimşek, (Dk.76) Fatih Egedik,
(Dk.82) Adriano Padilha Nascimento (Denizlispor)
|