FENERBAHÇE'NİN 2006-2007 SEZONU 32.HAFTA ANALİZİ

Şampiyon FENERBAHÇE: 2-2
Fenerbahce: 2 - Trabzonspor: 2

Turkcell Süper Lig'de 2006-07 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, 2 kez yenik duruma düştüğü maçta Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak, 100. yılında mutlu sona ulaştı.

Geçtiğimiz sene şampiyonluğu son maçta kaybeden Sarı Kanarya, bu sene aynı hatayı yapmadı. Fenerbahçe, bitime 2 hafta kala "Şampiyon benim" dedi.
Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma nefesleri kesti. Muhteşem bir mücadeleye sahne olan maçta Fenerbahçe, UEFA hesapları yapan Trabzonspor ile Deivid'in son dakikalardaki golüyle 2-2 berabere kaldı.

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 4.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 5.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 6.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 7.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

GOL DAKİKA 2: Gökdeniz'in sağ kanattan getirip, ceza alanına ortaladığı topa Hüseyin kafayı vurdu. Kaleci Serdar'ın bacaklarının arasından geçen top ağlara gitti: 0-1.

GOL DAKİKA 4: Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Bu dakikada hızla rakip ceza alanına giren Tuncay, rakibini şık bir hareketle geçtikten sonra sağ çapraz pozisyonunda attığı sert şutla kaleci Tolga'nın sağından meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1

Fenerbahce: 2 - Trabzonspor: 2 DAKİKA 22: Edu'nun pasına hareketlenen Tümer'in yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta kaleci Tolga topu iki hamlede kontrol etti.

DAKİKA 24: Sol kanattan Gökdeniz'in ceza sahasına ortasında Ümit Özat'tan seken top, kaleci Serdar'da kaldı.

DAKİKA 30: Trabzonspor, Fenerbahçe yarı alanının ortalarından serbest atış kazandı. Atışı kullanan Ceyhun'un ceza sahasına ortasında kafalardan seken topa, arka direkte Hüseyin ayak koydu. Kale önündeki tehlikeyi Lugano uzaklaştırdı.

DAKİKA 37: Fenerbahçe, sol taraftan kazandığı köşe atışını Alex ile kullandı. Alex'in ceza sahasına ortasında boşta kalan topa, Lugano hamle yaptı. Kale önünde topa müdahale eden Çağdaş, tehlikeyi uzaklaştırdı.

DAKİKA 39: Çağdaş'ın kısa düşen pasına hareketlenen Deivid'in vuruşunda kaleci Tolga ayaklarıyla topu çeldi.

GOL DAKİKA 42: Trabzonspor yeniden öne geçti. Ceyhun'un kullandığı serbest vuruşta kale önünde topa iyi yükselen Yattara kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

DAKİKA 45: Alex'in kullandığı endirekt vuruşta kale önündeki Deivid'in kafasından seken top az farkla auta gitti.

İKİNCİ YARI

DAKİKA 47: Trabzonspor'un serbest vuruş organizasyonunda, Çağdaş'ın yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta top az farkla auta çıktı.

DAKİKA 50: Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topa ceza alanının önündeki Tümer bekletmeden vurdu, kaleci Tolga topu kontrol etti.

DAKİKA 55: Fenerbahçe, sağ taraftan kazandığı köşe atışını Alex ile kullandı. Alex'in ceza sahasına ortasında Tuncay kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.

DAKİKA 59: Sol kanattan Tuncay'ın ceza sahasına ortasında Alex, topu Tümer'in önüne bıraktı. Ceza sahasından Tümer'in sert vuruşunda meşin yuvarlak, defanstan döndü.

DAKİKA 62: Ani gelişen Trabzonspor atağında, Yattara'nın pasında topu kontrol eden Umut'un ceza sahası dışından sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.

DAKİKA 66: Gelişen Trabzonspor atağında Gökdeniz'in ceza alanı içine gönderdiği topa Yattara kötü vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

DAKİKA 70: Fenerbahçeli Alex'in sol kanattan ceza alanı içine gönderdiği topu Trabzonsporlu savunma oyuncuları kornere attı.

DAKİKA 74: Ceza alanı içerisine giren Semih, Hüseyin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Kamil Abitoğlu penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Alex, kötü bir vuruşla topu üstten auta yolladı.

GOL DAKİKA 84: Fenerbahçe'nin golü geldi. Kemal'in geliştirdiği atakta Appiah, ceza sahasına topu ortaladı, uygun durumdaki Deivid kafayla topu ağlara gönderdi: 2-2

DAKİKA 87: Rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Gökdeniz'in sağ çaprazdan yerden ortasında araya giren Lugano, son anda topu kornere attı.

ARTHUR ANTUNES COIMBRA "ZICO" 'nun açıklaması

Zico, şampiyonluğu hak ettiklerini belirtirken, "Fenerbahçe'nin bundan sonraki hedefi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaktır. Bunun sırası geldi" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, "Fenerbahçe'nin bundan sonraki hedefi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaktır. Bunun sırası geldi" dedi.
Brezilyalı çalıştırıcı, şampiyonluğu hak ettiklerini, zorluklarla başa çıktıklarını belirtirken, Trabzonspor karşısında iyi bir futbol sergilediklerini söyledi.
Maçla ilgili fazla yorum yapmayan Zico, bir gazetecinin Deivid ile ilgili sorusu üzerine, "Deivid'in, şampiyonluk golünü atmasına sevindim. Şampiyonluk golü atmak ona yazılmış. Onun adına memnun oldum" dedi. Bir gazetecinin "Kariyerinizde teknik direktör olarak şampiyonluk yaşadınız mı?" sorusu üzerine, Zico şunları kaydetti: "Daha önce Japonya'da bir kulübü şampiyon yaptım. Ardından Japonya Milli Takımı'na Asya Kupası'nı kazandırdım. Şimdi de Avrupa'daki ilk deneyimimde Fenerbahçe'yi şampiyon yaptım. Fenerbahçe, bu yıl Avrupa'daki maçlarında iyi mücadele etti, cesaretle oynadı. Örneğin Dinamo Kiev ile yaptığımız 2 maçta da hakem hataları vardı. UEFA Kupası'nda da iyi oynadık ama sonunu getiremedik. Fenerbahçe'nin bundan sonraki hedefi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaktır. Bunun sırası geldi."
Zico, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmesi bulunduğunu hatırlatarak, "Sözleşmemin sonuna dek Fenerbahçe'de kalmak istiyorum ama başkanla yapacağımız görüşmede herşey belli olacak" dedi.

MAÇIN ADAMI: Deivid De Souza (Fenerbahçe)

Aslında iyi oynamadı, ama attığı gol ligin kaderini belirledi. Fırsatçılığı ile bir sezonun kendi adına ağır bedelini temizledi. Fenerbahçe'yi tam gitti derken şampiyon yaptı. Tribünlerden aldığı tepkiye rağmen oyunu bırakmayıp, kendine olan inancı ile zafere ulaştı, bu ağır sezonu noktalayan hareketi yaptı.

NOTLAR

Ali Koç: "İlahi adalet"
Maç sonu soyunma odasında futbolcularla birlikte eğlenen Asbaşkan Ali Koç, uzatılan mikrofona önce "Herkesin anneler günün kutluyorum" dedi. Ardından belki de bir sezonu özetleyen cümlesini söyledi: "İşte ilahi adalet. Her şeye rağmen şampiyon olduk.". Bu arada Ali Koç'u ilk tebrik eden isim Beşiktaşlılığı ile bilinen babası Rahmi Koç oldu. Ünlü işadamı telefonla, yöneticiliğinin ilk yılında şampiyonluk yaşayan oğlunu kutladı.

Nihat Özdemir: "Şükürler olsun"
Şükürler olsun! Şampiyonluğu 14 Mayıs'ta kaybetmiştik. Bir sene dolmadan bunu geri aldık. Bunu hiçbir takım kolay kaldıramazdı. Burada Fenerbahçe'nin büyüklüğü var.
Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonu şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'de, Başkan Vekili Nihat Özdemir, bir çok cephede birden mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Nihat Özdemir, yaşadıkları önemli zorluklar olduğunu kaydederek, "Yönetim kurulumuzda ceza almayan yönetici neredeyse kalmadı. Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıkları dile getirdiğimiz için ceza aldık. Fenerbahçe'ye karşı yapılacak her hareketin karşısında durmaya hazırız. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerine verilen cezalarda art niyet aramak gerekiyor. Mücadele ettiğimiz diğer kulüplerin başkanları ile aynı yorumları yapmamıza rağmen onlar ceza almadı" diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü olarak 100. yıllarında şampiyon olma hedefleri bulunduğunu tekrarlayan Özdemir, "Ligin genelinde öndeydik. Çok büyük mücadeleler verdik. Şimdi kutlama yapma zamanı. Önemli pay taraftarımızın. Tüm deplasmanlarda yanımızda oldular. Türkiye'de bulunan hiçbir takımda böyle bir taraftar olmadığını belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Yıldırım: "Dördüncü şampiyonluğum"
Biz bunu daha önce de yaşadık. Bu dördüncüsü... Geçen sene çok üzüntülü günler geçirmiştik. Bundan toparlanmak çok zordu. Bunu ancak büyük takımlar başarabilirdi; biz de başardık.

Şekip Mosturoğlu: "Olaylar bizi kenetledi"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu açıklamasında bu sezon çok tatsız olaylar olduğunu kaydederek, "Taraftarımız kenetlendi. Bu olaylar bizim kenetlenmemizi sağladı. Rakiplerimiz çözüleceğimizi sandılar ama tam tersi oldu. Bizler ailemizden, sosyal hayatımızdan ödün verdik ama bize inanmış bir taraftar vardı. Başarılarımızın altında bize karşı olan kurumları görüyorum. Onlar bizi motive etti. Spor kamuoyu da belli bir noktadan sonra bize hak vermeye başladı" dedi.
Ayrıca, eşit rekabet koşulları sağlanması halinde UEFA Kupası'nda final oynayabileceklerini de anlatan Mosturoğlu, "Biz UEFA gruplarında iyi bir performans sergiledik ve bu kupada önemli alışkanlıklar edindik. Otoritelerde bizi favori görüyor ama eşit rekabet koşulları sağlanırsa çok daha iyi olur" şeklinde konuştu.

Ümit Özat: "Zor bir işi başardık"
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa Fenerbahçe'de, tecrübeli futbolcusu Ümit Özat, alınlarının akıyla zorlu bir işin altından kalktıklarını söyledi.
Turkcell Süper Lig'de, bitime 2 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe'de, kaptan Ümit Özat zor bir işi başardıklarını söyledi.
Geçen sene üst üste kaybedilen 2 kupanın ardından sezona iyi başlayamadıklarını belirten Ümit Özat, "Avrupa kupalarından da elendik. Beşiktaş maçından sonra, bu maçtan alacağımız 1 puan bile bizim için çok önemliydi. Maçtan önce bunu arkadaşlarımıza ilettim. Çok şükür şampiyonuz. Geçen sene de şampiyon olsaydık, üst üste 4 yıl şampiyon olurduk. Ancak üst üste şampiyon olma serisine bu sene yeniden başlıyoruz. Taraftarlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Alexsandro De Souza: "Elimden geleni verdim"
Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı yıldızı Alex de, Fenerbahçe'ye elinden geleni verdiğini, ilk yıl şampiyon olunduğunu, geçen yıl ise şampiyonluğu şanssız bir biçimde yitirdiklerini söyledi. Başka bir kulüpten öneri gelip gelmediğine ilişkin bir soruya Alex, "Öneri aldım. Bu Türkiye'den ya da başka bir yerden olabilir. Yöneticilerle görüştükten sonra değerlendireceğim" diye konuştu.

Mateja Kežman: "Çok mutluyum"
Çok mutluyum. Daha önce şampiyonluklar yaşadım ama Fenerbahçe'de şampiyonluk çok özel. Çünkü burada herkes çok tutkulu, futbolla yatıp kalkıyor. Galatasaray maçında da kimin en iyi olduğunu göstereceğiz. Herkes 'Asıl İstanbul'u gör' diyor. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Stephen Appiah: "Şampiyonluğu hak ettik"
Çok iyi performans gösterdik ve şampiyonluğu hak ettik. Geçen sezon üzüntüden ağlamıştık, şimdi sevinç göz yaşları döküyoruz.

Deivid De Souza: "Fenerbahçe'de mutluyum"
Şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Gol atacağımı hissetmiştim. Fenerbahçe'de mutluyum ve yeni sezonda da kalmak istiyorum.

Serdar Kulbilge: "İlk şampiyonluğum"
Hayatımda ilk şampiyonluğum. Çok mutluyum. Eşime ve çocuğuma armağan ediyorum. Bana her zaman çok destek oldular. Bir de muhteşem taraftarımıza armağan ediyorum.

Önder Turacı: "Çok mutluyuz"
Çok mutluyuz. Geçen sene çok kötü günler yaşamıştık. Bu sene çok önemliydi. Hepimiz zafere inanıyorduk. Anneler gününde bu şampiyonluğu tüm Fenerbahçeliler'e armağan ediyoruz.

Fenerbahce: 2 - Trabzonspor: 2 Can Arat: "Hayalim gerçekleşti"
En büyük hayalim burada şampiyonluk yaşamaktı. Bu da, 100. yılda gerçekleşti. Artık ölsem de gam yemem. Para pul yalan. Bundan büyük mutluluk yok.

Tuncay Şanlı: "Anlamlı bir şampiyonluk"
Fenerbahçe'nin bir diğer yıldız futbolcusu Tuncay ise, 100. yılda şampiyonluğu kazanmanın kendileri için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Tuncay transfer teklifleriyle ilgili olarak, "Olimpiakos'un çok ciddi bir teklifi var. Bunu ne kadar değerlendiririm bilmiyorum. Avrupa'da oynamayı düşünüyorum. Gelen teklifleri değerlendireceğim" dedi.

Serkan Balcı: "Çok mutluyuz"
Trabzonspor maçının ikinci yarısında oyuna giren Serkan Balcı da, rakiplerin puan kaybetmesinin şampiyonluk turunu İzmir'de atmalarını sağladığını kaydetti.
Serkan, "Gerçekten çok mutluyuz. Çok stresli bir yıl geçirdik. Bunun sonunda şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz' dedi.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un gözyaşları
Fenerbahçe'nin İzmir Atatürk Stadı'nda şampiyonluğu garantilediği maçın ardından çok büyük coşku yaşandı. Sarı-lacivertli futbolcular orta alanda bir sevinç yumağı oluştururken Tuncay, Serkan, Deivid başta olmak üzere bazı futbolcular ellerinde bayraklarla şampiyonluk turu attı.
Protokol tribününde karşılaşmayı izleyen kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Ali Koç'un da sevinçten ağladıkları gözlendi.

Taraftarlar sokağa döküldü
İzmir Atatürk Stadı'nı tamamen dolduran Fenerbahçeliler büyük bir coşku yaşarken, sarı-lacivertli taraftarlar Türkiye genelinde sokağa döküldü.
Trabzonspor maçının bitimiyle birlikte arabalarla konvoylar oluşturarak şampiyonluk turuna çıkan Fenerbahçeli taraftarlar cadde ve sokakları karnaval yerine çevirdiler.

Sevenler Bağdat Caddesi'nde buluştu
Fenerbahçe, şampiyonluğu Bağdat Caddesi'nde kutladı. Takımlarını yalnız bırakmayan binlerce taraftar caddeyi trafiğe kapadı.
Turkcell Süper Ligi'nde 2006-2007 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, şampiyonluğu Bağdat Caddesi'nde kutladı.
İzmir'de yapılan Trabzonspor maçından sonra İstanbul'a dönen Fenerbahçe kafilesi, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan üstü açık bir otobüsle çok sayıda aracın oluşturduğu konvoy eşliğinde Bağdat Caddesi'ne geldi.
Takımlarını bekleyen binlerce sarı-lacivertli taraftar caddeyi trafiğe kapatırken, Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs taraftarlarla birlikte adım adım ilerleyerek şampiyonluk turu attı.
Otobüsün üzerinde şampanya patlatan futbolcular taraftarlarla birlikte karşılıklı tezahüratlar yaptı. Zaman zaman otobüsün önünde çöken taraftarlar, aracın önünde oturan Tuncay'ın yönlendirdiği tezahüratlarla şampiyonluk sevincini yaşadılar. Tuncay, taraftarlara aralarında "bir baba hindi"nin de bulunduğu tezahüratlar yaptırdı.
Sarı-lacivertli taraftarlar, basın organlarında hakkında "Fenerbahçe'den ayrılacağı" yönünde haberler yer alan Tuncay Şanlı için de "Taraftarız biz çekeriz cefa Tuncay Şanlı bizi bırakma" diye tezahüratta bulundular.
Sık sık şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş aleyhine, zaman zaman da ezeli rakipleri Galatasaray'a karşı tezahürat yapan taraftarlar, "Adnan Polat saat kaç" şeklinde bağırdılar.
Bu arada, Fenerbahçeli futbolcuların şampiyonluk için özel yaptırılan kanarya şeklindeki yağmurlukları giydikleri görüldü. Futbolcular ve teknik heyet, şampiyonluk turu sırasında taraftarların kendilerine uzattıkları formaları da imzaladılar.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ise tur sırasında elindeki sarı-lacivertli bayrağı sallayarak taraftarları selamladı.
Öte yandan, otobüs Bağdat Caddesi'ne gelmeden yolda inen futbolculardan Rüştü ve Deniz, kutlamaya katılmadı.

Süper Ligde 17.şampiyonluk
Sarı-lacivertliler, 100. kuruluş yılını kutladığı bu sezon şampiyonluk sayısında zirveye çıktı. Fenerbahçe, bu sezon öncesinde kendisi gibi 16 kez ipi göğüsleyen Galatasaray'ı geçerek 17. şampiyonluğunu kazandı.
Ligde en çok şampiyon olan takım durumuna gelen Fenerbahçe, son 4 sezondaki 3. şampiyonluğunu kazandı. 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste iki şampiyonluk elde eden sarı-lacivertli takım, 2005-2006 sezonunda Galatasaray'a kaptırdığı şampiyonluğun ardından 2006-2007'de tekrar ipi göğüsledi.

Aziz Yıldırım'ın 4. şampiyonluğu
Fenerbahçe Başkanı olarak 10. sezonunu geçiren Aziz Yıldırım, 4. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol takımının 4. lig şampiyonluğunu gördü. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye 15 Şubat 1998'de başkan seçilerek, 1997-1998 sezonunun ikinci yarısında başlayan görevinin 10. sezonunda, 4. kez lig şampiyonluğu sevincini yaşadı.
Kulüp başkanlığı döneminde sırasıyla Hırvat Otto Bariç, Alman Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, İtalyan Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Alman Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum ve son olarak Brezilyalı Zico olmak üzere 11 ayrı teknik adamla çalışan Aziz Yıldırım, bu teknik adamlardan Denizli, Daum (2 kez) ve Zico ile şampiyonluk gördü.
Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığı döneminde Fenerbahçe'nin ligdeki dereceleri şöyle:
1997-1998 (2'nci), 1998-1999 (3'üncü), 1999-2000 (4'üncü), 2000-2001 (şampiyon), 2001-2002 (2'nci), 2002-2003 (6'ncı), 2003-2004 (şampiyon), 2004-2005 (şampiyon), 2005-2006 (2'nci), 2006-2007 (şampiyon)

Zico'nun gururu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sarı-lacivertli takımın başındaki ilk sezonunda şampiyonluk elde etti.
Japonya Milli Takımı'ndaki görevinden ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'nin başına geçen teknik direktör Zico, ilk ciddi kulüp takımı deneyiminde sarı-lacivertli ekiple şampiyonluk ipini göğüsledi.
Brezilyalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'yi şampiyon yapan 3. Brezilyalı teknik adam olarak tarihe geçti.

Şampiyon teknik direktörler
Lig tarihinde en çok (5 kez) Yugoslav teknik direktörlerle şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, Brezilyalı teknik adamlarla ise 4. kez şampiyonluk kazandı.
Macar teknik adamlarla 3, Alman teknik direktörle 2, İngiliz ve Rumen çalıştırıcılarla da 1'er kez şampiyon olan sarı-lacivertliler, Türk çalıştırıcılardan yalnızca Mustafa Denizli ile 2000-01 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı.
Fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşadığı teknik direktörler şöyle:

Teknik Adam

Ülkesi

Sezon

Ignace Molnar

Macaristan

1959, 1967-1968

Laszlo Szekely

Macaristan

1960-1961

Miroslav Kokotovic

Yugoslavya

1963-1964

Oscar Hold

İngiltere

1964-1965

Tarian Ionescu

Romanya

1969-1970

Waldeira Parreira Didi

Brezilya

1973-1974, 1974-1975

Tomislav Kaleperovic

Yugoslavya

1977-1978

Branko Stankovic

Yugoslavya

1982-1983

Todor Veselinovic

Yugoslavya

1984-1985, 1988-1989

Carlos Alberto Parreira

Brezilya

1995-1996

Mustafa Denizli

Türkiye

2000-2001

Christoph Daum

Almanya

2003-2004, 2004-2005

Arthur Antunes Coimbra "Zico"

Brezilyalı

2006-2007

En kıdemliler Rüştü ve Semih
Fenerbahçe'de kaleci Rüştü ile golcü oyuncu Semih, 4'er şampiyonlukla en kıdemli oyuncular oldular. Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe'de, 10 futbolcu sarı-lacivertli formayla ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
Sarı-lacivertlilerin bu sezon kadrosuna kattığı Tümer Metin, Uğur Boral, Lugano, Kežman, Edu ve Deivid ile geçen sezon transfer edilen Appiah ve kaleci Serdar Kulbilge'nin yanı sıra, genç oyuncular Can ve Kerim ilk kez sarı-lacivertli forma altında şampiyonluk gördü.
Fenerbahçe formasıyla 4. şampiyonluklarını yaşayan kaleci Rüştü ve Semih, takımın şampiyonluktaki en kıdemli oyuncuları oldu. Fenerbahçe'de 12. sezonunu geçiren tecrübeli kaleci Rüştü, 1995-1996, 2000-2001, 2004-2005 ve bu sezon olmak üzere sarı-lacivertli formayla 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
7 sezondur Fenerbahçe forması giyen Semih de sarı-lacivertli formayla 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005 ve bu sezonki şampiyonlukları yaşadı.
Fenerbahçe'de kaptan Ümit, Tuncay, kaleci Volkan, Selçuk, Kemal, Mehmet Yozgatlı ve Aurelio 3'er, Alex, Önder, Deniz, Serkan ve Olcan 2'şer kez şampiyonluk yaşadı.

100. yılların adamı Tümer
Fenerbahçeli Tümer Metin, Beşiktaş'ın ardından sarı-lacivertli ekipte de 100. yıl şampiyonluğu yaşayarak, Türk futbol tarihine geçti.
Fenerbahçeli futbolcu Tümer Metin, sarı-lacivertli kulüpte yaşadığı 100. yıl şampiyonluğuyla Türk futbol tarihine geçti.
Beşiktaş'ın ardından, Fenerbahçe'de de 100. yıl şampiyonluğu gören Tümer, iki kulübün 100. yıl kadrosunda yer alarak şampiyonluk yaşayan tek oyuncu oldu.
Tümer, 5 yıl formasını giydiği Beşiktaş ile 2002-2003 sezonunda, siyah-beyazlıların tarihe geçen 100. yıl şampiyonluğundaki kadroda yer alan önemli isimlerden birisiydi.
Tümer, bu sezon transfer olduğu 100. yılını yaşayan Fenerbahçe'deki ilk sezonunda, yeni takımında da aynı başarıyı yakalayarak kendi adına önemli bir başarıya imza attı.
F.Bahçeli futbolcu, maçtan sonra kendilerini kutlamaya gelen Yıldırım'a asker selamı verip, "Başkanım, vazifemi yaptım, askere gidiyorum" dedi.
Fenerbahçe'nin şampiyon olması şüphesiz dünyanın dört bir yanındaki sarı lacivertli taraftarları sevince boğdu. Ancak bir futbolcu vardı ki, o herkesten daha fazla sevindi. O futbolcu, Tümer Metin'di.
Tümer, kazandığı bu şampiyonlukla hem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a verdiği sözü tutmanın hem de Türk futbol tarihine geçmenin gururunu yaşadı. Yıldız oyuncu sezon başında sarı lacivertli takıma transfer olduğunda, "Fenerbahçe ile şartlı sözleşme imzaladım. Eğer beklediğim askerlik yasası çıkarsa üç yıl sarı lacivertli formayı giyeceğim. Çıkmazsa sezon sonunda askere gideceğim veya Avrupa'ya transfer olacağım. Ama benim öncelikli hedefim iki ayrı kulüpte 100. yıl şampiyonluğu yaşayan tek Türk futbolcu olmak. Bu konuda hem kendime hem başkanımız Aziz Yıldırım'a söz verdim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız" açıklamasını yapmıştı.

Altın goller Deivid'den
Fenerbahçe, bitime 2 hafta kala işi bitirip 100. yılında şampiyonluğa ulaştı. Bu başarıda 19 gol atıp 11 asist yapan Alex de Souza, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini 9 golle süsleyen Tuncay Şanlı ve uzun lig maratonunda terini akıtan tüm futbolcuların emeği var. Ancak, içlerinden biri var ki, attığı altın değerindeki gollerle zafere doğrudan etki etti. Bu futbolcunun adı birçok maçta eleştiri oklarına hedef olan Deivid de Souza.
Bu sezon çoğu sonradan oyuna girdiği 21 lig maçında fileleri 6 kez sarsan sambacının attığı gollerin hepsi birbirinden değerliydi. Ligin 11. haftasında Manisa deplasmanında hat-trick yapıp takımını 3-2 galibiyete taşıyarak liderlik koltuğuna taşıyan Deivid, 27. haftada Kayserispor'la oynanan dış saha maçında 90+3'te attığı kafa golüyle skoru 2-2'ye taşıdı ve takımını yenilgiden kurtardı. Ve dün gece İzmir'de sahneye çıktı Deivid. 84. dakikada yine bir kafa golüyle Trabzonspor karşısında takımına 2-2'lik beraberliği ve şampiyonluğu getiren golü attı.

En değerli zafer
F.Bahçe şampiyonluk ve şu ana kadarki 64 puanla Lig'den 18.8 milyon, Fortis Türkiye Kupası'ndan da 2 milyon ile toplam 21 milyon YTL gelir elde etti.
Fenerbahçe, Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak 100. kuruluş yılında Süper Lig'deki 17. şampiyonluğa ulaşırken, tarihinin de en değerli zaferine imza attı. Geçen yıl son hafta şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran sarı lacivertliler dün gece şampiyonlukla hem 14 Mayıs kabusunu, hem 100. yılında şampiyonluk baskını yendi, hem gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3. eleme turundan itibaren katılma hakkını elde etti, hem de kasasını doldurdu.
Sarı lacivertli kulüp bu sezon 32. hafta sonunda Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'ndan 21 milyon YTL almayı garantiledi ve alacağı puanlarla bu rakamı daha da artırma şansına sahip. Süper Lig'de her kulübe katılım bedeli olarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 milyon YTL veriliyor. Ayrıca takımlar aldıkları her puanla 77 bin 300 YTL kazanıyor. Fenerbahçe 32 hafta sonunda 64 puana ulaşarak şu ana kadar 4 milyon 947 bin 200 YTL almayı garantiledi.
Şampiyonluk primi olarak 3 milyon 500 YTL ile ödüllendirilecek Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi takımlara özel olarak geçmiş yıllardaki başarı ve şampiyonları nedeniyle verilen ekstra 7 milyon 400 bin YTL de alacak. Böylece sarı lacivertlilerin sadece ligden şu ana kadar elde ettiği gelir 18 milyon 847 bin 200 YTL oldu. Fenerbahçe Fortis Türtkiye Kupası'nda da yarı finale kadar çıkarak 1 milyon 520 bin Dolar (yaklaşık 2 milyon 36 bin 800 YTL) alıp, bu yıl iki cephede elde ettiği geliri 20 milyon 884 bin YTL'ye ulaştırdı.
Şampiyonlukla sarı lacivertli futbolcular da ceplerini doldurdu. Her futbolcu şampiyonluk için kendi sözleşmelerinde belirtilen özel primle ödüllendirilecek. Ancak dün akşamki Trabzonspor maçına konulan 600 bin YTL'lik galibiyet primini de paylaşacak. Sarı lacivertli kulüp beraberliğe rağmen şampiyonluk nedeniyle Trabzon maçında belirlediği primi futbolcuları verecek. Şampiyonluk nedeniyle teknik direktör Arthur Zico da 500 bin YTL prim alacak.

Fener, tarihteki yerini aldı
Fenerbahçe, 100. kuruluş yılını kutladığı 2006-2007 sezonunda elde ettiği şampiyonlukla, Avrupa'da 100. yılında şampiyon olan 13. takım oldu. Sarı-Lacivertliler, Türkiye'de de Beşiktaş'ın ardından 100. yılında şampiyon olan 2. ekip oldu. Avrupa'da 100. yılında şampiyon olan 13 takım şöyle:

1- Celtic (İskoçya) 1888,
  2- FC Porto (Portekiz) 1893,
  3- AC Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) 1893,
  4- Kopenhag (Danimarka) 1893,
  5- IFK Göteborg (İsveç) 1894,
  6- FC Juventus (İtalya) 1897,
  7- FC Barcelona (İspanya) 1899,
  8- AC Milan (İtalya) 1899,
  9- FC Bayern Münih (Almanya) 1900,
10- SS Lazio Roma (İtalya) 1900,
11- Beşiktaş (Türkiye) 1903,
12- FC Chelsea (İngiltere) 1905,
13- Fenerbahçe (Türkiye) 1907

Fenerbahçe'ye kupası Saracoğlu'nda verilecek
Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Ali Sami Yen Stadı'na şampiyon olarak gidecek. Peki Sarı-Lacivertliler, 100. yılında elde ettikleri bu zafer sonrası kupayı ezeli rakiplerinin stadında mı alacak? Bu merak edilen sorunun yanıtı erken geldi. Futbol Federasyonu, şampiyonluğu bitime iki hafta kala garantileyen Fenerbahçe'nin kupasını son hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan Ankaragücü karşılaşmasında vermeyi planladı. Buna gerekçe olarak da hem olası bir gerginliğin meydana gelmemesi, hem de Fenerbahçe'nin bu özel gününü binlerce taraftarı önünde yaşaması gerektiği gösterildi. Sarı-Lacivertliler, bir yıl aradan sonra mutlu sona ulaşırken, 17. şampiyonluk kupasını, 50 binin üzerinde taraftarıyla beraber Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kaldıracak.

Fenerlilerin gecesi
Engin İpekoğlu, Bülent Uygun ve kiralık giden Gürhan, kritik yardımlarda bulundu.
Fenerbahçe'nin erken ulaştığı şampiyonlukta, dün gece başka takımlarda görev yapan sarı lacivertlilerin de katkısı vardı. Maçın başında yediği golle şok yaşayan F.Bahçe, devre bitiminde soyunma odasına 2-1 yenik gitti. F.Bahçe'nin eski kalecisi Engin İpekoğlu'nun çalıştırdığı Bursaspor, Beşiktaş'ı 3-0 yendi. Bursa cephesinde sorun yoktu. Ancak G.Saray, sarı lacivertli forma altında gol krallığına ulaşan Bülent Uygun'un takımı Sivasspor karşısında, rakip sahada 12. dakikada öne geçmişti. 84. dakikaya kadar 2-1 geride olan Fener maçı kaybetse, G.Saray da Sivas'tan galip dönse ezeli rakipler arasındaki puan farkı 5'e düşecek, zirve yeniden karışacak, derbi maç stresli geçecekti. Deivid'in beraberlik golü Fener'e nefes aldırdı. Sivasspor, F.Bahçe'den kiralık gelen Gürhan'ın 90+3'teki golüyle eşitliği sağlıyor ve bu gol Fener'e şampiyonluğu getiriyordu.

İstatistik: Kaleye şut
Trabzonspor'un kaleye attığı şutlar: Ceyhun Eriş 2, Çağdaş Atan 2, Hasan Üçüncü 2, İbrahima Yattara 2, Umut Bulut 2, Ayman Mohamed Abdelaziz 1, Hüseyin Çimşir 1
TOPLAM: 12

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Trabzonspor'un kaleye attığı şutlar: Hüseyin Çimşir 1, İbrahima Yattara 1, Umut Bulut 1
TOPLAM: 3

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 4.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 5.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 6.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 7.bölümü için tıklayınız.

Futbolcu Attığı şut İsabetli şut Top kaybı Top kapma Attığı korner Ofsayt Yaptığı Faul Yapılan faul Gol pozisyonu
Serdar Kulbilge                  
Önder Turacı 2 1 1 3     1    
Eduardo Luiz Abonizio de Souza       4     4 1  
Diego Alfredo Lugano Moreno       7     2 1  
Ümit Özat       4     1 1  
Tuncay Şanlı 4 1 2 2   2 1 5 1
Deniz Barış 1   1       1    
Stephen Appiah 1   2 1     1 1  
Tümer Metin 5 3 1     1 1 1  
Alexsandro De Souza 2     1 9     2 1
Deivid De Souza 4 2 2 1       2 3
Semih Şentürk 1 1   1       2 1
Kemal Aslan             3    
Uğur Boral                  
TOPLAM 20 8 9 24 9 3 15 16 6

TARİH: 13 Mayıs 2007
STAT: İzmir Atatürk Stadı (Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle İzmir'de oynandı)
SEYİRCİ: 45.000 kişi
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu (7), Bahattin Duran (7), Selçuk Kaya (7) , 4.Hakem: Özgüç Türkalp
GÖZLEMCİ: Engin Kurt
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge (7), Önder Turacı (8), Eduardo Luiz Abonizio de Souza (7), Diego Alfredo Lugano Moreno (7), Ümit Özat (Kaptan) (8) (Dk.83 Uğur Boral) (4), Tuncay Şanlı (8), Deniz Barış (7) (Dk.71 Kemal Aslan) (5), Stephen Appiah (8), Tümer Metin (6) (Dk.63 Semih Şentürk) (7), Alexsandro De Souza (7), Deivid De Souza (8)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Serkan Balcı, Can Arat, Mehmet Yozgatlı
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Antunes Coimbra "Zico"
TRABZONSPOR: Tolga Zengin (6), Ferhat Çökmüş (6), Çağdaş Atan (6), Erdinç Yavuz (5) (Dk.18 Ceyhun Eriş) (6), Celaleddin Koçak (6), Hüseyin Çimşir (Kaptan) (7), Ayman Mohamed Abdelaziz (6), Gökdeniz Karadeniz (8), Hasan Üçüncü (6), İbrahima Yattara (6) (Dk.77 Ömer Kerim Ali Rıza) (3), Umut Bulut (6) (Dk.87 Ersen Martin)
YEDEKLER: Ahmet Şahin, Cem Demir, Mustafa Keçeli
TEKNİK DİREKTÖR: Ziyaettin Doğan (Ziya Doğan)
GOLLER: (Dk.2) Hüseyin Çimşir (kafa, pas Gökdeniz Karadeniz), (Dk.42) İbrahima Yattara (kafa, pas Ceyhun Eriş) (Trabzonspor) ; (Dk.4) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Deivid De Souza), (Dk.85) Deivid De Souza (kafa, pas Stephen Appiah) (Fenerbahçe)
KAÇAN PENALTI: (Dk.74) Alexsandro De Souza (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: (Dk.31) Ümit Özat, (Dk.82) Diego Alfredo Lugano Moreno, (Dk.86) Önder Turacı (Fenerbahçe) ; (Dk.56) Hüseyin Çimşir, (Dk.82) Çağdaş Atan, (Dk.86) Umut Bulut (Trabzonspor)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   TRABZONSPOR
20 Şut 12
8 Kaleyi bulan şut 3
23 Serbest atış 19
1 Penaltı 0
9 Korner 4
21 Taç 12
15 Faul 16
3 Ofsayt 6
6 Gol pozisyonu 3
3 Sarı kart 3
0 Kırmızı kart 0
% 53 Topla oynama oranı % 47
0 Direğe çarpan top 0
2 Atılan goller 2
 TURKCELL SÜPER LİG 32.HAFTA PUAN DURUMU

Takım               O  G  B  M   A   Y  Av  P
 1 Fenerbahçe           32 18 10  4  60  29 +31 64
 2 Beşiktaş             32 17  7  8  41  28 +13 58
 3 Galatasaray          32 15 11  6  57  33 +24 56
 4 Trabzonspor          32 14  7 11  50  41  +9 49
 5 Kayserispor          32 12 12  8  50  41  +9 48
 6 Konyaspor            32 12  9 11  42  41  +1 45
 7 Ankaraspor           32  9 17  6  40  35  +5 44
 8 Sivasspor            32 12  6 14  35  42  -7 42
 9 Gençlerbirliği       32 12  6 14  39  41  -2 42
10 MKE Ankaragücü       32 11  9 12  30  32  -2 42
11 Bursaspor            32 11  9 12  33  39  -6 42
12 Vestel Manisaspor    32 11  7 14  41  45  -4 40
13 Gaziantepspor        32 10  9 13  29  39 -10 39
14 Antalyaspor AŞ       32  8 14 10  31  33  -2 38
15 Denizlispor          32  8 13 11  31  39  -8 37
16 Çaykur Rizespor      32 10  6 16  32  39  -7 36
17 Kayseri Erciyesspor  32  9  9 14  28  47 -19 36
18 Sakaryaspor AŞ       32  4  9 19  24  49 -25 21

Bu sayfalar Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI