Şampiyona yakışır bitirdi: 3-1
17. şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, bu zaferini dün kupayla noktaladı. Kaptan Ümit Özat ve Tuncay Şanlı, kupayı Futbol
Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un elinden aldı.
100. yılını şampiyonlukla taçlandıran Fenerbahçe, Ankaragücü maçı öncesinde kupasını, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk
Ulusoy'un elinden aldı.
17. kez bu mutluluğu yaşayan sarı-lacivertlilerde kupa, iki kaptan Ümit Özat ile Tuncay Şanlı tarafından havaya kaldırıldı.
Futbolcular kupayı elden ele dolaştırırken, tribündeki onbinlerce taraftar bu coşkuya meşale, konfeti ve tezahüratlarıyla ortak
oldu. Kupa töreninin ardından stat hoparlörlerinden 100. yıl Marşı çalınırken, Ulusoy alkışlarıyla eşlik etti.
Madalyalarını Ulusoy'un elinden alan futbolcular bir süre halay çekti, daha sonra tribünlere giderek bu mutluluklarını
taraftarıyla paylaştı.
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 4.bölümü için tıklayınız.
İLK YARI
DAKİKA 14: Mustafa'nın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden şutunda, top yandan auta gitti.
DAKİKA 16: Alex'in orta sahadan uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Tümer'in, kaleciyle karşı
karşıya kaldığı pozisyonda sağ çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan'da kaldı.
DAKİKA 23: Kezman'ın ceza alanının dışından sol çaprazdan vuruşunda, top kaleci Serkan'da kaldı.
DAKİKA 25: Soldan Emre Güngör'ü geçerek ceza alanına giren Tuncay'ın sert ortasında, altı pasta Kezman
topa dokunamayınca, Fenerbahçe önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
DAKİKA 32: Ceza alanı dışından Mustafa'nın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Serdar son anda uzanarak
topu direğin dibinden kornere çeldi.
GOL DAKİKA 35: Petkov'un soldan ortasında ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Bebbe kafayla topu filelere
göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 49: Soldan Petkov'un kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Ümit'in uzaklaştırmak istediği
top Sedat Yeşilkaya'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.
GOL DAKİKA 54: Alex'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde ön direkte Ümit'in kafa vuruşunda,
meşin yuvarlak arka direğin dibinden filelere gitti: 1-1
GOL DAKİKA 62: Deniz'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Kezman'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda
vuruşunda, top kaleci Serkan'dan döndü. Savunmada Emre Güngör topu uzaklaştırmak isterken Kezman, meşin
yuvarlağı Emre'nin ayağından alıp, sağ çaprazdan yerden düzgün bir vuruşla filelere göndererek, takımını
2-1 öne geçirdi.
DAKİKA 64: Ceza alanına giren Tuncay'ın pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Kezman'ın
vuruşunda, kaleci Serkan topu kornere çeldi.
DAKİKA 66: Fenerbahçe ceza alanı içinde oluşan karambolde Bebbe'nin yakın mesafeden vuruşunda, top
Volkan'dan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
GOL DAKİKA 80: Fenerbahçe'nin ani gelişen atağında orta sahadan aldığı topla hızla ceza alanına kadar
gelen Tuncay'ın pasında topla buluşan Kezman, ceza alanı içinde kaleciyi de çalımlayarak, meşin yuvarlağı
boş filelere gönderdi: 3-1
DAKİKA 87: Ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Bebbe'nin vuruşunda, kaleci Volkan'dan dönen
topu savunma kornere attı.
DAKİKA 88: Soldan Uğur'un pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Kezman'ın vuruşunda,
top az farkla yandan auta çıktı.
DAKİKA 90: Mustafa'nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan topu kornere çeldi ve karşılaşma
Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.
ARTHUR ANTUNES COIMBRA "ZICO" 'nun açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın atmosferiyle ilgili olarak, Brezilya'da bile böylesine bir
coşku görmediğini söyledi.
100. yılında sarı lacivertlileri şampiyonluğa ulaştıran Brezilyalı çalıştırıcı, "Muhteşem bir atmosfer vardı. Şükrü
Saracoğlu Stadı'nda tüylerim diken diken oldu. Futbolcularımız ve taraftarımız için dört dörtlük bir sezonu geride
bıraktık. Şampiyonluk bütün Fenerbahçe camiasına kutlu olsun" diye konuştu.
NOTLAR
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den kutlama mesajı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, lig şampiyonu Fenerbahçe'ye kutlama mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden
yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a gönderilen kutlama telgrafında, "Yüzüncü yılını kutlayan köklü
kulübümüz Fenerbahçe'yi şampiyonluğundan dolayı tebrik ederim" ifadesi kullanıldı.
Aziz Yıldırım: "Artık özgürüm"
Aziz Yıldırım, geçen sezon tezgahlarla şampiyonluğu kaybettiklerini belirterek, "Şampiyonlukla tekrar hür olduğumu
hissediyorum" dedi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Olağan Mali Genel Kurul'da üyelerin ayakta alkışlarıyla kürsüye gelen Yıldırım,
yaptığı konuşmada, geçen sezon Denizli'den sonra bir travma geçirdiklerini ifade ederek, "1 yıl boyunca bunu atlatamadık.
Bu yüzden şevk içinde yapmak istediğimiz hadiseleri bile o olay önlüyordu. 3 hafta önce İzmir'de hak ederek kazandığımız
şampiyonlukla tekrar hür olduğumu hissediyorum" dedi.
Aziz Yıldırım, geçen sezon Denizli'de kaybetmeyi hak etmediklerini belirterek, "Ama Türkiye'de oynanan tezgahlar bizi o
noktaya getirdi. Bu tezgahlar bu sene de yaşandı. 'Şampiyon olduk' diye bunları konuşmamazlık yapamayız" diye konuştu.
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un 1,5 yıl önce yeniden seçildiğini ifade eden Yıldırım, "Ulusoy geldiğinde 'ben
değiştim' dedi. Evet çok iyi değişmiş, daha da ileri giderek değişikliğini gösterdi" dedi.
"Türk futbolunun bugün geldiği noktada yalnız federasyonun değil, medya, yöneticiler olarak bizler, mülki amirlere bağlı
emniyet güçleri ve taraftarlar hep beraber suçluyuz. Bu suçu birbirimizin üzerine atarsak, doğruyu bulamayız, yanlış da
devam eder" diyen Aziz Yıldırım, "2 yıl önce dedim ki spor kamuoyuna, diğer kulüplere 'Bana küfür ediyorlar, gelin bunu
önleyelim. Yarın bu silah size dönecek' dedim. Bir kulüp başkanı çıktı, 'Bize küfür etmiyorlar, sana niye ediyorlar sen
düşün' dedi. Kendi sahasında geçen hafta yaşanan olaylara bakın. Allah yukarda bir" diye konuştu.
Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı geçen hafta telefonla aradığını anlatarak, şöyle devam etti:
"Canaydın'a 'Bir araya gelmemiz lazım' dedim ama 4 büyük kulüp olarak değil, bütün kulüpler bir araya gelmeli. Türkiye'de
artık 4 büyük kulüp meselesi bitmiştir, bütün kulüpler bir noktada birleşirlerse o zaman çözümü hep beraber kolayca
bulabiliriz. Benim görüşüm, 28 Haziran'da Futbol Federasyonu'nda bir mali kongre var.
Bu kongreden önce Sayın Haluk Ulusoy'un güven oyu alma mecburiyeti vardır, kurullarını değiştirme mecburiyeti vardır.
Bu kurullarıyla bu federasyonun daha ileri gitme şansı yoktur. Yeniden Ulusoy kongre kararı alıp, bu kongrede aday
olabilir, önünü kimse kesmemeli. Başka adaylar da varsa çıkmalı ve Türk futbolu önce Futbol Federasyonu'ndan başlayarak
yeniden bir organizasyon içine girmelidir."
Aziz Yıldırım, konuşmasında Denizlispor maçında statta yayıncı kuruluşun kablolarının kesilmesi olayına da değinerek,
Lig TV'den bir görevlinin taraftarlara "Bu kabloları kesin" dediğini ileri sürdü. Yıldırım, bu konuyla ilgili şunları
söyledi:
"Asbaşkanımız Ali Koç, 'Televizyonda yayıncı kuruluşun verdiği 3 dakikalık görüntülerde bizim haklı olduğumuz konular
gösterilmiyor' dedi. Lig TV'den verilen cevabı burada söylemek istemiyorum. Sonra Lig TV ile arkadaşlarımız konuştu ve
uzlaşma oldu. Akşam Lig TV bizim statta kablo çekiyor. Kabloları seyircilerin oturduğu bölümden geçiriyorlar. Maç günü
seyircinin önünden götürüyorlar kabloları, 50 santim arkaya atsalar seyirci görmeyecek kabloyu. Arkadan da koltukların
altından kabloyu odalara götürüyorlar.
'Kablo merdivende kesildi, kabloyu kesmek için usta olmak lazım' diyorlar. Ben olayın olduğu, geçen kablonun kesildiği
iddia edilen yerde kombine bileti olan 60 kişiyi aradım. Hepsine tek tek 'Eğer böyle bir şey gördüyseniz, isim istemiyorum,
biz yaptık diyin' dedim. Oradaki 1 şahıs bile bunu görmediğini söylüyor. Kabloyu çeken görevli 'Bu kabloyu çekiyoruz,
kesin, kesmezseniz zaten 5 dakika yayın kesilecek' diyor taraftarımıza.
Buna gören 4 seyircimiz ifade verdi, suç duyurusu olarak da savcılığa verdik. Biz Lig Tv'den bu arkadaşın tespitini
istedik. Kendi kameralarımıza bakıyoruz ama Lig TV'de yelek giyenler devamlı değiştiriyor. Yelekleri kimin giydiği belli
değil.
Ondan sonra bu şahıslar içeriye giriyorlar. Ben niye sorumluyum, bana bir şey teslim etmedin ki. Çocuğu kendi içlerinde
yakaladılar. Getirin bu seyircilerimizle yüzleştirelim dedik getiremediler.
Kendi içlerinde sorgu sual yapıyorlar ve o genç 'Ben böyle bir laf ettim ama şaka yaptım' demiş. Gerisini siz düşünün.
Medyanın da artık kendine çeki düzen vermesi ve uzlaşmacı bir tavır alması lazım. Sadece Fenerbahçe Kulübü için değil tüm
kulüpler için".
Yöneticiler olarak kendilerinin de bazen gereksiz şekilde konuştuklarını vurgulayan Aziz Yıldırım, "Ama bizim
konuşmalarımızda federasyonun adaletli olarak hareket etmemesi, hakemlerin hatalarından dolayı bazen aşırı tepki koyuyoruz.
Bunu da önümüzdeki dönemde yapmamak için aramızda konuşuyoruz. Bu sporun daha ileri gitmesi için çalışmalıyız. Emniyetin de
katkıda bulunması lazım. Stada sokulan yasak maddelerin hiçbir şey bizim bilgimizle girmiyor."
Aziz Yıldırım, 100. yılda kendilerini yıpratmak isteyenlerin olduğunu ileri sürerek, "Dün kupayı bileğimizin hakkıyla
aldık. Oyuncularımıza, hocamıza 'kalitesiz' dendi. Yönetim bu işi bilmiyor dediler. Taraftara müşteri dediler. Neden?
Yıpratmak için, 100. yılda Fenerbahçe'nin başarılı olmaması için" dedi.
Taraftarla yönetim karşı karşıya getirilmek istendiğini ifade eden Yıldırım, "Planlarını teknik heyet, oyuncular, yönetim,
üyelerimiz ve taraftarımızın belli bir bölümü önledi. Sivasspor, Ankaraspor ve Denizlispor maçlarında bazı taraftarlar
'Yönetim bu takım senin eserin' diye bağırdı. Evet bu takım Fenerbahçeliyim diyenlerin eseridir, benim değil" diye
konuştu.
Aziz Yıldırım, statta bazı grupların oluşmaya başladığını vurgulayarak, "İçiyorlar, kafayı buluyorlar, olaylar yapıyorlar.
Şimdi de üye olup, kulübe sızmaya çalışıyorlar. Bunların hiçbirine müsaade etmem. Fenerbahçe'ye zarar verecek her hadisede
karşılarında beni görürler. Onları uyarıyorum, takımlarının aleyhine, oyuncuların morallerini bozacak sözlerden, sahaya
yabancı madde atmaktan vazgeçsinler. Biz Atatürk'ün kulübü olarak örnek olmalıyız. Tüm taraftarlarımızdan ricam, takımı
sadece şampiyon olduğunda değil, her zaman desteklesinler" diye konuştu.
Aziz Yıldırım, İstanbul'da 12 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacaklarını, salonun temelini Eylül ayında atıp, 2 yılda
bitirmeyi planladıklarını kaydederek, "2010'da Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nda İstanbul'un Anadolu
tarafında da maçlar bu salonda oynanacak. Bu da bize onur verecektir" dedi.
Ülker ile yapılan sponsorluğu eleştiren kongre üyelerinden Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel Pala'nın eleştirisine de değinen Yıldırım, "Bu salonu
demin hanımefendi arkadaşımızın tenkit ettiği sponsorlarla yapacağız. Sponsorlarla yapmazsak bankaya gitmemiz lazım.
Bankaya gitmek de çok tehlikelidir" dedi.
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin kendi borçlarını kapatabilecek bir yapı içerisinde olduğu zaman sponsorluklara ihtiyaç
duymayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Yapamadığımız noktada Ülker gibi firmalar devreye girerler. Sponsorluk anlaşmasını Divan Kurulumuzdan onay alarak yaptık.
Biz Ülker ile anlaşmasaydık, bütçeyi 3-4 milyon dolar zorlayıp, takım kurardık ve orta sıralarda oynayan bir takımımız
olurdu. Bugün şampiyonluğa koşuyoruz. Efes Pilsen gibi bir takımı 30 sayıyla yendik ve şampiyon olacağız. Avrupa'da final
oynayacak bir takım taahhüt etmiştir Ülker grubu, bunları göz ardı edemeyiz. Voleybol takımlarımız da seneye Fenerbahçe
Acıbadem olarak mücadele edecek. Keşke her branşta öyle olsa. Düşünceye saygı duyarız ama bu taraftan baktığınızda biz
daha gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz."
Aziz Yıldırım, Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel Pala'nın konuşmasındaki "Başkanım 'Fenerbahçe'nin önüne veya arkasına başka bir şey gelemez'
diyordunuz" şeklindeki sözlerine karşılık ise "Dün demek ki söylemişim böyle olmaz diye, ben de kulübün menfaatine
değişim yapmışım. Herkesin mutlu olması lazım" dedi.
Aziz Yıldırım, uzun süredir dile getirdikleri yabancı kontenjanının artırılması konusuna, Futbol Federasyonu'nun sıcak
baktığını hissettiklerini kaydetti.
Türkiye'deki futbolun bugünkü durumunu görerek, Avrupa'da başarılı olmanın çok zor olduğunu ifade edip, yabancı
kontenjanının artırılması konusundaki fikrini dile getiren Yıldırım, "Bunları federasyonun görmesini istiyor, acil
olarak yabancı hakkının çıkarılmasını bekliyoruz. Dün konuştuk sıcak baktıklarını hissettik" diye konuştu.
Yıldırım konuyla ilgili özetle şunları söyledi:
"Tek dileğim Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı olması. Ama bir gün bir şey söylüyorsunuz, geleceği tartmadan, nelere
mal olacağını bilmeden... Bazen hepimiz, şahsım olarak da söylüyorum, büyük sözler de söyleyebiliyoruz, yanıltıcı sözler de
söyleyebiliyoruz.
Manchester United'a, Milan'a, Barcelona'ya bakarsanız 15-20 yabancı oyuncuları var. Yabancı oyuncudan korkmayalım. 6 tane
oynayanı kaliteli yaparız, diğerlerini gençleri alıp getiririz, onlar 2-3 yıl burada oynarlar, sonra başarıyı getirecek bir
ekol oluştururuz. Avrupa'da bir takımda 15 tane Ronaldinho yok. Ama Ronaldinho'ya yakın oyuncuları yetiştiriyorlar. Messi
Arjantinli, Barcelona'nın alt yapısından değil. Bunları federasyonun görmesini istiyor, acil olarak yabancı hakkının
çıkarılmasını bekliyoruz. Dün konuştuk biraz sıcak baktıklarını hissettik."
Aziz Yıldırım, şampiyonluk kupasını vermek için dün akşam Ankaragücü maçında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelen
Haluk Ulusoy'a taraftarlarının gösterdiği tepkinin aşırıya kaçmadığını kaydederek, "Fenerbahçe taraftarının Haluk
Ulusoy'un gelmesiyle gösterdiği ama hiçbir zaman aşırıya kaçmadan tepkiyi, kendi içinden geldiği şekilde protesto etmesini
saygıyla karşılıyor ve onlara teşekkür ediyorum" dedi.
Ankaragücü maçı öncesi ve sonrasındaki kutlamaları hatırlatarak, Fenerbahçe için bir ayrıcalık günü olduğunu vurgulayan
Yıldırım, "Zaten Fenerbahçelilik de bir ayrıcalıktır. Bugüne kadar her geldiğim kongrede bana destek oldunuz. 2 defa
bıraktım kaçtım ama sizler beni getirdiniz yine. Sağ olun. Yönetimdeki arkadaşlarımın büyük çoğunluğu ile 7-8 yıldır
beraberiz" dedi.
Şeker hastalığının durumunun iyi olduğunu bildiren Yıldırım, sağlık durumuyla ilgili olarak, "Aziz Yıldırım'ın şekeri yok,
kalbinde rahatsızlığı var. Şeker hastalığım gayet iyi, herkes bilsin. Sinirliliğim ondan değil. Fenerbahçe'ye karşı bir şey
yapıldığı için sinirleniyorum ve kızıyorum" şeklinde konuştu.
Türk futbolunda yaşanılan sıkıntılar üzerine değerlendirmeler de yapan Yıldırım, Turkcell Süper Lig'de olduğu gibi 2. ve 3.
liglerde de 18 takımın mücadele etmesi ve bölgesel liglerin kurulması gerektiğini savundu. Türkiye'de kaliteli oyuncu
yetişmediğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
"Çünkü çok takım var, bu takımlara oyuncu lazım. O zaman her ayağını topa vuran kişiyi oyuncu diye alıp bu kulüplere
koyuyoruz. Eğitim sorunu da var. Maalesef Türk sporu tıkanmaya girdi. Bunu açmanın yolu amatörde yetişen az oyuncuları
alıp, 3'üncü, 2'nci ve 1. liglere taşımaktır. Dünya bunu yapıyor, biz de yapmak zorundayız. Kaliteli oyuncu gelmediği
zaman, yabancı hakkının sınırlı olduğu ülkemizde takımlarımız Avrupa'da hatta içeride zorlanmaya başlayacak. Futbol
kalitesi düşecek. Bunu yükseltmenin tek ve önemli adımı yabancı sayısını artırmak ve futbol takımlarını azaltmaktır."
Bir üyenin, "Sayın başkan bize Barcelona'dan Messi'yi al" şeklindeki sözü, kürsüdeki Yıldırım'ı ve genel kurul
üyelerini güldürdü.
Yıldırım son olarak, genel kurullarda her konuşmacıya ve yaptığı konuşmaya saygı gösterilmesi gerektiğini belirtip,
"Fenerbahçe'yi sevenleri sevmek bizim mecburiyetimiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu, başkan Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından sona erdi.
Genel kurul üyeleri, toplantının ardından Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun şampiyonluk kupasıyla fotoğraf
çektirip, başkan Yıldırım'a 100. yıl almanağını imzalattı.
Nihat Özdemir: "Yaşananları unutmadık"
Nihat Özdemir, Türkiye Kupası'nı, yarı finalin son maçında Beşiktaş karşısında yapılan hakem hataları sonunda
alamadıklarını söyledi.
Fenerbahçe Kulübü'nün, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başlayan olağan mali genel kurulunda, yönetim kurul faaliyet
raporunu okuyan Özdemir, camia için büyük anlam taşıyan 100. yılda futbol ve diğer branşlarda başarılı sonuçlar
için yola çıktıklarını ifade etti.
Özdemir, bu anlamlı yılda sözünü verdikleri Türkiye Kupası'nı yine alamadıklarını kaydederek, "24 yıldır alamadığımız
Türkiye Kupası'nı maalesef bu sene yine alamadık. Ancak herkes tarafından bilinmelidir ki ve görülmüştür ki, yarı finaldeki
Beşiktaş maçında, hakem hatalarının ötesinde yapılan hatalarla maalesef bu yıl kupayı almaktan uzak kaldık. O maçta
yaşananları spor kamuoyunun dikkatine sunmaktayız" diye konuştu.
Özdemir, üyelere genel kurul salonundaki kupaları göstererek, "100. yılımızda bizlere bu kupaları kazandıran tüm
sporcularımıza, teknik heyetlerimize, şube kaptanlarımıza, yöneticilerimize ve sporcularından desteklerini esirgemeyen
sizlere, sponsorlarımıza, başta başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurul adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde
konuştu.
Kupalar sergilendi
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın ve diğer amatör şubelerin bu sezon kazandıkları kupalar, genel kurul salonunda sergilendi.
Genel Kurul Divan Başkanlığı'nın oturduğu platformun önüne, en önde futbol takımının dün akşam aldığı Turkcell Süper Lig
Şampiyonluk Kupası olmak üzere, bütün kupalar konuldu.
Aziz Yıldırım ayakta alkışlandı
Genel kurul başkanlık divanına Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan toplantı, üyelerin başkan Aziz Yıldırım'ı ayakta
alkışlamasıyla açıldı.
Talat Yılmaz'ın açılış konuşmasındaki, işinin başında çalışan bir yönetim kuruluna sahip olduklarını ve bu kurulun başında
Aziz Yıldırım'ın bulunduğunu ifade eden sözleri üzerine salonda bulunan üyeler ayağa kalkarak, Yıldırım'ı alkışladı.
Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de ayağa kalkıp salonun alkışına eşlik etti.
Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda üye ayakta kalırken, genel kurul üyelerine 100. yıl almanağı
verildi.
Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel Pala: "Anadolu Takımlarının haklarını koruruz"
Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurul toplantısında, faaliyet raporları üzerine konuşma yapmak için söz alan kongre
üyeleri, genelde başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere, elde edilen başarılardan dolayı teşekkür ederek, yönetime övgü
dolu sözler söylediler. Genel kurul üyeleri, konuşmalarında eleştiri yapan üyelere tepki gösterdiler.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Mali Genel Kurul'da söz alan tek bayan üye olan Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel
Pala, Fenerbahçe'nin imajından rahatsız olduğunu belirterek, "Biz Anadolu kulüplerinin hakkını koruyoruz ama zengin ve şımarık
bir takım gibi görünüyoruz ve bunun rahatsızlığını yaşıyoruz. Bir halkla ilişkiler eksikliği var" dedi.
Konuşmasında ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a da göndermeler yapan Pala, şöyle devam etti:
"Trakya Üniversitesi'nde öğretim üyesiyim. Şampiyonluğumuz kesinleşince bana öğrencilerim, "Hocam Galatasaray'ı ikinci
yapacak mısınız?' şeklinde soruyordu. Ben de onlara, 'Başkanımız Aziz Yıldırım, Adnan Polat ile Papermoon'da yemek yerse
ve çıkışta Galatasaray'ın ikinciliğini kutladığını söylerse o zaman olur' dedim.
Emre Aşık ve Necati, hala bayrak nöbetindeymiş, birileri onlara söylesin biz bayrağımızı Everest'e diktik, Ali Sami Yen'de
ihtiyacımız yok. Bizi alkışlayacak olanın gerçekten bize eşit olmasını isterdik."
Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel Pala, statta özellikle lacivert tribünde bu sezon çok problem yaşandığını kaydederek, "Bizim tribünümüzde
biri bir şey yaparsa 10 kişi üstüne atlar. Dünkü maçta Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'a küfür edilmeye çalıştığında, bütün
tribünler önlemeye çalıştı.
Tribün dün küfür etmedi, o tribüne gelmiş olmak bile Ulusoy'a bir cezaydı. O kadar uğraştıktan sonra gelip kendi eliyle o
kupayı bize verdi" diye konuştu. Pala, konuşmasında Ülker'in Fenerbahçe'ye sponsor olmasını da eleştirerek, şöyle
konuştu:
"Fenerbahçe'nin Ülker ile yaptığı sponsorluk anlaşması beni çok rahatsız etti. Sayın başkanımız daha önce Beşiktaş
ile Cola Turka, Galatasaray ile Cafe Crown sponsorluk anlaşması yaparken, 'Fenerbahçe'nin önüne ve arkasına isim gelemez'
diyordu. Ülker ismine zaten kişisel sebeplerden karşıyım. Bana daha ağır gelen bir durum var. Fenerbahçe'nin basketbolda
alt yapısındaki çocuklar mor-sarı Alpella çikolatasının formasını giyiyorlar. Minik takımlarımız da Alpella görünüyor.
Alpella'nın sitesinde tek kelime Fenerbahçe adı geçmiyor.
Fenerbahçe mi Ülker'e sponsor oldu, Ülker mi Fenerbahçe'ye sponsor oldu çok emin değilim. Başkan kapalı spor salonunu
bizden taraftar olarak isteseydi biz yapardık. Kombineler alarak, stadın yapılmasına katkıda bulunduk. Feneriumları vergi
rekortmeni yaptık.
Fenerbahçe artık bir marka, yapılması gereken bu markayı iyi anlatmak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık
koltuğunda oturmaktan, çok daha zordur Fenerbahçe Kulübü başkanlığı koltuğunda oturmak. Sayın başkan sizin hizmetlerinizi
asla inkar edemem, ama şu Ülker meselesini bir daha düşünün."
Söz alan diğer üyeler uzun konuşunca tepki alırken, Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel Pala uzun konuşmasına rağmen konuşması sık sık
coşkulu bir şekilde alkışlandı. Pala'nın Ülker sponsorluğu konusundaki eleştirilerine de üyeler alkışlarıyla katıldı.
Yrd.Doç.Dr.Funda Sibel Pala'nın konuşmasını gülerek dinleyen Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de alkışladı.
Üyeler Kerim Kerimoğlu'nu konuşturmadı
Kongre üyesi Kerim Kerimoğlu, denetleme kurulu raporunun çok karışık olduğunu belirterek, eleştirilerde bulununca kongre
üyelerinden tepki aldı.
Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da Kerimoğlu'nun eleştirilerine tepki göstererek, "Yatırım yapan her büyük kurumun
borcu olması normaldir. Yönetim kurulunu tebrik edip, kutlayıp yolumuza devam edelim" diyerek, Kerimoğlu'na sözlerini
toparlaması için 2 dakika verdi. Fakat kongre üyeleri Kerimoğlu'nun sözlerini yine alkışlarla kesince Talat Yılmaz, "Genel
kuruldaki arkadaşlar sizin konuşmanızdan hoşnut değiller, istemiyorlar, lüften konuşmanızı bağlayın ve inin" dedi.
Bazı kongre üyeleri ıslıklayınca Yılmaz müdahale ederek, "Çok ayıp arkadaşlar ıslıklanmaz" dedi. Üyelerden Adil Bilgili
ise 100. yılda zaman zaman üzücü olayların da yaşandığını belirterek, "Bazı sporcularımızın sahadaki ikili mücadele
dışında sözlü ve fiziki tavırlarıyla ceza alması kulübümüze yakışmadı. Ayrıca kendilerine fanatik denilen bir takım
taraftarların statta küfür etmesi, rakip taraftarlara saldırmaları hatta televizyon kablo kesme eylemleri bizleri
üzmüştür" diye konuştu.
Adil Bilgili'nin kablo kesme olayıyla ilgili sözlerine salondaki bazı kongre üyeleri tepki gösterirken, Bilgili "Bunu
kimin kestiğini bilmiyorum. Sadece bu statta olduğu için üzüntü duyduğumu söyledim" dedi.
Bu arada, üyelerden Kemal Açıkgöz, kendisine konuşma hakkı verilmediği için önce yönetime, sonra da Genel Kurul Divan
Başkanı Talat Yılmaz'a tepki gösterdi. Yılmaz, ismini yazdıranların konuştuğunu belirtip, "Lütfen oturun" diyerek
Açıkgöz'den oturmasını istedi. Tepkisini sürdüren Açıkgöz, Tahir Kıran konusunda konuşmak için söz alarak kürsüye çıktı,
ancak kürsüye çıkıp, başka konulardan konuşunca Talat Yılmaz, Açıkgöz'ü uyararak, konuşmasını tamamlamasını istedi.
Fenerbahçe'de 2006 yılı geliri 150 milyon YTL
Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurul toplantısında, denetleme kurulu raporu okunurken, kulübün 164.7 milyon YTL olan
2006 yılı tahmini bütçesinin gelirler kısmının 150 milyon 263 bin 372 YTL 77 YKr, giderler kısmının da 163 milyon 304 bin
307 YTL 2 YKr olarak gerçekleştiği açıklandı.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan genel kurulda, denetleme kurulu raporunda, üyelere gönderilen 2006 yılı
faaliyet raporunda, mali tablolar yer aldığı için, toplam borç açıklanmazken, 2006 yılı için yapılan tahmini bütçede aşım
olmadığı bildirildi.
164.7 milyon YTL olan 2006 yılı tahmini bütçenin gelirler kısmının 150 milyon 263 bin 372 YTL 77 YKr, giderler kısmının da
163 milyon 304 bin 307 YTL 2 YKr olarak gerçekleştiği açıklanan denetleme kurulu raporunda, 13 milyon 40 bin 934 YTL 25 YKr
olan gelir gider farkının da yüzde 10'luk borçlanma yetkisini aşmadığı belirtildi.
Şampiyon kupasına kavuştu
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğunu 2 hafta önce ilan eden Fenerbahçe, sezonun son maçı öncesi şampiyonluk kupasını aldı.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kupasını, Ankaragücü maçı öncesinde
düzenlenen törende aldı.
Sarı-lacivertli ekibe 17. şampiyonluk kupasını, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maç öncesi protokol tribününde
düzenlenen törende, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy verdi.
Kupayı takımın birinci kaptanı Ümit Özat ve ikinci kaptanı Tuncay Şanlı birlikte kaldırdı. Futbolcular kupayı elden ele
dolaştırırken, bu sırada Fenerium tribününde havaya konfetiler atıldı ve tribünlerde yer yer meşaleler yakılarak büyük
bir coşku yaşandı.
Federasyon Başkanı Ulusoy, kupa töreninin ardından stat hoparlörlerinden çalınan Fenerbahçe'nin 100. yıl şarkısına alkışla
tempo tuttu. Fenerbahçeli futbolcular, şampiyonluk madalyalarıyla bir süre halay çekerek tribünlere gidip, mutluluklarını
taraftarıyla paylaştı.
"Ulusoy istifa" tezahüratları
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarına şampiyonluk kupasını veren Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u protesto
ederek "istifa" tezahüratları yaptı.
Kupayı Ulusoy'un vereceği stat hoparlörlerinden açıklandıktan sonra, taraftarlar ıslıkla Ulusoy'u protesto etti.
Taraftarlar daha sonra "Ulusoy istifa" tezahüratları yaptı.
Ulusoy'un, 100. yıl şarkısına alkışla tempo tuttuğu görüntü skor ekranında verildiğinde taraftarlar bu kez de,
federasyon başkanını yuhaladı.
Kupa töreninin ardından Ulusoy yanından geçen Aziz Yıldırım'a bir şeyler söylerken, Yıldırım'ın Ulusoy ile konuşmadan
ileriye doğru gittiği görüldü.
Kupa töreni öncesi protokol tribününde Aziz Yıldırım ile Haluk Ulusoy arasına, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet
Atalay oturdu.
Bu arada başkan Yıldırım'ın, medyada takımdan ayrılacağı haberleri çıkan Serkan'a bir şeyler söylemesi dikkat çekti.
Ümit Özat gözyaşlarını tutamadı
Gelecek sezon için Almanya'nın FC Köln takımıyla anlaşan kaptan Ümit Özat, kupa töreni sonrası göz yaşlarını tutamadı.
Ağlayan Ümit'i takım arkadaşları tek tek sarılıp öperken, tribünler de kaptana sevgi gösterilerinde bulundu. Ümit'i
tribünlere çağıran taraftarlar, "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" şeklinde tempo tuttu. Ümit tek tek tribünlere
giderek veda edercesine tribünleri selamladı.
Ümit, konuşması için kendisine bir muhabir tarafından mikrofon uzatılınca, ağlamaklı bir şekilde konuşamayacağını
söyledi.
Bu arada, sol dizindeki sakatlığı nedeniyle 3 gün önce ameliyat edilen Appiah koltuk değnekleriyle kupa törenine
katıldı.
Fenerbahçe'ye adam gibi gelip, adam gibi hizmet ederek, adam gibi ayrıldığını söyleyen Ümit Özat, şöyle konuştu: "Kimseye
kırgın değilim. 100. yılda takım kaptanı olarak bu şerefi yaşamaktan çok mutluyum. Köln'e hedeflerim doğrultusunda
gidiyorum. Aileme çok şey borçluyum. Zor günlerimde hep yanımda oldular. Amacım, Türk futboluna bir tuğla koyabilmek.
Fenerbahçe camiasına bana gösterdikleri vefa için teşekkür ediyorum."
Serdar sakatlandı
Rüştü'nün sakatlanması, Volkan'ın da formsuzluğuyla kaleyi devralan Serdar, ilk yarıda sakatlandı. A.Gücü'nün gol umudu
Mustafa'nın attığı sert şutu başarıyla kurtaran Serdar kısa süre sonra oyuna devam edemeyeceğini belirtti. Zico da ilk
yarının sonlarına doğru Volkan'ı sahaya sürdü.
Appiah'a yardım etti!
18 Haziran 2007 tarihinde Beşiktaş'a transfer olarak Fenerbahçeli taraftarlardan büyük tepki toplayacak olan Rüştü'nün
şampiyonluk kutlamalarına katılmaması polemik konusu oldu. Statta olmasına rağmen sahaya inmeyen Rüştü için menajer
Volkan Ballı "Ameliyat olan Appiah'a yardım ettiği için aramızda olmadı" dese de bu pek inandırıcı bulunmadı.
Ligin 'kral'ı Alex
Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun 'Gol Kralı' oldu.
Turkcell Süper Lig'de son haftaya 19 golle 'Gol Krallığı' yarışmasında zirvede giren Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza,
Ankaragücü maçında golle buluşamadı ancak zirvedeki yerini koruyarak ligin kralı oldu.
Sarı-lacivertlilere, ligde 12 yıl sonra gol krallığını getiren Alex, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın ilk yabancı gol kralı
oldu.
Sarı-lacivertliler, Alex'in elde ettiği krallıkla Birinci Futbol Ligi'nin 48 yıllık geçmişinde en çok kralı kadrosunda
bulunduran (13) Galatasaray'a, gol kralı sayısında yetişerek 13. gol kralını çıkardı.
Gol krallığı yarışını 19 golle önde götüren Fenerbahçeli Alex ve 18 golle ikinci sırada yer alan Galatasaraylı Ümit Karan,
son hafta maçlarında golle buluşamadı.
Ezeli rekabette krallık yarışı
Lig tarihinin en çok gol atan toplam 33 futbolcusu 15 ayrı takımdan çıkarken, Galatasaray ve Fenerbahçe şimdiye dek 13
kezle en çok 'Gol Kralı' çıkaran takım unvanını elinde bulunduruyor.
Bu arada, Beşiktaş ve Trabzonspor 3'er kez ligin en çok gol atan futbolcusunu kadrosunda barındırırken, Samsunspor,
Eskişehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor 3'er, Adanaspor 2, Ankara Demirspor, Göztepe, Altay, Sakaryaspor, Konyaspor ve
Kayserispor da 1'er kez 'Gol Kralı' çıkardı.
Alex, tarihe geçti
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, 'Gol Kralı' olarak, sarı-lacivertli futbol takımında başarıya ulaşan
ilk yabancı futbolcu olarak kulübün tarihine geçti.
Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş'a attığı golle '100'ler Kulübü'ne giren Galatasaraylı Ümit Karan ise Alex'in gerisinde
kalarak, yarışı 18 golle 2. sırada tamamladı.
Bu arada, Alex bu sezonki gol krallığı yarışında son yılların en az golünü atarak kral oldu.
Kadıköy'de Fenerbahçe bayramı
Sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlaması yaptığı Ankaragücü maçı Kadıköy'e akın etti.
Maç öncesi 100. yılda kupa kazanan şubelerin sporcuları taraftarın önünde tur attı.
Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe'nin, şampiyonluk kupasını alarak, taraftarıyla
kutlama yapacağı maç için Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy'e akın etti.
Taraftarlar, öğle saatlerinden itibaren formaları ve bayraklarıyla Kadıköy'de büyük bir yoğunluk oluşturdu.
Ankaragücü maçı için maraton ve kale arkası tribün çatılarına üç adet Türk bayrağı ve bütün tribünlerin çatılarına
çok sayıda Fenerbahçe bayrağı asılırken, maraton tribünü ile Fenerium tribünü çatı sistemleri arasında sarı-lacivert
renkte küçük bayrakların dizili olduğu ipler çekildi. Maraton ve Fenerium tribün çatısına ayrıca sarı ve lacivert
renklerden oluşan balonlar asıldı.
Tribünlere giren taraftarlara ise kapılarda, üzerinde 100. yıl kadrosunun fotoğrafı ve Fenerbahçe ile ilgili bilgilerin
yer aldığı "şak şak"lar dağıtıldı.
Statta maç saatini bekleyen taraftarların ellerindeki şakşaklar ile çıkardıkları seslere, yapılan tezahüratlar ve stat
hoparlörlerinden çalınan müzikler eşlik etti.
Bir çok maçta kartonlarla oluşturulan yazılarla farklı mesajlar verilen Maraton VIP tribününde, bu kez de sarı kartonlarla
İngilizce olarak "Game Over!" "Oyun bitti" yazıldı.
Eski futbolculardan şöhretler maçı
Şampiyonluk kutlamaları Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sürerken, sarı-lacivertli takımın eski futbolcuları şöhretler maçında
karşı karşıya geldi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ve aynı zamanda yardımcısı olan ağabeyi Edu'nun da forma giydiği maçta, çubuklu formalı
takım, 100. yıl formalı takımı 3-2 yendi.
Taraftarların sevgi gösterilerinde bulunduğu eski futbolculardan, kaleci Yavuz Şimşek, Oğuz Çetin, Özcan Kızıltan, İsmail
Kartal, Müjdat Yetkiner, Şükrü Birand, Serkan Acar, Cemil Turan, Elvir Bolic, Samuel Johnson, Hasan Özdemir,
Taygun, Mehmet Çakıroğlu ve Şenol Ustaömer gibi isimler çubuklu formalı takımda forma giydi.
Zico ve Edu'nun da oynadığı 100. yıl formalı takımda ise kaleci Engin İpekoğlu, Turhan Sofuoğlu, Kemalettin
Şentürk, Metin Diyadin,
Selçuk Yula, Rıdvan Dilmen, Saffet Sancaklı, Serdar, Cem Pamiroğlu, Semih Yuvakuran, Tuna, İlker Yağcıoğlu ve Hakan Tecimer
gibi isimler yer aldı.
Eski hakem Bülent Yavuz'un yönettiği maçta, Yavuz ilk yarıda yedek kulübesinden oyuna giren Metin Diyadin'e, oyundan çıkan
takım arkadaşının saha dışına gitmesini beklemediği için sarı kart gösterdi. Taraftarlar da bunun üzerine esprili bir
şekilde hakemi protesto ederek, "Ulusoy istifa" tezahüratı yaptı. Karşılaşmanın ardından taraftarlar Rıdvan ve Oğuz'u
tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.
Maç öncesinde, stada balon getiren ve üzerinde siyah-beyaz renkte forma olan bir şahısa, Migros kale arkası tribünündeki
taraftarlar üzerindeki formayı çıkarması için tezahürat yaptı.
Baloncu üzerindeki formayı çıkarmasıyla taraftarlardan alkış aldı. Baloncu yeniden formasını giyince tribünlerden "Yuh"
sesleri yükseldi. Bunun üzerine baloncu tribünden gelen bir Fenerbahçe forması giydi ve taraftardan büyük alkış aldı.
Kupalar taraftarın huzurunda
Sezonu Tadım Türkiye Kupası ve Lig Şampiyonluğu olmak üzere iki kupayla kapatan bayan basketbol takımının yanı sıra,
amatör branşlarda yer alan sporcular sezon içinde kazandıkları kupalarla, statta taraftarının önünde tur attı.
Bayan basketbol takımının yanı sıra, futbol alt yapı, yüzme şubesi, kürek şubesi, yelken şubesi, boks şubesi, bayan
voleybol takımı, erkek voleybol takımı ve atletizm şubesinin sporcuları, kupalarıyla saha içinde tur attıktan sonra
orta alanda kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın da katılımıyla toplu fotoğraf çektirdi.
Aziz Yıldırım eski futbolcularla buluştu
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da, Fenerbahçe'de forma giyen eski futbolcularla öğle yemeğinde bir araya geldi.
Yıldırım, Kalamış'taki Adana Kazancılar Kebapçısı'nda düzenlenen organizasyonda, Cemil Turan, Cem Pamiroğlu, Oğuz Çetin,
Şenol Çorlu, Semih Yuvakuran, Rıdvan Dilmen, Turhan Sofuoğlu, Serkan Acar, Ali Nail Durmuş, Mehmet Çakıroğlu, Müjdat
Yetkiner, Uche, Elvir Bolic, Metin Diyadin ve Samuel Johnson ile bir araya geldi.
Fenerbahçeli futbolculara sevgi seli
Fenerbahçeli taraftarlar, Ankaragücü maçı öncesi, futbolcularına büyük sevgi gösterisinde bulundular.
Fenerbahçeli taraftarlar, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunda şampiyon olan futbolcularına sevgi gösterilerinde
bulundu.
Ankaragücü maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları toplu olarak tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra da
tek tek oyuncuları çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.
Tuncay ve Alex'in tribünleri selamlaması taraftarlar arasında en büyük coşkuyu yarattı. Taraftarlar, sözleşmeleri sezon
sonunda bitecek olan ve henüz takımda kalıp kalmayacakları kesin olarak belli olmayan iki futbolcuya, tezahüratlarla büyük
ilgi gösterdi. Taraftarların tribünlere çağırdığı ilk oyuncunun Tuncay olması da dikkat çekti.
Zico kadroyu bozmadı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, takımı için prestij mücadelesi niteliğini taşıyan Ankaragücü maçında, ligdeki klasik
kadrosunu bozmadı.
Zico sadece, sarı kart cezası nedeniyle bu maçta kadroda yer almayan Lugano'nun yerine savunmada Can'a görev verdi.
Fenerbahçeli futbolcular sahaya, "100 Yıllarca Yaşa Fenerbahçe" yazılı pankartla çıktı. Sarı-lacivertli taraftarlar, maç
öncesi sahaya "Şampiyonlar Ligi'nde Başarılar" pankartıyla çıkan Ankaragücü futbolcularını, tribünlere çağırarak
sevgi gösterilerinde bulundu.
Suyunu boşa harcama pankartı
Fenerbahçeli futbolcular, ısınmak için sahaya çıkarken Tema Vakfı'nın "Suyunu boşa harcama" pankartını taşıdı.
Taraftarlara bir an sahaya çok sayıda su dolu plastik bardak atılan Galatasaray maçını hatırlatan pankart, tribünlerde
esprilere neden oldu.
Fenerbahçeli futbolcular Deniz ve Edu, ısınmak için sahaya çıktıklarında minik oğullarını da yanlarında bulundurdu. İki
minik takım ısınırken futbolcularla birlikte koşup bir süre top oynadı.
Tribünlerden Galatasaray'a gönderme
Tribünlerde de "Su" konusunu işleyen pankartlar dikkat çekti. Maraton üst tribününde "Su akar güldür güldür, cim bom
gel bizi güldür", "Su küçüğün söz büyüğün", "Taşıma suyla değirmen dönmez" gibi pankartlar yer aldı.
Taraftarlar, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı derbi maçtan sonra, sarı-kırmızılı bazı futbolcuların bayrak dikilmesin
diye sahada bir süre beklemesine gönderme yapan, "Siz bekleye durun, biz bayrağı Everest'e diktik" şeklindeki pankartı da
tribüne astı.
Pierre Van Hooijdonk da maçı izledi
Fenerbahçe'de 2003-2004 ile 2004-2005 sezonlarında forma giyerek iki sezon üst üste şampiyonluk gören Hollandalı futbolcu
Pierre Van Hooijdonk da, eski takımının maçını izledi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sarı-lacivertlilerin kupa törenini seyreden Hollandalı oyuncu, daha sonra Ankaragücü
maçını izledi.
Öte yandan, Fenerbahçe'nin Migros kale arkası üst tribününde kavgalı iki taraftar grubu arasına sezonun son maçında da
çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi.
Saracoğlu'nda şampiyonluk şöleni
Turkcell Süper Lig'de 2006-07 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Ankaragücü ile
yaptığı ve 3-1 kazandığı sezonun son lig maçından sonra şampiyonluğunu kutladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçın bitiminden sonra hemen saha ortasına platform kurulurken, stadın ışıkları
söndürüldü.
Ankaragücü maçından sonra stadı terk etmeyen Fenerbahçeli taraftarlar, ışıklar söndürüldükten sonra stat hoparlörlerinden
çalınan "Samanyolu" şarkısıyla birlikte ellerindeki maytapları yakarak, statta güzel görüntüler oluşturdular.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da elindeki maytabı sallayarak şampiyonluk kutlamalarına katılırken, yöneticiler
ise protokol tribününde birbirleriyle kenetlenerek, "Samanyolu" şarkısını söyledi. Yöneticilerden Ali Yıldırım, Nihat
Özbağı, Turan Şahin ve Hakan Dinçay, çocuklarla saha içinde el ele tutuşup, şarkılar eşliğinde dönerek şampiyonluğu
kutladılar.
Kıraç 100.yıl marşını söyledi
Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını yapan şarkıcı Kıraç, Samanyolu şarkısının ardından sahaya çıkarak bu marşı söyledi.
Maçtan sonra Tuncay'dan formasını alıp üstüne giyen Kıraç, 100. yıl marşını 2 kez söyleyerek tribünleri dolaştı.
Fenerbahçeli taraftarlar Kıraç'ın söylediği marşla coşarken, alkışlarla sanatçıya eşlik etti.
Goller gösterildi
Kıraç'ın konserinden sonra stadın skorbordundan Fenerbahçe'nin bu sezon rakiplerine attığı goller gösterildi.
Skorbordda önce bu sezon Fenerbahçe'nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a attığı goller gösterilirken,
taraftarlar derbide atılan gollere alkışlarla eşlik etti. Bu arada, stat dışında da havai fişek gösterisi yapıldı.
Teknik heyet ve futbolcular anons edildi
Ankaragücü maçından yaklaşık 40 dakika sonra teknik heyet ve futbolcular, boyunlarında çiçeklerle soyunma odasından tek
tek anons edilerek, saha ortasındaki platforma çıktılar.
Çıkışın solunda Başkan Aziz Yıldırım ve asbaşkan Ali Koç, sağında ise diğer yöneticiler sıralanarak, sahaya çıkan teknik
ekibi ve futbolcuları alkışladılar. Teknik heyet ve futbolcular platforma çıktıktan sonra başkan Yıldırım ve yöneticiler
de platforma davet edildi.
Öte yandan, takımın malzemecisi, doktoru, tercümanı ve basın sorumlusu da tek tek anons edilerek, platforma çıktı. Anons
edilen futbolculardan kaleci Rüştü ve geçirdiği ameliyattan sonra koltuk değneğiyle stada gelen Appiah, platforma çıkmadı.
Diğer yandan, Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasından üzerlerinde 100. yıl amblemi olan lacivert tişörtlerle çıktılar.
Kupayla tur attılar
Platformda herkes yerini aldıktan sonra, platformun ortasında açık bırakılan bölümden şampiyonluk kupası kurulan özel bir
sistemle yukarı çıktı.
Futbolculardan Tuncay, kupa yukarı doğru çıkarken, mikrofonu eline alarak, kupayı anons yaptı. Yöneticiler, teknik heyet
ve futbolcular kupayı ellerini uzatarak beklerken, daha sonra kupa futbolcuların ellerinde yükseldi.
Futbolculardan Alex ve Mehmet Aurelio, kupayı alıp, platformdan inerek statta dolaştırmaya başladı. Daha sonra kupa diğer
futbolcuların ellerinde dolaştı. Futbolcular tribünleri dolaştıktan sonra yöneticiler ve teknik heyetle birlikte 100. yıl
kupasıyla platformun önünde fotoğraf çektirdiler.
Bağdat Caddesi'nde bayram
Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonrasında kutlamalarını Bağdat Caddesi'ne taşıdılar.
Bayraklarını kapan genç yaşlı tüm Fenerbahçeliler, Bağdat Caddesi'ni adeta bayram yerine çevirdiler. Taraftarlar, büyük bir
coşkuyla şampiyonluğu kutladılar.
Sarı-lacivertli taraftarlar, İstanbul caddelerinde de araçlarıyla tur atarak şampiyonluk coşkusunu yaşadılar.
Bu arada, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutladığı platformun, 2005 yılında İstanbul'da yapılan Şampiyonlar Ligi finali
ödül töreninin düzenlendiği platformun aynısı olduğu öğrenildi.
İstatistik: Kaleye şut
MKE Ankaragücü'nün kaleye attığı şutlar: Bebbe Mbangue Gustan Anilet 6, Sedat Yeşilkaya
5, Burak Karaduman 4, Mustafa Özkan 4, Ivailo Rumenov Petkov 2, Yasin Çelik 1
TOPLAM: 22
İstatistik: Kaleye isabetli şut
MKE Ankaragücü'nün kaleye attığı şutlar: Bebbe Mbangue Gustan Anilet 5, Burak
Karaduman 3, Ivailo Rumenov Petkov 2, Sedat Yeşilkaya 2, Mustafa Özkan 1
TOPLAM: 13
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 4.bölümü için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Serdar Kulbilge |
|