Ne varsa Alex'te var: 4-2
Kežman, Lugano, Edu ve Deivid'in Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ilk maçında Kanarya'dan şov bekleyenler fena
halde yanıldı. Son ana kadar soğuk terler döken sarı lacivertlileri kurtaran isim Alex oldu. Sambacı,
Lugano'ya 2, Tuncay'a 1 asist yaptığı yetmezmiş gibi, 1 de gol attı.
Yenilenmiş kadrosuyla Antalyaspor karşısına çıkan takımlarından fark bekleyen F.Bahçeli taraftarlar, şov beklerken,
az daha şoke oluyordu. 'F.Bahçe'den en çok puan alan Türk teknik direktör' unvanına sahip Yılmaz Vural, bir sürprize
daha imza atmaya hazırlanıyordu ki, Alex de Souza dengeleri alt üst etti. Brezilyalı, üç tane attırdığı yetmezmiş gibi,
bir tane de attı ve takımının galibiyetinde başrolü oynadı: 4-2.
Kežman, Deivid, Edu ve Lugano'nun ilk kez Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıktığı mücadele, bir lig maçından çok sezon açılışı
havasındaydı. Hafta arasında hazırlık karşılaşmasında Beşiktaş'ı 3-1 yenen Antalyaspor karşısında "dakika bir gol bir"
diye ayağa kalkan taraftar, Kežman'ın nazik şutuyla usulca yerlerine oturdu. Maçın hemen başında yakaladığı gol
fırsatını bu şekilde harcayan sarı lacivertliler, ilk 45 dakikaya Kerim ve Alex'in birer şutuyla, Tümer'in yakın
mesafeden kaçırdığı bir pozisyonu sıkıştırabildi. Fenerbahçe, ilk yarıda zaman zaman alkışlanan bir oyun sergilemesine
rağmen, forvet hattının yeni ikilisi Kežman ve Deivid'e iyi top atamadı.
Antalyaspor, oyunu hiç çirkinleştirmedi. Uzun toplarla gol arayan konuk takım, ilk yarıda net pozisyonlar bulmasa da
Fenerbahçe'yi bir hayli terletti.
Dakikalar ilerledikçe Antalyaspor'un direnci artmaya başladı. Prese dayalı oyunu ile Fenerbahçe'nin oyun kurmasını
engelleyen kırmızı beyazlı ekip, iyi kapandığı bir anda golü yedi. 68. dakikada Alex'in klasik duran top
organizasyonunda Lugano kafa ile durumu 1-0 yaptı. Konuk takım 70'te beraberliği yakaladı. İlyas'ın korner
atışında Bieniuk'un kafa vuruşu yan direğe çarpıp ağlara gitti: 1-1. Bu gollerden hemen önce Tümer'in yerine
kurtarıcı olarak oyuna giren Tuncay, takımını bir kez daha öne geçirdi. Alex'in kale içine doldurduğu topu
savunmanın arkasında yakalayan Tuncay, Cordoba'nın bacaklarının arasından fileleri havalandırdı: 2-1. Bu golle
yeniden canlanan Fenerbahçe, 75'de farkı ikiye çıkardı. Alex'in serbest atışında ön direkte kafayı çakan Lugano
Cordoba'yı bir kez daha avladı: 3-1. Antalya farka rağmen oyunu bırakmadı. Nitekim Ali Bilgin, yine bir duran
top organizasyonu sonrasında skoru 3-2'ye getiren golü attı. Ancak gecenin yıldızı Alex son anda sahneye çıkarak
gecenin skorunu belirleyen golü attı: 4-2.
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
İLK YARI
DAKİKA 2: Soldan Tümer'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Kežman'ın vuruşunda, top kaleci
Cordoba'da kaldı.
DAKİKA 13: Ceza alanında topla buluşan İlyas'ın uygun durumda vuruşunda, topa ayak koyan Kerim,
topu kornere gönderdi.
DAKİKA 20: Mehmet Aurelio'nun uzun pasında ceza sahası çizgisi üzerinde kaleci Cordoba, önce topu kontrol
etti, ancak sonra elinden kaçırdı. Topu önünde bulan Kežman'ın vuruşunu defans uzaklaştırdı.
DAKİKA 29: İlyas'ın sağdan kullandığı köşe atışında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı yayı içinde
kontrol eden Uğur'un şutunda, top kaleci Rüştü'de kaldı.
DAKİKA 30: Tümer'in pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Kežman'ın vuruşunda, kaleci Cordoba topu kontrol
etti.
DAKİKA 35: Tümer'in soldan ortasında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topa ceza alanı dışında Alex'in gelişine
vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
DAKİKA 41: Ceza yayına dek çıkan kaleci Cordoba'yı geçen Alex'den önce Uğur topa dokunarak, meşin yuvarlağı kornere
gönderdi.
DAKİKA 45: Kežman'ın sağdan ortasında ceza alanında sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Tümer'in vuruşunda,
kaleci Cordoba'dan seken topu savunma kornere attı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.
İKİNCİ YARI
DAKİKA 48: Ceza sahası sağ çaprazından Kežman'ın sert şutunda top, yandan auta çıktı.
DAKİKA 67: Deivid'in pasında ceza sahasında topla buluşan Alex'in, dönerek sol çaprazdan çektiği sert
şutta top, üstten auta çıktı.
GOL DAKİKA 68: Orta alana yakın bir yerden serbest vuruş kullanan Alex'in ceza alanına gönderdiği topu
Lugano kafayla filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
GOL DAKİKA 70: İlyas'ın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanında Bieniuk'un kafa vuruşunda, meşin
yuvarlak yan direğe çarparak filelere gitti: 1-1
GOL DAKİKA 72: Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında savunmayı ve yükselen
Lugano'nun üzerinden geçen topu önünde bulan Tuncay, kaleci Cordoba'nın bacaklarının arasından meşin yuvarlağı ağlara
göndererek, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1
GOL DAKİKA 75: Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, ceza alanındaki Lugano, topu kafayla filelere
göndererek, kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti: 3-1
GOL DAKİKA 81: Ceza alanı dışından sol taraftan İlyas'ın kullandığı serbest vuruşta, savunmadan seken topu ceza alanı
içinde önünde bulan Ali Bilgin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı yeniden 1'e indirdi: 3-2
DAKİKA 86: Defansın arkasına atılan topta kaleci Rüştü, Coşkun ile çarpışıp yerde kalırken, boşta kalan topu önünde
bulan Coşkun'un, ceza sahası sol çaprazından şutunda top, yan direğe çarparak auta çıktı.
GOL DAKİKA 88: Selçuk'un pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Appiah, açısı daralınca
topu arka direkteki Alex'e çıkardı. Brezilyalı futbolcu, bomboş pozisyonda topu filelere gönderdi ve karşılaşma
Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.
DAKİKA 90: Sağ kanattan Appiah'ın ortasında ön direkte Semih'in vuruşunda kaleci Cordoba, tehlikeyi önledi.
ARTHUR ANTUNES COIMBRA "ZICO" 'nun açıklaması
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, oyuncularının, kalitelerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak Antalyaspor maçını
kazandıklarını söyledi.
Fenerbahçe teknik direktörü Zico, Antalyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmanın zor geçtiğini belirterek,
"Futbolcularım sahada çok savaştılar ve ellerinden gelen herşeyi ortaya koydular. Oyuncularım, kalitelerini ve
yaratıcılıklarını ortaya koyarak, hak ettikleri bir galibiyet aldılar" dedi.
Karşılaşmada gollerin çoğunun duran toplardan geldiğini hatırlatan Brezilyalı teknik adam, "6 golün 5 tanesi duran
toplardan, hatalardan gelen goller. 2 takım da birbirini iyi etüt etmiş. 90 dakika iki takım da iyi mücadele etti.
Galip gelen taraf, şansları iyi değerlendiren biz olduk" diye konuştu.
Zico, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Tuncay'ın, galibiyette önemli rol oynadığını kaydetti.
Maçtan önce yedek kalacak oyuncularla konuştuğunu belirten Zico, "Can ve Tuncay ile de görüştüm. Onlara
'Şampiyonluklar ya da galibiyetler 11 futbolcuyla kazanılmıyor. Biz bir takımız, başarıları beraber yaşayacağız'
dedim. Tuncay, sonradan oyuna girdi ve takıma canlılık verdi, profesyonelliğin nasıl olması gerektiğini gösterdi.
Onun gayretiyle galibiyeti aldık. Benim için oynayan futbolcu ile yedek oyuncu arasında hiçbir fark yoktur. Çünkü
yedek oyuncumun da takımı için maçı çevirebilecek bir oyuncu olduğunu bilirim" dedi.
Brezilyalı çalıştırıcı, yeni transferlerin performanslarıyla ilgili bir soru üzerine, "Tüm futbolcular takım için
sahada istedikleri performansı gösterdiler. Tabii ki yeni futbolcuların alışması için 4-5 maçlık süreye ihtiyacımız
var. Önemli olan onların takım için oynamalarıydı, kendi için oynamak değil. Bugün yeni oyuncular takım için ne kadar
istekli olduklarını gösterdiler" diye konuştu.
Avrupa kupasında kendilerini FC Randers ile çok önemli ve zor bir maçın beklediğini kaydeden Zico, "Evimizde
avantajlı skor almak zorundayız. Ancak, biz bu maçları içeride de dışarıda da kazanacak güce sahibiz. Umarım
böyle olur" dedi.
Fenerbahçe, pazar akşamı yapacağı antrenmanla UEFA Kupası 1. tur ilk raundunda Danimarka'nın FC Randers takımıyla
İstanbul'da yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.
Sarı-lacivertlilerin, 11 Eylül Pazartesi günü de Samandıra Tesisleri'nde İkinci Lig ekiplerinden Pendikspor ile
hazırlık maçı yapacağı bildirildi.
YILMAZ VURAL'ın açıklaması
Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural da iyi oynadıklarını ama golleri duran toplardan yediklerini söyledi.
Vural, puan almak, hatta kazanmak için maça çıktıklarını vurgulayarak, "Fenerbahçe'nin, yeni bir takım olduğu
için zorlanacağını düşünmüştük, öyle de oldu. İlk yarıda rakibimizin 4-5 pozisyonu, bizim 3 pozisyonumuz vardı.
İkinci yarıda iki takımın da 5'er pozisyonu oldu, ama onlar 4 gol attı. Üzüldüğüm nokta gollerin 3'ünün duran
toplardan olması" diye konuştu.
Tuncay'ın golündeki elle oynamayı hakemin göremediğini savunan Vural, "Bunlar olabilir, hakem görmedi. Bu 4
genç hakem de çok iyi maç yönetti" dedi.
Vural, Fenerbahçe'ye UEFA Kupası'nda başarılar dileyerek, "Umarım 100. yıllarında Türkiye'ye şampiyonluğu
kazandırırlar" dedi.
MAÇIN ADAMI: Diego Alfredo Lugano Moreno (Fenerbahçe)
Fenerbahçe'nin yeni Uruguaylısı gerek eli gerekse kafası ile maça damga vurdu. Asli görevi savunmada dağınık,
ama hücumda iş bitiriciydi. Alex'in nokta frikiklerine inanılmaz yükselişler yaptı. İki gol bir asist ile,
kötü oynayan Fenerbahçe'nin çilingir oyuncusu olmayı başardı. Savunmada önündeki orta saha ile koordineli
çalışması ise zaman alacak gibi.
MAÇIN HAKEMİ
İlk kez Fenerbahçe maçına çıkan Hüseyin Göçek için aslında kolay bir sınav olacaktı ancak
faul kararlarında tutarsızlık, dirsekleri değerlendireme, UEFA kararlarını uygulamama gibi hatalar yaptı.
Maçın 14. dakikasında Suazo'nun Alex'e dirseği masumane bir çarpışma değil, FIFA'nın Dünya Kupası'nda,
“Oyuncuların sağlığını mutlaka koruyun, bu dirseklere dikkat edin” tarzındaydı. Bunun neticesi bir penaltı
ve kırmızı kart gerektiriyordu.
Bu golden sonra kaleci Cordoba'nın, kalesini terk ederek yardımcı hakem Serkan Ok ve kendisine yaptığı
itirazlar, centilmenlik dışı harekete giriyordu. Karşılığı da ihraç olmalıydı.
NASIL OYNADILAR?
RÜŞTÜ: Kaleye gelen 4-5 toptan ikisi gol oldu. Tecrübeli file bekçisi zaman zaman acemi gibi davrandı. Defanstaki
Edu ve Lugano ile anlaşamadı.
ÜMİT: Son haftalardaki düşüşünü de devam ettirdi. Her zaman yaptığı ortalarını göremedik. Defansta şaşkın, hücumda
etkisiz ve isteksizdi.
ALEX: Antalya'nın sert savunmacıları arasında adeta savaştı. Brezilyalı oyuncu pres yaptı, çok koştu,
F.Bahçe'nin attığı gollerde yine klasını konuşturdu.
SELÇUK: F.Bahçe'nin orta sahasında her zaman oynayabileceğini gösterdi. Oyunun sıkıştığı anlarda takımını rahatlattı.
Alex'in attığı golün başlangıcında etkili olarak puanını artırdı.
NOTLAR
Lugano golle selamladı
İlk kez Kadıköy'e çıkan Uruguaylı defans oyuncusu, Antalyaspor'a 2 gol atarak galibiyette önemli pay sahibi oldu.
Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında, Antalyaspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Lugano,
sarı-lacivertli formayla çıktığı 2. resmi maçında 2 gol birden attı.
Antalyaspor karşısında 68. ve 76. dakikalarda kafayla rakip fileleri havalandıran Uruguaylı futbolcu, 4-2'lik
galibiyette pay sahibi oldu.
Sarı-lacivertlilerde ilk resmi maçlarına çıkan forvet oyuncuları Kežman ve Deivid ise etkili bir performans
ortaya koyamadı.
Lugano: "3.kez bir maçta 2 gol attım"
Lugano, Fenerbahçe seyircisi önünde çıktığı ilk maçta 2 gol atmasının kendisi için sevindirici olduğunu söyledi.
Futbol yaşamında 3. kez bir maçta 2 gol birden attığını belirten Lugano, "Sao Paola ve bir Uruguay takımında
2 gol birden atmıştım, benim için önemli olan takımımın kazanması, gol atmam önemli değil" diye konuştu.
Lugano, Edu ile ilk kez birlikte oynadıklarını ve iyi bir performans gösterdiklerini anlatırken, taraftarların
ise gerçekten muhteşem olduğunu vurguladı.
Alex alkışlandı
Lugano ve Tuncay'ın attığı gollerin hazırlayıcılığını yapan ve 89. dakikada da takımının 4. golüne imza atan
Brezilyalı futbolcu Alex, galibiyeti getiren en önemli isim oldu.
Alex, Antalyaspor'a attığı golle bu sezon ligdeki 6. golüne ulaştı. Tuncay ise ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı.
Fenerbahçe, ligin ilk 5 haftalık bölümünde rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde 5 gol gördü.
Tuncay: Zico risk aldı
Antalyaspor maçında 2. gole imza atan Tuncay Şanlı, teknik direktör Zico'nun, kendisini hasta olduğu halde oyuna
soktuğunu söyledi.
Antalyaspor maçında ikinci yarıda oyuna girmesine karşın etkili olan Tuncay Şanlı, cuma akşamı çok hasta olduğunu
ve sabaha karşı hastaneye gittiğinde kendisine serum bağlandığını belirterek, "Sonra da kampa katıldım. Hastaydım,
hocam beni sahaya sürerek risk aldı" dedi.
"Oyuna girerken kendimi iyi hissetmiyordum" diyen Tuncay, "Ama sahaya çıkıp katkıda bulunduğumda kendimi iyi
hissettim. Bunu başardığım için mutluyum. Seyircimiz bize sabırlı davranırsa onları mutlu ederiz, sabırlı olmaları
çok önemli" diye konuştu.
Tuncay, attığı 2. golle ilgili de, "Top Lugano'nun eline çarptı diye gördüm, ama bir kasıt yoktu diye düşünüyorum.
Hakem de zaten devam ettirdi" dedi.
Maçın hakemi Hüseyin Gökçek de, "Gördüğümü çaldım. Futbolcular da iyi niyetliydi" yorumunu yaptı.
Kežman: "Bu tip futbolu çok severim"
Yeni transferler olarak ilk kez birlikte oynamalarına karşın güzel bir galibiyet aldıklarını anlatan
Kežman ise,
"Türkiye'de atak bir futbol tercih ediliyor. Ben bu tip futbolu çok severim. Ancak Avrupa'da bu tür atak oynamak
sakınca yaratabilir. Bugün yakaladığım şanslarda gol atamadım, ama ileriki haftalarda bunu başaracağıma inanıyorum"
diye konuştu.
Appiah: "Çok çalışan ödülünü alır"
Taraftarlardan aldığı ödül için çok mutlu olduğunu belirten Ganalı oyuncu Appiah ise, "Çok çalışan ödülünü alır,
ben de çok çalışıyorum. Antalyaspor karşısında oynamamız gerektiği gibi oynamadık, ama yeni oyuncularla birlikte
ilk maçımızdı bu. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.
Appiah, FC Randers ile UEFA Kupası'nda yapacakları ilk maçta oynayamayacağı için çok üzgün olduğunu kaydederek,
"Takımdaki oyuncuların kalitesini çok iyi biliyorum. Zor bir maç ama böyle bir taraftarın önünde başaramayacağımız
bir şey yok" diye konuştu.
Maçın hakemi Hüseyin Göçek de, Fenerbahçe'nin attığı 2. golde Lugano'nun eline çarpıp çarpmadığı biçiminde kendisine
yöneltilen bir soru üzerine, "Sahada gördüğümü çaldım, oyuncular bu maçta iyi niyetle mücadele ettiler" dedi.
Kadıköy yenilerle tanıştı
Fenerbahçe'nin yeni transferleri Lugano, Kežman, Deivid ve Edu Antalyaspor maçıyla ilk kez taraftarların
karşısına çıktı.
Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Ligi'nde Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmada 4 yeni yabancı transferi,
Kadıköy'de ilk kez taraftarlarla buluştu.
Ligin 4. haftasında Sakaryaspor maçında ilk kez forma giyen Lugano, ilk kez resmi bir maçta forma giyen
Kežman, Edu ve Deivid, sarı-lacivertli taraftarların karşısına çıktı.
Taraftarlar, sevgi gösterilerinde bulunduğu yeni transferleri tek tek tribünlere çağırarak alkışladı.
Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Fenerbahçeli taraftarlar, stadın büyük bir bölümünü doldurdu.
Appiah'ın hasreti bitti
Turkcell Süper Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe'nin Kayseri Erciyesspor ile yaptığı maçta gördüğü
kırmızı kartın ardından 3 haftadır cezası nedeniyle forma giyemeyen Stephen Appiah, Antalyaspor maçından
itibaren takımdaki yerini aldı.
Sarı-lacivertli futbolcu, PFDK'nın verdiği ceza nedeniyle Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor
maçlarından takımdaki yerini alamamıştı.
Alex'e dört dikiş
Karşılaşmanın ilk yarısında Suazo'nun darbesiyle kaşı yarılan Alex de Souza'ya devre arasında dört dikiş atıldı.
Kulüp doktoru Ethem Kavukçu kanaması durmayan Brezilyalı oyuncu için adeta küçük bir ameliyathane hazırladı. Alex
15 dakikaya sığdırılan operasyonun ardından sahaya çıktı ve mücadelesine devam etti.
Tuncay hastanelik!
Zico tarafından yedek soyundurulan Tuncay'ın önceki gece kampta rahatsızlandığı ve dün sabaha karşı hastaneye
kaldırıldığı belirtildi. Genç yıldıza serum tedavisi uygulandığı belirtildi. İkinci yarı oyuna giren ve attığı
golle galibiyette önemli pay sahibi olan yıldız oyuncu, "Aslında hocam beni oynatmakla riske girdi. Kendimi
o kadar da iyi hissetmiyordum." diye konuştu.
Tümer'e ne oldu?
Sezon başından bu yana iyi bir performans sergileyen Tümer, dün etkisiz futboluyla şaşırttı. Aldığı topların
birçoğunu rakibe kaptıran Tümer sonunda Zico tarafından, 65'inci dakikada kenara alındı, yerine Tuncay girdi.
Rüştü'ye yakışmadı
F.Bahçe'nin kalecisi Rüştü, tecrübesine yakışmayacak hatalar yaptı.
Antalya'nın ilk golünde topa geç uzandığı için eleştirilen Rüştü, son dakikalarda bir topa çıkarken Lugano ile
çarpışıp yerde kalınca kalesi büyük tehlike yaşadı.
Aurelio yorgundu
Fenerbahçe'nin orta alandaki çalışkan futbolcusu Mehmet Aurelio, Antalya maçında bekleneni veremedi. Eski
görüntüsünden uzak olan Aurelio için "Malta ile oynanan milli maç nedeniyle yorgundu" yorumu yapıldı.
Selçuk geliyor
Fenerbahçe'de uzun süredir yedek oturan Selçuk Şahin, çıkı-şa geçtiğinin sinyallerini vermeye başladı. İki hafta
önce Sakarya'da ikinci yarıda oyuna girip F.Bah-çe'nin tek golünü atan oyuncu,dün de yine sonradan girip Alex'e
son golün pasını verdi. Selçuk,"Daha da iyi olacağım" dedi.
Büyük kaptan Ümit
Fenerbahçe'de son maçlarda tepki gören Ümit Özat'a dün destek vardı. Kaptan, karşılaşmadan önce tribünlere çağrılıp
alkışlandı. Telsim tribününde de"Büyük kaptan Ümit Özat " yazılı pankart açılıp moral verildi.
Can-Semih kesik
Yeni transferler ilk 11'de sahaya çıkınca Can ve Semih'e kulübe göründü. Zico, Tuncay'ı da yedek bırakarak Tümer'i
tercih etti. 3 maçlık cezası biten Appiah formasına kavuşurken, Tuncay, Selçuk ve Semih ikinci yarıda şans buldu.
Rakip çok sert oynadı
F.Bahçeli futbolcular, Antalyaspor'un sert oyunundan şikayet ettiler. Başta Alex, Lugano ve Ümit olmak üzere
oyuncular, "Rakip çok faullü oynadı. Özellikle ilk yarıda hemen her pozisyonda faulle karşılaştık" dediler.
Goller duran toplardan
Pozisyon açısından kısır geçen maçta 5 gol serbest atış ve kornerden geldi.
Fenerbahçe ve Antalya dün akşam pozisyon bulmakta zorlandı. İki takım da topu forvetlere taşımakta başarısız olurken,
oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Pozisyon bulamayan iki takımdan Fenerbahçe'nin 3 golü serbest vuruştan,
Antalya'nın ise 1 korner, 1 serbest vuruştan geldi. Hal böyle olunca duran top ustası Alex yine sahnedeydi. Fener'in
ilk üç golünde Brezilya'nın imzası vardı.
Üç maçta 1 düzine gol
F.Bahçe, Kadıköy'de oynadığı üç maçta 9 puan alırken, rakip filelere de tam 12 gol gönderdi. Kayseri Erciyes'e 6,
Rizespor'a da 2 gol atan sarı-lacivertliler, Antalyaspor'a da 4 gol atıp ligin en golcü takımı unvanını korudular.
Cordoba'ya tepki
Sarı-lacivertli taraftarlar geçen yıl kaçan şampiyonluktan sorumlu tuttukları Cordoba'yı unutmadı. Kolombiyalı kaleci
son dakika hatasıyla G.Saray'ın kazanmasına neden olmuştu. Dün akşam Tümer, Cordoba ile hiç konuşmadı.
Teşekkürler Rüştü
Beşiktaş-G.Saray derbisinde yediği son dakika golü yüzünden ağır eleştiriler alan Cordoba, kendisine destek veren
meslektaşına, "Seni asla unutmayacağım" dedi.
Antalyaspor'un Kolombiyalı kalecisi Oscar Cordoba, dünkü karşılaşma öncesi Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Rüştü
Reçber'e teşekkür etti. Turkcell Süper Ligi'nde geçtiğimiz sezon oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin son
dakikasında yediği gol yüzünden büyük eleştiri alan Cordoba, o günlerde kendisine destek veren Rüştü'yü unutmadı.
Beşiktaş'tan Antalyaspor'a transfer olan ve dün sarı lacivertli takımın karşısına çıkan Cordoba, karşılaşma öncesi
meslektaşı Rüştü ile ayaküstü yaptığı sohbette, "Teşekkürler Rüştü. Seni asla unutmayacağım. Zor günlerimde verdiğin
demeçle bana büyük moral vermiştin. Bir meslektaşım olarak senin duruşunu takdirle karşıladım" diye konuştu.
Antalya'ya destek
Bu sezon yeniden Süper Lig'e yükselen Antalyaspor'u Fenerbahçe deplasmanında taraftarı yalnız
bırakmadı. Yaklaşık 100 kadar kırmızı-beyazlı taraftar kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alarak takımlarına destek verdi.
Notlar
- Fenerbahçeli taraftarlar maraton üst tribünde Luciano'nun resminin ve adının yer aldığı pankart açarak,
sakatlığının uzun sürecek olması nedeniyle sözleşmesi feshedilen futbolcuya sevgisini gösterdi.
- Yeni transferleri tribünlere çağırarak büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, yedek oyunculara da moral
vermek için tribünlere çağırdı.
- Telsim kale arkası tribününde bir grup taraftar Türk bayraklarıyla maçı izledi. Taraftarların bulunduğu
bölümün önünde ise "Bir Ölür Bin Doğarız" yazan pankart yer aldı.
Antalyaspor da iyi ağırlandı
Geçtiğimiz sezon misafir takımlara karşı sergilediği tutumla özellikle Anadolu kulüpleri tarafından ciddi şekilde
eleştirilen Fenerbahçe Yönetimi'nin yeni dönemdeki jestleri devam ediyor. İlk olarak Erciyesspor'u İstanbul'da en
iyi şekilde ağırlayıp, misafir eden Sarı-Lacivertliler, dün de Antalyaspor'a güzel bir organizasyon düzenlediler.
Güney ekibine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde verilen yemeğe, Başkanvekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Asbaşkan Ali
Koç, Genel Sekreter Vedat Olcay gibi önde gelen yöneticiler de katıldı. Antalyaspor kafilesinin, bu jestten bir
hayli memnun olduğu dikkat çekti.
Antu & Fenerlist Ödül Töreni yapıldı
2. Antu & Fenerlist ödül töreni Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapıldı. Ödül listesi şöyle:
YILIN FENERLİST ÜYESİ: Bozkurt Yılmaz
YILIN ANTU.COM ÜYESİ: Oğuz Koçyiğit
YILIN AMATÖR SPORCUSU (BAYAN): Gülsüm Şeyma Tatar
YILIN AMATÖR SPORCUSU (ERKEK): Atagün Yalçınkaya
YILIN VOLEYBOLCUSU (BAYAN): Seda Tokatlıoğlu
YILIN VOLEYBOLCUSU (ERKEK): Burak Hascan
YILIN BASKETBOLCUSU (BAYAN): Nicolle Powell
YILIN BASKETBOLCUSU (ERKEK): Damir Mrsic
YILIN GAZETECİSİ: Rıdvan Dilmen
YILIN FENERBAHÇELİ ÜNLÜSÜ: Beyazıt Öztürk
YILIN FENERBAHÇELİ İŞADAMI: Ali Koç
YILIN FUTBOLCUSU: Alex de Souza
YILIN TEKNİK ADAMI: Zafer Kalaycıoğlu
ÖZEL ÖDÜL:Serhan Çağırankaya
ÖZEL ÖDÜL: Sertaç Kayserilioğlu
ÖZEL ÖDÜL: Fenerbahçe Kürek Takımı
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: Fenerbahçe Çalışanları Adına Serkan Acar
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: 2F1B Faik Genç, Ferruh Tanay, Bedri Baykam
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: Feryal Pere
HEP DESTEK TAM DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ: Ferit Şahenk
ŞÜKRÜ SARACOĞLU ÖZEL ÖDÜLÜ: Nihat Özbağı
ÖZEL TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ: Fabio Luciano
YILIN GOLÜ: Alex de Souza
YILIN FUTBOLCUSU (YERLİ): Tuncay Şanlı
YILIN FUTBOLCUSU (YABANCI): Stephen Appiah
ONUR ÖDÜLÜ:Başkanımız Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu
UNUTULMAYANLAR ÖZEL ÖDÜLÜ: Zeki Rıza Sporel
EFSANE ÖZEL ÖDÜLÜ: Faruk Ilgaz
PAF'lar 2-0 kazandı
Sarı-Lacivertliler, PAF maçını da 2 farklı kazandı. Rakibi önünde oldukça üstün bir performans sergileyen Fenerbahçe'nin
gençleri sahadan Umut'un attığı 2 golle galip ayrıldı.
Yeniler ne yaptı?
|
İstatistik
|
MATEJA KEZMAN |
| Asist |
0 |
| Gol Pozisyonu |
2 |
| Şut |
3 |
| İsabetli Şut |
2 |
| Pas |
27 |
| İsabetli Pas |
16 |
| Top Çalma |
1 |
| Top Kaybetme |
3 |
| Ofsayt |
2 |
| Topla Buluşma |
35 |
| Topla Oynama |
01:26 |
|
|
DEIVID DE SOUZA
|
| 0 |
| 0 |
| 1 |
| 1 |
| 30 |
| 25 |
| 0 |
| 2 |
| 1 |
| 31 |
| 01:10 |
|
|
EDU DRACENA
|
DIEGO LUGANO |
| 0 |
0 |
| 0 |
2 |
| 0 |
5 |
| 0 |
2 |
| 59 |
43 |
| 45 |
27 |
| 1 |
1 |
| 0 |
0 |
| 0 |
0 |
| 64 |
52 |
| 02:34 |
- |
|
|
|
İstatistik: Kaleye şut
Antalyaspor AŞ'nin kaleye attığı şutlar: Taner Gülleri 6, Piotr Pawel Dziewicki 2, Ali Bilgin 1, Coşkun Birdal 1,
İdris Hacıfazlıoğlu 1, İlyas Kahraman 1, Jaroslaw Pawel Bieniuk 1, Maynor R.Suazo Antunez 1, Pavol Straka 1
TOPLAM: 15
İstatistik: Kaleye isabetli şut
Antalyaspor AŞ'nin kaleye attığı şutlar: Taner Gülleri 2, Ali Bilgin 1, Coşkun Birdal 1, Jaroslaw Pawel Bieniuk 1
TOPLAM: 5
Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.
Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.
| Futbolcu |
Attığı şut |
İsabetli şut |
Top kaybı |
Top kapma |
Attığı korner |
Ofsayt |
Yaptığı Faul |
Yapılan faul |
Gol pozisyonu |
| Rüştü Reçber |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kerim Zengin |
1 |
|
3 |
2 |
|
|
3 |
4 |
|
| Diego Alfredo Lugano Moreno |
5 |
2 |
|
1 |
|
|
|
2 |
2 |
| Eduardo Luiz Abonizio de Souza |
|
|
|
1 |
|
|
|
3 |
|
| Ümit Özat |
|
|
3 |
2 |
|
|
2 |
|
|
| Stephen Appiah |
2 |
|
5 |
6 |
|
1 |
2 |
1 |
|
| Mehmet Aurelio |
|
|
1 |
5 |
|
|
|
1 |
|
| Alexsandro De Souza |
4 |
1 |
6 |
3 |
4 |
1 |
2 |
3 |
1 |
| Tümer Metin |
1 |
1 |
7 |
1 |
|
1 |
1 |
1 |
1 |
| Mateja Kežman |
3 |
2 |
3 |
1 |
|
2 |
6 |
|
2 |
| Deivid De Souza |
1 |
1 |
2 |
|
1 |
1 |
1 |
|
|
| Tuncay Şanlı |
1 |
1 |
1 |
1 |
|
|
|
1 |
1 |
| Selçuk Şahin |
|
|
|
1 |
|
|
|
1 |
|
| Semih Şentürk |
1 |
1 |
|
|
|
|
|
|
1 |
| TOPLAM |
19 |
9 |
31 |
24 |
5 |
6 |
17 |
17 |
8 |
|
|
TARİH: 9 Eylül 2006
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
SEYİRCİ: 47.400 kişi
HAKEMLER: Hüseyin Göçek (7), Serkan Ok (7), Orkun Aktaş (7) , 4.Hakem: Aytekin Durmaz
GÖZLEMCİ: Ahmet Akçay
FENERBAHÇE: Rüştü Reçber (5), Kerim Zengin (7), Eduardo Luiz Abonizio de Souza (6), Diego Alfredo Lugano Moreno (7),
Ümit Özat (Kaptan) (6), Stephen Appiah (8), Mehmet Aurelio (6), Alexsandro De Souza (8), Tümer Metin (5)
(Dk.65 Tuncay Şanlı) (7), Deivid De Souza (5) (Dk.82 Selçuk Şahin), Mateja Kežman (5) (Dk.87 Semih Şentürk)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Can Arat, Önder Turacı, Mehmet Yozgatlı
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Antunes Coimbra "Zico"
ANTALYASPOR AŞ: Oscar Eduardo Cordoba Arce (Kaptan) (6), Uğur Kavuk (6), Piotr Pawel Dziewicki (6),
Jaroslaw Pawel Bieniuk (7), Maynor R.Suazo Antunez (6), Volkan Yaman (6), Ali Bilgin (6), İdris Hacıfazlıoğlu (5),
İlyas Kahraman (7) (Dk.83 Şenol Can), Taner Gülleri (5) (Dk.83 Coşkun Birdal), Pavol Straka (5)
(Dk.78 Ali Cansun Begeçarslan) (6)
YEDEKLER: İlker Avcıbay, Metin Aslan, Levent Kartop, Mustafa Özkaya
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOLLER: (Dk.68) Diego Alfredo Lugano Moreno (kafa, pas Alexsandro De Souza),
(Dk.72) Tuncay Şanlı (sağ ayak, pas Diego Alfredo Lugano Moreno),
(Dk.75) Diego Alfredo Lugano Moreno (kafa, pas Alexsandro De Souza),
(Dk.88) Alexsandro De Souza (sol ayak, pas Stephen Appiah) (Fenerbahçe) ;
(Dk.70) Jaroslaw Pawel Bieniuk (kafa, pas İlyas Kahraman),
(Dk.81) Ali Bilgin (sağ ayak, pas Piotr Pawel Dziewicki) (Antalyaspor AŞ)
SARI KARTLAR: (Dk.47) Diego Alfredo Lugano Moreno, (Dk.60) Ümit Özat (Fenerbahçe) ;
(Dk.50) Maynor R.Suazo Antunez, (Dk.55) Oscar Eduardo Cordoba Arce (Antalyaspor AŞ)
|