FENERBAHÇE'NİN 2006-2007 SEZONU FORTİS TÜRKİYE KUPASI
YARI FİNAL 2. MAÇI ANALİZİ

Fenerbahçe finali kaçırdı: 1-1
Fenerbahce: 1 - Besiktas: 1 (Uzatmada)

Fenerbahçe karşısında uzatmada Nobre ile bulduğu golle eşitliği yakalayan Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda finale çıktı, 24 yıllık geleneği bozmadı. Tümer'le umutlanan ev sahibi sayısız gol kaçırdı.

Yarı final ilk maçını 1-0 kazanan siyah beyazlılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalarak Erciyespor'un rakibi oldu. Normal süreyi Tümer'in golüyle önde kapayan Fenerbahçe, fırsatları kullanamadığı maçın uzatma bölümünde Nobre'nin golüne engel olamayınca kaderine razı oldu.
Final bile bu kadar heyecanlı ve gergin geçemezdi. İki takım da bu maça müthiş hazırlanmıştı. Kaybetmek ya da elenmek bir yılın emeğini alıp götürecekti. Fenerbahçe ev sahibi olmanın avantajı ile daha baskılı başladı. Beşiktaş ise kontrollü ve akıllı bir taktik ile öncelikle ilk maçta elde ettiği avantajı korumak niyetindeydi.
Tek forvete dayalı oyun planına rağmen hücumda çoğalan sarı lacivertliler doksan dakika boyunca rakip ceza alanına yüklendikçe yüklendi ve birçok da pozisyon üretti. İlk yarısı golsüz biten derbinin ikinci yarısında neredeyse tek kale oynayan Fenerbahçe, inanılmaz goller kaçırdı. Bir şutu direkten dönen Kanarya, Tümer'in attığı tek golle maçı tamamladı.

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 4.bölümü için tıklayınız.

İLK YARI

DAKİKA 7: Tuncay'ın sağdan ortasında, penaltı noktası üzerinde Alex'in kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

DAKİKA 11: Beşiktaş, önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikada Fenerbahçe kalesindeki karambolde, sol çaprazdan İbrahim Üzülmez'in şutunda, kaleci Serdar'dan dönen topu altıpasta önünde bulan Delgado, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince kaleci Serdar topa sahip oldu.

DAKİKA 16: Ricardinho'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Burak kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı.

DAKİKA 18: Alex'in sağdan kullandığı köşe atışında, Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde Lugano'nun vuramadığı topu, savunma uzaklaştırmaya çalıştı. Sağ çaprazda topu kontrol eden Tuncay'ın vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha savunmadan döndü.

DAKİKA 27: Sağdan Ricardinho'nun kullandığı serbest vuruşta, altıpasta kaleci Serdar ile birlikte topa müdahale eden Baki, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Hakem Selçuk Dereli, yardımcı hakem Erdem Bayık'ın uyarısıyla golü geçerli saymadı.

DAKİKA 28: Sağdan Aurelio'nun ortasında, arka direkte Tümer topa vurdu. Kaleci Runje'den dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

DAKİKA 33: Tuncay'ın pasında, ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Kezman'ın şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

DAKİKA 36: Delgado'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Nobre'nin çaprazdan sert şutunda, kaleci Serdar yatarak topu kontrol etti.

DAKİKA 42: Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Lugano ceza alanı içinde kafayı vurdu. Top, kaleci Runje'nin kucağında kaldı.

İKİNCİ YARI

DAKİKA 46: Ceza alanı dışında sağ çaprazdan Tuncay'ın şutunda, top kaleci Runje'de kaldı.

DAKİKA 47: Sağdan Kezman'ın ortasında, ceza alanında Tümer'in kontrol edemediği topu önünde bulan Tuncay'ın sert şutunda, top yan direkten döndü.

DAKİKA 49: Kezman ile verkaç yapan Alex'in ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Runje'nin müdahalesiyle Alex'e çarpan top auta çıktı.

GOL DAKİKA 55: Tuncay'ın sağdan ortasında, ceza alanında göğsüyle topu arkaya aşırarak Mustafa'yı geçen Tümer, dönerek sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

DAKİKA 59: Tuncay'ın ceza alanına gönderdiği topu, Kezman'dan önce kaleci Runje kalesinden çıkarak iki hamlede kontrol etti.

DAKİKA 61: Alex'in pasıyla soldan ceza alanına giren Edu'nun, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda, kaleci Runje'ye çarpan top kornere çıktı.

DAKİKA 69: Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Lugano'nun ceza alanı içinde kafa vuruşunda, top kaleci Runje'de kaldı.

DAKİKA 73: Deniz'in ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta gitti.

DAKİKA 74: Mehmet'in ceza alanı dışından sağ çaprazdan vuruşunda, top kaleci Serdar'da kaldı.

DAKİKA 77: Soldan ceza alanına giren Tümer'in pasında topla buluşan Kezman'ın şutunda, top üstten auta gitti.

DAKİKA 79: Çalımlarla ceza alanına giren Alex, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Runje'yi de çalımlamaya çalışırken top ayağına dolanınca, Runje topu kontrol etti.

DAKİKA 90: Tuncay'ın sağdan ortasında, altıpasta Aurelio'nun topuğuyla vurduğu topu kaleci Runje kontrol etti ve karşılaşmanın normal süresi 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

UZATMA DAKİKALARI

GOL DAKİKA 101: Soldan Ricardinho'nun kullandığı köşe atışında, ceza alanında topa iyi yükselen Nobre, kafayla meşin yuvarlağı filelere göndererek, eşitliği sağladı: 1-1.

DAKİKA 110: Mehmet'in soldan ortasında, ceza alanında Bobo vurdu, top direkten döndü.

DAKİKA 115: Önder'in sağdan ortasında, arka direkte topla buluşan Tümer'in vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

ARTHUR ANTUNES COIMBRA "ZICO" 'nun açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş'a hakem yüzünden elendiklerini savunarak, futbolun kirlendiğini ve artık saha içinde oynanmadığını ileri sürdü.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş'a elendikleri Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçından sonra karşılaşmanın hakemi Seçuk Dereli'ye büyük tepki göstererek, "Hakemin formayı geçirip, rakip takım adına oynamadığı kaldı" dedi.
Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında oldukça sinirli olan Zico, "Ben maalesef böyle bir maçtan sonra, böyle bir mücadeleyi gördükten sonra, bir de saha içinde olanları gördükten sonra utanarak gelip burada insanların karşısına geçmek zorunda kalıyorum. Öyle şeyler oluyor ki saha içinde maalesef oyuncularım 11 kişiye karşı oynamıyorlar. Özellikle bir tane beyefendi vardı, resmen rakip takımdan gibi oynuyordu. Bu gerçekten beni futbol adamı olarak utandırdı. Futbolcularım, maçın başından beri iyi oynadılar, rakibi ezdiler. Belki 4-5 tane atabilirlerdi, ama atamadılar. Edu'ya faul yapılmasına rağmen hakem vermedi ve kornerden gol yedik" şeklinde konuştu.
Brezilyalı teknik adam, futbolun kirlendiğini ve artık saha içinde oynanmadığını ileri sürdü.
"Ciddi ve dürüst çalışıyoruz, işimiz olan futbolu oynamaya çalışıyoruz, ama bize izin verilmiyor" diyen Zico, "Bu maç bana öyle bir izlenim verdi ki, futbol kirlenmiş, artık saha içinde oynanmıyor. Ben futbolu böyle bilmiyorum. Futbol kirlenmiş, saha dışında kazanılır hale gelmiş. Yüzüm kızarır, utanır bir şekilde bunları konuşmak zorunda kalıyorum. Orada bir tane hakem vardı ki resmen formayı geçirip rakip takım adına oynamadığı kaldı" şeklinde konuştu.
Almanya ve İtalya'da yaşananları örnek gösteren Zico, "Bunun birçok örneğini Almanya'da, İtalya'da gördük. Oralarda bu tip şeylere müdahale edildi ve yatırımlar uygulandı. Bakalım, şimdi olmaz, ama önümüzdeki zamanlarda bu tip yüz utandırıcı şeylere karşı bir müdahalede bulunulacak mı? Ben her gün Samandıra'da futbolcularımla ciddi bir şekilde çalışıyorum. Futbolcularıma futbol öğretmeye çalışıyorum. Ben bu tip utanç verici şeyleri yaşamak için çalışmıyorum. Benim kafam, benim çalışmam ve futbolcularımın kellesi, sanki birkaç kişinin eline verilmiş gibi ve bu beni utandırıyor. Umuyorum ki artık bundan sonra bir şeyler yapılır. Ligin başından beri bakıyorum, hep aynı oyunlar. Fenerbahçe iki tane hedefe koşuyor. Bir tanesini başardılar. Böyle gittiği sürece ötekini de başaracaklar, ama gene biz buna imkan vermemek için, rakiplerimizi sevindirmemek için yine dürüstçe, yine futbol adına çalışacağız. Oyuncularıma futbol oynatmaya çalışacağım, saha dışı şeyleri değil" dedi.
Zico, sahada sadece rakip takıma karşı değil, hakemlere karşı da oynadıklarını iddia etti.
Kupanın dışında kalarak üzüldüklerini vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, "Fakat yine ciddi bir şekilde çalışacağız. Bugün Beşiktaş'a karşı hakemlerin davranışını ve Fenerbahçe'ye karşı davranışını stattaki taraftarlar ve televizyondakiler gördü. Bugün çok açık bir şekilde görüldü ki bundan sonra sahaya çıktığımızda planlarımızı 11'e 11 yapmayacağız. Planlarımız bundan sonra 11'e 14 olacak. Hakemlere karşı da oynadığımızı gördük. Bundan sonra planlarımızı ona göre yapacağız" dedi.
Yanlış kararlar sonunda limitinin sonuna geldiğini ifade eden Zico, artık bunaldığını söyledi.
Ankaragücü maçında Alex'in, Kayserispor maçında Tümer'in ve Vestel Manisaspor maçında Tuncay'ın verilmeyen penaltıları olduğunu ileri süren Brezilyalı teknik adam, "Bunun gibi daha bir sürü yanlış kararlar var. Her şeyin limiti olduğu gibi, futbolda da limit var ve ben artık limitimin sonuna geldim. Bunlar artık bizim limitimizi doldurdu. Önümüzde 5 maç var, bu 5 maçta bakalım hangi hikayelerle karşılaşacağız. Her şeyin limiti bitmiş durumda ve ben de sonuna kadar artık bunalmış durumdayım. Herhangi bir maçta Fenerbahçe'nin lehine yapılan bir hatadan dolayı maç kazandık mı? Bize de olmasın, ama karşı tarafa da olmasın. Daha sonra hatalı ben oluyorum. Neden Appiah'ı sağda oynatıyorum, neden Tümer, Alex, Tuncay'ı bir arada oynatıyorum diye. Saha dışında oyunlar oynanıyor. Siz istediğiniz kadar, istediğiniz oyuncuyu, nereye koyarsanız koyun bir sonuç elde etmeniz imkansız. Fakat benim belli bir temiz, dürüst futbol geçmişim var. Türkiye'de bunu göremiyorum. Üzülerek görüyorum" dedi.
Türk futbolu içinde Fenerbahçe karşı yapılanları temiz görmediğini vurgulayan Zico, "Ben adalet istiyorum" dedi.
Türkiye'de futbolun İtalya ve Almanya'daki gibi kaosa sürüklenmesini istemediğini kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, "Hiçbir zaman Türkiye'deki futbolun da bundan sonraki yıllarda İtalya'daki, Almanya'daki gibi kaosa sürüklenmesini istemem. İtalya'da Juventus küme düşürüldü, Almanya'da hakemlerin sonuçları bağladıkları olaylar çözüldü, ona göre yaptırımlar uygulandı. Bunlar Türkiye'de olsun istemem. Çünkü burada çalışıyorum. İnanıyorum ki böyle devam ettiği sürece bunun yolu açıktır. Bunlar başlangıcıdır bu olayların. Umuyorum bundan sonra olmaz. Eğer Fenerbahçe yönetimine karşı federasyonun tepkisi varsa, onu yöneticiler kendi aralarında çözerler. Hiçbir şekilde ekmeklerini bu işten kazanan futbolcularımı etkilemesinler. Futbolcularım sahada dürüstçe mücadele ediyor. Tuncay'ın, Tümer'in, Aurelio'nun haksız bir şekilde kaybedilen maçtan çıktıktan sonra depresif hallerini görseniz çok üzülürüsünüz. Birinin problemi varsa, problemi olan kişilerle çözmeli. Bu kesinlikle saha içine yansımamalı. Saha içinde temizlik, dürüstlük olmalı. Benim istediğim budur" şeklinde konuştu.
Zico, bir gazetecinin, "Fenerbahçe'ye karşı şeyler yapıldığını söylüyorsunuz, ama Fenerbahçe şu anda lider. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Durumlar farklı. Karşılaştırdığınız zaman, şartlar eşit olsaydı Fenerbahçe çok daha iyi durumda olurdu. Bazı şeyler o kadar net yapılamaz. İçten içe olur, açıkça yapılmaz. Fenerbahçe lider olabilir, kupada yarı final oynamış olabilir. Eğer bu kararlar biraz daha abartılsaydı, rakiplerimizden biri veya ikisi Fenerbahçe'nin önünde olabilirdi" şeklinde konuştu.
"Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı nedir?" sorusunu Zico, "Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı çok büyük. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hiç kimseye bağlı değil, sadece kendine bağlı. Biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz. 4 puanlık bir avantajmıız var ve şampiyon olacağımıza inanıyorum" yanıtını verdi.
Zico, bir gazetecinin, "Çok bunaldım, benim geçmişim temiz diyen Zico önümüzdeki sezon Türkiye'de çalışmayacak mı?" sorusu üzerine de, "Benim Fenerbahçe ile 2 senelik kontratım var. Ben genelde mukavelemi sonuna kadar doldururum. Sezon sonunda başkanımızla oturup, konuşuruz. Devam etme kararı alırsak, devam ederim. Ben de bunu çok isterim, ama olmazsa herkes yoluna bakar" dedi.
Alex ve Ümit'i sakatlıkları nedeniyle oyundan aldığını belirten Zico, Edu ve Deniz'in ağrıları olduğunu, bu yüzden erken oyuncu değişikliğine gitmediğini söyledi.

JEAN TIGANA'nın açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, iki takımın da çok iyi mücadele ettiğini, zaman zaman zorlanmalarına karşın Fenerbahçe'yi eleyip finale kalmayı başardıklarını söyledi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, iki takımın da çok korkunç ve zor bir mücadele verdiklerini belirterek, "Turu geçtiğimiz için mutluyuz" dedi.
Jean Tigana, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, kupanın yarı final mücadelesinde çok büyük bir takıma karşı oynadıklarını ifade ederek, "Birçok kez bizi zor durumda bıraktılar, ancak Runje çok iyi maç çıkardı. Uzatmada beraberliği yakaladık" diye konuştu.
Takımda birçok oyuncunun sakatlığının bulunduğunu kaydeden Fransız çalıştırıcı, "İbrahim Üzülmez ve Bobo gibi idman eksikleri olan oyuncularımız var. Nobre'nin de sakatlığı bulunuyordu ama biz çarpışmaya devam ediyoruz, mücadelemizi bırakmıyoruz. 2.5 günde bir maç yaptığımızdan, iyi dinlenmemiz ve hazır olmamız gerekir. Maç uzatmaya gittiği için biraz yıprandık. Birinci yarıda iyi oynadık. İkinci yarıda da kötü değildik. Topu saklamayı bildik. İkinci yarının başlarında zorlanır gibi olduk. Orta alanda sağlam bir baskı yedik. Çok güzel bir gol attılar. Biraz sorun yaşadık. Golden sonra bu nedenle birkaç oyuncu değişikliği öngördüm. Biraz daha orta alanda güçlü olup, birkaç taze oyuncu koymayı tercih ettim" dedi.
Tigana, birçok oyuncusunun darbe aldığını vurgulayarak, "Şu an acıları var. Bobo idman yapmadı. Nobre ise 2 gündür idmana çıkmıyordu. Pazar gününe dek beklemeyi ve kimlerin hazır olduğunu görmeyi tercih ediyorum. Oynayabilecek oyuncularla Sivasspor maçına çıkacağız. Ama ben sahaya dönemem. Benim oynamayacağım garanti" diye espri yaptı.
Tigana, finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını, ancak kendileri için ligin de önemli olduğunu söyledi.
Finaldeki rakipleri Kayseri Erciyesspor karşısında hazır olacak oyuncuların da önemine değinen Fransız teknik adam, "Kupadan önce lig daha önemli diyebiliriz. Kulübümüzün mutlaka Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesini isterim. Birazcık oyuncularımızı rahat bırakacağız ama sıkı çalışmamız lazım" diye konuştu.
Takımda savunma oyuncularından Baki ile Mustafa'nın fazla hücuma çıkmadıkları, ancak rakibe çok pozisyon verdikleri yönündeki soruyu Tigana, "Burak, Nobre, Bobo, Ricardinho ve Delgado gibi oyuncularımız hücumu düşünen oyuncularımızdır. Hücumda görevlerini yerine getirdikleri sürece ofansta hiçbir zaman sınırlamıyorum. Antalyaspor'a ilk yarıda 4 gol atmıştık ama 1 puanla döndük. Daha sonra basın Fransızca 'Sen olmamalısın' diye manşet atmıştı. Kesinlikle 1-0 kazanmayı ve burada olmayı tercih ediyorum" diye yanıtladı.
Bu arada Tigana, maçtan sonra Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddelerden birinin antrenör Guy Stefan'ın başına geldiği ve Stefan'ın başına 3 dikiş atıldığını dile getirdi.
Tigana, Stefan'ın başına 3 dikiş atmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, esprili bir biçimde, "Ne yazık ki antrenörümüzün saçı da yok. Esasında benim de birçok para ve çakmağım var. Sigara içmiyorum. Arkadaşlarıma vereceğim" dedi.
Beşiktaş teknik direktörü, genç oyuncu Serdar Kurtuluş'a ise performansından dolayı övgüler yağdırdı.
Serdar'ın haftalardır çok iyi oynadığını ifade eden Tigana, "Serdar, takım için inanılmaz savaşıyor. Bütün orta alanı dengede tutan oyuncumuz. Serdar'ın oynadığı mevki, iyi bildiğim bir yer. İkinci ligden gelen genç arkadaşımız çok profesyonel davranıyor. Hem dinliyor, hem görev dağılımında önemli görevler alıyor. Böyle devam ederse çok bir geleceği olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

MAÇIN HAKEMİ: Çok kötüydü

Fenerbahçe, kupaya veda ettiği maçın hakemi Selçuk Dereli'nin düdüklerine isyan etti.
Fenerbahçe'nin kupaya veda ettiği, Beşiktaş'ın finale çıktığı dün akşamki derbi maçın ikinci yarısında oyun kıran kırana geçti. Hakem Selçuk Dereli, çaldığı ve çalmadığı düdükler, çıkardığı ve çıkarmadığı kartlarla da yoğun tepki çekti. Hakemin çok kötü bir maç yönettiği görüşünde birleşen futbol otoriteleri, Dereli'nin karşılaşmanın sonucuna etki ettiğini öne sürdü. İşte Dereli'nin tartışılan kararları:
Maç boyunca Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Tuncay'la sık sık karşı karşıya gelen Baki, sert müdahalelerde bulundu. Bir pozisyonda sarı kart gören Baki Mercimek, 83.dakikada Tuncay Şanlı'ya arkadan tekme attı. Direk kırmızı kart olarak da değerlendirilen bu pozisyonda Fenerbahçeliler Baki'nin ikinci sarıdan kırmızı kartla atılmasını beklerken, Selçuk Dereli "devam" dedi.
102. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı golden önce Bobo, Edu'ya faul yaptı. Ancak Dereli faulü vermedi, top Fenerbahçeliler'den dışarı çıktığı için korner kararı verdi. Kullanılan kornerde Nobre golü attı.
Karşılaşmanın 108. dakikasında Olcan'ın şutunda top ceza sahasındaki Gökhan Zan'ın, yana açtığı eline çarptı. Fenerbahçeliler penaltı itirazında bulundu, ancak Selçuk Dereli "devam" dedi.
Maçın 87.dakikasında Tümer'e yaptığı sert hareketin ardından sarı kart gören Mehmet Sedef, uzatma dakikalarında Aurelio ile girdiği ikili mücadelede topa elle müdahale etti. Yardımcı hakem Erdem Bayık, eliyle cebindeki kartı göstererek Mehmet'in sarı kart görmesi gerektiğini işaret etti. Selçuk Dereli yine "devam" dedi.

Metin Tokat'ın yorumları: "Beşiktaş 9 kişi kalmalıydı"
Selçuk Dereli, hatalı kararlarıyla kötü bir yönetim gösterdi ve derbinin sonucunda etkin rol oynadı. Dereli uzatmada kontrolü tamamen elinden kaçırırken kritik bir iki pozisyonu da doğru yorumladı.
25. dakikadaki pozisyonda Baki'nin kaleci Serdar'ın tuttuğu topa müdahalesiyle kaleye giren topa gol kararı veriyordu. Neyse ki yardımcı hakem Erdem Bayık'ın uyarısı ile iptal etti.
Delgado'nun ceza alanı içinde kendisini yere atmasına gösterdiği sarı kart doğruydu. Baki-Tuncay ikili mücadelelerinde Baki'ye karşı aşırı hoşgörülüydü.
82. dakikada sarı kartlı Baki'nin Tuncay'a topsuz alanda yaptığı harekete ikinci sarıdan kırmızı kart göstermeliydi. Uzatma dakikalarının henüz başında Mehmet Sedef'in topu eliyle kontrol etmesini görmedi. Aynı gol iptalinde olduğu gibi yardımcı hakem Erdem Bayık ikaz ederek hem serbest vuruş olduğunu hem de oyununucun kart görmesi gerektiğini işaret etti. Fakat Mehmet Sedef'in daha önce sarı kartı olduğunu ve ikinci sarıdan kırmızıya dönüşeceğini anlayınca bu kararından vazgeçti. Yani oyun kurallarını uygulayabilmiş olsa uzatmanın devamında Beşiktaş 9 kişi kalırdı.
Ceza alanı içinde Olcan'ın vuruşunda topun Gökhan Zan'ın elinden dönmesine verdiği devam kararı doğruydu. Zira top çok yakın mesafeden vurulmuştu.
Lugano'nun iki kartında da haklıydı. Son dakikada Uğur Boral'ın Ali Tandoğan'a yaptığı karatevari harekete kart göstermemesi oyunun kontrolünü kaybettiğinin kanıtıydı.
Oyuncularla çok konuştu. Otoritesini bu şekilde sağlamaya çalıştı ama ne yazık ki başarılı olamadı.

MAÇIN ADAMI: Mehmet Aurelio (Fenerbahçe)

Futbol, onun alın terinin bedelini süsleyecek skoru üretmedi. Sahanın en dingin adamıydı. Neredeyse sıfıra yakın hata ile oynadı. Ön liberoda Beşiktaş'ın tüm ataklarını kesti. Son derece hızlı, teknik ve isabetli oynadı. Fenerbahçe orta sahası onun sayesinde iş üretti. Maçın en katkılı simasıydı.

NOTLAR

Ekranda müthiş düello
Ali Koç'un maç sonunda Lig TV'yi eleştirmesi ortalığı karıştırdı. Şansal Büyüka, canlı yayında ağır yanıtlar verdi. Bunun üzerine Özaydınlı ile Mosturoğlu da FBTV'den, Büyüka'yı bombardımana tuttu.
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un, yayıncı kuruluş muhabiriyle maçtan sonra yaptığı röportajda ağır ifadeler kullanması, müthiş bir söz düellosuna neden oldu.
Koç, Lig TV muhabirine "Siz de 3 dakikalık özet görüntüleri adam gibi gösterin" diye çıkışınca, Lig TV Genel Yayın Yönetmeni Şansal Büyüka, canlı yayına çıktı ve sert yanıtlar verdi.
Büyüka, Koç'un iddiasının aksine tartışmalı pozisyonların maç esnasında birkaç kez görüntüye geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Pozisyonları yeterince göstermemekle suçlandık. Neyi sakladığımızı anlayamadım. Bu tavır sayın Ali Koç'a hiç yakışmadı. Koç Holding'i yönetmekle Lig TV'yi yönetmeyi birbirine karıştırmasın. Güzel giyinmek, güzel konuşmak ve kravatı iyi bağlamakla yönetici olunmaz. Ne zaman zorda kalsalar mikrofonu görünce coşuyorlar. Ben de onlara diğer zamanlarda nerelerdesiniz diye soruyorum".
Büyüka'nın bu yanıtı üzerine Fenerbahçe asbaşkanları; Murat Özaydınlı ile Şekip Mosturoğlu Fenerbahçe televizyonuna çıktılar. Fenerbahçe TV'den, yönetimin Lig TV'yi arayarak, cevap hakkını kullanmak istediği, ancak buna izin verilmediği duyruldu. Özaydınlı ile Mosturoğlu kulüp televizyonundan bu haklarını kullanmak istediklerini belirterek söze başladılar.

Murat Özaydınlı şöyle konuştu:
"Sayın Büyüka, Ali Koç'a 'Şık giyinmesini biliyor' dedi ve büyük saygısızlık yaptı. Ben de onun programdaki giyimini beğenmiyorum. Şansal Büyüka konuşmayı bilmiyor. Sözlerinin nereye gideceğini de bilmiyor. 3 dakikalık görüntüde istediklerini yayınlıyorlar. Seviyesizce tenkit edeceklerine biraz dinlesinler. Lig TV bana da aynı şeyi yaptı. Başkanımıza küfür ediyorlar dedim. Lig TV sesi kısıyor dedim. Bana da saldırdılar. Şansal bey federasyonla iyi geçineceksin diyerek kendi kendini ele verdi. Pazartesi günü federasyon onları toplantıya çağırmış. Şansal bey etiklikten söz ediyor. O zaman çıksın orada neler konuşulduğunu söylesin. Onlara, 'İki sene daha ihaleyi uzattık, siz de ayağınızı denk alın' deyip demediklerini, sevgili Şansal açıklasın".
Murat Özaydınlı ayrıca, önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmayı düşünmediklerini de belirtti, "Biz olmazsak, dekoderlerini kime satacaklar?. Ayrıca dosyamızı hazırladık, UEFA ve FIFA'ya gidiyoruz. Başbakanda, Cumhurbaşkanlığı işlerini bıraksın da artık Türk futboluna el koysun " ifadesini kullandı.
Şekip Mosturoğlu ise Şansal Büyüka'nın, Ali Koç ile ilgili söylediği sözlerin, kendilerine söylenmiş gibi kabul ettiklerini vurguladı, "İnşallah sözlerinin arkasında durur ve 25 milyon Fenerbahçe'yi karşısına alır. İstanbul'da pazar günkü maçımızın yayınını kolay kolay yapamazlar. Gerekirse resmi yayın şartlarını yeniden düşüneceğiz. Lig TV ile sözleşmemizi inceleyeceğiz. Karşımıza hangi ceza çıkarsa da razıyız" dedi.

Ali Koç ağır konuştu
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç maç sonrası, federasyonu ve hakem Selçuk Dereli'yi topa tuttu, "Bu geceden utanç duydum. Ulusoy ve ekibinin bu oyuna bir son vermesi lazım. Emeğimizi çaldılar. Ben başkan olsam lige devam etmezdim" dedi.
Fenerbahçe Yöneticisi Ali Koç maç sonrası hakem Selçuk Dereli ve Futbol Federasyonu'na oldukça ağır sözlerle yüklendi. "Beşiktaş'ı ezdik ezdik ezdik ! Şerefsizler, hırsızlar emeğimizi çaldı!" diyen Koç, Dereli'yi adeta topa tuttu. Yöneticiliğe başladığından beri yapıcı olmaya çalıştığını söyleyen Ali Koç, "Yüzler doğal olarak asık ama elendiğimiz için asık değil. Beşiktaş'ı iki maçta da ezdik. Ama gördüklerimden utandım. Baki Mercimek'in üç defa atılması lazımdı. Bir keresinde topsuz alanda Tuncay'a vole çaktı, yardımcı hakem kart gösterilmesi gerektiğini söyledi Dereli'ye. Bir hakem çıkıyor karda yürürken iz bırakmaz misali maçı yönetiyor. Yeter artık yani bu şekilde lige bile devam etmenin manası yok. Turu geçsek de bunları söyleyecektim. Taraftarımızı galeyana getirip ceza almamızı istediler. Ulusoy ve ekibinin bu oyuna son vermesi lazım. Yenildiler de bunları söylüyorlar diyen varsa da utansın. Gitsin maçı baştan izlesin. Ben Fenerbahçe başkanı olsam lige bile devam etmem" dedi.
Ali Koç, maçın hakemi Selçuk Dereli'ye büyük tepki gösterdi.
Ali Koç, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, yüzlerinin doğal olarak asık durumda bulunduğunu belirterek, "Elendiğimiz için değil bu. Biz Beşiktaş'ı 2 maçta da ezdik. Ben futbola girdiğimden beri yapıcı olmaya, makul olmaya, yeni bir sayfa açmaya çalıştım ama bugün gördüklerimden utandım. Şerefsizler, hırsızlar, bizim emeğimizi ve hakkımızı çaldı. İnanamıyorum olanlara, herşey film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor" dedi.
Karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli'ye tepki gösteren Koç, Baki'nin 3 kez oyundan atılması gerektiğini, hatta yan hakemin Selçuk Dereli'yi yanına çağırıp uyarmasına karşın birşey olmadığını dile getirerek, "Bu şartlarda ne yapacağız, onu da bilemiyoruz. Bir orta hakem çıkıyor, bir tiyatro oynuyor. Bu şartlarda devam etmenin bir manası yok. Yeter artık. Bu şekilde ligde bile devam etmenin esprisi yok. Tur atlasak bile bunları söyleyecektim. Taraftarlarımızı galeyana getirip, stadımızın kapanmasını sağlayacak şeyler organize edildi. Ulusoy ve ekibi bu tiyatroyu bitirmeli. Şimdi 'Kaybettiler ve gündem değiştirmeye çalışıyorlar' diyebilirler. Yeter artık, burada bir hırsızlık ve gasp yapıldı. Ben Fenerbahçe Kulübü Başkanı olsam bu ligde bile devam etmem" şeklinde konuştu.

Mahmut Uslu da ağır konuştu
Asbaşkan Mahmut Uslu da karşılaşma sonrası Futbol Federasyonu'nu, devlet yöneticilerini, MHK'yi yaylım ateşine tuttu. Uslu, "Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Başbakan, herkesi göreve çağırıyorum. Bu kadar aciz bir devlet yönetimi görmedim. Bir takım bu kadar ezilmez ki. Diyeceksiniz ki kaçırdıklarınızı atsaydınız. Biz atsak bile Beşiktaş'a yine attırırlardı. Pozisyonlar o kadar net ki. Baki'nin üç kere atılması gerekiyor. Yardımcı hakem kart için ısrar ediyor ama vermiyor. Bütün ikili mücadelelerde aleyhimize karar çaldı. Ne yapmamız lazım. Transfer yapsak ne olacak. Bu işin sonu kötüye gidiyor. Ali Koç bile pes etti, çileden çıktı. Soruyorum; hakemler ne zaman açıklanır? Perşembe. Bu saate kadar nerede hakemler? Bu kadar olur mu? Haluk Ulusoy harp mı çıkarmak istiyor? UEFA'ya mı gidelim? Ne yapabiliriz. Beşiktaş'ın bir duruşu var. Bu işleri çok iyi organize etmişler. Onları kutluyorum. Bu hakemlere tetikçi ifadesi hafif kalır. Bu hakem Denizli'de de aynı şeyi yaptı. Merak etmeyin dediler, işte gördük. Hakemler için gerçekten üzülüyorum. Ben genç hakem olsam bunları gördükten sonra 'Bu kadarına da pes' derdim. İnslanlar ligden çekilmemizi isteyecek duruma geldi ne yazık ki" ifadelerini kullandı.

Kenan Öner: "Umduğumuzdan zor oldu"
Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi elemeleriyle ilgili olarak, "Bu kadar zor olacağını düşünmemiştik" dedi.
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Fenerbahçe maçından sonra yaptığı açıklamada, karşılaşma öncesinde zorlu bir mücadele olacağını söylediklerini kaydederek, "Ama bu kadar zor olacağını düşünmemiştik. Zaferle ayrılıyoruz buradan" diye konuştu.
Gösterdikleri konukseverlikten ötürü Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine teşekkür eden Öner, ancak seyircilerin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Artık söylenenler tahammül sınırını aşmak üzereydi. Biz, Beşiktaş duruşunu göstererek içeri geçtik" dedi.
Öner ayrıca, Fortis Türkiye Kupası finalinde Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Artık kupanın bir kulpunu tuttuk" dedi.

Celal Kolot: "Savaştan zaferle çıktık"
Beşiktaş futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot da, protokol tribününde maruz kaldıkları küfürden yakındı.
Celal Kolot, ön bölümden edilen küfürler nedeniyle maçın son dakikalarını içeriden izlemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Suratımıza bakarak küfür ettiler. Başkanımız 'kalkın' deyince de kalktık" dedi.
Soyunma odasına indiğinde, futbolcuları savaştan çıkmış gibi gördüğünü de kaydeden Kolot, "Bu sahada kazanmak çok zor. Hakem de çok kötüydü. Sahada tekme tokat vardı. Savaştan zaferle çıktık. Futbolcular adam başı prim istedi ve başkan da 'tamam' dedi. Helal olsun hepsine" diye konuştu.

Bir tartışma daha
Beşiktaşlı idareciler, maçın ilk yarısında Baki'nin golünün faul gerekçesiyle iptal edilmesine tepki gösterdi. Siyah-Beyazlılar, Serdar'ın topu elinden kaçırdığını iddia etti.
Karşılaşmanın ilk yarısında Baki ile buldukları golün faul gerekçesiyle geçersiz sayılması da tartışma yarattı. Siyah-Beyazlı yöneticiler, maçtan sonra yaptıkları açıklamada, Serdar'ın topu elinden kaçırdığını iddia etti. Son haftalardaki başarılı performansıyla büyük beğeni toplayan ve formayı kapan Serdar ile yedek Volkan'ın aralarının açık olduğu yönündeki haberlere de tepki geldi.
Sarı-Lacivertliler'in iki file bekçisi, maçtan önce kendilerini çağıran tribünlere, elele giderek karşılık verdi. İki kaleci, haklarında çıkan haberlerin ardından adeta düşman çatlattı. Beşiktaş karşısında da kaleyi koruyan Serdar Kulbilge, yine yaptığı kurtarışlarla alkış topladı. Siyah-Beyazlılar'ın yakaladığı net pozisyonlarda başarılı olan tecrübeli oyuncu, Nobre'nin kafa vuruşunda çaresiz kaldı.

Aurelio, Ricardinho ile tartıştı
Fenerbahçeli Aurelio, maç bitiminde soyunma odası koridorlarında Beşiktaşlı Ricardinho ile tartıştı.
Fortis Türkiye Kupası'nda gergin geçen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından, karşılaşmanın son dakikalarında saha içinde tartışan Fenerbahçeli Aurelio ile Beşiktaşlı Ricardinho arasında, soyunma odası koridorunda da tartışma yaşandı.
Maç sonrası Aurelio'nun, üstünü giyip takım otobüsüne gitmekte olan Ricardinho'ya saldırdığı bildirilirken, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın futbolcu çıkış bölümünde yaşanan olay üzerine, büyük bir arbede yaşandı.
Beşiktaş Kulübü Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot, takım menajeri Ali Gültiken ve siyah-beyazlı yetkililer, olay üzerine Aurelio'dan şikayetçi olduklarını söylediler. Yönetici Celal Kolot, Aurelio'nun hiçbir neden yokken Ricardinho'ya saldırdığını belirtirken, Ricardinho'nun, Ali Gültiken ile Beşiktaş yetkililerinin arasında takım otobüsüne bindirildiği ve oldukça bitkin olduğu gözlendi.
Bu arada Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da olayları yatıştırmak için çaba sarfetti. Mosturoğlu, otobüse dek yöneticilere ve Ricardinho'ya eşlik etti. Öte yandan Fenerbahçeli oyuncu Aurelio'nun, Ricardinho'yu maç içinde kendisine küfür etmekle suçladığı ileri sürüldü.

Beşiktaş'tan küfür protestosu
Beşiktaş Yönetim Kurulu, Fenerbahçe maçı sırasında edilen küfürler nedeniyle protokol tribinünü terk etti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, zaman zaman tribünleri sakinleştirmeye çalıştı.
Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe'yi eleyen Beşiktaş'ta maç sonrası büyük sevinç, Fenerbahçe'de ise üzüntü ve karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli'ye karşı öfke vardı.
Beşiktaşlı yöneticiler, karşılaşmanın uzatmalardaki devre arasında protokol tribününü terkederek, maçın sonunu VIP salonundaki televizyondan izledi.
Başkan Demirören ve yöneticilerin, Beşiktaş'ın beraberlik golünden sonra Fenerbahçeli taraftarların küfürlerine tepki olarak, uzatmaların devre arasında protesto amacıyla tribünü terkedip, maçı salonda bitirdikleri öğrenildi. Karşılaşmanın son anları oldukça gergin geçti. Lugano'nun kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından saha karıştı. İki takım oyuncuları arasında gerginleşen ortam, hakemin bitiş düdüğüyle de sürdü.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte, Fenerbahçe formalı bir taraftar saha içine girerek, hakem Selçuk Dereli'nin yanına kadar geldi. Dereli'nin formasından tuttuğu gözlenen taraftar, güvenlik güçlerince etkisiz duruma getirildi. Bu arada maçın hakemleri ve Beşiktaşlı futbolcular, polislerin kalkanlarıyla oluşturduğu güvenlik çemberinde soyunma odasına gidebildi.

Kötünün iyisi!
Stres, tartışma ve kavgalı gecede, Aziz Yıldırım, misafirlerine kol-kanat gerdi. Yıldırım küfürü önlemeye çalıştı, Demirören'e içeriye girerek maçı daha rahat izlemesi tavsiyesinde bulundu.
Fortis Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçında İnönü Stadı'na gitmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştı.
Karşılaşmanın ilk yarısında Şeref Tribünü'nde gergin anlar yaşandı. Fenerbahçe'nin bir atağından Tuncay'a sert hareket yapan Baki'nin sarı kart görmemesine sinirlenen sarı-lacivertli taraftarlar önce hakem Selçuk Dereli'ye, ardından maçı izleyen Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci ile Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e sert tepki verdi.
Özellikle Şeref Tribünü'nün alt tarafından bulunan Fenerbahçeli taraftarlar maçı bırakarak Demirören ve Keçeci'ye laf atmaya başlayınca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım araya girdi, sarı - lacivertlileri sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada Şeref Tribünü'nde oturan Fenerbahçe kongre üyesi Davut Dişli de bazı Beşiktaşlı yöneticilerle gerginlik yaşandı. Araya girenler olayın büyümesini önledi.
Maçın uzatma bölümünün sonlarında ise stres arttıkça sesler daha da yükselmeye başladı. Demirören'in daha fazla rahatsız olmasını istemeyen Yıldırım, "İsterseniz camlı bölümden daha rahat izleyebilirsiniz" deyince, Beşiktaş Başkanı, yönetici arkadaşlarına işaret ederek, Fenerbahçe Başkanı'nın tavsiyesini uyguladı.

Tümer ve Nobre
Derbi maçta Beşiktaşlı Mert Nobre ile Fenerbahçeli Tümer Metin, eski takımlarına karşı oynadıkları 3. maçta ilk gollerini attılar.
Fenerbahçe, Tümer'in 56. dakikada attığı golle öne geçerken, Beşiktaş da Nobre'nin uzatmalarda 102. dakikadaki golüyle eşitliği sağladı. Bu arada Tümer, Beşiktaş'a karşı oynadığı 3. maçta da sarı kart gördü.

Zico, lig kadrosuna döndü
Kupa maçlarında takımını, genelde yedek oyuncularına da yer verdiği kadrolarla sahaya süren Zico, siyah-beyazlı ekip karşısındaki önemli mücadelede, ligdeki düzenini bozmadı.
Beşiktaş ile 11 Nisan'da yapılan yarı finalin ilk maçında yedekler arasında yer alan Alex ve Kezman, rövanşta ilk 11'deki yerlerini aldılar.
Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u 2-0 yendikleri maçın ilk 11'ini, Beşiktaş karşısında da bozmayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor maçında olduğu gibi Tuncay'a orta alanın sağında, Tümer'e de solunda görev verdi.
Cezası nedeniyle yarı finalin ilk maçında kadroya giremeyen savunma oyuncusu Edu, rövanşta takımdaki yerini aldı.

Appiah kadroda yok
Fenerbahçe'de, sakatlığı bulunan Appiah, Beşiktaş karşısında takımının 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Ganalı futbolcu, siyah-beyazlı ekiple yapılan yarı final ilk maçında da kadroda yoktu.
Sarı-lacivertlilerde, Appiah'ın yanısıra Mehmet Yozgatlı, Rüştü, Can, Kemal ve Kerim de 18 kişilik kadroda bulunmadı.

Fenerbahçe'de defansta iki cezalı
Kupaya veda eden ve elinde sadece ligde şampiyonluk iddiası kalan Fenerbahçe, Denizli ile yapacağı karşılaşma öncesi savunma problemi ile karşı karşıya kaldı. Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı olan solbek Ümit Özat'ın ardından dün de Uruguaylı stoper Diego Lugano kırmızı kart gördü ve Denizli maçında cezalı duruma düştü.

Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez ilk 11'de
Beşiktaş'ta, milli takımın Yunanistan ile 24 Mart'ta yaptığı 13. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında sakatlanan ve uzun süredir takımdan ayrı kalan kaptan İbrahim Üzülmez, Fenerbahçe maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Jean Tigana, İbrahim Üzülmez'i, orta alanın solunda görevlendirdi.

Forvette Nobre oynadı
Siyah-beyazlılarda, sağ dizinde ağrıları bulunan ve bu nedenle dün MR'ı çekilen Bobo, yedekler arasında yer alırken, forvette, sakatlığı geçen Nobre oynadı.
Cezası biten Hırvat kaleci Vedran Runje, 1 maç sonra takımdaki yerini aldı. Beşiktaş'ta, Bobo'nun yanısıra yedek kulübesinde kaleci Murat, Ali Tandoğan, Fahri, Gökhan Güleç, İbrahim Kaş ve Mehmet Sedef bulunuyor.
Siyah-beyazlılarda, sakatlığı süren Koray ile hafta içinde affedilen İbrahim Akın, kadroya alınmadı.

Volkan - Serdar el ele
Aralarının açık olduğu biçiminde medyada haber çıkan Fenerbahçe'nin kalecileri Volkan ve Serdar'ı, maç öncesi taraftarlar birlikte tribüne çağırdı.
İki futbolcu da "Volkan-Serdar el ele" biçiminde tempo tutan taraftarını, tribünlere doğru giderek selamladı.

Runje'ye gönderme
Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi "Runje, Runje" biçiminde tempo tutarak, Beşiktaş'ın Hırvat kalecisinin moralini bozmaya çalıştı.
s Sarı-lacivertli taraftarlar, zaman zaman takımlarına yaptıkları tezahüratları keserek, tezahüratlarla Hırvat file bekçisine göndermeler yaptı.
Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde toplu halde Beşiktaş'a küfürlü tezahüratta bulundu.

Uzatmalarda 3.kez Beşiktaş
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Türkiye Kupası maçlarında sonuç 3. kez uzatmalarda alınırken, hepsinde de Beşiktaş turu geçen taraf oldu.
1983-84 sezonunda yarı finalin ilk maçı 0-0, rövanşı ise 2-2 bitince, o zamanki statü gereğince uzatmalara gidilmiş ve uzatma bölümünde 2 gol bulan Beşiktaş, 4-2'lik skorla turu geçmişti. Geçen sezon ise final maçında normal süre 2-2 bitmiş, uzatmada, Tümer'in golüyle, Beşiktaş 3-2 galip gelip, kupayı kazanmıştı.

Fenerbahçe 5 maçtır kazanamıyor
Beşiktaş, ezeli rakibine karşı 5 maçtır yenilmiyor. Fenerbahçe, 18 Eylül 2005'te BJK İnönü Stadı'nda 2-1 yendiği rakibi karşısında, daha sonra yaptığı 5 maçta 2 kez yenildi, 3 kez berabere kaldı ve galibiyet alamadı.
Bu arada, Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Fenerbahçe maçıyla, takımının başındaki 5. derbide de yitirmezken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 3. Beşiktaş derbisinde de galibiyet göremedi.

Tuncay ile Gökhan Zan kapıştı
Derbi maçta iki takım oyuncuları arasında zaman zaman tansiyon yükseldi.
Fenerbahçeli Tuncay Şanlı ile Beşiktaşlı Gökhan Zan, maçın ilk yarısında bir pozisyonun ardından sert biçimde tartışırken, devre arasında soyunda odasına giderken birbirlerinin üzerine yürüdüler. Araya giren iki takım oyuncuları olayın büyümesini önledi.
Bu arada oyundan alınışlarına sınırlenen Beşiktaşlı Burak ile Delgado, yedek kulübesinde sinirli hareketlerde bulundular.

Kale arkası tribünde olay
Derbi maçın devre arasında, Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu Migros kale arkası tribünde kısa süreli gerginlik yaşandı.
Fenerbahçeli iki taraftar grubu arasında daha önce de olaylara sahne olan bu tribündeki gerginlik, polisin araya girmesiyle kısa sürede önlendi.

Beşiktaş kasasını doldurdu
Fenerbahçe'yi eleyerek finale yükselen Beşiktaş, aynı zamanda kasasını da doldurdu. Yarı final rövanş maçına dek toplam 1 milyon 270 bin dolar kazanan siyah-beyazlılar, finale çıkarak, daha önceki kazançlarının yanısıra, en azından 650 bin dolar daha kazanmayı güvence altına aldı. Kupada bu sezon uygulanan ödül sistemine göre, turu geçerek finale yükseldiği için 250 bin dolarla ödüllendirilen 'Kara Kartallar', finale katılım payı olan 100 bin doları da hanesine yazdırdı. Fortis Türkiye Kupası'nda şampiyon olacak takım 650 bin dolar, finalist ise 300 bin dolar daha alacak. Bu nedenle, finale yükselen Beşiktaş, en kötü olasılıkla ikinci bile olsa, daha önce kazandıklarına ek olarak 650 bin dolar daha kazanacak.

Köprüde 56 gözaltı
Bir grup Beşiktaş taraftarı, maça giderken, sarı lacivertli taraftarları taşıyan halk otobüsünü taşladı.
Boğaziçi Köprüsü girişinde yaşanan olaylarda otobüsün camları kırılırken kısa süreli yaşanan arbedeye polis müdahale etti. Çoğu alkollü olduğu kaydedilen 56 Beşiktaş taraftarı gözaltına alındı. Öte yandan bir grup taraftar maç sonrası gazeteci Gürcan Bilgiç'e saldırdı. Ulusoy'a da aleyhte tezahüratta bulunan grubu polis dağıttı.

Basın ordusu
Derbi maçlardaki gazeteci yoğunluğu, kupadaki Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesinde de yaşandı. Dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) toplam 255 gazeteci akredite oldu. Maçta, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175, saha içinde ise 80 medya mensubu görev yapıyor.
Öte yandan, derbiyi izleyecekler arasında 1 Japon ve 2 KKTC'li medya mensubu da yer alıyor.

Fenerbahçe'ye saha kapatma gelebilir
Maçın bitimiyle sahaya dalan bir Fenerbahçeli taraftar Selçuk Dereli'ye adeta hücum etti. Ancak polisler tarafından engellendi. Ayrıca Tigana'nın yardımcısının kafası atılan bir taşla yarıldı. Maç sonrası Saracoğlu'nda yaşanan olayların rapor edildiği ve Fenerbahçe'ye Trabzonspor ile Kadıköy'de oynayacağı lig maçı için 'saha kapatma' cezası çıkabileceği öğrenildi.

İstatistik: Kaleye şut
Beşiktaş'ın kaleye attığı şutlar: Matias Emilio Delgado 3, Burak Yılmaz 2, Deyvison Rogeiro Da Silva "Bobo" 2, İbrahim Üzülmez 2, Márcio Ferreira Nobre 2, Ricardo Luis Pozzi Rodrigues "Ricardinho" 2, Serdar Kurtuluş 2, İbrahim Toraman 1, Mehmet Seyfettin Sedef 1
TOPLAM: 17

İstatistik: Kaleye isabetli şut
Beşiktaş'ın kaleye attığı şutlar: Márcio Ferreira Nobre 2, Deyvison Rogeiro Da Silva "Bobo" 1, İbrahim Üzülmez 1, Matias Emilio Delgado 1
TOPLAM: 5

Diğer fotoğrafların 1.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 2.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 3.bölümü için tıklayınız.

Diğer fotoğrafların 4.bölümü için tıklayınız.

Futbolcu Attığı şut İsabetli şut Top kaybı Top kapma Attığı korner Ofsayt Yaptığı Faul Yapılan faul Gol pozisyonu
Serdar Kulbilge               1  
Önder Turacı 1 1   2         1
Eduardo Luiz Abonizio de Souza 1 1   3     3 3 1
Diego Alfredo Lugano Moreno 1 1   2   1 4   1
Ümit Özat 1     5   1 2    
Tuncay Şanlı 4 2 7 4   1 3 8 1
Mehmet Aurelio 3 1 2 7     5 1  
Deniz Barış 1     3     2 1  
Tümer Metin 3 2 5 3     4 3 2
Alexsandro De Souza 1   2 1 4     5 2
Mateja Kežman 3   5 5   6 6 1 1
Uğur Boral 1 1         1 1  
Olcan Adın     1 2          
Deivid De Souza             1    
TOPLAM 20 9 22 37 4 9 31 24 9

TARİH: 26 Nisan 2007
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
SEYİRCİ: 40.000 kişi
HAKEMLER: Selçuk Dereli (4), Baki Tuncay Akkın (4), Erdem Bayık (4) , 4.Hakem: Halis Özkahya
GÖZLEMCİ: Muhittin Boşat
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge (6), Önder Turacı (7), Eduardo Luiz Abonizio de Souza (7), Diego Alfredo Lugano Moreno (6), Ümit Özat (Kaptan) (6) (Dk.79 Uğur Boral) (5), Tuncay Şanlı (7), Mehmet Aurelio (8), Deniz Barış (5) (Dk.102 Deivid De Souza) (5), Tümer Metin (7), Alexsandro De Souza (6) (Dk.97 Olcan Adın) (5), Mateja Kežman (5)
YEDEKLER: Volkan Demirel, Serkan Balcı, Selçuk Şahin, Semih Şentürk
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Antunes Coimbra "Zico"
BEŞİKTAŞ: Vedran Runje (9), Baki Mercimek (7), Mustafa Doğan (6), İbrahim Toraman (6), Gökhan Zan (7), İbrahim Üzülmez (Kaptan) (6) (Dk.102 Ali Tandoğan) (5), Serdar Kurtuluş (6), Matias Emilio Delgado (5) (Dk.70 Mehmet Seyfettin Sedef), Burak Yılmaz (6) (Dk.59 Deyvison Rogeiro Da Silva "Bobo") (6), Márcio Ferreira Nobre (7), Ricardo Luis Pozzi Rodrigues "Ricardinho" (6)
YEDEKLER: Murat Şahin, Gökhan Güleç, İbrahim Kaş, Fahri Tatan
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
GOLLER: (Dk.55) Tümer Metin (sol ayak, pas Tuncay Şanlı) (Fenerbahçe) ; (Dk.101) Márcio Ferreira Nobre (kafa, pas Ricardo Luis Pozzi Rodrigues "Ricardinho") (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: (Dk.27) Önder Turacı, (Dk.46) Mehmet Aurelio, (Dk.55) Tümer Metin (Fenerbahçe) ; (Dk.34) Matias Emilio Delgado, (Dk.68) Baki Mercimek, (Dk.86) Mehmet Seyfettin Sedef (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: (Dk.118) Diego Alfredo Lugano Moreno (ikinci sarı kart, ilk sarı kart (Dk.85) (Fenerbahçe)
MAÇMETRE
FENERBAHÇE   BEŞİKTAŞ
20 Şut 17
9 Kaleyi bulan şut 5
29 Serbest atış 40
0 Penaltı 0
4 Korner 6
40 Taç 33
31 Faul 24
9 Ofsayt 3
9 Gol pozisyonu 3
3 Sarı kart 3
1 Kırmızı kart 0
% 55 Topla oynama oranı % 45
1 Direğe çarpan top 1
1 Atılan goller 1

Bu sayfalar Alper Duruk tarafından hazırlanmaktadır.

ALPER DURUK'UN SAYFASI | FUTBOL VERI BANKASI | TURK FUTBOLU ARSIVI